Tékozló Homár

Csoportos perben gondolkoznak a Centrum Parkoló Kft. károsultjai

2007.02.21. 12:19 | mvmv | Szólj hozzá!

Rég nem látott lavinát indított a 0 másodperces parkolásról szóló bejegyzésünk. Szerda reggelig több mint harminc olvasó jelezte, hogy ugyanilyen, évekkel ezelõtti, nulla másodperces parkolásra hivatkozó fizetési felszólítást kapott a Centrum Kft.-tõl. Több olyan autótulajdonos akadt, aki nem talált felszólítást az autóján, sõt, többeknek az elkövetés helyszínére érvényes parkolási engedélye volt. A szomorú és felháborodott olvasói levelekbõl válogattunk.

Kriszti: „nekünk a Centrum most küldött ki egy kb. 7000 Ft-os számlát amiben egy állítólagos 1mp-es! be nem fizetett parkolás szerepelt. Nem lehetne valahogy felvenni a kapcsolatot a hasonlóképp járt emberekkel? Mi komolyan azon filózunk, hogy feljelentjük õket csalásért. Könnyebb lenne, ha többen lennénk. Ez azért nagyon durva...”

Zsófia: „Apám tegnap ugyanilyet kapott, egy állítólag 2005. májusában elkövetett, 0 perces szabálytalan parkolásért. Ráadásula kocsink 2005-ben rendelkezett az VI. kerületi Önkormányzat által orvosoknak kiadható parkolási engedélyével, mivel anyám a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatnál dolgozik. Magyarul: így már duplán indokolatlan a kiszabott bírság. A Centrum telefonja viszont folyamatosan foglalt!”

Tibor: „kivettem a levélládámból egy a Centrum Parkoló által feladott levelet! És mi volt benne? Na mi? Pontosan az a levél, amit ti is közöltetek! Igaz, hogy más összegrõl szól, de a dátuma pl. ugyanaz. Ekkor már vinnyogtam a röhögéstõl, hiszen ezek szerint kettõnkön kívûl, gondolom még még másik 5897 szerencsés autóst akarnak lehúzni hasonló módon. Valószínûsítem, hogy a tavalyi év bevételi irányszámait nem sikerült teljesíteni ezért kellett ilyen kamu felszólításokat kipostázni”.

István: „Én is kaptam egy ugyanilyen levelet a Centrumtól, a dátuma szintén 2007. február 12, az elkövetés idõpontja pedig 2003.09.25 08:33:47 - 2003.09.25 08:33:47 -ig terjedõ idõ. Úgy tûnik, a Centrum egyazon napon formaleveleket küldött ki. Talán ürül a kasszájuk? Én a mai napon bent jártam az ügyfélszolgálaton, ahol közölték, hogy 2003-ban fénykép nem készült, így azzal tudják bizonyítani vétkességemet, hogy szerepelek a nyilvántartásukban!”

És végül Sanyi, aki az ignorálás mellett döntött: „Tökéletesen ugyanilyen összegrõl, ugyanígy nulla másodpercrõl kaptam én is felszólítást! Szépséghibája az évekkel ezelõtti állítólagos parkolásom után elmaradt pótdíj fizetés tényének:
- mindig veszek parkoló jegyet, azon ritka alkalmakkor, amikor a Fõvárosban tartózkodom - mivel nem volt Mikulás csomag az autón (szándékosan ?) így velem együtt több ezer autós mit sem sejt az állítólagos évekkel ezelõtti pótdíjfizetési kötelezettségérõl, nyugodtan lehet küldeni a fenyegetõzést - Nem tértivevényes, nem ajánlott levelet küldtek, így olyan, mintha meg sem kaptuk volna - perben bizonyítania kellene a Centrum Kft.-nek, hogy tudomásunk volt a pótdíjfizetési kötelezettségünkrõl, de mivel személyesen az átvételrõl dokumentumot a postás elõtt nem írtunk alá, így olyan mintha meg sem történt volna a levél kiküldése”

Szerettük volna megkérdezni a Centrum Parkoló Kft.-t is, de telefonszámuk az utóbbi három napban elérhetetlen volt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása