Tékozló Homár

Aranykártya nélkül nem vásárolhat iPhone-nal?

2008.08.27. 08:50 | jackyll | 115 komment

Újabb és újabb anomáliák futnak be az iPhone kapcsán. Egy olvasónkat felhívta a T-Mobile ügyfélszolgálata, hogy iTunes-szal csak akkor vásárolhat, ha 2 év hűséget fogadott és Aranykártyája is van hozzá. A kérdésre, hogy mi köze ehhez a T-Mobile-nak és hogy gondolják ezt az ügyfélszolgálatos nem tudott válaszolni, úgyhogy a Homár megköszönné, ha egy illetékes minél hamarább tisztázná ezt a nettó butaságnak tűnő állítást. Másik naiv ügyfelünk már előfizető volt, azonban a T-Mobile a telefon kiszállítása után 2 nappal semk kapcsolta át kőkori internetes csomagját, ami 30 MB adatforgalomnál 20 ezer forintot számlázott:

Múlt hét szerdán megrendeltem a készüléket, pénteken délelőtt kézhez is kaptam, ez az ügyvitel egy nagy piros pontot érdemel. Éltem a gyanúperrel, hogy jobb ha várok még az ész nélküli internetezéssel a telefonról, mivel a régi díjcsomagom szerint 9,6 illetve 4,6 forintot kellene fizetnem 10KB-onként. Felhívtam ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy kb 2 munkanap ameddig átállítják a díjcsomagot, amivel kapcsolatban nekem semmi adminisztratív feladatom nincsen. Figyeltem t-mobil oldalon folyamatosan a díjcsomagomat és 25-én délben elégedetten nyugtáztam, hogy a váltás megtörtént, de azért csak vártam 26-ig, hogy kipróbáljam a mobil netet. Így érkeztünk el  a tegnapi naphoz amikor is forgalmaztam 30+ MB-ot, majd este 9-kor nem is annyira megrökönyödve láttam az egyenlegemen, hogy ez t-mobil szerint nekem kb 20 ezer forintba fog fájni.

Felhívtam ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy valóban már az új díjcsomagom él, de valahogy bekapcsolva maradt az előző csomaghoz tartozó gagyi wapos csomag is és aszerint történt a számlázás. A hölgy a késői óra ellenére nagyon segítőkész volt és visszahívást is ígért, de nincsennek illúzióim a dologgal kapcsolatban, fogok én még emiatt ügyfélszolgálaton asztalt verni. Az összeesküvés elméletek gyártóinak üzenném, hogy nem feltételezem, hogy ez szándékos kitolás, jóval inkább hanyag rendszerüzemeltetés eredménye.

Tényleg, tudja valaki, hogy miért tartja meg ügyfeleinél az évekkel ezelőtt megszűnt díjcsomagokat a T-Mobile, és miért nem ajánl helyette valamilyen kortárs megoldást?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lord_soth 2008.08.27. 09:24:56

A T-Mobile-os szarsághoz meg érdemes személyes bemenni az ügyfélszolgálatra, picit hangosabban kérni és rögtön megoldódik. Telefonon keresztül nekem még soha nem sikerült.

Cujo 2008.08.27. 09:25:00

"vannak emberek, akik faszságot csinálnak, és utána jönnek sírni egy fogyvéd oldalra, hogy milyen hülyék voltak.
na."
jah.. hülye volt, mert vett egy telefont, és a T-gecik nem állitották át a dijcsomagját. ezért a usert kell köpködni. világos. igazad van.

Pistike_ 2008.08.27. 09:25:23

Cujo : meg amit még lerántanak rólad .. vagy nem arról szól éppen a blog ?

- Rendi - 2008.08.27. 09:26:22

>> Secnir 2008.08.27. 09:03:01

Azért mert neked nincs szükséged valamire, attól még másnak lehet.

Hereguru 2008.08.27. 09:27:52

Fogyassz, herdálj, szenvedj.... Ez a homár szlogenje. Ja, és mintha éppen ideillene. A sznobizmust meg éppen nem árban mérik, hanem nagymellényben...

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2008.08.27. 09:28:38

Nekem az a tapasztalatom, hogy vissza fognak hívni.

És azért tartják meg a régi díjcsomagokat, mert a kedves ügyfél ragaszkodhat ahhoz ami neki van. Ez általában persze neki rossz, de van, amikor nem. Természetesen folyamatosan kapod a számla mellett a tájékoztatást az új lehetőségekről, ha nem olvasod, nem olvasod, erről viszont nem a T tehet. Ha mégis elszánod magad a váltásra, akkor viszont már nem térhetsz vissza majd a régire.

Secnir 2008.08.27. 09:30:34

...és utána jön a többi dilettáns, és megvédik az idiótát, hogy mégse ő volt a hülye, hanem az aki , meg ami, meg a gonosz mutli, meg vállalkozó meg mittomén.

példa az idiótizmusra:
autozz.blog.hu/2008/07/16/ha_volt_mar_baleseted_gyorshajthatsz
homar.blog.hu/2008/08/22/elhajtottak_a_rovidgatyasokat_a_villa_medicibol

fynndafrail 2008.08.27. 09:31:05

dark messiah:
A helyzet pont az ellenkezője: a sok kis hülye frusztrált pöcs tolja az állítólagos "mekbuzik" arcába nap mint nap hogy amit vesznek az mekkora fos. Olvasd már vissza akár csak ezt a blogot is: az első 15 post kétharmada fikázás, de egyetlen dícsérő kommentet sem olvashatsz.

Secnir:
Fogyvéd oldal, kis faszom az. Ez a homár nem fogyasztóvédelemmel foglalkozik hanem egy kifejezetten ostoba módon szenzációhajhász szar. Vödör híg fos. :-D

fynndafrail 2008.08.27. 09:34:09

Az iPhone meg nem más mint egy telefon a jobbak közül. Se több, se kevesebb. Akik a felhajtást csinálják körülötte, azok a mindenáron görcsösen fikázók meg kárörvendők.

Mégis kinek mi a faszom köze van hozzá hogy a másik milyen telefont vesz? Pfff, hülyék!

Sancee 2008.08.27. 09:35:13

Ilyet nekem is játszottak vagy másfél éve. Megkötöttem az adatcsomagot hogy géptől való távollétem esetén még netközelben tudhassam magam, bátran használtam is 50-60 mb-ig, majd jött a telefon hogy kiugróan magas a telefonszámlám meg hogy kéne hóközi befizetés. Kiderült hogy ha a régi előfizetéshez jár valami gagyi kis csomag de azt nem mondom le amikor újat kötök, akkor marad a régi aktiválva és persze a régi szerinti számlázás. Az már csak hab a tortán hogy a havi számlán azért az új csomag is benne volt. Ezt persze elfelejtette ondani bárki is de sztem ez evidens lenne hogy saját maguktól kéne átkapcsolni. Nekem ez 50 ropiba fájt meg némi anyázásba az ügyfélszolgálaton.

havaj 2008.08.27. 09:35:55

A megoldás: T-fost otthagyni menni a Vodához.
Ott még szarabb picivel a szolgáltatás, de viszont sokkal olcsóbb.

Enegem is túlszámlázott egyszer a T, mobilos nettel. Ott lett a vége. Azóta is tartozom nekik azzal a számlával, mer szerintem nemugyvanaz.
Ja bocs, kétszer akartak átbaszni. Mert ugye elsőre lemondtam róla a netet, amihez ingyen járt az e-mail szolgáltatás is. Namost úgy gondolták, hogy azt meg sutyiban rajtahagyják, csak úgy már kijött arról is a számla.
Hát akkor megállapítottam, hogy azt a jóbüdöskurvaanyátokat azt.
Soha többet semmit ami T-vel kezdődik, még a túrórudit is kétségek között tolom.
És majnem sikeres vagyok.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.08.27. 09:36:14

Tényleg, tudja valaki, hogy miért tartja meg ügyfeleinél az évekkel ezelőtt megszűnt díjcsomagokat a T-Mobile, és miért nem ajánl helyette valamilyen kortárs megoldást?

Remélem csak költői kérdés volt. :D
Sok profitot jelent ez a T-Mobilenak.

Egyébként nekem is van ipone, mivel a számlám simán elérte a 10k-t havonta, kb elegendő a 400 perc meg a 2 gb internet (főleg, hogy otthon pl. wlanra kapcsolódik), a 27-ezres beugró meg töredéke egy új iPod árának (amit mostanában terveztem lecserélni, mert a régi már lassan elkopik).

Munkára használom, világvégén is húzza az e-maileket, jól néz ki, villámgyors, könnyű kezelni és netezni vele. Persze, ha csak telefonálni kellene havi 1-2 órát nem vettem volna meg.

2008.08.27. 09:38:20

Secnir és társai!!!

Elmondom, miért jó az iPhone: nemcsak telefon, hanem komplett multimédiás kütyü. Ezeket tudja:
- telefonálás
- SMS küldés/fogadás
- fényképezés (nagyon szép képeket készít!)
- MP3 lejátszó (a legjobb iPod)
- fényképnézegető
- videólejátszó
- GPS (helyzetmeghatározás, útvonaltervezés)
- teljes értékű internet böngésző
- e-mail küldés/fogadás
- időjárásjelentés 1 gombnyomásra
- óra, ébresztő, stopper stb.
+++ rengeteg letölthető játék és alkalmazás (bárki letölthet akinek van bankkártyája, semmi köze a T-Mobilhoz)

Én péntek óta használom, előtte iPod Touch-om volt. Azt nagyon szerettem, ezt pedig imádom!!! :-)

Korábban volt már 3 másik telefonos PDA-m, azok a közelébe sem érnek sem szolgáltatásokban, sem kezelhetőségben.

Sima mobilokkal összehasonlítgatni nem érdemes, mert ez csak kb. 1/20-ad részben mobil... sokkal többet tud mint bármelyik egyéb mobiltelefon. Az érintés- és döntés érzékelő egyedülállóan szuper!!! Egyik telefon sem ér a nyomába.

Mellette lehet, hogy divattelefon is, de szerintem kevesen veszik csak azért, hogy felvágjanak vele. Mégegyszer megismétlem: kezelhetőségben és funkcióiban is messze maga mögé utasítja az összes többi telefont és telefonos PDA-t!!!!!

Irigykedni és fikázni lehet, de semmi értelme. Aki használja, az úgyis tudja, hogy miről beszélek... a többi meg nem érdekes. :-)

bateman 2008.08.27. 09:38:53

Azt árulja már el valaki, hogy a témához mi köze van annak, hogy az iPhone mennyire jó telefon vagy mekkora sznob aki ilyet vesz?

A topik lényege, hogy a T-mobil elkúrt egy díjcsomagváltás és egyébként is miért tartja forgalomban a régi szar csomagjait?

Ez teljesen független attól, hogy Apple, SE, Samsung, stb. telefonnal történt a dolog.

Nyilván mindenkit lehet fikázni, akit valamilyen szolgáltató megszívat, de mivel az ide írók nagy része Magyarországon él, van internet/telefon/TV előfizetése, autója amivel parkol, bankja amiben a pénzét tartja, közművei, amikért fizet, előbb vagy utóbb elő fog vele fordulni, hogy a leszopott farok rossz végére kerül. Jó tudni, hogy akkor mindenképp számíthat rá, hogy ezen a blogon a hozzászólások között lesz pár okos ember aki megmondja neki, hogy:
- fasz mert, Audit, BMW-t Suzukit, Skodát vett és parkol vele
- fasz mert OTP, Raiffeisen, CIB, City bankban tartja a pénzét
- fasz mert távfűtéses lakásban él, illetve hitelre vett lakást
- fasz mert UPC, Fibernet tv előfizetése van
- fasz mert Pannon, T-mobil, Vodafone előfizetése van

Tulajdonképpen mindenki fasz aki csinál valamit és akkor is ha az ellenkezőjét teszi.

Komolyan ennek van értelme?


u.i.: Akiket zavar, hogy sok az iPhone-os hír, van egy javaslatom: nem kell rájuk kattintani, főleg nem hozzászólni ha már ennyire zavar. Ide írogatni, hogy mennyire nem kellenének az ilyen cikkek kb olyan, mint homofóbként minden estét egy melegbárban tölteni fintorgó pofával.

greg03 2008.08.27. 09:39:50

Nekem pár napja van iPhone-om, és megnéztem a my-tmobile oldalt, ami azt mutatta, hogy 16 ezer valamennyi a jelenlegi számlám. felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt az infot kaptam, hogy az első két hétben az online rendszer még nem a valós adatot mutatja (később is a kedvezmény nélküli értékek láthatók itt). remélem, tényleg ez a helyzet, és ha ez, akkor valószínűleg a fenti problémának a forrása is ugyanez.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2008.08.27. 09:40:25

Amúgy ez a két napos csomagváltás is kicsit gyanús nekem. Én net 80ban vagyok általában, mert csak igen ritkán kell, és akkor is inkább távoli asztal. Most viszont lent dolgozom Balatonon, itt is van már 3G, nosza, felhívtam, 3Gb csomag kéne, csaj beállította, telefon ki-be, és kész, már használom is egészséggel...

lord_soth 2008.08.27. 09:40:43

Csak az a baj, hogy mást már nem látok az Indexen.

Kopasz Mercis 2008.08.27. 09:47:58

IPhone egy szar. Szerintem ezen nincs is vita.

A szellemi színvonal amivel valaki ilyet vesz, kb az én két gyermekem (13, 15 éves) szintjén van.
De ez a vége. A 13 évesnek tetszik, a 15 két nap után elkezdte fikázni. Mire lejár a 2 év hűség, a kicsi is megutálja az apple minden termékét.

Cujo 2008.08.27. 09:49:46

jó hülye gyerekeid vannak akkor :)))
vegyél nekik egy nyalókát... még olcsóbb is.

P.Cat 2008.08.27. 09:52:53

külön le kell mondani a meglévő kiegészítő csomagokat, maguktól nem veszik le. Nem törlik a kiegészítő sms csomagot akkor sem ha 400 sms van az új csomagban

következő hónapban lehet csomagot váltani, csak nem olcsóbbra

pl. amerikai iTunes-ról nem lehet vásárolni, csak a magyarról. Megpróbáltam, közölte a program, hogy nem lehet, de azért a 2$-t levonta....
Podcastokat azért le lehet tölteni, még regisztrálni sem kell

Egyébként az iTunes-os mappájába másolva és szinkronizálva mindenki annyi zenét és videót rak az iPhone-ra amennyi ráfér

akkor is ha ő gyártotta, letöltötte, megvette, lopta, bárhogyan

szmoker (Homo Trollicus) 2008.08.27. 09:57:16

A jóisten verje bele a faszát a t-be, nekem is kiszámláztak 18 ezret, ugyanígy!

Jellemtelen mocskos banda.

Kopasz Mercis 2008.08.27. 10:02:54

ragcsalo 2008.08.27. 09:38:20,

- telefonálás (20 forintos telefon is tudja)
- SMS küldés/fogadás (20 forintos telefon is jobban tudja, ez csak angol T9, ami folyton belepofázik)
- fényképezés (nagyon szép képeket készít!) ( :))))))))))))))) )
- MP3 lejátszó (a legjobb iPod) (izlések és pofonok. van 2 iPodom is, ez szerintem szar, egyszer hasonlítsd össze egy cowon (iAudio) termékkel)
- fényképnézegető (Ez tán igaz, a nagy kijelző jó)
- videólejátszó (nevetségesen nehézkes a film rárakás, időigényes, felírat nem kezelés stb.)
- GPS (helyzetmeghatározás, útvonaltervezés)( konkrétan nem navigál, a gagyinál is gagyibb gps érzékenység, inkább bele se tették volna. Még az N95-nél is szarabb, pedig az is a béka segge alatt van.)
- teljes értékű internet böngésző (Próbálj megnézni agy Java-s oldalt (cib internetbank, stb.)
- e-mail küldés/fogadás (Ez korrekt)
- időjárásjelentés 1 gombnyomásra (N95-ömön szintén)
- óra, ébresztő, stopper stb. (Ez most komoly?)
+++ rengeteg letölthető játék és alkalmazás (bárki letölthet akinek van bankkártyája, semmi köze a T-Mobilhoz)
(Ez szinte minden telefonra elmondható)


És akkor most kezdjem sorolni mi mindent nem tud, amit egy normál telefon igen?

Szumi 2008.08.27. 10:06:31

Véleményem szerint ezek a telefonok, akárcsak az iPhone, parasztvakítások. Olyan étel sem kéne, ami elő,főétel és desszert is egyben, pláne, ha az italokat is tartalmazza meg a szivart. Ami mindenre jó, az semmire sem igazán. Ez amolyan teleshoppos termék - csoda, hogy nem úgy árulják, hogy családonként csak négyet tudunk adni. Secnirnek igaza van - csak azt nem értem, hogy miért nem elég neki egy olyan TELEFON, amivel TELEFONÁLNI lehet.:)

bateman 2008.08.27. 10:12:47

Lefordítanám az offtopic iPhone fikázók hozzászólásait érthetőbb nyelvre:

"Szeretném ha az írásaim megjelennének az interneten, de ahhoz lusta/buta vagyok, hogy saját blogot indítsak vagy akár egy topikot nyissak egy fórumon és azt amúgy sem olvasná senki, ezért írok ide.
A mondandómnak semmi értelme nincs, nem ad hozzá semmi értelmes információt az alap témához, nem lesz tőle jobb senkinek, de engem kielégít az értelmetlen rombolás."

lord_soth 2008.08.27. 10:15:33

Lefordítanám az iSnobok hozzászólásait érthetőbb nyelvre:
"Azért mert én villogok egy státusszimbólumnak nevezett, háromszor annyiba kerülő, de ugyanannyit vagy kevesebbet tudó cuccal, ettől én több és jobb ember vagyok mint akinek nincs ilyen. Ja és a farkam is nagyobb lett."

csárli hárper 2008.08.27. 10:20:51

méghogy ipod vagymifaszom?olyan nincsen is!tripodok na azok odabasznak rendesen!

Én lennék terrorista! 2008.08.27. 10:21:13

Tényleg, mi értelme az ájtúnszon vásárolni? Tönkremegy a telefonod (számítógéped, PDA-d), azt annyi a jogvédett tartalomnak (vagy nem jogvédett?).
A díjcsomagod pedig azért nem állították át, mert az ájfón nem kompatibilis az ő madzagosukkal.

Layosh 2008.08.27. 10:23:09

Tényleg, tudja valaki, hogy miért tartja meg ügyfeleinél az évekkel ezelőtt megszűnt díjcsomagokat a T-Mobile, és miért nem ajánl helyette valamilyen kortárs megoldást?

Tudja: Azért, mert így többet fizet a T. Ügyfél, mint ha egy új, kedvezőbb díjcsomagot ajánlanának neki.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2008.08.27. 10:38:15

Hát én nem tom, nézegettem a iPhone-t, olaszból kártyafüggetlen változatot (500€), valóban impresszív a kezelése, és brutálisan jó a kijelzője, de ezzel vége, úgyhogy vettem inkább egy E66-ot, az jobb arra, ami nekem kell, email, web, gps - persze a telefonálás és sms küldés mellett. Szerintem is inkább divatcikk az iPhone, ami egyáltalán nem baj. Hiszen ékszert is hordunk, meg szép órát, stb. és ettől még nem vagyunk sznobok. Mért ne lehetne egy telefon szép, és divatos???

A T-bobile meg bekaphassssa.

Szumi 2008.08.27. 10:40:15

bateman: Én meg azt mondom, hogy viszket a makkjuk, hogytudathassák a világgal, hogy vettek egy drága szart. Másrészt, ha elsőkén írok be, akkor az eredeti poszra válaszolok - lehet, hogy neked nem tűnt fel, hogy más irányokat is vettek az előttem levő hozzászólások? Ne tessék már cenzúrázni.....csak mert Te okos, szorgalmas, szép és szerény vagy.

Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.27. 10:43:25

Asszem, a kérdés (megint :-( ) az, hogy az iPhone az "fogyassz" vagy "herdálj"...

De szenvedni mi többiek szenvedünk a kommentektől... :-(

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.08.27. 10:47:13

Én még azt sem értem, hogy miért jobb egy iPod egy sima mezei MP3 lejátszónál. Lehet képeket felrakni rá, (hűha, baromira élvezetes egy kis szar képernyőn nézegetni, hogy milyen volt a nyaram). Feltenni egy számot több időbe kerül, mint nekem feltenni egy albumot a gagyi (és mégis csodás :D) Apacer lejátszómra, ami egyedülállóan két 3,5 jack kimenettel rendelkezik, így teljesen antiszociális módon hallgathatja két ember normálisan ugyanazt a zenét, ha egymás mellett ülnek :P Mellesleg hangzásügyileg sem jobb egy iPod, mint ez én Apacer + Sennheiser füles kombóm :D

iPhone-t majd talán én is veszek, de nem trémobilos előfizetéssel, hanem függetlent és azt is szépen kéz alatt, ahogy kell, olcsóbban, megbízható embertől :)

Almatlan Jozsi 2008.08.27. 11:01:22

Psmith: "- óra, ébresztő, stopper stb. (Ez most komoly?)"

Komoly b+, mert ha nem irja oda akkor emiatt faszomozik valaki, hogy hat meg stopper sincs benne?

Ird mar le mit eszel egy cowon (iAudio) dolgon amitol neked az iPhone nem jo MP3 lejatszo?

Nem volt olyan funkcioja az iPhone-nak amibe itt meg nem kotott bele valaki. Vagy azert mert minek van benne, vagy mert miert nincs benne. Agyam eldobom ezen a hozzaallason.

Es mondd az N95-on megy a CIB netbank? Az iPhone-on valoban nincs se Java, se Flash, de azon kivul teljes erteku internetbongeszo, ami sokkal jobb az osszes tobbi mobiltelefonban vagy internet kommunikatorban talalhato bongeszonel.

15 eves gyereked pedig azert kezdte fikazni mert latta, hogy ez a meno es be akart vagodni nalad.

Szerintem add el az iPhonet es hallgasd ahogy a Nokia muanyag gagyi doboza nyikorog, mikozben nyomogatod a gombokat, az aztan a fapados feeling! Az osszes Nokia 10 evvel ezelotti dizajnnal rendelkezik (mind hardware es software teruleten) es csupan 20-szal tobb nyomogomb van rajtuk mint kene, de az mindenutt: alul, felul, oldalt, elol, kihuzom ott is (:. A dizajnert gombok szama, meg a burkolaton talalhato rucskok, ciradak szama alapjan fizettek :(

Cujo 2008.08.27. 11:09:18

én azt birom, aki fikázza az iphonét, hogy mennyi sok felesleges szar van benne, de a szutyok N95-el védekezik :)))
most akkor vagy mindkettő felesleges szar, vagy egyik sem....

Almatlan Jozsi 2008.08.27. 11:10:09

Szumi: "Véleményem szerint ezek a telefonok, akárcsak az iPhone, parasztvakítások. Olyan étel sem kéne, ami elő,főétel és desszert is egyben, pláne, ha az italokat is tartalmazza meg a szivart. Ami mindenre jó, az semmire sem igazán."

Hello! Lemaradtal valamirol! Az iPhone nem jo mindenre, pont ezert fikazzatok! :)) Most meg megis jo mindenre?

Amire az iPhone jo, azt pontosan ugy tudja ahogy kell.

Kulonben TE ne hasznalj szamitogepet sem, neked nem valo (szerintem nem informatikus vagy, latszik, hogy nem konyitasz a technikahoz). Az is, kepzeld el,tobb funkciot kepes ellatni aszerint, hogy milyen programot fejlesztettek ra.

Miert ne lehetne valami egyszerre MP3 lejatszo, internet bongeszo es telefon? Ha eleg eros a processzora hozza es jol megirtak ra ezeket a programokat, miert ne tudna ellatni? Kiveve, ha egyszerre akarsz zenet hallgatni, telefonalni es bongeszni az interneten :)

Neked gondolom kulon szamitogeped van bongeszesre, szovegszerkesztesre, tablazatkezelesre, filmnezesre, zenehallgatashoz, skype-ra, mert egybe ugye NEM JO.

CID 2008.08.27. 11:15:54

Előttem már leírták, de aT-Mobile szokta ajánlani az új, kedvezőbb csomagokat, de a fafejű ügyfél ugyebár :) Kíváncsi lennék mennyire fogékony az az ember aki a tizenéves Nokiáját használja.
témobil meg egyébként tudomásom szerint a készülékben beállított APN szerint számláza az adatforgalmat. Na most, hogy ennél a "telcsinél" hogy van? Lehet, hogy tényleg megszívtad :)

ügyfélszolgálatos 2008.08.27. 11:28:34

Hívd fel az ügyfélszolgálatot és kérj számlareklamációt. Ennyi. Ezért kár rinyálni, főleg ha rögzített beszélgetésben mondták neked, hogy két nap a váltás.

Secnir 2008.08.27. 11:28:45

kíváncsi vagyok, hogy az itt hozzászólók közül kinek 3 évesnél öregebb a telefonja? mert azok valósínűleg nem a 'Herdálj' kategóriába tartoznak...

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2008.08.27. 11:46:06

Hö az iPhone egy rakás szar mer nem tud MMSt mint az enyém, az Akaiwa PXW772666347ZYHDMSN, amit három forintért vettem Gagyi Gazsi Boltsában, és van rajta MMS! (Mi a fasz az az MMS egyébként?)

Az iPhone nem ismeri a XGWP/4-es technológiát, sem a WRTTPG protokolt, nem tudok rá linux kernelt fordítani, meg nem tudom az SMS-eimet kékkel kijelölni és piros nyelvöltős smileyt közéjük írni!!

Csak sznob baromság kiafasz vesz iPhonet hö? Mit tud? Semmit nem tud! Semmit!!!!! Be se lehet kapcsolni!!! Nekem legalábbis nem sikerült.

Az LG iPfonee, a Samsung yPhon, a Nokia iPnohe, a BlackBerry pIhone, a Motorola iPHNR mind sokkal jobb és eredetibb készükékek!!!!

Most az hogy lehet webet böngészni... miafaszom otthon is tudok webet böngészni! Ki a fasz böngész webet?

Meg email.. Minek amikor ott az SMS meg a magyar posta?

Meg zenét letölteni... Persze, amikor bebaszom a kirakatot féltéglával, és elhozok akárhány CD-t meg van otthon hifitornyom!!

Szóval rakás szar az egész és aki megveszi annak szívből kívánom hogy a T-Lófasztól minden este menjen ki egy nagydarab biztonsági őr és dugja seggbe és lopja el a pénzét és az anyja haljon meg rákban és dögöljön meg a hülye köcsög buzija!!!444!!NÉGY!!!!!


Hát összefoglalva ezért fos az iPhone és aki ilyet vesz megérdemli nem kel panaszkodni.

Kecsege 2008.08.27. 11:49:24


A t-mobile nem ver át senkit, az hogy rendszerhiba történt elképzelhető mint ahogy a világ összes többi szolgáltatójánál is vannak ilyen esetek és nem CSAK a t-mobile tart téged meg a régi csomagodban ( egyik szolgáltató sem liheg a nyakadban hogy válts már át erre meg arra hogy kevesebb legyen a bevétel )ugyanis ha újat szeretnél akkor neked kell szólnod hogy KÉREM ! Ingyen lehet hívni egész nap az ügyfélszolgálatot 5 perc alatt ingyen átválthatsz bármire, ott vannak a tv reklámok a számla mellé küldött reklámok ha nem tetszik valami szólj ! Gondolj bele Te nyomon tudnád követni 5 millió embernél hogy kinek mikor mi lenne a legjobb, legolcsóbb ? Ennyire egyik szolgáltató sem nyalja ki senkinek a seg*ét.

yogibear 2008.08.27. 11:53:25

Hi Mindenki!

Látom sokan ellenszenvesen fogadják az Apple legújabb csodájával kapcsolatos adminisztrációs problémákat.
Nekem E61i-m van, és teljesen meg vagyok vele elégedve (a N6310i után az első elfogadahtó ár/érték arányú telefon/. Mi kell egy telefonba a telefonáláson, sms/mms-en kívül még? Semmi. Nekem se lenne ez, ha nem lenne céges BlackBerry szolgáltatásom...

Az meg, h bekapcsolva maradt a szolgáltatás, szerintem az ügyfélszolgálatos emberke hibája, és nem a komplett szolgáltatóé. Ha megalapozott a probléma, akkor úgyis jóváírják, ez nem vezetékes iparág, meg nem díjbeszedő rt...
Az a gáz szerintem, h rengeteg töketlen embert alkalmaznak a telefonos ügyfélszolgálaton a szolgáltatók, mert nagyon nagy a szórás. Nem lehet sokáig csinálni ezt a melót ami 3 műszak terheléses Gaussz-görbe szerinti, és nem lehet sokáig elviselni az olyan ügyfeleket, akik direkt élvezik a szívózást a szolgáltatóval, mert rengeteg ilyen is van.

Én rég óta vagyok T előfizető, mobil, vezetékes, és net vonalon is, és mindíg el tudtam érni amit akartam, bár érdekes mód nekem sose voltak ilyen jellegű problémáim. Bár én mindíg felkészült voltam, mikor üzletbe mentem, és egyértelműen leszögeztem, hogy ez kell, így kell...
Lehet, h én vagyok a rossz ügyfél?

tigris 2008.08.27. 11:54:11

sok köcsög csóró barom, egyetek főzőkolbászt, mert arra fussa. Ne a téliszalámit nézegesd, meg fikázd, mert az neked kurva drága, de attól még jó. Így vagytok ti az iPhon-al is, elérhetetlen és álom egy életre. Amit pedig nem tudunk megvenni azt fikázzuk. Melózzál és gondolkodjál, akkor valamire.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.08.27. 12:00:53

Elérhetetlen álom az iPhone?

Ember, ha akarnám megvenném, de minek vegyem meg ha nem használom ki a 10%-át sem? Erre szórjam a pénzem?

Sok hülye meg megveszi részletre a feleslegesen sok mindent tudó tlókat, aztán azt sem tudják hogy kell használni.

Nekem D500-a Samu van, de az is minek, ingyen kaptam, előtte 6310 volt, azelőtt meg 3210. A 3210-ből még hiányoztak funkciók, a 6310-ből már nem. Abban minden volt amit most is használok. A színes kijelző meg nem hat meg, a kamera még kevésbé.
A polifón csengőhangok meg rosszabbul hallhatóak mint a pezo csengősek. Ennyi.

=Ford Prefect= 2008.08.27. 12:05:47

inkább HTC Touch Diamond...

XOXO 2008.08.27. 12:09:02

Aug. 22-én váltottam az egyik Domino csomagomat ikon 400-ra, amikor másnap beléptem a MyT-Mobile-ra, már kb. 27.000,- Ft-os egyenleget mutatott (kb. 30 MB adatforgalom, 10 percnyi kimenő belföldi hívás és 5 SMS után). Nyilván ez még nem kiszámlázás, ahogy itt egyesek írják, de azért érdeklődve hívtam fel az ügyfélszolgálatot.

Szintén azt a tájékoztatást kaptam, hogy ezt az összeget valami Net csomag alapján számítja a rendszer (egyébként sosem volt olyanom), a hó végi összesítésnél vonják le a csomaghoz tartozó adatforgalmat, lebeszélhető perceket és SMS-eket. Vagyis az ügyintéző hölggyel közösen megállapítottuk, hogy a T-Mobile nyilvántartó rendszere ehhez a csomaghoz jelenleg használhatatlan.

Lehet lekérdezni adatforgalmi egyenleget SMS-ben (1730-ra kell elküldeni a "G" betűt) vagy SMS egyenleget (1730-ra "A SMS"), de ez 54,-/Ft per lekérdezés. Ugyanez működik online is, szintén 54,- forintért. A felhasznált telefonos perceket jelenleg nem lehet lekérdezni.

A megoldás nem lehet annyira ördöngős, az AppStore-ban a németek vásárolhatnak egy UsedBudget nevű programot, ami nyilvántartja a "szabad keretből" felhasznált adat-, perc- és SMS-mennyiséget.

Mindenesetre tény, hogy a T-Mobile felkészületlenül vezette be az ikon-csomagokat...

avensis (törölt) 2008.08.27. 12:11:18

Nokia N95 2Gbyte microSD-vel, 150 megas netkapcsolattal, Pannon-os elofizetessel.
Nagyon jol elvagyok vele, talan a GPS, ami kisse kenyelmetlen, amugy osszesegeben a csomag kifogastalan.
Biztos jo az az ajfon, de en 12 eve elkotelezett nokias vagyok. es eddig nem bantam meg.
Nade azt a szopast, amiket itt leirnak az uj ajfon tulajok, hat azt akkor se vallalnam be, ha 0 forintert megkapnam... 20 papir 30 mega utan??? Nooormalis??

Kuszi 2008.08.27. 12:11:43

T-mobile marketingesei folyamatosan hívogatják a T. ügyfélt kedvezményes konstrukciókkal, csak az ügyfelek 99% elküldi őket a búsfenébe :)

Secnir 2008.08.27. 12:14:46

"tigris 2008.08.27. 11:54:11
sok köcsög csóró barom, egyetek főzőkolbászt, mert arra fussa. Ne a téliszalámit nézegesd, meg fikázd, mert az neked kurva drága, de attól még jó. Így vagytok ti az iPhon-al is, elérhetetlen és álom egy életre. Amit pedig nem tudunk megvenni azt fikázzuk."

baszki, attól félek, itt az iPhone-t többen meg tudnák venni zsebből, mint te a savanyúcukrot, de mi a keresztkérdés az:
MI A FASZOMNAK?
minek vegyek egy olyan PDA-t, ami ugyanazt tudja mint a jelenlegi, csak drágább? vagizni? minek? kinek? azt a pénzt más, normális dolgora is tudjuk költeni.

OFF:
bocs, nem PDA, már inkább nevezzük handheldnek. vagy multifunkciós terminaálnak, mindegy; egy biztos, már nem mobiltelefon. a telefont effektíve telefonálásra és SMS küldésre lehet használni. ami ennél százszor többet tud, az már nem az.
:ON

folytatva a sort: van egy II-es Golfom, elvisz A-ból B-be. ezt teszi 6 liter benzinből + járulékos költségek, adók stb.
most mi a faszért vegyek egy VADONATÚJ BMV X100-at 30milláér, ami tud DVD-t lejátszani, meg magától parkol meg ilyenek, és az elvisz A-ból B-be 15l benzinnel és kétszer annyi az adó + jűrulékos költségek? ugyanazt tudja mindkettő? igen. elvisz A-ból B-be. pont ez a lényeg egy autóban.
van akinek státusszimbólum, hogy legyen egy BMW-je, egy iPhone-ja, egy IBM R61-e, tökmindegy, ő ezzel akarja megmutatni a plebsnek, hogy Ő bizony felsőbbrendű lény, Ő megmutatja az aljanépnek, hogy hogyan kell és mivel!

gratulálok. lenézem ezeket az embereket.

dzsoo 2008.08.27. 12:17:09

Egy 200-as előfizetéssel rendelkező cégnél vagyok felelős a mobil ügyekért.
Épp tegnap járt nálunk a dedikált ügyfélmenedzser. Az "ifon" témáról azt mondta, hogy nagyon bonyolult konstrukcióban forgalmazzák: a memóriamérettől, az internetcsomagtól, forgalomtól függő, az ügyfél kedvezményeitől független egységes tarifákkal és előfizetésekkel. Ők is rendszeresen tévesztenek, csak a számla kézhezvételekor derül ki a hiba. Tehát reklamálni kell!
Azt is mondta, hogy ez a készülék NEM telefonálásra való, hanem internetezésre, zenére, videóra.
A szolgáltatásokról csak annyit: a januári belső T-csoport átszervezés óta teljes a káosz. Késve reagálnak rendelésekre, hibabejelentésekre. Tévesen rögzítenek tarifacsomagokat, szolgáltatásokat.
Van olyan számunk amire két adatcsomagot rögzítettek, az egyik 4eFt, a másik 2eFt, és párhuzamosan élt mind a kettő. Nekünk is meghagytak öskövületi adatcsomagokat, mint netone, wap start. Kollégáink így produkáltak 200 eFt-os számlát.
Szumma: reklamálni kell, rákérdezni mindenre.
Dzsoo

yogibear 2008.08.27. 12:20:16

Kedves XOXO!

Nem a T-Mobile rendszere használhatatlan, hanem a kedves üf süket. Mikor felhívom a 1730-at, vagy megnézem a neten az egyenlegemet, oda vagyon írva, ill bemondja a kedves IVR hölgy, hogy "Az elhangzó összeg/forgalom NEM tartalmazza a csomagban foglalt havi ill. forgalmi díj kedvezményeket..." Nem problémázni kell, hanem odafigyelni. De ha ez nem tetszene, akkor meg lehet nézni a számlakivonatot, h a w900,westel,t-mobile mindíg is úgy sorolta fel a dolgokat a számlájában, h havi díjak, külön díjak, forgalmi díjak, kedvezmények... Nekem pl ez rémlik...

2008.08.27. 12:21:40

Csókolom, én azt nem értem, hogy miért van lefaszozva rögtön az, aki nem ujjong az iPhone-ért? Miért csóró pöcs rögtön? 28 ropi meg 10 havonta rohadtul nem sok, nekem is ennyi a havi kb., és nem 28-ért vettem a telefonomat. Szóval a csórózást pont azok nyomják, akik vagyoni helyzetet reprezentáló státusztárgyként fogják használni az iPhone-t. És pont miattuk mondják azt, hogy mekbuzi, konzumidióta, neobunkofonos primőr az i tulaj. Szóval vissza az arcból, mert még mindig csak egy mobiltelefonról van szó.

XOXO 2008.08.27. 12:26:36

Kedves yogibear,

használhatatlannak tartok egy rendszert, ami nem tudja nyilvántartani, hogy az előfizetett csomag által biztosított kedvezményeket egy adott időpontig milyen mértékben vettem igénybe. Nehogy már striguláznom kelljen a hívásaimat, sms-eket és az adatforgalmat, utána pedig kivonnom és összeadnom...

bambula 2008.08.27. 12:27:01

csak úgy az írigy fikázóknak: én holnap megyek az iphon-ért. nekem lessz nektek meg nem. kész ennyi. nyá-nyá-nyi-nyá-nyá.

mediavampeer 2008.08.27. 12:35:27

Mindig a Homár kommenteket nézem, ha térdig akarok tocsogni a kifröcsögött nyálban :)

Emberek, felesleges ilyen elszántan acsarkodni (bár biztos egyesek ebben élik ki az élet egyéb területein begyűjtött kudarcok okozta frusztrációjukat).

1. ha kell, vegyél iPhone-t, ha nem kell, ne vegyél. Ki milyet telefont vesz, ízlése, igénye, pénztárcája dönti el. Nem az iPhone tesz sznobbá, ez személyiség kérdése. Lehet Nokia Arte-val is villogni, az meg aztán végleg semmit se tud, de elég jól néz ki :)

2. Té ügyfélszolgálatot már 7 éve hívogatok, ha szükségem volt rá. A dolog nyitja az, hogy tudni kell kommunikálni: tudod mit akarsz, megmondod, és ha lehet, kéred, elintézik. Ennyi. Mindezt gyakoroltam már Pannonnál is, Vodáról csak sztorikat hallottam, számomra mind árban, mind színvonalban a Té a nyerő, de ha másnak más az igénye, akkor simán lehet, hogy Pannonos vagy Vodás lesz és azt tolja. És?

3. Az ember szellemi szintjéről a fórumos megnyilvánulásai jól vallanak. A beszűkült világkép agresszióval kiválóan védhető, hiszen a másik kényszerül védekező helyzetbe (de kérdem, miért is???), az anonimitás pedig biztonságérzetet ad, hogy válogatás (és az empátia minimális szintje) nélkül vagdalkozzanak.

De annyira felesleges.
Az Apple egy megosztó márka. Ez a piaci stratégia. Erre épít sok olyan gyártó, aki hosszú távú fogyasztói hűséget akar elérni, és nem a létfenntartáshoz nélkülözhetetlen dolgokat kínálja, vagy a költségeit és így az árait nem tudja/akarja lenyomni. A telkó egy turbulens piaci környezet, az itt versenyző termékeket nagyon karakteresen meg kell tudni különböztetni a konkurencia cuccaitól: vagy az árral versenyzek (lásd olcsó, egyszerű, telefonálásra való telefon) vagy a minőségérzettel (lásd drága kategória bármelyike). Ami az Apple-től elvitathatatlan érdem, az az innovatív szemlélet, és az a kiváló marketing, ami megteremtette a nagyon szilárd márkahű vásárlói bázisát. De ez csak akkor hiteles, ha a termék valóban jó. Saját személyes tapasztalatom az, hogy aki eddig Apple-re váltott az ismerőseim közül, még egyszer sem bánta meg.

És most, ha gondoljátok, folytassátok tovább a vitatkozást :)

Gettóblaszter 2008.08.27. 12:38:34

Holnap dobják piacra az Apple legújabb készülékét az iBratort. A készüléket seggbe/vaginába kell felhelyezni, majd a már meglevő iBook-ról az iPhone-ra töltött i-mp3-ak ütemére rázkódva dobja fel még jobban az i-élményt. :-) Hánynom kell ettől a szartól. Sok nyomorult megveszi a sima Csingcsungi vasat 10x-es áron mert rá van írva hogy i. Szerintem ez nagyon szánalmas, és pazarló...

mediavampeer 2008.08.27. 12:42:39

Na, erről beszéltem: a stílus maga az ember...

Gettóblaszter 2008.08.27. 12:47:14

Attól hogy hiperválasztékosan fejezem ki magam, még ugyanaz marad a mondandóm, ellenben fele olyan érdekes. :-) Bla-bla-bla...

yogibear 2008.08.27. 12:47:20

XOXO!

Hát vazz', ha nem férsz bele havi 6,75h (minden nap minimum 10 perc beszélgetés) beszélgetésbe, és 200 sms-be (minden nap minimum 6 sms) havonta, akkor megérdemled a körömrágást... Nekem ingyé van mindkettő, és én nem használnám ki ezt a csomagot...
Amúgy meg igazad van. Befejleszthetne a T. Ám mint közgazdász-mérnök megkérdeznélek, h tudod-e, h egy sw patchelésének hatástanulmánya mennyibe kerül? 5 millió előfizetőből (ebben a Dominosok is benne vannak) mennyinek van relax, vagy ikon előfizetése. Ezt vetítsd le leforgalmazásra, majd vesd össze, h megéri-e kicseszni a maradék előfizetővel, a szolgáltatáskiesés miatt a patch alatt, valamint add hozzá a sw fejlesztők, projektmanaggerek feljesztésre, tesztelésre, produkcióba helyezésre vetített bruttó órabérét.
Ezt mind elhiheted, a T is kiszámolja, és amennyiben megfelelő mennyiségű üf igényt tart rá, azonnal megoldják. Így megy ez a versenyszférában, dolgozik a brainstorming az IT fejlesztésen, és a marketingen. Évek óta ez az ország az ügyfélelégetettségről szól minden marketinggel kicsit is foglalkozó szférában, ahogy a világ, csak nálunk kicsiben (kicsi ország kicsi elégedettség:) ) Minden szolgáltató figyeli a másikat, és annak ügyfélelégedettségét, legyen az bank, kábeltv, telefon, de lassan majd jön a gáz, villany ágazat. A németekkel meg nem kell vagdalózni, mert ők 50 millányian vannak, és nemzetközi híreket tekintve a magyar lakosság több mint kétszerese a T előfizető...

Poha 2008.08.27. 12:52:28

En ezt qrvara nem vagom. Nem elek mar MO.-n egy ideje, de minden nap olvasom az otthoni dolgokat. Annyira patetikus, ahogyan hozzaall nehany ember ehhez az iPhone temahoz.
Itt ugyanannyiba kerul, mint barmelyik masik felsokategorias telefon. Senki, de telleg senki nem sznobozza, agymosottozza le a masikat, azert mert lejart a szerzodese es vett (kapott gyakorlatilag ingyen) egy uj iphonet. Vagy akar kotott egy masik szerzodest, mert neki egyszeruen tetszik ez a kutyu. Minden embernek van elofizetese (kiveve a lengyeleket es a bebisziptyokat) es mindenki kap hozza egy ingyen telefont. Qrvara senkit nem erdekel, hogy kinek milyen telefonja van, meg akkor sem, ha az egy vizvezetekszerelo dzsuvas munkaruhaban, vagy egy armanis uzletember.
Ez megint a tipikus magyar mentalitas. Plane, hogy itt a kommenteloknek egyszeruen csak applefobiajuk van, eltukben nem lattak es nem is fognak egyetlen egy apple termeket sem.
Csak fikazni, sznobozni, agymosottozni. De persze gondolom ez azert van, mert ugye kulfoldon az emberek (plane az amcsik) alulkepzettek es ostobak, de itt a fikazok mind-mind az intelligencia legfelsobb szintjet kepviselik.
Ezt hivjak agymosasnak, nem azt, aki apple termeket vasarol. Tapasztalatok es ervek nelkul, csupan emocionalis alapon gyulolni valamit. "szar! mer? mert szar!"
Igen, 3 hete boldog tulajdonosa vagyok egy iPhone-nak. Imadom, semmi bajom nincs vele. Elotte N95om volt azt is szerettem (az aksit kiveve). Nem azert vettem, hogy felvagjak, sot ez eszembe sem jutott, hogy ez annak szamitana. Itt nem is lehet vele felvagni, mert ez csak egy kibaszott telefon. Es sosem fogom fikazni, ha valakinek egy 12 eves 2110ese van, vagy egy iphone-ja, vagy a legujabb mittomenmilyen hetmelodias szines szagos japan cucca van.

Kovács Ő. János 2008.08.27. 12:57:57

Gettóblaszter, sajnos azt kell mondjam, hogy nincs igazad, meg annak sincs, aki azon méltatlankodik, hogy az iPhone csak egy telefon, és fölösleges rá ennyit kiadni, vagy hogy csak sznobizmusból veszik meg az emberek.

Biztos van, aki ilyen "konzumidióta", és ész nélkül veszi meg ezt a készüléket, meg sok más Apple vagy egyéb márkás dolgot.

De azért tudni kell, hogy az iPhone egyáltalán nem "sima csingcsungi vas", amire rátettek egy i betűt.

Az iPhone három év intenzív fejlesztés eredménye, és ez látszik is, főleg a kidolgozottságban meg felhasználó barátságban. Látszik, hogy minden pixelen agonizáltak, minden funkciót nagyon alaposan megterveztek.

Sok embert nem érdekli nagyon a használhatóság, őket inkább a funkciók listája és az ár érdekli. Hát valóban: ha MMS kell, vagy hangtárcsázás, akkor jelenleg még ezek hiányoznak az iPhoneról.

De ha valakinek fontos, hogy a telefon probléma nélkül működjön, olyan webböngészési lehetőséget nyújtson, ami más telefonon elképzelhetetlen, egyben videólejátszásra is alkalmas iPod legyen, és jó legyen ránézni, kellemes legyen használni, ne kelljen bonyolult, rosszul kidolgozott menürendszerekben navigálni, hanem egyszerűen csak segítsen abban, hogy elvégezd, amit akarsz, akkor igenis kiemelkedő termékről van szó. Ezt fölösleges vitatni.

Ha csak egy olcsó telefon kell, amivel fel lehet hívni valakit, akkor nem neked való az iPhone. De kár szidni azt, aki sok másra is használni akarja a mobiltelefonját, és talált egy olyan terméket, amin látszik, hogy rengeteg munkát fektettek bele, hogy tényleg egy magasabb szintre vigye a mobiltelefóniát.

Remélem, senkit nem bántottam meg. De néha elszomorít, hogy az emberek csak egyféleképpen akarnak gondolkozni, és elítélik azt, akinek más szempontok fontosak.

yogibear 2008.08.27. 13:04:43

Na végre egy normális ember Poha :) Így kellene hozzáállni... Aki megveszi, az használja. Akármiről is legyen szó. Csak az a gáz, h ez a post a T fikázásáról szól és nem a Iphone-ról. Aki megveszi egészségére, biztos arra használja, amire kell neki. Csak a magyar rázza a rongyot. Volt olyan blogger, aki korrektül leírta az igazat. Minek az "X100-as" bajor, ha nincs rá igény. Csak azért, mert másnak is van, vagy csak arcból. Anno született is egy tanulmány, h a magyar minden termékből a 1-2 kategóriával magasabbat veszi meg, mint amire szüksége lenne, vagy megengedhetné magának. Na erre mondom azt, h sznobság.
Magyarországra sajnos kimondottan igaz, h 2 fajta ember vesz Iphone-t. Az aki Applemániás, meg az aki csak "mert megtehetem, másnak úgysincs ilyen, ill. ha nem is eszek 3 hónapig, de meg veszem, mert menő" mentalitású. Az elsőt még megértem, de az uccsó 3-at... Érdekes, h külföldön az nem vesz nagy autót, házat, komoly telefont, ha nem engedheti meg, vagy nincs rá szüksége...

tigris 2008.08.27. 13:11:50

Secnir,

ebben igazad van a II-es golf is elvisz A-B-be, meg a BMW X5-is, csak az nem mindegy, hogy ezt hogyan teszi és milyen körülmények között.
Ha mindenki így gondolkodna, akkor csak II-es Golfokat gyártanának, de hála..... nem így van. Szóval a gond velem akkor lenne, ha én elkezdeném a Te II-es golfodat fikázni, amit nem teszek, mert ennél többre tartom magam és közöm sincs hozzá, hogy Te azzal jársz, meg nem is érdekel. Nekem nincs iPhonom ezt vegyük alapul, de szép készülék. És azért mert nekem nem tetszik, nem mondom el minden szarnak, meg felesleges dolognak, akinek az kell vegye meg és örüljön neki. Mondjuk még egy olyan oldalon sem voltam, ahol a II-es golfokról írogatnak, mert nem érdekel, nem tettszik, és nem is vagyok irigy a tulajdonosára. Tehát nem fogom Neked bizonygatni, hogy a Te autód milyen.... Talán érthető, bár itt sokaknak nem hiszem, hogy érthető voltam, de nem is várom el.

Zahal 2008.08.27. 13:13:43

Az iPhone nem hinném, hogy sznob dolog lenne: külföldön 200 dollárba kerül. A PDA/GPS-emet 75ezer Ft-rét vettem 2 éve (Mio P550) - drága, de GPS-ként régen behozta az árát. ehhez képest egy mindent tudó készülék 35ezer Ft-ért ajándék. más kérdés, hogy ha rendesen működne idehaza...

Dr Kangörény 2008.08.27. 13:16:21

Poha, szerintem meg az iphone ellen bárhol kommentelők azok, akik még tisztán gondolkodnak és nem vették be azt a marketing maszlagot, amit a világon mindenhol terjesztenek. Nyugodj meg, nem applefóbiások, bármelyik cég bármelyik márkáját ugyanígy fikáznánk (igen én is), ha az ekkora baromság lenne.
Miattam akár jó is lehet ez a telefon, nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy annyira ajnározták, hogy az hányigert keltett az emberekben.

Egyébként e-mail kliens már a középkategóriás telefonokban is van, és jól működik, ill. web böngészés is elérhető ugyanilyen készüléken, ha másképpen nem akkor pl. az opera minivel. Mp3, videolejátszás alap mindenhol. Jó menü ízlés dolga.
Ami tény: dizájnos készülék.
Arra kíváncsi lennék, hányan használják majd ki a tarifcsomagjukat, és hányan fizetnek több szolgáltatásért, mint amennyit kihasználnak.

mediavampeer 2008.08.27. 13:17:37

Gettóblaszter: ahogy beszélek, úgy gondolkodom, ahogy gondolkodom, ahogy gondolkodom, úgy beszélek...

Don ZOZI 2008.08.27. 13:26:46

Off:
Azért meg kellene nézni, hogy amikor piacre kerül egy felső katergóriás teló (pl. Nokia) az mennyibe kerül... És utána hasonlítgatni az árakat.
Amikor az N95 kijött annak is csillagászati ára volt, vagy már elfelejtettétek?

Meg persze nem árt ha nem csak a telefonokkal hasonlítjuk össze, hanem a handheldekkel, ha már az. Így kicsit máris árnyaltabb lesz a kép és kiderül, hogy nem is annyira horrorisztikus az ára.

Arról pedig hogy sznobság/nem sznobság, szar/nem szar, kell/nem kell: Mindenki saját szükségletei szerint vásárol, és ez különösen igaz a luxustermékekre - Iphone és a többi hasonló is az. Ha valakinek ez kell, rajta, egészségére! Ha nem kell, akkor fogadja el, hogy létezik ilyen, de ne szapulja.

Én szeretem az Apple cuccait, van több is, de Iphone-t nem fogok, venni, mert nem használnám ki...

Céadaoin (user ID 44540) 2008.08.27. 13:27:53

yogibear, de, azért ott is vesznek...

Én láttam eleven Apple terméket, volt a kezemben iPhone, forgattam, bökdöstem, kicsit meg is sajdult a szívem, hogy milyen szép. Mellette a másfél éves "féltéglám" valóban otromba féltéglának tűnt. Aztán rájöttem, hogy megőrülnék vele, már csak azért is mert nincs rajta billentyűzet, és aligha élné túl, ha hasravágódok, miközben ő a zsebemben lapul. Mert a féltéglám ezt is tudja. X-D Szóval tudatos fogyasztói döntést hoztam és nem vettem iPhone-t :-D

aro 2008.08.27. 13:31:24

üdv,
ha avalamelyik ikon díjcsomaggal vette az iPhone-t akkor az ahhoz tartozó netforgalmat majd csak a hónap végén írják jóvá, néhány esetben sajna előfordulkhat hogy tévesen jön egy értesítő sms a régi wap csomag túlszámlázásáról, nem kell vele foglalkozni (egyébként is ha indokolatlanul nagy számlát kap akkor jóvá lehet iratni)

iTunes-os vásárlás totális badarság, valamit félreértett a kedves levélíró sztem

XOXO 2008.08.27. 13:35:41

yogibear,

19 éve vagyok márkahű westeles-t-mobilos, ez viszont nem akadályoz meg abban, hogy elmondjam a kritikai észrevételeimet.

A T-Mobile nemzetközi nagyvállalat, x országban működik ilyen név alatt, a saját érdeke lenne, hogy ne csorbítsa a márka hírnevét félkészen piacra dobott termékekkel. Ez nem pár millió forint kérdése.

Egyébként sem Apple-mániás nem vagyok, sem sznobnak nem tartom magam, racionális okok miatt döntöttem sok évnyi Nokia-hűség után egy iPhone mellett. Sokat utazó webmesterként számomra fontos tényező, hogy bárhol és bármikor, laptop nélkül is hozzá tudjak férni az üzemeltetett weboldalakhoz. Teszteltem több készüléket, egyiknél sem működött ilyen praktikusan, mint az iPhon-Safari kombinációban.

Gettóblaszter 2008.08.27. 13:38:14

mediavampeer: Te akkor nem lennél jó politikus. Ők tipikusan nem úgy beszélnek, ahogy gondolkoznak... ;-) Az iMizéria pedig nem azért van, mert a magyarok irigyek és ostobák, hanem évszázados okai vannak. Annyi szart akartak mindig lenyomni a torkunkon, hogy kilométerekről kiszagoljuk, ha valami bűzlik. Ez a helyzet a Mac cuccokkal is. Kínai vas, csillivilli oprendszer, csillivilli doboz, 2x-es ár. Ez a nem mindegy. Ebben semmi prémium nincs, amiért a sok pénzt el lehet kérni. Szépen becsomagolt PC ennyi.

Pdudas 2008.08.27. 13:38:42

Kedves Iphone felhasználók!

Akkor elmondom a saját tapasztalataimat:
Jó a telefon, mert sok funkciót egyesít és amit tud azt általában nagyon impresszíven adja elő! Azonban az implementált funkciók nem teljesek.

Vannak hibái, nem is kevés!
Íme a lista:

- ha jól rémlik, nincs rajta gyorshívás (1-2 napig használtam a függetlenül beszerzett telefont, majd a hibái miatt megváltam tőle - így ezeket emlékezetből írom)
- Névjegyek küldése SMS-ben nem működik (nincs ilyen lehetőség)
- MMS (én szoktam kapni ilyet is) nincs (tudom, nézzem meg neten)
- notebookról BT-on kezelés (csengőhangok fel és letöltése, fotók átküldése, alkalmazások telepítése) nincs.
- kopipészt nincs
- nincs kurzor mozgató billentyű(hülyét kaptam mikor a Safariban a címsor vége helyett rendszeresen a frissítést találtam el), beirt szövegben az a nagyítós pozicionálás igen béna (szerintem)
- Net megosztás hiánya (HSDPA net megosztása Access Point-ként)
Netshare nevű progit is leszedte az Apple az App Store-ból. Jailbreak a gari miatt felejtős.
- Programok futtatása a háttérben (hívószámok letiltása listák alapján) nem megy. Másik alkalmazásra váltáskor az előzőt bezárja. A legnagyobb gond az, hogy az alkalmazások nem futtathatók a háttérben! HA máshová lépsz, az alkakmazás bezáródik. (hanghívás és blacklist progik halála)
- Időzített profil aktiválás és deaktiválás (éjjel ne csörögjön mint a barom) nincs.
- hanghívás hiánya (van rá alkalmazás, de nehogy már autóba ülés előtt alkalmazásokat indítgassak)
- BT kihangosítóban nincs hívószám kijelzés (Nokia kihangosítóval)
- hívószám kijelzés sem működik (nem irja ki a nevet) jól, ha nem +36-ként van beirva minden szám.
- max 1 napos üzemidő. Automatikus fényerő állítással, wlan on, 3g on, location services on (GPS). Nonszensz, hogy az előzőekben említett dolgokat kézzel kapcsolgassam ki/be az akku kímélése érdekében.
- az adatforgalmat szerintem nem lehet teljesen kikapcsolni. A 3G-t tudod tiltani, a roamingot is, de ha a 3G-t kikapcsolod akkor megy edge-re. Ez kurva sokba fog kerülni a díjcsomagban foglalt adatménnyiség túllépése esetén (APN-t sem tudod átirni hogy ne menjen a net)
- emlékeim szerint az SMS hangokat nem lehet tetszőlegesre változtatni (csak a gyári hangok választhatók ki).
- 1 év gari. Ami nem nemzetközi. www.apple.com/support/iphone/service/faq/ Ott kell javíttatnod, ahol vásároltad. Olasz és Szlovák készülékesek szívnak.
- a T-mobile szervizei csak átveszik a hibás készülékeket, javításukkal a T-mobile központi szervize foglalkozik.
- a javítás infóim szerint fődarab cserével történik, magyarul kapsz egy új készüléket. Az akku csere után is (gondolhatod mibe kerül majd).
- a javítás idejére nem kapsz Iphone-t kölcsön készülékként, adatot pedig nem mentenek. Kérésre sem, pénzért sem. Így már most elkezdhetitek átirni a contacts-t a Sim kártyára, hiszen más készülékekben másképp nehezen lesz meg a kívánt hívószám lista.
- a nagy testvér figyel. Nem kicsit, nagyon! Restore esetén is online internet kapcsolat szükséges - vajon miért (ha nem akkor tölti le a firmware-t)?

Tovább is van, mondjam még? :)

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.08.27. 13:44:22

Ha az iPhone sznobizmus, akkor a Vertu mi a kiskutya töke? :O

greg03 2008.08.27. 15:21:14

Kedves Pdudas (és iPhone vásárlók)!

- gyorshívás helyett van kedvencek-kontaktlista
- névjegyeket, számokat stb. lehet küldeni, ha letöltöd hozzá a megfelelő app-ot
- MMS leljesen felesleges az emberek 99% számára. Email-ben küld képet az ember általában
- csengőhangokat, fotókat, alkalmazásokat iTunes-on keresztül minden probléma nélkül lehet telepíteni (csak egy usb kell a notebook-on)
- kopipészt valóban nincs (egyelőre)
- a kurzor mozgatás ízlés kérdése (nekem jobban bejön a nagyítós módszer, mert sorok között sokkal kényelmesebb így ugrálni, mint egy gombot nyomogatni egy csomószor)
- nálam kifogástalanul működik a hívószámkijelzés (a hiba valszeg nálad volt)
- az üzemidő az említett alkalmazásokat tekintve szerintem teljesen megfelelő. lehet spórolni funkciók kikapcsolásával.
- valóban nem lehet letiltani az adatforgalmat, de magától nem tölt semmit (egy teljes napig csak edge és 3g közelben voltam, és nem töltött magától semmit)
- az adatvesztés nem következik be, ha mindent az iTunes-szal szinkronban tartasz (címlistát az Outlook-on keresztül)
- a nagy testvér senkit sem zavar, aki "legálisan" használja a készüléket. A többieket meg nem kell sajnálni.

És még egy fontos dolog. A FOLYAMATOS SZOFTVERFRISSÍTÉS ÉS BŐVÜLŐ ALKALMAZÁSLISTA miatt egyre jobb és jobb lesz a készülék és annak használhatósága.

Poha 2008.08.27. 15:30:03

na akkor, hogy legyen vmi relevanciaja az eredeti posthoz is.
Rohadt sok eve mar, vallalatiranyitasi rendszereket implementalok. (anno a matavnal is) Sok-sok nagyon profi szakember dolgozik ilyen projecteken, altalaban tobb evig es sulyos milliardokba fajnak a cegeknek. Na most az ilyen rendszerek, meretuknel fogva rengeteg sebbol verzenek. Egyaltalan nem meglepo vagy veletlen, hogy valakivel kicseszik egy ilyen rendszer. Ez van sajnos, elkerulhetetlen es ez a vilagon mindenutt igy van. Ha tudnatok, hogy pld. mennyi problema van azzal a banki rendszerrel, amit most nyomunk, akkor a penzeteket inkabb a parna alatt tartanatok :-) (major bank UK)
Viszont ezek a cegek, ezen kibak tudataban alt. fel vannak keszulve arra, hogy manualis modon (ugyfelszolg) korrigaljak. Szoval, mint azt itt mar emlitette sok ember, kello utananezessel, hozzaertessel, turelemmel es esetleg kedvesseggel mindent el lehet erni! Ott is emberek ulnek, olyanok, mint mi, valakinek szar napja van, vagy spontan csak kocsog, egyik sem ott akarja leelni az eletet. Csakugy, mint az eletben. Azert tunk beszelni, h kommunikaljunk.
az offosabb resz:
Kangörény: igen, nekem is tele a tokom a sok iphone cuccbol az indexen. En sem ertem, mafaszert kerul minden apple tagelt blog a fooldalra. De ugye az index az mar stilusanal fogva ilyen. Lehet szeretni, vagy nem szeretni es lehet klikkolni vagy sem. Mindketten itt vagyunk es olvassuk ezt a nyavajat :-) Az mno-n vagy a nepszavan (direkt valasztottam minket oldalt, h be ne induljon a monnyonle gepezet :-) nem fogsz talalni ennyi apple reklam(?)ot. Az ujsagban, tvben meg hogy nyomjak? Hat ez van. What a surprise, penzt koltenek ra, hogy penzhez jussanak. Ezert nem fogom oket megkovezni. Attol meg nem fogok noname mosoport venni csakazertis, mert a perszilt toljak a tvben, meg akkor sem, ha lehet, hogy ugyanolyan jo mosopor. Plane nem fogok transzparensekkel az utcara vonulni, hogy a perszil monnyon le, mert sokat reklamoz.
Gettóblaszter: semmivel vagy nem sokkal dragabb egy mac, mint barmelyik masik "markas" pc. Ezt mas forumokon/blogokon kifejtettek millioszor, de ugysem fogod elfogadni, mert nem akarod. Es van hozza egy remekul mukodo operacios rendszer. Amit te csillivillinek latsz, az valojaban (tenyleg az), viszont alatta egy iszonyat stabil unix alapu rendszer duborog, amit iszonyat sok profi szakember fejlesztett, nem elhanyagalhatoan koszonheto a BSD opensource kozossegnek. Szinten lehet fikazni 1000el, meg nyomni ezt a draga csilivili szarsagot, de legalabb egyszer probald ki! Napjainkban mar barmi kepes kielegiteni az atlag ember igenyeit. Egy xp-n, vistan, osx-en, linuxon, ps3on vagy akar egy kibaszott junyosztyra kotott N95on kivalloan lehet internetezni, videokat/kepeket nezegetni mittomen. Az ember eldontheti, melyiket valasztja. En anno felraktam a hackintosht a mezei laptopomra es nagyon megtetszett, szal eldontottem, hogy adok egy eselyt. Szamomra kivallo valasztas volt, bementem a pcworldbe, es levettem a polcrol egy imacet a tobbi pc kozul, ahol ez lazan egy felsokozepes ar volt. A sony desktop gepeket sosem fikazza senki, pedig jo £400al tobb ugyanaz a konfig, mint a mac. Es a HP-t sem fikazza senki, csak mert dragabb, mint egy alkatreszekbol osszepakolt custom gep. Mindegyiket ugyanott gyartjak, igen. Ki nem szarja le?
Szal levettem macet a tobbi pc kozul egy sima mezei polcrol es azota boldog hasznaloja vagyok. Es nyuzom is rendesen j2eeben fejlesztgetek rajta, stb. Nekem sokkal stabilabbnak tunik, mint az XP, de ebbe nem akarok belemenni. Mafaszert vagyok ettol sznob? Azert, mert tapasztalataim alapjan nekem ez volt a legjobb valasztas? Es plane max £100al volt tobb, mint egy masik pc vistaval, amin csak az OS megette volna az osszes eroforrast? Szinten kiemelnem, hogy ez a mac elennesseg egy tipikus magyar szarsag. A kollegaimnak vegyesen van pc es mac, de le sem szarjak, hogy miert van a masiknak mas, mint neki, plane nem kezdik fikazni. Azert hasznalja, mert az jo neki. Szivesen hasznalnek a cegnel is macet XP helyett, mert nekem sokkal kenyelmesebb, stabilabb es tobb infot kapok a futo appokrol, mint win alatt (igen, ha akarsz le tudsz menni a unix szintre, ahol mindent megtalalsz), de sajna pld. az IBM meg nem portolta a Websphere Message Brokert.
Ma ilyen irogatos napom van... :-)

mediavampeer 2008.08.27. 16:09:06

Poha, szívemből beszélsz, teljesen egyetértek!

Pdudas, amiket eddig nem cáfoltak, azzal kapcsolatban meg az a véleményem, hogy nem kell feltétlenül a saját expert igényeidből kiindulni. A felhasználók 99,999%-nak totál felesleges lenne egy teljes NASA űrközpont a zsebében. Az iPhone alapvetően az egyszerű kezelhetőségre, a "zsebben lévő netkapcsolatra" és a szórakozásra van kihegyezve. A különleges igényekhez majd fejlesztenek különleges apikat, ha van rá számottevő igény, és nem ütközik az Apple üzletpolitikájával, ezek között érdemes lett volna még elmerülnöd, mert pl. az mms kiváltására tökéletesen alkalmas apikat találtam, amikkel a fotókhoz kommentet fűzhetek és már küldhetem is boldog-boldogtalannak. És az iTunes-szal minden infód folyamatosan up to date és archivált.

mediavampeer 2008.08.27. 16:22:42

Gettóblaszter: azt, hogy nem lennék jó politikus, bóknak veszem :) és köszönöm. Emberileg máris egy szinttel feljebb érzem magam :)

Sofian 2008.08.27. 17:27:43

Szerintem azért dühít fel egyeseket az Apple marketing politikája, mert már a keményebb propagandára hasonlít legjobban, és ez sokakban régi érzéseket vált ki.

mediavampeer 2008.08.27. 17:49:43

Miért hasonlítana a propagandára?
"a propaganda a meggyőzésnek a tömegek befolyásolására
használt formája, amely egy eszmerendszer vagy ideológia elfogadtatását
szolgálja, ha kell, hazugsággal, manipulációval" (Síklaki 1994: 16)
Hozzám egyetlen Almás marketinges se jött győzködni, nem láttam még TV-ben sem a reklámját (csak szolgáltatón keresztül), sem egy újsághirdetést. Eddig csak és kizárólag social marketing részeként ért utol, amerikai filmekben tudatos ProdPlmt politikát folytatnak, és nem csak a jó sajtókapcsolatoknak köszönhető az, hogy folyamatosan cikkeznek a termékeikről, hanem maga a termék is el tudja adni magát. Ez van.

Pdudas 2008.08.27. 18:09:26

Greg:

- Az egy gombnyomásos gyorshívást semmiféle favoritok lista nem pótolja. Nehogy már még azt is keresgessem akinek a számát naponta többször hívom...

- A hívószám kijelzés sehogysem összeegyeztethető a rejtett hívószámról való telefonálással. Sokat játszottam vele, nem működött. A számomat nem szeretem ha illetéktelenek letárolják (munkámból adódóan képesek éjjel kettőkor is felhívni), ezért a szolgáltatónál van letiltatva a hívószámom küldése. Az ismerősök és családtagok számai ezért úgy vannak letárolva, hogy *31#hívószám. Ebből tudja a központ, hogy küldeni kell a számomat. Valószínűleg ezt nem szereti az Iphone szoftvere, mert pont az ismerőseim bejövő hívásainál nem tud mit kezdeni a számok előtti *31# karakterekkel. Sosem tudtam melyik ismerős hív...

- az adatforgalommal csak az a gond, hogy ha átlépték a csomagban foglalt 2 vagy 4 gb forgalmat, akkor szó nélkül megy tovább. Nincs mód a letiltásra, pedig onnantól már 1500-2000Ft/Gigabájt az adatforgalom költsége. Tudom, hogy küld SMS-t a szolgáltató, de aki nem akar megcsúszni, annak jól jönne egy biztonsági kapcsoló (hoyg még véletlenül se legyen több a havi számla a kiszámítottnál). Hidd el, sok ilyen ember lesz...

- nem adatvesztésről volt szó, hanem másik telefonban nem lesz egy darab szám sem a SIM kártyán... Ott áll majd szerencsétlen user egy tök üres telefonnal a kezében... Ciki helyzet lesz... Otthon majd nekiállhat kézzel bepötyögni a fontos neveket és számokat.. (mivel a másik telefont valószínűleg nem fogja tudni szinkronizálni az eddigi címlistájával)

Engem azért meglepett amikor a restore-hoz online internet kapcsolatot kért a notim (úgy hogy előtte már le volt töltve a firmware)...

Amíg az alkalmazások nem képesek a háttérben futni, addig nem lesz normálisan használható profil/hanghívás/blacklist az Iphone-on. Szerintem ezek nem extrák, hanem alap funkciók egy telefonon (manapság).

fynndafrail 2008.08.27. 18:21:27

Pdudas:
Nehogy már még azt is keresgesd... hát persze... egy érintéssel többről beszélünk ám, nem keresgélésről. Persze gondolom téged nem lehet meggyőzni, hogy ez nem tragédia :-)

Hívószám kijelzés: érdekes, nekem működik.

Adatforgalom: van a készülékben számláló, a user meg ne legyen hülye, ellenőrizze a forgalmát. Hülyeség ellen egyik telefon sem véd :-)

Adatvesztés: mégis mi tart vissza atól hogy elmentsd a gépedre szinkronizáláskor az összes kontaktodat? Esetleg esetenként, mondjuk hetente egyszr össze is hangolhatod a két adatbázist. Nekem az egyik telefonom ellopása óta mindig van egy maximum egy hetes biztonsági mentés a gépemen a telefonom névlistájáról.

A fentiektől függetlenül még mindig nem értem, mit kell fikázni. Lépj odébb, nézd, ott a polcon a következő az álomtelefonod, gombnyomás nélkül is gyorstárcsáz, csak annak jelzi ki a számod aki a következő 3 évben sem fog vele visszaélni, az adataidat akkor sem veszti el ha ellopják, a restore-joz NEM kér internet kapcsolatot, és a háttérben egy komplett 4x100-as olimpiai váltót futtat. :-D
Vegyél olyant.

Nick-son 2008.08.27. 20:23:25

Az előző cégemnél a csajok azt mondták, hogy úgy vették észre, minél drágább valakinek a telefonja annál kissebb a farka.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.28. 04:51:02

hat en mar oreg hal vagyok, elmukpodook egy sima LG-vel
a fiamnak Iphoneja van
fantasztikus mit tud
ez nem telefon, ez mas
aki csak telefonalni akar az vegyen telefont
aki mast is akar es megteheti vegye meg ezt
aki nem teheti meg az fikazza
emlekszem mikor bejott a mobil magyarorszagon bunkofonnak hivtak, mert kevesen tehettek meg hogy megveszik
ez magyarorszag
ma mar nem bunkofon mert mindenkinek van
hat ez van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.28. 04:54:39

ezt a dumat is ismerjuk Nick
aki kicsi vagy a farka kicsi annak van nagy kocsija
stb.
kicsinyes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.28. 04:57:48

aze' arrol mar vicces beszelni hogy a darokmeret szamiot
akik osnokiasok azoknak meteres, aki IPhonet vesz az meg 2 centis
ember....
hihhetetlen
EDEnek meg kell tudni milyen telefonja van es megmondod hany centis
vagy a kolleganoid

Nick-son 2008.08.28. 22:34:08

Csak volt koleganőim... :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.08.28. 23:38:07

ha' me nem tartod a kapcsolatot veluk?
nekem van egy okiam LG-m meg egy samsungom
az hany centi?
a legfiatalabb 1 eves
szamoakt nem tudok

Répalaki Edömér 2008.08.29. 07:12:54

"Tényleg, tudja valaki, hogy miért tartja meg ügyfeleinél az évekkel ezelőtt megszűnt díjcsomagokat a T-Mobile, és miért nem ajánl helyette valamilyen kortárs megoldást?"

Nekem Pannon Praktikum Privát csomagom volt tavaly őszig (2001-ben megszűnt az értékesítése). Minden belföldi hívás csúcsidőben 160.- / csúcsidőn kívül 35.- / SMS bárhová 19.- forint volt. Megfelelt, mert a csúcsidős telefonokat vagy vonalasról vagy cégesről intéztem. Végül még is addig hívogattak, amíg átpattantam a mostani rendszerbe.

storage 2008.08.29. 12:41:34

"Tényleg, tudja valaki, hogy miért tartja meg ügyfeleinél az évekkel ezelőtt megszűnt díjcsomagokat a T-Mobile, és miért nem ajánl helyette valamilyen kortárs megoldást?"

A másik meg, ha hívogatnának, vagy spammelnének az új csomagokkal sírnál hogy ezt teszik,

Ha automatikusan meghosszabbodna a hűségidőd amikor az első lejár, felháborodnál mert ezt teszik,

Ha megszűnne a szolgáltatásod a csomag lejártakor sírnál hogy nem tudsz telefonálni, és szivat a T,

Még mindig ez a legjobb... figyelheted magadnak, és ha van jobb váltasz.

storage 2008.08.29. 12:45:01

Könyörgöm ne várjatok már sokat a iPhone tól :)

alap készülék, szép köntösben, nagy színes lufival...

storage 2008.08.29. 12:49:26

Egyébként meg észrevette valaki, hogy már kint van a homáron a cikk, de a kedves cikkírónak még semmi választ nem adott a T? Lehet, hogy itt kommentelünk és már rég jóváírták neki, persze annyi nincs az arcában, hogy ezt leírja...

Hová lett a Homár?

bateman 2008.08.29. 13:31:52

storage:

Nem írták jóvá, visszahívás még nem történt meg.

traxx 2008.08.29. 18:03:06

Akinek van pénze majomra, legyen banánra is... Olyan unalmas ez az iphone....

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.08.29. 21:12:58

mekkora hurka vagy. hóközben az adatforgalom is benne van a lekért egyenlegben 1G=10000 ft. Majd a végén látod, hogy nem annyi makimajom. minek veszel szart ha nem vagy éhes... ehh

CID 2008.08.30. 11:40:20

Meg kellene várni a számlát, aztán reklamálni, meg hülyeségeket írni. Én még olyat nem láttam, hogy a T nem írta jóvá, ha ők hibáztak. Az meg, hogy két nap, amíg a díjcsomagot átváltják, kizárt dolog. De mivel minden beszélgetés felvételre kerül, kérd ki, s halljuk. Csak, hogy maradjunk a tényeknél. Új ügyfél nem vásárolhat orrba-szájba ? Vagy kifizeti, vagy nem. Érthető... Ha meg régi, és nem Aranykártyás, nyilván baszta befizetni a számláit időben, kár lenne növelni a T kinntlévőségeit. Nem válaszolnak a Homáros, homályos problémákra ? Na nehogy fel kelljen már venni még egy emberkét, hogy ezzel a sok sületlenségel foglalkozzon. Azt hiszem a mi percdíjjaink bánnák...

Jegkoko 2008.08.31. 18:21:58

Ez de durva volt, hogy felsorolta valaki, hogy miért jó az iphone :D
Ezt manapság minden felső kategoriás mobil is tudja és a BT se korlátozott bennük haha

XSun (törölt) 2008.09.02. 10:59:10

Hát nem tudom kedves barátaim.
Nekem egy sima Nokia E51 -van.
Ebben egy Symbian oprendedszer figyel.
Simán tudja a multitaskos dolgokat, több alkalmazás simán futhat (eleve van taskmanager) hívás közben simán átválthatok másik alkalmazásra, tehát miközben beszélek az illetővel a határidőnaplóba írkálhatok vagy bármit tehetek. Ebben a telefonban a 3G -nkívül van WiFi is így a netezést így is el tudom intézni.
Az MP3 / MP4 lejátszó sima ügy
FM rádió van benne.
A böngészőjén megy a netbankos cuccom is.
GPS antenna sajna az nincs benne gyárilag. Kénytelen voltam egy Bluetooth-os külső antennával megoldani a problémát (11 000 HUF), viszont ez pontos és gyors.
Email küldés / fogadás sima ügy.
Gyorshívás, hangtárcsázás szintén működik.
Igazándiból annyi hogy ennek nincs érintő képernyője.
Érdekes módon az összes informatikus kollégának E51 -e van... :D

süti beállítások módosítása