Tékozló Homár

Magyarország pálmákkal borított, tejfölös ország

2007.05.30. 12:34 | szily | 1 komment

Tudta-e Ön, hogy a Balaton-felvidéket homok és pálmák borítják, a gulyás meg egy tejfölös leves? Ágnes küldte el nekünk a kiszkennelt képet egy angol gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvből. A Magyarországról szóló információk között ezen felül egy kakas meg egy birka szerepel, illetve bolygóközi stílusú fejéket viselő asszonyok. Ezzel együtt talán jobb is, hogy szegény angol gyerekek nem tudják, a valóság ennél mennyivel rémesebb. Ágnes beszámolója alant olvasható.

Egy angol, gyerekeknek szóló tudományos könyvben találtam a következő képet. Felhívnám a figyelmet a Balatontól északra található pálmafás területre. Tudom, hogy napjaink "égető" problémái közé tartozik a globális felmelegedés, de azt hiszem, hogy az még egy kicsit odébb van, hogy a Balatonfelvidéken megjelenjenek a pálmafák. Továbbá, ha valaki elolvassa a magyar gulyásról szóló kis bekezdést, rögtön mosolyra fakad. :o) Addig stimmel a dolog, hogy az alapja egy marhapörkölt, ami pirospaprikával van ízesítve, sőt, a képen látható alapanyagok is mind használatosak a gulyáshoz, de áruljátok el nekem, ki az, aki tejfölt tesz bele? Úgy vélem, ezek után a könyvben szereplő többi információt is fenntartással kell kezelnünk. És így már világossá vált számomra, hogy nem buták, nem tudatlanok az angol gyerekek, hanem csak hibás információik vannak a világról.

Üdvözlettel: Ágnes

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avatartalan 2007.10.07. 14:51:56

egyszer másnaposan tettem bele tejfölt...nem is rossz...
süti beállítások módosítása