Tékozló Homár

Re: Kinek jár vissza a regadó?

2007.02.21. 11:37 | jackyll | Szólj hozzá!

Közszolgálati közleményként most a regadóval küzdõ olvasóinkat emlékezteti Andi, hogy amennyiben a kereskedõ nem találja a behozott autó iratait, nyugodtan forduljanak az APEH-hez:

A regadóval kapcsolatban csak annyit, hogy a kereskedõ a hatályos magyar jogszabályok szerint 5 évig (!) köteles megõrizni minden, a könyvelés, adózás alapját képezõ bizonylatot. Tehát a VPOP-határozatot, vám-, és vámköltség befizetési bizonylatokat, számlát, adás-vételi szerzõdést, akkor is, ha magánszemélytõl vette. Szóval mindent. Plusz tapasztalatból tudom, hogy az autókereskedõk nagy része minden autónak egy küldön dossziért nyit, és az összes kapcsolódó bizonylatot (a VPOP-papírokat is) ebben tartja. Tehát a kereskedõ nem hivatkozhat arra, hogy már nincs meg a vámpapír. Ha mégsem akarja odaadni, javaslom, hogy az APEH felé jelezze a vásárló. Õk majd hivatalból intézkednek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása