Tékozló Homár

Géprombolás Indesit-módra

2007.07.05. 11:42 | jackyll | 49 komment
Ugyan ki ne szerette volna legalább egyszer bézbólütővel laposra kalapálni átmenetileg működésképtelenné váló háztartási eszközét? Leslie megdöbbenve tapasztalta, hogy maga a gyártó, esetünkben az Indesit is hajlik az értelmetlen erőszakra, de a használati utasítás magyar fordítói mindenképp. Hajtás után olvasható az angol eredeti, ami természetesen köszönőviszonyban sincs a géprombolós fordítással:
Mosógéphez kellett használati útmutatót leszednem a netről. Rá is akadtam, elkezdtem böngészgetni. Az egyik pontján az én (nem nyeles) szemeim is megakadtak (a szabadfordítást inkább hagyjuk). Nem brutális ez kicsit?! Végülis a mosógép is csak ember...  :-)
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiNaiva 2007.07.05. 11:45:49

Néha én is szívesen letépném a mosógép ajtaját. Kár, hogy nem tudom. :(

Secnir 2007.07.05. 11:48:33

Néha én is szívesen eltéptem volna a szomszéf mosógépének ajtaját. Kár, hogy elköltöztünk... :)

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2007.07.05. 11:57:50

Bocsi, de aszondja az eredeti angol, hogy "observe local regulations, so that packaging can be re-used". Lehet, hogy a magyar szabvány mondja: szét kell tépni a gépet ahhoz, hogy a régi csomagolásba visszatéve lehessen kidobni. ;-)

Egyébként komolyan... Nem lehet, hogy akár törvény mondja ki Magyarországon: _tényleg_ használhatatlanná kell tenni a gépet kidobáskor, hogy a hibás gépek nehogy sérülést okozzanak azoknak, akik guberálásból szedik össze a háztartási cuccaikat? Pl. cigányt megbassza a zárlatos, érintésvédelem nélküli mosógépben kóborló kettőhúsz...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.05. 11:58:19

Mosómedvéket minden háztartásba!

Mosógéphez használati útmutató?

Hát, szennyes ruha, mosópor, öblítő be, aztán amíg dolgozik, addig békén hagyni. Miután befejezte: tiszta ruha ki, aztán teregetés, majd igény esetén vasalás, hajtogatás és szekrénybe való elhelyezés.

xombat.com 2007.07.05. 11:59:47

Miert kellene hasznalhatatlanna tenni? Hogy a gyerek ne vigye haza suttyomban es ne moshassa ki vele a kistesojat jatek kozben?
Az oreg nem jelenti azt hogy hasznalhatatlan.
Termeszetesen az Indesitnek erdeke hogy azt senki se tudja tovabb hasznalni, hanem vegyen ujat.
Nyugaton persze nem szokas rombolni, sokan (tobbek kozott mi is) hasznalt TVt, hutot guberaltunk az alberletbe az erre letrehozott "gyujtohelyen".

Mas lapra tartozik, hogy a huto nem "A" energiabesorolasu, a TVn nem mukodik a teletext, de majdnem ingyen volt :).
Es ha koltozni kell hirtelen, nem akadalyoz a koltozesben.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.05. 12:01:02

"Pl. cigányt megbassza a zárlatos, érintésvédelem nélküli mosógépben kóborló kettőhúsz..."
Akkor én nem tuti nem fogom használhatatlanná tenni, pedig szeretnék géprombuló lenni pár perc erejéig.
1ébként azért kell használhatatlanná tenni szervény véleményem szerint, nehogy valaki ingyé' szerezzen mán mosógépet!

nylaci 2007.07.05. 12:06:58

Egyszer hirdethetnénk versenyt "A legjobb használati útmutató félrefordítás" kategóriában. Pofátlanság, hogy mennyire dilettáns barmok fordítják ezeket a fontos papírokat.
Ezért nem olvasok elvből magyar leírást, úgyis csak összezavar a sok baromság amit ferdített a tisztelt nagytudású.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.07.05. 12:10:26

Egy ismerősöm mikrohullámú sütőhöz fordított használati utasítást egy svéd cég helyi képviseletének megbízásából, ahol is a megbízó azt mondta volt, hogy nyugodtan vigyen bele egy kis stílust, engedje szabadjára a kreativitását, nem akarja, hogy olyan egyhangú legyen az iromány.

El tudom képzelni, hogy az Indesites fordító is hasonló instrukciókat kapott csak őt a régi, el-elromló mosógép felett érzett frusztráltsága is motiválta, és így vetítette ki a benne rejlő elfojtott dühöt iránta. Plussz elég sz@rul fizetik a fordítókat, szóval nem csodálom.

Ez a kábelelvágás amúgy szinte minden "magyar" használati utasításban szerepel, lehet hogy honi direktíva?

zsüber 2007.07.05. 12:10:45

A németek is levágják a hálózati zsinórt, mielőtt kidobják a régi vasalót, satöbbit. Sőt: a távirányítót a veszélyes hulladék gyűjtőbe dobják. Ezért nincs sok lomis tv-nek távirányítója....

Mária 2007.07.05. 12:15:51

Ez egyáltalán nem poén.

Évente hallani olyat, hogy kicsi gyerekek fulladtak meg, mert valahogyan rájuk záródott az udvarra kitett mosógép, hűtő, stb ajtaja.

Bár tegnap olyasmit olvastam, hogy egy csákó megágyazott magának egy működő fagyasztóládában.

Egy év múlva találták meg.

blind · http://blog.coramonde.hu 2007.07.05. 12:27:21

Az tény, hogy nagy az Isten állatkertje! De hogy valaki működő fagyasztóládában aludjon!?
Nekem amúgy tetszenek ezek a fordítások, nem lehet belőlük eleget olvasni.
Kisi ócó kínai fordítógép. LOL

Secnir 2007.07.05. 12:28:53

Mondjuk elképzelem azt, hogy Pista bácsi áll a fürdőszoba közepén és utasítja az asszonyt:
-Asszon! Vágd el a 220-as madzagot!
Asszony elvágja, megbassza az áram, mert ugye az nincs odaírva, hogy előtte ki köll húzni a 220-ból. Pista bácsi folytatja:
-Kócos hajú asszon! Tépd le az ajtót!
A kómából hirtelen ocsúdó feleség persze nem tudja: a klozettajtót vagy az ólajtót kell letépnie? Csak azért, mert a Hajdúnak eddig csak rátehető teteje volt, azt meg nem tudja letépni, meg ahhoz most már nem is mer nyúlni, mert ráz. Így hát marad a szekrényajtó.
Pista bácsi befejezi:
-Kócos hajú, megfáradt asszony, gyűjtsd össze a mosógépet szelektíve! Hogy optimalizálhassák a benne rejlő veszélyt!
Asszony megértő, a Hajdúban van veszély, most baszta meg az áram, tehát szól a vasas cigánynak, azok szelektíve adnak érte ezer forintot. Csak azt nem érti ahhoz minek kellett ez a sok hercehurca?

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.07.05. 12:33:06

A használati útmutatók fordításáról annyit, hogy a nagy multik 3-400 forintos oldalankénti (jó esetben 5-600ft/oldal) aprópénzzel szúrják ki a fordítók szemét, és sokszor már ennyit is sokallnak érte, ezért "jófajta" fordítóprogramokkal próbálják még azt a nüansznyi kiadást is megspórolni, de hallottam már olyat is, hogy a fordítókereséssel megbízott hombre nem adta ki a munkát, hanem maga állt neki a fordításnak a könnyen jött pénz reményében.
Meg van olyan, hogy azért a pénzért a jobbak nem vállalják el, így marad a szótárazó, a nyelvet alig ismerő BTK-s (no offense), aki diákmunka keretében bevállalja a dolgot.

Secnir 2007.07.05. 12:37:09

apropó: a vasas cigányok szelektív hulladékgyűjtőnek számítanak? mert amikor a múltkor jöttek az utcában ("vasaaaat veszek, vashordúúúút, vasááááálványt") egy régi vaskádat ami volt kábé 90 kiló, egy ezresért elvitték (mármint annyit fizettek). Ennél szelektívebb nincs, mert az, amikor az üveget saját költségemen kiviszem, az önkormányzat saját költségén kiviteti a telpere, onnan meg állami költségen elviszik az üveggyárba újrahasznosításra, az nem ugyanaz. szerintem.

xombat.com 2007.07.05. 12:57:17

Évente hallani olyat, hogy kicsi gyerekek fulladtak meg, mert valahogyan rájuk záródott az udvarra kitett mosógép, hűtő, stb ajtaja.

kamu

egy olyan pici gyerek aki belefer a mosogepbe kizart dolog hogy
- bele tudjon maszni
- magara tudja csukni az ajtot - belulrol

ha meg "segitettek" neki akkor mar gyilkossagrol van szo

Indesit- 2007.07.05. 14:37:15

Kedves Jackyll, Hozzászólók és más rajongók! Először is szeretnénk megköszönni azt a különleges figyelmet amivel kitüntettetek bennünket. Bár megvalljuk őszintén, hogy eddig az elsődleges célunk az volt, hogy erre a honlapra semmiképpen ne kerüljünk fel, de ha már ezt nem tudtuk elkerülni, akkor legalább örömmel tölt el minket, hogy sikerült mosolyt csalnunk az arcotokra. Az olvasott válaszok pedig nekünk okoztak vidám perceket (ezek közül abszolút első helyen Secnir írása végzett , amely a faliújságra is felkerült –a szerző utólagos engedelmével ;-)) ugye megengeded?? ). A felmerült kérdésekre válaszolva, meg kell valljuk, hogy előfordulnak ezek a fordítói hibák. De ezt inkább múltidőben mondhatjuk el. 2005 januárjától dolgozunk egy nagyon profi fordítóval, aki átlagosan 60.000-70.000 Ft.-ot kér egy használati útmutatóért, és nem 300-400 Ft.-ot oldalanként (És itt fel kell tennem a kérdést, hogy melyik termékről van szó konkrétan, mert ha ez a hiba még mindig létezik, akkor ki fogjuk javítani), bár őszintén szólva ezekbe is belecsúszhatnak elírások. Ezek kijavításásn dolgozunk. Arról, hogy ez az eljárás, mármint az ajtó letépése, a mosógép használhatatlanná tevése, mennyire a mi érdekünk, azt kell, hogy mondjam, hogy nem helyénvaló kijelentés. Az Indesitnek nincs érdeke szétszedetni a mosógépet, ugyanis aki egy kidobott, használt mosógépet kénytelen használni, annak teljesen biztos, hogy nem lesz pénze újat venni helyette a boltban. Valószínűleg ugyanúgy használtat fog venni ismerőstől vagy erre szakosodott boltból, mert sajnos nincs lehetősége másra. Ezek az előírások sosem a gyártótól erednek, hanem általában az EU-ban is szokásos törvényekről van szó, és környezetvédelmi és más biztonsági szempontok miatt léteznek. Egyébként pedig, ahogy egy másik hozzászóló (Mária) is írta: „Ez egyáltalán nem poén. Évente hallani olyat, hogy kicsi gyerekek fulladtak meg, mert valahogyan rájuk záródott az udvarra kitett mosógép, hűtő, stb ajtaja.” Tehát a valódi ok ez. Más kérdés, hogy ezt esetleg más szóval is leírhattuk volna…a “letépni” tényleg elég brutális megfogalmazás. De ez a mi hibánk és a fordítóé, aki adott esetben nem puhított a kifejezésen. És előfordul, hogy a szöveg nem angolról lesz lefordítva, hanem más nyelvről, ez magyarázhatja az eltérést. Úgy gondoltuk, ha már ilyen figyelmet vívtunk ki magunknak, legalább reagáljunk is rá valamit. Mi csak ennyit szerettünk volna hozzátenni. Köszönjük a figyelmet. További kellemes napot nektek! :-) Éva (az Indesittől)

jackyll 2007.07.05. 14:52:00

kimaradt a link a postbol, de potoltam

leslie 2007.07.05. 14:53:42

Kedves Éva (az Indesittől)!

A leírást a WITP 82-es típusú mosógéphez (www.indesit.hu/indesit/productsheet.do?productId=34265HU) adtátok ki. A manualt innen töltöttük le: www.indesit.hu/indesit/_pdf/manuals/19504734303_UK-USA-AUS-HU-CZ-EU-RO-PL.pdf

Amúgy nagyon jó kis gép, szeretjük. :)
Kellemes napot neked is.
--
leslie

leslie 2007.07.05. 14:56:00

jackyll 2007.07.05. 14:52:00

Bocsi jackyll, de ez úgy pontos, hogy "kihagytam". Mármint Te. ;-)))

Indesit- 2007.07.05. 15:21:53

Leslie!

Köszi...javítjuk...bár akkor nincs több "móka" ami felvidít minket ezeken a szűrke napokon.. :-))

Egyébként, nagy örömmel tölt el minket, hogy szeretitek a gépet.

További kérdésre is szívesen válaszolok, ha tudok..

Sziasztok:
Éva

Secnir 2007.07.05. 15:27:37

Kedves Éva (az Indesittől)
megengedem :D

Indesit- 2007.07.05. 15:37:36

Közben persze nyomoztam. Kiderült, hogy ez egy olyan használati amit kint csomagolnak bele a gépbe (nem minden esetben van így)így ezt kint fordították, és nem is küldik ellenőrzésre......pfuuhhh (sóhaj) ilyen módon egy kicsit kevésbé ciki a dolog.. :-)) de ki lesz javítva.

Köszi, hogy szóltatok.
É

Doubledeceker 2007.07.05. 15:56:09

Jaj a fenne enné meg az Indesitet….

Nincs olyan multi, ahol ilyen apró-cseprő szarságokra figyelnének, és igazuk is van…. Ép ezért nem értem miért kell ez a nagy nyáladzás, el lett k*va, de egyébként így tök jó a dolog. Aki meg ilyen apró dolgokkal kapcsolatban kötekedik, az egy kretén…..

Nincs olyan használati útmutató, amiben nem lehetne ezer apró hibát találni, vagy ezer apró hülyeséget, pont azért, mert az ilyen kötekedő emberkéknek is meg akarnak felelni…..

Egyetlen normális ember sem lesz aki, letépné azt az ajtót, és ha mégis akad egy, az csak élvezetből teszi….

A fenébe is, most megyek és letépem a mikró ajtaját, csak azért is….

Az Indesit marketing osztálya meg bekaphatja, de egyébként rendkívül kedvesek…

marcangoló 2007.07.05. 16:34:07

Kedves Éva, az Indesittől, elhiszem, hogy nem akartok ide bekerülni, de részemről már érik egy következő post a szekszárdi márkaszervizetek révén. 3 hete nem tudunk mosni, mióta a szerelőember kint járt, majd elment azzal, hogy pár ezres tétel az alkatrész, amúgy meg garanciális... Három napja hívom a szervizt, hogy namileszmá, de egyelőre addig jutottunk, hogy a szervizesek terepen vannak, adjam meg a számom, majd visszahívnak. Ma megkaptam azt, hogy hiába mond bármit a kedves hölgy a telefonnál, az "úgysem úgy lesz", telefonáljak holnap reggel 8-kor.
Isteni dolog ám három hétig kézzel mosni, kívánom, hogy próbáljátok ki ti is. Remélem, holnap "szerencsével" járok, addig is magamban fogalmazgatom, hogyan is írhatnám le minél érzékletesebben azt a nemtörődömséget, amivel hozzáálltok a garanciális javításokhoz...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.07.05. 16:45:08

Nekünk is Indesit mosógépünk van és tökéletesen meg vagyunk vele elégedve. Továbbá Indesit mosogatógépet is szeretnénk venni a közeljövőben, mert nagyon bízunk a márkában. Esetleg tűzhelyet is vennénk, hiszen jó az ára.

Ajándék termékmintának nagyon megörülnénk mikró, porszívó, légkondi stb. kategóriában !

LoL :)))

Indesit- 2007.07.05. 17:17:26

Marcangoló!

Írtam neked privát üzenetet, nem tudom átment-e. Ha nem, akkor jelezd. Küldd el az adataidat, megpróbálok segíteni Egyébként sajnos a szervízeink külsős cégek, nem mindíg lett a legjobb kiválasztva. Ilyenkor szoktuk őket lecseélni a sokadik panasz után.

Nándi!

Erre nem tudok reagálni :-) .. most kapjuk be vagy sem?? :-))
Sajnos az ilyen apró-cseprő dolgokra is figyelni kell ..csak legfeljebb nem válaszolnak. Hát én vagyok a kívétel...de nem baj ;-)

É

Doubledeceker 2007.07.05. 17:42:06

Kedves Éva!

Nem dehogy, csak s zerintem feleslegesen foglalkoztok ezzel, aki hülye haljon meg.....

Te meg ne véd az Indesit-et, vagy ha mégis kreatívabban.....

Amúgy már nem haragszom, e a fönököm nem érti miért kell új mikró...

Sajna az Indesit nem gyárt mikrót...

Szoval akkor mégis kapj.....

Doubledeceker 2007.07.05. 17:53:00


Az Index beszállt az Indesitbe.... :D

Vagy nem jól látom, hogy ez mostmár egy Indesit helpdesk oldal lett.... :D

Amúgy tényleg bocs, nem vagyok én dühös, csak nem értem mire ez a nagy felhajtás.....

Az Indesitnek pedig egész másképp kellett volna ezt lereagálnia, pl:

Kedves XY!

A fönökség elé terjesztettem a problémát, akik sajnálatukat fejezik ki az ajtó letépés közben elhúnyt áldozatok hozátartózoinak.

A magyarországi leányválalt vezérigazgatója személyesen fogja elfenekelni a fordítót, méghozzá a kellő nyomaték kedvéért egy letépet mosógép ajtóval....

Szóval a komolyság, ami vérlázító....

Fedup Sári 2007.07.05. 18:02:39

Amennyire én tudom, a németek azoknak a gépeknek vágják le a hálózati vezetékét, amelyek használhatatlanok, hogy nem cipelj haza rossz mosógépet. 230-as madzag megvan => jó a gép, csak megunták.

Doubledeceker 2007.07.05. 18:05:13

Na még ez is, kit érdekel, hogy ki miért vágja és hogyan a kábelt...

EZ az egész egy vicc, kérlek beneteket csak lazán...

Fűvet kér valaki?

:D

Doubledeceker 2007.07.05. 18:15:16

____________
I I
I I
I ╔══╗ I
I ║ ║ I
I ╚══╝ I
I I
I I
────────────

Ne mondjátok, hogy nem szép ez a kép a WITP 82-es típusú mosógépet ábrázolja....

Nem szép, mert közben bejött a fönököm és megkérdezte mit csinálok ilyen későn, én hülye megmondtam,hogy mosógépet rajzolok, ugrott a prémium.....

És azt hiszem az új Laptopot sem fogom tudni megindokolni, elegem van, mindenki olyan komoly...

Még egy kis füvet....?

Doubledeceker 2007.07.05. 18:18:21

Viszont félállásban válalok mosógép fedél leszagatást, van referencia levelm is, illetve van egy referencia munkám is (igaz ez mikró)....

Valaki?

Fontos lenne, mert azt hiszem itt nem maradhatok, az mondta a fönököm egy magas bosztású hülye sem maradhat ennél a cégnél....

Látam is a múlt héten az Önéletrajzát fényezgette.... :D

marcangoló 2007.07.05. 18:19:33

Indesit- Éva!
Nem gyött semmi, de szeretettel várom a takacstttkukacfreemal.hu-ra az üzenést.

Indesit- 2007.07.05. 18:19:50

Nándi!

Gyóvangyóvan..majd viccesebb leszek legközelebb :-))

Doubledeceker 2007.07.05. 18:27:35

Na ennek örülök, nem éltem hiába...

nilsholgersson 2007.07.05. 22:24:16

a mosógépek korán halnak... (akár csak a Dr. Batz termékek)

Indesit Évi nagyon szimpi, nála öröm reklamálni.

(fagyasztóra lenne szükségem)

csók, nils

2007.07.05. 22:51:27

mi a halott mikronkat szetlottuk. (mar a szetloves elott halott volt!) az eu-konform szetbontas? mondjuk az ajtajat nem teptuk le... :)

leslie 2007.07.06. 08:16:54

Kedves Éva!
Örülök, h örülsz. :D
Mivel végülis (abszolút) pozitív reklám lett a cégeteknek, és neked is kellemes perceket szereztem/tünk ;) arra gondoltam, h az ajándék termékminta nekem (is) járna.
Ha nem megy, átutalás vagy kp is megteszi! Egyeztessünk. :)
--
leslie

xombat.com 2007.07.06. 11:46:41

csakazertis Hajdu forever!

2007.07.08. 02:31:36

toxikus, ez kegyetlen :)))))

marcangoló 2007.07.09. 12:32:35

Éva, az Indesittől!
Ha még egyáltalán figyeled a topikot, mert nem reagáltál az utóbbi hozzászólásaimra...
Mélységesen felháborít az, hogy több hetes telefonálás, egyeztetés, és az után, hogy a szerelők 3 alkalommal voltak kint megnézni a beteg mosógépet, még mindig ott tartunk, hogy egy- két héten belül 10 ezer forintért esetleg eljutunk oda, hogy nem a patakban kell mosni.
Délutánig várok még, aztán elküldöm a Fogyasztóvédelemnek, és a Homárnak (hadd legyen már főoldalon mindenki okulására a sztori). Addig röviden:
elromlott az INDESIT mosógépünk. Szerelő jön, hőfokszabályzó bizgentyű rossz, kicserélik, pár ezres tétel, majd jelentkezik, nem érdekes a garancia, így egyszerűbb. Eltelt két hét (utóbbi folyamatos telefonálással), nagy nehezen rá lehetett venni őket, hogy hívjanak már azon a számon, amit minden nap megadok a diszpécsernek, mert a szüleim elutaztak, hiába hívja az eredetileg kapott számot. Szerelő kijön, jaj, nem jó, elromlott az egész panel, ki kell cserélni, az 25- 30 ezer garancia nélkül, garanciával ingyen plusz a kiszállási díj és a munkadíj (ilyen van garanciális javításnál?!), de előbb szakértői véleményt kell adnia, azt édesanyám adja fel az Indesitnek postán (jelzem, fax, e-mail rendelkezésre áll a poros kis falunkban is, gondolom a szekszárdi szervizben is), azt pár nap múlva elbírálják, engedélyezik, és akkor csak azt a bizonyos 10 ezrest kell letenni, és máris leveheti a teknőt a remek 21. századi gép tetejéről, és pöröghetnek- foroghatnak a ruhák benne... Ugye felmerülhet, hogy mi itt a probléma, hiszen csekély 5 hét alatt megjavítanak egy mosógépet, ami jó esetben kétnapi használatban van egy nagyobb családban...
No mindegy, várjuk a szerelőt, bizonyára újabb tartalmas beszélgetést folytathat vele a család a garanciális javítások mikéntjéről, akinek meg nincs elég rokona, barátja, ismerőse, akihez a koszos ruhát hordja bérmosásra, az vessen magára- vagy mosson magára kézzel.
Köszönöm a figyelmet!

NémethMarcell 2007.07.26. 01:22:20

Mi játékon nyertünk egy Indesit mosogatógépet. Szerencsére volt annyi eszem, hogy a gagyiétkészlettel ment a próbamosás. A programválasztó gombot ugyanis rosszul nyomták a helyére, ami a mi esetünkben annyit jelentett, hogy a normál program helyett a 30 perces áztató program futott le (öblítés nélkül), rajtahagyva a 11-es pH-jú (értsd: kibaszott lúgos) mosogatótabletta kotyvalékát az edényeken, ami aztán ki is fejtette jótékony hatását.

Az Indesit persze azóta sem fizette ki a mérnöki óradíjamat, ami a hiba diagnosztizálásáért és helyrepasszintásáért járt volna, amire persze azért kényszerültem, mert a "postán küldjük" garancialevél akkor még a több mint féléves késésének első hónapjában járt...

Igazából nem is az az intő jel a márkával szemben, hogy rosszul rakták rá azt a gombot. Ilyen megtörténik. Az viszont, hogy konstrukcióilag van ennyire elbaszva, hogy bármilyen irányban fel lehessen rakni azt a fránya gombot, kizárólag a szar tervezés következménye. Ez alól, gondolom, a belseje sem kivétel.

NémethMarcell 2007.07.26. 01:25:45

"plusz a kiszállási díj és a munkadíj"

Na, azt utána az Indesitnek is jól kiszámlázta volna. Az ilyen jómunkásembert kell felnyomni az őt szerződtető gyártónak.

leslie 2007.07.26. 07:06:53

Mária · maria.blog.hu 2007.07.05. 12:15:51

Mondjuk erről így még nem hallottam, de olvasva a mai cikket (index.hu/politika/bulvar/cooked0725/) megkövetlek, kedves Mária.
Bár nekem furcsa, h egy 6éves gyermek 112 cm/20 kg, és h befér egy "38x30x25 centiméteres belső terű sütőbe".
Mindenesetre nagyon szomorú. :-((

Indesit- 2007.07.31. 16:02:56

Kedves Marcangoló!

Valóban nem olvastam tovább a topikot, mert nem nagyon volt rá időm, de mivel másnap a címedre küldtem egy e-mailt (most újra elküldtem) nyugodtan ültem a babérjaimon. Remélem ez alkalommal megkapod, és érdemben tudok segíteni. Tessék engem is megkövetni...

Másik, a leírás egy része nagyon meglepett...az biztos, hogy az Indesit természetesen nem kér kiszállási és munkadíjat külön garanciális javítás esetében ..


Marcell!

Sajnálom, hogy nincs jó tapasztalatod...sajnos nincs mit mondanom, ilyen hibák előfordulnak.

Sziasztok..

ui.: Nándi29..remélem nem baj, hogy most sem voltam vicces..ez van.. :-)

Éva

DonCiccio 2007.08.01. 12:10:16

Szervíznek letépjük az ajtaját!
Az Indesitnél nincsen garanciális idő alatt kiszállási díj vagy egyéb költség, hiszen ezeket ő fizeti a kedves (szerződéses) szervízpartnerének.
Kétszer akar keresni a "magyar" vállalkozó...
Megadnád, melyik szervízről van szó?

Maycsi 2007.09.13. 15:49:35

Igazi kétlaki vagyok. Egyik lakás Indesit cuccos, a másik Bosch, Siemens ilyesmi. Az indesittel (sem) volt semmi probléma az eltelt 8 évben. Sőt sokszor a német "kocka" gondolkodás fel is bosszant egy kicsit. Ugyanazt tudja az Indesit is csak féláron, sőt vannak "kényelmi" sokak számára luxusnak minősülő kedvező dolgai is. Gondolok itt a mosogatógép gyors programjára ami szárít is........
süti beállítások módosítása