Tékozló Homár

Nincs több új ár a régi T-Online-előfizetőknek

2007.10.16. 11:30 | jackyll | 122 komment
Megrázó infót kaptunk egy olvasónktól, aki a T-Online egyik ügyfélszolgálatosától azt hallotta, hogy a régi előfizetők már nem tudják "átkérni" magukat az aktuális legjobb díjszabásra, hiába járt le hűségszerződésük:
Szeretném kijelenteni, hogy netfüggő vagyok de nem komplett hülye. Az elmúlt években az általam igénybevett sávszélesség egyre nőtt, miközben az előfizetési díjam változatlan maradt, sőt néha csökkent is. Persze, ehhez kellett az a kicsi plusz, hogy az évente lejáró szerződésekkor az ember figyelmeztesse a szolgáltatót, hogy az új évben, legyen kedves az aktuális árán nyújtani a korábbi szolgáltatást, vagy esetleg egy újabb, jobb csomagot adjon azonos áron. Tudtam, hogy ha nem szólok a szolgáltatónak, akkor bizony csuklás nélkül kapom a régi áron ugyanazt a szolgáltatást, amit az új előfizető a szomszédból bizony csökkentett áron kap. Sajnos a Telekom bizony ezt a "kiskaput" is bezárta. A kiskapu kifejezést egyébként az ügyfélszolgálatuktól hallottam panaszom előadásakor.

A múlt évben kötött 8 Mbit ADSL szerződésem havi előfizetési díja 9 900 forint volt. Most ez a csomag 8 900 forintért kapható a magentánál. Igaz, csak új előfizetőnek. A régi előfizetők bizony továbbra is a régi áron kapják a szolgáltatást! Még akkor is, ha a szerződésben rögzített "hűségidő" már lejárt (okosan csak 1 évet vállalok már évek óta). Illetve, ha lemondom a szolgáltatást, és egy új szerződést írok alá, akkor a jelenleg aktuális áron kötik meg azt. Igaz ebben az esetben kihúzzák a netet és előzetes becslésük szerint kb. 3 hónap múlva tudják majd visszakötni. Ember jön, leszereli a routert, elmegy és 3 hónap múlva visszajön (valószínűleg ugyanaz az ember) és visszahozza ugyanazt a routert. Gondolom büntibe raknak három hónapra, amiért csak a macera van velem. Ők persze ezt üzletnek hívják, bár nekem inkább Besenyőpistabácsi mondata jut eszembe "Margit ez normális"?!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh(r)ine 2007.10.16. 12:21:09

ez nem igaz, nekem egy telefonnal sikerült elintézni, hogy az évek óta számlázot 12e helyett 3 e eFt-tal olcsóbban adják a továbbiakban a fenti csomagot, igaz, hogy legalább 1-2 éve feleslegesen fizettem többet, de sikerült. oka: megmondtam, hogy a t-online-os email címemet évek óta nem használom és ha nem módosítják abban a pillanatban lemondom és féláron szerzek hasonló előfizetést. ha kiderül, hogy a régi ügyfél kötődik az előfizetéséhez, gondolom cicóznak.
egyébként a T-Mobile ennél sokkal szemetebb, 3 éve 2 éves hűségnyilatkozatot írtam alá 3 előfizetésre, de a 20 oldalas szerződésben rögzítették, hogy amennyiben nem mondom le írásban, automatikusan újabb két évvel meghosszabbítják. mivel az idő előtt lemondás és a 'kedvezményes' készülékek teljes árának kifizetése kb. 500 eFt lenne, inkább 2008 júliusáig fizetem a 2500 Ft-ot készülékenként, még így is beljebb vagyok, pedig nem is használom. íme a válasz arra, hogy miért van több előfizetés, mint lakos M.o-n.
Na egy normálisabb országban ezért biztosan megkergetnék a szolgáltatót.

Sh(r)ine 2007.10.16. 12:23:28

pengő érc vagyok és zengő cimbalom, dögöljön meg mindenki (aki telefonokkal űzérkedik, T betű és kötőjel van a nevében).

dpspeti 2007.10.16. 12:24:18

Shrine: Hát ez azért érdekes, ez mikor tortent? Ugyanis mint mondtam, ez 1,5 max 2 éve van ihgy, hogy csak az az uj ugyfel, aki... és nem hinnem, h ettol eltérnek csak azért, hogy téged megtartsanak :) Kevés az az x ezer Ft havonta :D

snail1982 2007.10.16. 12:31:03

ISP váltás a legjobb. Átmégy a T valamelyik ISP-jéhez azonnali váltással és max 1-2 hetet leszel net nélkül. Aztán ha velük is lejárt a hűség akkor visszaváltasz és így tovább...

gumby 2007.10.16. 12:32:57

hkt: ha aláirsz valamit, bekötteted stb. akkor elfogadsz valamit /szolgálttaó diktál/ itt mindkét fél részéről a kötelezettségek és jogok fel vannak tüntetve ergo minden papíron van, mindenre lehet hivatkozni. ha nem tetszik irány a aNETt kft. új ügyfél vs. régi ügyfél- nem ismétlem önmagam,má' leírtam. ja olvassa mindenki az nhh jelentéseit- nyilvánosan elérhető- van ám pereskedés itt is, csak pont azért nyeri többségét a szolgáltató mert Hőbörgö Béla előbb megy perre és utána olvassa el, hogy mire szerződött, és már százszor homályosították fel róla hogy biza ő ócsóbban is igénybe tudta volna venni de ő csak mondta, mondta...... olyan sokat tudnék erről pofázni, hogy nocsak

Tubz a genetikus 2007.10.16. 12:34:30

Nekem is van egy kellemetlen tapasztalatom. Íme: Mult hónap 27.-én megrendeltem egy tripla nevű átverést telefon, ügyfélkódok, nyugtáztuk, persze rosszul kétszer kellett nyugtásztatni a szeptopboxot vagy miért is nincs magyar neve nemtom, de képtelenek voltak beírni, hogy kettőt kérek, rá is jöttem miért azért mert így nem csak 800/hó a második egység hanem mert így majdnem + 8000 Ft az ingyenes 30 napos bekötés. Lesz benne téhómtévé, meg net, meg internetes telefon. Oké. szerződést küldik postán, aláír, posta, visszküld, telefon, megérkezett, újabb levél, benne mindenféle kódok, újabb telefon második szeptofortos doboz megint megrendel, most már azt is közlik az új munkalapon lesz ezért nem hozzák ki együtt, kérdem miért, nemtudja. Azért.
A harmincadik napon csoda, dehogy telefonálnak és közlik mégsem kötik be. Köszönöm szépen SOHA TÉONLÁJN!!!!!!!

gumby 2007.10.16. 12:35:13

amúgy kapja be mindegyik

ezoli83 2007.10.16. 12:49:57

Én inkább böjtöltem 1 évet, de t-sz@rt nem kértem. Így most 1 év után lett 14mbites netem 3700 forintért. Természetesen nem UPC és nem T-akármi.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.10.16. 12:50:15

na, elmondom a trükköt, hogy lehet megszopatni a T-online-t:

1. kötsz a meglévő mellé egy ÚJ szerződést, nyilatkozol, hogy a meglévőt meg akarod tartani, és HATÁROZOTTAN egy ÚJ netet szereznél bekökttetni, ÚJ modemmel, ÚJ szerződéssel.

2. ahogy a szerelő kivánszorgott az ÚJ modemmel és bekötötte Neked az ÚJ netet, és az működik is, még aznap rohansz az ügyfélszolgálatra, és máris szünteted meg a RÉGI szerződésed és a RÉGI netet. mivel nincs rajta hűségnyilatkozatod, így ez nem jár macerával a korábbi nyilatkozatod meg arrakellett csak, hogy nem a RÉGI helyett akarsz egy másikat, hanem egy teljesen ÚJ netet igányelsz, amit együtt használtál is egyidőben, vagy másfél óráig. hehe.

3. boldogan élsz, mert kapsz egy ÚJ modemet, egy ÚJ intetet előfizetést, és a T-Online meg had szívjon, ha maceráskodni akar.

(utóirat: én ezt pont így csináltam, pont emiatt a gusztustalanság miatt, és minden zökkenőmentes volt, bár sikeres ember nem lehetek, mert Té-éknél fizetek elő, de hátha tudok korrigálni, ilyen kis apróságokkal.)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2007.10.16. 12:52:23

Ez a Datanetre emléketzztet hogy amikor lejárt a hűség kérdeztük, hogy nem akarunk töllök máshova menteni de a 8k -s díj helyett egy olcsóbb díjcsomagra váltanánk. Ismétlen ez is nálluk lenne. Na aztán jött hogy hát az új díjcsomagok csak az újonnan belépőknek elérhetők de szívesen kötnek velünk egy 3 éves hűséget az eddigi 8k-s áron.

Szóval a Datanet direkt arra megy hogy menjnek el tűllük az ügyfelek? Hát ha ezt akarják...

Felmondtunk nekik és 5 nappal később már egy új jó stabil net tulajdonosi voltunk feleannyiért.

.

dpspeti 2007.10.16. 12:54:23

holex: De konyorgom, azonos vonalra kért elofizetes nem lesz UJ akkor se, ha bármilyen trukkot alkalmazol. Csak olyan vonalra lesz uj, ahol az elmult 3 honapban _egyáltalán nem volt adsl_ Azzal, h kertel a mostani vonaladra egy uj elofizetest, nem jártál tul az eszukon. Amugy sem tudom, h egy vonallal két elofizetes két kulon modemmel hogy lehet?

dpspeti 2007.10.16. 12:55:24

ProfW: A datanet is a Tcom vonalon van :)

czandor 2007.10.16. 12:57:25

Engem felhívott telefonon a T-online, hogy mivel lejárt a hűségem, és most már olcsóbb a net, ezért kicsivel drágábbér kéccergyors netet kapok. Mondtam köszönöm nem, erre felajánlotta, hogy ha maradok 1 évet és nem változik a sebességem, akkor olcsóbbá tudja tenni...
Szal nálam pont az ellenekzője jött le...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.10.16. 13:01:12

tesóm évente köt 1-éves hűségel netet. Enternet volt, most Invitel van neki, jövőre valószínűleg megint Enternet lesz.

ja mindez T-com vonalon keresztül.

birdito 2007.10.16. 13:04:16

Tisztelt Cím!

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy legyenek szívesek áttenni az olcsóbb csomagba...


Válasz:


Köcsög vaze

Nem látod, hogy a nevem ... t-online. Ménem ... úgy szólítasz geci, hogy tisztelt téonlájn. Téged ... úgy anyakönyveztek az állllltalános iskola 1..2...3... osztályába, hogy tiszteltcím?
Ha nem teccik a válaszom... vaze geci, akkó mennyé más szolgáltatóhoz.
Ja, és NEM vagyok bunkó

Ó szinte tisztelettel:
Palkovicsné Bíró Ádám
T-Viganet ötvenkettő online
1234
Nagyfalu
h-p 10-11
szo: zárva
06123456789
0630303...03030...303...03030

isixx 2007.10.16. 13:04:54

gumby: upc-nél uez van. ha egyszer leszerződtél életed végéig azt a díjat fizeted.

moli 2007.10.16. 13:10:43

erre mar van nhh rendelet, hogy ez tilos. csak idezni kell nekik a szovegbol

Faby 2007.10.16. 13:11:13

Év elejei a sztori, lehet azóta valami változott, nem tudom.

2006. dec 31.-el lejárt a UPC-nél a netre vonatkozó előző hűségszerződésem, és mivel elégedett voltam a szolgáltatással, úgy gondoltam, hosszabítok további kedvezményért. Az akkori akciós ár alacsonyabb volt, mint amit én addig fizettem. Bementem az üfsz-ra dec 20. körül, mondtam, mit szeretnék, azt mondták, semmi gond, persze vállalhatok újjab hűség időt az új akciós áron. Annyi technikai problem volt, hogy amíg élt az előző hűségidő, addig nem lehet újabbat vállalni, vagy a régit hosszabítani. A megoldás az volt, hogy 2007 január elején betelefonáltam, hogy vállalok 1 újabb évet, ők ezt tudomásul vették, januárra ugyan az emelt, hűség nélküli díjon számlázták a netet, de a következő számlában jóváírták a különbözetet, sőt, az ingyenes 1 vagy két hónapot is megkaptam.

Nekem ez működött, újabb elégetett ügyfél vagyok. (nettel, a kábeltévé már más tészta, azt lemondtam náluk)

Sh(r)ine 2007.10.16. 13:11:28

sőt, rossz esetben még az unokák is :o)

moli 2007.10.16. 13:14:01

"""Az NHH tanácsának közzétett határozata szerint a JPE szolgáltatók nem tehetnek indokolatlan különbséget a fogyasztók között; azaz kedvezményes (hűségperiódust is magába foglaló) ajánlataik nem irányulhatnak a fogyasztó "röghöz kötésére", illetve arra, hogy a fogyasztó később ne tudjon elfogadni kedvezőbb ajánlatokat."""

www.nhh.hu/?id=hir&cid=2688

shizuyama 2007.10.16. 13:15:09

Ez így nem igaz.
Enegem pl. a T hívott fel, hogy lejárt a hűségem, és ha meghosszabítják egy évvel, megkapom az aktuális árat a jelenlegi sávszéleségemhez. Szerintem ez így az adott határokon belül korrekt volt!

Beaverfield 2007.10.16. 13:17:53

2 éve vagyok t-online-os. Minőséggel meg vagyok elégedve (szerencsém volt?) ha nem akarnak olcsóbbat bekötni ott kell hagyni őket, és máshoz menni ,pár nap alatt beköti az új szolgáltató a netet. De ismeretségi körömben több eset is volt mikor a szolgáltatás lemondással való "fenyegetés" után azonnal lett új és olcsóbb szerződés. Egy idős néninek pedig aki a telefonját akarta lemondani mondván hogy drága neki , megkérdezték hogy mennyit gondol a szolgáltatásért, ő mondta hogy ezer ft/hó -ig tud elmenni havidijban és megkötötték vele a szerződést 1000ft/hó -ról.

thisnow 2007.10.16. 13:18:58

Tonlájn tényleg egy habos fos. Én vidékre költöztem és nem tudnak ott szolgáltatni, ezért bontsak szerződést és fizessek kb. 35000 forintot. Lehet, hogy hülye vagyok, de ha ők nem tudnak szolgáltatni, akkor miért én fizessek? Szóval aki teheti az más szolgáltatót válasszon!

thisnow 2007.10.16. 13:20:55

Ja, mellékesen 4 év alatt 2 szerződést kötöttem ezeknek a ganyéknak és ennek ellenére kicsesznek vele.

haromt · http://90es.blog.hu 2007.10.16. 13:23:28

jo7even 2007.10.16. 13:04:54
gumby: upc-nél uez van. ha egyszer leszerződtél életed végéig azt a díjat fizeted.

Nem így van. Még annó 11 000 FT-os havidíjért köttettem be 2 éves Hűségszarral a UPCt. amikor lejárt új hűségnylatkozat és azóta 8900at fizetek. A 768k ról már felment 10Megára. Szóval nekem semmi bajom vele. Az ügyfélszolgálatuk nevetséges, de alapvetően nekem semmi bajom velük.

MUHHAHA 2007.10.16. 13:30:18

Ezt nem értem. Nekem is nemrég járt le. Nem sokkal később felhívott a T-től egy hölgy, hogy szeretnék-e olcsóbb vagy gyorsabb netet helyette. Maradtam az eddigi árnál de nagyobb sávszélességgel.

Szóval a fenti történet egyszerűen bullshit. Vagy a júzer egyszerűen balfasz. MUUHHAHHAA-MÁÁÁHÁÁHÁHÁ

szakyss 2007.10.16. 13:31:39

Én FiberNet-nel vagyok, hűségnyilatkozat lejár 2007.06.30, újat kötök 2007.07.12-én hogy kellene ismét 1 év 2007.07.31-től, havi törlesztéssel. Szerződes aláír, ügynök el, internet megszűnik :) Összefüggés nincs, 2007.07.24 be panaszt tenni Gödöllőre, hiba oka nincs meg, 3 hét múlva ismét Gödöllőre, szupercsapat kijön, hibát elhárít, aláírva 2007.08.24
Fordulat: 2007.10.02 számla érkezik, 2006.12.01-2007.10.31 periódusra 11*új havidíj=85800, jóváírás 38300, maradékot fizethetem. Ismét be Gödöllőre, panaszlevél, hogy mi a fasz van, egzszer már fizettem, jóváírás nincs, miért 2006.12.01? Havi elszámolást írtunk alá, telefonon nem elérhetőek, email-re szarnak, alkalmazzanak valakit, aki tud számolni, és várom a számlát. Ügyfeles mondja, küldjem postán, nem küldöm, mert itt vagyok, akkor fénymásolás, be a kupac aljára (???), 30 nap az elbírálás. Várok... De van internet :) Még... Pedig kedvezőbb díjcsomagot rendeltem :)

Pumatex 2007.10.16. 13:32:10

vernarancs 2007.10.16. 11:45:23

UPC-nél egy levélbe került, hogy a régi lejárt hűség után újabbat vállaljunk és az ahhoz járó akciós havidíjat fizessük. Válaszlevél márnap megjött. Aznaptól már új hűséget számoltak az új árral.
És nem vagyok UPC-s, csak egy 4 éve stabil előfizető.

Melleleg ha változik a csomag tartalma (lásd bővítés), automatikusan működött minden, csak a modemjüket kellett újraindítani. Ennyi. Ezenkívül a 4 év alatt volt összesen nettó 10 perc kimaradás, meg most egy 2 napos, ahol a dobozfelújításnál rossz csatikat tettek be, és nem mértek rá a nagy eszükkel. Csak lassan tudtak kijönni a szerelők, akik két nappal a felújítók után járkáltak, mert majd mindenhol elb@sztak valamit...

malar 2007.10.16. 13:36:30

A kulcsmondat a következő:

"Szeretném lemondani a szolgáltatást"

Meglepően gyorsan roppant segítőkésszé válnak, csak hogy ne menj el tőlük.

Mellesleg én most fogok T-online-ról UPC-re váltani.. Nem azért, mert bajom lenne a Tonlánnyal, hanem mert az UPC ugyanazért a pénzért 2.3x nagyobb sávszélességet ad. Aminek ha a fele igaz, akkor is több mint amit az ADSLből technikailag ki tudnak (akarnak) hozni.

Szóval mikor én a fenti mondatot elsütöttem, sajnos nem volt semmilye szegény ügyfélszolgálatosnak, amivel marasztalhatott volna. Kicsit lemondó sóhajjal vette tudomásul a tényt.

maszogep 2007.10.16. 13:47:28

Modemnek hívják, nem routernek... A router az más.

Ras · http://futo.blog.hu 2007.10.16. 13:54:52

UPC:

1 éves hűség lejár okt 31-el, ezután közel 8ezerre emelkedne a havidíj 5-ről (chello minimum)ügyfélszolg felhív hogy szeretnék hűséget hosszabbítani, mondja a csaj okés hány évre? (1 v 2), mondom egy, akkor a havidíj 5ezer valahányszáz (kb kétszázzal több mint eddig) lesz. Mondom okés, megfelel.Papper a hosszabbításról jött egy héten belül. Számla majd nov 6-a tájt jön a novemberi úgyhogy kiváncsian várom, de netem az van :)

Szóval UPC-nél ez nem kunszt... és stresszmentes is ráadásul :)

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2007.10.16. 14:00:15

tonlájnos sztorim nekem is van.
költözés miatt vidégre kellett mennünk kb 3 hónapra. tonlájn azt mondta, ne szüntessük meg a vonalat, csak szüneteltessük, és az új helyen majd bekötik. így is lett. 3 hónapig fizettem valami készenléti díjat, és amikor mentem a végleges lakhelyre, teljesen új szerződést kötöttek velem, új számmal.
lejárt a hűségnyilatkozatom, elkezdtek hivogatni, mindenféle akciós lehetőségekkel.
kb újabb 2 év után az egyiket kipróbáltam. fél év múlva úgy döntöttem, megszüntetem. (utánaszámoltam, kiderült, hogy nem éri meg, a telefonhívásaink nagy része mobilon történik). írtam nekik, mire jött a válasz, hogy akkor bizony fizessek x ezer ft-ot, mert nem járt le a hűségnyilatkozatom.
kiderült, hogy amikor a telefonos ajánlatot elfogadtam, azzal valami hűségnyilatkozat is járt. erről sem akkor a telefonban, sem később semmi tájékoztatást nem kaptam.
elküldtem őket egy tisztességes és udvarias levélben, és eltekintettek a fizetéstől...
viszont azóta sincs semmilyen kapcsolatom velük. szerencsére.

theutat villám 2007.10.16. 14:00:49

Mindig mosolygok az ilyeneken (9800 Ft 8 megás sávért. lol). Nekem Emktv-nél kb. 50 csatornás tv + 10 mbites korlátlan internet + ip telefon (amit ki sem használok, muhaha), 6500 azaz hatezerötszáz forint. és nem sírnak, ha sokat töltesz le, nem korlátoznak. Tud ennél jobbat? (pina)

Karma · http://karma.blog.hu 2007.10.16. 14:01:10

A UPC-nél ez (még?) gond nélkül megoldható, 1 hónapja kötöttem újra a hűségnyilatkozatot (egy évre, szigorúan). És nekem szalad is, tényleg 10 megabit az a 10 megabit :)

Carti 2007.10.16. 14:02:18

Hmm, akkor engem szeretnek mert augusztusban mikor lejárt 1 év hűségem, fizettem havi 12.000 azért amiért más már csak 9.900at...felhívtam őket, kiscsaj pötyögtetett és mondta hogy kész, mostmár 9900at fogok fizetni...és így is lett :)

raven_seldon 2007.10.16. 14:02:45

Na igen, tehát ez tipikusan az a helyzet, mikor összejön néhány ilyen lépcsőházi hőzöngő félművelt okoska és osztja az észt. Minden szolgáltatónál vannak ilyen trükkök, és mint ahogy többen is írták, T-nél felhívják a régi előfizetőket időnként és felajánlanak nekik kedvezményes árú csomagokat.
Amúgy ha pl 2 éve kötöttél egy 12e forintos netet, annak a listaára már rég kb 9e körül van, és arra simán válthatsz. A 8e forintos akciós "új ügyfél" árat nem kapod csak meg.
Nem kéne mindig szídni a multit reflexből, vagy ha már igen, nézzetek is utána hogy mi van a szerződésben meg az ÁSZF-ben! Mert unalmas annak a szegény ügyfélszolgálatosnak hallgatni a sok légből kapott baromságot amit beleböfögtök a telefonba.

Karma · http://karma.blog.hu 2007.10.16. 14:03:01

Most olvastam végig csak a kommenteket. Akik szerint a UPC-nél ugyanez a helyzet azok nyomorult balfaszok. Nekem egy telefonba került újrakötni akciós áron. Sok itt a sikertelen ember ... :D

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.10.16. 14:05:51

már nemazért, de aki a mocskos téonlájnnal szóba áll, az meg is érdemli. a gts datanetnél miután lejárt az egy éves hűségnyilatkozatom (mellesleg fele annyiba kerül a korlátlan net, mint a ténél), felajánlották, hogy ha maradok náluk még egy évig, három hónapot (!) ingyen kapok. korrekt cég. ja, és valahogy elfelejtettem és még csak most fizettem be a júniusi csekket. nem fenyegettek, nem kapcsolták ki. korrekt cég. szemben a tetves té cégekkel.

csabióta 2007.10.16. 14:06:38

velem a datanetesekkel esett meg ez: (szerencsére még megvan az e-mail, úgyhogy kopizom)

KÉRDÉS:
Jelenleg ADSL Easy_C csomagot használunk, aminek májusban lejárt az 1 éves
hűségnyilatkozata. Szeretnék áttérni az ADSL Fair_C csomagra. Milyen módon lehetséges
ez? Ismét kötni kell 1 éves hűségnyilatkozatot, vagy elég ha bejelentem az igényemet
telefonon?

VÁLASZ:

Köszönjük, hogy levelével megkereste cégünket, mellyel kapcsolatosan az
alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

Amennyiben sávszélességét növelni kívánja, a mellékelt űrlapot kell kitöltve
megküldenie a 814-4499 fax-számunkra. A módosítás egyszeri díja 5880,- , a
szerződés a módosítást követően újabb 1 éves futamidőre újraindul.

A szolgáltatás havidíja a módosítást követően listaárainknak megfelelően
változik:

4480/256 kbps Fair_C díjcsomagunk esetében: 10368,- forintra.

Amennyiben a fentiekkel, illetve szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen
további kérdése lenne, természetesen készséggel állunk rendelkezésére a
+36-1-814-4444-es telefonszámon, e-mailben az info@gtsdatanet.hu címen,
illetve személyesen ügyfélszolgálati irodánkban.

Tisztelettel,

Cselle Andrea

------------------------
...SZERINTED?

theutat villám 2007.10.16. 14:06:38

Ja, majdnem elfelejtettem, hogy nincs hűségnyilatkozat, ha holnap megunom lemondom, holnapután beköttetem. Azt még hozzátenném, hogy kb. 2 éve 9500 Ft-ról indult a tv-net-telefon combo csomag, ami 376 kbit-es sávot tudott, aztán egyszer csak olcsóbb lett, majd gyorsabb, olcsóbb gyorsabb stb stb..., mígnem elértük ezt az állapotot. Legutóbb azt hiszem 2 hónapja jött kisebb számla. Felejtsétek el a t betűket, meg a upct (ez is jó, "miért vagy t-comos, menj a upc-hez", muhahahahaha, upc is egy rakás fos).

quaso0926 2007.10.16. 14:08:33

Nem gondoltam volna, hogy ezt az oldalt ennyi kommunista olvassa, írja! Mindenki azért sír, mert szabad piac van, és a szolgáltatók üzletelnek. Méghozzá úgy, hogy elsősorban nekik legyen jó. Hát igen, mennyivel jobb volt 20 éve!

Szóval akkor egy autentikus hozzászólás. Lévén T-ré cégnél kötöm veletek, meg a hozzátok hasonlókkal a szerződéseket napmintnap... Megjegyzem: nem vagyok a végletekig lojális a kenyradómmal szemben, tudom, mekkora genyóságok mennek itt, de ez speciel teljesen jogszerű eljárás eljárás. Ja, hogy nem tetszik? Lehet menni máshová, ott még szarabb lesz, csodák nincsenek, a júpíszínek, a kolompárnetnek, sem te vagy a legfontosabb, hanem a profit.

Valaki írta itt, hogy féligazságok tudatában okoskodtok...

Szóval az ÁSZF-ben le van írva, hogy ha szerződést kötsz, akkor a hűségidő végéig garantált árat kapsz, utána pedig a listás árat választhatod. És az is le van írva, hogy ki számít új előfizetőnek. Innentől kezdve vagy elfogadod a feltételeket, vagy nem. Listás árnak azt határoz meg cég, amit akar, akciós árnak azt határoz meg, amit akar. Ez a piacgazdaság, szabadár, versenyhelyzet.

Á, meguntam kifejteni, hogy miért vagytok buták - gondolok itt azokra, akik szerint ide kéne szarni, faszt, meg szopást emlegetnek...

A lényeg: piacgazdaság. Kapitalizmus.

csabióta 2007.10.16. 14:08:39

Ja és a gtsdatanet.hu-n a szóbanforgó díjcsomag pedig:

fair_C 4480/256 kbps 5 916 Ft

És NEM:
A szolgáltatás havidíja a módosítást követően listaárainknak megfelelően
változik:

4480/256 kbps Fair_C díjcsomagunk esetében: 10368,- forintra.

I-brahi 2007.10.16. 14:13:15

"""Az NHH tanácsának közzétett határozata szerint a JPE szolgáltatók nem tehetnek indokolatlan különbséget a fogyasztók között; azaz kedvezményes (hűségperiódust is magába foglaló) ajánlataik nem irányulhatnak a fogyasztó "röghöz kötésére", illetve arra, hogy a fogyasztó később ne tudjon elfogadni kedvezőbb ajánlatokat."""

Ez november 11-én lép életbe, úgyhogy utána küldje el mindenki a szolgáltatóját a francba, ha a hűségszerződés lejárta után nem hajlandó az új előfizetőkkel egy áron adni a szolgáltatásokat!

theutat villám 2007.10.16. 14:15:52

Nesztek internet:

"
StartNet 10 Mbit/10 Mbit 2500 Ft

BaseNet 15 Mbit/15 Mbit 3500 Ft

TopNet 20 Mbit/20 Mbit 4500 Ft"

Nagyokos quaso0926, ajánlj jobbat és kötök veled szerződést.

tud ennél jobbat?

pina

baggins21 2007.10.16. 14:18:21

Aki a T Online-nál van az sikeres ember nem lehet. (vagy nem volt más választása :S )

dpspeti 2007.10.16. 14:19:39

Itt a kommenteket ujra végignézve kavarodás van a fejekben. Kulonbseg van akozott h Minta János a husegido lejarta utan _ugyanazt_ a szolgaltatast szeretne igenybevenni, de mivel azota csokkent az ar, kéri, h az uj áron kapja. Na ezt _lehet_ 3 honap nelkul is, rogton. De ha valaki az Uj elofizetoknek szolo kedvezmenyt akarja igenybevenni, ami tobbnyire olcsobb, mint a listaar, akkor azt már csak akkor teheti, h eleget tesz annak a definicionak, h csak az az uj elofizeto, akinek a vonalan az utolso 3 honapban nem volt semmilyen adsl. Nem hiszem el annak, aki uj elofizetoknek adott kedvezmenyt megkapta, csak mert rácsapott az asztalra...

I-brahi 2007.10.16. 14:21:01

Kedves quaso0926!

Hallottál már az egyenlőtlen/előnytelen szerződés fogalmáról?

Miért van az, hogy a nagy T-estvér (és persze a többi szolgáltató is) hűségszerződés nélkül csak olyan szerződéseket hajlandó kötni, amelyek teljes mértékben hátrányosak a fogyasztóra nézve.

Ismerkedj a hatályos jogszabályokkal és azzal, hogy az EU-ban milyen jogai vannak a fogyasztóknak a szolgáltatóval szemben. Meglepődnél, hogy mennyire nem jogszerű a cégetek működése. A jogászatok meg olyan dilettánsok, hogy az valami hihetetlen, erről Háború és béke méretű olvasmányt lehetne írni...

Sziszi 2007.10.16. 14:23:29

Én sem igazán értem a cikk szerzőjét.

Kétszer is váltottam már díjcsomagot a T-Onlinenál, mindkétszer a netes ügyfélszolgálaton keresztül, néhány kattintás, szerződés kinyomtat, 1-2 héten belül pedig már át is állították a netet.

Semmi modem csere, meg hónapokig net nélkül várakozás.

Az igaz h újraindult az 1 éves hűségidő, de ez különösebben nem izgat.

I-brahi 2007.10.16. 14:25:24

hkt

A probléma ott van, hogy egy szerződésben nem különböztetheted meg az új és a régi előfizetőket. Miért? Mert jogszabályellenes... Ha fáj nekik, akkor nagy T-estvér alkalmazzon másmilyen akciókat, és meg van oldva a probléma.

dpspeti 2007.10.16. 14:38:06

I-brahi: tokeletesen értem az aggályokat :) Nem vagyok jogász, de elfogadom, hogy ez nem jogszerü.

Sziszi: A cikkiro abban a szerencsetlen helyzetben van, hogy nem valtozott a termék listaara, azaz tovabbra sincs 9900 Ftnal olcsobb 8 Mbit es ADSL, csak akcio kereten belul, amely akcio csak uj elofizetoknek jár...

ROMANI ITE DOMUM! 2007.10.16. 14:42:06

Sziszi: ha jól értem, a beküldő is ezt tette pár évig és most "beintettek neki"...

csabióta 2007.10.16. 14:45:42

Nesztek internet:

"
StartNet 10 Mbit/10 Mbit 2500 Ft

BaseNet 15 Mbit/15 Mbit 3500 Ft

TopNet 20 Mbit/20 Mbit 4500 Ft"


Bizony a DigiTV mindenkit elsöpör idővel, csak kár hogy ilyen kevés kerületben van még ADSL-ük. :(

Skinn3r 2007.10.16. 14:48:42

jíkamon:

Nagy a szád, de elfelejted, hogy sok helyen nem szolgáltat a kedves szolgáltatód.

Amúgy jó árai vannak, de ezért nem fogok elköltözni, tehát marad a többi amiből választhatok.

ultraf*ck 2007.10.16. 14:52:01

jíkamon, cseszheted ha csak pár utcában érhető el!

dpspeti 2007.10.16. 14:54:52

Azt lenne jo kideriteni, hogy miota nincs UJ ára semminek és miota van csak AKCIOS ár. Mert amig volt UJ ár, addig bárki áttérhetett hido lejárta után, de lehet, h pl csak mult honaptol nincs uj ar. Igy akik ketelkednek abban, h ez valodi tortenet, azok lehet, h meg egy "jobb" rendszerben valtottak :) Mert akkor lehetett, mostmár csak akciosra lehetne váltani annak meg ugye tudjuk a feltételét :D

Gerolsteiner 2007.10.16. 15:00:47

Kedves Quaso, szerintem fogalmi dugóba keveredtél, mert a kommunista pont az a típus, aki egy mukkot nem szól ha átverik a fejét, mer' "amit a Hatóság mond, az úgy van"
Te mint T-ré dolgozó azt írod, hogy az ÁSZF-ben minden le van írva, a sok hülye miért nem olvassa el. Hadd kérdezzem meg, amikor megkötöd a szerződést velünk, hülyékkel, mindig elmondod,hogy mi van az ÁSZF-ben (a legfontosabb feltételeket, például a kérdéses csomagváltást tekintve)? Vagy leültetsz egy kényelmes fotelba, kávéval kínálsz, hogy nyugodtan átolvashassuk?
Jogilag persze teljesen igaz, hogy ne írjunk alá semmit, mielőtt el nem olvasnánk. Viszont szerintem ez a hozzállás igencsak etikátlan, több okból is:
Egyrészt nem mindenki képes a jogászok által megfogalmazott, túlbonyolított, a hétköznapi ember számára ismeretlen fogalmakkal telezsúfolt szövegek értelmezésére. Ez járhat azzal, hogy ezt kihasználva a szolgáltató bármit megtehessen velük, vagy hogy emiatt ne tudják igénybe venni a szolgáltatást.
Másrészt az sem normális, hogy egy szokványos, a mindennapi élethez lassan nélkülözhetetlen szolgáltatást ne tudj úgy igénybe venni, hogy a szerződés megkötése előtt ne kelljen órákat töltened ÁSZF-ek olvasgatásával.
Azt mondod kapitalizmus? Szerintem szociális piacgazdaság. Nem az 1800-as éveket írják már nálunk sem, a szabad rablás ideje lejárt, jó lenne, ha ezt a szolgáltatók is észrevennék.

Gerolsteiner 2007.10.16. 15:01:53

Jav:
Ez nem járhat azzal

tapmancs 2007.10.16. 15:09:21

Lehet, hogy már mondták előttem, de legjobb tudomásom szerint az összes, telekom hálózaton szolgáltató ISP csak akkor ad új előfizetést, ha megelőzőleg 3 hónapig nem volt ADSL szolgáltatás a vonaladon.

Egyébként én figyelemmel kísértem ezt egy ideje, és úgy vettem észre, hogy ez a passzus már évek óta ott figyel a szerződésekben a T-Online-nál. Nyilván egyszerűen megszüntették a migrálás lehetőségét.

sityesz 2007.10.16. 15:10:44

jíkamon ez a net hol a tökömben van? És miért nincs másutt?

Dr Kangörény 2007.10.16. 15:16:40

A tököm televan az olyan faszfejekkel, amelyek az ASZF-re hivatkoznak! Majd ha én magam átírhatom a szerződést és nem csak egy kinyomtatott brosurát írhatok alá, akkor lesz egyenlőség, akkor lehet erre hivatkozni. És igenis akit ilyen piszkos trükkökkel vernek át, mint a hűségnyilatkozat, meg új-gégi előfizető megkülönböztetés, az mozgasson meg minden követ, mert aki birkán tűri, hogy szopassák, az megérdemli. Egyébként ha a matáv (szarok az új nevükre) hiába nyújtja a "legjobb" szolgáltatást, ha szépen elpártolnak tőle az ilyen mocsok dolgok miatt a "hőbörgő" ügyfelek. Remélem minél több ilyen hőbörgő ember lesz és észhez térnek ezek a "szolgáltatók".
Szívesen kerülnék hivatalos kapcsolatba azzal a jogtudós okostojással, aki a szerződések jogszerűségére hivatkozik. Megmutatnám neki mi mindent tudnék vele kezdeni, teljesen jogszerűen. Amitől neki elmenne az életkedve és vadul gyalázná a hivatalok működését és hosszú időre megkeseríteném az életét. Teljesen jogszerűen.

theutat villám 2007.10.16. 15:17:41

szerencsére nálam elérhető, tud ennél jobbat, nagyszájú? napi

moli 2007.10.16. 15:22:57

tenyleg, ha mar ennyi "ajanlat" erkezik ilyen sok embertol, ujpesten keresek olyan netet, mely semmilyen modon nincs korlatozva, tehat valoban korlatlan (annyit p2p es torrentezek, amennyit akarok, *ES* ez a szerzodesbe is le van irva). savszelesseg lenyegtelen. minel olcsobb legyen. tud valaki?

nikii 2007.10.16. 15:32:11

ADSL-hez nem kell telefon. Pucér ADSL-nek hívják. És telefonáhatsz rajta IP telefonnal.

guszti 2007.10.16. 15:35:33

"A kiskapu kifejezést egyébként az ügyfélszolgálatuktól hallottam panaszom előadásakor."

- naszóval, ezek a cégek nem éppen most nem régen lettek kicsit megdorgálva eu ill. nhh által, mert kicsit tahón kezelték ezt a hűségnyilatkozat-kérdést? Aki egyszer aláírt, azt utána lehetett szopatni, és ez a hatóság szerint sem volt rendjén. Nyilván nem szívesen tartják be a regulát, hisz zsebükre megy. Vagyis akkor kinek kellene itt "kiskapukat" bezárni, és ki ellen, tisztelt hölgyeim és uraim, az ügyfélszolgálaton, és az NHH-nál?

Akkor lesz majd verseny, kéremszépen, ha ilyet azért nem lehet csinálni, mert az összes ügyfél azonnal menne máshová, csak jelenleg még nem biztos hogy tud. Onnan fogjuk észrevenni, hogy valódi verseny van a piacon, ha azt hirdeti majd egy szolgáltató a reklámjaiban, hogy hű ügyfeleinek mindig az aktuális legolcsóbb áron adja az adott sávszált, automatice, különben számolhat vele, hogy pikk-pakk húznak a konkurenciához.
Addig marad a kókajé-csepzon-féle kicsitsárga-kicsitsavanyú szabadpiac, nemzetstartégiából (vagy miatoszból) védett disznómogulokkal.

cra5zy 2007.10.16. 16:18:29

Ettől a sok "naív ügyfél" cikktől már a hajamat tépem néha. Komolyan mondom, nem tudom mit képzeltek. Mindenki azt hiszi, hogy a szolgáltatók azért vannak, hogy a seggüket kinyalják. Hát a ló..art! A szolgáltatók profitorientált cégek. Azért működnek, hogy a részvényesek rohadt jól éljenek. Semmi másért.
De mondjuk ez csak a durva igazság. Alacsonyabb szintre levetítve. A szolgáltató akarja hogy te internetezz? Nem! A bank akarja hogy hitelt vegyél fel? Nem! Te akarsz internetezni, te akarsz több évi spórolás nélkül megvenni valamit. Ennek a lehetőségét a szolgáltatók és a bankok biztosítják, csakhogy ennek vannak feltételei!
A legjobban azt bírom, mikor arra hívatkozik a sok barom, hogy "de nem olvastam el az ÁSZF-et". Na persze... a szemét geci szolgáltató ott állt mögötte, és pisztolyt nyomott a tarkójának, hogy írja már alá azt a szerződést. Egyébként igaza volt az egyik hozzászólónak. Bizony nem egy jogásza van a szolgáltató cégeknek. Nem barmok írják az ÁSZF-eket.
Na de nem is szaporítom tovább, mert egy egész kis folytatásos teleregényt lehetne írni a sok hülye "naiv"ügyfél sok baromságából.

guszti 2007.10.16. 16:22:11

bocs, most látom, hogy már I-brahi ide is idézte a regulát, bár azt nem tudtam, hogy csak nov. 11.-én lép majd életbe.
Ugyan én a nagy Tesóval már évekkel ezelőtt szakítottam, persze jogilag akkor is nekik volt igazuk, így most lényegesen kevesebbet keresnek rajtam (nyilván nem sírnak miatta, bővülő piacon nem érdekes pár öntudatos üf., aki rinyál ha lehúzkodják, amíg van sok newbie-lamb addig azokra érdemes fókuszálni). Akkor jöttem rá, miért nem vagyok nekik fontos, annak ellenére hogy előtte x év alatt y millát (!) hagytam ott náluk(akkoriban sokat telefonáltam): mert látható volt, hogy ha megtartanak, akkor sem leszek már annyira "jó" üf., aki "megszokásból" telefonál az akkori piaci ár duplájáért. (Csak mert nem ügyeskedtem a tarifákkal meg a kedvezményekkel, ha úgy tetszik, beszoptam a "kiemelt ügyfél"-dumát)

Szóval, bármennyire kozmopolita vagyok, amíg a profitmaximalizálás együtt jár egy jónevű európai szolgáltató "elmagyarosodásával", mert itt többet engedhet meg magának, addig maradok a kis helyi sufniszolgáltatónál, ahol általában a problémás eseteket is meg tudom úgy beszélni, hogy egyikőnk se járjon rosszul.

Kedvs Quaso, a szabad piacot szeretjük, csak azt nem, amikor egy undorító, mesterségesen fenntartott monopólium (T-bro sok helyen mai napig az) alkalmazottja oktat ki róla...

xt (törölt) 2007.10.16. 16:35:35

Menjetek a TVNet-hez. Külön akciók szoktak lenni a lejáró hűségnyilatkozatosok számára, hogy mindenféle (igazi!) kedvezmény fejében vállaljanak újabb hűségidőszakot. Technikailag az egyik legfelkészültebb szolgáltató, megbízható, és elsők között emelte a sávszélességet minden kampányban.

Bezmag 2007.10.16. 16:36:15

Milyen kár, hogy az nem derül ki, hogy a kedves postoló mit tett azért, hogy jobb ajánlatot kapjon...??? Ugyanis, az egész nem igaz, egy telefon az ÜFSZ-nek, és kap vagy olcsóbbat vagy gyorsabbat.

Sikertelen ember.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.10.16. 16:51:49

hkt: ki beszél itt ADSL-ről, vagy vezetékes telefonról? vonalas telefon az ezredforduló óta nem láttam, nem is tudom, hogy miről beszélsz. :)

gven · http://gvenphoto.blogspot.com/ 2007.10.16. 16:52:44

azért nem kaphatod meg az uj belépőknek járó kedvezményekete, mert akkor minden előfizető ugrálna ide-oda, ha épp valami jó kis akció lenne.
ez nem éri meg a cégnek, és a cég pénzből él...
ezzel a fogyasztóvédelem sem kezd semmit, MINDEN szolgáltatónál ez a szabály (persze néha valamelyik az ISP váltóknak is akciózik).

írtad, hogy "okosan csak egy évre" kötsz hűségszerződést.
jah, nagyon okosan, mivel lakossági csomagok esetében kizárólag egy évre lehet, vagy hűségidő nélkül.

cra5zy-nek nagyon igaza van.

cezi 2007.10.16. 16:58:34

6 evig voltam t-mobilos. kerdeztem, van e kedvezmeny (meg mindig a 6 evvel ezelotti 12k-s aron neteztem).
azt mondtak, van, de csak akkor, hogy ha ujabb egy evre lekotom magam. kerdeztem ugyan miert? az elmult 6 ev alatt nem jott be nekik az az az ar, amit az egy ev huseggel nyernenek? aszontak ezzel nem lehet mit csinalni. de, szerintem lehet. es felmondtam nekik.

dr. trafik nomac 2007.10.16. 16:59:23

cra5zy:
Mekkora hulyesegeket irsz!

A szolgaltatod akarja, hogy internetezzel: Igen!
A bankod akarja, hogy hitelt vegyel fel: Igen!

Kivelve azt a szolgaltatot, es vagy bankot, ahol te dolgozol. Biztos meglepodsz azon, de a szolgaltatasok abbol elnek, hogy a szolgaltatasert penzt kapnak, ahhoz viszont szolgaltatast is kellene nyujtsanak. Amugy meg eleg sivar, hogy szerinted ez igy is van, hal (I)stennek nem mindenki ennyire ostoba/naiv, a szolgaltatok felol sem.

Mondjuk a lampat en sem vinnem vissza :), mert vannak sz@r cegek, ez egyertelmu.

cezi 2007.10.16. 17:00:23

persze nem t-mobilos, hanem axeleros, majd t-online-os.

GyakB 2007.10.16. 17:02:15

a megoldás: UPC. Annyit kell tenni, hogy az új árért cserébe plusz egy év hűséget kell vállalni, akkor simán lecsökkentik a díjadat.
Én 5700-ról kezdtem két éve, most nincs négyezer a díjam. Szerintem simán megéri. Amellett pedig a szolgáltatás (lekopogom) tökéletes, szinte soha nincsen kimaradás, és sávszélesség duplázás is volt az elmúlt évben!

cezi 2007.10.16. 17:06:22

cra5zy nincs igazad, ugyanis a szolgaltato azt akarja, hogy netezzek, es a bank azt akarja, hogy hitelt vegyek fel.
sot, vannak olyan bankok, akik emiatt kedvezmenyeket nyujtanak nekem.
sot, tovabbmegyek, vannak olyan szolgaltatok, akik kinyaljak a seggemet csak azert, hogy maradjak naluk a husegakcio utan is. sajnos a szolgaltato hiaba profitorientalt, ha nincs ugyfele, akitol beszedi a profitot.

azt kellene vegre elerni itthon is, hogy a szolgaltato telleg szolgaltato legyen, es az usererk hajlandoak legyenek valtani, ha nem nyaljak ki a segguket. jelen pillanatban az van, amit mondtal: a legtobb idiota isp azt gondolja, hogy az user erte van, es nem forditva. es amig vannak hozzad hasonlo emberek, akik szerint ez jol van igy, addig igy is marad.

ps. egy rossz szavam sincs amugy a magyar szolgaltatokrol, amiota lattam europa tulvegen a netet (es nem a keleti vegerol beszelek).

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.10.16. 17:11:00

Nem olvastam végig, csak a posztra: Szerencséd volt, ha eddig át tudtad kérni magad az új, bevezető árakra. Azok reklámárak, horgok az új előfizetőknek (meg az ajándék Nintendo DS, webkamera, DVD lejátszó és a többi is), a régiek a hűségükért cserébe (én több, mint tíz éve vagyok T neten, persze sok neve volt az évek során, többször kitöltöttem a 2 éves hűséget is, kétszer vándoroltam a UPC-hez, de mindig megjártam, egyszer pár nap alatt, egyszer egy hónap alatt) nem kapnak semmit, csak fizethetnek, mint a gép.

MonitorArc 2007.10.16. 17:28:32

Az talán működhet, hogy a telefonos internetet váltod kábeltévésre, hűségidő lejár, majd váltasz kábeltévésről telefonosra. És így tovább. Így nem kell várni a kikötés-bekötésre sem, és mindig új ügyfél vagy, ha egyszerre mozgatod a tv-t, telefont, és a netet.

guszti 2007.10.16. 19:39:17

cezi 2007.10.16. 16:58:34
"6 evig voltam t-mobilos. kerdeztem, van e kedvezmeny (meg mindig a 6 evvel ezelotti 12k-s aron neteztem).
azt mondtak, van, de csak akkor, hogy ha ujabb egy evre lekotom magam. kerdeztem ugyan miert? az elmult 6 ev alatt nem jott be nekik az az az ar, amit az egy ev huseggel nyernenek? aszontak ezzel nem lehet mit csinalni. de, szerintem lehet. es felmondtam nekik."

Na erről beszélek én is, nagyokos jogtudorok! Akkor beszélhetünk majd _valódi_ piacgazdaságról, ha egy 6 éve hű ügyfél ettől többet ér.(mert ugye, hatalmas veszteség éri a céget, ha egy régi ügyfél - aki jóhiszeműségből fizetett nekik eddig a piaci árnál többet - úgy kapja meg az új árat, hogy nem írja alá a szopatását előre, ha netán másképp alakul az élete 1 éven belül.) Amíg ez az ügyfél nem fontos, addig itt nincs verseny, addig ez nem valódi piacgazdaság, mint arra itt többen verik magukat, hanem kínai modell, államkapitalizmus, ua. mint a pártállam, csak kuszábbak a viszonyok, kéz kezet mos, nyelv segget nyal...

Ha majd az utolsó kis faluban is választhatsz 3ból legalább (és lássuk be, most nem a piac miatt nincs így, ISP-nek lenni tipikusan megérné egy magánvállalkozónak is, 40 ügyféllel, csakhát nem ugyanazt a támogatást kapják, meghát hamar meg lenne győzve az önkorinál valaki, hogy a póznákra más ne rakhasson drótot, új póznát se állíthasson, sőt inkább adja el neki 5 forintért a póznákat), majd akkor lehet kérem bociszemmel nézni ügyfélszolgálatosként, és széttárt karral hivatkozni arra, hogy kapitalizmus van. (Akkor majd remélem onnan is kirúgnak, ha nem teszel meg mindent azért, hogy az ügyfél a lehető legjobb konstrukciót kapja, és azt érezze, maradnia éri meg jobban.)

Akkor majd az ilyen hozzáállású szolgáltató már nem nagyon fogja magát verni "szabad piacra", mert annak valós szabályai szerint Tönkre Fog Menni. Amíg gazdasági és kapcsolati erőfölénye, mesterségesen fenntartott monopolhelyzete okán nem kell félnie a valódi versenytől, addig ez ua mint a szockó volt, ugyanannyit is lopnak, csalnak, ha nem többet, csak a korrupt rendszer fenntartásához szükséges hiteleket már nem az állam veszi fel, hanem az individi lúzerek, jelzálogra.

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.10.16. 20:40:30

Ha ez tenyleg igy van ahogy a level irjo mondja akkor a T-Online nak nincs uzleti erzeke. Inkabb akkor ugy hirdetene magat hogy az elso 6 honap kevesebb az uj elofizetoknek vagy ilyesmi aztan mindneki egyforma de igy megkulonboztetni pofatlansag. En mennem a UPS hez.
Azert lirom hogy megy az USAban mivel nekem itt vannak tapasztaltaim.
Akarmilyen nagy a ceg lehet vele targyalni -bar nem szeretem- de iratlan szabalyok vannak. Amikor kertem hogy vigyek lejebb az arat mint az uj elfizetoknek miutan lejart az eves szerzodesem "nem" volt a valasz. Akkor atmentem a Comcasthoz majd felhivtam oket hogy szuntessuk meg a szerzodest erre " Na de miert? Adunk 2 honap ingyen netet" Na akkor mondom "Ezt korabban kellett volna mondani maskor jobban gondojatok meg mit mondtok" Comcast 8x gyorsab es meg olcsobban jottem ki.

VAGYIS a verseny jo a fogyasztoknak csak egyesek meg nem fogtak fel hogy mar nem kommunizmus van.

renugard 2007.10.16. 21:29:14

T-com????
wehehehehehehehehehheheheeeee

ennyi

renugard 2007.10.16. 21:37:28

"4480/256 kbps Fair_C díjcsomagunk esetében: 10368,- forintra."

Hol élnek ezek? a holdon?
4 mega 10 rongy felett??? Ki az a barom, aki ezt kifizeti?
Ez muhhahahaaa a javából

Megdobbent 2007.10.17. 05:54:39

Mondjuk, aki netfuggo, az szerintem eleve nem tcsoport netet hasznal, vagy a fuggoseget egy sokkal arnyaltabb ertelemben hasznalja ;)

cezi 2007.10.17. 09:44:40

igen, 4 mega 10 rongy felett, ez vicces. .hu-ban. ireknel ugyanez max 3M egyeni elofizetoknek 4x euroert + 2x telefonelofizetesert. az itteni upc max 6M-s vonalat ad 40G-s korlattal, de napi max 1G-s letoltessel (afsz szerint). hogy hogyan, azt nem tudom :)

amugy nekem ugyanez volt upc-digitv valtasnal. fizettem 5290 forintot havonta, kerdeztem 5 eves elofizetes utan van e valami kedvezmeny, sajnos nincs. megrendeltem a digitevet, tobb adas, havi 2700 forint a masodik evtol. kijottek, felraktak, hivtam upc ugyfelszolgalatot, hogy koszi, tobbet ne m kell a tanyerjuk. miert akarom lemondani? mert van jobb es olcsobb. de ok fel tudnak nekem ajanlani egy 3000-es full csomagot. ja, 1 honapja, amikor megrendeltem a digit, akkor meg nem tudtak, igy jartak.

azota is digis vagyok, akik egyedulallo modon uj bekoteskor sem kernek husegidot. na ezt hivom en szolgaltatonak.

moli 2007.10.17. 10:06:58

enis digitv-s vagyok, nagyonjo.

Attheend · www.lepjat.hu 2007.10.17. 11:09:48

én chellós, legalább ott fix a díj, max ha kikapcsolják több:D

rcgames.ro · http://rcgames.ro 2007.10.17. 14:13:23

hehe. a Digi tényleg ősi román cég (a tulaj nem de a cég igen) :D:D:D

neo84 2007.10.17. 14:59:36

Mindenki azzal szív, amire előfizet. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy egy egész cég csak értük van. Kötsz egy szerződést és ahhoz tartjátok magatokat. A szerződés megkötésekor ugye átnézzük az ÁSZF-et! Igen, mind a száz oldalt, mert abban benne van, hogy mikor anyázhatunk és mikor nem. Ennyi. A "régi hűséges ügyfél" pedig nem az első hűségidő kitöltésekor kezdődik. Ajánlom azt is mindenki figyelmébe, hogy a hűségidős havidíj nem azonos az új belépők számára kiajánlott havidíjjal! És azt is, hogy amikor lejárt a szerződésed, nem emelték meg a havidíjadat, pedig csak a vállalt időszakra kellett volna annyiért adniuk a szolgáltatást. (nekem pl hobbi csomagra annakidején 9900 volt a díjam, aztán áfacsökkentés miatt lett 9504. hűség lejártával pedig ez felmehetett volna a csomag listaárára, de még fél évvel későbbb is ennyit fizettem. aztán váltottam maximumra 9900ért. a hobbim 1 megás volt az elején, azt felemelték 4re, aztán árában kaptam egy 8ast. hol itt a probléma? szerintem csak spúrok a magyarok. de hát ez is ősi román szokás. :)

Cseber Lajos 2007.10.17. 18:23:43

Nekem is volt egy ilyen 9900 Ft-os előfizetésem, aztán amikor lejárt a két év, akkor mondom átváltok egy olcsóbbra (ami sávszélességben meg több volt). Honlapjukon ott a link: szerződés módosítása. Erre csak egy olyan oldal jött be, ahol nem lehetett semmit módosítani. Be a T-pontba, mondom, hogy egy olcsóbbra váltanék, de nem működik a honlapon ez a dolog. Tudják. Töltsek ki egy módosító nyilatkozatot. Kitöltöm. Azt mondja az üfsz, hogy ezt el kell faxolnia. Elviszi, tíz perc múlva jön vissza, hogy kommunikációs hiba van, nem tudja elfaxolni.

Akkor elszakadt bennem valami, szerintem azóta is verődik a falak között az üvöltésem.

moli 2007.10.18. 09:37:49

en mielott elmentem a digitv-hez tenyleg atolvastam a 100 oldalas ASZFet, mert ugye akkoriban az forgott közszájon, hogy szemetek es mindenkit atvernek

quaso0926 2007.10.18. 11:22:29

jikamon: "Nagyokos quaso0926, ajánlj jobbat és kötök veled szerződést."

Árban nem tudok jobbat, a minőségről ne beszéljünk. Mint írtam: szabad verseny... :-)

I-brahi: "Hallottál már az egyenlőtlen/előnytelen szerződés fogalmáról?"

Igen hallottam, szerencse, hogy nem kötelező velem szerződést kötni, van konkurencia. Mint írtam: szabad verseny... :-)

Gerolsteiner: "Kedves Quaso, szerintem fogalmi dugóba keveredtél, mert a kommunista pont az a típus, aki egy mukkot nem szól ha átverik a fejét, mer' "amit a Hatóság mond, az úgy van"
Te mint T-ré dolgozó azt írod, hogy az ÁSZF-ben minden le van írva, a sok hülye miért nem olvassa el. Hadd kérdezzem meg, amikor megkötöd a szerződést velünk, hülyékkel, mindig elmondod,hogy mi van az ÁSZF-ben (a legfontosabb feltételeket, például a kérdéses csomagváltást tekintve)? Vagy leültetsz egy kényelmes fotelba, kávéval kínálsz, hogy nyugodtan átolvashassuk?"

A kommunista az, aki rosszul van attól, hogy nem egy(!) állami szolgáltató van, hanem sok, akik versenyeznek őérte. Kérdésedre a válaszom: igen, mindig elmondom, és nem, senkit nem kínálok kávéval, csak elmondom neki azt, ami neki fontos. Jó, én nem mondom, nem minden értékesítő ilyen, de onnantól kezdve, ha tudja, hogy mi vár rá, megint csak ez jön: szabad verseny. :-) Egyébként én - ellenben veled - senkit nem neveztem hülyének, legfeljebb butának. De csak azokat, akik nem értelmes gondolatokat vetett fel - veled ellentétben - hanem elkezdtek fröcsögni.

Kangörény: "A tököm televan az olyan faszfejekkel, amelyek az ASZF-re hivatkoznak! Majd ha én magam átírhatom a szerződést és nem csak egy kinyomtatott brosurát írhatok alá, akkor lesz egyenlőség, akkor lehet erre hivatkozni."

Megint csak kommunizmus... Mire hivatkozzunk? Nem úgy megy, mint régen, hogy 'Urambátyám nem ebben egyeztünk meg'. Minden le van írva! Ha neked nem szolgáltatnak megfelelően, akkor te is az ÁSZF-re hivatkozva véded, védheted a jogaidat. Egyébként biztosan van olyan cég, ahol te fogalmazhatod a szerződést, úgyhogy megint csak: szabad verseny.

guszti: "Kedvs Quaso, a szabad piacot szeretjük, csak azt nem, amikor egy undorító, mesterségesen fenntartott monopólium (T-bro sok helyen mai napig az) alkalmazottja oktat ki róla..."

A tény a lényeg, vagy a szócső? Szerintem a tény. Egyébként sehol(!) nem monopólium. Lásd, mint fent: júpíszí, digitévé... Ja, hogy ők sem tetszenek?! No comment.

neo84: "Mindenki azzal szív, amire előfizet. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy egy egész cég csak értük van."

Nem én mondtam...

Végezetül: Soha, senki nem panaszkodott még nálam szerződéskötésnél, hogy 'milyen genya ez a cég, nekem, mint új előfizetőnek alacsonyabb áron adja a cuccot, mint a régieknek.' Pont.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2007.10.18. 14:21:57

az már elve gond, hogy az ÁSZF, csak az egyik fél (a "szolgáltató") szab benne "feltételek"et
én mint igénybe vehető, abba nem szólhatok bele
milyen "szerződés" az, ami csak az egyik fél érdekeit veszi figyelembe?
még viccesebb, hogy ezt a "szerződés"t, a szolgáltató kedve szerint módosíthatja
míg én ezt nem tehetem meg...

van ilyen az elővilágban
a parazita

petne3 (törölt) 2007.10.20. 10:35:17

Ez a "megrázó" cikk több valótlanságot tartalmaz, előtte inkább utána kellett volna járni a dolgoknak mielőtt ilyet ír valaki.
A jelenlegi akció új előfizetőknek szóló ajánlat kedvezményes havidíjjal, ami 1 évig szól, tehát azután visszaváltozik a normális díjra. Korábban is volt már ilyen akció és akkor se lehetett a régi előfizetőknek erre váltani, ők egyedi ajánlatot kapnak telefonon (ahol az előfizetői múlt alapján kapja az ember a kedvezményt).

tapmancs 2007.10.20. 12:30:37

Valaki említette a TVNetet mint alternatívát.
Szeretném azt javasolni, hogy csak azt ne!
A cégszerkezet egyre labilisabb, bajosak az üzleti és banki kapcsolataik... és ami a legfontosabb: tetszenek emlékezni a nagy bummra, amikor elkezdték kiépíteni a saját hálózatukat ADSL3G néven? Ki lehet találni, vajon hova tűnt ez a hatalmas promotálás... leállt a terjeszkedés és a fejlesztés.

mirage8 2007.10.21. 09:10:22

Level:
> Tisztelt T-Online,
>
> egy kozelben lako ismerosom hivta fel a figyelmemet, hogy lehetoseget
> kinaltak neki arra, hogy a 2 eves husegnyilatkozat lejarta utan, ujabb 1
> eves husegnyilatkozatert cserebe csokkentik az internet koltseget.
>
> Erdeklodnek, hogy van-e ilyenre esetemben is lehetoseg, mert ha igen,
> akkor szeretnek magam is elni vele.

alairas, ugyfelszam...

Valasz:
Feladó: Magyar Telekom Nyrt. - T-Online Ügyfélkapcsolat
Válaszcím: info@t-online.hu
Címzett: jomagam
Tárgy: Re: internet elofizetes [krikszkraksz]
Dátum: Fri, 19 Oct 2007 15:50:57 +0200


Ügyfél-azonosító: 6-tal kezdodo szam


Tisztelt !


Köszönjük levelét!

Ezúton tájékoztatom csomagmódosítási lehetőségeiről.

Kábelnet Light:
... felsorolva a csomagok tartalma es ara...

A módosításhoz szükséges formanyomtatványt mellékelve csatolom. A kitöltött dokumentumot, az előfizető aláírásával hitelesítve, a Magyar Telekom Nyrt. 1364 Budapest Pf.: 204 postacímére, vagy a 06-1-4110550 faxszámra várjuk.

A szolgáltatás módosítására szerződéses feltételeink szerint 30 nap áll társaságunk rendelkezésére. A módosítás külön költséggel nem jár.

A módosítás során az előfizetéshez tartozó azonosítók és jelszavak nem változnak.

A módosítás során az e-mail postafiók és a webtárhely néhány pillanatra megszűnik, a kizárólag itt tárolt információk elvesznek. Kérem, fontos információkat a módosítás előtt mentse el számítógépére, a kellemetlenségek megelőzése érdekében. Együttműködését ezúton is köszönöm.

es itt a csatolmany:
t-online.hu/dokumentumok/kabelnet_csomagmodosito.pdf

Mar elkuldtem kitoltve, varom, hogy sikerul-e "olcsositani"...

johevi 2007.10.23. 16:09:16

Régiek konkrétan le vanna szarva. Én a HBO csomagért fizetek 3200-at, aki új az 1700-at. A SetTopBoxért fizetek 800 ft bérleti díjat, az újak 400-at... Mondom is le...

avatartalan 2007.10.28. 15:34:23

alapigazság hogy a tréonlájntol menekülni kell,tüzön-vizen át!
süti beállítások módosítása