Tékozló Homár

Forgalomirányító hátráltatta a mentő haladását

2008.09.12. 11:00 | ge | 192 komment

Zoli a lenti levelet dühében küldte a BKV-nak, de biztos benne, hogy semmi sem fog történni. A forgalomirányítónak dolga volt, úgyhogy nem engedte el a gyermekmentőt, mert az csak kék lámpát használt sziréna helyett.

Egy felháboritó és gusztustalan történetre szeretném a figyelmüket felhívni. Az alábbi történet tegnap, azaz 2008 szeptember 11-én, délután 17 óra 33-kor a József körút 14 előtt esett meg.
 
Mivel dugó volt, lépésben araszoltunk, a villamos forgalom állt a körúton. Az említett helyszínen az Üllői út felé közlekedő villamos állt a sínen, mellette a BKV forgalmi zavar elhárító személygépkocsija állt, forgalmi rendszáma: IHS-968  (használva a megkülönböztető jelzését). Arra vártak, hogy a váltót átállítsák és a villamos az Oktogon felé indulhasson. Mindeközben az Üllői út felől megkülönböztető jelzését használva érkezett egy gyermekmentő (kék lámpát használt). Mikor látta, hogy a villamossíneken  nem tud továbbhaladni, felkapcsolta a szirénát (igaz csak egy rövid időre).

Én kis naiv, mondván ez a világ legtermészetesebb dolga, arra számítottam hogy a forgalomirányitó beleül az autóba és félreáll hogy a mentő haladhasson tovább de nem ( még helyet is hagytam magam előtt oda is ki tudott volna állni). Megvárta, míg a villamos komotosan elindul. Addig a gyermekmentő kék lámpával ott várt. Bőségesen lett volna ideje szólni a villamosvezetőnek, hogy várjon és elengedhessék a mentőt de nem.

Felháborodásomat kifejezve mikor melléértem megkérdeztem: " nem szégyelli magát hogy nem volt képes elengedni a gyermekmentőt?" Válaszként azt kaptam: "miért nem szirénázott". Felháborító és gusztustalan ez a hozzáállás és bár nem kívánom de ha az ő gyereke lett volna a mentőben akkor nem tudom mit tett volna. Valóban nem szirénázott de használta a a kék lámpát és szerintem ezt minden ember tudja ezek a mentők amelyekben gyerekeket szállitanak sokszor csak lassan közlekedhetnek, mert lehet a gyerek benne olyan állapotban, ami ezt indokolja.

Mivel ez a sofőr is használ kék lámpát (megkülönböztető jelzést) PAV 1 vizsgával kell rendelkeznie, ami feltételez a szokottnál nagyobb rutin mellett némi intelligenciát is (nos ez az ami ebből a kollégájukból hiányzott).
Tudom ismét csak magamnak írtam és senki sem kíváncsi a véleményemre és semmi nem történik ezügyben, de azt hiszem ez a hozzáállás minősiti az Önök cégét és legalább a dühöm kiadhattam.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bugreport 2008.09.12. 15:28:13

És itt van még egy idevágó:
A tékozló homár presents:
www.youtube.com/watch?v=i4ddFNXuhY8&feature=related

EÖ (törölt) 2008.09.12. 15:31:17

Acsi

Ilyen durvát esküszöm még Svédországban sem láttam...

EÖ (törölt) 2008.09.12. 15:32:48

Édesapám 2008.09.12. 15:24:00

jobbról jött, tehát neki volt elsőbbsége :)

szerintem ez elég sokba fog kerülni neki...

zolcsi69 (törölt) 2008.09.12. 15:33:35

Acsi igen szivem szerint megtoldottam volna de tudod én nem vagyok akkora tapló paraszt mint ő.Igen kék villógó megkölönböztetövel volt felszerelve mindkettő
Tisztázzuk a megkülönböztető a kék villogo a figyelmeztető a sárga villogo és az előbbivel bemehetsz szemből is az egyirányú utcába

EÖ (törölt) 2008.09.12. 15:34:38

zolcsi

nem csak azzal mehetsz be, 10 misi fölötti autóval is :)

borso 2008.09.12. 15:38:39

tokomtelevan!!!
hogy lehetsz ekkora bivajbasznádi paraszt? te ikunuku prosztó, honnan a nyári villámból kellene tudni bármelyik vezetőnek is , hogy a mögötte lévő mentőautó beteget szállít vagy sem, és sürgős e vagy sem. csak abból te csigaeszű észlény, hogy bekapcsolja a kék lámpát a szirénát, én meg félrehúzom a belemet. ennyi nem több, ezt is nehéz felfognod? egyikünk sem rendelkezik röntgenszemmel és hetedik megérzéssel, hogy kitalálja, mit akar a mentős. a törvény azért adta nekik a jogot-kék lámpa szíréna- hogy éljenek vele ha szükséges , de ne visszaéljenek vele. ezt olyan nehéz felfognod az amőba fejeddel? te sem csalhatsz, lophatsz , sikkaszthatsz szabadon azért mert gyurcsánynak lehet. téged sittre küldenek őt meg újraválasztják , mert fasza gyerek.

tokomtelevan 2008.09.12. 15:52:49

Borso


Remélem dugóban álló mentőben fog kirohadni a beled, de túléled, mert nem voltál életveszélyben.
Ezért nem is szirénáztak.
Így csak nyomorék maradsz.
Bár ez nálad mentőtől függetlenül áll.

Sokorai_Atala 2008.09.12. 16:09:04

A múltkor nálunk pincetűz volt (többlakásos társasház) és bizony örültünk, hogy a gázművek szirénázva jött. A villogó színére nem emlékszem:)
Egyébként volt erről egy műsor valamelyik adón, hogy a gyermekmentő és/vagy koraszülött mentő miért közlekedik néha nagyon lassan óvatosan. Lehet azokban az esetekben a sziréna sem jó ötlet.
Amúgy meg ha valakinek nem természetes, hogy elengedje a villogóval közlekedő mentőt, és azon filozofál, hogy nyilván ebédelni megy vagy ilyesmi, arra a szánalmas jelző is kevés.
Üdv.

Ofélia . 2008.09.12. 16:21:13

tokomtelevan "népművészeti cserépedény" az asszony elejtette a sörömet és így ki kellett másszak a kádbol mivel a röhögőgörcs ragályos betegség.

Aki mentőt tűzoltót rendőrt akadályoz az mennyen edéhez két hétre.

A dolog nem képezheti vita tárgyát.

Az ilyennek civilizált országokban rögtön elveszik a jogsiját oszt mehet a szüleihez ügyvédjéhez panaszra.

Nem a népművészeti cserépedény dolga eldönteni,hogy a fenti szervek mit miért csinálnak.

Ellenben ha embernek hiszi magát KÖTELESSÉGE félreállni.

Bugreport 2008.09.12. 16:31:33

Szerintem magyarországon két dolog hiányzik a mentőről 1 hajókűrt :) És egy komolyabb gallytörő

Páneurópai Harci Kos 2008.09.12. 16:34:33

ha sürgős akkor szirénát használ.
Különbenis van amikor ebédelni mennek:)

Sokorai_Atala 2008.09.12. 16:36:30

Hadd ebédeljenek, képzeld ha leesik a vércukorszintjük és mentőt kell hívni hozzájuk:)

borso 2008.09.12. 16:38:01

tokomtelevan! látom nagy az isten állatkertje, még mindíg nem érted mi? maradj is ebben az erkölcsi és agyi homályban sokáig, dobj be egy felest szívj egy csíkot, neked úgy könnyebb lesz az életet elviselni.

Dax 2008.09.12. 16:47:25

Rendőr, mentő tüzoltó tőlem akkor kapcsolja fel a villogót amikor akarja, meg akkor meg a sineket amikor jól esik neki, akár gíroszért, akár életet ment/lövöldözéshez megy ki/tüzet olt. Ilyen szar pénzért ennyit megérdemelnek, a kicsinyesség és a rosszindulat legteteje hogy az ilyeneket valaki szóvá teszi... a bringásokról meg annyit hogy nálunk kulturáltabb országokban gurulhatnak buszsávban, zebrán, járdán, úton, behajthat egyirányú utcába meg momentán ember számba veszik őket az autósok is, és nem jópofán rájukhuzogatják a kocsi orrát ha dugóba megelözik őket, illetve földúton nem direkt fékezgetve, farolgatva elözgeti meg a szerencsétlent...

szabidoki 2008.09.12. 17:12:26

Üdv!

Örvendetes, hogy ennyien kiálltok a mentősök mellett!
Én is mentős vagyok, és ilyenkor jólesik látni, hogy még van némi becsülete a munkánknak.
Hogy a konkrét témához is hozzászóljak:
amikor nem muszáj, nem szoktuk vijjogtatni a szirénát, mivel veszettül hangos (ha jól tudom, a legújabbak 120 dB körül tudnak). Mi is szenvedünk tőle (főleg, ha nyitva van az ablak, ami nyáron a klímátlan kocsikban muszáj), a betegnek sem hiányzik a baja mellé, és a környező emberek sem szokták díjazni. Persze kereszteződésben, sűrű forgalomban használjuk, de még sokszor így sem jutunk könnyen előre, gyakran nem akarják észrevenni a kocsit, akárhogy villog meg szirénázik. Többször előfordult már, hogy sort előztünk szirénázva, a sor elején lévő autós észrevett, lassított, lehúzódott, erre a mögötte jövő vérszemet kapott, és meg akarta előzni. Volt, hogy meg is előzte, és alig sikerült elkerülni a csattanást. Persze ennél is van szebb, amikor ugyanezt előadják, csak szemből :O
Szóval aki van annyira gyökér, hogy számonkéri a mentősökön a szirénát, inkább örüljön, hogy nem ordítják tele a fülét, valamint hogy nem ő vagy közeli hozzátartozója van a mentőben, és tanuljon meg közlekedni.

tokomtelevan 2008.09.12. 17:50:50

borsó!

Neked van bajod a mentőkkel, tűzoltókkal, rendőrökkel szirénázó autókkal.
Én elengedem őket mindig.
Irányjelzővel jelzem merre húzódok, hogy lássa, hol adok utat neki, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen szlalomozva kikerülnie.
Megjegyzem a hozzád hasonló büdös bunkó parasztok miatt az egyébként is stresszes munkájuk még inkább azzá válik.
Anyagozni meg nem szoktam (nem is próbáltam soha) anélkül is jólérzem magam a bőrömben, s ne magadból indulj ki.

Egyébként meg szarjál sünt!

A mentőknek, tűzoltóknak pedig köszönöm a munkájukat, mert értem is vannak.

sysTEM 2008.09.12. 17:54:47

bkv-nak minek kéklámpa?
nekünk a biztonsági szolgálatos kocsira meg nem adtak (persze nem kéne minden hülye biztonsági őrnek)

Mielőtt lehurrogsz gondolj bele, mi van ha a te üzletedet törik fel épp...

Dax 2008.09.12. 18:04:29

a sok hülye bisztonsági szolgálatos kicsinak még villogót is?? még mit nem (csak hogy az egézséges paraszt szintet tartsam a fórumon, gondoltam hurrogok :D )

sysTEM 2008.09.12. 18:05:45

akkor törjék fel a te lakásod :)

Dax 2008.09.12. 18:11:54

még mit nem :D, kár hogy nincs fent borsó, biztos beírta volna hogy ő még a koraszülöt mentőnek sem engedné felszereltetni a villogót, bár neki így is mindegy, villógóval sem engedi el, hátha ebédelni megy csak a szemét

SLacc 2008.09.12. 19:40:22

Én kiengedem a mentőt magam elé akkor is, ha nem villog, és veszélyeztetés nélkül megtehetem. Tahó-e vagyok? Az ő dolga bármikor sürgőssé válhat, az enyém meg nem.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2008.09.12. 19:42:39

Ti sok okostojások, arra már gondoltatok, hogy esetleg azért nem szirénázott, mert mondjuk a benne lévő kisgyerek félt/sírt tőle? Annyi gyepes agyú állat van sajna ezen a blogon, hogy tengert lehetne belőlük fakasztani...

Mylady 2008.09.12. 19:56:15

Katasztrofális a közlekedési morál.
Kicsit OFF, de muszáj leírnom, mit láttam.
Osztottpályás út, egyenes szakasz, néni a gyalogátkelőnél áll, a külső sávnál. Belső sávban jön egy autó, lassít, megáll. Néni elindul a külső sávból a belső felé. Erre megjelenik egy autó a belső sávban, kb. ezerrel. Hatalmas csikorgás, fékezés, füst és bűz, de nem tud megállni. Félrerántja a kormányt, átvág a külső sávba, ahonnan a néni ijedtében visszaugrik a járdára, az autós meg lazán rálép a gázra és továbbhajt.
Gondolom, utána vállonveregette magát, milyen ügyesen megoldotta a helyzetet és senki sem sérült meg. Persze ha a néni nem ugrik vissza, szerintem nem éli túl.
Nézni is rossz volt.

SLacc 2008.09.12. 20:03:19

A néni biztos a medicsiből jött m.ndr.szpapuccsal a lábán. Ment nadrágot venni. A cenzúra akkor indokolt, ha felelősséget vállalnak a hozzászólásokért Homáréknál, vagy rosszul tudom? Hintsetek be sóval, de EDE FONTOS!!!! lett, mandró, vagy mukusz vagy ki meg elérte, hogy még fontosabbnak !!!!!!!!!!!!! tartsam.
(Ha ezek után nem tiltanak ki, akkor nem tudok mit megírni a Homárnak! :) )

Ábelesz-kobelesz 2008.09.12. 20:40:18

Azért félelmetes, hogy mennyire bunkó módon közlekedünk, mi magyarok.

A sok mentőfikázónak:
Amikor a forgalomban látsz egy mentőt, ami villog, honnan tudod, hogy hová siet? Anyádért is mehet, faszkalap! Akkor is feltartod???

Almatlan Jozsi 2008.09.12. 20:41:32

"Ti sok okostojások, arra már gondoltatok, hogy esetleg azért nem szirénázott, mert mondjuk a benne lévő kisgyerek félt/sírt tőle? Annyi gyepes agyú állat van sajna ezen a blogon, hogy tengert lehetne belőlük fakasztani..."

Ezt szerettem volna en is hozza tenni, a jo edes anyjat annak aki egy gyerekmentot nem enged el, vagy meg egy ilyen emberrel egyet is ert es vedelmebe veszi. Akkor is ha nem szirenazik, mentoauto kozeleg? => Elengedem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.12. 20:43:01

Mylad
mar asszem meseltem a homaron, az elso amerikai kozlekedesi elmenyem az vot mikor florida repteren kimentem levegozni, amit nem kellett volna mert ott csak paratartalom van, es megalltam a jardaszelen es mindket iranybol megalltak a kocsik
olyan ego volt atmentem inkabb ha mar megalltak...
az is igaz ebben az alamban mar kozel sem olyan a kozlekedes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.12. 20:44:39

florida a z pontosabban miami lett volna termeszetesen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.12. 20:48:02

ja es itt ha lehetseges le kell huzodni es meg kell allni ha valami ilyen szirenazo jon

Almatlan Jozsi 2008.09.12. 20:52:38

Je hagyma, Itt Angliaban is megallnak az autok ha a keresztezodeshez erek. Olyan ciki mert mindig elfelejtem es sose fogom fel miert lassitanak mar messzirol. Aztan csak allunk, mire rajovok, hogy atmehetek.

Ezt az egy dolgot sose fogom megszokni...

Bugreport 2008.09.12. 21:24:46

@winyetta: Olvass vissza cimbora. Ezt előtted már vagy 10-en mondták :)

umts 2008.09.12. 21:41:31

az a comprende az nem comprendre véletlenül?

bikafity 2008.09.12. 21:43:30

A Kárpát-medence, benne különösen Magyarország előnyös sík domborzati viszonyai következtében a kelet-nyugati és észak-déli irányú modern, gépjárművel történő népvándorlások kikerülhetetlen terepe. Közútjaink különös átutazó terhelést kapnak a vendégmunkások nyugat-európai munkahelyeikről anyaországaikba történő mindkét irányú utazásaik során. Idegenforgalmi főszezonokban az átutazó, vagy ide célzottan érkező turisták is ugrásszerűen növelik a közúti forgalom résztvevőinek számát.

A jogkövető közlekedési morál különbözősége okán, az így kialakuló vegyes kultúrájú járművezetői emberi tényezőre is utalóan okszerűen emelkednek a súlyos, autóbusz-utasokat érintő, esetekben tömeges halállal végződő balesetek. Következményükként az igen gyakran járművekkel telített útjainkon megszaporodtak a megkülönböztető jelzésekkel előbbre haladni szándékozó mentő, a kiterjedt erdőtüzek és más természeti katasztrófák elhárítására siető tűzoltó, a rendőrségi gépjárművek. Tapasztalati tény, hogy figyelmet érdemlően növekedtek az ilyen kivételes jogosultsággal közlekedő járműveknek más járművekkel való ütközési esetszámai. Ilyen esetekben az életet, testi épséget, az anyagi javak megóvását akadályozó mentések késedelme végzetes lehet.

A Legfelsőbb Bíróság egy felülvizsgálati határozatában iránymutatóan értelmezte a jogszerűen, megkülönböztető hang- és fényjelzéseket együttesen használó járművek vezetői jogosultsága tartalmi kereteit, valamint azok közlekedésével érintett, a haladásuk hatókörébe kerülő más gépjárművek vezetői jogait, illetve betartandó kötelezettségeit. A bírósági ítélkezési gyakorlatban irányadó közlekedés-igazgatási szabályok helyes értelme szerint a KRESZ 49. § (2) bekezdése alapján a megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője - a rendőr, valamint a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a KRESZ 24-43. §-ok valamennyi rendelkezéseit figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladását lehetővé tette. Az ilyen módon való közlekedés természetesen még a megkülönböztető hang- és fényjelzés használata mellett is fokozott veszéllyel jár, ezért a KRESZ előírásai ennek a fokozott, ám össz-társadalmi érdekeket szolgálóan jogilag megengedett - a közlekedés minden más résztvevője által eltűrni köteles - absztrakt veszélyhelyzetet figyelembe véve korlátozásokat épített be.

Ennek megfelelően, a megkülönböztető jelzésekkel haladó jármű vezetője a KRESZ 24-43. §-aiban előírt közlekedési szabályok teljesítésének mellőzése esetén is köteles a biztonságra törekedni. E szabályok alkalmazásának mellőzése a környezetében haladókra nem idézhet elő közvetlen baleseti veszélyt és haladása fokozott veszélyessége okán folyamatosan köteles meggyőződni annak balesetmentességet ígérő akadálytalanságáról. Másrészről ugyanakkor a közlekedés többi résztvevőjére kötelezettségek hárulnak. A KRESZ 42. § (1) bekezdése lazító értelmezést nem tűrő szabálya szerint a megkülönböztető jelzéssel haladó jármű számára minden helyzetben elsőbbséget kell adni. Ennek a kötelezettségének az adott forgalmi helyzetben nem teljesítését a másik járművezető nem mérlegelheti. A megkülönböztető jelzésekkel érkező jármű továbbhaladását félrehúzódással és szükséghez képest megállással kell lehetővé tenni.

A közúti közlekedés említett rendező elvei szerint tehát a megkülönböztető jelzéssel haladó minden más járművel szemben feltétlen továbbhaladási elsőbbséget élvez. Vezetőjének a rendkívüli jogosultsága körében azonban kerülnie kell mindazon forgalmi műveleteket, amelyek a személy- és vagyonbiztonságot már közvetlenül fenyegetik, baleset nyomban bekövetkezése reálisan felismerhető veszélyével járnak. Ezért folyamatosan meg kell győződnie az akadálytalan továbbhaladás lehetőségéről. Ez utóbbi kötelezettség teljesítésekor természetesen nem a közlekedés minden más résztvevőjének kifejezett egyetértéséről, „Jelzéssel kifejezett hozzájárulásáról" kell információt szereznie, hanem csupán arról kell meggyőződnie, hogy a közlekedési szabályok megengedett mellőzésével haladásának közvetlen akadálya nincs. Ellentétes tartalmú szabályértelmezés esetén a különleges felhatalmazással közlekedő járművek átlagos sebességgel haladása sem lenne biztosítható. A másik járművezetővel való "kapcsolatfelvétel" a megkülönböztető hang- és fényjelzések kellő időben megkezdett használatával teljesül. Csak az elsőbbségadásra kötelezett másik járművezető egyértelműen észlelhető, őt akadályozó durva szabályszegésére kell reagálnia. A másik érintett járművezetőnek a megkülönböztető jelzéseket használó járművet segítő kötelezettsége pedig nem csupán az elsőbbségi továbbhaladáshoz hozzájárulásának jelzésével, kifejezésre juttatásával teljesül, hanem ezen forgalmi művelet sikerének aktív cselekvéssel történő támogatására köteles.

DR. VÖLGYESI Miklós, a Közlekedési Bírák Egyesületének elnöke

É2I 2008.09.12. 21:53:27

@szabidoki

Akinek van egy csöpp esze megérti, amit leírtál, és segít is nektek, ahogy tud. Részünkről, hogy félreállunk a minimum és nem csak azért mert az van leírva a kreszben.

/on

"Csodálom" azokat akik mentalista módon megállapítják mi is folyik egy mentőben belül és ennek alapján meg is vonják vállaikat. :bloáf:

És akkor mi van, ha menet közben rosszabbodik, hirtelen kritikussá válik a beteg állapota, és nem rohamkocsiban, ahol nincs mentőorvos? Hmm?
Gondolom menet közben váltanak tempót, kapcsolnak szirénát. Ekkor is lapozgatod a kreszkönyvet, hogy csinálhat-e a beteg ilyet egyáltalán?

Ugyanakkor a gyerekmentő - ahogy már fentebb írták -, indokolt esetben mehet tetű lassan és ha nem akarják a gyereket plusz sokknak kitenni, némán, ahol az nem balesetveszélyes.

Végül; igen nagy parasztnak kell lenni ahhoz, aki úgy képes viselkedni, mint a bkv-s, szégyen.

É2I 2008.09.12. 22:08:04

@bikafity

Ez kimerítő volt, köszönöm!
Remélem megérti az az 1-2 buggyant is aki fentebb randalírozott.

Jah egyébként van néhány mentős haverom. Szoktak mesélni. Én nem irígylem őket és nem is lennék mentős soha. Az igaz, hogy saját állításuk szerint is meg lehet szokni amit látnak, de akkor se. Sőt tűzoltó se, katona meg vótam, na.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.12. 22:09:19

dehonnem Jozsi
nekem is kellet 5 ev
dfe mar OK

shúméker 2008.09.12. 22:27:43

tehát:nem olvastam el a kommenteket,mert nincsen már kedvem,ezért nem tudom mik mentek eddig és lehet már leírták,amit most én.
ha ez így történt,ahogy:nagyon szomorú.
lehet én egy kicsit a békávést meg is dádáztam volna(vállalom a reakciókat)

Szarazkoro 2008.09.12. 22:33:25

Maradjunk annyiban, h aki nem enged el 1 mentot/tuzoltot barmi ilyen jarmuvet megha nem is szirenazik az szarjon suncsaladot!!!!!!!

Dax 2008.09.12. 22:45:42

Támogatom szarazkoro felvetését!

MosoMasa 2008.09.12. 23:12:26

Ha nem szirénázik, miért engedném? Jópofiból? Ugyanmá!
Ez ugyanolyan túlbuzgóság, mint az, hogy ha közeleg a mentő szirénázva, akkor automatikusan megáll a paraszt, ha kell ha nem, esetleg épp ezel okozva nagyobb káoszt - épp a minap: szembe jött a mentő a sávjában, zsír szabad út, de az előttem lévő emberke lehúzódott a buszmegállóba, majd beleszaladtam, a fékezéstől. Minek?

Bugreport 2008.09.12. 23:14:47

Mer pancser vagy és nem sikeres :P

Bugreport 2008.09.12. 23:24:06

Na jó, én is koccantam már, mert elbambultam. Hát ez van... Acsinak nem való jogsi. De azt hiszem itt most mocskosul ki lett tárgyalva maga az etikett. Egyébként kicsit észrevehetné mindenki magát. De most komolyan. Azon megy itt a vita, hogy van aki elengedi a mentőt, van aki nem, mert kiskapukat és joghézagokat keres. ember bazzze... Gondolkodjunk már?!! és még csodálkozik mindenki, hogy micsoda széthúzás van az országban, ha speckó lincselnek olaszliszkán. Bambán tűrünk mindent. Ekkora puruttya bandát komolyan. Az ember esze megáll. Azt vettem észre, hogy a mai világban azért szar magyarnak lenni, mert ha szarban vagyok 100 ból legalább 90 "honfitárs" baszik rám. És ez most tök mindegy milyen szituáció. Ha az istenverte mentőatót kellene elengedni amiben visznek, vagy ha éppen a balf*ságom miatt a kereszteződésben rekedek, vagy lerobbanok az út mellett, tök mindegy. Egyszerűen puruttya tetű banda vagyunk, és ezt be kell látni. Mindazonáltal most kérek elnézést azoktól akik nem ebben a szellemiségben élik minden napjaikat, és nem szarnak egy vérző emberre az aluljáróban, vagy jóhiszeműen megállnak egy lerobbant kocsi mellett, hogy megtudják tudnak-e segíteni. És mindenki jön azzal a fene nagy de szar a helyzettel... Ha az obi-ban nem adnak blokkot írok a homárnak, meg sata sata... A sok kíngörcs meg levezeti itt a feszkót amit a munkahelyén lenyel. Szééép, nagyon szép. És a baj az, hogy itt nem egyértelműen nyilatkoztak egy páran, hogy köcsögség, hanem joghézagokat előkutatva keresték a kiskapukat (szép magyar szokás. fene nagy tudja midnenki a jogait, és mások jogait, csak sajnos a saját kötelezettségeiről megfeledkezik. El kellene már gondolkodni, hogy miért tart itt ez az országnak nevezett fostalicska ahol tart...

Dax 2008.09.12. 23:49:07

magampista, anyádnak segítesz felvinni a cuccokat a lépcsőn? faszért segítesz neki, hogy lehet ilyen túlbuzgó valaki... jah a mentő az más, az idegen emberek életét menti, ki nem szarja? azt a hülye villógót biztos nem jópofibol nyomta rá a sofőr...

manualis mammografus 2008.09.12. 23:50:54

magampista marha egyszeru. kovetesi tavolsag, le van irva a kreszben. en sajnalom, hogy nem csattantal bele. utana nyilvan egybol irtal volna ide egy postot, hogy mekkora marhak vannak az utakon ;]

manualis mammografus 2008.09.12. 23:51:59

mi meg rohogtunk volna egy jot legalabb

The Good Boy 2008.09.13. 00:47:17

Na én vagyok olyan siekrtelen, hogy ha éppen zemből érkezik a mentőrendőrtűzoltó megkülönböztető jelzéssel, még sima forgalommentes útszakaszon is jobbra irányjelzés, és padkára lehúzódás, lassitással. Nem azért mert a sávjában nem férne el, hanem hogy LÁSSA, HOGY LÁTOM ŐT, ÉS SEGITEM A KÖZLEKEDÉSÉT. Ennyi!
Bár legutóbb majdnem frontálisan ütközött a mentő a mögöttem jövővel, mert a tapló azt hitte hogy miatta húzódok le, hogy had elözzön, és elkezdett előzni!!!
Aki sajnálja a fenti soföröktől ezt a kedvezményt, az menjen el mentőtüzoltórendőrsoförnek, aztán láthatja, hogy rajta kivül még mennyi majom, önző állat közlekedik (bocsánat az állatvilágtól a hasonlatért).
Mondjuk attól is elvenném az állami apanázst, aki a bkv zavarszürő, meg hasonló munkát végző járművekre kiadja a kéklámpás engedélyt. Remélem lassan az intrumjuszticia is kap kéket, hogy időben ki tudja kézbesiteni a fizetési felszolitásokat,

The Good Boy 2008.09.13. 00:55:12

Mielött magampista belémkötne, nem hirtelen fékezek, és a tükörbe is belenézek, mielött lehúzódok, ráadásul én megtanultam az elöbb irányjelzés, utána fék cimű leckét kresz oktatáson. Meg azt is, hogy nem egy autónyival gondolkodok előrébb közlekedés során,hanem lehetőség szerint három-néggyel.
Meg persze nem én voltam aki magampista elött lehúzodott...

The Good Boy 2008.09.13. 01:07:14

És még valami a taplóknak, akik a hangot hiányolják:
Pl. a rendőröknek napi szinten elég sokszor kell kimenniük bank, benzinkút rablásjelző riasztójára. Bele lehet gondolni, ha nem téves riasztás miatt mennek, hanem a rabolóbácsi valóban bent van a bankban/postán/kúton és a messziről hallható szirénahangra (mert sima kékfényre a tuskó nem engedi el azért sem)bepánikol, és nem elmenekül, hanem túszokat ejt...
Eztán forumokon lehet szidni a rendőröket, hogy a jófajta technikájuk miatt a bentmaradt, majd lelőtt rablón áthaladó töltény majdnem megöli a túszt is.

raptor88 2008.09.13. 12:56:14

Na ezért tart itt ez az ország!Láttam egy riportot a mentösök munkályárol,hát gyerekek,minden tiszteletet megérdemelnek!Nem vágom a sok fikázot!Jo nekik hogy még soha nem kerültek mentö autoba,ill.ismeröseik se!Nem kivánok senkinek rosszat!Érdemes kiprobálni,engem lég mellel(össze esik a tüdö)vittek a korházba,villogva,szirénázva,nem egy,inkább nem minösiteném,autos szart a mentöre!Szomoru hogy ennyi lelketlen barom él a földön!

NoOne 2008.09.13. 14:21:58

Néhány éve, amikor még nem volt ilyen sűrű a forgalom, nagyon sokan észre sem vették, ha megkülönböztető jelzést használó autó jött. Ma már többnyire gyorsan reagál szinte mindenki, de persze "nagy a világ állatkertje", azaz kivétel azért még akad.
Nemes egyszerűséggel azzal büntetném, hogy pl. mentőzzön egy hétig a hülyéje, előtte persze oxiológia tanfolyam. Dupla nyereség, és tutti, hogy még egyszer nem áll mentő útjába, de azt hiszem más "nénóséba" sem.

tuby smith · http://tuba-honlap.blog.hu/ 2008.09.13. 14:45:52

Az a legborzasztóbb amikor a szirénát meghallva az úton ahol éppen vannak megállanak! Az út elzárásával nem segítik. Mindenkinek, de főleg a mazsoláknak: Tünés a villogós autó elől,
Nem hobbiból siet!

Köszönöm a mentősök tűzoltók és rendőrök nevében is, aki a volánnál ül.

MosoMasa 2008.09.13. 16:28:00

Dax 2008.09.12. 23:49:07

Te teljesen hülye vagy? A mentő, ha nem használ megkülönböztető jelzést, akkor standard jármű. Nem azért nem használja neki, mert kifigyott, hanem mert nem sürgős a dolga.
Azt pedig, hogy nótoriusan fékez/megáll valaki ha meglát egy mentőt, még akkor is ha szembe jön üres pályán is, az nem hogy túlbuzgóság, hanem balesetveszélyes is. Azonfelül tudni kell értékelni a forgalmi helyzetet, mert egyáltalán nem biztos, hogy az a helyes ha megállsz, vagy belassítasz. Ha normális volt az oktatód (ha volt egyáltalán) akkor ezt elmondta a kis agyadnak biztosan.
Másfelől nem mondtam, hogy nem segítem a haladását ha használja a jelzéseit - és ez nem menőség meg "kiskapuk" kérdése.
De hogy te paraszt vagy, az már igen.

SLacc 2008.09.13. 17:07:17

The Good Boy 2008.09.13. 00:47:17

Igen, van a KRESZ-ben olyasmi, hogy egyértelműen jelzem a szándékom. (Nem úgy, mint a prosztó állat, aki 40-nel jön a kereszteződésbe, és a legutolsó pillanatban fékez alárendelt útról. Aztán én vagyok a pöcshal, ha fékezek és kitérek, mert bizony nem tudni, hogy nem tudja, elsőbbséget kell adnia, vagy csak csajozik éppen.) Ilyenkor én a fékezés előtt vészvillogózok, mint autópályán is ha meg kell állni, hogy lássa a mögöttem jövő, nem viccből lassítok/húzódok le. Tőlünk nyugatabbra is csinálják, mielőtt valaki közli, hogy azt csak "baj" esetén szabad. Nekem szimpatikus szokás. Bár, ha azt vesszük, a baj megvan.
A türelmetlen sofőr ha egy villantást lát jobbra, már nyomja is, mert előzni kell, ha nem éri meg, akkor is.

magampista 2008.09.13. 16:28:00
Személyeskedni meg nem illik, meg türhőség is, ugyanis akkor van vége az értelmes vitának. Jellemzően a vert helyzetben levők kezdenek személyeskedni, lásd Kossuth-Széchenyi vita.

The Good Boy 2008.09.13. 17:35:44

SLacc!

Erre próbáltam utalni a második kommentemmel, azaz nincs felelötlen hirtelen fék, hanem tükör és a körülmények szerinti lassitás (mivel picit drága a kocsim hátsója, hogy egy kamikáze összecsukja). Az meg sajnos nem az én hibám, hogy vannak olyan versenyzők, akiknek elég, ha felvillan egy jobb index és már lép(né)nek is. Erre mondtam, hogy nem egy autóval kell elörébb gondolkodni, hanem legalább 3-4-el, mert aki ilyenkor gondolkodás nélkül előz, az nem nézett előre, hogy jön-e valami szembe. És napi szinten kerülheti el az ember, az ilyen ész nélkül elözők által okozott balesetveszélyt. De ez már nem ennek a posztnak a témája.
Bocs az OFF-ért!

Dax 2008.09.13. 17:40:19

magampista

demagóg hozzá állásod, és az hogy nem akarod felfogni hogy miről beszélek téged jellemez, az meg hogy parasztozol, személyeskedsz, csak azért mert valamiben nem értünk egyet (itt most felfogásod korlátai miatt, ki beszélt itt a szabadpályásan, megkülönbözető jelzés nélkül haladó mentöről?) elég nagy lelki szegénységre vall, szégyeld magad! ede se csínálta volna másként... ezentúl csak FONTOS hozzá szolásokra fogok reagálni

SLacc 2008.09.13. 19:23:10

The Good Boy

Nem volt ez OFF. A dolog ide tartozik. A tahókat milyen hátrafelé irányuló stroboszkóppal kell megfékezni? Mert kéne valami üzenőfal, hogy vegyék észre magukat. Ja, meg lehet chat-elni! :)))

MosoMasa 2008.09.13. 20:42:01

Dax 2008.09.13. 17:40:19

A személyeskedést haggyuk már, mert ha jól sejdítem te kezdted az anyázást.
Mitől demagóg a a hozzáállásom? Hogy ismerem a kreszt, tudok közlekedni? Te tudod mi a demagógaia?
Egyébiránt ÉN beszéltem szabadpályás és mekülönböztető jelzés nélkül közlekedő mentőről - többekközött reagálva jónéhány előttem szólóra. Érti?
Ki nem szarja le, mire reagálsz?

gof 2008.09.13. 21:16:38

(lehet, hogy már más is megmondta, akkor bocs)
Szóval elég sokan feltételezik, hogy a mentősök gyakran poénból/magáncélból száguldoznak a megkül jelzés hatálya alatt. Hát ez bizony nem így van: a mentősök nagy része csak 3 dologhoz siet igazán: eszméletvesztés, gyerek, autóbaleset...mert ezeknél bármi lehet. De pl. ha kihívják őket a Hörpi előtt elfeküdt Pistukához (akinek könnyen lehet, hogy semmi baja, csak ott pilledt el), akkor nem fogják fölkapcsolni a villogót; és még sok más esetben sem, mert egyrészt féltik magukat (értsd: az aranykezű sebész jófejségből heti egy napot mentőzik, és nagyon nem akarja eltörni a kezét), másrészt hatalmas veszteség minden egyes munkából kieső autó.

MosoMasa 2008.09.13. 21:29:13

Dax kedves!

...és azt már csak mellékesen említem meg, csak akkor részesíti a KRESZ előnybe ezeket a járműveket ha együttesen használják mindkét jelzést!!

...A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben
minden járművel a megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű részére, továbbá minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott), zárt csoportban haladó megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére;
...A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.
...Megkülönböztető fényjelzést használó, álló járművet megközelíteni, illetőleg mellette elhaladni csak fokozott óvatossággal szabad.

valamint:
...A megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője - a rendőr és a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha
- magatartásával a közlekedés biztonságát,
- valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette.
És ezek csak szemezgetések! A többire keress rá a gógliban.
Érti?

manualis mammografus 2008.09.13. 21:50:42

milyen jo, hogyha mar kozlekedni nem tudnak a magyar autosok, legalabb a guglit ismerik ;]

Ej DEjóvóna 2008.09.14. 00:09:39

jesszumpepi - hagyma - Rák Attantam - havajj - Édesapám - Zuzuka - mamapicilánya - + a többi chat-elő.
Miért is olyan fontos az "EDE" lejáratása nektek?
Csak nem érdekeltek vagytok valami grilles - bográcsos, netán "Csirke Csülök Vendéglő ügyében?
Tudjátok.
Ott az XXXX városban xxxx utcában xxx szám alatt, az Ede vendégháza mellett.
Lehet menni füstöt szívni, ha nem szívtatok még eleget.
Persze hagyma csak dumálhat, ő mást szív.
Köszönet a sok jó receptért, alkalmasint némelyiket kipróbálom, de a
"Homárt" kihagyom, mert drága és kannibál. Homárt is eszik!

Ej DEjóvóna 2008.09.14. 00:30:34

SLacc = gabriseszter?
2008.09.12. 14:00 gabriseszter
Ha akad olyan olvasó, aki árnyaltabb képet kap a drogokról, már megérte
2008.09.12. 14:00 gabriseszter
A drogosok ügyvédje blog írója, salamon nem csak blogjában foglalkozik a témával: a Kendermag Egyesület aktivistája, a marihuána legalizálásának támogatója. Blogjában az olimpia idején főleg a sportolók doppingügyeivel foglalkozó posztok voltak népszerűek, de mindig akad olyan hír, ami heves vitákat vált ki a kommentelők között.


Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid/családod ha kiderülne?

A környezetemben tudják. Az anyám is tudja, bár napi szinten nem követi munkásságomat, de ha tudná, hogy rendszeresen blogot írok, biztosan azt kérdezné: Fiam, ebből meg lehet élni?

A legcikibb dolog valakitől megkérdezni, hogy miért lett a nicked az, ami. Tehát miért?

Nem emlékszem pontosan, talán Bölcs Salamonra gondoltam.

A második legkínosabb a blog nevét firtatni. Nos?

A drogosok ügyvédje egy hirtelen elkövetett blognyitás, egy vicces gesztus volt az ügyvédem felé, aki drogfogyasztókat is véd. A barátaimmal jót nevettünk azon, hogy mennyire magára vette, és mennyire büszke volt arra, hogy van ez a blog. Egyébként büszke is lehet, a srác jó ügyvéd.

Mi volt a legfurcsább hely, ahol életedben posztot írtál?

A 16-os buszon, miközben a Deákon indulásra vártam, és véletlenül felfedeztem, hogy valahonnan jön wifi. Azt is a furcsa helyzetek közé sorolom, hogy egy konferencián közvetlenül az előadó mellett ülve kellett posztokat írnom.

Mennyit kerestél eddig blogolással (munka/hirdetés) és mennyi volt a kiadás?

Olyan félmillió forint jöhetett eddig be blogírásból (nem a drogosok ügyvédjével). De a bevétel elég rendszertelen. A kiadások közé azok a kávék, üdítők, menük kerülnek, amiket írás közben valamelyik kávézóban fogyasztottam.

Mi volt a legdurvább kommented és miért kaptad?

Nincs olyan, hogy a legdurvább. Sportolókkal, olimpikonokkal kapcsolatos dopping-témákhoz több száz olyan komment érkezett, amelyek a francba küldtek, olykor érthetetlen anyázások közepette. Ezek egy részére magam sem éppen úri módon reagáltam, amit inkább sajnálok.

Három kedvenc magyar/külföldi nyelvű blogod?

With Leather, Mennyei Mignon, Napi Borzasztó Szóvicc.

Ha egy nap külföldi bloggerré változva ébrednél az ágyban, ki szeretnél lenni?

Mindegy, csak egészséges legyen.

Mit dolgozol, amikor nem blogolsz?

Civil szervezetekkel és civil aktivistákkal dolgozom együtt, szeretnénk a társadalmat valamennyire felrázni, és lehetőséget keríteni arra, hogy az ország jövőjének alakításában ne kizárólag a pénzügyi és a politikai szféra képviselőinek akarata érvényesüljön.

Mit vásároltál magadnak utoljára? (Élelmiszert nem számítva.)

Két hete vettem egy gyönyörű focicipőt, a múlt hétvégén megvettem Csányi Vilmostól a Kannibálokat és Koestlertől a Sötétség délbent, a múlt héten meg - mert még soha sem olvastam tőle semmit - Kierkegaardtól a Naplójegyzeteket, és az Ismétlést.

Szexeltél-e a blognak köszönhetően, bloggerel, olvasóval, bárkivel?

Persze. Nem múlik el nap, hogy ne ajánlkoznának fel fiatal lányok, de ezzel minden blogger így van, nem?

Te használsz kábítószereket? Ha igen, mit adott az életedhez a fogyasztásuk?

Olykor füvet szívok, gyakran fröccsöt iszom, és szeretem a pálinkát is, a dohányzással viszont éppen szakítófélben vagyok. Hogy mit adtak hozzá az életemhez? Nem tudom, hogy több vagyok-e tőle, vagy kevesebb, de azt tudom, hogy a legális és illegális drogok sok emléket, mókázást, nevetést, és persze komoly másnaposságokat adtak.

Szülőként mit reagálnál, ha kiderülne a tizenéves gyerekedről, hogy fogyasztó?

Nem vagyok szülő, ezért nem is tudok erre komoly választ adni. Ha elképzelem a szituációt, valahogy úgy látom, hogy elkomolyodnék, és elbeszélgetnék vele. Megkérdezném tőle, hogy szándékában áll-e a jövőben is fogyasztani, megpróbálnám elmagyarázni neki, hogy melyik drog milyen hatásokkal jár, és felhívnám a figyelmét arra, hogy az életben az egyik legfontosabb dolog a mértéktartás, és kérném, hogy ha a jövőben fogyaszt, mindig figyeljen oda arra, hogy kikkel, milyen körülmények között teszi. És ezt tenném akkor is, amikor először látnám rajta, hogy előző este alkoholt fogyasztott.

Mi a blog célja? Mit szeretnél elérni vele, ha bármit is?

A cél a szórakoztatás, ismeretterjesztés, és az, hogy extrém esetekre felhívjam a figyelmet. Ha akad olyan olvasó, aki árnyaltabb képet kap a drogokról a blogom által, mint ami főleg tudatlanságból a társadalom egy részében él, már megérte.

A drogügyvéd blogon kívül foglalkozol még a témával más fórumon, felületen is?

A Kendermag Egyesületben vállaltam tisztséget, azon kívül bármilyen élethelyzetben, bárkivel képes vagyok a drogokról beszélgetni. Néha hozzászólok a drogriporter.hu-n és a kender.blog.hu-n is.

És az elmaradhatatlan kérdés: legalizálás? Az általad elképzeld jövőben Budapesten majd coffee shopokba járunk kocsma helyett?

Igen, szerintem a megoldás a legalizálás, de ezt csak nagyon szigorú állami szabályozással együtt bevezetve tartom megvalósíthatónak. Szerintem kizárólag az állam adhatna jogosítványt árusításra, az állam szabná meg, ki, mikor vásárolhat/fogyaszthat drogokat, és az állam ellenőrizné a piacot is. Szerintem nem kocsma helyett járnának emberek coffeeshopokba, hanem lenne, aki ide jár, mások meg oda, kulturális beállítottság kérdése.

Egy hét múlva a Hóbelevanc blog írója, movhu válaszol kérdéseinkre. Kérdeznél tőle? Szeretnél neki mondani valamit? Írd meg nekünk!

51 komment
A bejegyzés trackback címe:
blog.hu/goldmine/hedgehog.php/660173

Kommentek, trackbackek, visszapingek:
hehe 2008.09.13. 16:11:46
köszönjük az interjút!

nagy örömmel tölt el, hogy megismerhettük - szigorú inkognitóban azért persze - eme nagyszerű eszmék terjesztéséért felelő blogolóbajnok kollégánkat!

a szebb jövő záloga van a kezünkben olyan fiatalok által, akik a nemhogy a szórakozást hanem az agyuk rongálását tartják olyan értékesnek az életükben, hogy még ismeretterjeszteni és szórakoztatni is kívánnk a témában.

remek szórakozás amikor a drogosok a drogokról beszélgetnek és a nem drogosokat, az ellenük akár munkaköri kötelességük miatt, akár véleményük miatt fellépőket fikázzák!

igaz én ebben valami szánalmas önigazolást érzek olyan jellemgyenge alakoktól akik valahol bizonyítani akarnák annak ellenkezőjét amit belül azért tudnak önmagukról!

remek dolog a mértéktartás valóban, kár hogy nem sikerül abban mértéket tartani hogy propagandát csináljanak egyesek egy ilyen hitvány tevékenységnek - szívesen olvastam volna konkrét tényeket arról a sikeres emberről, akinek ez annyira fontos az életében! mondjuk nekem szimpatikusabb lenne egy olyan blog, ahol a dohányzó fiatalameber összeszedi az akaraterejét és férfiként viselkedve leteszi a cigit, ahelyett hogy rászokna a fűre is, de hát izlések és pofonok, jellemek kocsogok hogy fekete pákót idézzem.

mindképpen árnyaltabb képet kaptunk a drogokról, köszönjük. tudjuk már. hogy hisztis kis ribancként, foggal-körömmel kell védeni a témát és kiröhögni a köcsög rendőröket ha esetleg nincsenek 100%ig tisztában a marihuánatermesztés titkaival, hiszen ez minimum általános iskolai tananyag kéne hogy legyen.

árnyalt a kép teljesen: ha ilyen kis fanatikus seggfejek a fűfogyasztók, ennyire képtelenek elmondani erről, ennyire FÜGGŐK, egyértelmű hogy SOHA nem szabad legalizálni, különben olyan degenerált generációkat fogunk látni a jövőben, amit elképzelni sem tudunk!

Ej DEjóvóna 2008.09.14. 01:25:17

afta 2008.09.14. 00:39:44
namost akkor ez mi?

Alkalmazkodtam az itteni gyakorlathoz.
Olvasgatom a blogokat és írom a gondolataimat.
Lehet átfedek témákat, de ahogy látom ez itt bevett gyakorlat.
ma este Homározok.

manualis mammografus 2008.09.14. 03:12:12

aham. es hogyan jon a konnyudrogok legalizalasa a magyar kozlekedesi moralhoz?

The Good Boy 2008.09.14. 10:22:32

nanemánamá 2008.09.14. 00:30:34

Mégis kit érdekel ennek a nagyformátumú bloggernak az önriportja a homáron?
A magos oldalon nem volt igény az igehirdetésre?
Vélemény kell?
Én személy szerint elitélem az összes kábitó hatású szert használó személyt, legyen az fű, vagy bármi más. Ráadásul nem kéne illegális dolgot reklámozni itt.
Én hülye meg elolvastam, azt hittem a témához szól hozzá érdemben...

Dax 2008.09.14. 11:07:00

Látod magampista?

Mintapéldánya vagy azoknak a hivatali patkányoknak akik napról-napra keseritik meg az életünket azzal, hogy a szabályokat mindíg kínosan igyekeznek betartani olykor teljesen feleselegesen is... sajnos a kersz közel se olyan dinamikusan fejlődik nálunk mint tőlünk nyugatabbra, és csomó mára már korszerüsítésre okot adó dologra nem ad válszt (bringás közlekedés talán az egyik legégetőbb). Leírták mások hogy miért sántit ez a egyszerre villog-vísít a mentő dolog, de látom felfogásban elég gyenge vagy (nem úgy mint szabályismeretben!) ezért leírok egyet, hátha megérted: Sokkos állapotban lévő gyerek, felnőt, esetleg fogyatékos embert a hangos szíréna megijeszthet, esetleg pánikolhat miatta, ami egy szívbeteg esetébe nem éppen szerencsés és a mentősök inkább nem áldoznak fel egy embert a kresz szent oltárán(van még sok egyéb dolog is ami indokolhatja miért ne víjogjon a mentős, házi feladat hogy olvasd el a kommenteket) a másik az anyázásról, azzal hogy megkérdeztem hogy segítesz e anyádnak az még nagyon érzékeny olvasatban se anyázás, de az hogy ha úgy kérdeztem volna hogy az ősimesterségetfolytongyakorló anyádnak segítesz e akkor jogos lett volna minden sértésnek szánt megjegyzésed,de így csak egy sértődékeny bré vagy. Ne legyél már ekkora szabály buzi, probálj inkább életszerüen gondolkodni!

Dax 2008.09.14. 11:53:46

nanemá ez hogy jött ide? :D levagyok maradva? nektek a fű legalizálása mellet érvelőknek észre kéne vennetek valamit, magyarországnak nem kultúrája a cannabis, soha nem is lesz az. a magyar nem fogja mértékkel fogyasztani, kulturáltan, és elfogadni se fogja mert idegen tőle. lehet hogy egy fűves cigi nincs nagyobb mámorító/káros hatással az emberre mint egy két sör, de nagyon szűk az a réteg aki ezt felfogja/elfogadja és így néz rá és a többiek nem azért ellenkeznek ellene mert buták hanem mert nincs kulturális gyökere... nem biztos hogy sajnos, de ez van

jesszumpepi (törölt) 2008.09.14. 11:59:34

nanemánamá 2008.09.14. 00:09:39


Lebuktam?Érdekelt vagyok egy grilles,bográcsos,csirkés,csülkös étteremben?

Első helyen megemlítve?

Mylady 2008.09.14. 13:16:08

Persze, jesszum, közvetlenül az Ede vendégháza mellett.
Hát nem emlékszel???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.14. 13:54:39

en nagyon erdekelt vagyok
kis faszenesben utazom
amikor meg Maryvel elszivunk egy jointot
hu ne tudd meg....

jesszumpepi (törölt) 2008.09.14. 14:41:54

Hát...Csirkés-csülkös ételt még nem főztem.
De ha akarok,kitalálok hozzá egy receptet.
Szoktam alkotni a konyhában.Ilyen téren (is) nyitott vagyok és kreatív.

Dax 2008.09.14. 14:43:45

esetleg csülökkel töltöt csirke?

jesszumpepi (törölt) 2008.09.14. 14:44:43

Nemá!

Szívtunk mi már eleget.

Ezért is jött létre a Homár.

És ezért is vannak olvasói,meg kommentelői.

Mert kétféle ember van:az egyik már szívott valamilyen szolgáltatás miatt,a másik szívni fog.

jesszumpepi (törölt) 2008.09.14. 14:46:45

@Dax

Majd gondolkodom.
Szeretem más népek konyháját is kipróbálni.Enni is,és főzni is.Rémlik,mintha olvastam volna csirkés-csülkös ételről.Talán a Fülöp-szigeteken készítik?

bikafity 2008.09.14. 15:02:13

Semmi szükség az OMSZ-re.
OMSZ monnyon le.
+ természetesen a rohadt köcsög BKV.
Éljen Kolompár Orbán a magyar becsületés őszinteség mintaképe!
kuruc.info/r/35/28020/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.14. 15:55:40

jesszum
Te akkor elmegy minden nepek konyhajaba?
elmosogatsz, fozol valamit vagy hogy pribalod ki?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.14. 15:58:02

es az asszony nem haborog, hogy hasznalod a sutojet???
ez FONTOS

Dax 2008.09.14. 16:29:33

biztos kis faszenes grillt használ

d0d00 2008.09.14. 17:59:18

má bocsi hogy itt, de csak azt próbálom jó ez az indapass-om :)

MosoMasa 2008.09.14. 20:31:30

Dax 2008.09.14. 11:07:00

csak folytatod a személyeskedést.
Olyan jó hogy vagy. Igen, ennyi erővel sosem kellene bekapcsolniuk a szirénát, elég ha gondolnak rá, te meg találd ki.
Aztán ugye inkább talán azok akik kínosan igyekeznek betatani szabályokat, akik meglátnak egy parkoló mentőt és csumafékkel azonnal megállnak.
És elg legyen a személyeskedésből.
Különben is azt igérgetted, hogy csak a fontos hozzá szólásokra (így külön) fogsz reagálni. Ezek szerint fontos vagyok neked - megtisztelő, de nem kérek amúgy belőle. Csá

Dax 2008.09.14. 20:45:02

ej pista, rossz lehet neked...
jesszum, lehet fondü-t fondü tál nélkül csínálni? nagyon kiporbálnám mien, csak se receptem se tálam hozzá, nem akarok külön tálat venni ezért

tódor géza sámuel 2008.09.14. 21:21:24

Dax

Látom te vagy itt az ész a tudor., akinek a seggében is feje van! Meg te vagy a nagy szabadelvű, aki szerint a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket.
Ha szerinted az, aki betartja a szabályokat hiobázik, akkor nagyon rossz úton jársz. Sajnos ez már társadalmi probléma.
Ezekszerint szerinted az sem hiba, ha valaki nagyon siet, és végigzúg a városon 120-al, vagy hibázik, ha megáll a zebránál (hogy aktuálisak is legyünk).
Ezt a mentős-oltár dolgot honnan vetted? valami női magazinban olvastad?
Kíváncsi lennék én arra a mentősre aki egy fogyatékos szívinfarktusost visz, bekapcsolja e, vagy sem, hogy kímélje a pácienst, mert megijed szegény.
Nem hinném, hogy a szirénától bárki meghalt volna eddig.

wagabound 2008.09.14. 21:41:51

Aki életében látott már balesetet, vagy legalább némi halovány lila segédfogalma van arról, hogy mi az, hogy MENTŐAUTÓ, az akkor is elengedi, félreáll, ha se villogó, se sziréna, se semmi. Méghozzá magától értetődő emberségből, ha ugyan van még némi értelme ennek a szónak ebben az istenverte országban. Aki pedig a villogó, szirénázó mentő elől sem takarodik a jó édes anyjába, azt egyszerűen golyóérettnek kell nyilvánítani.

Dax 2008.09.14. 21:56:01

Samu, ne legyél buta, olvasd el amit elöttem sokkal jobban leírtak mások (köztük mentösök is ha jól emlékszem)aztán beszélgetünk, de ha azután se érted holnap menjél borsó és pista barátoddal és szívasátok a mentősöket (tűzoltókat stb.) ha valami logikátlan szabályt áthágnak és persze közben sz@rjátok le hogy ők nap mint nap életeket mentenek. holnap pontban négykor müemléki környezetben jelenésem van(tüzifát viszek bográcsozáshoz), szóval inkább elteszem magam holnapra

MosoMasa 2008.09.14. 22:05:05

Te pedig nyomj satuféket lécci, ha csak a rádióban is meghallod azt a szót hogy mentő, legyár akár kereszteződésben.
Ha meg nem saját gondolatodat mondod, akkor vagy idézz vagy kussolj - más tollával ékeskedni....

Ugyan miért szívatnám a mentőst hülyegyerek.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.14. 23:11:32

Akik a "kapcsold be a fényeket IS és a szirénát IS, különben leszarlak"-on rugóznak, azoknak figyelmébe ajánlom azt a picike tényt, hogy a magyar KRESZ helyenként túl-, helyenként pedig alulszabályozottsága miatt a szabályos közlekedés és a biztonságos közlekedés nem tökéletesen fedi egymást. Aki professzionális vezetővé akar válni - és mentális adottságaiból következően erre van is esélye -, az meg fogja tanulni, melyek azok a(z extra) szabályok, amelyeket a KRESZ A) nem ír le, B) nem úgy ír le, C) pont ellenkezőleg ír le (ellenjavall), mégis érdemes betartani.

(Ez a különbség mellesleg biciklis közlekedés során sokkal élesebben észrevehető, pont azért, mert a KRESZ illetve a közlekedésszervezés lényegesen rosszabb a biciklis, mint az autós közlekedésre nézve. Remek példa a "közlekedjünk-e kerékpárral a buszsávon kiegészítő tábla hiányában?" problémakör.)

A fentiek alapján ha szabadna javasolnom: 1. tartsuk be azokat a KRESZ-szabályokat, amelyek elősegítik a biztonságos közlekedést, 2. ne tartsuk be azokat a KRESZ-szabályokat (azokban az esetekben), amikor nehezítik/akadályozzák a biztonságos közlekedést, és 3. tartsuk be azokat az egyéb szabályokat, amelyek még tovább segítik elő a biztonságos közlekedést, bár a KRESZ-ben nem (pontosan úgy) szerepelnek, illetve 4. rúgdossuk a döntéshozókat, hogy a néha kissé ósdi, a világgal, technológiával, társadalommal, közlekedésszervezéssel együtt nem változott szabályokat igazítsák hozzá a biztonságos közlekedéshez. Ez a - szerintem egyébként teljesen fölösleges - vita a 3. kategóriáról szól.

jesszumpepi (törölt) 2008.09.15. 04:08:09

Dax 2008.09.14. 20:45:02


A fondünek alá kell gyújtani,anélkül nem megy.Ha nem akarsz külön venni,érdeklődni kell az ismerősök között,hátha tudnak adni kölcsön.Még jobb,ha meghívnak vendégségbe.Nekem például a fondü nem ízlett,kár lett volna venni hozzá készletet.

EDE vajon engedélyezi asztalon álló fondü használatát?
Mert annak alá kell gyújtani.

jesszumpepi (törölt) 2008.09.15. 04:11:54

Joe Forster/ST

Te most leírtad az ÉLET nevű társasjáték szabályait(munkahely,KRESZ stb.)

Gratula.

EÖ (törölt) 2008.09.15. 09:43:53

szerintem ha a mentős nagyon menni akar, akkor fölnyomja a nénót is, mert gondolom az fontosabb, hogy haladjon, mint az hogy valaki fél a hangjától
és gondolom nem sok ember van, akinek nem elég a villogó, de ha mégis, akkor annak rá kell kúrni a nénót teljes hangerővel.
Legalábbis itt a ráckevei-balaton-öbölben a UPC így csinálja.

Új posztot kérünk!!!

imittto 2008.09.15. 11:59:16

Bocs hogy nem olvasom végig, most már kicsit sok

Szóval nem kívánom senkinek hogy mentővel kelljen szállítani. Nekem megvolt, még katona koromban - nem volt necces a helyzet, de úgy gondolták fertőző vagyok, így élből vittek KK-ba. Cimborám volt a mentő sofőr, ő qrvára élvezte, Aszód-Bp. végig kék villogó+sziréna. 5 perc után könyörögtem hogy kapcsolja ki. Eleve fekve közlekedsz elég tempósan (úgy az 50 is tempós), ez meg még külön idegesít. És akkor fent említett autóban valószínűleg gyereket szállítottak, így külön necces. Szóval megértem ha csak villog, a szirénát meg akkor kapcsolja csak ha kell. Egyebetnemtudokmondani...kéremkapcsoljaki.

Dax 2008.09.15. 12:36:34

Köszi jesszum, akkor én is inkább kiprobálom elötte mielött beruházok a rá:P.
Pista, nem az a baj hogy más a véleményed hanem mellete primitív és korlátolt vagy...

little honey 2008.09.15. 12:52:05

Remélem, a mentősök is olvassák: Nos, a kresz szerint akkor érvényes a mgkülönböztető jelzés, ha szól a sziréna is. Tehát tessék bekapcsolni a kurva szirénát, mert kb 5.000.000 autóvezető ezt így tanulta meg!!!!
Sokszor látom én is, hogy megy a mentő villogóval, és miután valaki nem veszi észre, és nem engedi el (mert a tükörből - ha már közel van - nem láccik ám a teteje az autónak), akkor elkezd 10 cm-re szirénázni, meg integetni.

Kapcsoljátok be azt a kibaszott szirénát, ha azt akarjátok, hogy mindenki észervegyen és elengedjen Benneteket!

É2I 2008.09.15. 13:14:03

@DrBadár

Ezt nem képesek megérteni egy páran, hogy van akinél nem tanácsos használni a szirénát. (Pl: epilepszia, hogy elejét vegyük a hitetlenkedésnek.)

Valóban azt írja a kresz, hogy mindkét jelzés használata minősül használatnak, de ezt teljesen életszerűtlen, bizonyos helyzetekben.


Nekem is feláll a szőr a hátamon a minden előjel nélkül satuféket nyomó őrültektől. De sajnos köztünk élnek, fel kell rájuk készülni. Persze a túlzott, buzgó viselkedés is ugyanolyan rossz, mint a bkv-s példa.

Jump!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.09.15. 21:21:23

@jesszumpepi: Úgy vélem, csupán felhívtam a figyelmet arra, hogy sajnos a szabályzás (ez esetben: a KRESZ) nem életszerű, és értelmes ember ennek megfelelően igenis nem tartja be mindig mindegyiket.

raptor88 2008.09.16. 10:17:18

Csak tátom a szám!Hogy tudtok ennyit vitatkozni egy adott esetben élet mentő szervröl?Szerintem-mentő jön,villog,nénozik,értelmes ember lehuzodik.Taho-nem huzodik le.Értelmes emberrel történik valami-viszi a mentő,gond nélkül beér a korházba,tahokám meg a mentőbe szenved és anyázik ,hogy lehet ennyi barom az utakon! Szerintem!:)
süti beállítások módosítása