Tékozló Homár

Robotok az ÁAK zrt-ben?

2006.10.11. 14:28 | jackyll | Szólj hozzá!

Az októberi állományfrissítést megelõzõen az ÁAK zrt. robotokkal válaszolgatott az autópályamatricát hibásan kitöltõ ügyfeleknek, legalábbis @ttila szerint:

Hát lehet, hogy az sms-matrica korrigálható, de az igazi nem, vagy csak én kerültem szembe egy lelketlen géppel. A nyáron jártam úgy, hogy rossz rendszám szerepelt a matricámon és ezért megbüntettek. Amikor felhívtam az ügyfélszolgálatot elõadva a problémámat, az volt a válasz (amúgy nagyon kedvesen), hogy elsõként is fizessem be a büntetést, és utána próbáljam meg azt visszakérni, mert ha nem teszem, és nem nekem adnak igazat, akkor már késedelmi kamattal együtt már több, mint 50.000 Ft-ot kell befizetnem.

Megtettem, majd írtam egy levelet, leírva benne, hogy matricám volt, csak véletlenül rossz rendszámot írt rá a benzinkutas, én meg sajnos siettem, és nem ellenõriztem. Igazam bizonyításául mellékeltem egy fotót a kocsiról, amelyen jól láthatóan ott volt a matrica azonosítószámostul, és a rendszám is látható volt (az igazoló cédula sajnos nem volt már meg). Erre hivatkozva azt kértem, hogy méltányosságból fizessék vissza a (jóhiszemûségemet is igazolandó már befizetett) büntetést.

Válaszolni viszont egy gép válaszolt pár hét múlva, legalábbis nem tudom másképp értékelni azt, hogy a válasz nem állt másból, minthogy szinte szó szerint megismételte a büntetésrõl szóló értesítést, adott idõszakban érvényes matrica nélkül közlekedett, blablabla, semmi utalással arra, hogy egyáltalán érdemben elolvasták volna a levelemet. Arra számítottam, hogy van esély az elutasításra, de azért elvártam volna valami olyasmit, hogy sajnos az Ön által küldött bizonyítékokat nem tudjuk elfogadni ezért és ezért, legközelebb legyen figyelmesebb, és hasonlók.

A tanulság: azóta ötször leellenõrzöm a rendszámot, és egy dobozkában gyûjteni kezdtem az igazoló szelvényeket.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása