Tékozló Homár

Hitelkártya história X

2006.10.09. 12:09 | jackyll | 1 komment

Újabb három bankkal bõvült a hitelkártyás feketelistánk. Egyre inkább úgy tûnik, hogy piaci bevezetésük után az összes bank megváltoztatta a hitelszámolási konstrukcióját kártyáinál. Feri a CitiBanktól ment át HVB-be, de utánanéztünk, azóta már ott is átálltak:

A hitelkártya kamat bizony a CitiBanknál is így mûködik (pedig az induláskor, pár éve, még nem ez volt a gyakorlat). Amikor nekem is feltûnt éppen kaptam egy ajánlatot a HVB-tõl. Nos náluk rákérdeztem, azt mondták õk a már visszafizetett részre nem, csak a fennmaradó hitelre számolnak kamatot. Azóta HVB hitelkártyám van, viszont a valóságban még nem próbáltam ki, hogy valóban így mûködik-e ahogy tájékoztattak, ugyanis igyekszem mindig visszafizetni a teljes tartozásom.

Hát sajnos már ott sem.

A HVB ÁSZF-jének 12.7.1 pontja szerint:

vásárlási tranzakció esetén: az elszámolási idõszak alatt végrehajtott tranzakciókra nem számít fel hitelkamatot abban az esetben, ha a hitelkártyahasználatból eredõ valamennyi tartozás a fizetési határidõig kiegyenlítésre kerül. Amennyiben bármilyen (rész)tartozás kiegyenlítetlen marad, úgy a Bank az adott idõszakban, valamennyi vásárlási tranzakció könyvelési napjától hitelkamatot számít fel, az egyes tranzakciót részben vagy egészben rendezõ befizetés könyvelési napjáig..

Az OTP-s hitelkártyák sem kivételek, lásd az ÁSZF vonatkozó részét, de itt a teljes link is:

b) A Bank a készpénzfelvételi Tranzakciók összegére és díjára, valamint a Hitelkártya használatával és a számlavezetéssel kapcsolatban felmerül õ egyéb díjakra és költségekre a Tranzakció idõpontjától kezdõdõen, annak teljes megfizetéséig Hitelkamatot számít fel.

c) Amennyiben a Kártyabirtokos a Fizetési határidõig nem, vagy csak részben fizeti meg a Felhasznált hitelkeret teljes összegét, úgy a Bank Hitelkamatot számít fel a Tranzakció idõpontjától kezdõdõen a vásárlási Tranzakció összegére is. A vásárlási Tranzakció összegére felszámított Hitelkamatot az adott Elszámolási idõszakot követõ Elszámolási idõszak Számlakivonatán közli a Bank.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penzvselet 2010.03.30. 12:40:46

A citibank hitelkártyáit amúgy se igazán kedvelik. Sok baj van vele, van aki indoklás és magyarázat nélkül meg se kapja. Lehet ő jár a legjobban.

www.penztvagyeletet.hu/itelet.php?jf=maganszemely&pzi=citi&szolg=Szem%E9lyi_k%F6lcs&tevkor=8&vallkor=6
süti beállítások módosítása