Tékozló Homár

Öngyújtó leszokó dohányosoknak

2007.04.12. 08:01 | jackyll | Szólj hozzá!

Suze a Velvetbõl lõtte ezt a dohányzásellenes propagandaeszközt:

280 forintért vásároltam Újpest-központ aluljárójában azt az furfangos eszközt, melynek tervezõje és gyártója vélhetõen a dohányzásról leszokókat célozta meg. A megtévesztõen öngyújtónak látszó tárgy ugyanis több fokozatban is próbálja lehetetlenné tenni a rágyújtást.
Elõször talányos külsejével ejti gondolkodóba a dohányozni készülõt: színes kis hangjegyekkel (?) díszített testére applikálva ugyanis egy vérben forgó szemû, szemüveges angyalka lebeg egy karikán. Ezzel már magában is hosszas töprengésre késztet, melynek során esetleg rágyújtani is elfelejtünk. Amennyiben késõbb mégis eszünkbe jutna dohányozni, úgy a fröccsöntött angyalkáról kiderül, esztétikai értéke mellett funkcionálisan is lehetetlenné teszi, hogy a hagyományos mozdulattal, tenyerünkbe szorítva és meggyújtva használjuk az õt hordozó öngyújtót. Vagy legalábbis nehezített feladattá: némi gyakorlással azért megoldható, hogy az eszközt két ujj közt tartva, egy laza csuklómozdulattal felcsapjuk az õrangyalt, majd gyorsan ráfogjunk a védtelenül maradt öngyújtótestre.

Mire pedig sikerül begyakorolnunk a kungfu-mestereket megszégyenítõ mozdulatsort, az eszköz elõáll a végsõ megoldással: kifogy belõle a gáz. Pedig nem tanulok lassan, úgy a tizediknél már tökjól ment.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása