Tékozló Homár

Re: Büszkék arra, hogy nem fogadnak el bankkártyát – A megoldás a bankok kapzsisága

notebookárusok/fizetés

2007.02.06. 11:42 | szily | Szólj hozzá!

Azon álmélkodtunk tegnap, hogy miért nem lehet kártyával fizetni a jellemzõen többszázezres cuccokat áruló notebook.hu boltjaiban. Megtudtuk Önöktõl: azért, mert a bankok annyira lehúzzák a kereskedõket, hogy a sarc a jellemzõen alacsony árréssel dolgozó számítástechnikai boltokban elvinné a kereskedõ bruttó hasznának a harmadát-negyedét is. Szemnyitogató levelek és adatok alant.

Mrbig mondja:

A magyarországi bankok általában százalékosan határozzák meg a vásárlások után fizetendõ összeget, felsõ limit nélkül, amit valóban a bolt áll. Én úgy három-öt százalék körüli összegrõl tudok, de ez az érték a konkrét szerzõdéstõl is függ. Sajnos a PC, notebook, és egyéb kiskereskedelmi mûszaki ületek túl kicsik a bankok szemében ahhoz, hogy kedvezményeket kapjanak.

349 999 + ÁFA, azaz 420 ezer forint felvételéért az ATM-nél maximum 1-2 ezer forintot számolnak fel, ellenben ha kártyával fizetjük ki, akkor ez a boltnak akár 21 ezer forintjába is kerülhet. Ezért nem lehet a számítástechnikai boltok, fényképezõgép üzletek, és hasonló mûszaki kisboltok 95%-ában kártyával fizetni.

OP konkrétabb volt, õ elküldött egy szerzõdést is nekünk, amit etikai okokból, illetve mivel képtelenek voltunk doc formátumba konvertálni, most nem közlünk teljes terjedelmében, a lényegét viszont igen. Eszerint a lehúzós – haha – terminál 100-140 ezer HUF plusz áfa, a fix havi bérleti díj 6-11 ezer plusz áfa, és erre jön rá a durvája, a forgalmi jutalék, ami az általunk látott szerzõdéstervezetben a bruttó eladási ár 1,6-1,9 százaléka. OP ehhez a következõket fûzte hozzá:

Kis update a POS díjakat illetõen. A mellékelt – valós - ajánlatokból kiderül, hogy a havidíjon felül akár 1.9%-ot is elkérnek tranzakciónként. (A bruttó árból). A számítástechnikai kereskedelemben nem ritka a 7-8%-os árrés (a netto beszerzési árra). Ez azt jelenti, hogy a bankkártyás fizetésnél a kereskedõ hasznának harmada, akár fele menne a bankhoz.

üdv,

OP

Miklós szintén zenész és sokallja a percentet:

Hasonló helyen dolgozom, és bizony a kártyás fizetésnél 3 % -ot vesz le a bank. Akciós notebook esetén 6-7 % az árrés, és ebbõl fen kell tartani egy boltot, eladókat stb. Szerintem ez nevetséges. Talán a bankoknak is el kellene gondolkodniuk ezen. Ezzel nem a notebook.hu -t szeretném védeni, csak egy helyzetre rávilágítani. Üdv

Hát úgy tûnik, errõl van szó.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása