Tékozló Homár

Nem találja a könyveit az Alexandra

karácsonyi szégyenfal

2006.12.20. 09:48 | jackyll | Szólj hozzá!

Az online könyvrendelés jó dolog, mert nem kell felemelni potrohot és kimenni a hidegbe, valamint rögtön látszik, mi van készleten és mi az ami akkor sem lesz meg, ha rejtekállásból vadászunk egy antikváriumban. Zoltán és Domonkosnak azonban pont ez nem jött be az Alexandránál. Alig két hét alatt sikerült megtudniuk, h a berendelt 15 könyvbõl mindössze 6 darabot kapnak meg:

Az ügy teljes lezárta elõtt írok Neked, mert sürgõs, hátha pár ember aki "gyorsan és egyszerûen" akar karácsonyi ajándékhoz jutni megmenekül. Vidám történetünk ott kezdõdik, hogy nagyjából életünkben elõször elõrelátóak akartunk lenni, és december elsején megrendeltünk potom 15 darab könyvet az Alexandra online könyváruháztól, részint kedvezmények által csábítva, részint kényelembõl. A könyvekre 1-3 nap szállítási idõ volt írva, s rendelésünket visszaigazolták. Már a 3 nap is letelt, de itt még nem aggódnak annyira hõseink, mikor hatodikán kaptunk egy e-mail-t tõlük, melyben a szállítás ideje helyett ez szerepelt:

"Ezúton tájékoztatjuk, hogy megrendelésének: (Ideje: 2006.12.01. 18:33:08, Fizetendõ: 26167 Ft) feldolgozása folyamatban van. A megnövekedett megrendelésszám okozta késés miatt csomagját az elkövetkezendõ napokban kapja meg. Amikor csomagját kézbesítésre a GLS futárszolgálatnak átadjuk, Önt e-mail-ben értesítjük. Amennyiben ezt az értesítõt adott napon 16.00 óráig kapja meg, úgy a kézbesítésre másnap számithat, egyébként plusz egy nappal késõbb Szíves megértését és türelmét kérjük!"

Ez még nem a világvége, késik.. szomorú, de van ilyen..(megértjük és türelmet gyakorlunk). Telnek a napok.. nyolcadika környékétõl kezdve, viszont hogy legalább tudjuk mire számítsunk, folyamatosan hívjuk a vevõszolgálatukat.. melyet nem vesznek fel. 12-én írunk levelet amire nem válaszolnak.

És ekkor sikerül!! Péntek reggeli rutinhívásunknál fölvették a telefont! Elsõre a meglepetéstõl kábult állapotunk miatt leráznak egy "folyamatban van" mondattal, de fél óra múlva kisarcolunk egy "jövõ hét elején megjön"-t remélve, hogy ezt nem lerázásból mondják. És ma reggel jön a mail!:

"Ezúton értesítjük, hogy az Ön által megrendelt kiadványok közül 9 db-ot többszöri próbálkozásra sem sikerült beszereznünk. Megrendelését ezekre a kiadványokra nyilvántartásunkból töröltük. A kellemetlenségért elnézést kérünk. A többi kiadványt a mai napon átadjuk a GLS futárszolgálatnak. Megértését nagyon köszönjük."

Tehát két hét után közlik hogy a megrendelt 15 könyvbõl 9-et nem küldenek! Bocsánat, de se megértés, se türelem..

A "bocsánatkérõ" levél után másfél órával végre azt is képesek voltak elküldeni, hogy mit sikerült átadniuk a csomagküldõ szolgálatnak, így legalább végre azt is tudjuk, miket kell máshonnan beszereznünk. Az igazi szépsége az a dolognak, hogy most, hogy megnézhettük hogy mit küldenek, láthatjuk hogy azok amiket nem, azok továbbra is rendelhetõek 1 napos határidõvel az oldalukon, pedig két hét alatt se hozzák ki. Az már majdnem említésre sem érdemes, hogy a csomagküldõnek átadott listában, amit küldtek az egyik könyv 1. kötete szerepel, a rendelt 3. helyett, remélem ezt csak elírták és nem kell majd külön bemennünk egy boltjukba, hogy kicseréljék...

Összefoglalva: az hogy nem jön a könyv, kifogyott, akármi, az a személyes problémánk lehetne, de hogy el se lehessen közben érni õket, és csak úgy ahogy jólesik küldjék, miközben hirdetik magukat, hogy van.. na ez talán már Homár érett.

maradva tisztelettel Zoltán és Domonkos

csatoltan küldöm az Alexandra Online honlapjáról készített screenshot-okat, amikben egyértelmûen látszanak a mai napon is azok a kiadványok 1 napos szállítási határidõvel, amiket nekünk már "többszöri próbálkozásra sem sikerült beszerezniük"...

Kigyûjtöttünk néhány darabot ezekbõl, amelyekre még mindig egynapos szállítást ígérnek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása