Tékozló Homár

Fábry producere saját kezűleg kínozza a Naiv Ügyfeleket

2008.05.08. 09:26 | szily | 75 komment

 Úgy látszik létezik valami titokzatos erő, ami a magyar tévébiznisz közepesnél nagyobb kutyáit ellenállhatatlanul vonzza a vendéglátás felé. Nem elég nekik tulajdonolni, élőben is imádják játszani a vendéglőst. Az online táskaipar, illetve a kamera előtti zavart motyogás sztárját, Sváby Andrást is állandóan ott ette a fene a Sas utcai Dió vendéglőben, amíg el nem adta. Most meg Kovács Kristófról, a Fábry show produceréről, Kovács P. József bemondólegenda fiáról kaptunk levelet egy N. Ü.-től, amiből kiderül, hogy saját kezűleg szervez (félre) sima asztalfoglalásokat a Dérynébe, ami cukrászdából az új tulaj alatt hírességekkel fertőzött dizzájnpumpává változott. A történet sajnos nem annyira vérlázító, inkább olyan pestiesen jellegzetes: olyan sokba került a csilivili hely, hogy nagyvonalúságra már nem futja, egy nappal a szülinapi buli előtt szólnak, hogy N. Ü.-ék mégse ülhetnek a megbeszélt asztalhoz, mert nagy a rettegés, hogy nem fognak eleget fogyasztani.

Még frissen szeretném megosztani a Homár olvasókkal, a nemrégiben felújítva megnyitott Déryné Bistróval kapcsolatos döbbentes tapasztalataimat.

A születésnapomat tervezetem ebben az éttermében ünnepelni, mivel megragadott hangulata, úgy éreztem tökéletes átmenetet képez egy étterem és egy szorakozóhely között. Mivel nagyobb létszámmal (15) mentünk volna először megérdeklődtem, miként foglalhatok nagyobb társaság részére asztalt, majd 2 héttel az esemény előtt meg is tettem azt. Ez után Kovács Kristóf telefonon megkért, hogy fáradjak be személyesen leegyeztetni a részleteket. Egy 20 perces megbeszélés során – mely alatt számomra érdekes módon a tulajdonosnak eszébe sem jutott a vendéget, azaz engem legalább egy kávéval megkínálni, - semmi konkrét információt nem sikerült megtudnom. Homályos célozgatások során kiderült, hogy az étterem az utóbbi időben többször is beleszaladt olyan nagy foglalásokba, ahol minimális fogyasztással zárult az este. Személyes
tapasztalatból tudom, hogy ilyen a vendéglátóipar és ezt fel kell vállalni..... Én jeleztem, hogy vacsorázni fogunk, de természetesen nem tudom garantálni, hogy ki pontosan mennyit fog fogyasztani.

Kovács Kristóf úgy tájékoztatott, hogy magánszemélyek felé nem szoktak minimális
fogyasztási összeget meghatározni. A beszélgetést követően megadta mobilszámát és kért hogy a napokban erősítsem meg a foglalást. Ezt meg is tettem, habár „csak” az étterem személyzete felé mivel a megadott szám háromszori hívás után sem válaszolt és úgy gondoltam nekem nem feladatom a tulajdonost "üldözni" egy asztalfoglalással kapcsolatban. Mellesleg jeleztem is a személyzetnek, hogy ígéretem ellenére őt nem sikerült személyesen elérnem.

Ezt követően gondolná az ember, hogy sikerült az este megszervezése. Sajnos nem így történt. Egy nappal az esemény előtt kaptam egy hívást az étteremből: tájékoztattak, hogy - a korábban megbeszéltekkel ellentétben – csak a boros pincében tudják elhelyezni a 15 fős csoportot. Ragaszkodtam a korábbi foglaláshoz, de sajnos nem sikerült dűlőre jutni, sőt még az is kiderült, hogy mivel a 15 fő már csoportnak számít ezen esetben 8.000.- Ft+ Áfa személyenkénti fogyasztást írnak elő. Mint jelezték ettől a félreértések miatt most hajlandóak eltekinteni. Újabb pár telefonhívás után, amit már az egyik alkalmazottal intéztettek (gondolom kellemetlen szituációban már nem annyira fontos a személyes kontaktus, mint korábban) újabb variációk kerültek elő (de az eredeti formában semmiképen nem tudták biztosítani a helyet) és megkértek, hogy még egyszer (3
telefonbeszélgetés és 1 személyes találkozó után) fáradjak be, hogy le tudjuk egyeztetni a fogyasztást. Ezután úgy éreztem egyszerűbb törölnöm a foglalást és az egész bulit áttenni saját éttermünkbe. Így jár az ember ha egy kis változatosságra vágyik...... Nekem azzal nincs gondom ha vannak szabályok 8, 10 fő feletti foglalásokra (még ha 8.000 Ft + Áfat kicsit sokallom is...), mert ha ismerem ezeket eldönthetem, hogy megfelőek-e számomra vagy sem.

Mindebben számomra az a döbbenetes, hogy mindezen fejetlenség és szervezetlenség eredményeként (gondolok itt arra, hogy mint megtudtuk, a foglalásokkal Kovács Brigitta szokott foglalkozni, nem pedig Kovács Kristóf, aki ezek szerint nincs tisztában az általános feltételekkel), csupán annyit értek el a Déryné tulajdonosai, hogy ez a 15 ember (és még ki tudja hánynak veszik el a kedvét) soha az életben nem fogja majd betenni a lábát az étterembe. Ez a tökéletes ellen-reklám. Úgy vélem nem kell komoly vendég-látóipari tapasztalatra szükség ahhoz, hogy az ember felmérje, ha már elrontotta egy foglalás kezelését, akkor a minimum, hogy az elvállaltak szerint kiszolgáltja a vendégeket és minden esetleges ezzel járó anyagi kellemetlenséget saját hibájaként könyvel el.

Mindemelett szeretném megjegyezni, hogy minimális panaszom sem lehet a 2 alkalmazott hölgyre akikkel telefon beszéltem a foglalással kapcsolatban, abszolut udvariasan és kedvesen kezelték a helyzetet, de hát az ő hatáskörük limitált.

Üdvözlettel,

Barbara

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.05.08. 09:39:51


Miért akarsz a konkurenciához menni szülinapozni, ha van saját éttermed is?
Biztos, hogy nem antireklám? Vagy antireklámnak álcázott homárhack.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.05.08. 09:40:33

vendég-látóipari

Lol. :))))

8000 MINIMÁLIS fogyasztás. :))))

Troppauer Hümér 2008.05.08. 09:41:35

Kettedik étterem kerülő-e?

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2008.05.08. 09:49:38

Ez nagyon vicces. Remélem h az ilyen helyekről szépen kikopnak a vendégek és idővel kényszerülve lesz arra ,hogy valóban vendégként kezeljék az embereket. Sajnos manapság akinek pénze van az minden szakértelem nélkül csinál éttermet, pubot stb.. és felvesz hozzá olyan embereket akiknek a valódi vendéglátáshoz semmi közük. Családom vendéglátással foglalkozott, kisgyerekként láttam hogy kell ennek működni.. aztán most csodálkozva nézek körül ,h mennyire nem maradt a régi dolgokból semmi. Nagyon kevés olyan éttermet tudok felsorolni, ahol a vendéglátás alatt azt értik amit az jelent. Ezeket a helyeket kell látogatni, a többit pedig egyszerűen elfelejteni. Én ezt teszem és nincs is ilyen jellegű problémám!

staropramen 2008.05.08. 09:51:12

Ez valami különösen kifinomul szar.Nem ríkattál meg,
hiszen csak magadat okolhatod.Ha tényleg vendéglátós vagy akkor érezned kellett volna, h. ennyi hercehurcát, pontosítást, fogy.limit megadást nem ér az egész.Lehet, h. a konkurenciát áztatod, de inkább hajlok arra, hogy kamu az egész.Jövőre rendezz állófogadást a Nagyréten ott mindig lesz elég hely

johevi 2008.05.08. 10:05:10

Kannácskát is a borospincébe irányították, miután fent véres fejjel táncolt az asztalokon, látod miről maradtál le? Egyébként tényleg, miért érez késztetést ennyi főokos arra, hogy olyat csináljon, amihez nem ért? Divatos azt mondani társaságban, hogy "Van egy éttermem?"

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.05.08. 10:21:43

mieza kannácskás sztori? valamiről lemaradtam?

Greg36 2008.05.08. 10:22:18

Hm, a kínai étteremben, ahová néha járok, bizonyos fogyasztás felett (nem olyan hatalmas összeg azért) adnak apró gyümölcsdesszertet ajándékba, fizetéskor meg egy korty gyümölcslikőrt is (azt mindenkinek). Fillérekbe kerülhet, de mégis kedves gesztus. Sikeres-e a tulaj?

Utazgató 2008.05.08. 10:23:07

a kis buzi kovács kristóf tényleg ilyen. Jó pár alkalommal volt lehetőségem megtapasztalni a modorát. Bálint antónia meg hasonló celebek, csak álca a langyosságára... Buzi ugyanúgy mint a geszti. De. Valóban iszonyatosan nem tud/szeret konfrontálódni. Amig pajtik vagytok, jól nyomja, de amint kellemetlen a szitu azonnal küldi az egyik hű szolgáját hogy "mondd meg neki hogy..." telefont ilyenkor már nem veszi fel... mert megteheti... Elvégre a házának felét az FBI bérli... Van lé bőven. Még akkor is, ha mostanában szarul megy neki: vége a nagyfogyásnak, az activity megbukott, a liptait ősszel leveszik, a TV2-nél befellegzett neki... egyedül az rtl-en virít még a showderrel meg a klubbal, de a fábrynak is lassan vége... várjátok csak ki...
szánalmas egy nyálas, kistílű pasi. Biztosan olvassa ezeket, mert elbújva a szemüvege mögött váci utcai irodájában imád az interneten olvasgatni...

füredi (törölt) 2008.05.08. 10:24:57

Tételezzük fel, hogy igaz a történet, és nem konkurenciaharc.
Akkor is: soha nem elegáns szakmabelit nyilvánosan mocskolni - viszonylag jó a stílus, de tartalmilag azért erről van szó. Kollégák vagytok, beszéljétek meg. Akkora tragédia nem történt, hogy itt pattogj.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.05.08. 10:25:07

az ilyenekre rá kell csapni a telefont az első alkalommal, amikor szaroznak veled.

Secnir 2008.05.08. 10:26:07

"Ezután úgy éreztem egyszerűbb törölnöm a foglalást és az egész bulit áttenni saját éttermünkbe."

miért nem a saját éttermedben buliztál? volt kötelező fogyasztás? vagy szar a kaja? féltél, hogy átvernek számlázáskor?

princessophia 2008.05.08. 10:27:52

Hát,kedves Barbara, csodálom a kitartásodat. Én már a második telefonálás után elhajtottam volna őket a francba, és megszervezem valahol máshol a bulimat.
Amúgy itt nálunk minden így működik.
A megfelelő embert a megfelelő helyre.:-)

Zoe23 2008.05.08. 10:28:31

Menj a Grinyóba születésnapot ünnepelni. Nincs fogyasztási limit, péntek kivételével asztalt se kell foglalni.
A Déryné egyébként is egy jó cukrászda volt, a k....ök mindent tönkretesznek.

German Shepherd 2008.05.08. 10:32:35

Kovács Kristóf - LOL - dehát ilyenek amjdnem mind.

Ha a M.o.-t domináló vezetőrétegről akar valaki pontos infót szerezni, ez a sztori tökéletes is.
És amilyen a vezetőség, olyan a cég.

Colette 2008.05.08. 10:33:10

A hamarosan érkező Kovács Kristóf-féle replikára már most kíváncsi vagyok...

ethan blow 2008.05.08. 10:33:49

a producerek mind gecik, ez a dolguk. egy érző lelkű lovagból nem lesz jó producer, egy jó producerből pedig soha nem lehet őszintén kedves vendéglátós. kk nyilván a celeb sleppre és bármi áron híres haverjaikra épít (Leó szerelmes), és magasról leszarja, hogy érezted magad, de ezt biztosan udvariasan fogja, mert másik jellegzetes vonás kell legyen a gerinc viszonylagos hiánya egy producer esetében. sőt, szerintem kifejezetten kínosan érintette, hogy egy senkiházi, arctalan proli akar ott bulizni nála. eldöntheted, tetszik-e, vagy nem, egy biztos: ettől a negatív hírveréstől nem fog tönkremenni, mert ahol szaroznak a kispénzű senkikkel, azt hamar megtöltik a nagypénzű senkik, hogy valakinek érezhessék magukat. a geszti tuktukja se azért mert zárt be, mert szarozták, hanem mert tényleg szar volt. ez meg nem az. szép napot

valuka · http://www.borkem.hu 2008.05.08. 10:35:15

"csak a boros pincében tudják elhelyezni a 15 fős csoportot" - Csak? Eszembe nem jutna máshova betenni a lábam...

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.05.08. 10:35:37

ja megvan a kannás sztori :) szép...

Zorro2007 2008.05.08. 10:36:55


A sajat etterem gondolom ugy ertendo, hogy a megszokott torzsetterem:))

Ki a f** ez a Kristof, miert hiszi mindenki, hogy ha van egy kis penze, mar rogton vendeglatos is lehet??Az egy kulon SZAKMA,ami eloszor is emberszeretetre epul, normalis orszagban egy ilyen es mar bukott is az etterem...

Ha egyszer lefoglalok egy ettermet akkor kesz, le van foglalva, minek kellene meg 1 millioszor megerositenem, meg a kotelezo fogyasztas rohelyes, es szamlad ad-e a vallakozo???

Szőke Kapitány 2008.05.08. 10:38:03

Legalább már tudjuk, mit kell nagyívben kerülni csoportos foglalás esetén. Szánalmas :C

kenguru30 2008.05.08. 10:38:05

Mi ez a szakmabelit nem illik kibeszélni szöveg?? Ha szarok, akkor ide valók, függetlenül attól, hogy kivel csinálták ezt.

Virus 2008.05.08. 10:39:24

nagggyon gáz!! menjenek a fenébe! egyáltalán mi az, hogy egy 15 fős vacsi miatt személyesen be kell mennem egyeztetni?? és miért ne fogyaszthatnék csak annyit, amennyi jólesik?!! ezt a szarrágást!!! undorító.

punpa 2008.05.08. 10:39:38

Ha már Déryné...

Az öreg hajóskapitány bemegy a dokihoz, és panaszkodik a péniszére. Erre az orvos replikázik:
-De hiszen ez még így is szép darab! Amint látom, van rajta még egy tetoválás is, Róza!
-Hát ez az doktor úr! Régebben az volt oda tetoválva hogy Vitéz
Nagybányai Horthy Miklós Matróza.

Sanyi bácsi 2008.05.08. 10:46:41

Zorro, köszi, ezt a szót keresem tizenöt éve: emberszeretet!

2008.05.08. 11:07:36

HAsonló csoportos mizériába 2x futottam bele: egyszer Prágában, az U Kalicha (Svejk) étteremnél, egyszer meg Amszterdamban.
A prágai kaland azért volt vices, mert mikor vázoltuk, hogy mit szeretnénk kb. a busznyi kollégának, akkor gúnyos hangnemben közölték (a kommunikáció csehül zajlott, úgy, hogy nem volt félreértés, meg szerencsétlen fogalmazás idegen nyelven), hogy "nem gondoljuk komolyan, hogy ilyen fogyasztásért fognak körbeugrálni 70 embert egész este". Mivel a kollégák nagyon várták ezt az éttermet, ezért nem mentünk el a p...ba, hanem meghallgattuk a javaslatukat, és az általuk előírt menüt rendeltük. A vicces az volt, hogy kisvártatva kiderült, hogy amit ők adtak, az kevesebbe került, mint amit mi meg akartunk rendelni (mi az étlapról kevesebb fajta, de drágább ételekre gondoltunk, amit a cég fizetne), csak, ugye nem tudtuk pontosítani a fenti beszólás miatt ;-)))
Az amszterdami kaland jóval kisebb, ott csak annyi történt, hogy előzetes foglaláskor nem jutott eszébe az étteremnek, hogy hogyan fog kiszolgálni egy tréningnyi (kb. 30) embert, még akkor sem, mikor kiosztották az étlapot, csak, mikor mindenki kiválasztotta, mit enne, jöttek a hírrel, hogy a konyha összeomlik, ha harmincan harminc félét rendelünk, ezért kiválasztottak 1 marha, 1 csirke és 1 vega ételt, és csak ezt lehetett rendelnünk. Más kérdés, hogy az étterem televolt, és a másik, nem hozzánk tartozó hatvan ember bármit rendelhetett, úgy, hogy ez volt életem leghosszabb vacsorája, mert így is vagy két órába került, mire mindenki elé odakerült a vacsorája. Mondjuk, ennek az étteremnek már a nevére em emlékszem, és esély nincs, hogy tudatosan elkerüljem, de a Kalichba azóta már többször nem mentem, vittem senkit a fenti kedves hozzáállás miatt.

Sanima 2008.05.08. 11:09:45

Vitéz Nagybányai Horthy Miklós legkedvesebb matróza.
A legkedvesebb kimaradt:)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.05.08. 11:10:57

Miért nem azt írod egyszerűen , hogy NEM SZOLGÁLTAK KI. Ha "C" típusú volnál, ezt a sajtó címlapon hozza. "Nem engedték be a Zétterembe." "Kátrányos megkülönböztetés."

Van olyan üzletszabályzat, mai előírja a 15 fős társaságnak a 8ezer+Áfa fogyasztást? Nem lehet. Hát akkor?
Megérte volna, hogy egy kicsit erősködj, és te szivatgasd. Akkor most nem te éreznéd magad rosszul.

Tajparaszt 2008.05.08. 11:12:00

Szerződés létre jötte, szóban, írásban, ráutaló magatartással.

Amúgy sok helyen csinálják azt, hogy 100.000 Ft és majd te összeszeded utólag a többiektől.

Mondjuk a 8000Ft az királyság.
300 Ft-os francia krémessel is 26 és fél adag:)

Na, azt edd meg:)

Dee_ 2008.05.08. 11:13:18

Szerintem befutott egy másik foglalás is, és megpróbált finoman lerázni, ezért volt a hercehurca. Gondolta ha Te mondod le amiatt, mert berángat, nem veszi fel a megadott számos telefont, még mindig jobb, mintha neki kéne az arcodba mondani, hogy sztornó, mert ismertebb emberek akarnak bulizni nála.
Ilyenkor nem kéne megadni nekik a sima lekopás örömét.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.05.08. 11:14:10

Küldj oda egy kisebbségi önkormányzatot, kihelyezett ülést tartani. Te fizeted 8e.ft. + Áfa /Kopf. Hálából.

paranoid 2008.05.08. 11:20:30

Hajlok a médiahack felé.
Most nyitott ez a nyomorult étterem és mindennap áll a bál körülötte...

Zorro2007 2008.05.08. 11:24:39


Szerintem egy normalis etteremben egy 15 fos tarsasagnal az a minimum, hogy a vegen adok pl. 10% kedvezmenyt az arbol...es meg igy is kerestem 1-2 ora alatt netto 40-50EFt-t...minimum...amator

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.08. 11:27:50

A médiagenyák felkészülnek arra, hogy egyszer kiégnek a képernyő mögül és meg kell valamiből élniük. Mivel a tévészereplés és az azt övező cirkusz (stáb, progyuszer, stb) is tulajdonképpen elad nekünk egy illúziót, ezért mi mást várhatnánk egy ilyen ember éttermében? Egész életében hazugságból élt. Mert ugye mi is egy progyuszer? A legundorítóbb állatfajták egyike. Nála már csak a felkapott sztárok tudnak gusztustalanabbak lenni. Például Norbi vagy Győzike.

átlátó 2008.05.08. 11:33:01

Így korán reggel ez nekem sok(k). Sváby,Kelemen A.,Kovács K. Megemelkedett a bélrendszerem. Ha valaki a Győzőt a Gáspárt is felemlegeti, elhányom magam.

the real 2008.05.08. 11:34:31

Zorro, általában úgy szokott menni, hogy nem kedvezmény van csoportos fogyasztás esetén, hanem igyekeznek rátenni még ezt-azt a számlára - főleg, ha tekintélyes mennyiségű alkohol is fogyott. Sajnos nem is egy helyen tapasztaltuk ezt.

Amúgy meg Vitéz Nagybányai Horthy Miklós leghűségesebb matróza

punpa 2008.05.08. 11:34:32

Átlátó, egészségedre. Sikerült már feltörölni?

átlátó 2008.05.08. 11:38:41

punpa! A Geszti lemaradt. Most,hogy magam elé idéztem azt a szép vörös etnikai jellemzőket hordozó fejszerkezetet, gyorsan ittam egy szódabikarbónát és az megmentett.

suo tempore 2008.05.08. 11:41:13

már nem divat a bárbekjú parti? le vagyok maradva...

Fairy Girl 2008.05.08. 11:46:40

Izé, én azt hittem, hogy a "nagyobb társaság" az ilyen 40 főnél kezdődik :) de lehet azért, mert vidéki vagyok :) Hozzászoktam a nagy falusi lagzikhoz meg ilyesmikhez.

(Nem ám.)

2008.05.08. 11:52:35

Dögöljön meg szomszéd tehene:

1, részben azért szar a magyar konyha, mert nagyon sok a vendéglátáshoz köze nincs kiöregedett olimpikon csinált éttermet a 80as évek elején.
2, most „kiöregedő” laikus médiagecik kezdenek el „vendéglátózni” „borászkodni”. Ld.: Kovács Kristóf, Sváby, RTL-es körszakálas majom, Ákos stb.
3, Na pont az ilyen fajták adják el neked a (fél)tudásukat úgy, hogy ők ezen nyugati elítszakmák tökéletes és tévedhetetlen magyarországi művelői, reprezentásai.
4, Igazából az ilyen faszfejek semmihez sem értenek, csak „nyugati tanulmányúton” összeszedett felszínes tapasztalatukat fordítják le magyarra, azt a magyar faszparaszt és „értelmiségi” közvélemény elhiszi, hogy ezek a tahók vmi különlegeset és újat hoznak létre. És ezek az emberek tényleg azt hiszik, hogy egyedi, kreatív és megismételhetetlen dolgot tettek le az asztalra. „Kész zsenik”, igazából csak jó időben voltak jó helyen:

Sváby és Kovács K.: semmit sem találtak ki saját kútfőből, az összes műsorok nyugati licensz és mutáció (egyszerűen lefordították magyarra), Kovács K egyszerűen csak megnézte mi van Jay Leno színfala mögött és Sváby is külföldi tanulmányúton volt. De hogy holland BigBrothert kb. mintha saját ötleteként adja elő...
Geszti: ő is csak külföldről lopkod. nyikhaj, rikkancs, keljfeljancsi béna szóviccekkel, az erőltetett jópofizás nagymestere. De azért kurvára kreatív emberként van sztárolva...

5, Kovács P. József (az apja), na ő egy igazi beképzelt taszító viselkedésű figura élőben, többször szolgáltam ki pult mögül (nem vendéglátóipar...) Biztos nagyon terhes és megerőltető volt évtízedeket tölteni egy székben szöveget biflázni és felolvasni. Biztos ez a stresszes életmód tette ilyen felfúvalkodott hólyaggá. : )

Gumidomino 2008.05.08. 11:52:50

www.freewebbolt.hu
"Nagyon kevés olyan éttermet tudok felsorolni, ahol a vendéglátás alatt azt értik amit az jelent. Ezeket a helyeket kell látogatni, a többit pedig egyszerűen elfelejteni."


?

Tájfájter 2008.05.08. 11:53:12

"Szerintem egy normalis etteremben egy 15 fos tarsasagnal az a minimum, hogy a vegen adok pl. 10% kedvezmenyt az arbol...es meg igy is kerestem 1-2 ora alatt netto 40-50EFt-t...minimum...amator "

Nos, ez inkább kétesélyes dolog, mert ha nem 1-2 órát tölt ott az a 15 ember hanem 4-5öt, akkor effektíve nem fog annyit fogyasztani, mint 7-8 *5 párocska óránként.

Ezért szoktak foglalókat és előre összerakott menüt, minimum fogyasztást kérni több helyen.

Secnir 2008.05.08. 11:53:40

"Amúgy meg Vitéz Nagybányai Horthy Miklós leghűségesebb matróza"

neked az van feltetoválva? honnan kezdődik? a nyakadtól :)

vincent vega? 2008.05.08. 11:54:09

szerintem kovács úr beveheti.

albinoblacksheep 2008.05.08. 11:56:55

Aki képzett vendéglátos már rég külföldön dolgozik. Itt magyarországon csak szerencsétlen munkaerőt kap az ember és csomó konfliktus sokszor ezen alkalmazottak hibája.

Zorro2007 2008.05.08. 12:01:20

the real:

Akkor ez szerencsere nalunk mashogy van, en orulok ha tobben jonnek( es ezt kb. 10%-al honoralom, vagy 1-2 uveg ingyen pezsgo, alkalomtol fugg), mert egy 15 fos tarsasaggal mindig kevesebb dolog van mint 15 kulon emberrel...es a vegen meg mindig en jarok jol, viszont ugyanezt erzi a kedves vendeg is!!!es ez a lenyeg...

Ezek a mediaficsurok ha kioregendnek majd a sajat karukon megtaluljak a vendeglatas alapjat...csak akkor mar keso lesz (nekik).

ohmyFgod 2008.05.08. 12:09:08

Interneten nem lehet panaszkodni. Mindig van pár hülye aki beleköt, de tényleg. (talán az érintettek?) Olyan posztot itt még nem láttam, amire legalább pár ember ne azt mondaná, hogy kamu az egész. Nevetséges. Szerintem ezek az illetők indulnak ki magukból, ezért vesznek mindent hazugságnak.
Tényleg azért elég sokan tudják, hogy milyen ocsmány állapotok uralkodnak a hazai vendéglátás háza táján, ez a sztori az átlag próbálkozásokhoz, átverésekhez képest nem is olyan durva. Bőven belefér, nagyon is könnyen elképzelhető.

Miért ne mehetne saját tulajként más étterembe kajálni a haverokkal? Jézus...

Ha valaki ekkora paraszt, ilyen módon szervezi az ügyet, akkor jobb, ha mindenki tud erről. Talán visszavesznek az arcukból, ha olvassák, hogy mennyien fikázzák őket. Ha pedig jó lesz a szolgáltatás, a fikázás ellenére úgyis mindig tömve lesz majd vendéggel, a jó helyeknek úgyis gyorsan híre megy. Ezzel a fogyasztók nyerhetnek.

SzigMa 2008.05.08. 12:21:31

Én az első "beszéljük meg ezt személyesen" hívás után azt modtam volna, hogy persze, bármikor szívesen látom a tulajdonos urat, vagy azonnal lemondtam volna. Kuncsorogni ezért?!

paranoid 2008.05.08. 12:23:54

ohmyFgod,

A negatív reklám is reklám. Majd éppen KK nem tudja ezt, aki nem az első műsorát adja el botrányba burkolva!(Fábry show - Tereskova, Liptai show - Pákó vs Ganxta)
Van aki erre cuppan. Akármibe lefogadom, hogy a kannácska ügy óta fellendült az étterem forgalma, pedig meglehet, nem tűnik túl vonzónak egy étteremben véres fejjel táncoló majd kidobott celebecske.

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.05.08. 12:35:18

Ilyen sajnos fent említett okok miatt előfordul. A Liszt Ferenc téren két éve beültünk öten az egyik kávézó teraszára. Rendeltünk egy zsiráfot, amiben első körre elég sör van 5 embernek, előételeket és üdítőt. Gondolom világos kellett volna hogy legyen, hogy nem előételt fogunk egész este fogyasztani. Több, mint fél óra várakozás után megkérdeztük a pincért, merre tart a rendelésünk. Félválról odaszólt, hogy ennyit ő nem hoz ki, mások koktélokat rendelnek, nem fogjuk a pohár sörünket szopogatni, amikor más fogyasztana is. Mindezt a fent említett kezdeti mennyiség mellett. Pechje volt, a helyen ismerem a vezetőséget, azért is mentünk oda, mert színvonalas hely. Meg voltak lepődve, bár tudták, hogy egy bunkó az illető, azt hitték, hogy csak a kollégákkal, a vendégekkel nem. Másnap már nem dolgozott ott.
Szóval érdemes kiállni az igazad mellett, amíg te megadod feléjük a tiszteletet, addig neked maximálisan kijár a minőségi kiszolgálás!

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.05.08. 12:38:28

Hja, asztalfoglalás: egy telefon, időpont, ők megköszönik, hogy a helyet választottad, kérnek, hogy pontosan érkezz, mert 15 percig tudják foglalni az asztalt. ennyi. ahol fényképes önéletrajzot kérnek, oda nem megyünk, inkább szülinapi buli a mekkdonáccban!

2008.05.08. 12:45:03

egyszerűen mindig igazam van, okos vagyok és szerény: tehát tökéletesen átlátom a helyzetet és mindig a végső igazságot mondom stb.

Nádasi 2008.05.08. 12:54:03

Én kétszer voltam ott szülinapozni és mind a kétszer rossz tapasztalatom volt.Először a pincér mondta azt a normál hangerővel a meg nem érkezett de megrendelt köretre rákérdező lánynak, hogy :Ne féljen nem megyek el
Majd ugyanő azzal hozta a sültburgonya köretet 15-perc késéssel, hogy séf úr azt üzeni, hogy ez nem McDonalds. amitől kértük az üzletvezetőt aki bocsánatot kért és ingyen édességeket erőltetett ránk, amiről később kiderült hogy a süteményespult vegyes maradékai de a gyerekek jóízűen elfogyasztották. Másodszor a személyes foglalás ugyanúgy nem akart sikerülni mint a panaszosnak.
Értetlenkedés, ode nem figyelés az egy perces diskurzusban, a pince-borozó minden áron való erőltetése, ez volt a jellemző. aztán estére csőtörés következett be és elmaradt az az napi buli, Jó is volt ez így. Engem elvesztettek.

AlulírottFentemlített 2008.05.08. 14:47:41

CsaK azt nem értem, hogyan mi abban a producerség, hogy a Liptai, lánykori nevén: Szulák Show-ba javarészt a tv2 műsorainak szereplői, műsorvezetői voltak mindig a vendégek!
Esetleg olyanok, akik előtte már jártak a Fábrynál.

Arra már nem futotta a progyuszörnek, hogy valami noormááááááális vendéget tudjon becserkészni!

Tengertánc (törölt) 2008.05.08. 15:01:56

Gondolom, a hetiválasz nem véletlenül seggnyalt nekik...A Kovács família, meg a fábrysanyi is Orbán Suttyó udvaroncai közé tartozik.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.05.08. 15:29:51

én 2004ben jártam így a margithídnál a sziesztába... 15-20 fős csoport... tejfogúak, tehát csak üdítőztünk... az asztalokat nem engedték összehúzni(!!) így 6 ember helyén ültük 15 a többiek a másik asztalnál... jön a főnök, hogy képzeljük, hogy csak iszunk, mert a szakács unatkozik! hánemleszarom??? a számla vége a 2 asztalnál vagy 35k lett... legközelebb máshol költözzünk...

egyre pofátlanabbak a vendéglátósok! majd én (a vendég) eldöntöm, hogy mit és mennyit fogyasztok! remélem ha legközelebb lemegy a nagytudású a közértbe hazafelé egy KG kenyérért, majd azt mondják neki, hogy sok a rektáron az üdítő és csak akkor kapja meg a kenyeret, ha vesz egy raklap üdítőt is hozzá :o)

Secnir 2008.05.08. 16:16:14

".Andrei · www.andreiground.com/ 2008.05.08. 12:16:56
Bölcs Ész: részben osztom."

kimaradt egy t betű


Bölcs Észt részben osztom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.05.08. 16:38:10

hat itt nalunk ugy mukodik, hogy foglalas
telefonon
ha meg el se jon, hat igy jartunk
van azert aki lemondja legalabb fel oraval elotte:)
van aki nem
meg eshet a ho is
ez ilyen

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.08. 21:16:26

hagyma: Hát igen. Ezt a rizikót be kell vállalni a vendéglátósnak. Ez nem jóárasított szolgáltatás előleggel. Azaz nem kellene annak lennie.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.05.08. 21:17:44

Secnir: te meg nyelvész-e vagyol-e? :DDD

o_tee 2008.05.08. 21:25:16

workoholic

Hogy neked mennyire igazad van! Bár a "mekkdonácc" helyett inkább csinálj otthon egy zsíros-kenyér-partyt! (Nem, nem nézlek parasztnak!) Tényleg jó buli, én egy ismerősömnél voltam ilyenben, és jó móka volt. (A zsíros kenyér helyett lehet kis tűz fölött kolbászt, szalonnát sütni, mellette jót fröccsözni...)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.08. 21:36:22

Először is: Vitéz Nagybányai Nagybányai Horthy Miklós kétszer kitüntetett legbátrabb matróza.
Betűméretről nem szól a történet.
Másodszor: Mindez nem fordult volna elő, ha nem sóherkednek, hanem fognak egy minibuszt, és elmennek a Rakaca-tóhoz, és beülnek a Tavitündérhez. (A mérsékelt árairól is híres vedéglátóipari egység a régi főnökasszony eredeti "foglalkozásáról" kapta informális nevét, ami (mármint a "foglalkozás" és a becenév) állítólag dominánsan öröklődött.)

A közönség is igazán arisztokratikus, (egy-két "kegyelmes úr" szinte mindig akad) ültem, ittam és énekelgettem ott egyszer egy olyan (kezdetben) hat fős asztaltársaságban, ahol hárman egyetemisták voltunk, de az egy főre eső letöltött átlagos börtönbüntetés meghaladta a 10 évet. (Utána ez az érték csak nőtt, de a decistől hozott szatmári szilva, egy-egy üveg sörrel leküldve minden új, közénk ülő vendég után erősen rontotta a számolási készségemet.)

Mint a harmadik kör után megtudtuk, Józsit ünnepeltük, aki 13,5 év után szabadult akkor, mert példás magatartása miatt harmadolták a büntetését....

friccs 2008.05.08. 21:36:57

Ha ez tényleg így történt -és miért lenne kitaláció-, akkor ez azt jelenti, hogy az étterem nagyon jól megy, és a tulaj (meg a mellékelt ábra szerint a személyzet is: "séf úr azt üzeni, hogy ez nem McDonalds") úgy gondolja, hogy megengedheti magának, hogy ő döntse el, ki járhat éttermébe enni. Ha ez tényleg így történt, akkor a tulaj (meg a személyzet is: "séf úr azt üzeni, hogy ez nem McDonalds") egy hatalmas paraszt, akit túlságosan is elkényeztetett az élet, és teljes szereptévesztésben él...

Abramelin 2008.05.09. 08:14:11

Szevasztok!

Én anno 15 évvel ezelőtt jártam így:
Osztálytalálkozót szerveztünk a néhai debreceni Spaten Sörözőbe (volt Ifipark...) A többiek előre személyesen leszervezték hogy megyünk vagy 30-an, iszunk amennyit gondolunk csak legyen vagy 5-6 szabad asztal!
Mindenki eljött aki igérte, megindúltak a rendelések... kb. 1 óra múlva ránkszólnak hogy: "...ha nem fogyasztunk el lehet menni!.."
Ezt nem igazán tudtuk mire vélni hisz itt csak inni lehetett, enni nem.
(Még kora du.-án volt, voltak szabad asztalok, nem foglaltuk el az összes asztalt!)
Nem foglalkoztunk a pincérrel, dumálgattunk tovább...
Majd amikor ez még egyszer megismétlődött, kértük a számlát. Természetesen megpróbáltak megvezetni minket vagy 2000 Ft-al (ami akkor még jó pénz volt!) Kifizettük a valós összeget, mert mindenki el tudta mondani mit és mennyit fogyasztott, és leléptünk a helyről! Én:"...NA IDE SE JÖVÜNK TÖBBET!..." felkiáltással!

Ui: Azóta már lepukkant a néhai Ifipark. Nappal BMX banditák, éjjel hajléktalanok tanyája!!! Jobb is így!

drszaszp 2008.05.09. 15:21:18

Állítólag minden este telt ház van. Nem fogsz neki hiányozni! :-)

drszaszp 2008.05.09. 15:23:00

Amúgy szerintem nagyon kicsi a választék, és lassú a kiszolgálás. Nincsenek rá felkészülve, hogy pörögjön a hely. Ebből is látszik ,hogy nem szakember. Kár, hogy nem Auguszt Cukrászda nyílt ott, régen az volt!

Kovács Kristóf 2008.05.12. 23:02:28

Kedves blogozók,

Nem vagyunk önmagunk ellenségei. Tisztában vagyunk azzal, hogy a vendégeinkből élünk, és nyilvánvaló, hogy egy 15 személyes szülinapi saját jól felfogott érdekünkben sem fogunk elszalasztani. Azt is tudom, hogy minden elégedett vendég mégtöbb vendéget hoz, és ez természetesen fordítva is igaz. Ezzel együtt a következőket tudnotok kell:

A Déryné egy kis kapacitású bisztró, mindent frissen készítünk, egyenként, egyáltalán nincsenek készételeink. 2-4 személyes vacsorákra vagyunk berendezkedve, mindent a chef személyesen tálal a vendégtér kellős közepén a látványkonyhában.

Már 8-10 vendég együttes étkezése is külön felkészülést igényel, hiszen ennyi főételt egyszerre nem is tudunk kitálalni a földszinti konyhánkban. Ha nem tudunk előre felkészülni, akkor egy nagyobb csoport miatt (mindenki szereti egyszerre kapni a fogásokat) az egyidejűség miatt akár 30-40 percre is megáll az élet, és ezt a nálunk étkező többi 70-80 vendég bánja. Ezért kialakítottunk egy olyan rendszert, hogy 15 fő fölött külön kezeljük a foglalásokat, mint egy kis rendezvényt, és előre felkészülünk, menü ajánlatokkal, ha kell, tortával, előételekkel, tapasokkal, behűtjük a borokat, személyzetben és alapanyagban előkészülünk és az előkészítőkonyhánkból tálalunk.

Mindez azért tűnik ilyen körülményesnek, mert mindeközben az étterem folymatosan teltházzal üzemel, 4 napra előre tartunk a foglalásban és a rendezvény nem béníthatja meg a munkát. Egy nagy kapacitású, fél-háromnegyed házzal üzemelő étterem (inkább ez a jellemző a városban) minden ilyen jellegű körülményeskedés nélkül megoldja a feladatot, hiszen korántsem súrolja a kapacitásuk határait.

Persze ebben a folyamatban a vendégnek is közre kell működnie. Segítenie kell a menü előrendelésében, a torta kiválasztásában, és mindezt - ha szükséges - kommunikálnia kell a csapatával. Naponta csinálunk szülinapokat és borkóstolókat, céges rendezvényeket ilyen nagyságrendben és nem volt probléma eddig sehol. A fenti kommunikációt azonban nem tudjuk nélkülözni. A város egyik legnagyobb forgalmú vendéglője vagyunk, egy 15 fős foglalást sajnos nem tudunk egy tollvonással elintézni.

Mindezt valóban személyesen szoktam intézni pontosan azért, mert hiszek a személyes vendéglátásban. A kedves hölgy elbizonytalanodott, amikor a fenti információkat meghallotta és időt kért. Utána - szinte az utolsó pillanatban - valóban nem ért el, ismeretlen számokat nem szoktam felvenni, de egy sms-t ha küldött volna, biztosan visszahívom és megbeszéljük a részleteket. Közben telt-múlt az idő és megtelt a foglalási könyv, így végül a borozóban tudtunk volna helyet adni, ez azonban nem felelt meg. Az eset tanulságos, nyilván hibáztunk, talán el is beszéltünk egymás mellett. Egy azonban biztos: azért vagyunk, csak azért, hogy vidám és boldog vendégek távozzanak tőlünk. Ha ez most nem sikerült, akkor nyilván valamit elrontottunk. Le fogjuk vonni a tanulságokat.

Kovács Krsitóf
Déryné

u.i. Kedves drszaszp! A Krisztina tér 3 műemléki felujítása az Auguszt család fennmaradt fotói alapján történt. A régi Auguszt Cukrászda képei pedig a bejárattal szemben ki vannak függesztve..kóstólja meg a süteményeinket - hetente ők is személyesen tesztelik, mert hozzánk jár az Auguszt család is...erre különösen büszkék vagyunk!

bizonytalan  2008.05.16. 11:45:30

aki ismeretlen számot nem vesz fel, az mi a kurva anyjáért mondja, hogy akkor hívj ezen... ja, h. csak SMS... fotosóp.

ezzel az önkritikával KK for president!

de (***) legalább tud angolul.

nevetsegesek vagytok 2009.05.14. 22:15:32

@Utazgató:

Kedves Utazgato.

Felhaborito a bejegyzesed amit Kovacs Kristofrol irtal vagy fogalmazhatok ugy is, hogy egy regebbi fonokomrol.
Nem tudom megerteni az embereket miert kell rosszindulatu es undorito dolgokat a masikhoz vagni ugy, hogy nem is ismerjuk a masik felet.
Akkor hallgassatok meg egy olyan embert Kedves forumozgatok aki ismeri a maga modjan 2 lepes tavolsagbol Kovacs Kristofot.
En egy evet dolgoztam a Deryneben mint megbecsult pultos-felszolgalo. Mielott idejottem egy kis nevtelen etteremben dolgoztam. Az elet ugy hozta, miutan haza jottem kulfoldrol, hogy itt kapok allast. A mai napig halas vagyok Kovacs Kristofnak es a csaladjanak, mert egy olyan rendszert es szemleletet mutattak meg a vendeglatasban amit egesz eletemben magammal viszek.
Minden treningen ereztem a szavaibol es es tetteibol, hogy el-hal a vendegekert. Kristofnak ez az elete. Es felvilagositanek mindenkit, biztos forrasbol tudom ,hogy Kristof nem meleg. Egy ertelmes es inteligens ember aki barmibe is fog azt sikerre viszi.
Azt gondolom senki sem tokeletes attol mert o Kovacs Kristof attol meg ugyan olyan ember mint mi.
En jelenleg Londonban elek egy felkapott etteremben dolgozom a Sohoban es, ha Kristof nem csinalta volna meg az ettermet es nem dolgoztam volna ott akkor en nem lennek ....ott ahol vagyok.
Kedves Utazgato. Remelem te biztosan tobbet tudsz felmutatni es nem puszta irigysegbol irtad leveled:)

Udvozlettel:
Ronai Emese

kiscica79 2010.03.03. 18:24:18

ne sajnáld, hogy nem kaptál helyet a kaja meglehetősen középszerű próbáltam már egy párszor /több esélyt is adok :-)/ (a középszerűséget nem csak én mondom, hanem az étteremkritikák és kiadványok is pl. Alexandra étteremkalauz). Úgy tűnik a belsőépítészet fontosabb volt, mint az ételek minősége. Olyan mint egy plázacica kívülről minden tökéletes, de belül azért már vannak hiányosságok. Inkább menjetek a nem messze lévő Aranyszarvasba mérföldekkel jobb az étel, még ha nem is olyan 'trendi'. Isteni paradicsomos nyelvet ettem ott, olyan puha volt, mint a vaj.
ps.: Déryné Bisztró=Leroy 2
süti beállítások módosítása