Tékozló Homár

Mit sem segít a Békéltetõ Testület

2007.01.04. 13:51 | jackyll | 1 komment

A Homár örül a legjobban, hogy így felvirágzott decemberre a fogyasztóvédelem, amikor már milliárdos tételben nyomt(j)ák le a selejtes termékeket szegény hülye magyar vásárlók szatyrán, de van még tennivaló. Alábbiakban újfent megerõsítést nyer, hogy hiába vannak Békéltetõ Testületek országszerte, ajánlásaikat az érintett cégek a legnagyobb nyugalommal söpörhetik a szõnyeg alá:

Most, hogy bóklásztam a cikkek közt, egy kicsit fennakadt a szemem egy említett cég kapcsán. Nekem is van egy Szingás történetem, szerintem érdemes tanulni belõle. Anno 2004-ben vásárolt több hónapnyi vívódás után a párom egy Levi's cipõt náluk. Akkortájt elég divatos volt az a fazon, hát õ is beruházott azon az alapon, hogy majd 2-3 év alatt szétrúgja, úgysem bírják ezek a cipõk tovább. A probléma ott kezdõdött, hogy 2 viselet után felpattogzott a bõr az orrán. /Mint utólag kiderült a bõr festésével volt probléma/. A párom, akivel akkor még nem voltunk együtt annak rendje és módja szerin visszavitte, azok jegyzõkönyvezték, és a jelenleg is hatályos 2003 szept. 1-el életbe lépett 2003. júli 1-ig visszamenõleges szavatossági törvény szerint a Szinga saját! MEO-sához küldték. Errõl a nõrõl még késõbb említést teszünk. A hiba oka kiderült, õ rúgta szét!?

Érdekes volt, mert tényleg 2szer volt rajta látszott a cipõn /sõt még az FVF is alátámasztotta/, DE! Kezdõdnek az okosságok. A MEO-s, /mint kiderült ex FVF-es (Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelet), és "nagyon" szerették a munkahelyén.../ kilétét sem volt egyszerû kideríteni, eltérés volt a névben, sehol egy adóazonosító a vállalkozói pecséten, egyebek. No ez megvolt, beszélt is vele, persze elhajtotta a .csába /miért ne, hisz a Szingától kapja a jattot/, bár elõször azt se tudta, hogy milyen árúról van szó. /Korrekt lehet a könyvelése... :)/ Ellenben javasolta a BBT-t /Budapesti Békéltetõ Testület/. Elsõ számú, egyben a legnagyobb hiba. Mivel ezen testület bármilyen döntése CSAK ajánlás jellegû!

Ez is lett, jóváhagyták a panaszt, a Szinga meg sz.rt bele. Ezidõtájt ismertem meg a párom. Itt léptem én képbe /mint gyakorlott üzletszivató/, bár nem hittem hogy ebbe beletörik a fejszém. Jöttek a fenyegetések, mert jogilag oldom meg a dolgot, és ilyenek, de ez az üzemeltetõ kft-t nem hatotta meg. No akkor legyen, a becsület a tét, fûtsünk alájuk. Eleve nem volt egyszerû a területileg eljáró cégbíróságot felhajtani, mert ez egy ilyen "jópofa" cég. Voltunk a Budapesti cégbíróságon, na ott végeztünk a leghamarabb, és már egy értékes infóval lettünk gazdaganbbak. Idézem az ügyintézõt: "Gázosak!" Állítólag többször folyt ellenük eljárás, és amit a késõbb a jó cégbíróságtól kikért hiteles kivonaton láttunk is abból is kitûnt ez.

Mint már említettem, a korrekt cégbíróság. No ez a Pest Megyei volt. A cég székhelye bárki által kideríthetõ, inkább nem írom ide, de helyileg ehhez a bírósághoz is eljutottunk. Gondoltam én, most akkor generálunk egy precedens értékû pert. De csak gondoltam én. Papírok, egyebek, papírok, egyebek, utánajárás, mégegyszer ugyanez. A bíróságon az ikatóban elhagytak egy adag illetékbélyeget /érdekes volt, mert látható volt, hogy hogy szedték le, ez csak vádaskodás, bár teljesen nyílvánvaló volt a bélyeg ezen módszerrel való eltüntetése/. Eljutottunk az elsõ fokú, elsõ tárgyalásig, de ez is volt az utolsó, mert én ott hagytam abba, amikor minden bizonyíték /mûbizonylat, MEO, BBT határozat/ ellenére igazságügyi szakértõt kért a bírónõ. Voltam ilyen helyzetben egy közúti baleset kapcsán, jól meg szívtam, hiába én voltam a vétlen /lekenyerezte az ellenfél/. Szóval ebbõl nem kértem, az ügyérték 2,5szereséért meg pláne nem. Ha bukunk, akkor max a becsületbõl, és max 10 rongyot. Szerintem senki nem vitte el eddig az ügyet, utólag nekem se kellett volna.

Üdv, Egy szenvedõ alany

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huúúú 2008.12.17. 12:54:52

homár nevű Úr cikkét ovasva örülök hogy elovastam, mielőtt belementem volna SZINGA KFT elleni harcba, ugyanígy jártam,cpő 20000ft-os 4 hónap és levált a talpa, elküldték a minőségvizsgálójuknak,
a válasz persze ismert, előbb észre kellet volna venni a hibát mert akkor még javítható lett volna, most már késő.

A békéltetőknek írtam, nem is folytatom, mert nem veszik magukra nézve kötelezőnek a határozatukat, akkor meg csöbörből vödörbe,és ami a legfelháborítóbb, azt írják a békéltetők, hogy bírósághoz csak ő utánuk mehetünk!!!!!!!!!! kicsit abszurd, de mindegy, addig jár a korsó a kútra szokták mondani, remélem a szingának sincs sok jövője, ha több helyen, sajtóban tudnánk ezzel megjenni, lehe hogy számítani, mert semmi jogvédelem a multikkal és nagykereskedőikkel szemben nincs nekünk, ha tudatos vásárlók lennénk, majd nem lenne nagy az arcuk, meg a bevizsgálóiknak sem, a békéltetővel semmire se megyünk, hát olvasom a panaszos leveleket, hogy mintha nem is lennének, nem foglalkoznak velük mit ajánlanak, vagy követelnek tőlük, akkor minek a békéltetőket fentartani, ha semmi hatósági joguk, kérni én is tudok sőt utasítani is, csak még egy felesleges intézmény az adó fizetők pénzéből.

szóval ha SZINGÁT LÁT VALAKI KIÍRVA NEHOGY BÁRMIT VEGYEN OTT MERT PÓRUL JÁR

OLVASSÁTOK EL A NETEN MENNYI BECSAPOTT VÁSÁRLÓ

bea

SENKI NE VÁSÁROLJON TŐLÜK? MERT NEM LEHET MIT TENNI ELLENÜK SZINGA KFT PLAYERS ROOM HÁLÓZAT!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása