Tékozló Homár

Kovács Lajosné hamisítja Doktor Bubót

2007.07.30. 00:06 | szily | 14 komment

Még csak hétfő van, de nem lehet, hogy ne ez legyen a hét találata. Az emberarcú Bubó Doktor és a falvédőfejű Ursula kettőse olyan korszakhatárt kijelőlő alkotása az extrudáltkukorica-alapú popkultúrának, mint a táblaképfestészetnek Picasso Avignoni kisasszonyokja. A körorvosból lett önkormányzati képviselőt formázó bagoly nyilván kínai tanulmányúton járt az egészségügyi reformfolyamat keretében, ezért fentről lefelé írta le a kulcsszót - PUFI - amit gurgulázó szemekkel nyújt át a baltával vagy Paint programmal faragott fejű asszonynak. Kérdés, hogy a rosszul fizetett, ráadásul érzelmileg is kizsákmányolt teremtés a medvéből emberré történt átoperálását követően képes-e dekódolni egy ilyen csavaros üzenetet, vagyis inkább durva sértést.

Misztikus egyébként a kukacka alakú sós rágcsálnivaló rendszerváltás utáni kálváriája. A meghaladhatatlanul finom paprikás Fincsi hol kapható, hol nem, mostanában inkább az utóbbi, a jó nevű, amúgy szinte ehetetlen Kuki viszont keresztapaként tündököl. Ezzel a jelenséggel részletesebben is foglalkoztunk a Fingról nevezték el az egykori Kukit című posztban.

A Kukónak a háromszor négy és fél méteres olajképre kívánkozó grafika mellett a neve a másik erőssége a neve, ami, ha gondosan analizáljuk az azt alkotó két szót, nem jelent mást, mint bagolypöcsöt. Végül álljon itt leslie, a felfedező levele, amit ezúton is köszönünk:

Botrány és horror!
Nepp és Ternovszky szemei megüvegesednének és rögvest ügyvédjüket tárcsázná, ha meglátná Kovács Lajosné újfehértói vállalkozó termékét. Szégyenteljes, de a vállalkozó egyik legjobb magyar mesefilmünket használta fel terméke egyedivé tételére, ami ráadásul a köznyelv szerint egyszerűen csak "Kuki". Az ilyenektől vonnám meg rögvest a traktorvásárlási-támogatást.
--
leslie

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.07.30. 00:32:01

Kicsit hasonlít Vágó Istvánra.

Toymao 2007.07.30. 01:25:13

Ezzel a köznyelv-kuki kijelentéssel azért vigyáznék. :)

Gyermekkoromban mi Pufinak hívtuk, mert nyáron - amit Szentendrén tölttöttünk - ott az Észak Pest megyei ÁFÉSZ vagy mi ilyen nevű terméket forgalmazott. Ezzel szemben erdélyi ismerőseim pufulecnek hívják, és ott hatalmas választék is van belőle. Érdekes "kutatás" lenne, hol hogy hívják ezt megmagyarázhatatlan állagú rágcsálnivalót.

szily 2007.07.30. 07:25:50

A pufi vagy pufóka az szerintem a jóval kisebb méretű, nagyjából gömb alakú, cukormázzal bevont verzió volt, a keszeg- és pontyhorgászok örök kedvence. Mármint nem saját célra, hanem csalinak.

A Homár

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.30. 08:39:54

Ez a Kovács Lajosné - ha már Péter Gábor földije - nem Kovács Pistike nagyanyja? Sok mindent megmagyarázna...

libsibolsi 2007.07.30. 11:35:44

szerény véleményem szerint ez az egész hét legsúlyosabb mozzanata:-(

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2007.07.30. 12:45:08

ájjájájájáj. mindig tanulságos ezekete a pufikat véletlenszerűen felfedezni. egyszer 50 ftért vettünk egy kisebb zsáknyit.

Rák Attantam 2007.07.30. 13:56:29

Már elnézést kérek a tisztelt jelenlevőktől, de Kovácsné a lehető legjogkövetőbb magatartást tanúsította, amikor élelmiszeripari terméke csomagolásának díszítő motívumaként a fenti rajzolatot alkalmazta.

Mertteszemaztugyanis, ha PONTOSAN Dr. Bubót és bájos asszisztensét, Ursula nővért rittyentette volna a celofán tasakra, úgy már érthető lenne Ternovszky Béla és Nepp József esetleges felháborodása az őket ez esetben megillető jogdíj elmaradása következtében.

Tehátakkorvégkövetkeztetésként mivel a fenti csomagoláson egy régimódi öltönyt viselő, keménykalapos, kissé túlsúlyos, homo sapiens-re erőteljesen emlékeztető úr, valamint egy a fent nevezett faj nőnemű egyedeként azonosítható, sárga háziasszonyruhás illető látható, azaz NEM Dr. Bubó és NEM Ursula nővér, így a fenti ábrázolás jogszerűtlenségének felvetése igencsak megkérdőjelezhető, sőt, értelmetlen.

Ja, hogy hasonlít? Az meg ki a f*szt érdekel?

Rák Attantam 2007.07.30. 14:13:22

Leslie, amúgy látom, felháborodás ide, traktorvásárlási-támogatás megvonásának kilátásba helyezése oda, a tasak tartalmát azért csak felzabáltad.

Vagy esetleg mérgedben felbontottad, kiöntötted a földre és elégetted, mint Karsai a búzát?

Mesélj, hogy volt? :P

ducas 2007.07.30. 16:51:55

Úgy látom viszik eztet a tótok is...Akkó nem lehet ojan szar...Kovácsné Újfehétón...Lehet, hogy világmárka született és mi meg nem tuggyuk értékelni?
Kovács

kapanyányimonyók 2007.07.30. 17:57:20

De az ajtón mi van? DR. KUKI! :) Ez kész...!

kapanyányimonyók 2007.07.30. 17:58:26

Ja, nem...kukó...tökmindegy. Akkor is kész...! :)

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.07.30. 19:01:06

a bal oldali figura feje zseniális: zsidó pajesz, betyárbajusz, keménykalap - ha lesz egész estés rajzfilm vele, szóljatok

leslie 2007.07.31. 07:38:02

Rák Attantam 2007.07.30. 13:56:29, 14:13:22

Nincs igazad, ezt hívják "imázsrontásnak". Az "egykicsitátalakítomhogynePONTugyanúgynézzenki", ugyanúgy lopásnak/csalásnak/megtévesztésnek/stb. minősül.
Például: Nokia-Nokla (terminal.hu/cikk.php?article_id=106202), Korona-Gyermelyi (hvg.hu/gazdasag/20050722teszta.aspx).
Tehát ha a jogtulajdonosok pert indítanának, jól "elpákolnák" Kovácsné se**ét - hacsak nincs köztük (előzetes) megállapodás.
--
Visszaolvastam a posztot, és úgy találtam, h nem esik benne szó a termék elfogyasztásával kapcsolatos élményekről. Mint ilyen, ezzel összefüggésben nem értem a kérdést. Amúgy pedig _én_ enni szoktam. :-P
süti beállítások módosítása