Tékozló Homár

Szigorúan offtopic: Torres Dani nagysikerû koncertje Szombathelyen

Torres Dani/Koncert

2006.01.06. 18:59 | szily | 3 komment
Na ez tényleg nem ide tartozik és amúgy is gyanakvóak vagyunk minden levélben küldözgetett képpel, de mi másra való a péntek, a Homár-nap, minthogy megszegjük a szabályokat. Szóval ezen a képpáron jó nagyot mosolyogtunk, tegyenek Önök is így, aztán kapcsolják ki a számítógépet és induljanak menyhalat fogni!
Olvasson tovább!

Hitelkártya-visszaigazolás telefonon

2006.01.06. 12:10 | jackyll | Szólj hozzá!

Váratlan és különös igazoltatás szemtanúja volt vova a Media Marktban még a tavalyi roham alatt: bár a vásárló hitelkártyáját elfogadta a gép, a pénztáros személyesen is meggyõzõdött fizetõképességérõl.

Tavaly karácsony elõtt pokoli hibát elkövetve írható cd-vásárlásra vetemedtünk a Media Markt Westend-beli egységében. Hárommal elõttünk egy plazmatelevíziót vásárló versenyzõnek problémája akadt, mikor eprekkel díszített bankkártyájával kívánt fizetni. A koreográfia a szokásos, kártya elõvesz, személyi igazolvány kikészítve, zölgomb-pinkód-zöldgomb. Itt viszont egy váratlan húzással félresiklik a sikertörténet, a pénztárban ülõ néni a fenti mûveletek elvégzése után fennhangon hívja fel a sorban állók figyelmét, hogy bizony neki telefonálnia kell, és ez lehet, hogy akár fél órát (bizonyám) is igénybe vehet. Hoppá.

Olvasson tovább!

Dizájnvinyó a tömegeknek

LaCie /Skwarim

2006.01.06. 10:02 | jackyll | Szólj hozzá!
Nem kell tovább szomorkodniuk a dizájncuccokra gerjedõ PC-tulajoknak, mezei laptopjukat bármikor feldobhatják egy Karim Rashid-féle külsõ merevlemezzel. A Skwarim lényegében egy 60 gigás vinyó jófajta Vasarely-textúrába csavarva. A mindössze 8,5 centis objektumra 200 dollárért (41 rugó) lehet rástartolni februártól. (Lesz belõle rózsaszin is, az 30 giga és 150 dollár.)

Eladó, kiadó most a köröm

2006.01.06. 09:37 | jackyll | Szólj hozzá!
Ámerikai testvérblogunk, a Homár szuggesztív tekintetének hatására létrehozott Consumerist örvendeztette meg olvasóit ezzel a gyöngyszemmel. Az ábra a körömnyomtatás kereskedelmi lehetõségeit villantja fel perszonális reklámfelületek, azaz saját húsunk kiárusítása révén. Továbbra is tartom, hogy hatásosabb lehet egy névszponzoráció (pl: Atari Sándor), mint tíz színes logó, de az útkeresés legalábbis elkezdõdött.

Áfacsökkentés mosógépéknél

2006.01.06. 09:20 | jackyll | Szólj hozzá!

Amíg a telefonok körüli áfabiznisz tisztázódik, gyorsan belemászunk egy másikba. Orsi mosógépet vásárolt, ahol a kedvezmény épp lenullázta az "év eleji rendes" áremelés hatását.

Az áfacsökkentés lenyelésére mi is találtunk példát. A karácsonyi tumultus elkerülése végettmi is úgy döntöttünk, hogy januárra idõzítjük a mosógépvásárlást. A három ismert márkát (Zanussi, Electrolux, AEG) forgalmazó Márkabolt elnevezésû hely mellett döntöttünk hosszabb keresgélés után. Mivel már decemberben is benéztünk ide, tudjuk, hogy az általunk kinézett mosógép ára nem változott semmit.

Olvasson tovább!

Re: A világ legszebb játéka – A korszerû csecsemõnek még a bölcsõje is Saab

Vegyes/Mindenféle pedálos és lökõs kiskocsik

2006.01.05. 15:09 | szily | Szólj hozzá!


Még el sem csitult a mellünkben a jólesõ viharzás, amit a Saab gyakorlatilag tökéletes vonalú lökdösõs autójának megpillantása okozott. De rohanó világunkban nem meglepõ módon nincs megállás. Máris újra kalimpál végtelenül primitív szívünk, mert Füge linket küldött nekünk arról, hogy a csodatárgynak létezik bölcsõverziója is. És kiderült, hogy nálunk is kapni ilyesmit, ha nem is pont ugyanilyet.

Olvasson tovább!

A Nokia lenyelte az áfacsökkentést?

2006.01.05. 12:31 | jackyll | Szólj hozzá!

Országszerte beindultak a civil áfakommandók, hogy kiderítsék, hol nem vették vissza az árakat az áfacsökkentés ellenére. Már a Homár is találkozott olyan étteremmel, ahol közölték, valamikor januárban megoldják a 20%-os áfa számlázását, de vannak olyanok is, aki megpróbálnak tartósan luxusprofithoz jutni. Az elsõ elbukott multi a Nokia. Két olvasónk is jelezte, a vezetõ telefongyártó titokban "épp annyival" emelt, mint amennyivel csökkennie kellett volna áraiknak.

update: A Nokia nem hivatalosan nem nyilatkozta, hogy szerintük a szolgáltatók képezték az idei árakat. A Pannon szintén nem mondta, de szerintük még nincsenek idei árak, viszont ha azok nem csökkennek, az a készülékek gyártói miatt lesz.

update: A Nokia hivatalos közleménye: "A Nokia nem emelte a szolgáltatók fele a nettó árait."

Olvasson tovább!

Ömlesztett retro ruházat

2006.01.05. 10:10 | jackyll | Szólj hozzá!

Korunk népmûvészei a klasszikus videojátékokból táplálkoznak. A játéktermekben bedobált fémpénzek csilingelésének apáról fiúra szállva nosztalgikus bûntudatot ébresztõ mámora egyre nagyobb mértékben hatalmasodik elfele. A mára tejesdobozokkal is emulálható játékok átalmatlannak tûnõ pixelhalmazai sorra veszik át a klasszikus textúrák pozícióit az élet minden területén.

Olvasson tovább!

A szervizben meghibásodó gép esete

2006.01.04. 17:22 | jackyll | Szólj hozzá!

A klasszikus parával állunk szemben, amikor szakemberek kezei között halálozik el az ember terméke, de jegyzõkönyvet persze nem vettek fel. István egy dvd-író misztikus hibája miatt adta be komplett gépét, hazatérve azonban már bekapcsolni sem tudta.

Kb másfél éve vásároltam egy DVD-írót 2 év garanciával a 3 testõr nevû boltban Budapesten. Januárban elromlott és röpke egy hónap alatt kicserélték. Így eléggé meg voltam elégedve velük, amikor a csere példány is elromlott és egy hét sem telt el és máris kezemben volt az új író. A gondok csak ezután kezdõdtek, ugyanis az új író sem írt DVD-t. Visszavittem, ellenõízték az író jó. Otthon kipróbáltam mindent amit javasoltak, de egyik próbálkozás sem vezetett sikerre azért úgy döntöttem szakemberre bízom az ügyet.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása