Tékozló Homár

Re: Elviszi a pénz harmadát a becsõdölt nyugdíjpénztár

2006.11.13. 15:11 | jackyll | Szólj hozzá!

Sokan megtalálták a helyes választ a nyugdíjpénztáras parára, vagyishogy hogyan lehet megúszni a felesleges adózást, ha épp becsõdöl a nyugdíjpénztárunk. Detti válaszát idézzük be, mert õ azt is megírta, miért van ez így (nyilván a trükközések korlátozása végett):

Ez marhaság, hogy muszáj leadózni. Át kell menni egy másik pénztárba, és máris nem kell adózni. A másik pénztári számlán megmarad az összes pénz, tíz év után adómentesen kivehetõ a hozam, majd a tõke is 10 százalékonként évente. Aki eléri a nyugdíjkorhatárt, az persze kiveheti az összes pénzt korábban is adómentesen.

Amúgy nyilvánvaló, hogy egy adókedvezményt feltételekhez kell kötni, amelyekbõl nem szabad engedni. Szerintem, ha a Premier vagy Partner Nyp. (gondolom, arról van szó) miatt kivételt tennének valami jogszabályban, elindulhatna egy halom csõdre játszó kis pénztár. A technika lényege: fizess be 333 ezer HUF-ot, a kassza aztán beteszik a pénzt pl. bankbetétbe. A betéti kamatokból futja a mûködési ktg-re. Adóbevalláskor minden tag visszatérít 100 ezer HUF adót, a pénztár csõdöt jelent, a tagok a felszámolás után kiveszik a befizetett 333 ezret, vagy még többet, így 30 százalékos fix kamatot érhetnek el nulla kockázattal. A hülyének is megéri.

Ez, hogy adózni kell szerintem így teljesen normális. Ha én kilépnék most az én ÖNyp-mbõl, nekem is kellene. Mondjátok meg a tagoknak, hogy menjenek át az OTP-be, vagy valamelyik nagy pénztárba, az biztos nem megy csõdbe. A pénzüket meg amúgy is minimum 10 évre akarták betenni Premier/Partnerbe is, szóval, várhatnak még egy kicsit. Ha a Premier/Partnerrõl van szó, a felfüggesztés/felszámolás húzódik már egy ideje (kb. hat éve), szóval nem kell már olyan sokáig várniuk a tagoknak, hogy leteljen a tíz év, és megkaphassák legalább a hozamokat adómentesen.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása