Tékozló Homár

Lúdas Matyi berakja hatosba

Bécs/trélerezés

2007.02.13. 00:02 | szily | Szólj hozzá!

Mindig jó érzés, ha egy nálunk gazdagabbat szívatnak. Ezért lehetett Bécsben turistalátványosság abból, hogy a tréleresek elvisznek a Belvárosból egy Bentleyt. Naná, hogy egy Homár-olvasó, NJ, is ott volt a tömegben. Levele lent.

A „Trolival nehéz Tahóautósfalván” c. postban megemlítették, hogy ha Bécsben a villamos letakarítja a szabálytalanul parkoló autóst, akkor az autóvezetõt büntetik meg, hogy miért állt ott. Erre eszembe jutott, hogy legutóbb, mikor Bécsben jártam, arra lettem figyelmes, hogy a Hotel Sacher elõl (Bécs egyik legelegánsabb belvárosi szállodája, gondolom a Sacher tortát senkinek nem kell bemutatni ) épp elszállítanak egy Bentley-t. Nosza elõ a gépet, nyilván legszebb öröm a káröröm, gyorsan készítettem is pár képet, bár ezzel nem voltam egyedül, „kattogtak” a turistavakuk rendesen. Akkor gondoltam csak bele a történtek jelentõsségébe, amikor itthon megláttam az elsõ teljesen szabálytalanul parkoló autót Pesten, no meg akkor, amikor a fent említett cikk megjelent. Ide kívánkozik még egy költõi kérdés: egyébként minek raknak kerékbilincset az akár autós, akár gyalogosforgalmat akadályozó autókra? Azért, hogy minél tovább akadályozzon másokat a mozgásban? Miért nem lehet egyszerûen elszállítani mind, ahogy azt nálunk szerencsésebb helyzetû államokban teszik? Üdv, NJ

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása