Tékozló Homár

Re: 70%-os kezelési költség devizaátutalásnál

2007.02.22. 13:21 | jackyll | Szólj hozzá!

Legutóbbi posztunkban csak a praktikus lényeget felejtettük ki ravaszul, hogyan minimalizálható a devizaátutalások költsége. vomit és Luko segít:

az euros atutalasos cucchoz elkelne ez a link. evek ota meg van szabalyozva az euro atutalasok kerdese. emiatt emeltek fel 2004-ben a belfoldi devizaatutalasok koltseget a kulfoldiek szintjere, mert egy arban kell lenniuk. az hogy ez a nyomorek orszag csak 10 ev mulva kap ejrot, attol meg elegge vonatkoznak ra a szabalyok. euro atutalas az IBAN es BIC szamok hasznalata eseten kokemeny szabalyok koze van szoritva. ha csak magyar bankszamlaszamot ad meg a csokker, akkor jogosan szivatjak meg :-o

a deviza atutalas koltsegeit taglalo post nem igazan teljes anelkul, hogy tudnank az ugyfel pontosan milyen adatok birtokaban milyen devizat szeretett volna utalni! fontos tudni, hogy mind az IBAN mind a SWIFT elhagyasa jelentosen noveli a devizaatutalas koltsegeit, foleg ha konverzioval kerult vegrehajtasra a dolog! aki szeret EUs dolgokat olvasgatni annak esetleg ez is erdekes lehet. itt egyebken szamos mas erdekes dolog is van, pl az amikor 5 napon tuli cross-border utalas eseten suru bocsanatkeres es banatpenz jar az ugyfelnek! :)
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása