Tékozló Homár

Re: Dániában fingat a Sky Europe - Horror a reptéri sorban

Sky Europe/szívatás

2006.11.15. 12:33 | szily | Szólj hozzá!

Újabb repülõs rémtörténet az édeskésen unalmasnak hitt Koppenhágából. A tanulság? Ha Ön Dániában Sky Europe-ra akarna szállni, vagy menjen ki a reptérre 3-4 órával elõbb, vagy vigyen egy kiegyenesített kaszát és mészárolja le a sorban Ön elõtt állókat. Ha ugyanis becsületesen kivárja a sorát, olyan csúnyán fognak elbánni Önnel is, mint Strausz Gergellyel. Alant Gergõ levele a Sky Europe-béliekhez, majd a lepattintós válaszlevél. Itt meg elolvashatják a korábbi koppenhágai szopatás történetét.

Tisztelt Sky Europe Ügyfélszolgálat!

Kártérítési igényemet szeretném benyújtani a mai napon, 2006. szeptember 13-án, a koppenhágai repülõtéren történt eset miatt.

A járat indulása: 2006. szeptember 13. 9:40 A járat száma: 853 Megerõsítõ kód: P2N78V Foglalás dátuma: 2006.június 4.

Utasok:

Sajó Endre Tamás Strausz Gergely

8.15-kor érkeztünk a koppenhágai repülõtér 2-es termináljának 132, 133-as pultjához, ahol az utasok két hosszú sorban várakoztak. A sor vége a terminál Check-in pultjával szemben lévõ oldaláig ért (büfé asztalaihoz benyúlva). A sor végére állva 45 perces várakozás után, 9.00-kor megtörtént a check in.Check in után azonnal a terminál jobb oldali lépcsõjén a security controlhoz várakozó sor végére álltunk. 9.55-kor jutottunk át a vizsgálaton (a 12 perc várakozási idõt jelzõ táblánál 9.20 volt.), mely után rohanva, az útlevélvizsgálaton át 10.00-kor érkeztünk az A14-es kapuhoz. A gép még ott állt, a híd már el volt húzva. Elõttünk egy családot két kisgyermekkel már szintén nem engedtek a gépre. Õk a jegykezelõ segítségét kérték, aki beszélt a kapitánnyal. A kapitány azt mondta, már nem enged fel senkit a gépre.

További érdekesség, hogy a boarding time a beszállókártyán 8.55 volt. (9-kor történ meg a check in). Az igazoláson szereplõ check in time 08:02. (Ha ez helyi idõ akkor nem lehet valós, mert a vonatunk 8.07 –re ért be a reptérre és még sorba is kellett állni, ugyanakkor a gép indulását is helyi idõ szerint tüntették fel az igazoláson. Igazolás másolata csatolva.) A nevünket egyszer sem hallottuk a hangosbemondóban, míg a reptér munkatársai állításuk szerint négyszer is bemondták. Amikor késésünket a security controlnál történt egy órás várakozással indokoltuk, melyet azzal utasítottak vissza, hogy nem lehetett több 20 percnél.

A Sky Europe +36 1 7777000 számán ismertettük a történteket, majd a 2 órával késõbbi visszahívásnál a mi hibánknak ítélték a késést.

A fenti állítások a valóságnak megfelelnek, melyet a reptéri biztonsági kamerák tudnak alátámasztani.

A történtek után, mivel a Sky Europe légitársaság nem kívánt gondoskodni aznapi hazajutásunkról, ezért saját anyagi fedezetbõl voltunk kénytelenek a Sky Europe 2006. szeptember 14-i, 4853-as számú járatára két jegyet vásárolni. Az új jegy vásárlása kettõnknek 2.265 DKK azaz 83.200 magyar forintba került. A kint tartózkodás további költségeire nem tartok igényt, de a két repülõjegy árára, 83.200 Ft-ra igen.

Tisztában vagyok vele, hogy a repülõgéprõl való lemaradásunkért nem közvetlenül a Sky Europe légitársaságot okolhatjuk, hanem a koppenhágai repülõteret kiszolgáló cég személyzetét. Mivel azonban a jegy vásárlásakor a Sky Europe légitársasággal kötöttünk szerzõdést és a koppenhágai repülõtérrel nincs szerzõdéses viszonyunk, ezért kívánjuk kártérítési igényünket közvetlenül a Sky Europe légitársaságon keresztül érvényesíteni.

Köszönettel: Strausz Gergely

Tisztelt Strausz Gergely,

köszönettel megkaptam légitársaságunkhoz benyújtott panaszát. Az ügy kivizsgálása után a következõk szerint szeretném tájékoztatni Önt légitársaságunk álláspontjáról.

A foglalási rendszerünk adatai alapján az Ön által említett foglalásról a következõ információkat állapítottuk meg. A repülõjegyet 2006.június 4 - én foglalták a SkyEurope Légitársaság internetes oldalán a www.skyeurope.com-on keresztül. Az utazás lefoglalásakor az utas elfogadja a SkyEurope Légitársaság fuvarozási feltételeit. Az internetes oldalunkon megtalálható fuvarozási feltételek szerint:

„ Késés beszálláskor A Fuvarozó nem felelõs az utasnál felmerült károkért akkor, ha ezek oka az, hogy az utas nem jelent meg idõben a beszállókapunál. Az utas elveszti a fuvarozáshoz való jogát és a viteldíj visszatérítését sem követelheti, ha nem ér idõben a beszállókapuhoz.“

Tájékoztatni szeretném Önt, hogy 2006. szeptember 13-án a 5P853-as Koppenhága-Budapest járatunk rendszerünk adatai szerint 10:00-kor indult el, akkor amikor Önök megérkeztek a kapuhoz, és ilyenkor sajnos a járat már nem tud felvenni utasokat.

A koppenhágai kiszolgáló személyzetünktõl kapott tájékoztatás alapján értesítem Önt, hogy minden esetben név szerint szólítják a hiányzó utasokat, és csak kizárólag ezután, amikor már nincsen más lehetõségük, mert az utas többszöri hívásra sem jelentkezik, veszik le a járatról a nem megjelent utast.

Sanálattal értesítjük, hogy a fentieknek megfelelõen kárigényét várakozásával ellentétben sajnos nem tudjuk megítélni. Köszönjük, hogy utazásához légitársaságunkat választotta. Bízom benne, hogy lesz lehetõségünk rá, hogy jövõben valamely járatunk fedélzetén üdvözölhessük. Köszönjük szépen panaszát. Biztosítani szeretném Önt, hogy mindent megteszünk, hogy szolgáltatásaink fejlesztésével a legjobb minõséget nyújtsuk utasainknak, ezáltal elérjük, hogy örömmel válasszák utazásaikhoz a SkyEurope Airlines-t.

Budapest, 2006.09.25. Tisztelettel,

Szabó Barbara Ügyfélkapcsolati elõadó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása