Tékozló Homár

Pisifoltos ágyneművel, obszcén feliratokkal és pókhálóval támogatta az alapítvány a nyaralást

2008.08.11. 13:00 | ge | komment

 

Jutka sokat kommentelt, ezért alapítványi támogatással eljutott a Balatonra, de levele és fotói szerint olyan állapotú szállást kapott, ahol nem szívesen töltött volna el a gyerekekkel egy éjszakát sem. A reklamációra válaszul megkapta, hogy akkor nem is igazi rászoruló és egyébként is: a blogozókkal mindig csak a baj van.

Tavaly novemberben találtam rá a Balaton Aranykora Alapítvány blogjára. Ez az Alapítvány nagycsaládosoknak és rászorulóknak nyújt segítséget ingyenes szálláslehetősséggel. Íme a pályázati feltételek:
"A pályázatban részt vehet minden magyar család, aki úgy érzi, hogy önerőből nem tud egy balatoni nyaralást finanszírozni, és ezáltal 2008-ban elesik az üdülési lehetőségtől."

"Előnyt élvez az a család, aki együtt még soha nem járt a Balatonon, 3 vagy több gyermeket nevel, vagy tartósan beteg gyermeket nevel, a Balatontól távoli kistelepülésen él, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) tagja, és ott igazoltan társadalmi munkát végzett, és NOE ajánlólevéllel rendelkezik, vagy hivatalos szervtől származó ajánló levelet csatol pályázatához (pl. gyermek jóléti szolgálat, önkormányzat, oktatási intézmény). A pályázók tudomásul veszik, hogy a nyertes pályázók számára a szállás ingyenes, azonban az étkezés illetve az utazás megoldása saját keretből történik. A nyaralók a szállás mellett a balatoni termékekből ajándékcsomagot kapnak, továbbá a szervezők térítésmentesen belépőket biztosítanak különböző kulturális intézményekbe, illetve szórakoztató egységekbe. Ez családonként mintegy 100-150 ezer forint hozzájárulás a balatoni nyaraláshoz."

Ez évtől pályázatok elbírálásánál új szempontot vezettek be, miszerint bármelyik bejegyzésükhöz a legtöbb hozzászólást beküldök automatikusan nyertesként vesznek részt az akcióban. Ezek között voltunk mi is. 3 gyermekünk van, Ózdon élünk, sohasem voltunk a Balatonon. A beadási határidő előtt megkérdeztük, szükség van-e kereseti kimutatásra ahhoz, hogy pályázhassunk. A válasz az volt, elég információt kaptak a rengeteg hozzászólásomból. Hosszas huzavona után, többszöri e-mailváltásra sikerült időpontot és helyszínt egyeztetnünk. Balatonfenyvesen kaptunk 5 éjszakára szálláslehetőséget. Sohasem voltunk még a Dunántúlon, 2-3 évente megyünk nyaralni 1-1 hétre, gondoltuk ha már a Balatonig lemegyünk, 3 napot Zalakaroson is eltöltünk üdülési csekkből. Ezzel nem is volt semmi probléma, 7500 HUF/éjért tiszta, szépen berendezett, konyhával és fürdőszobával, TV-vel ellátott, erkélyes elhelyezést kaptunk.

De a nagy „attrakció” a magyar tenger csak ezután következett, a gyerekek ezt várták! Balatonfenyvesen a B.M.GY.I.K.A. üdülőben megrázó élmények fogadtak minket. A nem túl kedves gondnok úrnál az Alapítványra hivatkoztunk, aki közölte, sosem hallott még róluk, de N. K. (a főszervező felesége) nevére van foglalva nekünk szállás. Egy kissé elhanyagolt épület első emeletére vezetett minket. Útban arra felé, áthaladtunk a földszinti társalgón, ahol a közös TV előtt férfiak söröztek, szóval inkább egy kocsmára hasonlított.

A szoba ajtaja elé érve már fel voltunk készülve pár dologra. Az előzetes e-mail váltásokból kiderült, hogy: fürdőszoba, WC  a folyosón, főzési lehetőség nincs, közös hűtő szintén a folyosón. Az ajtó közepén egy nagy ütésnyom éktelenkedett. Mikor beléptünk, egy szót sem szóltunk, de az arcunkra biztosan kiült a döbbenet, mert a morcos gondnok bácsi közölte velünk, másik szállást adni nem tud, nekünk ez van foglalva. (mi egyébként úgy tudtuk, ezeket a szállásokat felajánlják, nem pedig foglalják, márpedig ez a hely június elején le volt foglalva, ugyanis telefonon érdeklődtünk). A kb. 3*3 m-es szobában 5 rozoga ágy, 3 igen elhasznált szekrény, 5 kicsi fali polc és egy pókhálós asztalka volt. A szekrény fogantyúja leesett, utána nyúltam, és az ágy lábánál is pókhálóba ütköztem. A szekrényajtók belülről obszcén feliratokkal és „szerelmi vallomásokkal” voltak telefirkálva. Két gyerkőcöm már tud olvasni, és ezeket készségesen fel is olvasták óvodás húguknak. Az ágyneműn gyanús (pisi) folt látszott. A folyosón volt 2 kicsi, rozsdásodó hűtő, a mélyhűtő része reménytelen a hűtőtáska aksijainak lehűtésére. A gyerekek az ágy szélén ültek behúzott nyakkal, és csak a nagyobb lányom merte megkérdezni, hogy: „Anya, ugye nem kell itt aludnunk?” A gondnok kérdés nélkül elindult, hogy ágynemű huzatot küldjön nekünk.

Ezt kihasználva már hívtuk is B. K-t (a főszervezőt), aki kérte,  ha megérkezünk, egyeztessük a ajándékcsomag tartalmát, amit a szállással együtt nyertünk a pályázaton. A csomag tartalma: 6*1 l Sió gyümölcslé, 1 kg. kávé, 1 pezsgő, 3 db. nyakpánt (telefontartó), 2 db. kicsi strandlabda, cirkuszi tiszteletjegy a családnak, balatoni bobra egy 5 fős lecsúszás, a babamúzeumba és a csillagvár múzeumba belépő. Ezután megkérdeztem a főszervező urat, látta-e a szállást, amire igennel válaszolt. Ekkor hagyta el az első csúnya szó a számat, hogy ez egy sz*r, és az biztos, hogy mi ott nem maradunk. Kértem a segítségét, ajánljon egy másik helyet, amit természetesen mi magunknak kifizetünk a maradék ücs.-ből. Igaz, az üdülési csekket kajára szántuk konyha híján, de úgy gondoltuk, ha már több mint 300 km-t megtettünk, nem megyünk haza úgy, hogy a gyerekek nem láthatták a Balatont. Az addig oly készséges B. K. hangján éreztem a felháborodást.

Elmondta, a blogozókkal csak baj van, jövőre nem is lehet ebben a formában pályázni, mert tulajdonképpen nem is vagyunk rászorulók. Tudomásom szerint sem én, sem egyik blogtársam nem tartott pisztolyt a fejéhez, hogy nyerhessünk. Én úgy érzem a feltételeknek megfeleltünk, őszintén írtunk az általuk felvetett témákhoz, ők kiáltottak ki mindnyájunkat győztesnek. Azt is mondta, lesznek olyanok, akik boldogok lesznek, hogy az általunk visszautasított osztályon aluli szállásra mehetnek, és nem olyan autókkal érkeznek mint mi, blogosok. Mi személyesen sohasem találkoztunk, nem tudhatta, nekünk milyen autónk van, így gondolom az eddig nyaraló blogtársaim autóját tartotta túl jónak. Azok, akik olyan nyertesek voltak mint mi, a fonyódi Napsugár kempingben kaptak szállást, nem panaszkodtak, valószínű, az kulturáltabb hely volt. Balatonszepezdre is mentek közülünk, na ott már volt egy ilyen eset mint mi, aki nem fogadta el a szállást a színvonal miatt, de arról a helyről mi hitelesen írni nem tudunk, nem láttuk. Mi elfogadtuk azt, hogy nincs konyha. WC, zuhanyzó, hűtő a folyosón, de a piszkot és az igénytelenséget már nem nyeltük le. Legnagyobb megdöbbenésünk ezután következett, B. úr közölte, ha nem kell a szállás, vissza a csomagot is, hiszen az csak együtt jár. Úgy döntöttünk lemondunk az ajándékokról. A csomagot a gondoknak visszaadtuk.(Megjegyzem sem átvételkor, sem visszaadáskor nem kellett aláírni semmit, nem tudom, hogy így ki hogy számol el a szponzorok által felajánlott ajándékokkal.)

Sosem nyaraltunk még „akárhány” csillagos szállodában, nem tartjuk magunkat úri népnek, sem sznobnak, de a kulturált, tiszta szállás iránti igényünk megvan. Kerestünk egy internet kávézót, és felhívtunk pár üdülési csekk elfogadó helyet. Így estére sikerült szállást találnunk, és hurrá, még aznap megmártózhatott az egész család a Balcsiban. A férjem és én első éjjel egy szemhunyásnyit nem aludtunk, mert azon rágódtunk, hogyan legyen tovább. Végül eldöntöttük, hogy mivel az üdülési csekket szállásra lőttük el, felvesszük a szeptemberi beiskolázásra félretett pénzt kajára, amit olcsón meg tudtunk oldani, mert a bérelt szálláson volt egy kis főzőfülke. A „gatyánk is ráment”  erre a nyaralásra, köszönhetően a „Balaton, nem minden arany, ami fénylik Alapítványnak”, de mégis sikerült úgy megoldani, hogy a feszültséget a gyerekek ne nagyon érezzék, hisz őértük volt minden.

Végezetül itt van pár kép, (sajnos nem a legjobb minőség, mert telefonnal készült), szavaink igazolására.

Jutka
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigél 2008.08.11. 18:44:14

számomra eleve az is érdekes, hogyan gondolhatja bárki, hogy ilyen állapotú szobákat kiad. mert attól, hogy a család nem fizetett érte, a tulaj nyilván kapott valami zsét csak nem a családtól, hanem az alapítványtól. de ez nem változtat a lényegen, kutya kötelessége lett volna kitakarítani. hisz, ahogy valamelyik kommentelő említette, az pár óra alatt megvan. sőt! csak nrem a vendégeknek, hanem a szállásadóknak kellett volna megcsinálni.

HÉV-es 2008.08.11. 18:50:36

Van abban gáz, hogy nem is tudtak ott az alapítványról! Azért mondom, vizsgálni kell azt az alapítványt!

SLacc 2008.08.11. 18:53:05

Szumi

A kempingezés nem sárban-porban fetrengés. Nekünk nem telik minden évben szállodára. Illetve telne, de kempingben kb. háromszor-négyszer annyi idő telik. És ágyban alhatok itthon. Így vettünk megfelelő felszerelést, és hidd el, jó móka. Bármennyim lesz is az életben, nem fogom ezt kihagyni.
Ami meg ingyen van, az bizony attól még legyen tiszta.

Tiffauges 2008.08.11. 18:58:35

blogbalaton.blog.hu/2008/04/14/palyazat_balaton_nyertes_cim_e_mail_blog_nyar_nap_udules#comments
Érdemes elolvasni Szennyesi Istvánné (!) kommentjeit a koszos szállás vonatkozásában... ez most vagy vicc, vagy nomen est omen :)

kihanemén 2008.08.11. 19:54:32

hogy mennyi hülye rosszindulatú ember van, ez hihetetlen. pfujj

Gumidomino 2008.08.11. 20:14:35

Elkerülte volna a sasszemek figyelmét hogy a gondnok nem ágyneműt, csak ágynemű huzatot akart vinni nekik?

Ők pedig meg se köszönték. Pfff!!

Ez pedig ajándék azoknak, akik a posztolót fikázó kommentekkel zsizsegnek:
- tetves, pókhálós, redvás és összefirkált toll, amit le is hugyozott a gondnok bácsi -

ezzel írjon a gyereketek egy hétig, annak a csórónak jó lesz ez is - és kuss, mert ajándék!

:D

(na jó, megköszönni nem kell!)

Szumi 2008.08.11. 20:17:16

mamapicilánya: A leszerelés nálam megnyugtatást, vigasztalást jelent. Az utolsó kérdésedre csak fényképes levél után válaszolok :)

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.11. 20:41:58

Na, itt valamit nagyon a helyére kéne tenni.

Ha valamelyik lepra utazási iroda beteszi a balekot a nyaralóhelyen egy lepukkant hodályba, akkor a balek visszakövetelheti a kifizetett pénzt. Jó esetben visszakapja.

Itt ugye mindez ingyenes volt. Sőt, még kaptak belépőt is meg miegymást. Úgyhogy még egyszer: ha nem tetszik, el lehet menni máshova.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2008.08.11. 20:46:11

バスティー [bɑstiː],


Már bocs, de te is csak egy szánalmas hülye vagy vaze...

Bamba Barack 2008.08.11. 20:55:09

Elég szomprú ,hogyha vki úgy gondolkozik,hogy ha ingyen van vmi akkor az ember kussoljon... (tollacska,meg szumika) Szumi te németoba dolgozni mentél ,lakni vagy nyaralni? mert ugye nem mindegy...dehát nektek ezt nehéz felfogni..

2008.08.11. 21:18:03

Na jó jó, de a wécében volt kilincs, ugye ?

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.11. 21:23:37

winyetta 2008.08.11. 20:46:11

Esetleg valamit érdemben a témához? Csak azért, hogy ne tűnjön úgy, hogy csak egysíkúan személyeskedsz.

Szumi 2008.08.11. 22:16:13

Barack: Ha nem is lett volna ott épület, vagy egyéb kardinális probléma merült volna fel...de csak ki kellett volna takarítani, felhúzni az ágyneműt, stb.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.11. 22:23:56

maincoon 2008.08.11. 15:35:26
"Kedves Jutka!
Szerintem egyetlen hibát csináltál: leírtad, hogyan jutottál az üdülési lehetőséghez..."

Ha nem mondja, akkor az az első reakció, hogy ott kell hagyni a helyet fizetés nélkül.

Ebben az esetben ez a megoldás egyből okafogyott lenne.

Megdobbent 2008.08.11. 23:10:14

Mobilelefon(ok), internet, szamitogep(ek), auto, borond, utikellek, ruha, napozocikk, udulesi csekk, lakas, franckarika az van. A gyereket udulni vinni nincskedv, kell a penz egyeb elvezeti cikkekre. Ingyen kap valamit. Kifogasolja. Nah, ez kb. annyira hiteles "szegeny nagycsalados, mindjart ehenhal" sztori, ahogy kiolvashato a sztoribol. Ha ennek a homaron a helye, akkor komoly bajok vannak.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 00:03:23

paranoir 2008.08.11. 16:26:56
"Ez a család, ha elolvasod figyelmesen megérted, nem segélyen élő hipercsóró, hanem olyan minimálprogramot futtató família, akiknek ... van telefonjuk (nem hinném, hogy Iphone)"

Ja. V630i a Vodafone-tól. 3G, Bluetooth videotelefonálós, mp3 lejátszós (m2 kártya). Nekem is ilyen van, nem volt olcsó.

De nem igazán emiatt nem kóser a dolog. Hanem nézzük csak sorban:

1. A család nem volt rászorult. Ez nem vita tárgya.

2. A poszt szerint: "A kb. 3*3 m-es szobában 5 rozoga ágy, 3 igen elhasznált szekrény, 5 kicsi fali polc és egy pókhálós asztalka volt."
Számoljunk: 9 négyzetméteres alapterület. 5 ágy kb 10 négyzetméter. Vajon a posztíró többi kijelentése is ennyire valós?

3. "Az ágyneműn gyanús (pisi) folt látszott."
Egyszerű hangulatkeltés.

4. "ez egy sz*r, és az biztos, hogy mi ott nem maradunk"
Akkor menjünk vissza a kályhához: Mi volt a probléma?
a: "Pisis a paplan"
--- Megkérdezzük a gondnokot, hogy mi ez a szennyeződés, és hogy tud-e hozni helyette egy másikat.
b: Pókháló van a szobában, mocskos a padló stb.
--- Megkérdezzük a gondnokot, hogy lesz-e aznap takarítás. Ha nem, akkor megkérdezzük, hogy tudna-e adni takarítóeszközöket, mert ki szeretnénk takarítani. Ha erre is nem a válasz, akkor kimegyünk a boltba, és veszünk ezt-azt. És igen, pár óra alatt kitakarítunk.
c: Nincs fogantyú a szekrényen, benyomódott az ajtó.
--- Megkérdezzük a gondnokot, hogy megcsináltatná-e. Ha nem, akkor sem hiszem, hogy a plafonon kellene lenni miatta.
d: Obszcén firkák a szekrényajtón.
---- A fényképen látszik, hogy újságpapír is van, a gondnoktól kérünk még hozzá ragasztószalagot, és befedjük a nemkívánatos felületeket.

És nem azzal nyitunk, hogy leordítjuk annak a haját annak, aki elintézte ezt az ingyenes szállást (és aki lehet, hogy nem is látta a helyet csak -hasracsap- hat éve), hogy "DE HÁT EZ SZAR!"

Meg tudom érteni, ha a másiknak az első reakciója az volt, hogy más esetleg jobban örült volna neki.

vauvauvau 2008.08.12. 00:59:20

Igen! Az alapítvány voltaképpen Nyugat-európai EU ISO 9001-es módon viselkedett, ezért gratulálok.
Az ügyfél kicselezte az Alapítvány jóhiszeműségét. Az ügyfél nem volt rászorult, de mivel 2007.február 01-től minden Alapítványhoz forduló ügyfelet automatikusan nyaralni kell vinni, nem lehetett elutasító.
A 270.-ik EU törvény kimondja:
"Every Citizen will go to Holiday in EU-countries." Tehát magyarra lefordítva:
"Minden magyar lop."
Ebből következik, hogy az ügyefelet el kellett szállásolni. De hogy a jövőben jól elvegyék a kedvét a nem rászorulóknak, van egy erre szakosodott rezidencia, ahol ezeket az embereket megbüntetik.


Üdvözlettel:
EU-Jogszabálymagyarázó Office/ Strassbourg
26002 EU
Fagottsaxofonstrasse 88.
2. emelet 10.

Megdobbent 2008.08.12. 03:42:30

Osszesegeben: amiota ez a majkamajom benyalt kolosinak es nyomjak a pofajaba a kis trogereknek, mint kovetendo peldat, hat ozdon aztan kinyilt a csipa: NEKUNK MINDEN JAR INGYEN, AZ ANYATOKAT MAR, IDE MINDENNEL, MI SZAPORODUNK, LESZ BOVEN MIRE (NEM KIRE) KOLTENI AZ ADOTOKAT, TI DOLGOZO SZENNYEK!

Uuupsz, elnezest minden ozditol, salgotarjant is mondhattam volna gyozike vegett, bar ekkora taplo kullancs tarjani meg nem vernyakolt a homarnak.

Az alapitvany helyeben feljelentenem csalasert, illetve meginditanam a szukseges eljarasokat a raszorultsag fennallosaganak kivizsgalasara.

Szegyen-gyalazat, mi dolgozunk es semmi nincs ingyen, te meg pofazol, ha ingyen nem full luxust kapsz, es az egyetlen, amit felmutatasz az 8 altalanos(?), es a szaporodas.

