Tékozló Homár

A UPS a Magyar Posta babérjaira tör

2008.07.17. 13:38 | jackyll | 89 komment

Végre nem csak a királyi postát lehet szapulni, arra már úgyis van egy zsírúj blog. Úgy tűnik a UPS magyar végén is előfordulnak komolyabb koordinációs kihívások. Például, hogy a német címzésű misztikus "Kocskemét" nevű város telefonos segítség nélkül is visszafejthető, viszont csak egy telefonba kerülne kideríteni, mikor van otthon a t. megrendelő. Érthetetlen továbbá, miért akarják elvámoltatni a vámmentes cuccokat és miért adják oda a szomszédnak a csomagot. Alább két történet olvasható Szaptól és kecsaptól:

A dolog úgy kezdődött hogy én balga az ebay-n rendeltem immár sokadszorra magam és családom számára hasznos dolgokat. Ez már visszamenőleg sok éve minden különösebb probléma nélkül működött. A németországi eladóval történt egyeztetés után átutaltam részére a vételárat plusz a szállítási költséget, ezután türelmesen vártam. Kb tíz nap után kezdett a dolog gyanús lenni ezért ismételten az eladóhoz fordultam hogy mit tud a küldeményről. Ő közölte velem hogy már másnap feladta részemre az árut és tudatta a szállítólevél számát. Ennek ismeretében utánanéztem a neten és láttam hogy a csomagom már több mint egy hete a UPS vecsési raktárában van. Az is kiderült hogy nyomoznak a címzett után mert Magyarországon nem találják Kocskemét nevű helyet.

Azonnal telefonáltam a UPS ügyfélszolgálatára ahol a fenti számra hivatkozva készségesen közölték velem a szállítólevélen található nevem, címem ami az előbb említett kis elíráson kívül korrekt volt. Ezt követően próbáltam a hölgyet meggyőzni arról hogy a Kocskemét nagy valószínűséggel Kecskemét lesz amit ő el is fogadott majd ígéretet tett hogy másnap kihozzák a csomagot.

Türelmesen vártam /ez már a fizetés utáni 15. nap/ de a futár csak nem jött. Ismét megnéztem a netet és megdöbbenve láttam hogy az előző napi megbeszélésünket követően csomagomat visszaküldték a feladónak. Újabb telefon a UPS ügyfélszolgálatára, másik hölgy közölte hogy a megadott cím nem létezik ill a futár nem találta. Mivel a cím minden kétséget kizáróan létezik,tekintve hogy családunk 53 éve lakik itt, marad a második verzió azaz a futár nem találta. Ő nagy valószínűséggel egy úgynevezett balfasz jellegű futár lehetett mert valamelyik szintén a UPS-nél tevékenykedő kollégájának kb egy hónappal ezelőtt már sikerült ez a feladat, ugyanis az ugyancsak német feladótól származó csomagot gond nélkül kézbesítették részemre. Mindezek után kérésemre kapcsolták (a főnököt ?) bizonyos Sz. Z. urat akinek immár harmadszor meséltem el a történetet. Ő megígérte hogy utánanéz és visszahív. Ez így is történt, majd közölte hogy a rendelkezésére álló adatok szerint két esetben kísérelték meg a küldemény átadását de mivel nem tartózkodtunk odahaza ez sikertelen volt.

A baj ezzel csak az hogy szinte mindig van valaki a házban de ha véletlen kétszer egymásután nincs senki hol van az értesítő a kézbesítési szándékról? Családi házról van szó, zárt postaládával! Azt már nem is kommentálom hogy ez a negyedik kifogás arra vonatkozóan miért nem kaptam meg a küldeményt. Kérdésemre hogy mikor kerül végre hozzám az áru azt a választ kaptam hogy nagy valószínűséggel csak akkor ha kifizetem ismét a szállítást ami újabb kb nyolcezer forintot jelentene. Természetesen én ez ellen tiltakoztam, mire a fent említett Sz. Z. úr arra kért hogy írjam le a történetet s azt küldjem el neki e-mail-ben, utána fog nézni mit tud tenni. Ez megtörtént de erre semmilyen visszajelzést nem kaptam, illetve az imént csörgött a fiam mobilja és a UPS keresett engem. Azon a telefonon amihez semmi közöm, amit nem adtam meg senkinek, igaz hogy a szám szinte ugyanaz mint az enyém csak a vége 75 az övé 76, mert valamikor egyszerre vásároltuk. Arra gondolni sem merek mi van ha valaki az ország túlsó felén veszi fel és mivel az egészből semmit nem ért leteszi a telefont.

A fentiek figyelembevételével nagyon valószínű, hogy a UPS-nél elkönyvelik hogy ők mindent megtettek, csak én nem akarok együttműködni velük hogy megtaláljanak. Hála Istennek nem így történt, megtaláltak és azt az ígéretet kaptam a történet negyedszeri elmesélése után hogy megpróbálják!! visszafordítani a küldeményt. Most a feladást követő 16-ik napon itt tartunk. Már csak a saját érdekemet figyelembe véve is szívből drukkolok a UPS-nek hogy valamikor mégiscsak sikerül részemre átadni a szállítmányt tekintve hogy az egy gépjármű alkatrész ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz azt beépítve 13 éves autómba végre elhagyhassam a UPS szerint létező is meg nem is házamat.

Kocskemét 2008.07.16. Szapi

***
 

Adva vagyon egy külföldi rokon, aki eltalálta, hogy csomagot küld nekünk az UPS-szel. 07.11-én felhív az UPS-től Sz. Gergely, hogy kér egy e-mail címet, elküldi a vámárunyilatkozatot, legyek kedves visszaküldeni neki, és majd hív, hogy mikor hozzák a csomagot. Rendben, nyaralok vidéken, kedden tudom visszaküldeni jó-e? Persze csak küldjem, ő hív és jön a csomag. 07. 15. vissszaküldöm, közben riadóztatom a családot, hogy ha telefonálnak mikor jönnek legyen otthon valaki, hogy átvegye a csomagot. Dolgozó család, a munkahelyre nem lett volna megoldás csomagot kérni. (Bár egy Cib bankban voltam már úgy, hogy épp megjött az avonos csomagja az ügyintéző hölgynek, minket otthagyva, az ügyintézést félbehagyva rohant atvenni a csomagot, de ez egy másik történet).

Szerdán telefonál S. István a futár, hogy mivel nem vagyunk otthon ezért Janinak a szomszédnak odaadja a csomagot. Mondom nekem azt ígérték, hogy telefonálnak, hogy mikor hozzák, de sebaj 5 perc és ott vagyok. Ő nem vár, neki nem mondták hogy telefonáljon, itt van Jani már oda is adta neki a csomagot. Rendben, hát nem köszöntem meg a hozzáállását, de nem tudtam mit tenni. Ezek után a futár visszahív, hogy Lacinak odaadta a csomagot, és én miért nem köszöntem meg neki a munkáját. (Hogy most Jani vagy Laci a szomszéd arra már rá se kérdeztem). Mondom azért, mert nem telefonáltak, ergo nem voltam otthon, más megoldást nem tartott elfogadhatónak, a lehetőségét sem adta meg, hogy gyorsan kitaláljunk valamit, (pl: melyik szomszédnak adja oda),kész tények elé állított, mit vár tőlem? Egész nap vigyázban otthon ülve várjam a csomagot, hogy mikor méltóztatik hozni? Sz. kolléga megígérte hogy telefonálnak, mikor beszéltünk a vámáru nyilatkozatatról. Ezt a csomagot nem kellett elvámolni, ma érkezett az országba és már ő ki is hozta nekem, mondta futár. ÁÁ szóval több csomagom is van, erről csomagról tehát nem is tudtam. Semmi értesítés nélkül beállít az ups és csodálkozik hogy nem vagyok otthon? Futárnak szóvá teszem az ügyintézés furcsaságait és már fejből adja meg az ügyfélszolgálat számát, mikor megemlítem, hogy panaszt teszek.

Felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy panaszt tegyek és kiderítsem hány csomagom is van tulajdonképpen. K. Annának előadva az esetet ő közli, hogy ja a Gergő szokott olyan dolgokat ígérni amit nem tart be. Remek, de ő megadja nekem a Gergő számát és hívjam fel, hogy miért nem tartotta meg nekem az ígéretét. Tessék, én hívjam fel az alkalmazottat és kérjem rajta számon, hogy rosszul végzi a munkáját? És mit érek el vele, egy jót röhög? És ha ez köztudott róla akkor, nem a főnökének kellene ezt számon kérni?
A futár pedig szabályzat szerint járt el, mikor odaadta a csomagot a szomszédnak. Mondom rendben és az is a szabályzat része, hogy fennhangon kioktatóan beszél az ügyféllel? Az nem. Legalább ez megnyugtat. Kérem, hogy mindkét kolléga főnökének továbbítsa a panaszomat. Erről azonban nem győzött meg a hölgy, hogy így is lesz.

Leírtam hát ide is, okulás képpen, jobb ha van egy állandó beépített családtagunk otthon, aki soha ki nem mozdul és a hirtelen felbukkanó ups csomagokat várja.

Üdv: kecsap

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SylverRat 2008.07.17. 13:40:16

jólteszi.
pfujj posta.
első?

Dr. Kix 2008.07.17. 13:53:10

a DPD-t is kerüljétek. Ott meg lopnak. A panaszügyintézés pedig egy vicc.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.07.17. 14:05:57

rendelni ebay lenni nem nagyon jó
ups lenni nagyon szép cég
magyarisztánben ilyen

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2008.07.17. 14:06:58

nekem kihozták a csomagot, nem voltam itthon mert péntek volt... hétfőn magánszorgalomból kihozták itthon voltam, megkaptam nem volt semmi gond :)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.07.17. 14:11:59

"balfasz jellegű futár"

Ez jó! :D

vizsla_barat 2008.07.17. 14:13:37

UPS, FedEx, USPS, DHL az alairast nem igenylo csomagokat lerakja az ajtonk ele. Igaz,itt nincsenek reti negerek sem dobrai brazilok.

765mb 2008.07.17. 14:18:12

Az se sokat segít, ha MINDIG van otthon valaki. Mert nekünk a postás néni/bácsi a tény megállapítása nélkül behajigálja az értesítőt, és battyoghatunk mink a postára.

DE! Írtam erről panaszt postának, amit ők VISZONT kivizsgáltak az ígért 30 napon belül, beszéltek a kézbesítővel, aki persze lehazudta, DE ezek után nem mert próbálkozni, ezért már van egy kézbesített küldeményünk, amit LE IS ELLENŐRZÖTT A MAGYAR POSTA!!!!

Szóval akkor a MAgyar Posta jobb, mint UPS???

Secnir 2008.07.17. 14:19:28

de legalább kihozták baszki. postánál jó eséllyel meg sem kapod (nyomonkövetés? a XXI.-ik században? nemááá).
ha megkapod, akkor a törékeny lebaszva a földre, a nagyméretű doboz begyűrve a 4x4x8 cm-es postaládába, a drága küldemény(1000 forintnál drágább) felbontva és megfelezve, újság-könyv kiolvasva, konzerv üresen.
szóval egy vicc. örülhetnétek, hogy megvan a cucc.

gelsystem 2008.07.17. 14:21:37

vásároltam az ebayon csütörtökön a zusából...
pénteken kifizettem péjPál-al......700 dodó+postakötcség....kedden reggel kezemben a csomag....no vám-no szipogás....upszszsz szerencsém vót....
akkor én most sikeres vagyok??????

Jólfelhúztammagam 2008.07.17. 14:25:23

Nem is tudtam, hogy Kannácska a UPS-nél telefonos kisasszony.

zsoci 2008.07.17. 14:27:05

Mért izgultok. Én van olyan csomag amit 4 hónap után kaptam meg valami isten tudja milyen futárszolgálattól. Németországban adták fel a postán DHL-postpacket ként.

De a kedvencem mikor a belvárosi bérház kapujára ragaszt a tetű egy 3*4cm matricát hogy itt volt. Én meg minden este nagyítóval nézzem át az egész házfalat nem ?

üdv zsoci

renesis 2008.07.17. 14:27:56

és mi van ha rosszba vagyok a szomszéddal,az meg ellopja a csomagot?
Kiváncsi vagyok kinek az engedélyével adják vadidegennek a szexshopból rendelt csomagomat?!

Labdacs 2008.07.17. 14:34:46

nekem a Magyar Királyi Posta küldött vissza egy csomagot Hollandiába, mert a címzésen Szendtendre volt Szentendre helyett. persze helyes irányítószámmal, utcával, házszámmal.

Kutya23 2008.07.17. 14:43:45

Lehet h akkor a pósta és a ups egy cég? Hmmm

nipp 2008.07.17. 14:50:59

Hát, mi a TNT-vel jártunk hasonlóan. Vártunk egy csomagot, a nevet elírták, de mivel egy nagyon gyakori név egyetlen karakterét írták el, kitalálható lett volna... A telefonszám rá volt írva a csomagra, de a feladó a futárszolgálat rendszerébe valamiért nem adta meg. Nos, a követési számmal felhívtuk őket, hogy akkor mi van... Azt mondták, hogy ők megpróbálták kézbesíteni a csomagot, csak nem sikerült elsőre, másodszorra pedig egyezetetni akartak, csak nem volt telefonszám megadva, és hát ők nyomoztak a telefonszám után. Másnap kihozták, 3 napra rá felhívtak, hogy akkor egyeztessük már le, mikor is hozzák ki. Mondtuk, hogy már itt van. Az ügyintéző pedig csodálkozott... Mondjuk legalább nem adták oda sem a szmszédnak, sem a gondnoknak...

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.07.17. 15:17:24

Nelson, megjöttem, csak szerszámot kerestem a garázsban, hátha veszek csipszet:)

nálunk anutám kapott ámerikából csomagot, és kellett volna vámot fizetni. olyan rendik voltak a futárok, felhívtak, hogy ha megkérem a feladót, hogy az értékről ír egy emilt nekem, amit én továbbküldök nekik, hogy a csomag tartalma nem 500 dodó, hanem csak 50, nem kell fizetni. nem tom már melyik volt, de jól esett.

uniko92 2008.07.17. 15:26:28

sevenof_9 2008.07.17. 14:13:37
UPS, FedEx, USPS, DHL az alairast nem igenylo csomagokat lerakja az ajtonk ele. Igaz,itt nincsenek reti negerek sem dobrai brazilok.

USPS = United States Postal Service, azaz az amerikai "királyi" posta. Ők biztos nem raknak le semmit az ajtód elé... hacsaknem a tengerentúlon lax ;-)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.07.17. 15:47:25

off
mamapicilánya,

helyes, norbicsipszhez legyen nálad mindig kombiné...izé...kombináltfogó!

on

vizsla_barat 2008.07.17. 15:49:42

uniko92 2008.07.17. 15:26:28

USPS = United States Postal Service, azaz az amerikai "királyi" posta. Ők biztos nem raknak le semmit az ajtód elé... hacsaknem a tengerentúlon lax ;-)

De ott. Itt az USPS is kenytelen a fedexszel es a upszel hasonlo szolgaltatasokat nyujtani. Ja es a postaladak ketiranyuak (logikus nem?). Fellibbented a piros zaszlocskat a ladan es mar viszi is a postas a levelet,csomagot. A FedEx kijon a csomagert(a multkor alig birt megfordulni a nagy teherautojuk az udvaron). A postas (USPS) internetes rendeles alapjan kihozza a belyeget. A posta (USPS) szoftverevel belyeget lehet nyomtatni a boritekra,nem kell nyalakodni(amugy is minden belyeg ontapados).

Egyszer egy postas biciklin kitekerhetne ide a CsKirMagy Posta vezerdirije szetnezni...

theutat villám 2008.07.17. 16:19:04

szarjanak sünt volt már?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.17. 16:47:51

@mamapicilánya : Szerszám? Nincs? Tudok segíteni :)
(Csak az asszony meg ne tudja :D )

Murdock 2008.07.17. 18:43:23

Nekem a TNT-vel eddig csak jó tapasztalataim vannak!
UPS 50-50 %, mással mág nem volt dolgom.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.17. 18:47:15

Annyit egyetlen külföldi futárszolgálat sem tud lopni idehaza, mint a Magyar Posta.

Megpróbálhatják, de nem fog menni.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.17. 19:31:17

fedex, két csomag a zusából, vámot ÉS áfát fizettetnek a szállítási költség után, merthogy "az értéknövelő tényező". a kurva anyjuk az értéknövelő tényező, az.

Gera 2008.07.17. 19:32:33

Én DHL-lel jártam úgy, hogy az amazontól Karácsonyra még épp időben rendelt könyvet visszaküldték kézbesíthetetlen címszóval úgy, hogy meg sem próbálták és fel se hívtak. A címzés helyes volt. Az amazon visszaadta a pénzt, megrendeltem újra és most már tapasztaltan előre felhívtam a DHLt, hogy csomagom jön és legyenek szívesek kikézbesíteni. Meg is jött kb egy nappal Karácsony előtt.

Postán viszont eddig még mindent megkaptam :)

boreger 2008.07.17. 19:38:29

Nekem is a DPD gyökér kézbesítőjével volt horrorélményem. A cégnél panaszügyintézés nincs, így elmondhatják, hogy rájuk senki sem panaszkodik. Ugye milyen egyszerű?

Hozzászóló 2008.07.17. 20:04:21

Nálunk Indiangliában a díhécsel alkalmazottai rendesen dézsmálják a játékszoftvereket tartalmazó dobozokat, aztán küldhetem mindig vissza. Bár nem is értem miért írják rá a dobozra, hogy mi van benne?!

Netuddki. 2008.07.17. 20:13:33

Néztem egy oldalon milyen árakkal dolgozik az UPS (USA-ból). Érdekes módon Izraeltől Németországig, EU-n belül, Távol-Keletet, Ausztráliát is beleértve ugyanazt a cuccot $51-ért szállítják.
Volt cuculista országokban érdekes módon $106 a tarifa.
Nekem is már volt sajnos hozzájuk 1-2-szer szerencsém. Vásárlástól Vecsésig 3nap, VÁM-al sz@rakodás kedves UPS-nél 2hét.
Na azóta ha egy mód van rá nem velük szállíttatok, és nem is javaslom senkinek. Rohadt drágák, arról nem is beszélve ha Mo-ról kell megrendelni, akkor megfizethetetlen. Szó szerint.

Visszatérve az árak összehasonlítására, lehet, hogy az UPS nem is nagyon akar ide szállítani.

sickboy_ 2008.07.17. 20:19:51

elárulom, hogy az esetek 90% az ügyfél a hunyó, egyszerűen nem tudja "használni" a szolgáltatást. basszus, ha várok vmit, akkor nem 10 nap után érdeklődök. ajánlani tudom az internetes nyomonkövetést. sok kellemetlenségtől tud megkímélni.
sixx: ezt nem a fedex találta ki, gondolom ez a szabály

schawo2 2008.07.17. 20:59:49

Aki magáncímre vitet ki futárral csomagot, sikeres ember nem lehet.

Munkahelyi cím a nyerő. Céges csomagot mindig nagyon precízen szállítanak. Már többszáz csomaggal volt dolgom a világ minden pontjáról (és pontjára), semmi gond nem volt, legyen az DHL, UPS, TNT, DPD, vagy bármely másik random 3 betűs csomagküldő...

benchmade 2008.07.17. 21:17:41

DPD jó. Mindig felhív a futár, hogy hol vagyok és ha a melóhelyen akkor odahozza a csomagot. De volt olyan, hogy a városban egy megbeszélt helyen találkoztunk, mert mozgásban voltam.
Ja ez Szeged, gondolom embere válogatja.

Kutyakulak 2008.07.17. 21:28:36

Hat ja.Ugyanijen genyo moslek ceg a GLS is.Sot.Meg nagyobb fos mint az atlag.Nemis felteteztem volna a UPS-rol,de hat ez van.Vigyazni kell nagyon,mert meregdragak,es 1 kalap szart sem nyujtanak.Rohejesek.Ezek utan nalam a UPS kilove a jovoben.

josef_k 2008.07.17. 21:32:49

Nekem eddig nem volt gondom a UPS-sel, bár a DHL-t jobban szeretem (hiába, a design :)). Így utólag belegondolva, lehet, hogy nekem is csak azért ment minden rendben, mert mindig munkahelyi címre rendeltem. A nyomonkövetés viszont tényleg hasznos dolog, és érdemes élni vele.

boldiii 2008.07.17. 21:53:33

Nekem csak a Fedexszel volt 6 éve szívásom. Szétesett a csomag, de mondjam meg én, hogy mi is volt és van benne, intézzem a vámját stb. A végén pedig rámverték, hogy nem vittem el időben, pedig minden onnan származott, hogy szétesett a csomag, ami az ő hibájuk.

Szórakozhattam volna napestig, elmondtam a főnöknek, hogy hát ezért ez nem frankó, és ezzel nem nagyon ösztönöznek, hogy velük fuvaroztassak, de hajthatatlanok voltak.

No hát azóta sem vitettem semmit a Fedexszel, már ha egyáltalán léteznek még.

sompika 2008.07.17. 22:02:34

zsoci!Miattad regisztráltam!Annyira tetszett amit írtál! Vizuális típus vagyok és lelki szemeimmel láttam amint esténként nagyítóval nézed a kaput és keresed a 3×4-es kis matricát!Legalább megnevettettél engem!Köszi.Sompika

LittleBear 2008.07.17. 22:03:12

Minálunk a UPS hozott péntek délután a céghez nagy csomagot, amit hűteni kell(ett volna). A név kicsit el volt írva a szállítólevélen (a csomagon nem...), a portás nem bírt kitalálni senkit, akinek jöhetett, visszavitték, aztán hétfőig ült a doboz a 40 fokban valahol, amikor is újra kihozták, portás akkor már megtalálta az iletékest, aki fejét fogva állt a megbuggyant reagens felett... Persze a szállító addigra vígan elpályázott az aláírt szállítólevéllel (portásnak nem tiszte a buggyantságot ellenőrizni - a csomag nagy része egyébként a jégakku és a szigetelés volt...)

fairplay50 2008.07.17. 22:06:05

DPD Ausztriában olyan csomagot hagyott a házmesternél, ami nem is nekünk volt címezve, de gondolom mivel mi szoktunk eBay-es csomagokat kapni, ezért úgy gondolták ez is a miénk. Szerencsére a házmester ismerte a címzettet és elvitte neki. Ettől függetlenül korrekt cég. Nekünk egyébként kizárólag a USPS-Magyar Posta párossal volt szívásunk, mert a VÁM ügyintézés katasztrofális náluk.

(v)ad(r)i 2008.07.17. 22:15:35

hi,
ne bántsátok már szegény ups-osokat... ők is emberek a napi problémáikkal... és próbálják a legjobbat nyújtani ÉRTETEK (is)!!!

Nick-son 2008.07.17. 22:18:37

Ezt a postásblogot is az index nyomja?

boreger 2008.07.17. 22:22:12

benchmade! Az előtted írt DPD-s élményeim is Szegeden történtek.

Manyizga (törölt) 2008.07.17. 22:42:47

Magyar Posta: a múlt héten az ajánlott csomagként küldött holmimat a kézbesítő befőttesgumival a kapufélfa tetejére rögzítette. Mert nem fért be a postaládába...

Inkább áruljanak sorsjegyet... :)

dr.kevorkian 2008.07.17. 23:15:24

nálunk jófejek a postások. a szállítóval volt gond, 1-2 csomag elveszett (többnyire usps). onnantól meg a küldő félen múlik, hogy visszakapod-e a lóvét (nekem szerencsém volt).
pedig a ups bitang drága, de én naiv azt hittem, legalább ehhez mérten megbízhatóak is.

bean 2008.07.17. 23:27:45

A USPS kovetoje szerint kicsiny csomagom amit mult kedden atvettem, meg mindig a magyar vamon ul. Ja, es nem is tettek ra vamot, mehettem at az Orczy terrol a Nyugatiba hogy megkapjam. Jo, tudom, jottem volna elobb haza, itt vart az ertesito. De, a mondandom lenyege: az USPS tracker addig er valamit amig ide nem er, aztan joskapista b*szik frissiteni.

dr.kevorkian 2008.07.17. 23:40:06

ja, és nekem egyik csomagom, egy dvd levélként vagy hogy lett küldve (igaz ócsó volt). nagynehezen megszereztem az azonosítóját, hívogattam a vámkezelést, postát. aszongyák ezt nem lehet lekövetni, olyan, mintha nálunk bedobnál egy levelet a postaládába... tanulság: ajánlott csomgként (registered mail) kell megrendelni, még ha kicsit drágább is.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.07.18. 00:11:41

Nekem úgy jött csomag az amiktól DHL-lel, hogy Budabestet írtak rá a lüke feladók, mégis megérkezett. Pedig mégcsak nem is Buda legjobb részén lakom :-).

kujoon 2008.07.18. 03:38:32

Kicsit off: hogy a 'csába vagytok ilyen bátrak, hogy ebayon, akármin keresztül, elküldtök a világ másik végére 500 dodókat...?Én valahogy nem merném...ok, hogy van vmi minősítés (ha igaz) az eladót illetően, de hát kb baszhatom, ha elszelel a gempával, vagy egész mást ad fel, nem?Osztán meg regisztrál a ebayre ujra egy másik nickkel, ujabb balekot keresni...

chipichape 2008.07.18. 04:35:24

kujoon

1. Ha PayPal-al fizetsz akkor altalaban van Buyer Protection

2. Nem valoszinu, hogy egy olyan elado aki a nevebol el es van 15 exer pozitiv visszajelzese hirtelen elszalad a te 500 dollaroddal es ujbol regisztral. ezek a nevukbol elnek, tapasztalat, ha valaki negativ bejegyzest tesz akkor suru elnezeskeresek kozepette konyorognek az eltavolitasaert.

Szoval a rendszer mukodik, jol ki van ez talalva...

Udv,

Chip

kekegsm 2008.07.18. 06:39:39

Hozzám naponta jönnek futárcégek, UPS, DHL, GLS, Fedex, Eagle, stb, de még soha nem volt probléma. Évente kb 5000 csomag.

ravaluf 2008.07.18. 06:52:01

DPD: utolsó, szemét, szar tolvajbanda, ami közös bennük az összes többi tetves magyar courier szolgálatatóval, hogy 100 dollárért sem hagy ott értesítőt, nem hív fel, nem csönget be. Őszintén kívánom az összesnek, hogy a pokol tüzén rohadjanak el.

Magyar Posta és a vámkezelés: valaki magyarázza meg nekem, hogy ugyan milyen alapon vámoltatnak el velem egy 150 US$ értékű csomagot, illetve, miért is csapják hozzá azok a fartúró vámosok a postaköltséget, mely utóbbira megint csak miért fizettetnek velem vámot és ÁFÁt? Szánalmas, aljas, és megdöbbentően értelmetlen.

Rohadna el ez a kibaszott, szubbalkáni ország ott ahol van (a szolgáltatások minősége tekintetében, mert amúgy imádom.)

szajbely 2008.07.18. 08:24:02

Szokott lenni egy olyan mező a rendelésnél, hogy megjegyzés. Mindig beleírom hogy a szállításról telefonos egyeztetést kérek, amióta a "Királyi Posta" kihozta az utánvételes cuccot szó nélkül, persze nem volt otthon senki. Ehez képest rendeltem Szlovákiából egy raklap DVDt kitöltöttem az elöbbi módon a megjegyzés rovatot. Pár nap mulva mennék kajálni Óbudán erre csörög a telefon hogy xy GLStől és itt van Szentendrén a ház előtt de nincs itthon senki, mi legyen. Jó akkor 20 perc és ott vagyok mondom. OK addig elmegy másik címre hívjam fel, és majd valahol Szentendrén összefutunk. Beértem a városba, hívom HÉV állomás (mint viszonylag központi hely) Hát azt ö nem tudja hol van, de 10 perc és megkeresi. Addig én hazamegyek, jöjjön oda. Jó, és kp fél óra mulva meg is jött. Végülis legalább meg volt a cucc:)

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.07.18. 08:26:34

Tapasztalatok.
EMS: csomagkovetes csak magyar hataron belul ven. Telefonos ugyfelszolgalat csak hetkoznap munkaidoben, akkor meg mindig foglalt, du fel hatkor mar mashova kapcsol a postan, ahol nem tudnak semmit.
Soha tobbe.
UPS: Angliabol rendeltem nagy erteku csomagot (kb 3 milka), felado fasz volt, ket reszben kuldte, egyiket Japanbol, masikat Uj Zelandrol. Nem esett jol az a kb 400k HUF vam, de ez csak az egyik fele. UPS vegigutaztatta a japan cuccot a fel vilagon, neha visszafordulva, igy 5 nap kulonbseggel erkeztek meg Vecsesre. Minthogy a masodiknal mar nagyon tukon utem, kimentem erte, igy egyidoben kaptam meg a kettot, amugy segitokeszek voltak, itt nem a hazaiak voltak a hinyok hanem a logisztikai tervezok (azt gondoltam volna, Uj Zeland messzebb van, hat 5 nappal kozelebb mint kiderult).
FedEx: DVD lemezt belelt csomagolasban plusz bubis boritekben darabokra zuztak, a biztositas nem sokkal olcsobb mint ketszer kuldeni ugyanazt, mondjuk nem ernek vele semmit mert a tartalomnak kene celhoz erni.
Magyar Posta: hat postan (egyebek mellett Moszkva teren nagyposta) nem kapni csomagolasra alkalmas dobozt, kiveve borosuvegtartot. Aminek ertelme se sok mert bort kuldeni igencsak korlatozottan lehet EUn kivul. Nyuati nagypostan se volt, csak a postashopban.
Legkozelebb belyeg fogy el vagy mi?

Hollandiaba legolcsobb kuldesi mod, ha felulok egy fapadosra es kezben viszem a cuccot. Nem viccelek, tenyleg igy van.

Gyugyó 2008.07.18. 08:27:18

A balfasz munkatársaknak nem az a céljuk, hgy valami működjön, hanem, hogy megkapják a fizetését. Ne várjátok, hogy Kocskemétből kitaláják a Kecskemétet. Bármelyikből lehet még vezérigazgató! Bushnak is csak 120-as az IQ-ja, (jó, kicsit felefelé kerekítettek) aztán mégis nagy a hivatala...

Ha egyáltalán lehetséges, írjon már valaki az UPS-ről valami jót.
Jó, ha nem lehet, akkor talájatok ki valamit: pl. időben odaért a csomag, ahova kellett és udvariasak voltak. Nem kell hogy igaz legyen.

Bejjja 2008.07.18. 08:31:47

Én csak munkakörből adódóan vagyok kapcsolatban velük. Nekem se a TNT-vel, se a UPS-el nem volt bajom eddig, viszont a UPS három-négyezer forinttal többet kér ugyanazért a szolgáltatásért, mint a TNT.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.07.18. 09:00:22

Mikor "leszerződtem" szóban a T-Onlinehoz, nekem is mondták, hogy hívnak, mielőtt kiviszik nekem a modemet és a többi kelléket. Majd pár nap múlva felhív a kézbesítő, hogy miért nem vagyok otthon. Mondtam, hogy tán azért mert dolgozom és különben is, nem kellett volna előbb szólni? Ő azt nem tudja, de a sarki édességboltba leadta a cuccot, ott majd átvehetem és ő köszöni szépen, részéről ennyi. Köpni-nyelni nem tudtam. Délután bemegyek az édességboltba és kértem a csomagomat. Nem néztek hülyének a vevők, ellenben meglepődtek, mikor kaptam ingyen egy nagy T-Online-os pakkot :) Persze a netük szar volt, pár nap alatt elintéztem az átállásomat másik szolgáltatóra (azóta is faszán működik minden), de 2 hónappal később kaptam egy csekket 1 Ft-ról, hogy nem fizettem be a modem árát. Mindenesetre kifizettem :D

Netuddki. 2008.07.18. 09:04:35

(v)ad(r)i 2008.07.17. 22:15:35
"hi,
ne bántsátok már szegény ups-osokat... ők is emberek a napi problémáikkal... és próbálják a legjobbat nyújtani ÉRTETEK (is)!!!"

Muhaha!
És milyen lehet az amikor valakit igazán meg akarnak szívatni?

little_goldie 2008.07.18. 09:07:47

sziasztok!
ahogy elnézem kinek így kinek úgy. Ez örök vitatéma marad. Mindenkinek mindennel vannak rossz tapasztalatai, mig másnak lehet, hogy nem.
És ez minden cégre igaz. Szerintem sosem szabad egyből mindent elitélni...

üdv
l.g.

ikke i drift 2008.07.18. 09:29:12

Én a postáról is tudok jót írni. Vettem egy kvgépet tavasszal, hozza a kézbesítő a céges portára, majd látja az utcán, amikor parkol ki, hogy viszem át a cuccot a szomszéd udvarban parkoló kocsiba. Már ekkor mondta, hogy miért nem szóltam, mert segített volna, de amikor kb. másfél 7 múlva történetesen egy másik kávégépem is jött (~15 kiló, nem kotyogós :-), akkor csak bejött a céges portára a cucc nélkül (emlékezett rám), felcsörögtetett, majd kimentünk együtt a kocsijához és nem engedte, hogy én vigyem a csomagot, ő vitte be a szomszéd udvarba a kocsimhoz, minden külön kérés nélkül. Csak lestem. Belváros, Batthyány örökmécses környéke (markos legény vagyok, tehát nem nőfaktor hozta ki a srácból a segítőkészséget, ő egyszerűen magától ilyen).

Starlark 2008.07.18. 09:32:13

UPS-hez még nem volt szerencsém, a GLS-el jártam meg már párszor.
Volt hogy a központi raktárba én mentem el a cuccért mert ő a nem hivogat senkit hiába van megadva a telefonszám egyeztetés céljából, másszor anyám otthon volt de fel se vitte a csomagot csak bedobta az értesítőt telefon szintén semmi.

De, legutóbb mikor könyvet rendeltünk és ők hozták ki egy nagyon korrekt szállítót fogtunk ki, telefonált tudtunk egyeztetni, még aznap az útjáról visszafelé meghozta a csomagot.

Most nem tudni hogy ez a srác tudta egyedül értelmezni a munkáját vagy végre volt egy kis szemlélet váltás a GLS-nél.

csárli hárper 2008.07.18. 09:37:15

Én futárkodtam három évig a DHL-nél.Alkalmazott voltam de ma már az a "trend"hogy mindenféle alvállalkozókkal szállítanak!Persze az alvállalkozó is minimálbéres emberkékkel dolgoztat,ők meg leszarják az egészet,semmi lojalitás,bunkók,büdösek,képzetlenek(vannak kivételek de kevés)alig maradt alkalmazott futárjuk,költségcsökkentés állítólag....

blügy-blügy 2008.07.18. 09:44:56

A UPS-nél valóban sokat megy a hanta, állítanak, és letagadnak. A posta azért jobb, mert odamegyek, és átveszem a csomagom. Dél-afrikában nyaraló rokon küldött csomagot, egy nap alatt Franciaországban volt a csomag, 2 nap alatt Magyarországon, a magyar UPS meg fűt-fát összehazudott, hogy már ötödször jöttek ki, de nem voltunk otthon. Akkor legalább adta volna fel a helyi postán a hülye-barom, akkor elmegyek a postára érte. 40 nap múlva kaptunk fonnyadt papayát, meg banánt.

としあき 2008.07.18. 09:52:27

A postaköltség sajnos vám- és áfaértéknövelő tényező hiába tiltakoznak ellene itt többen is.
Egy import termék árát nem csak a beszerzési ára határozza meg, hanem a szállítás költsége is rárakódik.
Nyílván az egyszerű magánimportőrök ritkán fogják újra kereskedelmi forgalomba hozni itthon amit külfödről rendeltek, de ha megtennék akkor bizony ők is beleszámolnák a termék magyar árába a szállítás költségét.

kujoon 2008.07.18. 09:58:34

chipichape, irod:

"Nem valoszinu, hogy egy olyan elado aki a nevebol el es van 15 exer pozitiv visszajelzese hirtelen elszalad a te 500 dollaroddal.."

Persze, ők valszeg nem, de mi van azokkal, akik (latszolag)az elso cuccukat adják el?Mindenkinek el kell kezdeni valahol...akkor attól nem kell venni?Akkor viszont hogy lesz belőle 15 ezres pozitív kommentes? :D
De most komolyan érdekelne...
Kösz

Keshet 2008.07.18. 10:09:19

kujoon! Várd meg amíg 2000 hülye ami kockáztat. Kb így megy.MOndjuk ha nagyon aggódsz szegény eladókért vehetsz null-feedback-estől is. Hogy magyarosan fejezzem ki magam:)

Keshet 2008.07.18. 10:16:39

Jah amit akartam: UPS nálunk az emelet és ajtószám megadása ellenére nem tudta összekombinálni az infót a csengőn lévő azonos számokkal egy római (emelet) és egy arab (ajtó)..., talán a név megzavarta. A végén a postai levlapon küldött értesítő alapján sikerült lekoordiálni a dolgot. Lehet, hogy a Kocskemét nehézségi szintjét meghaladta a mi "esetünk" , de azért ehhez sem kell több diploma.

banurr 2008.07.18. 10:18:08

ravaluf Olvasd el az EU-s vámkódex-et meg a zösssszes végrehajtási rendeletét. 150 USD felette van a vámmentes értékhatárnak. A szarakodás meg azért van a vámon (már ha van) mert a magyar királyi financia annyira fosik az EU-s meg a kormányzati ellenőrzésektől, hogy minden szart beleépít a számítógépes rendszerébe, és a műanyag kábelbilincsre (vámtarifaszám 3626) ugyanúgy megkéri a katonai felhasználásos meg az emberkínzásos nyilatkozatot (mármint hogy nem ilyen felhasználású) mint a rendőrségi szíjbilincseknél (vámtarifaszám 3926). De ez csak egy példa. Egyébként javaslat: Ha UPS szállít valamit valakinek, kérjetek EU-vámkezelést Kölnben ott az egyszerűsített vámkezelés (a magyar egyszerűsítettel ellentétben) kb 2 perc. Persze ennek az időkülönbségnek is magyar jogszabályi alapja van.

paranoid 2008.07.18. 11:17:42

Nekem semmi bajom nem volt eddig a ups-szel. (Havi 1-2 csomag.)
Volt már olyan is, hogy drágább cuccnál szóltak, hogy ha szerzek új számlát a feladótól, ami 50 USD alatt van, akkor megúszom a vámot, szal jó fejek voltak.

A Magyar Postáról is tudok jót mondani. Még a nyolcvanas években esett meg, hogy ausztráliából kaptam egy levelet, amelyen csak a nevem (nem túl gyakori, de nem is kifejezetten ritka név) és a város szerepelt. És 2 hét alatt a postaládában volt!

Tutanhamon 2008.07.18. 11:20:42

Ritkán van baj az UPS-szel, de akkor nagyon komolyan megszivatnak. Senkinek nem ajánlom. Annyi más cég van.

insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2008.07.18. 11:33:41

Én dolgoztam ilyen cégnél, 3 betűs...
Mindegyiknél tűnik el csomag, iletve törik el. Egy előnye van a postával szemben, a nyomonkövethetőség, ha a feladó értelmes, akkor biztosan lehet tudni merre jár a motyó. Bár nemegyszer előfordul, hogy a feladó feladja a csomagot, majd pár nap múlva már azt sem tudja melyik futárszolgálattal küldte, csak arra emlékszik, hogy hárombetűs. Volt olyan, hogy svájcból küldtek egy csomagot, majd olyan fuvarlevélszám alapján kerestük, ami még fel sem lett használva, viszont bennünket csesztettek. Majd kiderült, hogy másik futárszolgálattal küldték, az meg elkavarta.

BiG_ 2008.07.18. 11:54:05

Azt hiszem, alapítok egy csomagfuvarozó céget és veszek egy bombázót. A Google Earth alapján megadott koordináták szerint fogom végezni a kiszállítást. Célzókészülék beállít, aztán pottyan a csomag :-)))
Mondjuk panelbe macerásabb, felhúzásból hajított röppájával, de így legalább olyan lesz, mint a Mézgáéknál a fénypost. :-D

Üdv!

Carnivora (törölt) 2008.07.18. 12:14:21

Komolyan van ilyen hülye, aki azért hibáztatja a szolgáltatót, mert debil módjára a saját címét sem tudja leírni pontosan?

Netuddki. 2008.07.18. 12:20:55

としあき 2008.07.18. 09:52:27
"A postaköltség sajnos vám- és áfaértéknövelő tényező hiába tiltakoznak ellene itt többen is.
Egy import termék árát nem csak a beszerzési ára határozza meg, hanem a szállítás költsége is rárakódik."

Meg kellene nézni az idevonatkozó szabályozást, mielőtt butaságot állítunk.

EU-n belüli szállítás ÁFA köteles.
EU-n kívüli NEM.

+Ne keverjük a kereskedelmi importot a magánimporttal.
Mellesleg egy magyar vállalat, ha a vámoláskor befizeti az ÁFÁ-t, azt utána rögtön le is írja a bevételének az ÁFA-jából.
Ha eladja a terméket, akkor abból a bevételből ÁFA-t fog fizetni (jó esetben, Mo.), jobban mondva ezt az adót a vevő fogja fizeti. Azért is az a neve ami.
Csak a tisztánlátás végett.

Károgi 2008.07.18. 13:01:45

Carnivora!
Az elképesztő az, hogy figyelmetlenül olvasol és emiatt ok nélkül lehülyézel valakit. A "Kocskemét"-re átkeresztelt Kecskemét, a német eladótól származik, nem a megrendelőtől!!

Dilbert 2008.07.18. 13:27:47

Na, pont ugyanezt akartam irni Carnivoranak...

FPéter 2008.07.18. 13:51:36

Nekem UPS rongált meg egy elég drága (50 font körül), keményfedeles, Amazonról, UK-ból rendelt albumot. Mivel a futárt nem láttam, az amazonon megkerestem a megfelelő panaszkodómezőt. Pár nap múlva jött az email, hogy elnézést (pedig nem is ők tehettek róla), és általában vissza kéne küldeni és akkor küldenek egy újat. De mivel ez most sokba kerülne (nagy könyv volt), tartsam meg a sérültet és küldenek egy újat. Esetleg adjam oda a régit valami árvaháznak. Nos vártam, vártam vagy 2 hetet (3 napra ígérték a szállítást), új könyv nem jön. Amazon felhív, szám bediktál, pedig ők elküldték. Mit szeretnék tenni? Mondom szeretnék kapni végre egy hibátlan könyvet. Jó, akkor küldenek még egyet. Ez már meg is jött rendben, szépen. Az amazon egyszer sem hibázott, mégis maximálisan, sőt szerintem az elvárhatónál korrektebben kezelték a helyzetet. Miért nem tud minden cég ilyen lenni?

Nick-son 2008.07.18. 16:49:21

@Manyizga
"Magyar Posta: a múlt héten az ajánlott csomagként küldött holmimat a kézbesítő befőttesgumival a kapufélfa tetejére rögzítette. Mert nem fért be a postaládába..."

Jó lenne először is tájékozódni, mert "ajánlott csomag" szolgáltatás nincs a postán. Ajánlott csak a levél lehet (2 kg -ig), ha meg levél volt, azt alapban a postaládába kell bedobni, a saját kézbe szolgáltatás már feláras.

Ui.: nagyon sokat postázok, MPL -ezek, fejből tudom az összes szolgáltatás leírását, díjszabását. Lekopogom, hogy ezidáig még bármi gond volt (amit a másik fél a postára akart kenni, pl. ha nem vette át) mindig kiderült, hogy a probléma a küldemény címzettjénél volt.

Kellene még sokat szidni a postát, hátha privatizálják és akkor majd 3-4 -szer ennyiért lehet majd csomagot meg leveleket küldeni, sokkal szarabb feltételek mellett.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2008.07.18. 20:34:11

Kecsap drága hölgyem, azért a sztori nem egészen kerek, mert te mondtad a futárgyereknek telefonon, hogy dobja be a szomszédnak, arról meg nem tehet ez a csóri, hogy a szomszédod kerek-perec megmondta, hogy nem veszi át, és a másik szomszéd vette át. A futárnak nem kötelező megjegyeznie minden szomszédod nevét :D


Egyébként az első panasz oké, a második egy kicsit necces szerintem.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.07.18. 23:41:31

Nagyon érdekes, amit Nick-son mond: "Lekopogom, hogy ezidáig még bármi gond volt (amit a másik fél a postára akart kenni, pl. ha nem vette át) mindig kiderült, hogy a probléma a küldemény címzettjénél volt."

Én az elmúlt egy évtizedben több mint 1500 küldeményt küldtem külföldre, nyomorult szaros Magyar Postával (elnézést a nagybetűkért), de _ajánlott_ levélként. Volt kb. egy tucat elveszett levél, elveszett, de megkerült levél vagy sok héttel elkésve kézbesített levél, de - a tudakozványra érkezett válaszok alapján - mindig kiderült, hogy a külföldi posta baszta el. (Vagy nekem hazudott a Magyar Posta és megettem...)

jesszumpepi (törölt) 2008.07.19. 05:37:46

Carnivora 2008.07.18. 12:12:31
Hol van Kocskemét?


Ráckeve mellett.
Ha tényleg zanzibári akciós útra akarsz befizetni az Aerovivánál,ott megteheted.További árengedményt adnak,ha meghallgatod LaccPacc kommentjét hangfelvételről.De ha közben elbóbiskolsz,lőttek az egésznek.

nyulambulam 2008.07.20. 10:08:31

Aki Németországból az UPS-sel szállíttat, sikeres ember nem lehet. Tessék kipróbálni a Hermes Paketshopot: 8,50-ért (euróban) szállítanak csomagot Magyarországra, természetesen biztosítva.
És még meg is jön.
www.hermespaketshop.de/paketeversenden.php

pircsi28 2008.07.21. 13:08:18

Szolis Nótafa!
Honnan tudod, hogy kecsap nő, csak mert nem írta le :)

István62 2008.07.22. 21:16:28

Kedves Kecsap!
Szép dolog, hogy leírta okulás képen, de az nem szép, hogy nem az igazat írta!
Olyan apróságokkal ne is foglalkozzunk, hogy családi ház lévén nincs kitéve házszám, és név sincs kiírva. Van viszont helyette (szerencsére) két hangos házőrző kutya, melyek ugatására kijött a szomszéd, ”L”.
Ő ismeri Önt, tudja, hogy Ön nincs itthon, de a csomagot nem veszi át.
Ekkor Önt felhívtam, elmondtam, ki vagyok, mit akarok, azt is mondtam, hogy „L” nem veszi át az Ön csomagját. Valóban mondtam, hogy azt nem tudom megvárni, míg Ön hazaér, mert akkor Ön nem öt percet mondott. Megkérdeztem, kinek adhatnám oda a csomagot és Ön mondta, hogy az Ön házával szemben, az út másik felén lakik „K. J.” és neki adjam oda. Miután átadtam a csomagot, hogy Ön ne maradjon kételyek között, visszahívtam Önt, hogy az Ön által megnevezett szomszédnak átadtam a csomagot.
Ezek után nagy meglepetésemre Ön közölte, hogy panaszt akar tenni, amihez én természetesen megadtam az ügyfélszolgálat telefonszámát.
Üdv,
István

Big Tiger 2008.07.24. 17:28:22

Kedves mindeni
Ne felejtsétek el, hogy a futár is ember.
Átlagosan egy nap 350-400 km-t vezet, és 45-50 címre megy el. Ha mindenhol 10 percet vár, akkor számold ki, hogy 8 óra munkaidő alatt valószínű nem lenne teljesíthető a rábízott feladat. Nem tudom mit szólnál Kecsap, ha azért nem vitte volna ki a csomagodar, mert az előző 25-30 címen 10 perceket állt hozzád hasonló emberek miatt, és így nem jutott volna el hozzád. Persze van olyanszolgáltatás is, hogy csak a te csomagoddal felül egy repülőre Németországban valaki és akkor tutira megkapod, amikor akarod de ez nem az az árkategória. Ebbe a fuvardíjba az fér bele, hogy akkor megy a futár hozzád, amikor számára legoptimálisabb sorrend alapján sorra kerülsz. A szolgáltatás árában nincs benne a telefonálgatás, ugyhogy legközelebb legyél hálás azért, hogy felhív a futár, hogy hol hagyja a csomagodat, nem pedig csak egy cetlit hagy az ajtón, hogy ott volt, aztán meg hivogathatod te az ügyfélszolgálatot a saját számládra. Szóval mielött lehülyéztek valakit tájékozódjatok, hogy mi miért van.

Nava 2008.07.24. 17:42:33

Ó nálunk a postás közölte, hogy azért nem dobja be a levelet a postaládába, ami a ház előtt, a kaputól kb 5 méterre van, mert a kutyám a múltkor is kinyitotta a kaput (megjegyzem, kulcsra zárva tartjuk...) és megkergette. Itt már röhögő görcsöt kaptam, mert ismervén az eb amúgy békés természetét (iskoláztatott kutya) inkább a hölgyet tartom hazugnak. Ezen kívül Maya, ha valahogy ki is jut a kapun nemhogy megtámadna vkit, hanem kiló ötvenes kezdősebességgel elrobog a kutyafuttató felé önsétáltatni. Amúgy egy rendkívül kedves eb, eddig kizárólag az oktatóját döngölte a talajba.

zacsikirály 2008.07.25. 23:32:16

Igazad van István ,sajna egyre több az i ember, és még ki kéri magának!!gondolom én, ja szerintem nem közölted vele hogy nem csak ő az egyetlen ügyfele a cégednek az ominozus városban, tehát akár hogy is de ,,nem Ő a hibás,hmm,hihi.Nekem is szállit sok három betüs cég,sosem volt még problem, lehet le kellene pattintanom a házszámot??vagy beszéljek a szomszéddal hogy legyen, kökörökkö a futárokkal, á á nem az nem frankó,üdv nektek. Én akkor is meg vagyok elégedve az UPS el.
süti beállítások módosítása