Tékozló Homár

A kisteherautósok sanyarú élete

2007.05.10. 11:22 | jackyll | Szólj hozzá!

Szilárd kibukott azon, hogy magáncélra vett kisteherautójának ugyanúgy vezethet menetlevelet, mintha fizhetnének neki ezért és elszámolhatná a költségeket. Értelmetlennek tûnik, de a Totalcar autójogásza szerint is így megy ez.

Vettem egy 3,5 tonna teherbírás alatti kisteherautót, magánszemélyként, magánhasználatra. A max. raksúly azért fontos, mert ebbe a kategóriába tartoznak például azok a "kisteherautók" is, amelyek tulajdonképpen személyautók, csak nincsen hátsó üléssor bennük, ezeket Van-nak hívja a közbeszéd. Tehát vettem egy kisteherautót. Magánügy. Ja, mégsem... Ugyanis egy rendõrhatósági közeg(ellenállás) ítélete szerint akkor is menetlevél vezetésére vagyok kötelezett, ha magánszemélyként birtoklom az autót. Kérdem én, hogy miért is?!
Mert azt símán el tudnom fogadni, hogy a személyautót némiképp meghaladó mérete és azoktól némiképp eltérõ menettulajdonságai miatt esetleg szigorúbb mûszaki vizsgán kell részt vennie az autónak, vagy bizonyos forgalmi helyzetekre más elõírásokat kell alkalmazni, hiszen a sebességkorlátozás is komolyabb és a lakott területre behajtás is korlátozott az ilyen jármûvek esetében. Illetve van még pár dolog. Ezeket el lehet fogadni. De ennyi.

Emellett sem üzemanyag Áfá-t sem javítási költséget nem számolok el - hogyan is, hiszen nem céges autó - sem "fekete fuvart" nem csinálok vele, hiszen az enyém, tehát a napi normál és szabályos közlekedésben és a használatban semmi olyan nem történik, történhet, ami a hatóságot kellene hogy érdekelje.

Fõleg az nem, hogy én mikor és mit, honnan-hová, milyen km óra állásnál és egyáltalán... Ehhez senkinek semmi köze nincsen. Pont úgy, mintha a Suzuki Swiftemmel, vagy a Rolls Royce Phantomommal, vagy számos magánrepülõgépem egyikével szállítanék valakit. Hiszen magánjárgány, magánszemély, magánügy...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása