Tékozló Homár

Gyroshajítóverseny Hajdúszoboszlón

2007.07.30. 13:29 | jackyll | komment
Szőrszálhasogatás vagy lenyúlás megakadályozása beszólni, ha a 690 forintos szendvicseket 700-ért számolják? Egy újabb örök kérdés, ami Péter melegít fel alant:
Helyszín: Hajdúszoboszló, állítólag Európa legnagyobb fürdőjének gazdája, rengeteg turista, valamint (legalább) egy iszonyatos tulok lelőhelye is egyúttal. Csütörtök este (07.26.) átruccantunk Debrecenből egy kicsit sétálni a "plázson", a feleségem imádja az ilyesmit, bár azóta Szoboszlón annyira már nem. Történetesen megéheztünk - lehetett olyan este fél 11- és úgy döntöttünk, bedobunk egy-egy gyrost. Sokadiknak álltunk be a sorba egy rakás lengyel és német mögé a fürdővel szemben levő Szilfa étterem gyorskaja pultjához. A gyrost 690-ért vesztegették, ennek megfelelően közepesen kicsi volt, némi zöldséget és nyomokban húst is tartalmazott. Mivel máshol sem láttunk jobbat, vesztünkre emellett döntöttünk. A kiszolgálás ipari méretekben zajlott, pechemre minket egy közepesen tiszta, bizonytalan eredetű (valószínűleg török), a magyart néha értő, a fekete munkát v.színűleg hírből sem ismerő alkalmazott szolgált ki. Annyit vakkantott oda, hogy "Sajt mehet?" mire én mondtam, "köszi, nem". A két gyros 1380-ba került, a 2000 Ftból azonban csak 600 jött vissza.

Olvastam nálad régebben egy benzinkutas sztorit, ahol a fiatal párt majdnem megzúzták, amiért megkérdezték, hogy az aprót miért természetes nem visszaadni. Hasonlóképpen jártam én is. Megvártam míg kiszolgál (a gyrosok nem múlták felül az addig elkészítetteket, sőt a véletlenül beletett 5 húsmorzsát soknak találván kettőt vissza is csippentett, vigyázva a vonalainkra, merthogy már este 11 is lehetett), majd szóvá tettem az elmaradt húszast. Mondtam neki, hogy nem vagyok rászorulva az apróra, de a borravalót szerintem adják, és nem az ő dolga helyettem eldönteni hogy adok-e vagy sem. Értetlenül bámult, mire mondtam, hogy írjátok ki, hogy 700 a gyros és akkor világos a dolog. Valamit makogott, "mi van, mi bajod?" aztán látva, hogy értelmi nehézségei vannak, elfordultam és otthagytam. Utánam szólt, hogy: Mi a f@szt pofázol? Húzzál el!  Ekkor visszaléptem a pulthoz, és elmondtam neki még egyszer, hátha belefér a diónyi agyába. Le is esett neki, odaugrott a géphez kivette a húszast és ordibálva lóbálta előttem. Jeleztem, hogy nem kell a pénz, a stílussal van bajom, ekkor fogta és odalökte a feleségem és közém az érmét.

Ekkor már nekem is elborult az agyam, és fogtam a szottyadt gyrost, és bevágtam a saláták közé a pultba. Elfordultam, és elindultunk, de a mosdatlan idegenlégiós utánam szaladt, egyik kezében fakanál, másikban kés. Hőbörgött, meg qrvaanyázott, hogy mit képzelek. Lefestettem neki, hogy mekkora durungnak tartom, mindketten mondtuk a magunkét, furcsamód anyanyelvünk árnyékosabb oldalának szavai begyakorlott folyamatossággal jöttek ki a száján. Elindultam hogy megkeresem a főnökét, ennek ő is örült, hogy az majd jól elintéz, mert tönkretettem a salátákat, rendőrt is akart hívni, de mikor helyeseltem már nem akart. Az étteremben a főnök előkerült, a török ninja darabokra törve a magyart előadta, hogy én(!) mit csináltam. Amikor kiegészítettem a sztorit, a főnök visszazavarta dolgozni a csávót, minket a sógorommal (őt azért vittem magammal, mert jó magas, azt, hogy szelíd meg nem tudhatták) pedig szépen kitessékelt az ajtón. Meglepetésemben nem is mentem vissza, pedig egy pár sort megért volna a panaszkönyvbe. Hazafelé úton persze jöttek a jobbnál-jobb verziók a megtorlásra, végezetül úgy döntöttünk, hogy békésebb eszközként a Homárt választjuk. Remélem, sokan olvassák olyanok, akik Hajdúszoboszlón éttermet keresnek. Ja, és nem vagyok faszari, de nehezen viselem, ha hülyének néznek, vagy ha tanyasi a kiszolgálás. Bízom benne, hogy Hamupipőkénknek sokáig tartott, míg kiszedegette a gyrost a saláta közül.

Péter
Debrecen
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Net Elek (törölt) 2007.07.30. 14:26:25

Inkább nevezzük pesties kiszolgálásnak. A tanyasiak ilyent nem tesznek.

Vót legalább egy féltégla a gyroshoz kötve?
Mer csak ugy magába nem hinném, hogy elég hatásos...amugy nem is a saláták közé kellett volna beqrni, hanem a t. eladó arcát bezúzni vele. Na az jómunkásembörhöz méltó cselekedet lett vóna...

tundrazuzmo (törölt) 2007.07.30. 14:26:31

Üdvözöljük a Homárom megyei "Kapja fel a vizet" tajparaszt vetélkedőn!

Első versenyszámunk a huszasmutatás! Orrot felszív, huszast meglóbáz, majd odalök a másik versenyző, és fékezhetetlen fantáziájú neje közé! 10 pont.

Második versenyszámunk a szottyadtgyros-hajítás! Pitát markol, gyorsba behajít a sláták közé! 10 pont. Plusz két pont Xtra parasztságért

Harmadik és egyben utolsó versenyszámunk a kígyó-békahányás! Fakanált, kést megragad, nagylevegő, aztán mehet a szitokáradat! 10 pont. Plusz 10 pont, mert duóba is tudják szépen.

Nohát erre egy fia pontot se adtam vóna, annyi szent! Dejó, hogy nálunk civilizált környéken:

- a zember nem kapja fel minden apróságért a vizet (20 Ft-ért megérte, ugye?), mer nem végletekig egoista, és nem akar mindenből önérzeti kérdést csinálni.
- a zasszony inkább békéltet, ha a zembernek elszállni látszék a zagya, és nem ötleket adva olajat önt a tűzre
- a legtaplóparasztabb ember sem érzi magát feljogosítva 20 Ft és némi erkölcsi kár miatt (amit gyerekkorában sokat átélhetett az óvoda udvarán), hogy bele lehet sz*rnia (gyroshajítania) más ember munkájába
- és ahol 600 Ft-ért (igen egyetértek, nem 590-ért) a gyros menüben még 3 deci üdcsit is adnak a finom kaja mellé.

Ha gyroszost nyitok, kedves Péter ne gyertek hozzám, mert ha ugyanezt megcsinálod, akkor mosolyogva adunk új gyroszt a salátába dobott helyett, és akkor nagyon ciki lesz egyedül bunkóként kijönni a helyzetből!

Persze ilyen nem fordulhat elő, mert nálam kerekszázasra végződnek majd az árak, csimbókokban kandikálnak majd ki a húsok a pitából, és stresszes környezet híján Péterből sem fog kibújni a mindannyiunkban rejtező duvad.

libsibolsi 2007.07.30. 14:39:20

tundrazuzmo 2007.07.30. 14:26:31 : grt

ekkerjoz 2007.07.30. 14:44:53

Gyrost eddig csak Görögországban ettem, utoljára 1990.-ben, viszont a múlt héten St.Pöltenben járva hiába kerestem a főtéren 20 év előtti kedvenc kisvendéglőmet, Dönerkebab-falafel-gyros-pizza etető van a helyén. A családom az emlékektől felajzva és brutáléhesen csapott le a kajákra, mit tegyek, ha nincs kiskocsma, jöhet nekem is egy kebab. Az üzletbe nem fértünk be, az utcán kaptuk meg a dolgokat, kijött Angelo (a cégtábla után neveztük el), letörölte a kerek talponálló asztalokat, kihozta a rendelést, az utolsó Euróig leguberálta a visszajárót. A kebab 2.70, falafel 2.20, gyros 1.90, jól jött, hogy alufóliába volt félig tekerve a cucc, mert senki nem bírta megenni, akkora darabok voltak, legalább be tudtuk csomagolni. Hagytunk valamennyi aprót a poharak mellett, Angelo úgy köszöngetett, mintha a lakástörlesztő részletét vállaltuk volna által.
Hajdúszoboszló helyett menjetek Sankt-Pöltenbe, gyrost enni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.30. 14:48:44

"és stresszes környezet híján Péterből sem fog kibújni a mindannyiunkban rejtező duvad."

Esküszöm, hogy nem rám gondolt!

tücsökbogár 2007.07.30. 14:51:23

Ez gyönyörű lehetett. Legutóbb a szigetszentmiklósi Oázis strandon hajítottam volna vissza a lángost, nagy ívben, a pult mögé, esetleg a flegma lángosárus csaj arcába, finoman. Azt az ehetetlen, kővé száradt szart, amit lángos néven árulni merészeltek… Nade felírtam egy cetlire... :) oda többet nem megyek.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.30. 14:56:52

Na, ezt most komolyan mondom, mert ismerem a helyet: Aki az Oázisba jár, az sikeres ember nem lehet.

tücsökbogár 2007.07.30. 15:02:49

dúvad: Ez így igaz. Oda soha többet... véletlen baleset volt :)

(f)ordítógép 2007.07.30. 15:05:11

"...nem adjak vissza az aprot! Franciaorszagban, Nemetorszagban, Ausztriaban pedig ennek nyoma sincs!..." két hete jöttünk haza - Párizsból... 2,2 eurós 0,5 literes kólából 2 darab 4,5-5 euróba van ha nem figyelsz - napi átlagban 2X megpróbálták.

Favorit a XV-ben a Páskomliget úti non-stop gyros-os...

draftman 2007.07.30. 15:24:58

Az én sztorim nem vendéglátós, de szintén Hajdúszoboszlón történt.A helyi MOL-kúton sikerült átlagon felüli mennyiséget tankolni az autónkba. A 45 literes tankba kis híján 48 litert töltöttem a kút számlálója szerint, ráadásul volt még a tankban kb. 8 liter. Mivel siettünk csak este néztem utána a tank mératénak, s ezt kb 10 liternyi benzin ára bánta. Bár nem tudom, hogy anyázáson ill. a vásárlók könyvébe beíráson kívül mit tehettem volna.

szatyorka 2007.07.30. 15:26:26

Szeráj, az tuti jó hely, ja ott csak 500ft.

butter 2007.07.30. 15:28:38

10 forintért ekkora műsort..mit lehet manapság kapni 10 forintért? Tudom vannak elvek is..az is nagyon fontos, de ha nem örjöngsz, akkor buksz egy 20ast, de nem maradtok éhesek.:)

-.-.-.-.- 2007.07.30. 15:31:04

a legjobb gyros a keletivel szemben van 450ért (legalábbis egy éve még annyi volt)
viszont a döner sokkal jobb mint a gyros, csak azt nem lehet otthon kapni...vagy?

a rekettyés 2007.07.30. 15:31:22

Neharagudj nem ismerlek nem akarok véleményt mondani rolad de egy szaros 20as miatt igy felbasszni magad...
Tényleg nem vagy normális.
Picsába csak véleményt mondtam.

Der Zebulon aus Tirol 2007.07.30. 15:44:13

A török másodállásban nem egy -- inkálos ,Batz papucsos, bkv-ellnőr véletlenül ???

(ja...mára nem jutott valami post ami férges kajáról szól????)

Beaujolais 2007.07.30. 15:45:24

3 éve lehetett Siófokon.... Úgy 10-en lehettünk, gyrost akartunk enni! Szépen fel is vette a rendelést az erősen Monthy Pyton mozgású és kinézetű, nagyon csapzott(meleg volt tényleg) pincér. Kértünk minden félét, ki ezzel, ki azzal, ki e nélkül, ki a nélkül. NEm telt bele fél óra mindenki nagy megelégedésére megkaptuk a gyrost de nem volt nagy osztozkodás mert mind ugyan olyan vol:-D:-D És ezt így adta elő
Mi: Ne haragudj de melyik gyros melyik?
Monthy: Az tök mind1 mert mind ugyan olyan.

Leesett az állunk de, mi nem csapkodtunk mert tényleg viccesnek találtuk.....
Én ráadásul nem is vagyok naon válogatós ezért megettem és úgy emléxem fínom volt:-D

Beaujolais 2007.07.30. 15:47:01

JA és tényleg a Döner finomabb, de én még itthon nem láttam sehol, csak gyrost

Iffy_ 2007.07.30. 15:48:27

a rekettyés 2007.07.30. 15:31:22

Igazad van... nem is érdemes idegeskedni.
Én meg majd ezentúl minden szállitónk számlájából lecsippentek egy-egy huszast utaláskor és a saját bankszámlámra küldöm.

báró Csekonics 2007.07.30. 16:05:49

Szvsz.:
- tényleg tapló, amit a gyros-os csinál, DE
- egy nyamvadt 20-as miatt ekkora balhét keríteni... (Jópofa lenne, ha ki lehetne számolni / megmérni, hogy az ilyesfajta idegeskedés / ordítozás hány percet/napot/hetet vett el a életedből azzal, hogy stresszelted magad rajta.)

Most komolyan: egy húszast megér a tanulópénz, ő meg úgyis nagyobbat bukik majd, mert szépen lassan úgyis mindenki rájön, hogy 1. szar a gyrosa, 2. átb@sz

Ellenpéldaként tudom ajánlani a Gyenesdiási strand büféjét (bejáraton ha bemész, akkor balra, de a vízhez közelebbi büfék, nem a kerítés melletti zeneüvöltetős).
Nem feltétlenül a legolcsóbb (sajtburger asszem 600 pénz volt), de a BigMac/Whopper egy csipsz@r ahhoz képest. És _kihozzák_ ha nincs kész valami azonnal! Egy strandbüfében! Tálcán!

Seduxen (már NEM dr.) 2007.07.30. 16:08:03

Kőbánya-Kispest; átjáró. Nem'tom a nevét, de nem idén barnult, ránézésre arab egyének árulják. Na az a tuti. Van benne anyag, és nem is olyan drága. Bár elköltözés miatt rég jártunk arra. A bp-n szocializálódott emberfia a környéktől sem retten meg :-)
Kevésbé edzettek NE HELYBEN fogyasszák, ugyan szakszerűen készítik a gyrost, de futás közben óvatosan, nehogy kiömöljön :-)))

BiG_ 2007.07.30. 16:25:05

Itt Pöstön a IX. ker Tompa utcában van kettő gyrosos egymás mellett, na ott finom a kaja, török a tulaj és nem spórol, meg tud számolni.
Asszem 450 a cucc és van benne minden, főleg husi.

Üdv!

isti77 2007.07.30. 16:29:10

Csatlakozva az előttem szólókhoz, valahogy 20 Ft-ért én sem keverednék konfliktusba, pedig nem vagyok kórosan konfliktuskerülő (magyarul beszari).
Csak valahogy ennyit nem érne meg nekem.
"...nem kell a pénz, a stílussal van bajom,..." A bunkó stílus a te beszólásod következménye volt, addig mindössze annyi történt, hogy 600-at kaptál vissza 620 helyett, nem? Ha nem volt fontos a 20 Ft, akkor minek tetted szóvá? Valami észérvet please.
Egyébként van egy megoldás erre a problémára, azok számára, akik ennyire szarevőek: ha 10-20 Ft "önkényes jatt" ennyire csípi a szemed, akkor fizess pontosan annyit, amennyi a cucc. És akkor nem áll fenn a veszélye, hogy esetleg rosszul kapsz vissza. Ja, hogy nincs nálad annyi apró? Hát LEGYEN!

Secnir 2007.07.30. 17:24:40

hát Péter, Debrecenből, egyet kell hogy értsek a többiekkel. Ilyen amatőrt, aki 2 m-ről még a török vendégmunkást sem tudja eltalálni, nahát...

ami pedig a jó kajákat illeti:
vágóhídon, amíg az Obit fel nem építették, volt egy maszek hamburgeres. Na az tudott, nagy adagot jót olcsón. A csirkemájas hamburger egyenesen állat volt. Ma már csak zebra van a helyén, hála a IX. ker önkormányzatnak...

Pema 2007.07.30. 17:29:53

Gyrost enni este 11-kor egy ősi román...
Remélem jól bebatztad a salátába a gyrost...
És különben is le kell tépni az ajtaját...

ISTI77 te meg egy fasz vagy....

Ha valami 1380 forintba kerül akkor nem 1400..
A gyroszos csávó meg jelen esetben szolgáltat...mindent a kuncsaftért.
De amig ez a mentalitás nem testesül a magyarokban ill. a török vendégmunkásokban addig ez az ország nem fog előrelépni soha.
Jöhet ide viktor király vagy fletó. A magyar nép alapjában véve ilyen tahó ezt csak generációkkal lehet kinevelni.

Hála istennek már nem vagyok magyar az voltam 26 évig de kigyógyultam belőle.

MisterK 2007.07.30. 18:00:18

Tisztelet!
Én Hajdúszoboszlói lakos vagyok immáron már lassan 22éve(22éves leszek):)! A Szilfáról tényleg jót nem lehet mondani kaja csapnivaló,kiszolgálás pocsék,de..
Egy az minden nap arra megye utam arra visz nemhogy török de semmilyen felnöttet nem látok arra kiszolgálóputnál, ad egy a Szilfa van annyira zsugori hogy nyári gyakorlaton lévő fiatal vendéglátósakat alkalmazzon havi "jelképes összegért" másik meg Debreceni létére megértem hogy kicsit ki kell osztania ezt a várost mivel tized akkora mégis turisztikailag bőven veri a hatalmas civisvárost:))
Viszont panaszát megértem,tényleg egy utolsó alja hely....

isti77 2007.07.30. 18:17:11

Kedves Pema!

Te pedig még egy fasz sem vagy.

"Hála istennek már nem vagyok magyar az voltam 26 évig de kigyógyultam belőle. " Hidd el, ettől nem te vagy a legboldogabb, te kis idegenbe szakadt gyökér.

shindelHU 2007.07.30. 18:19:02

Pema: Kicsit kemeny az irasod, de alapjaban igazad van, ez sajna benne van a magyarban(ugy tunik a torokben is). Megint csak a kulfolddel tudok peldat hozni, de tenyleg mindig, mindehol, meg a kocsban is visszaadjak az utolso centet is es gyakran elofordul, hogy furan neznek, ha visszaadod.

Sir Zet 2007.07.30. 18:31:10

isti77 egy faszfej, a levélíró Péternek abszolút igaza volt, és ő végre egy olyan naiv ügyfél, aki meg is tette az "asztalborogatást", nem csak utólag álmodozott róla, ahogy a legtöbb levélíró szokta.:D

Coramonde · http://blog.coramonde.hu 2007.07.30. 18:56:16

Lelki szemeimmel látom, ahogy az alkalmazott kicsippenti a salátából a megviselt gyrost, fordít egyet a zöldön, hogy az aljára kerüljön a "szemetese", és vigyorogva tovább gyűjti a tízeseket-huszasokat.

Megérte? :P

Ha nem adják vissza azt a tetves visszajárót és szükségem van rá, szépen, udvariasan elkérem.
Nem udvarias válasz esetén ... hááát ... valszeg előkerül a rosszabbik modorom. :)

Rák Attantam 2007.07.30. 19:07:28

Oké, ha már asztalborogatás, akkor lehetne poénosan is csinálni:
- Venni kell 5-6 gyrost pitában máshol
- Utána venni kell a töröknél is
- Ha valami nem tetszik, akkor jól meg kell hajigálni a sok gyros-sal.
- Feltétlenül fel kell venni videóra a csodálkozást, hogy "hogy a fenébe dobott meg hatszor, amikor csak egy gyrost adtam neki 20 Ft-tal drágábban?"
- Feltenni a YouTube-ra és/vagy az Indára

Hajrá! :D

velemenyes 2007.07.30. 19:26:12

Ma egy 20-as, holnap az egész világ??? :)

zsákmányállat 2007.07.30. 19:29:15

én is hajdúszoboszlói vagyok..nem is tudtam a török pasiról a szilfában, igaz, sosem eszek ott. az kiváltságos hely, csak turistáknak (azért drága a gyros). tépjétek le az ajtót, vagy mi.

Asudia 2007.07.30. 19:56:21

Elég tipikus kelet-magyarországi hozzáállás mindkét fél részéről.

Debreceni vagyok, és itt mindennapos az ilyen bunkó viselkedés, na de 20 forintból ekkora botrányt csapni, mégha elvi kérdés is...röhejes..:D

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.07.30. 20:13:45

Igen az elveket meg lehet érteni én is fel lennék háborodva, de inkább megettem volna a gyrost. Amúgy a favoritom a Pólus Centerben a Nagy Kalap kajálda melletti gyros-os 800(!!!) Ft egy tál és még nagyon finom is +kedves a kiszolgálás.

Toleranciahiányos Szalagkorlát 2007.07.30. 20:16:59

Amúgymeg le a diszkriminációval! Közepesen tiszta, bizonytalan eredetű (valószínűleg török), a magyart néha értő, a fekete munkát v.színűleg hírből sem ismerő alkalmazottat mindenhova..... 56. asszem....

Der Beste 2007.07.30. 20:33:53

Szerintem hülye, aki 2x 10 forint miatt ilyet csinál.
Bukott volna 20 forintot, helyette bukott 690-t. Nagy észre vall.
ja s aki arra vág fel, hogy "kigyógyult" a magyarságából, az undorítóbb bármilyen féregnél.

johnny1 · http://ecopop.blog.hu 2007.07.30. 20:37:25

Miert nem egyböl Batz papucot, vagy gilisztas Cerbonat dobaltal Peti? Amugy meg nehezemre esik eldöntenem, ki volt a bunkobb allat közuletek, nagyon szoros a verseny.

Rosszindulatú Vászka 2007.07.30. 21:01:50

Der Beste!
Hogy én hogy utállak téged!

Majdnem pont ezt akartam volna írni legitt, csak abba lett volna picsa is :)

TGV 2007.07.30. 21:15:31

na jo, en nem jarok olyan helyekre, ahol 2,2 € egy fel literes kola (mondjuk en eleve nem fogyasztok kolat, szomjoltasra viz, egyebre sort es bort szoktam). aki szo nelkul kifizeti, azt lehet, hogy annyira lamernek nezik, hogy beprobalkoznak. en mar evek elek itt es nem szoktak normalis hetkoznapi forgalomban lehuzni az aproval. mondjuk egy gyroszos... vagy a fagyis... vagy az ejjel-nappalis vagy a taxis... stb.
es ez azert kulonbseg

Pavel_ · http://www.bpracing.hu 2007.07.30. 21:39:14

Sopronban a vasútállomással szemben isteni dönert kapni egy kizárólag azt forgalmazó bódéban.
Legalábbis 3 éve még így volt, imádtam...

Töpörtyű 2007.07.30. 21:59:13

Brüsszelben tavaly 4 euroert ettem dürüm-öt, betessékeltek minket az ajtón, másnap visszamentem, és az eladó emlékezett rám, hogy előző nap krumpli nélkül kértem, és megkérdezte, hogy mehet-e megint hús a krumpli helyett.
Nem áltatom magam, valószínűleg köze volt az egésznek ahhoz is, hogy egymás mellett vagy 10 helyen árultak abban az utcában dürüm-öt, valszeg ennek is köszönhető az udvariasság.

Ehhez képest ez a 690 forint tényleg rablás...

B o r a t 2007.07.30. 21:59:19

Hajdúszoboszló ősi román város. A girosz meg ősi francia nemzeti étel, amit a románoktól tanultak.

Der Beste 2007.07.30. 22:03:51

Vászka!

Akkor én még finom voltam! :)))

gossip 2007.07.30. 22:28:10

gyorskajat pesten iccaka a busz arpad hid- filatorigat kozti, fout melletti kisbufeben kell enni.gyros ugyan nincs -mikor meg arra laktam, nem volt, de a hamburger felulmulhatatlan.
egyebkent miota divat itt az egymas fergezese?! der beste kedves, attol meg, hogy nem mindenki ragad le a te egyszeru ideaid szintjen, nem kell rogton frocsogni...

gossip 2007.07.30. 22:29:18

korrektura:
buda lesz az, nem pest.

[] (törölt) 2007.07.30. 22:45:10

"Franciaorszagban, Nemetorszagban, Ausztriaban pedig ennek nyoma sincs! Az 1 eurocentet is szepen, pontosan visszaadjak."

...es ha szaros 10 centet adsz borravalonak, azt is megkoszonik.

Rosszindulatú Vászka 2007.07.30. 22:48:56

Való igaz, a férgezés az én világképemnek is erős, de alapjában az: "Hála istennek már nem vagyok magyar az voltam 26 évig de kigyógyultam belőle" - valóban fura mondat. Egymás látatlanba való minősítése valóban zsenánt, talán mencségemre szóljon, hogy elsiklottam e fontos szó mellett, már Gerle kartácsunkat is mexoktam.

AZ a büfé, nem az lacipecsenyés az akkumulátor bolt mellet? Vagy az a kioszk a buszmegállók szomszédságában?

gossip 2007.07.30. 22:55:30

egy pici sarki kis kioszk, talan fanni bufe, de nem merek megeskudni ra...
onnan lehet megismerni, h az ejszaka barmely szakaban allnak ott emberek:)

B o r a t 2007.07.30. 22:57:37

Mi is ettünk már (többször is) a fent említett vendéglátóipari egységben, de szerencsére soha semmi gond nem volt. Az árak egy kicsit borsosak, de normális volt a kiszolgálás, és ehető a kaja. És nem, NEM vagyok ott tulaj, vagy alkalmazott :-)))))
A török vendégmunkás a lenyúlt huszasokat meg költse fájdalomcsillapítókra....

törvényenkívüli 2007.07.30. 23:27:39

én is tudok jó giroszost, de nem ajánlok, mert vega vagyok :)
móricon van jó falafeles :)
meg a budaörsi koli alagsorában (10 éve biztos volt)

bonnban a münster mögött 12 és 1 között happyhour! 1€ a döner-kebap-falafel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.07.31. 00:22:01

nem ertem azokat akik azt mondjak, miert kell 20 FT-bol ekkor problemat csinalni?
azert mert az az ove, ertheto? az O penze
itt is visszadjak az 1 centest is es eszukbe sem jut nem visszaadni, pedig semmire nem hasznalhato
az en penzem az enyem, en dontok felole
/ja es akkor mi a hatar hany forint alatt lophatnak meg 100? 200? 2000?

TGV 2007.07.31. 00:50:52

es akkor rateszek meg egy lapattal: Magyarorszagon leszoktam a borravalo adasarol. Egyszeruen taszit, hogy mindenhol elvaras, hogy a kliens az amugy sem olcso arra meg ratesz 10-15 %-ot. Nem!
A borravalo oly szep magyar szo, kifejezi, azt a kepet, hogy a szolgaltato a munka utan a vevok elegedettsegenek mertekeben deriti fel a kedvet borral.
Ezert akkor szoktam adni, amikor nem varjak (el), nagyon elegedett vagyok es oromet akarok szerezni.

Mirko 2007.07.31. 01:53:24

Visszajáró: azért ekkora (hangsúly az "ekkorá"-n) cirkuszt tényleg nem érdemes csinálni húsz forintból, viszont a levélíróval egy platformon állva elvárom, hogy maradjon az enyém a borravaló feletti döntési jog.
(A múltkor az egyik kedvenc éttermemben - Nagy Levin Tavernája, Csepelen, egyébként mindenkinek, de a Rejtő-kedvelőknek kiváltképp sok-sok szeretettel ajánlom - a "saját" pincérem, egy rokonszenves színesbőrű srác helyett egy szímagyar fazon szolgált ki, és nála kellett fizetnem is. Hozzávetőleg háromezerötszáz forint volt a számla, adtam két kétezrest, amit eltett - viszont a mozdulata ívén láttam, hogy nem is akar visszaadni. Ha csak nyúl az ötszázasok felé, már mondtam is volna, hogy "köszönöm", szokásom szerint, de ezen felbosszantottam magamat, és közöltem, hogy négyszáz forintot kapok. Arra, hogy a százast miért hagytam nála, már nem emlékszem. Nevelni kell a személyzetet, mert különben elkurvul...)

Gyros: nekem a régi nagy kedvencem a Corvin Filmpalota mellett, az Üllőin, az árkádok alatt található Görög grill, de még abból az időből, mikor neve még nem volt neki, és maga a Görög szolgált ki, a felesége pedig az ételek előkészítését intézte. A gyros ~400 forint volt és zseniális: sok hús, sok zöldség - nem csak szépek, finomak is voltak -, ízletes szósz...és persze a "csípős". "Csípős mehet? Alul-felül?" - hangzott a rutin kérdés.
Most a gyros erős közepes, 550 forintba kerül, a Görögöt évek óta nem láttam ott, a kiszolgálást fiatalok végzik. Elszürkült a hely, vagy csak én változtam meg... Van a Körúton feljebb egy másik Görög grill, ami ennek a testvére: ránézésre is sokkal elegánsabb hely, de még soha nem jártam ott. Talán egyszer kipróbálom, hátha oda költözött a szellem, ott még kapható emlékeim régi gyrosa.

Döner: a döner a gyros török neve, nemde? (...és mellesleg az a nyárs, amire feltornyozzák a húst.) Kicsit más a fűszerezése, de alapvetően ugyanaz. Lásd még: saurma...(Te jó ég, mit adnék most egy saurmával kitámasztott, "Churchill" dobozos gin-toniccal leöblített saslikért, amilyeneket annak idején az RUDN kampuszára átjárva ettünk a "Mirazs" bárban...Kak ja hacsu v Moszkvu...)

Bocsánat, elkalandoztam.

igirb 2007.07.31. 02:18:11

gossip: Telibe találtad... Fanni Büfének hívják a helyet, amire gondolsz. Finom hamburgerek, normális árakon. És nem az a gyermek adag, amelyet jó néhány helyen kapni lehet a duplájáért. Ajánlom mindenkinek! :)

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.07.31. 02:55:33

Nem értem, miért kell elmenni gyrost enni máshova, Debrecenfaluban a legjó' a gyros, a kurdéknál (Aveszta, ex-egyetem kávéházzal átellenben), igazi tradicionális fajta, nem az elamerikanizálódott teljfölös, tocsogós, punci-ízű.
Éveking jártunk oda enni, sosem csalódtunk, nem volt olcsó, de cserébe benga nagy, szerintem még Fekete Laci se tudott volna kettőt benyomni belőle. Az ott dolgozó kurdok nagyon kedvesek voltak, a főkurd tulaj minden este kijárt ellenőrizni, a helyben fogyasztóktól megkérdezte, hogy elégedettek-e a kiszolgálással, stb.

Kurdot minden büfébe!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.31. 08:23:54

én a legjobb gyrost veszprémben eszem, a sétáló elején (vagy végén?)...
nekem ízlik. teli van hússal.

Der Beste 2007.07.31. 09:07:05

Hurrá Torpedó!

Szerintem az a sétálóutca eleje, de nem is ez a lényeg; valóban nagyon finom ott a cucc, s a kiszolgálás is kifogástalan.

Tisztelt gossip!
Sajnálom, ha a hazaszeretet egyszerű ideájának szintjéről nézve az a mondat a féreg szót hívta elő belőlem, s ezáltal egyeseket megbotránkoztattam.

tundrazuzmo (törölt) 2007.07.31. 09:11:41

Mirko:

"Most a gyros erős közepes, 550 forintba kerül, a Görögöt évek óta nem láttam ott, a kiszolgálást fiatalok végzik. Elszürkült a hely, vagy csak én változtam meg... Van a Körúton feljebb egy másik Görög grill, ami ennek a testvére: ránézésre is sokkal elegánsabb hely, de még soha nem jártam ott. Talán egyszer kipróbálom, hátha oda költözött a szellem, ott még kapható emlékeim régi gyrosa."

Pontosan ez történt. Szerintem egyre gondolunk, és az a fickó nem görög, hanem egy szíriai (nem iszlám fanatikus), aki a Baross utcai villamosmegálló mellett nyitott egy elegánsabb helyet. Ott a régi jó gyros (sawarma), meg a kókuszos süti. Mi is oda jártunk hozzá, a mozik előtt/után, és amikor elköltözött, akkor megsúgta, hogy hova megy...:)

Ja igen, és több hónap kihagyás után is tudta, hogy enyhén csipősen kérem a gyrost.

Bettyno 2007.07.31. 09:52:05


*nem értem miért nem írta le, hogy pontosan hol van a bót, mi a neve!!!!

*a legjobb gyros: Keletinél

*nem értelek titeket! Nem értitek miért háborodik fel egy huszason!? Neketek oda adják a bótba a batz papucsot, ha nincs egy huszasotok? Na ugye, hogy nem!! A bótban nem lehet minuszba menni gyerekek, mert max annyi minusz lehet, hogy miniusz kifli mész haza:-P

The AVE 2007.07.31. 10:19:33

Legalább meg kéne próbálni visszaadni. Ausztriában egyszerűen nem engedték, hogy otthagyjam azt a pár eurocent borravalónak szánt pénzt.
Ha vesztek egy lakást 14,8 M-ért akkor gondolom nem probléma 15 M-t fizetni érte - az is csak ~1,5%, mint a gyrosnál...

kanbatu 2007.07.31. 10:30:22

Eddig jó volt a gyros a Nyugatival szemben, de megtanulták ők is, hogy hol élnek, és hogy szart kell a pofánkba adni, mert amit legutóbb adtak egy száraz félbevágott pitába, az maga a becsületsértés a korábbi vevőikkel szemben. A száraz zsemléből az a kevés hozzávaló is kipotyogott, ami belefért, és az egészet egy elegáns kis papírzacskóba tették, ami a könnyen folyó létől pillanatok alatt lukadt ki. Remélem, hogy csak elfogyott a szokásos kenyerük, amibe bele szokták tekerni (asszem, laffa a neve), mert ha nem, ez azt jelzi, hogy nálunk elkurvul a vendéglátás, akkor is, ha valaki normálisan kezdte.

prince99 2007.07.31. 10:40:44

Off-topic: Na most. Amit nálunk a törökök, arabok árulnak, az Kebab, így hívják Bursától New York-ig mindenhol. Kicsiny banánköztársaságunkban a kilencvenes évek elején terjedt el ez étek, és azóta is gyros néven fut, felteszem egy-két görög kezdte el árulni. Az azóta betelepült török és arab árusok sajnos kénytelenek ezt a nevet használni, mert az okos magyar nem tudja mi az a kebab. A közismerten nem rózsás görög-török viszony fényében mindig jót derülök, amikor egy török étterem étlapján a gyros szó szerepel. Bővebb info: en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner
en.wikipedia.org/wiki/Gyros

Dócziné a ládából 2007.07.31. 10:55:05

Seduxen:)
Soha nem fért a fejembe, hogy igénytelen helyen, igénytelen emberek nyitnak kajáldát..........és még van aki onnan zabál?!

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.31. 11:14:35

Jól tetted, hogy bevágtad, én előtte meg is nyomogattam volna a gyrost, hogy minél több darabba essen szét :D

A legjobb hely meg a Corvin mellett nem messze a Szahara nevű török-keleti étterem. Isteni a borjúgyros, a salátaként árult másrtások meg egyszerűen felségesek. És csupa pozitív tapasztalat:
1. hommos+fokhagymakrém fele-fele adagra kértem a magyar kislánytól még egy ujjnyi ezmát is rá, mondja, nem lehet, ad egy fél adagot. Mondom attól megdöglök, csak egy kicsi kellene a tetejére. Erre a török odaszól, hogy adjon nyugodtan (gondolom, ismerős voltam már, hogy minden héten kétszer ott zabálok).
2. Diétázom, ezért gyros tálat eszem husi nélkül, a fent említett krémekkel. Kikértem, de elfelejtettem szólni, hogy csípős nem kell. Kihozta én meg mondtam, hogy ezt képtelen lennék megenni, nagyon csípne. Szó nélkül, mosolyogva hozott egy másik adagot. És csak egyet számolt fel. Imádom azt a helyet. Meg mondjuk a Szerájt is, de ha lehet, akkor Szahara.

rhiannon 2007.07.31. 11:24:40

Én voltam ebben az étteremben és mindenn elismerésem neki! Nem vitatom Pétert viszont egy dolog miatt az egész éttermet lejáratni... Szerintem nagyon nagyon igényes hely!!!

Pema 2007.07.31. 11:25:11

Der Beste 2007.07.30. 20:33:53

ja s aki arra vág fel, hogy "kigyógyult" a magyarságából, az undorítóbb bármilyen féregnél.

Mondja valaki akinek "DER BESTE" a nickje:)
idióta

asztalavisztababy 2007.07.31. 11:55:35

A "pina_csaba" kollega altal emlitett debreceni hely (sreviza szemben a volt egyetem kavehazzal ami ma RollingRock, amugymeg az Egyetem sugaruton) valoban igenjo. Higgyetek el, mar ketten mondjuk :)

udv,
P. Csaba (1 masik :)) )

kanbatu 2007.07.31. 12:18:14

Úgy néz ki, hogy csütörtökön vagy pénteken megyek Debrecenba. Ha igen, akkor kipróbálom, ugyanis már ketten mondjátok.

leslie 2007.07.31. 12:28:01

Szerintem az egyik legjobb gyros-os a belvárosban van, az Akácfa utcában (kb. itt: maps.google.com/maps?f=q&hl=hu&geocode=&q=1072+Budapest,+VII.+ker%C3%BClet,+Ak%C3%A1cfa+utca+12,+Magyarorsz%C3%A1g&sll=47.499373,19.068403&sspn=0.012177,0.028925&ie=UTF8&ll=47.499489,19.06836&spn=0.012177,0.028925&z=15&iwloc=addr&om=1).
450 Ft-ba kerül, telitömve hússal, zöldséggel, ill. ahogy kéred. És tök jó fej a törökarabsrác. :-)

Mirko 2007.07.31. 13:07:15

Tundrazuzmo:
"Pontosan ez történt. Szerintem egyre gondolunk, és az a fickó nem görög, hanem egy szíriai (nem iszlám fanatikus), aki a Baross utcai villamosmegálló mellett nyitott egy elegánsabb helyet. Ott a régi jó gyros (sawarma), meg a kókuszos süti. Mi is oda jártunk hozzá, a mozik előtt/után, és amikor elköltözött, akkor megsúgta, hogy hova megy...:)"

Köszönöm szépen! Asszem megvan, hogy a továbbiakban hová fogok járni gyrosni. :]

Szilfa 2007.07.31. 13:59:23

Oolvastuk a "Gyorshajítóverseny Hajdúszoboszlón" című cikkét, Kedves Péter!
Miszerint alkalmazottunk nem adta az Ön kezébe a 20 Ft. visszajárót. Miután hasonló jellegű reklamáció még nem fordult elő éttermünkben, ezért feltételezem, hogy ez a gesztus a dolgozó részéről nem volt szándékos és ezért Elnézését kérjük a történtekért Éttermünk és a dolgozónk nevében is.
Észrevételeire reagálva engedjen meg részünkről is néhány megjegyzést:
Hajdúszoboszló Európa egyik legkedveltebb üdülőhelye. Rengeteg túrista megfordul városunkban és a mi Éttermünk is arra rendezkedett be, hogy kielégítse minden kedves vendégének igényét. Idézve leveléből: " a kiszolgálás ipari mértékben zajlott" - itt valószínűleg arra gondolt, hogy minden dolgozónk gyorsan és a lehető legpontosabban lássa el a feladatát. Az Önt kiszolgáló fiatalember - idézem: " egy közepesen tiszta, bizonytalan eredetű ( valószínűleg török), a magyart néha értő, a fekete munkát v.színűleg hírből sem ismerő alkalmazott"- Nos, ez az ember, egy Tuniszi állampolgár évek óta Mo.gon dolgozik, Éttermünkben már második éve, szezonálisan, hivatalosan, munkaszerződéssel. A magyar nyelv esajátítása köztudottan az egyik legnehezebb, ezért töri a magyart.
Aki éttermünk bármely részében étkezik, fel kell készülnie arra, hogy több nemzetiségű emberrel kénytelen sorban állni, és ezáltal érintkezni is!
Idézem: " Sokadiknak álltunk be a sorba egy rakás lengyel és német mögé" " ami egy iszonyatos tulok lelőhelye is" - A további trágár szavak, mellyekkel az alkalmazottunkat illette " mosdatlan idegenlégiós" " Török ninja" minden jóérzésű ember számára meghökkentőek, hiszen Magyarország sok más Európai országgal együtt sok-sok nemzetiségű embernek biztosít munkát, és megélhetést, hirdetve ezzel, hogy a RASSZIZMUS IDEJE LEJÁRT!

A Szilfa Étterem

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.07.31. 15:16:50

Na, egy ilyen aprón rinyáló ürgének sikerült egyszer úgy felb***nia, hogy legszívesebben agyonvágtam volna.

Egyszer nagyon siettem, de beugrottam egy közeli szupermarketbe kajáért. A pénztárnál az előttem levő faszi kiverte a balhét, hogy arra a chipsre 219 Ft van kiírva, és akkor miért 229-et kérnek a pénztárnál. Nem voltam túl jó passzban, hamar kiverte a biztosítékot az előttem zajló huzavona, így beszóltam az ürgének, hogy nézze itt egy százas, ne pöcsöljünk már, sietek, meg egyébként is. Erre ő: nem, nem a tizes, hanem az elv (ki nem szarja le egy tíz forintos tróger elveit), ragaszkodott hozzá hogy menjenek együtt a pénztároshoz és nézze meg mennyi az annyi. Kiderült, hogy az ár jól volt kiírva, csak ő bambult el valamit, egy kicsit sem voltam ideges ekkorra.

Tudom, kicsit más történet, de most őszintén, egy tizes ide vagy oda, ebből kell ilyen patáliát csapni? Ha én vagyok a gyrosos, biztos meglett volna a válasz egy kis csípős szósz formájában.

Egyébként melóztam benzinkútnál, és elmondom miért nem szokás a párforintot visszaadni:
- az emberek 85%-ának teljesen természetes dolog, hogy nem kell az apró ha 9997-ért tankolt és tízessel fizetett. A maradék 15 százaléknak a "ésazapróóóóholvan" tekintetére rendszerint az volt a válaszom, hogy visszaadtam egy huszast, vagy ötvenest, attól függően, hogy mennyire akartam vele érzékeltetni mekkora lúzer. A késes fakanalas módszert kicsit erősnek tartom, de át tudom érezni milyen az, amikor a 100 feszített tempóban kiszolgált ügyfél után a 101-nak pár forint miatt sír a szája.
- az esetek nagyrészében a benzinkút kasszájában egyszerűen nem volt 10 Ft-osnál kisebb érme. A 85% kerekíti a végösszeget, ha véletlenül túlszalad 1-2 forinttal a benya, mondjuk 5002 Ft a vége, akkor vagy lecsap egy ötöst oszt' jónapot, vagy hozzádob még egy tizest, vagy ami van. Ez az évek során így alakult ki, és akinek ilyen 10-20 forintokon múlnak az elvei, sikeres ember nem lehet.

Sir Zet 2007.07.31. 15:56:22

Gery Greyhound 2007.07.31. 15:16:50

Öööö, szerintem inkább aki benzinkútnál dolgozott/ik, sikeres ember nem lehet... bocs:P

prince99 2007.07.31. 16:09:04

Gery Greyhound, ezt egyszerűen imádom: "ki nem szarja le egy tíz forintos tróger elveit". Díjnyertes.

Mindazonáltal megtestesítesz majd' mindent, ami miatt ez a szórakoztató kis blog létezik.

prince99 2007.07.31. 16:12:31

Hát igen. Mondjuk aki eleve elmegy benzinkúthoz dolgozni:

1) minimálbér van, ennyivel beéri (=ne osszon tanácsot)
2) minimálbér van, de azért ott biztos össze lehet ügyeskedni egy valag lóvét (=ezt naponta tapasztaljuk, nagyon ne osszon tanácsot)

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.07.31. 16:25:15

Drummerman, ki a sikeresebb ember, aki diákkorában elmegy egy diák(bűn)szövetkezet közvetítésével egy mekdonácba és jól lehúzzák, vagy aki inkább keres magának munkát önnállóan? (vagy akinek apuci-anyuci a segge alá tolja a diplomát?)

Sokminden nem úgy megy egy benzinkútnál (legalábbis országos cégnél - maszek kutakról nincs tapasztalatom) ahogy kívülről látszik, de ezt annakidején amíg "benne voltam" részletesen kifejtettem a zindexfórumon, most nem fogom.

Prince, te aztán a teremtés koronája lehetsz, gondolom suliéveid alatt már topmenedzser voltál valami menő cégnél. Aki egy benzinkútnál dolgozik, az nem sikeres ember, de sajnos nekem 21 évesen nem adatott meg hogy a sikerről álmodozzak hanem valamiből meg kellett élnem. A siker meg jött később, de ha pár évvel előtte éhendöglök, akkor hiába jön.

prince99 2007.07.31. 16:35:37

jóvanna, nem kell itt moralizálni.

Jegkoko 2007.07.31. 16:52:27

A normális gyorsba nincsen semmiféle szar csípős és egyébb szószok. Legalábbis a görögöknél sokkal jobbat ettem , mint itthon.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.07.31. 17:04:57

Prince, szerintem sem peace :)

Jegkoko: ha normális gyrosra vágysz, ajánlom a Szeráj nevű török éttermet a Körúton, a vígszínházzal szemben. Na, ott tudják mi a gyros (pontosabban ott "döner kebab"-ot mérnek, ami a Gyros török megfelelője, csak a tudatlan honfitársak kedvéért van "magyarul" Gyros-ként feltüntetve az árlistán.) Én fele csirke/fele borjú kombót szoktam kérni, isteni, és 500 huf - nem 495 :-p
Utolérni mondjuk nem fogja azt amit Antalyában ettem, de a pesti ilyen jellegű kajáldák közül eddig ez az ami a legjobban megközelíti.

Waxolo 2007.07.31. 17:53:30

pihepali
a Velencei tónál, engem is ért már kellemes meglepetés,
1. olcsóbb mint a pesti büfék,
2. finom, különösen a lángos
3. nem fogadtak el borravalót
4. ami talán az 1. nagyon szívélyes a vendéglátás.

Bunkó Béla 2007.07.31. 19:23:35

Emberek sokan azt mondják itt sem veszünk soha Gyrost! Hülyeség!
Fogjunk össze!!! Ebben rejlik csak az erő! Aki arra jár kérjen 4 gyrost, aztán ha már majdnek kész akkor szépen magyar módon Üvegtigrisezzen egyet, ááá inkább mégse kérek.
Szépen elsétál, török gyerek meg mire megvágná már ott sincs. Mikor a napi 20. gyros készül el úgy hogy nem viszi el a tag akkor megtanulja a Magyarok Istenét. Persze ehez az se árt hogy a következő vevő is azt kér de neki nem jó az amit már az előzőneklegyártott, na utána meg már az sem amit neki csinált.
Gyros rendelésre fel!!!

Bunkó Béla 2007.07.31. 19:38:09

Gery Greyhound nem gondolsz arra hogy valakinek számít 10 forint is? Én speciel lesz@rom a 20 forintot is de kinek képzeled magad Te hogy eldöntsd másnak számít-e ennyi pénz? Kicsit vegyél vissza az újgazdagot játszó arcodból. Nem minden embernek adatott meg az a sors hogy mindent egyes boltban ahová bemegy otthagyjon 20 forintokat. Nem beszélve arról hogy a boltos egészen jól meggazdagodhat a sok 10-20 forintból ha senki nem szól rá, és ha már nem szólnak rá akkor miért ne lehetne százas? Persze tudjuk neked az sem számítana mert Te szegény gyerekként kijártad az élet iskoláját és kőgazdag csávó lett belöled, mert a siker később ugye eljött, mert nem haltál éhen előtte meg amúgy is a zindexfórumon már kifejtetted luzer!

Der Beste 2007.07.31. 19:56:30

Akinek számít a 20 forint, az nem 690 forintos gyrost eszik, hanem 500 forintos parizert.

fourgee 2007.07.31. 20:16:17

Mi a Corvin melletti Szaharában csak 1x ettünk, de az is volt az utolsó alkalom... A kajára utána nem nagyon emlékeztünk, de a pincérre... Tipikusan róla mintázták azt a viccet, hogy "hogy hívják a hülye pincért? éttermi fogyatékos". Egy tapló bunkó állat volt. Annak ellenére, hogy nagyon jó és kedves vendégek voltunk. Pont a pincérnek kellett volna ilyennek lennie... Na mindegy. A végén a barátnőm azt mondta, hogy miért nem adtunk neki 1 forint borravalót, hogy érezze hogy mi a helyzet... :) Aki ledöbbent a 20 forintért való balhézáson, annak ajánlom a lakásvásárlásos példát, meg a többit is. Ebben az országban az a baj, hogy vannak ilyenek is, mint ti! Ehhez vannak hozzászokva ezek a hiénák, és ezért teszik meg, hogy szarul szolgálnak ki, és még a borravalót is leszedik szépen maguknak. Az a 20 forint nem borravaló, hanem LOPÁS! Borravalót akkor szokás ADNI (és nem ELVENNI) ha 100% meg vagyok elégedve a kiszolgálással, kedvesek velem, és ezzel jelzem, hogy legközelebb is ezt várom. Csak itt a sok tahó hozzászokott ahhoz hogy elrabolhatja a visszajáró egy részét, és sok tahó meg elnézi.

Igaza van annak, aki azt mondta, hogy nevelni kell a személyzetet. Kedvenc pizzériámban volt már olyan hogy nem hagytam ott borravalót, mert elég bunkó stílusú volt az a pincér, aki korábban kedves volt. Úgy látszik hogy megtanulta mi a helyzet, mert legutóbb tök jó fej volt, és megint járt a borravaló. Így működik ez. Így működne ez, ha sokan nem rontanák el...

timewriter 2007.07.31. 20:29:58

van szerencsém itthon pihenni,sztem a balcsin nem ennyire gáz a helyzet.vagy már tényleg észre sem veszi az ember,nem tudom.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.07.31. 22:14:14

Der Beste, ott a pont, pontosan ezt válaszoltam volna én is.

Egyébként nem vagyok kőgazdag és nem tartom magam többre mint ami vagyok, de az tény hogy megszenvedtem mire odáig jutottam ahol most vagyok. Tudom mit jelent nélkülözni és tudom milyen az amikor választani kell, hogy ma a tejet vagy a kenyeret vegyem hitelre a boltban, mert mindkettőt nincs pofám. Talán ebből adódik hogy amióta normálisabbra fordult az életem, azóta a kaja egy olyan dolog, amin nem vagyok hajlandó spórolni, a tíz forinton való kukacoskodást pedig lúzer dolognak tartom (teszem hozzá mégegyszer, a baltás-késes kergetős magatartást ugyanúgy elítélem, a "kérek négy gyrost és elhúzok a ge**be" típusú hozzáállást nemkevésbé. Nem tetszett, kész, nem mész oda többet, megírod a Homárnak ha olyan, és elfelejted a helyet)

Amúgy meg ott ahol a gyros 700 Ft (aminek a bekerülési költsége mindennel együtt durván 200) ott nem a 10-20 forintokból fog a boltos meggazdagodni.

gossip 2007.08.01. 00:00:01

gery kedves, aruld el legyszives, hogy hol van a hatar, ahonnan mar nem szarragas szolni. 100? 1000?
nagyon meghato, hogy felkuzdotted magad a taplalkozasi rangletran, az ember azt hinne, megtanultad a penz erteket.
Az esetre reflektalva, senkinek semmi koze a 20 forintomhoz.Az ENYEM, nem kozpreda.

Mézes Mackó 2007.08.01. 00:16:25

A beírónak igaza is van meg nem is: joga van felháborodni 10-20 forinton, hiszen nem adták neki vissza, ez elvileg lopás, erre nincsen jobb szó. És ha mindennap mindenkitől elvesznek csak 10 forintot, az is elég szép pénz, akár egy nap alatt is.
Az említett étterem legalább 200 dönert kiad, szorozzuk már be! De mivel nagyon forgalmas hely (állítólag) talán a napi 500 döner elkészítése sem akadály. Még mindig "jogos" a pénz lenyúlás szerinted? Szerintem nem, mert a jattot te adod, egy gesztus és nem erővel veszik el.
A beíró azt is kiemelte, hogy sokallta az árat, de éhes volt és nem talált más helyet, szóval nem felvágásból ment oda.

VISZONT: hozzávágni az ételt az emberhez, az már durva! Én más embert csak önvédelemből bántanék, de itt a te életed nem volt veszélyben!!

Másik: döner Pesten? Görög grill? Ti most vicceltek ugye? A számba nem veszem ezeket a vackokat!
Ez egy vicc, mint amikor valaki azt mondja szereti a kínai ételeket, de sosem evett mást a "zezámos kirkén" kívül..

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2007.08.01. 10:19:03

Bocsánat az offért, de...

@Gery Greyhound: "ki a sikeresebb ember, [...] akinek apuci-anyuci a segge alá tolja a diplomát?"

Nem egészen vagyok biztos abban, hogy jól értettem, de egy dolgot hadd mondjak. A szülőnek hatalmas felelőssége van: egy gyerek nem ott ér véget, hogy dugunk egy jót.

A szülőnek igenis kötelessége normális körülményeket biztosítani addig, amíg a gyerek tanul. Ha diplomát akar szerezni - és ez jó dolog, ne menjünk bele a diploma értékének vitatásába! -, és emiatt még tovább tanul és "élősködik" a szülein - feltételezem: _erre_ gondoltál! -, akkor is köteles a szülő segíteni, mert ebből (is) áll a felelősség. Neked, a gyereknek, három teendőd van ezzel kapcsolatban: 1. megköszönöd nekik, 2. jól tanulsz, hogy ne vesszen kárba az ő erőfeszítésük, 3. ugyanezt megteszed a saját gyereke(i)dnek.

Gery Greyhound · http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php 2007.08.01. 13:21:32

Nem, rosszul értelmezed. Valóban kötelessége lenne minden szülőnek, és nem azzal van bajom akinek a szülei támogatják a tanulását (hiszen ez lenne a normális) hanem azzal, akinek a szülei fizetik a tanulást, ő meg lúzerezi azt aki saját erőből megdolgozik azért, ami neki ingyen van.

manes 2007.08.01. 18:55:46

Bp.Köztársaság-tér.Meraat nevü perzsa boltban finom és olcsó a gyros.

Cocu 2007.08.03. 20:18:17

Dagály strand-hot dog vásárlás esete, hasonló sztori:

Táblán krétával 390,-, és bár a 9-es és a 0 körül voltak firkák, 1értelműen ezt az összeget lehetett belőle kiolvasni. Kérek 1 hot-dogot, aszongyák 400,-.
Kérdezem, azt a 10-est automatikusan felkerekítik? Aszongya, az 399,-, és ha akarom visszaaggya azt az 1 ft-ot. Mondom, hát, kiírva 390,- van. Aszongya 399,- van kiírva, és jövő héten különben is már 400 ,- lesz kiírva.
Hát így m1 arrafelé...
Később húgommal sétálgatunk arrafelé, tőle is kérdeztem, h milyen összeget lát, ő is 390,--et látott. Idegesít: 1. mert ez simán megtűrt dolog 2. büfénk van a "balatonon", és hiába próbálkozunk tisztességesek lenni, az ilyenek miatti általánosítás minket is elér, a fogyasztóvédelem mondvacsinált (mesélek, ha érdekel valakit) indokokkal büntet, pedig "bűneink"-kel sosem károsítottunk fogyasztót, és most, augusztus elején vagyunk nullszaldósok, mert hiába a saját büfé, a területbérlet az önkormányzaté (miközben a közhiedelem az, hogy a büfés télen is a nyári meggazdagodásból él)
Ja, a büfé eladó -évek óta-, szólj, ha kell!

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.08.05. 11:49:08

gyrostekintetben vegyetek példát a sikeres és testvéries Acélvárosról! egy utcában van a zsinagóga és egy rakat gyrosos görög, török egyaránt, 500 a tarifa. finom.

szelídezvazze 2007.08.05. 14:02:24

Akkor is ilyen önérzetesen bebactad volna a gyrosodat a salátákba, ha mondjuk magát bacca át a pajek?Vagy ha "neked" téved, elsunnyogtál volna?

szelídezvazze 2007.08.05. 14:06:39

Egyébként meg nem a reklamációval van a baj. Hanem azzal, hogy nem kúrom be alapból a cuccot a bót közepibe azért, mert ideges vagyok. Merhogy akkó nemigen van erkölcsi alapom számonkérni a bunkóságot.

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.08.05. 19:33:01

imádom a sok erkölcscsászárt aki szerint teljesen normális és igazségos hogyha meglopják az ember, utána meg bunkóznak vele. természetesen ilyenkor mindenki azonnal fülét farkát behúvza sunnyogna el az önérzetesség és elfogadás jegyében ugye?

szelídezvazze 2007.08.06. 08:33:13

Szaros gerle, nekem még nem nyomtak le semmit a torkomon. ha megpróbálnak átbacni, akkor megteszem, amit kell. De ha fogom magam és bebacom a kajámat a bolt közepére, akkor kissé hiteltelen a felháborodásom a durva bánásmód és stílus miatt.

titamilla86 2007.08.15. 16:53:36

Én szoboszlói vagyok , a Szilfa valóban förtelem. Ha kicsit arrébb mentek a Fekete Barihoz, 450 ért extra nagy gyrost kaptok, kedves aranyos nénitől és bácsitól. Ráadásul nem a konyhában elbújva hanem az orrod előtt készíti el.

gazsi 2007.08.29. 23:26:43

szilfa(SZ) séfje!Először is:tuniszi állampolgár nincs,tunéziai van.Tunézia:főv:Tunisz.Másodszor:ha foglalkoztatok valakit,főleg úgy, hogy emberek közé is kiengedem,akkor vagy kioktatom az alapvető modorról,vagy tartom a faszságaiért a hátamat! köszönd a jó szerencsédnek,hogy csak a kaját vágták a pultba.Én arabostól,gyros-sütőstől meglehetősen leamortizáltam volna a bótot.Ja, a sok huszasból meg fizesd be egy magyar nyelvtamfolyamra a kolléga urat!
süti beállítások módosítása