Tékozló Homár

Vége a buszon jegyvásárlásnak a Volánnál

2007.07.09. 09:08 | jackyll | 58 komment
Nem mintha a MÁV-nál sokkal rózsásabb lenne a helyzet, de ezúttal egy volánbuszos szolgálati hasznosinfó következik. Enyhén paranoiás naivügyfelünk, István mindenkiben a gonosz manót látta, amikor kiderült, hogy július 1-jétől a buszokon már nem lehet jegyet venni, csak a pénztárban/automatáknál, amiről természetesen vmi oszlopra kifüggesztve kellett volna értesülnie:
Időpont: 18 óra 50 perc, péntek, késő délután. Helyszín: Népliget - buszpályaudvar. Következő történt velem, állok a megfelelő buszállásban és várom, hogy beálljon a busz. 18:50-kor sikeresen be is állt. Felszállok és közlöm a sofőrrel: - „Dunaharszti, vasútállomásig" kérnék egy teljes árú jegyet.
Erre a sofőr: - A pénztárnál, vagy jegyautomatánál. (közben nagy sunyin az arcomba mosolyog, amiből nem egyebet lehet kiolvasni, hogy megszívtad köcsög) Csak pislogok értetlenül és kérdezek: - Egy jegyet kérnék Dunaharasztiig. Erre az sofőr: - Nem adhatok jegyet, csak automata, vagy pénztár. Erre Én, mint értelmiségi _asz, aki nem nézi az oszlopokat, merek vissza kérdezni (az oszlop szó döntő szócska lesz a jövőben): - Most ez komoly? Idáig csak a buszon adtak jegyet, kivételt képezet az, hogyha fél órával hamarabb meg nem vetted az indulás előtt. Válasz: - Ott a tájékoztató (közbe az egyik oszlopra bólint a fejével), automata vagy pénztár (megint a sunyi mosoly, miközben arra gondol, hogy „megszívtad köcsög").

Erre elöntötte a vér az agyamat. Gyors leszállás, futás a legalsó szintre, mert hát a földszinten egyáltalán nincs pénztár, nehogy gyorsabban meg tudja venni a jó ember azt a fránya jegyet… Beállok a sorba és várom, hogy sorra kerüljek. Közbe órára nézek (18:54), mert hát 19:00-kór annak ellenére, hogy elmentem jegyet venni, ott fog hagyni a busz a pályaudvaron (mert a busz nem vár), hogyha 00-ra vissza nem érek. Végre sorrakerültem, kérem a jegyet, gyors órára pillantás (18:56), hogy van-e értelme már kikérni.
Kérdem a pénztáros nőcikét (miután bepötyögte a célállomást és elkezdi nyomtatni a gép A Szent jegyet): - Mióta nem lehet jegyet venni a buszon?
Flegma válasz: - Vasárnap óta. (miközben a szemembe sem néz, unott, sablonosan egyszerű válasz) Visszakérdezek: - Ezt nekem honnét kellett volna tudnom? Válasz: - Ki van függesztve egy pár oszlopra. (sablon válasz, megint az a sunyi mosoly)

Gyors futás vissza a buszhoz, nehogy elinduljon egy, két perccel hamarabb a sofőr. Sosem lehet tudni alapon. 18:58-ra vissza is értem. Nyújtom a jegyet, eltépi nagy büszkén, lassan, mosolyogva. Elfoglalom az egyik üres széket, és el kezdek agyalni, hogy a 21-ik században, hogy lehetséges az, hogy sem a TV-ben, sem a Rádióban, sem egy Újságban, Sőt még az internetes portáljukon sem írják ki a változást. Megértem azt is, hogy a médiát kihagyják, mert nem kötelességük tájékoztatni a jó embert, hisz Ők a szolgáltatók és bármit megtehetnek Következmény nélkül. De azt nem, hogy a www.volan.hu oldalra mi a fenéért nem szúrtak be egy sort, hogy „2007-07-01-től csak a Pénztárnál lehet jegyet venni, a Buszokon NEM!"

Mert! Mi van akkor, hogyha késik a jó ember és az indulás előtti ötödik percben ér oda a buszhoz. Nagy a tömeg (mert szokott ilyen is lenni, nem egyszer, hanem sokszor, nagyon sokszor), indulás előtt egy perccel utolsónak felszállsz, kéred a jegyet és elküld a sofőr a pénztárhoz jegyet vásárolni. Ekkor szívod meg mert bő öt perc, futással együtt, az hogy – elfutsz a pénztárhoz - sorba állsz – kérsz egy jegyet - nyomtatja - fizetsz - és visszafutsz. És ez idő alatt a busz elindult, épp amire Te a megfelelő buszállásba visszaérsz, a buszsofőr akkor fordul ki a Népligetből. Kérdem Én: - Ez így fer? Szerintem: - NEM!!! ÉS miért nem? A véleményem szerint röviden és tömören azért NEM mert: - Mert a Volán is kezd Elkurvulni (NEM KICSIT, NAGYON), mint a BKV.

Legközelebb nem egy plakát lesz kiragasztva, hanem egy kis sárga post-it oszt arra fognak hivatkozni… mert rajta van kisbetűkkel, hogy miféle változás történt… Röviden A nagy böszme monopol vállalatok _asznak az utasokra/emberekre, mert nincs ellenfelük a piacon. Sajnos. Így nincs más választása az embernek, igénybe kell venni ennek ellenére is a szolgáltatásukat. Annak ellenére, hogy elégedetlenek vagyunk vele. Ezt Ők is tudják. Mi is tudjuk. Csak Ők hasznot húznak belőle, természetesen a mi (fogyasztók) kárunkra.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.09. 09:14:48

Ne késs a buszról.

Amúgymeg tépjük le a Volán ajtaját!

greyhound (törölt) 2007.07.09. 09:20:18

Na én hasonló módon jártam, ugyanez a sunyi félmosoly a paraszt sofőr arcán. Dedós kis játék ez, "megmutatom hogy az én szarkupacom közepén én vagyok az úr" alapon.

Mária 2007.07.09. 09:21:10

Én azért értem, mi ez a nagy sunyulás. Elvették a sofőrök egyik passzív jövedelem forrását, emiatt rúgnak az ügyfélbe ott és akkorát, amekkorát bírnak.

Remélem a többit is elveszik és akkor lesz majd pl rendes fűtés is télen a buszokon.

}:-)

Jack__Bauer 2007.07.09. 09:27:48

Ez az összes Volán társaság, összes járatára vonatkozik?
Mert az Árpád-hídnál pölö már évek óta nem lehet jegyet venni a buszon...
Mondjuk az árpád-hídi diszpécser szerint, a Népstadionnál se lehet jegyet venni a buszon már 1-2 éve. Velem biztos kivételeztek eddig... :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 09:45:51

és ezmost így most megint miafaszér jó?

bivalybasznád felsőn meg simán a sofőrnél lehet a jegyet venni. mer ott nincs autómata... tehát a söfőr cucca csak a népligetbe nem működik ezentúl...

istenkirály. aki tudta eddig is előre vett jegyet. és most akkor ezzel mit nyert a volán hogy 10-15 jeggyel kevesebbet ad ki a sofőr a népligetbe... időt? nemsokat... kevesebb a baszakodás a sofőrnek? nem, mert az utánalevő összes kibebaszot megállónál ugyanúgy adnia kell továbbra is jegyet.

Tisztelt VOLÁN! akkor ez most miért jó? mi ennek az értelme?

dwdHU 2007.07.09. 10:09:04

szegeny ERTELMISEGI !!4 (szanlak)

sztrelnyikov 2007.07.09. 10:24:14

1., A Széna téren is így van évek óta. Azaz ez csak egy helyi jellegű akció, amit hol a szarban hirdessenek meg, mint magán a buszpályaudvaron?
2., Nem azért nézett rád sunyin a vezető, mert rajtad kárörvendett, hanem mert magát sajnálta. Azért sajnálta magát, mert vége a feketejövedelmének, amit eddig te fizettél. Mostantól sajnos a Volánnak fogsz fizetni, te értelmiségi.

janikahhh (törölt) 2007.07.09. 10:33:10

Höhö, ilyet már én is játszottam kb. 1 éve... Akkor még csak bizonyos buszokon nem lehetett jegyet venni, és akkor is hasonlóan a kuka mögé rejtett A4-esen tájékoztatták a nagyérdeműt...volt is nagy rohanás, meg izzadás, meg lihegés :) Azon a papíron - ha jól emlékszem - rajta volt, hogy nemsokára már minden járatra csak a pénztárnál lehet jegyet venni...

toi 2007.07.09. 10:34:51

és akkor aki balatonpékfaszánál szel fel, hol veszi a jegyet, kérem tisztelettel, drága volán.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.09. 10:36:01

Nagyon helyes! Éljen az esélyegyenlőség! Ne csak a MÁV utasai szívjanak!!

Én múltkor négy és fél órát várakoztam Kelenföldön, mert baszták közölni, hogy a fél négyes vonat kivételesen háromkor megy...

krtek2 2007.07.09. 10:36:53

A köcsög, zsebre dolgozó söfőrök végre szopnak egy picit... Kár, hogy csak a főbb pályaudvarokon működik ez a rendszer.
Az árpád hídi buszvégállomásnál már legalább 1 éve ez a rendszer.

evice01 2007.07.09. 10:37:45

Csak a vegallomasokra vonatkozik es azert hogy csokkentsek azt a mindeki altal jol ismert esetet, amikor a sofor penzt ker de jegyet nem ad es ha az ellenor nem cimbi, akkor meg meg is buntetnek.

Charlie Drop 2007.07.09. 10:51:54

Heh! Ez valami?

Mi pár éve (nem emlékszem lehet van már vagy 5 is) jártunk hasonlóan, csak egykis ráadással. Akkoribban még busszal jártunk Csepelről Érdre. Mindenféle tájékoztatás nélkül kivették a 10.50-es buszt (ott még egy A4es sem volt), olyan 11 körül azért megkérdeztünk, hogy most mi van, mondták mehetünk az Etele térre vagy várhatjuk a következőt (az azt hiszem 12.50kor volt). Nos átmentünk, felszállnánk a buszra (aminek persze akkor változott meg a menetrendje) mikor közöték, hogy ohohó, buszon nem adnak jegyet (szerencsénkre volt még vagy 10 perc indulásig) elmentünk jegyet venni, akik az utolsó pillanatban estek be azokkal is közölték ezt, na jött a lázadás. A sofőr elment vmi "forgalomirányítóért" vagy valami hasonlóért, azt majdnem meglincselték, így adhatott jegyet a buszon....

Szóval ez sem gyengébb eset volt...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 10:57:02

ha annyira hülye vagy hogy veszel valamit, azaz pénzt adsz érte (jegyet pl), és cserébe nem adnak semmit akkor megérdemled hogy 3x büntessen meg egymás után az ellenőr, és még le is tegyenek a köv megállónál.

az ilyen hülye emberek miatt tudnak ezek zsebre dolgozni. ettől az akciótól azonban a sofőr csak a 15 lehetséges népligeti lenyúlást felejtheti el zalaborzasztó külsőn ugyanugy elátszhatja a mutatványt...

Charlie Drop 2007.07.09. 11:01:44

Hurrá Torpedó:
Naja, velünk is el akarta játszani ezt a mutatvány egy sofőr a fent említett CSepel-Érd járaton, aztán jóanyámmal együtt csúnyán néztünk a pasasra máris adott jegyet. Viszont volt olyan, jöttünk hazafelé (Csepelre) és egy srácnak nem adott jegyet. A csepeli részen ember nem száll Volán buszra (najó, mióta van ez a vegyes bérlet már igen) és a sofőr nem állt meg olyan helyen, ahol nem volt leszáló, pechjére az egyik helyen ellenőrök voltak, a megálló után fékezett és ugyebár ott volt az a szerencsétlen srác is, akinek nem adott jegyet -> nem volt jó napja a sofőrnek :D

guminőt akarok 2007.07.09. 11:06:02

velünk is volt ilyen, utolsó 2-3 percben akart felszállni a buszra egy-két ember, elküldte őket az automatához, mert addigra a pénztár zárva volt.... sokáig tökölt a két alak, nem tudták miket kell nyomkodni, a busz meg otthagyta őket.
a sofőr azzal magyarázta, hogy neki időben kell elindulnia...

marsellus wallas (törölt) 2007.07.09. 11:08:29

árpád hídná' má több éve nem lehet (se szentendrén se)....

w

Ez a blog.hu nick már foglalt. 2007.07.09. 11:30:09

a Népliget kivételével már nagyjából minden nagyobb végállomáson bevezették az automata/bérletpénztár rendszert (igaz, hogy csak akkor, amikor éppen van nyitva jegypénztár, mert az automaták megbízhatatlansága legendás).

Ennek ellenére én tegnap este simán vettem jegyet a sofőrnél a Népligetben.

Zsebre dolgozós sofőrrel viszont csak kisvárosi helyi járatoknál akadtam össze (igaz, ott viszont az esetek 80%-ában működik az a rendszer, hogy a sofőr kezébe nyomsz egy ötvenest, majd továbbmész. Sőt, találkoztam már olyan élelmes sofőrrel, aki adott helyi jegyet, viszont megkért, hogy leszálláskor adjam vissza :)

krtek2 2007.07.09. 12:07:38

Vannak olyan söfőrök is, akiknél nem opció a zsebbe fizetés, hanem csak az van! Ha nagyon ugrálsz, hogy adjon jegyet, akkor elővesz egyet abból a halomból, amit direkt erre a célra tart magánál. Ha még tovább ugrálsz, hogy neked most azonnal nyomtasson jegyet, akkor meg nyomtat egy 0 forintos nyuggerjegyet.
Ja és közben kurvanyáz, hogy minek neked a jegy, talán elszámolod az áfáját, meg ilyesmik...
A legtöbb utas nem küzd velük, inkább ad egy ötvenest.

alfredo 2007.07.09. 12:08:29

Mondjuk nem küldhet minden egyes volán társaság tértivevényes levelet az összes állampolgárnak, ha megváltoztatnak valamit a szolgáltatásaikban...

tehenke 2007.07.09. 12:08:55

1. Valszeg azért van így, mert a sofőrök zsebre dolgoznak. (Ez mondjuk az ora alá lehetett volna dörgölni, hátha jobb lett volna tőle a kedve)
2. Az összes többi járműnél is így van, és ott is mindenki meg tudja venni... (HÉV, BKV BUSZ, METRO, VILLAMOS, VONAT, SŐT MÉG A REPÜLŐN SEM A PILÓTA AD JEGYET...)

2007.07.09. 12:13:45

Privatizálni, leépíteni, megszüntetni, bezárni, sóval felhinteni... :D

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 12:27:56

tehénke igazad van hogy minden másnál ez a módszer van.

de országosan! hamost én felmegyek bp-re, és nem olvasok homár akkor honnan a rákból vágjam hogy mi a rendszer, mikor győrben veszprémben, fehérváron nem ez a rendszer.
ha én valahova elmegyek akkor ott nekem kell járkálnom hogy itt vajon hogyan smint működnek a dolgok? mikor tudok jegyet venni, mennyivel indulás előtt, hol, vasárnap lehet e, stb...

ez egyszerűen nem így működik. vasúállomás 1 van városonként általában, de egy busz több helyen megáll. namost minden falu minden megállójába jeypénztárakat akarnak?

plusz embereket fizetni akik a jegyet adják? miért nem volt jó a sofőrös?

ááá balfék banda

barceo 2007.07.09. 12:35:35

Ingyenpapucsban kell járni, nem Volánnal. Csibészesen, matrózosan.

Mária 2007.07.09. 12:44:02

Torpedó! KOcsmahivatal minden faluban van. Hétvégén is nyitva. Namármost ha minden faluban egyikük kaphat buszjegyautomatát, akkor a korcsmárosok lobbizni fognak azért, hogy az övéket válassza ki erre a célra a Volán.

C10H12O6 2007.07.09. 13:25:18

1. Volánbusz belső elhárítás szervezés: bármelyik helyen veszi a jegyet, és nem kap jegyet a szolgáltatásért, a busz félreáll, új kassza, utasokat végig ellenőríz, új buszssofőr, a régi meg az úton végig állhat. Jegyzőkönyv, felmondás, végkiellégítés és ajánlólevél nincs.

2. Honlapon kiírni, hogy az alábbi munkatársunk bizony, bizony elfeledte az ügyeket tisztességesen kezelni, ezért kiraktuk.

3.Buszsofőr fizetésének megemelése emelett.

4. Buszsofőr hanyagsága miatt egy menedzsment tagot is arányosan el kell küldeni. Menedzsment rögtön tenné is a dolgát.

5. Külföldi busztársaságok munkamódszerét megismerni, megtanulni, átvenni, alkalmazni. Használni a józan paraszti eszünket.

spanyol inkvizíció 2007.07.09. 13:29:46

-Semmi értelme meglepődést tettetni. Valamennyi tervrajz és megsemmisítési utasítás ötven földi év óta megtekinthető a helyi tervezőhivatalban az Alfa Centaurin, úgyhogy bőven volt rá idejük. hogy hivatalos panaszt jelentsenek be.
Semmi értelme, hogy ilyen későn kezdjék a felhajtást.

Narrátor (törölt) 2007.07.09. 13:45:45

Teljesen jogos az új jegyváltás. Mert ugye azt nem szabad elfeldni, hogy a Volán is csak abból tud kiindulni, mennyien váltottak jegyet. Ha 200 nyomorgóból csak 20 váltott jegyet, akkor elkönyvelik, hogy az a járat felesleges, mert csak 20 ember utazott rajta. Aztán lesz ritkítás.

rakéta 2007.07.09. 13:47:58

Kb. 20 helyen van kimatricázva a dolog olyan 50x40-es lapon. Aki meg annyira sötét, hogy nem veszi észre vagy nem tud olvasni az vessen magára! És még híreszteli is! Hetekkel a bevezetés előtt meg volt hírdetve a változás, fel lehetett készülni rá! Máshol is van ilyen rendszer és működik. Sokkal gyorsabb a beszállítás és így legalább nem indul eleve késéssel a busz.

medwe00 2007.07.09. 13:54:29

A rendszer lényege, hogy valahol ez a létezik. Olyan mint az UFO, sokan látták már de bizonyítani még senki nem tudta, hogy létezik. Néhány "nagyvárosban" lehet probalkozni a megnevezett "rendszerrel" nem fog menni, mert pl. a kisalfoldi volan elkuld a picsaba ha elore veszed meg a jegyet monjuk Pecsett. Ez amolyan "Gigapoliszi" okossag. Ahol az emberek tudjak mi a jo nekik. (Szerencsere mas "gigapoliszokban" pl. New York, Toronto a tavolsagi jaratokra a jegyet autobuszon is megvalthatod. - Amugy javaslom a magyar kozlekedes szakertoinek az alabbi oldalt www.toronto.ca/ttc/ valahogy eleg olajozott. A japan rendszert nem ismerem, de hihtetlen lenne ha örökké nekem kéne bocsánatot kérnem a sofortol.)

Fedup Sári 2007.07.09. 13:56:29

Amikor Máltán jártunk, ahol ugye nagyon szép régi buszok járnak, az itthoni tapasztalatok alapján azt hittük, majd jó lazán megy a buszon a jegyváltás. Amúgy is "déli mentalitás", mi egyéb.

1. mindig kaptunk jegyet
2. egyszer nem téptem le a gépből kinyomott jegyet, a sofőr azonnal utánam szólt, hogy vigyem
3. jól láthatóan külföldiek voltunk, semmiből nem tartott volna a sofőrnek dupla árat számolnia, mégis mindig a korrekt összegért buszoztunk

Mindehhez még annyit, hogy az egyes buszok a sofőrök tulajdonában vannak, úgyhogy ott aztán tényleg saját zsebére mehetne a dolog. De mégsem csalnak. Nálunk bezzeg balkáni állapotok uralkodnak a volánnál. Bocs, Balkán.

Két hete busszal mentem Tahitótfalu, váci révtől Tátra két átszállással. Háromból egyszer kaptam jegyet a tényleges menetdíjjal.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.09. 14:03:12

ki van matricázva. és ha én most bp-re megyek, és petőfihídnál szállok le, és népligetből akarok visszajönni és nem ismerem a rendszert?

és meddig lesz ez kiplakátolva... és ha a plakátolás után járok arra? nem kéne erre felhívni országosan a figyelmet? pl a menetrendek.hu-n?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 14:05:20

Akár érthető és elfogadható is lenne az elővételre kötelezés, ha:
- minden buszmegben lenne jegyautomata. Ennek beruházási és üzemeltetési költsége min. duplájára emelné a jegyárakat. (Lehet tippelni, hogy naponta hányszor kellne cserélni, illetve pótolni pl. az ózd-farkaslyuki automatát. Fém tárgy és még talán pénz is van benne...)
- Ha az elővételi jegy jelentősen olcsóbb lenne, mint a buszon váltott, ahogy az a helyi járatokon is működik Magyarországon.
- Ha nem lenne annyi munkanélküli, meg negyvenes rendőrnyugdíjas, akik közül rengetegen beülnének szívesen kalauznak.
- Ha a sofőrök bére úgy lenne beállítva és az ellenőrzésük úgy lenne megszervezve, hogy ne érje meg nekik lopni. Az azért durva, amikor üzemorvosi vizsgálaton együtt áll sorba, vagy a vállalati ünnepségen egy asztalhoz kerül ellenőr és sofőr... Persze gondolom még ma is azokat a régi sofőr-szakikat teszik be ellenőrnek, akiknek baleset, pia vagy (ideg-)betegség miatt bevonták a jogsiját.

törvényenkívüli 2007.07.09. 14:32:20

Hol marad, hogy a volán egy ősi román cég?

s_marky 2007.07.09. 14:45:41

A volnán egy ősi román vég :)

rakéta 2007.07.09. 14:55:49

Torpedó!
De el tudod olvasni a Népligetben, nem érted???? Egyébként csak az agglomerációs buszokra vonatkozik ez az egész, a távolságiakra nem. A neten mondjuk tényleg meghírdethették volna....

rakéta 2007.07.09. 14:57:19

Most néztem meg, ma rakták fel a volanbusz.hu-ra. egy kissé megkésve......

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2007.07.09. 15:32:48

Azért tegyük hozzá, hogy ez csak az elővárosi Volánbuszokra vonatkozik...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.09. 16:18:11

hát igen csepel-érd viszonylat... érdről csepel felé csesznek megállni.. pedig 2 megállóért adnék én is egy 50-100ast kb annyi lehet a jegy 1.5 km-re...

aki nem érti nézegesse a BKV menetrendet! 3-7x sűrűbben jár a volán, mint a 38/138as járat... este 9 után a BKV 40(!!!) percenként jön... jah és az se szokott megállni a megállóban, ahol 5nél kevesebben állnak! ha 23:10kor megyek ki a 30as buszhoz, akkor már baxhatom...

moTmeN 2007.07.09. 16:42:06

hmm, baratnom faterja tegnap delutan siman vett jegyet a Nepstadionnal... amugy a Zarpadhidi allomasnal mar jo ideje ez megy (a jegypenztarbanvagyautomatanal), valoszinu a T. soforok kevesebb fekete penzhez juttatasa a cel.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 19:18:56

Bigfater!
Az, hogy bevezetik-e, csak attól függ, ki forgalmazza. Mert ha volt KISz-alführer a KB-ból, akkor már jövőre...

Total_KO 2007.07.09. 20:29:25

Azt hiszem mégse kellene eladnom a kocsimat, inkább a kényelem, mint a fos máv+volán kombó...

szeloka 2007.07.10. 10:22:36

Hát nem tom,de én a buszon vettem jegyet mikor a Volt fesztiválra mentem.
És két különböző volán buszával mentem(Alba,Kisalföld).
A puszta közepére is tesznek majd autómatát?Mert aki falun vagy tanyán lakik az hogy megy be a városba jegyet venni?

eMM2 2007.07.10. 16:23:31

raketa te okostojás!
Hát nincs 20 helyen kiplakátolva a közlemény.
Amúgy szombat este se pénztár nem volt se működő automata.Az egy db ami hosszas kutatás után feltalálható volt sem működött.De a sofőr szó nélkül adta a jegyet.És 6 percet késett az indulással mert eleve később állt be.
A Visegrád-BP vonalon meg olcsóbban utaztam mint ha BKSZ-es lettem volna.Utolsó voltam a sorban így a sofőr 500 pénzt kért csak jegy nélkül.Ilyen a Dömsöd-Népliget vonalon már nagyon régóta nincs.

rakéta 2007.07.10. 17:12:42

eMM2 te okostojás!
Lehet, hogy tényleg csak 10 helyen van kiplakátolva( majd megszámolom ). Ha nincs pénztár sem működő automata, akkor megveheted a buszon a jegyed, ezért adta a sofőr! Egyébként 2 db automata van, az egyik közvetlen az érintett kocsiállások egyikén, a másik a pénztár szintjén (nyitott szemmel baromi nehéz megtalálni őket).

ArmandoBertolucci · http://nincsszabaly.blog.hu 2007.07.10. 17:14:35

Ez azért igazán nagy parasztság, mert pl. én szoktam Kisköréről csak Pestre utazni, és Kiskörén nincs pénztár. Tehát a söfőrnél kell megvenni a jegyet.
Ergo, ha a sofőrbél meg tudom venni a jegyet annak két oka van:
1., van jegye
2., van kasszája
bonusz: adhat el jegyet.

Szóval gyökér Volán!

eMM2 2007.07.10. 19:55:59

raketa okostojás!
Pedig szombaton egy db nem működő automata volt a földszinten.

croa 2007.07.11. 07:47:23

Majd ha naponta meg kell tenned 18 Volán megállót 38 km hosszban 80-90 perc alatt, akkor tudod értéklni azt a megállónkénti 2-3 perc nyereséget, amit az előre megváltott jegy eredményez.

MP 2007.07.11. 10:07:59

Ez azért nem annyira egyszerű. Valóban a sofőrök saját zsebre dolgoznak. Ezzel nekem nincs is semmi bajom. Nekem olcsóbb nekik meg bevétel. De a gond akkor kezdődik, amikor megnézik melyik járaton hány fizető utas, utazik. Tudom, van olyan, hogy konkrétan számolják de, gyakrabb a ránézek a jegykiadásokra történet. S ha abból következtetnek, akkor minden második járatot meg lehetne szüntetni. Amúgy a múltkor kiderült hogy minden adatot le lehet kérni a jegykiadó gépekből. Tehát ha a Volán akarná, akkor meg lehetne nézni mikor melyik megállóban, mely időben adták ki a jegyeket s rá lehetne szorítani a buszvezetőket, hogy ha korábban érnek oda, akkor várják meg az indulást. Mert ha a következő megállóban is korábban adja ki a jegyet, akkor nyilvánvaló, hogy nem várta meg. De ezekről, a dolgokról még sokat lehetne beszélgetni.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2007.07.11. 17:55:31

Najó, Kedves Homár és Olvasók. Még sosem írtam ide kommentet, de a Volánbuszon mindig nagyon fel vagyok háborodva, ha társaságban szóba kerül, úgyhogy most Veletek is megosztom a panaszaimat. Annyit tudni kell rólam, hogy Bp-től 50 km-re lakom, és szinte minden a Fővároshoz köt, tehát hetente 5-ször teszem meg az egy (néha másfél a dugó miatt) órás utat oda-vissza. Minden hónapban megveszem a diákbérletet, ami ugyan több mint a duplájára emelkedett nemrég, de ezt most hagyjuk, még így is olcsóbb, mintha naponta két jegyet vennék. Mert veszek ugye, rajtam ne gazdagodjon meg a köcsög sofőr, tisztelet a kivételnek. A diákbérlet csak akkor érvényes, ha van hozzá érvényes diákigazolvány. Igenám, de emellett kell még egy cetli, szelvény, fecni, ami gyakorlatilag ugyanazokat az adatokat tartalmazza, mint amelyek a diákról és a lakcímkártyáról leolvashatók. Egy pici módosítás: szerepel rajta két megálló neve, amik között a diákbérlet érvényes. Rend a lelke mindennek, ha a szerencsétlen fogyasztó megveszi az ötven kilométeres bérletet 10 ezer forintért, akkor még fizessen ötven forintot, ha véletlenül nem a bérletében szereplő vidéki megállónál száll fel reggel, mert kedve volt beugrani a kettővel arrébb lévő ABC-be. Előfordult már ilyen, és olyan is volt, hogy nem volt nálam apró: veszekedéssel bár, de felszállhattam a töküres buszra. Az viszont feltette az i-re a pontot, amikor a következő eset történt meg: kifogtam egy olyan járatot, ami ötperces kerülőt tesz. Az egyik megállónál lefordul balra, elmegy az utca végéig, felszedi az utasokat, majd visszajön és megy tovább Pestre. Kevés az ilyen járat, de azért akad. Történetesen ahhoz a másik megállóhoz közelebb lakom, így arra gondoltam, hogy a továbbiakban - az említett járatokra - ott fogok felszállni. A baj csak az, hogy a bérletem nem onnan szól, és ezt sajnos egy arrogáns sofőr kiszúrta, így fizetnem kellett (persze ezek az aprók sokszor zsebbe mennek, kértem a jegyet, de nem nyomtatott.) Namost akkor vizsgáljuk meg a helyzetet alaposabban: Ha a bérletemben szereplő megálló ELŐTT szállok fel, fizetek a szabály szerint, ez van. Ha viszont a szomszéd faluban, vagy akárhol máshol az útvonalon (akár a következő megállóban), akkor mi a f**-ért fizetek? Egyszer már kifizettem arra az útvonalra a bérletet. Ezt magyarázza meg nekem valaki. Ja és többször éltem panasszal a Volán felé (e-mail, honlapjukon kis kitöltendő, telefon, panaszkönyv), mindahányszor LE SE SZARTAK, mert nem mutattam be a jegyet, amit a sofőr kifizettetett velem. Nem adott. A késésekről, kimaradó buszokról meg talán ne is beszéljünk. Szánalmas.

Valaki más 2007.07.11. 22:58:27

Nem értem a problémát. Az Etele téren már évvel óta nem lehet a soförnél jegyet venni..

És mi az, ha későn érsz oda? Érj oda úgy, hogy tudjál jegyet venni. Majd egy busznyi ember rád vár...

Zsolti74 2007.07.11. 23:33:59

Egy pozitív eset:
Zalaegerszeg, buszpályaudvar, vasárnap délután, több száz ember utazik Pestre. Jegyvétel a pénztárnál, mindenki sorszámozott beszállókártyát kap, a buszok szélvédője mögött tábla, hogy melyik sorszámmal hova kell fáradni.
És eljön az indulás ideje, N busz már megtelt, de a váróteremben még mindig kígyózik a sor. Ekkor az N+1-edik sofőr sajátkezűleg megnyitja a harmadik jegypénztárat, a sor rögtön látványos fogyásnak indul, és amikor végül elfogy, az N+1-edik sofőr kinyitja az N+1-edik buszt, és mindenkit megvár. Senki nem marad le, mindenkinek jut ülőhely, mindenki boldog.

Ras · http://futo.blog.hu 2007.07.12. 08:28:49

Zsolti74: kulcsszó: Zalaegerszeg... sejtésem szerint Zala Volános buszokkal :)
Na a Volánbusz elugorhatna tanulni vidékre... Zala Volánnal eddig csak jó tapasztalatom volt.

Atika!!! 2007.07.17. 12:31:08

Azért kellett ez, mert túl sok az ember a buszokon. Így kisebb lesz a tömeg :D
Amúgy ha "puhítható" a sofőr, akkor kérsz az első megállótól jegyet, bár ez jelen esetedben nem megoldás. Bár lehet, hogy némelyik sofőr az első megállóból is visszaküldi a "pályaudvarra" a naiv ügyfelet :P

cartmen 2008.01.29. 23:18:21

Nah, hátha még vki olvassa. 1. Sok okos irta: a bkv-én is előre váltja mindenki a jegyet. Nem tudom ez a sok gfyökér látott e már olyan bkv jegyet, ami az eladás után csak két óra hosszára érvényes!!!!! Vagyis ha meggondolod magad, elhiovnak vhova, a jegyeddel kitörölheted a segged!!! 2. valóban a soförök lehuzása miatt vezették be ezt a baromságot!!! add 1. A többi kurva kibebaszott összes megálloban nem tudja lenyulni a pénzt?? Népligetből kifelé, és az összes pestfele megálloba??? add 2. Nekem mi a kurva kibebaszott közöm van hozzá, hogy egy vállalatnak az alkalmazottai lehuzzák, akkor mi fasz kurva annyáért engem szivat meg??? Mi közöm van nekem ehhez? Tipikus magyar szokás, hogy szivassuk meg a fogyasztót, hiszen monopol vállalatról beszélünk. Ugyani sfeltatlálták az ellenöröket bazmeg!! Talán fel kéne venni néhány kibebaszott ellenőrt, ugyanis ha ki kell fizetnem a kibebaszott 12 ezerforinto 20 km-re!!! Talán ne még én szivjak azért is!!!!! 3. Valóban nem tájékoztat semmiről normálisan a volán! Összevissza rakosgatja a járatait 5 perccel előbb hátrébb, azt az ember csak néz, amikor elment a busza!!! Undorító az egész!! Okádék... Köszönöm, ennyit akartam mondani!
süti beállítások módosítása