Ennek az orszagnak, ilyenekre adozni... Hat komolyan nem tudom.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2008.08.12. 04:29:45

バスティー [bɑstiː] · abszurd.blog.hu 2008.08.11. 21:23:37


Már megtettem, érdemibbet mint te eddig... ;)

Amúgy meg ha személyeskedni van éppen kedvem, akkor már miért ne? Ti is (ész híján) kurvaanyázzátok a posztolót, én miért ne kurvaanyázhatnálak téged? :P

Szumi 2008.08.12. 06:33:02

Pisis volt az ágynemű....jajj...emlékszem, én is és minden ismerősöm is kicserélte a komplett ágyat, mikor a gyerek bepisilt. Az a rossz a pisivel, hogy akár évek múlva is kolerát tud okozni - akár a huzaton keresztül is. Vagy Homár-cikket.
( Senki ne higgye, hogy mondjuk a Holiday-Inn szobáiban nem pisis/recskás/fingos az ágynemű. Csak van rajta huzat.)

jesszumpepi (törölt) 2008.08.12. 06:56:19

@Megdobbent

"Érdekes" az írásod.
Csak éppen köze nincs az eredeti poszthoz.

kockapaci 2008.08.12. 07:44:46

Nem olvastam végig az összes kommentet,de látom sokan megkérdőjelezik a rászorultságot, azon oknál fogva, hogy volt internet, telefon, kocsi. A pályázati felhívásban szerepel, hogy automatikusan nyertesként vesz részt az az akcióban, aki a legtöbb hozzászólást küldi, bármely témához. Nos kérdem én, akinek nincs akár otthon, akár munkahelyen internet hozzáférés, az hogy vehetett volna rész a pályázatban?

eami 2008.08.12. 07:47:53

karacsi_maci: ruhák halomban mint a putriban? szekrényre nincs de netre van della? pofám leszakad! A te írásodra is lehet ilyeneket írni...
Ugye ugye? Gondolkozz már mielőtt hülyeségeket írkálsz itt összevissza.

eami 2008.08.12. 07:50:20

autót meg ma már lehet venni 2 karton cigiért is. és bizony nagyon sok ember nem azzal jár mindennap, hanem csak akkor veszi elő a garázsból ha már másképp nem nem tudja megoldani a dolgát.

Komolyan mondom még Ede is 100x jobb arc mint az itt negatívan commentelők :D

Dr.Bio74 2008.08.12. 07:54:08

Kedves nagyon kemény, de mégis fenntmaradok, és csúcson vagyok hozzászólók.
Olvassátok már el a történetet az elejétől a végéig.
Mert, milyen alapon hasonlítgatjátok egy család néhány napos nyaralási helyszínét, azokhoz a helyekhez ahol laktok, vagy laktatok?
És ki a faszt érdekel, hogy ki, hol, mennyit költ nyaralásra, mikor ez egy nyeremény volt, és a nyertes megfelelt a "pályázati követelményeknek".
Ki a faszt érdekel, hogy van valaki aki hajlandó a nyaralását takarítással kezdeni, és egy lepukkant helyen megszállni, és van aki nem, mindaddig amíg ez a saját döntése.
Remélem a kemény csávókat és hölgyeket is beültetik majd egy ilyen hintába egyszer. Mert látható, hogy amennyiben tálalták volna a nyerteseknek, hogy mire számítsanak, akkor eleve kialakul "a nem rászoruló" otthon maradó, és a "rá szoruló" nyaralni induló csoport.
Az az alapítvány aki ilyen tökéletes munkát végez pedig menjen a francba, mert láthatóan darabszámra dolgozik.

jesszumpepi (törölt) 2008.08.12. 08:03:34

Egyetértek.
Itt nem a levél beírója a hunyó,hanem a Zalapítvány.

maincoon © 2008.08.12. 09:05:59

A balatonblog-on egyértelműen olvasható, hogy nem az első probléma már ezekkel a szállásokkal. Zsolt például kimerítő leírást adott szintén.

Kíváncsi lennék, hogy ki kivel van összefüggésben akkor, amikor alapítványok kritikán aluli szállásokért pénzt fizetnek a tulajnak azért, hogy "rászoruló" családokat küldjenek oda. Valószínű, hogy épeszű ember nem menne egy olyan fizetendős helyre, amit a Jutka által készített fotókon hirdetnek.
Arra is kíváncsi lennék, hogy az a sok fennhéjázó barom, aki itt azt hirdeti, hogy ő bizony simán kitakarított volna - az egy ilyen fotósorozat után lefoglalta volna-e a helyet magának.


"Ez évtől pályázatok elbírálásánál új szempontot vezettek be, miszerint bármelyik bejegyzésükhöz a legtöbb hozzászólást beküldök automatikusan nyertesként vesznek részt az akcióban. Ezek között voltunk mi is."
Melyik szót nem értitek?????

Szumi 2008.08.12. 09:18:23

maincoon - és mindenki: Ha látom a képeket, nyilván nem megyek oda, nem adok pénzt érte. De ha már ott állok a pakkokkal és a gyerekekkel, ráadásul ingyen kaptam.....de ez a baj veletek, ezért lesztek örökké csórók, mert: AKI A KICSIT NEM BECSÜLI, AZ A NAGYOT NEM ÉRDEMLI. És ez alapvető igazság. Mert talán nektek inas szolgálja fel otthon az üdítőt? Nélkülözni nem akartok, csak egyből jól élni, gondtalanul nyaralni. Azt kevés kivétellel ki is kell böjtölni. Mégegyszer mondom, az én gyerekeim előtt biztosan nem cirkuszolok, hanem széppé teszem nekik a nyaralást, hogy egy szép és jó emlékük legyen. És nem írok a homárra, hanem maximum levonom a konzekvenciát, hogy olcsó húsnak híg a leve, ingyen hús meg nincs is.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 09:46:32

winyetta 2008.08.12. 04:29:45

"Már megtettem, érdemibbet mint te eddig... ;)"

Hát, te összesen annyira voltál képes, hogy ennyit benyögtél:
"Már bocs, de te is csak egy szánalmas hülye vagy vaze... "

Gratulálok. Nos ez nem engem minősít.

"Amúgy meg ha személyeskedni van éppen kedvem, akkor már miért ne? Ti is (ész híján) kurvaanyázzátok a posztolót, én miért ne kurvaanyázhatnálak téged? :P"

Némá, nemcsak tahó vagy, hanem szenilis is. Mutass már egyetlen hozzászólást is, amiben kurvaanyáztam. Vagy akár egy olyan kritikát tőlem, abiben nem fejtettem ki, hogy mire alapozom a véleményem.

Legnagyobb fenntartásaimat a posztoló viselkedésére vonatkozóan ebben a kommentben írtam le, ha érdemben kívánsz társalogni a témáról, akkor válaszolj az ebben foglaltakara:
homar.blog.hu/2008/08/11/pisifoltos_agynemuvel_obszcen_feliratokkal_es_pokhaloval_tamogatta_az_alapitvany_a_nyaralast?fullcommentlist=1#c3049758

Gumidomino 2008.08.12. 09:50:13

Szumi
"de ez a baj veletek, ezért lesztek örökké csórók"

hát szerintem most kérjél meg valakit hogy rúgjon hátba... :D

Szumi 2008.08.12. 10:00:18

Gumidomino: Sarkított vélemény volt, de nagyjából helytálló. Akinek nem inge, ne vegye magára :)

Dilbert 2008.08.12. 10:38:16

Nem olvastam meg az osszes hozzaszolast, ezert elnezest, ha ugyanazt irom, amit mas is.

Melyen nem ertek egyet azokkal, akik a levelirot fikazzak, amiert - nem raszorulo letere - a szallast igenytelennek tartotta, es mert beirni a Homarra emiatt.
Sokan emlitik, hogy bizony az igazi raszorulok orultek volna ennek is. De kerdem en: ha valaki raszorulo, mert telleg nincs penze, hogy nyaraljon, az azt is jelenti, hogy minden sz@r jo neki, barmit el kellene fogadnia? Attol, mert havi minimalbol tengodnek mittomen hanyan, es telleg raszorulok, meg lehetnek igenyesek. Attol meg az o kis pici otthonukban lehet tisztasag es rend. Nehogy mar egy osszehugyozott agynemus, otvaros, mocsok helynek jonak kell lennie az o szamukra.
Akkor se, ha egy alapitvany ajanlja fel ingyen.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 10:48:25

Dilbert 2008.08.12. 10:38:16
"De kerdem en: ha valaki raszorulo, mert telleg nincs penze, hogy nyaraljon, az azt is jelenti, hogy minden sz@r jo neki, barmit el kellene fogadnia?"

Ezt már tárgyaltuk.
1. Nem volt rászoruló.
2. Ha rászoruló lett volna, akkor sem így kellett volna viselkednie.

Dr.Bio74 2008.08.12. 10:49:50

Szumi

Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli.
A szóban forgó család tiszteletben, becsületben éldegél. Sok más családhoz képest magasabb színvonalon, (máshoz képest alacsonyabban). Nem könyörögtek, nem rítak a nyaralásért, adódott egy lehetőség aminek örültek és kaptak rajta, talán túl gyorsan, vagy nem elég körültekintően. Gondolták a balgák kapnak egy emberi szállást ingyé, és boldogan eltöltenek néhány napot. Nem kaptak.
Tudod az, hogy vannak emberek akik azt hiszik, hogy akinek nincs elég pénze, annak minőségi határ sincs lefelé, sőt látatlanba el kell fogadni minden szart, az speciel az így gondolkodókat minősíti.
Aki itt hangzatos :
"Mert talán nektek inas szolgálja fel otthon az üdítőt?"
kijelentésekkel operál, meg hogy:
" Alázatot az élettel szemben. Lementünk idén jetskizni horvátokhoz. 160 E volt a szállás, ahol nem volt jó a hűtő, leszaladt a szekrényajtó, stb."
az olyan messze van a humánumtól, és a jelen esetben felvetett problémától, mint Makó, Jeruzsálemtől.


A sarkított véleményednek csak sarka van.

Dr.Bio74 2008.08.12. 10:57:39

バスティー [bɑstiː] · abszurd.blog.hu 2008.08.12. 10:48:25

Nem volt rászoruló?
Jelen esetben jogilag az alapítvány elfogadta, mint rászorulót.

Ha rászoruló lett volna, mégiscsak, akkor egy esetben tudnám elítélni.
Amennyiben még az utazás előtt tudatják vele, hogy igen voltam a lefoglalt szálláson, kérem csak akkor iduljanak el amennyiben ezeken a körülményeken felül tudnak emelkedni, és a család ennek ellenére (otthononi kupaktanács)elindul, és a helyszínen mégis kiveri a palávert, na akkor az bunkóság.
Ez -e történt?

Dilbert 2008.08.12. 10:59:14

バスティー [bɑstiː] ·igen, ertem en, hogy a leveliro nem volt raszorulo.
En arra utaltam, amit sokan emlitettek a hozzaszolasokban, hogy bezzeg a valodi raszoruloknak ez is jo lett volna.
Hat en ezen akadok ki. Miert lenne a valodi raszoruloknak jo a kosz, meg az igenytelenseg?
En ezeket a kommenteket kerdojeleztem meg.

Szumi 2008.08.12. 11:01:34

Bio74. Na, ha én ilyen feltételekel járnék így, tegyük fel, hogy felháborodok, otthagyom a szutykos pecerájt és ezzel vége. Nem írnék ide (sem), arra gondolnék, hogy másnak talán megfelel, de nekem nem. Akkor pedig menjen oda más. Lehet, hogy már eltompult az empátiás érzékem, nem tudom beleélni magam egy szerény jövedelmű ember helyébe, de azért írtam ide a soraimat, mert ez az én véleményem. Másnak más a véleménye, illetve van olyan is, amelyik megegyezik az enyémmel. Az alapítvány valószeg csak lefoglalta a szállást, nem győződött meg személyesen senki tőlük arról, hogy milyenek a körülmények. Az is lehet, hoy ez saját épülete az alapítványnak és nincsen pénzük arra, hogy takarítsák, karbantartsák. Ha nem lenne rá keretem, de nagyon szeretnék kimenni pl. a Seychell szigetekre, én elfogadnék egy ilyen szállást is ingyen - ha már ott lennék. Sőt, blogolnék is érte. Van, akinek a Balaton a Seychell. Majd én kitakarítanám, lakhatóvá tenném - ahogy sokan megtették volna ezzel az odúval is.

Dilbert 2008.08.12. 11:06:01

Ez az egyik 'nyertes' hozzaszolasabol egy idezet a blogbalaton-rol, ez kifejezi azt, amit mondani akartam vala:

"Azért abban biztos vagyok, hogy mindannyian egyetértünk azzal, hogy a legszegényebb anyagi háttérrel rendelkező család sem él ilyen higiéniai feltételek között."

Szumi 2008.08.12. 11:08:10

Nem bizony! Ebben biztos vagyok. Hanem kitakarít, rende rak és szerény, ámde tiszta körülmények között tölti a vakációt a csodás Balaton partján.

Dilbert 2008.08.12. 11:17:43

Hat, Szumi, kivanok neked is ilyen szallast, akar ingyen, akar penzert, ahol kezdheted masok mocskanak eltakaritasaval. Hisz te egy rendes, tiszta ember vagy.

Dr.Bio74 2008.08.12. 11:20:57

Szumi

Ede vár, újra kell indítani az üzletet.

A szigeteidre pedig vidd nyugodt szívvel a gyerekeidet (ha vannak), okozz nagy örömet nekik, hogy esetleg összeszedhetnek néhány érdekes betegséget, és azzal, hogy páréves gyerekként már úgy kell felfognia megélnie a nyaralást, mint apucinak, akinek meg kívánok érdekes arcot, mikor a csemete leveszi, hogy lehet ilyen igénytelen környezetben is önszántából élni.

GolyósToll 2008.08.12. 11:39:48

Dilbert 2008.08.12. 11:06:01

"Azért abban biztos vagyok, hogy mindannyian egyetértünk azzal, hogy a legszegényebb anyagi háttérrel rendelkező család sem él ilyen higiéniai feltételek között."

Hát kedves Dilbert, ajánlom neked a szociális szférában való munkavállalást, ahol VALÓBAN rászoruló, és szegény sorsú családokkal találkozhatsz. Nem ilyen higiéniai feltételekkel, hanem ahol fekáliával van kikenve a fal, bent alszik a házban a lábasjószág (már ahol olyan jól állnak, hogy van), víz a lenyomós kútban a háztól 500 méterre, csatornázásra/fűtésre remény sincs, alholista apucival+anyucival, aki veri a családot, a család előtt önmagát, szexuális célokra használja a gyerekeket, néha ha nem tetszik neki valami, bezárja őket pár napra a fáskamrába, ésatöbbi.

És ilyen nem egy van az országban, szóval talán nem kéne ennyire leszólni a dolgokat.

Dilbert 2008.08.12. 11:51:08

Golyostoll, komolyan nem ertelek. A szegenyseg miert egyenlo azzal, hogy fekaliaval kell a falakat kikenni, a labasjoszagnak bent aludni? Ha azok az emberek igy erzik jol magukat, lelkuk rajta. Az o valasztasuk. Azert, mert valaki szegeny, nem kell a szart a falra kenni.
Ha elolvasnad azokat a beirasokat, amikbol en is ideztem, rajohetnel, hogy mirol beszelek.
De lasd, igazad adok neked. Akik olyan korulmenyek kozott elnek, amit te leirtal, azok valoban nyilvan ertekelik a leveliro altal vazolt korulmenyeket. Ebben egyetertunk.

Amugy en nem szoltam le a dolgokat. En mindosszesen azt gondolom, es abban hiszek, hogy aki szegeny, attol meg nem kell szennyben elnie. Ha ez leszolas, akkor ja, jol leszoltam a dolgokat.

GolyósToll 2008.08.12. 12:17:08

Kösz, de nem szorulok rá, hogy igazat adj... Ennek meg most ne fejtsem már ki a szociálpszichológiai működési mechanizmusát, jó? :)

A lényeg; ha ingyen akarsz valamit, ne reklamálj, hogy mit kaptál. Ha azért kapod ingyen, mert beállítod magad szegénysorsú elesett nyomorultnak, akkor pláne ne.

Nem kellett nekik, amit ingyen kaptak, jó, ez az ő választásuk. Talán másnak kellett volna, ők meg elvették attól, de ez mellékes. De most sajnálgassuk őket körbekarikába, vagy mégis mit vártak?

Komolyan nem értem azokat, akik védik őket. Miért csináljátok? Féltek, hogy ugyanígy jártok, vagy mi?

Dr.Bio74 2008.08.12. 12:21:58

Dilbert

Hagyd a francba!

El sem gondolkodnak azokon a szavakon, hogy szegénység, rászorultság, segítségnyújtás, emberiesség, kommunikáció.
Ezeknek a szegény egyenlő az igénytelen bünözővel, az elvárás pedig az inasnál kezdődik.
Az ember pedig az az állat, amely bármeddig süllyedhet, és ha süllyed ne pofázzon.
Szerintem ez a család nem fog lesüllyedni a fekáliás, stb egyéb szintre, és pontosan azért mert van egy szint, ami alá nem megy (pláne egy nyaralás kedvéért), mert van mersze visszautasítani.
Illetve igazad van, miért nem azokat a "rászorulókat" viszik nyaralni, ahol a munkát szitokszónak használják, ahol a temérdek szabadidő ellenére úgy néz ki a környezet, mint a szeméttelep, és akik nem akadtak volna fent ilyen apróságokon, mint a cikkíró.

Dilbert 2008.08.12. 12:26:39

Koszi, Bio74, total igazad van.
Nincs is ertelme ezt mar tovabb ragozni.

GolyósToll 2008.08.12. 12:31:36

Igen Bio, és legyen otthon internetje is, hogy az általad leírt 'ember mivoltának' hangot is adhasson :D

De tényleg uncsi már, én itt befejeztem. Arra azért kíváncsi lennék, hogy csak a szátok jár, vagy azért szoktatok pénzt adni is annak, aki kér. :) Mert szerintem nem.

GolyósToll 2008.08.12. 12:34:44

És valaki adakozhatna Jutka néninek is, mondjuk a kölyök zongraleckéjére.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 12:35:46

Bio
"El sem gondolkodnak azokon a szavakon, hogy szegénység, rászorultság, segítségnyújtás, emberiesség, kommunikáció."

Nem erről van szó.
Illusztrácó:
X tehetősebb ember.
Y éhezik, eszi a küszöböt.
X megtudja, hogy Y eszi a küszöböt, de mivel távol laknak egymástól, odaadsz Z-nek egy láda babkonzervet, hogy vigye el Y-nak.

Z szétszórt, nemtördöm, ezért két hóapig el is felejtkezik a dologról. Majd mégis úgy adódik, hogy elviszi a láda babkonzervet Y-nak, és odaadja.

Y megnézi a babkonzervet, felhívja X-et, hogy MI EZ A SZAR, a konzerv szavatossága már tegnap lejárt, különben is be van nyomódva az oldala, meg egyébként is utálja a babot. Lefényképezi a mobiljával a lejárt szavatosságot, és a deformált dobozt.

Ezután elmegy a közértbe, vesz paradicsomos konzervet, és beír a homárba, hogy mekkora gennyláda ez az X, és miatta kellett a félretett pénzéből paradicsomkonzervet vennie, pedig ő hű de rászorult volt.

A poszt ugyanez a történet csak pepitában.

Navarone 2008.08.12. 12:43:12

Én csak azt nem értem, hogy ha van üdülési csekkük, akkor miért rászorulók?

Dr.Bio74 2008.08.12. 12:53:23

Kimondhatatlan nevű

Hogy szar (ehetetlen) konzervet adok neked zabálni, meg hogy te nem szereted azt a fajtát ,az két, egymással egütt nem említhető indok.
Z-nek kívánom, hogy nemtörödömsége miatt ételmérgezés miatt, gondatlanságból elkövetett emberiélet veszélyeztetése miatt induljon eljárás ellene, ne pedig intézményesíthesse a romlott cuccok szétszórását, ami után esetleg még járandóságot is kap.
Oszt, ha Y ebből kifolyólag, igénybeveszi a másra félrerakott pénzt, hogy a család azért kapjon is valamit, hát miért is ne állna félre a szája.

Golyóstoll

Szoktam adni, nem pénzt, hanem segítséget, értsd munkát, vagy szakértelmet, vagy olyas dolgot, melyre hirtelen nagy szüksége lett valakinek (pl.vízmelegítő).
Ha azzal foglalkoznék, hogy rászorulóknak segítek, hogy pár napot boldogan nyaralva töltsenek el, akkor ilyen szervezést biztos nem engednék meg magamnak.

Szumi 2008.08.12. 12:57:06

バスティー [bɑstiː] : nálad az igazság!
Ez pont olyan, hogy a szegény ember folytja a vizet, pazarolja az áramot,kéthetente elnyű egy kínai csukát, de nem tudja, hogy kéne ötről hatra jutni. Én, ha találok egy csavart az utcán, zsebreteszem és hazaviszem, ha szaros, letörlöm. Ha ugyanezt ingyen kapnám, akkor előbb megköszönném, utána letörölném és aztán tenném zsebre. Pénzt nem adnék érte - ez evidens. De ez ajándék volt! Az alapíványnak ez volt, ezt adta. ADTA!

lizocska 2008.08.12. 12:59:26

nézzük kicsit messzebbről! miért ne tegyem szóvá a problámákat? csak azért, hogy utánam még ki tudja hány, akár tényleg igencsak rászorló családdal, játsszák el ezt? Akik esetleg vonattal, kicsi babával érkeznek? (Ez elég rászoruló már? Vagy gyalog jöjjön? Esetleg jönnek a kommentek, h az ilyen minek szül???)
Nem, gondoljunk a többiekre is! Ha nem szól soha senki egy ilyen mocskos hely miatt, akkor megmarad ez a jó szokás.
Akkor az ilyen ótvaros helyeket sosem csukatja be az ÁNTSZ! És nem ez az egyetlen ilyen "vendéglátó hely" az országban - idén több ismerősömnek is sikerült pénzért hasonlót kifognia.
Ha fizet, reklamálhat, ha "inygér kapta, akkor csönd? Miért?
Erről csak az jut eszembe, amikor csúnyán leégettem egy fazekam, az anyósom meg el akarta vinni, h odaadja akkor a szegény szomszédasszonyának - nem adtam, nem alázok meg senki szegény embert egy tönkrement vacakkal!
és csatlakozom azokhoz, akik hangsúlyozták, a szegénység nem egyenlő igénytelenséggel - és a pénz (vagy akár egyetemi végzettség) sem garantálja a tiszta, rendezett otthont!

Szumi 2008.08.12. 13:06:50

lizocska: azért, mer ajándék volt. Ismered a szó fogalmát, jelentését? Ingyen, emberbaráti szeretettől vezérlve adták nekik, anélkül, hogy bármi ellenszolgáltatást kértek volna érte. Jó szívvel adták. nem volt a legjobb, sőt jó se volt, de nem a legrosszab, amit el tudnánk képzelni. Ha a fazekat idaadtad volna mégis a szomszédnak, esetleg úgy, hogy nem is tudod, hogy leégett benne valami (jóhiszeműen), majd a szomszéd teleordibálja a környéket meg a médiát, hogy micsoda geci vagy Te, akkor az rendjén van?

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 13:15:13

Bio
"Hogy szar (ehetetlen) konzervet adok neked zabálni, meg hogy te nem szereted azt a fajtát ,az két, egymással egütt nem említhető indok."

Egy napja lejárt konzerv még nem ehetetlen. Hozzáállás kérdése, hogy ítéled meg. Ebből is azt lehet leszűrni, hogy itt szó sem volt rászorultságról.

"Z-nek kívánom, hogy nemtörödömsége miatt ételmérgezés miatt, gondatlanságból elkövetett emberiélet veszélyeztetése miatt induljon eljárás ellene, ne pedig intézményesíthesse a romlott cuccok szétszórását"

Akkor még egyszer fussunk neki: az alapítvány, amit a posztoló le akar húzni a hasonlatban nem Z, hanem X.

De még mindig nem érted, hogy az alaphelyzet szerintem is gáz, de ahogyan a posztoló erre reagál, az klasszisokkal bunkóbb.

lizocska 2008.08.12. 13:16:16

már bocsi, de nem nagyon figyelsz!
a fazékról tudtam, h leégett, szóval hasonlatod nem játszik!
kettő, ha egy cég ajándékozással foglalkozik, akkor tudja is, h az ajándék nem könyöradomány, ugyi? szóval minimum odafigyel arra, MIT AD!!
ez az ő felelősségi köre, ahogy a munkahelyeden a te felelősséged, hogy kifogástalan munkát végezz. Az alapítványiak is pénzt kapnak, ez nem az az ország, ahol ingyen dolgoznak az emberek... még mielőtt felvetnéd, h ingyen volt.
és ha gondosan olvasol, nem a kommentelő hozzállásáról pötyögtem, hanem úgy általában az ilyen jelenségről.
tudod, az a gond a közmondásokkal, hogy axiómaként kezelik az emberek, fel sem teszik a kérdést, h tényleg ajándék-e a ló? sőt ló-e egyáltalán?
itt erről van szó, nem a fogáról. (úgysem sok volt neki)
Én is szólok, mert ugyan tegyük fel, nekem elmegy a szállás, kitakarítok (volt ilyen, 4! gyerekkel, fizettem is), abban azonban biztos vagyok, h ezt egy vendéglátó hely nem engedhetné meg magának, és amíg egyesek ilyen 'szolgáltatást" nyújthatnak, addig nyújtani is fognak

Szumi 2008.08.12. 13:20:54

lizocska: Te sem nagyon figyelsz....
A helyiséget méltán illeti kritika, már csak a puszta létéért is. De mégiscsk van a világon jóhiszeműség. Miért kell az alapítványról feltételezni, hogy tudott az ottani állapotokról? Mag látod, Te is kitakarítottál, holott még fizettél is érte! Vagy úgy természetesebb?

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 13:22:14

Könnyebb érthetőség kedvéért, ami ebben a posztban nem tetszik, hogy:
1. A posztoló zsigerből rosszhiszeműséget feltételez az alapítvány részéről
2. Arrogánsan viselkedik

lizocska 2008.08.12. 13:30:12

nos, esetleg illene tudnia, azt nem mondom, h kell is.
a posztolóval sok tekintetben nem értek egyet (elmondták már előttem).
és pont azért akartam arra kitérni, de nem ment át (az én hibám, nem gúnyból mondom), hogy abban az esetben, ha valódi rászorulókról van szó IS járna a kulturált környezet, ha már nyaralásról van szó. ÉS, azért jó, ha felkerül egy-egy ilyen a netre, mert kicsit előtérbe kerül, h egyesek (a vendéglátó hely, nem az alapítvány!) mi mindent képesek szolgáltalásként eladni (mert valaki akkor is fizetett e helyért)
összegzésként: posztolót nem védem, alapítványt nem hibátzatom, DE a jelenséget nagyon károsnak tartom.
remélem kicsit érthetőbb lettem.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 13:50:00

lizocska 2008.08.12. 13:30:12

Egyetértek.

Dr.Bio74 2008.08.12. 14:26:01

Elnézést a képletben szereplő x,y,z összekeveréséért.

Miért kell az alapítványról feltételezni, hogy tud az ottani állapotokról?
"Ezután megkérdeztem a főszervező urat, látta-e a szállást, amire igennel válaszolt."

Másrészről emberileg elfogadhatóbb lett volna, ha nem "szarozik" az író, hanem egyszerűen lelép, és élményeit konszolidált formában osztja meg a többi blogozóval.

BéLóg 2008.08.12. 14:28:52

Kedves Jutka!
Én gratulálok neked, mert lehet hogy nehezen megy a sorotok, de nem vagy igénytelen. Soha ne is add fel ezt!
Sőt, dícsérlek a bátorságodért, hogy ezzel a sztorival kiálltál a nyilvánosság elé.
Ne foglalkozz azokkal, akik szerint "misekaptunksohasemmitésmégis", aztán a "minekszülazijenennyit" illetve hogy "szarajándéklónaksenézdafogát".
Jól tetted amit tettél és a gyerekeidnek is jó példát mutattál.
Kitartást és sok szerencsét kívánok a jövőre is!

Dócziné a ládából 2008.08.12. 14:57:31

T. Golyós Toll!

Remekbeszabott szösszeneteidet olvasva kirázott a hideg és rémülten konstatáltam, hogy az "édriennmúlok" már itt a homáron is előfordulnak:)))
Javaslom sürgősen egy szakorvos igénybevételét paranoiád kezelése végett:)
T. Jutka!
BéLóg tökéletesen összefoglalta a történethez való hozzáállást!
Megérdemelt nyaralást kivánok akár a jövőre nézve is!

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 15:05:44

Bio
"Miért kell az alapítványról feltételezni, hogy tud az ottani állapotokról?
"Ezután megkérdeztem a főszervező urat, látta-e a szállást, amire igennel válaszolt.""

Erre írtam, hogy a posztoló nem tudhatja, hogy milyen állapotban látta ugyanazt a szállást. Lehet, hogy több éve volt, hogy utoljára látta, és az is valószínű, hogy akkor tiszta volt.

A gond itt az volt, még egyszer, hogy a posztoló nem vette a fáradságot, hogy megjelölje, hogy pontosan mivel van gondja, csak annyit böfögött oda a telefonba, DE HÁT EZ SZAR. Cakkumpakk az egész szar.

Szumi 2008.08.12. 15:41:25

Valami felett elsiklotok, kedves társaim:
"Legnagyobb megdöbbenésünk ezután következett, B. úr közölte, ha nem kell a szállás, vissza a csomagot is, hiszen az csak együtt jár" Ha ez okozta a legnagyobb megdöbbenést..........akkor miről ugatérolunk itt második napja?

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.12. 16:12:43

Őszintén mondom: baromi érdekes, amit írtok, mert bár én az egyik oldalnak adok igazat, a másik érvei is nagyon elgondolkodtatóak, nehéz volna elmennem mellettük.

Hadd tegyek föl egy kérdést: ez a "szálloda" _kizárólag_ alapítvány(ok)on keresztül adja tovább - a usereknek ingyen, mert az alapítvány(ok) fizet(nek) helyettük - a "szolgáltatását"? Szerintem nem, mely esetben az első valóban fizetős vendégnek már rég rájuk kellett volna gyújtani az épületet, _miután_ kihívta az ÁNTSZ-t... ;-)

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.12. 16:13:50

Őszintén mondom: baromi érdekes, amit írtok, mert bár én az egyik oldalnak adok igazat, a másik érvei is nagyon elgondolkodtatóak, nehéz volna elmennem mellettük.

Hadd tegyek föl egy kérdést: ez a "szálloda" _kizárólag_ alapítvány(ok)on keresztül adja tovább - a usereknek ingyen, mert az alapítvány(ok) fizet(nek) helyettük - a "szolgáltatását"? Szerintem nem, mely esetben az első valóban fizetős vendégnek már rég rájuk kellett volna gyújtani az épületet, _miután_ kihívta az ÁNTSZ-t... ;-)

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.08.12. 16:22:30

Joe, ne csigázz, mondd el, melyik oldal. Na...

Léci-léci-léci-léci-léci-léci.

Dr.Bio74 2008.08.12. 17:10:58

Szerintem Joe arra célzott, bár nekünk van igazunk, de ti vagytok az elgondolkodtatóak (szumi,バスティー [bɑstiː]).
Érdekes, én is így gondolom.:)

Montezuma 2008.08.12. 17:37:42

Nem értem, hogy mért kell támadni a cikkírót.
Abszolút igaza van.

A forumozó kolléga: herpesz és a többi hasonszőrű pajtása aki fikázza a cikkírót valószínűleg egy barlangban, vagy egy disznóólban is jól érezné magát és mosolyogva hajtaná álomra a fejét miután a disznószart a sarokba rúgta. Csak azért mert a barlang vagy a disznóól ingyen van és úgyis a Balaton a lényeg...

Attól, hogy ők igénytelenek nem kéne elvárni más -normális elvárásokkal rendelkező embertől- hogy ő is lesüllyedjen hasonló idénytelen szintre.

Alapvető emberi elvárás a higiénia attól függetlenül, hogy a szállás ingyen van e vagy sem. A gondnokot meg azért tartják, hogy takarítson.
Én is járok céges üdülőbe a családommal sok sok éve ugyanarra a helyre (fizetünk a nyaralásért) és az ottani gondnok tud takarítani, hiszen ez a dolga. Ahogy a cikkeben szerepő gondnok dolga lett volna, hogy kicserélje a hugyos ágyneműt mire jönnek a vendégek.
Ne csak a seggét vakargássza egész nap.
Ebből következik, hogy a takarítás a gondnok dolga, hiszen ezért fizetik. Nem pedig a nyaralóké aki pihenni mennek oda és nem azért, hogy az első nap takarítsanak...

Uff én szóltam.

Erzsi966 (törölt) 2008.08.13. 00:58:00

Üdv. Mindenkinek!
Montezuma, örülök hogy azért van itt pár
ember aki együtt érezz a cikk iróval!
A többsége olvas csak azt amit akar, vagy inkább reagál csak ....a saját modján, mindenki amennyit visszi az esze ( az a pici is ami van!).
Kiváncsi lennék melyik az aki hugyos matracra! ( nem ágynemű) vinne a 3 gyerekeit!? Véres falak ( mert ilyen is volt!) Obszcén fellíratozott szobába?
Ezek után csak azt tudom mondani, hogy
én nem vinném el a gyerekeimet!
Ha már nyer az ember 1 nyaralást, akkor pihenni menne, szó sincs nagytakarításról...okos hozzászólok, a fent soroltak nem nagytakarítást igényel, hanem teljes felújítást!
És véleményem szerint ha valaki rászorult ( bár a cikkben nem eről van szó) nem kell lenézni, sz.r szállást adni neki, mert az alapítvány és a szállás adó ( ne beszéljunk a büfékről,mert ugye konyha nincs!) csak Nyer ezekből!
Ez a saját véleményem, 3 gyermekes anyuka vagyok és egyet értek a cikk iróval!
Lehet támadni....mert máshoz ugy sem értetek!
A végén még valami: aki azt mondja, "hogy minek gyerek"....hát azt az állatvilágban sem sorolhatom...még a férgek is megsértődnének!!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.08.13. 01:20:26

Nem mindegy, melyik oldalon vagyok? ;-) Azért nem mondom meg, mert szívesen olvasom az összes hozzászólást - hátha tanulok belőlük -, de nincsen sem kedvem, sem erőm, sem időm belefolyni a vitába. Bocs...

herpesz 2008.08.13. 08:37:23

Helló mindenkinek! Jó kis vita alakult itt ki... kezdeném azzal hogy valahol mindenkinek igaza van. Igaza van az együttérzőknek, mert hát igen ez gáz (ízlésről meg nem lehet vitatkozni) de itt most nem is ez a lényeg hogy kinek tetszik a szállás és kinek nem. Sokan érveltek a gerincesség és az emberi tartás mellett. Ez helyén való lenne, csakhogy akkor hol volt a cikkíró önbecsülése amikor rinyálni kellett....
Engem igazából ez bosszant. Semmi közöm ahhoz hogy kinek milyen az anyagi körülménye, nem érdekel ki min ment keresztül amíg eljutott oda, ahova. Az bosszant hogy az is szép magyar szokás, hogy itt ebben az országban mindenkinek minden JÁR. Alanyi jogon. Jár a segély, a borravaló. A megélhetési bűnözés álcája alá bújnak elég sokan. Mostanában meg sem lepődünk. Csakhogy én ezt egyre jobban unom. Mindenkinek biztos volt legalább egy nagycsaládos osztálytársa a suliban. Nekem ez az osztálytársam kilencen voltak testvérek. Minden osztályban egy. Szépen éltek, mikrobusszal jártak, az apuka pályázott is a polgármesteri posztra, marha nagy házba laktak a város szélén (a volt faszim a szomszédjuk volt tehát nem csak a levegőbe beszélek) és járt nekik MINDEN. Alapból.
A vendéglátást is ismerjük Magyarországon. Akárhova bemész, szarnak rád. Lárványosan végigmérnek a "mi a szarnak jöttél" nézéssel. Szintén mindenkinek van ilyen története, talán több is mint ami ráférne a homárra.
Sajnálom ezt a családot. Mást nagyon nem lehet tenni. Azért örülök hogy sikerült félúton mégiscsak szert tenni arra a fene nagy "emberi tartásra".

herpesz 2008.08.13. 08:44:21

az alapítványt nem kommentálom ismét. ilyenről is hallottunk már, sőt ennél rosszabbakról.
Ahogy olvastam a posztot újra (meg újra) meg a kommenteket, eszembe jutott az a túlpigmentizált nő, aki az utcán koldul a gyerekével, hogy "agyáá' má' egy kis pénzt a gyereknek nincs mit enni" és persze a pénzt nem a gyerekere költi, a kaját nem neki adja. Ez a kép jutott eszembe, ne kérdezzétek miért.

herpesz 2008.08.13. 08:56:09

Húha, na még egy gondolat aztán befejeztem.
Nem nyerte a szállást. Nem fejtett rejtvényt és mert ő annyira okos ezért nyert. Nem volt szerencséje akármivel és ezért nyert. Posztolt, és képzelhetjük miket írt ha automatikusan őt szavazták meg az "év rászorulójának".
És én még mindig azt mondom hogy én soha de soha nem fogok ilyen helyzetbe kerülni. Mert én tudni fogom nyaralásom alkalmával hogy hova megyek, kihez megyek, MENNYIÉRT megyek, és inkább KIFIZETEM a MUNKABÉREMBŐL.
A kultúrális csomag pedig szerintem igen csinos.Bár lehet jobban jártak a múzeumok is hogy visszapasszolták.

Montezuma 2008.08.13. 09:33:43

herpesz 2008.08.13. 08:37:23

"Az bosszant hogy az is szép magyar szokás, hogy itt ebben az országban mindenkinek minden JÁR. Alanyi jogon. Jár a segély, a borravaló. A megélhetési bűnözés álcája alá bújnak elég sokan. Mostanában meg sem lepődünk. Csakhogy én ezt egyre jobban unom."

Tudom és azt hiszem mindenki tudja, hogy kikre gondolsz... Abszolút egyetértek veled ebben. Engem is bosszant. De ennek semmi köze a cikkhez.
Azt hiszem te ezt belekeverted az egészbe és emiatt támadtál a cikkírónak.

Montezuma 2008.08.13. 09:37:17

"És én még mindig azt mondom hogy én soha de soha nem fogok ilyen helyzetbe kerülni. Mert én tudni fogom nyaralásom alkalmával hogy hova megyek, kihez megyek, MENNYIÉRT megyek, és inkább KIFIZETEM a MUNKABÉREMBŐL."

Ez megintcsak nemállja meg a helyét. Ha valaki akar símán átverhet...
Hányszor hallottunk már olyanrol a tévében, hogy túristák kintrekedtek XY helyen mert nemhozzák haza őket.
Pedig ők utánaérdeklődtek az utazási idoránál. Ők úgy tudták, hogy majd hazahozzák őket repülővel hiszen ezért fizettek. Aztán mégse...

herpesz 2008.08.13. 10:06:10

na igen, ebben meg neked van igazad....
Láttátok az új posztot? Azt hiszem folytatódni fog a vita:)

kiskicsicsiga 2008.08.13. 10:07:37

nem értem.
van kocsijuk, kamerás telefon...
elhiszem ,h a koszt nem szereti, de...

LErzsébet 2008.08.13. 20:01:58

Üdvözlet mindenkinek!

Elég nehezen találtam ide,de itt vagyok.Teljes életnagyságban,szerencsére,mivel pár évvel ezelőtt az életemért egy garast sem nagyon adtak volna az orvosok.
Szóval,nem vagyok kamus,sem fenéknyaló,sem költő,sem egyéb más aminek itt tituláltak ismeretlenül.Nem szeretem a koszt,a mocskot,nem vagyok igénytelen.Azonban valóban diplomás vagyok,akit a sors kicsit megtépált,így lehet bizony az ember önhibáján kívül rászorult.Semmi nem történt,azon kívül,hogy megírtam a Balatonon töltött napjainkat.Őszintén.Erre majdhogynem fejemet veszik.
Bárkit fölhívok,(aki ad elérhetőséget,ha vállalja amiket írt),természetesen nem tiltott,hanem kiírt telefonszámmal.Vállalva Én is önmagamat.Mivel céltábla nem óhajtok lenni senkinek,mindössze a nyugalmam érdekében nem írom ide most a sajátomat.
e-mail:zso-ka46@freemail.hu
Bárkinek megadom ott az MSN-címemet,szívesen mutatok fényképeket is a nyaralásról.
Ide többet nem óhajtok írni,aki kiváncsi további reagálásaimra,amiket az Alapítvány blogjára írtam,ott elolvashatja.
Mindenkinek,minden jót kívánok!

veverka 2008.08.13. 21:34:42

Hola mindenkinek.

Végigolvasva a kommenteket, maximálisan golyóstoll fórumtárs véleményét osztom. Nekem a posztíró, az emberi méltóság körüli vitákat mellőzve, egy számító buta mindent akarok, lehetőleg ingyért mert ez nekem alanyi jogon jár fajta embernek tűnik. Tudom, hogy vacak az élet pénz nélkül, de soha az életemben nem vetemedtem volna arra, hogy valakinek a seggét nyaltam volna akár egy koronáért is. Nem azt akarom mondani ezzel, hogy mindenki élje úgy az életét mint én, de az sem helyénvaló, hogy bárki is ócska módon parazitaként viselkedjen.

pepinko 2008.08.13. 23:43:41

Sosem komáltam, ha valaki betegségére, faji hovatartozására, nyomorára hivatkozva sajnáltatta magát.
Apósom rákos volt, a srácom szót neki:papa, fogjál meg. Ne,mondom én, nem bír már. Apósom azt mondta: hagyd fiam, elég baj az hogy beteg vagyok, de legalább más ne lássa!
Erzsike drága! Nem kell mindig a betegség mögé bújni... még ha az is,tényleg. Olyan, mint ha szánalmat akarna kelteni...a levélben olvastuk, hogy beteg.

LErzsébet 2008.08.14. 10:04:03

pepinko

Nem bújok Én sem a betegség,sem más mögé.Nem is beszélek nyomorról és egyebekről,maximum helyzetről.Egyszerüen azért írtam le,mert megkérdőjeleztek dolgokat.
Ha találkozna velem,nem is venne észre rajtam semmit,mert ugyanugy vagyok ezzel,mint az apósa.Senki ne lássa.
Remélem érti miről beszélek....
Azt is remélem belátta,csak az igazamat védem,csak a saját tapasztalataim mellett állok ki.

pepinko 2008.08.14. 10:48:40

Jajj Drága, nem akarok az önérzetébe gázolni kezcsókolom. Eddig minden szólalásaban benne vót a betegvagyokénszegény jelentés. Hihetőbb lett vón egy spontán beszámoló, nem a kommentes levelére írt válasz.

LErzsébet 2008.08.14. 11:06:19

Nem is szeretem,ha az önérzetembe gázolnak.Figyelmesen kell olvasni és akkor a lényeget látja a hozzászólásaimban,nem azt,amit bele akar magyarázni.
A tényeket csak a tisztánlátás érdekében írtam.
Azonban ha jól emlékszem ez a topik nem rólam szól,hanem valami egész másról.
Joga van mindenkinek leírni tapasztalatait,gondolatait.
De mintha itt lassan arről szólna a dolog,hogy mindegy kivel, mivel kötekszünk,de kötekedjünk már,mert az "jó bul".

kis faszenes grillező 2008.08.14. 14:18:05

Aki azt mondja, hogy ajándék lovat ne küldjünk fogorvoshoz, igaza van. Csakhogy: itt nem egy könyöradományról, hanem egy pályázat nyereményéről van szó - ha jól értettem, az volt az egyetlen feltétel, hogy sokat kommenteljen az illető. Nem az, hogy hajléktalan legyen, 10000 ft/fő havi jövedelem alatt.
És mit szólnátok hozzá, ha nem ingyen lett volna? Mint ahogy nem is ingyen volt, hiszen az alapítvány fizette!
Nyilván Jutkáék sem 5 csillagos all inclusive hotelre számítottak, de talán az elvárható lett volna, hogy ne a koszban kelljen fürdeni a Balaton helyett.
Ez nem Jutkáékat, még csak nem is az alapítványt minősíti, hanem a szállásadót. Aki abból él, hogy szállást biztosít másoknak, figyeljen már oda, mit "szolgáltat"! Nekem leégne a bőr a képemről, ha ilyen körülmények között fogadnék vendégeket. És ez nem pénz kérdése.

Kedves Erzsébet! Szívből örülök, hogy Önök jól érezték magukat, de nyilvánvaló, hogy kicsit felturbózták a helyet a panasz miatt.

LErzsébet 2008.08.14. 15:11:53

kis faszenes grillező

Lehet Jutkáéknak köszönhető,de valóban ki volt takarítva.Én csak azt az állapotot tudtam leírni,amit láttam,tapasztaltam.
Az viszont igaz,lehet,nem írok ennyire kerek beszámolót,ha előtte a blogon nem olvasom el az előző leveleket.De valami nagyon hasonlót írtam volna akkor is.
Köszönöm,hogy örül annak,hogy Mi jól éreztük magunkat.

morcos gondnok 2008.08.15. 15:23:53

Kedves Judit!
Mint érintett...morcos gondnok...
Oly mértékben vagyok felháborodott , hogy szinte nem is találom a billentyűket!
ehhez azért már pofa kell! Egyrészt mert a neten keresztűl lealázza munkatársaim munkáját, rossz hírét kelti alapítványunknak......
Kár hogy kedves férje nem készített fotókat a rászorult családjáról, talán még egy arany nyakláncot is le kellett volna venni a nyakából...és a tanszerpénzt sem kellett volna feláldozni...persze ha az is adományból van akkor semmi gond!!!.
Ha lehet kérném annak a zalakarosi panziónak a címét ahol ilyen ingyen tetszettek nyaralni, mert lehet hogy a rokkant nyugdíjas feleségemmel mi is eltudunk majd menni 15 év után, mint rászorulók nyaralni.....
Hogy csak néhány szösszenetére válaszoljak: .....mintha kocsma lenne..
megjegyzem, amikor Önök igénybe vehették volna ..bocsi ingyen... a felajánlott szállást...abban az épület részben csak felnőttek...fizetős!!!...élték elszomorító napjaikat, és láss csodát, saját pénzből, volt pofájuk a férjeknek, barátoknak, sört inni!!!
Ja persze nekik nem biztosított egyetlen alapítvány sem ingyen üdítőt, pezsgőt, stb. de ezt ön felsorolta már..
Ja és tényleg, meg sem néztem, hogy visszaadtak-e mindent, amit átadtam!!!!
De nem hergelem magam tovább.Remélem nyugodt lelkiismerettel fogják továbbra is kihasználni azokat a jólelkű felajánlásokat, amelyeket egyes emberek tiszta szívből ajánlanak fel, nem kis munkával a hasonlóan rászorulók részére.
Maradok tisztelettel: a morcos gondnok

morcos gondnok 2008.08.16. 07:49:09

Szép napot mindenkinek!
Csak most látom kedves Jutka, hogy mennyi szabadideje van, és mennyi portálon tudta "elmesélni" szomorú sorsukat!
További szép nyarat kívánok!

monoki 2008.08.16. 19:16:26

Hajrá, Morcos Gondnok! Vannak ilyen emberek, akiknek minden jár, akiknek igényeik vannak, és akik az internetet arra használják fel, hogy teleköpködjék a saját sérelmeik meg csalódásaik miatt. Holott a nagyközönség tehet a legkevésbé arról, hogy náluk nem ott van a mérce, mint amit hajlandóak megfizetni. (Vagy ha maguk fizetik, akkor "belefér"? Ha más ingyen adja, akkor meg botrányosan rossz?)

Én is megdöbbentem (mint a Megdöbbent nevű hozzászóló) és őszintén szólva fel vagyok háborodva azon, hogy az ügyeskedők elveszik most ezt a lehetőséget a valóban rászorulóktól.

Én meg tudom érteni, ha az alapítvány jövőre ezt az üdültetést nem folytatja, nem lesz több ajándékcsomag, oldják meg a szülők, hogy a gyerek lássa a Balatont - ha nem tudják megoldani, akkor biztos nincs is rá igényük...

Szóval nekem nagyon fáj a szívem a leszakadókért.
Végre volt valami olyan kezdeményezés, ahol nem az állam megfejése volt a cél, nem pilótajáték, nem kell termékbemutatót végignézni, stb.
Ezek szerint ez Magyarországon nem működik.
Kár.

morcos gondnok 2008.08.17. 07:59:42

Kedves monoki!
Azt hiszem nem csak Ön, hanem sokan mások is sajnálják, hogy az Alapítvány véglegesen beszüntette tevékenységét.
Csak hogy leírjak még egy kis "történetet" amely most hétfőn történ meg velem a morcossal.Délután 17 körül csörög a mobilom.Egy síró hölgy volt a vonalban....cím és név ha kell feltüntetem..zokogva meséli, hogy Pestről érkezett Balatonfenyvesre nyaralni 3 gyerekével, de a vonaton..tisztán nem tudtam megérteni, ahogy mesélte...az illető, akinek Ö előre kifizette a szállás díját, a vonatról leszállva elvitte a táskáját, benne a pénzét, csak az igazolványai maradtak meg, és most az üdülőben van és segítséget kér.Megnyugtattam, hogy pár perc múlva ott leszek és élőben mindent megbeszélünk, addig is nyugodjon meg.Így is történt. Az irodám előtt egy feketében öltözött, fekete hajú,feketére festett hölgy várt, tényleg kisírt szemekkel. Ismét elmesélte történetét, de már kezdett egy kicsit zavarosnak tűnni a dolog. De még mindig azon voltam, hogy segítsek.Mivel az nap lett üres egy faházunk, felajánlottam Neki, hogy egy estét, amíg ő elrendezi a dolgait:itt aztán volt minden, hogy hívja a rokonát, majd a lánya barátja fogja lehozni a pénzt stb.Annyit kértem, hogy másnap 10 óráig legyenek kedvesek kiköltözni a házból, mert vendégem jön oda.Ezt nem vette már annyira jó néven, mert hogy Ő most ezt hogy mondja meg a gyerekeinek, hogy így jártak.Kérdeztem Tőle, hogy most az ő gyerekei vagy nem, mert nem tudom megérteni, hogy a saját gyerekemnek ne tudnám megmagyarázni a velem történteket, ráadásul, ha együtt jöttek le, akkor a vonaton csak ott voltak az anyjuk mellett.Mert eddig még a gyerekeket még nem láttam.Ezek után a vacsora lehetősége után kezdett érdeklődni, de mivel már túl voltunk a vacsoráztatáson, csak annyit tudtam tenni, hogy adtam neki 3000 Ft-t ,kölcsön, hogy vegyen valami ennivalót a gyerkőcöknek.Átadtam nekik a házat, adtam nekik ágyneműt---nagyon oda figyeltem, ne hogy pisifoltos legyen---majd jó éjszakát kívántam nekik, s hogy majd holnap reggel találkozunk.Láss csodát, éjjel 22 körül, felhív a szálláskiadással foglalkozó ismerős, és közli velem, hogy a hölgy Őt megkereste, stb....szintén előadva a dolgokat, átadva asz igazolványát .....és kibérelt egy házat napi 10 0000 Ft-ért, az én kulcsaimat leadta neki.Na ekkor kezdett felmenni bennem a pumpa, de még bíztam benne, hogy legalább a 3000 Ft-omat biztos megkapom Tőle.Teltek a napok. Csütörtökön reggel felhívtam az ismerőst,hogy mi van a hölggyel?Változás semmi, csupán annyi, hogy most APEH ellenőrnek adja ki magát, a pénzt még mindig nem adott, így ő a délután folyamán kiteszi a házból. Délelőtt a tábor előtti strandon megláttam ismét a hölgyet, épp sétáltak.Érdeklődésemre azt felelte, hogy majd este 21 körül fogják hozni neki a pénzt.!?Ekkor megkérdeztem, hogy milyen APEH-os ön, mivel nekem még, mint valamilyen alapítványi dolgozó mutatkozott be..Mivel csak hebegett habogott, annyit mondtam neki, hogy felejtsük el egymást, és legyen boldog a pénzemmel.A hab a tortán, hogy délután folyamán ebédelni mentek egy étterembe, ahol szintén "problémái"adódtak", s miután a tulaj kihívta a rendőrséget, a hölgy "annyira" elájult, hogy mentőt kellett hívni hozzá.Azóta ...hála Isten...nem hallottunk Róla.
Ennyit az emberi jótékonyságot?jóságot? na és persze a hiszékenységet kihasználó emberekről.

nem várt fordulat 2008.08.18. 16:50:58

" eami · www.cs15.hu 2008.08.12. 07:47:53
karacsi_maci: ruhák halomban mint a putriban? szekrényre nincs de netre van della? pofám leszakad! A te írásodra is lehet ilyeneket írni...
Ugye ugye? Gondolkozz már mielőtt hülyeségeket írkálsz itt összevissza. "

amíg nem ismered a körülményeimet ne baszogass.

1. miután web programozó vagyok, ezért nekem a munkaeszközöm az internet.

2. szekrényem van, de felújítás előtt nem akarom idehozatni, hogy tologatni pakolgatni kelljen a cuccaim másik felével is.

3. várok egy nagyobb összegre, amiből egyszerre fogom megcsináltatni az egész felújítást, és utána a költözködés második etapját.

4. A ruhák nem halomban mint a putriban, hanem szépen egymástól eltagoltan, alsónadrágok, nadrágok, polók, törölközők stb... csak nem szekrényben.

5. Tájékozódj, kérdezz mielőtt hülyeségeket írsz.

nem várt fordulat 2008.08.18. 16:53:12

illetve plusz infó, kijöttek a tonlineosok, és nem tudták bekötni a netet, mert nem volt az emeletig kábel. azt mondták, vissza kell mondják, mert lakótelep, és hát a 8.-ról a földszintre kell levezetni, és hát nincsenek otthon napközben a lakók. vagy... vagy esetleg én megcsinálom magam. (fix ip miatt kellett a t-online adsl, más itt ezt nem tudta biztosítani)

igaz, három négy napig tartott, de megcsináltam, és lehúztam a kábelt. hozzáállás kérdése.

laszlos 2008.08.20. 18:59:41

Itt nem nyereményről volt szó, hanem ami a hiradásokban is megjelent: Nagycsaládos rászorultak üdültetése volt, akik még nem jártak a Balatonon, ezt blogozás formájában lehetett elnyerni. Kitétel volt még, hogy akik rászorultak, azok kaphatják meg.ű
Mi 2007-ben voltunk igy a Balatonon, és nagyon sok nagycsaládos család nyaralt igy 5-6 gyerekkel, akik még nem jutottak el a Balcsira. Tényleg öröm volt látni, hogy a sok gyermek hogyan élvezte ingyen a fürdést és a siófoki élményfürdőt.
Mi csak jó élményekkel tértünk haza.
Ez egy nagyon jó kezdeményezés volt, de ilyen emberek, akik nem is rászorultak ezt is tönkreteszik, mert jövőre már elment a kedve a szervezőknek a nyaraltatástól. Ingyen végzik munkájukat és még meg is "hurcolják őket" ezért.

laszlos 2008.08.20. 19:03:17

Jutka!

Remélem Ön magába száll és valami ehhez hasonlót kezdeményez a városában, jó lenne ha megtenné és fáradtságot nem érezve szervezne a nagycsaládosoknak alapitványi támogatásból az Önök városába kirándulásokat. Ez Önnek természetes legyen, mivel sok kisgyermektől elvette ezt a lehetőséget. Kérjük Önt, hogy ezt tegye meg. Legyenszives hozzászólni!!!!!!!

LErzsébet 2008.08.21. 12:56:54

laszlossal egyetértve,várom Én is Jutka hozzászólását,ha már elindította a lavinát.

anikó152 2008.08.22. 11:18:31

Csatlakozom az elöttem szólókhoz.jutka igy kisbetüvel ez nem helyesírásihiba!jutka ha már felkavartad a büdöset,nyilatkozz! Hogyan kárpótolod jövöre a nagycsaládosokat,akik miattad nem mehetnek az alapitványi nyaralásra?Tudom,hogy reggel még levegöt sem veszel máris a blogot bújod! Nyilatkoz z!Te mümajer!Jó volt a szart felkavarni?Azt hitted te szarod a spanyol viaszt?Te semmire kellö nyisd ki azt az undok szádat és nyávogj ide valamit!Azt hitted te leszel itt az istencsászár? Te kártékony parazita! Jó lett volna a potya,ha megfelelt volna a kényes igényednek? lelkiismeret furdalás nélkül kitúrtad volna a nagycsaládosokat ugye! Te kavarógép szólalj meg te gyáva lapuló sunyi !!!!

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.08.26. 13:38:29

Aki fikázza a posz íróját, annak kívánom hogy szarban, koszban fentrengjen, és ott is rohadjon meg.

Valamint szarjon bogratch-ot.

anikó152 2008.08.26. 22:24:09

Kedves anti troll! Én és a gyerekeim nem fetrengtek sem szarba sem koszba! a blogbalaton.blog.hu -ra feltett képekkel igazolom sem kosz sem szar sem mocsok nem volt a szálláson! Maga ott sem volt mi egy hetet töltöttünk ott!Igen is jutka egy antiszociális felkapaszkodott sznob akire nagy ivbe teszek!Tönkre tett sok szegény gyerek reményét.Ja és ön mit tett vagy tesz a szegény gyerekekért?Mert otthonról fikázni könnyü mások munkáját!
süti beállítások módosítása