Tékozló Homár

Kendermag: zsírsavak és rendõrök

2007.05.23. 13:50 | jackyll | Szólj hozzá!

Szájhagyomány útján tudja a Homár, hogy a kenderszármazékok fogyasztásának milyen hatásai vannak, de Géza kicsit szkeptikus volt, amikor meglátta ezt a kendermag-kivonatot:

Szerintem ez a szer megérne egy bejegyzést. Én maximálisan támogatom a kannabisz alapú gyógyszereket, de gyanítom, hogy ebben max. annyi zöld van, ami az itt-ott kapható kannabisz-levéllel díszített csokikban vagy üdítõkben, azaz: semennyi.

A félreértést valószínûleg az okozhatta, hogy Géza vélhetõleg összemosta a kender thc-tartalmú, szmókolásra használt virágát a maggal. A kender magjából olajat nyernek, aminek pszichoaktív tartalma zéró, viszont telítetlen zsírsavakban gazdag. Múltkor már vázoltuk a kender széleskörû használhatóságát, így azt most kihagynánk.

Viszont ha már témánál vagyunk - csak hogy teljes legyen a képzavar -, ajánlunk egy videót, mintegy fogyasztóvédelmileg: Rendõrök, akik legalizálnák a drogokat.

A TASZ és a Lonely Films készített egy interjúfilmet a LEAP (Law Enforcement Against Prohibition - rendõrok a tiltás ellen) aktivistáival, akik személyes tapasztalataik szerint az elmúlt 80 év kristálytisztán bebizonyította, hogy a drogok rendes szabályozásának hiánya ugyanolyan értelmetlenül és hasztalan éli fel az állam erõforrásait, mint az alkoholtilalom annak idején:

folytatás:


Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása