Tékozló Homár

Zombiszámla-támadás az OTP-nél

2006.10.16. 17:11 | jackyll | Szólj hozzá!

Bankszámlát megszüntetni fájdalmasabb, mint nosztalgiaforradalmárkodni a téren. Külföldre távozott olvasónk meglepve tapasztalta, hogy az OTP-nél nyáron felmondott számlája új életre kelt, és rögtön BAR-listával fenyeget:

Az alabbi kedves tortenetet osztanam meg az olvasokkal, ami velem esett meg nemregiben, azaz a heten. Az Orszagos Takarek P eddig is a kedvenc bankom volt, es bar csak egy honap viszonyunk volt (legalabbis igy hittem), kapcsolatunk uj szintre lepett, ami ugye meg is lepett engem. Valamikor nyar elejen nyitottam egy szamlat naluk (azt most hagyjuk, miert), de aztan meggondoltam magam (azt most hagyjuk, miert), es hat bementem hozzajuk, hogy megszuntessem a szamlat. Ez volt a harmadik ilyen eset, harom kulonbozo banknal, szoval meglepett, hogy kisse nehezebben megy, mintsem megszoktam mas bankoknal. Erdeklodes az okokrol, beszelgetes a fiokvezetovel, satobbi, mindegy, vegul sikerult. Kifizettek a fennmarado osszeget, kiadtak a nyilatkozatot, alairtam, alairtak. Viszlat. Itt erne veget a tortenet, ha Magyarorszag mar nyugat lenne, mint mondjuk helsinki. De nem az.

En viszont elhagytam az orszagot nyugat fele ket honapja, s nem is kivanok hamarjaban visszaterni. Tehat csaladom ertesitett, hogy tegnap levelem erkezett az OTP-tol. Tartalma korulbelul annyiban all, hogy a szamlam nem szunt meg, mivel az OTP megterhelte ezer forinttal, s igy nem lehetett megszuntetni. Ez furcsa. Ami megfurcsabb, az a fenyegetes, hogy ha 8 napon belul nem rendezem a tartozasom, akkor a bankkozi feketelistara kerulok, amibol ugye tudjuk milyen dolgok szarmaznak.

Az elso es masodik gondolatom is az volt, hogy mivel mar megszoktam, hogy mennek ilyenkor idekint a dolgok, az itteni gondolatvilagnak megfeleleloen reagalok, tehat egyszeruen feljelentem az OTP-t. Nem ertesitettek a terhelesrol, a meg nem szunesrol amikor bent voltam, pedig ha valaki tudhatta, hogy ez lesz, akkor azok ok. Ez csalas gyanujat veti fel. Veletlenul ismerem az ide vonatkozo szabalyokat, s igy tudom, hogy feketelistara akkor kerulhetek, ha 90 napon tul van a minimalbert meghalado tartozasom. 1000Ft az nem a minimalber. Igy hat a listara kerulessel valo fenyegetest vagy zsarolaskent, vagy visszaeleskent ertelmezhetem. A rendorseg majd eldonti, jobban ertenek hozza. A fejlemenyekrol majd beszamolok.

Egy OTP-t eddiginel is sokkal jobban szereto ugyfel

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása