Tékozló Homár

Egyre mélyebbre süllyed a Posta rendszere

2008.12.08. 12:00 | ge | 101 komment

Balázs két történetet is küldött, mindkettőt a Posta jóvoltából. Először hiába adott meghatalmazást, mégis a bürokrácia legmélyebb bugyraiba zuhant és más nem vehette át a levelét, másodszor pedig az új épületbe költözött posta egyoldalúan módosította a szerződést és a levélkézbesítést, ezzel számtalan kárt okozva a postafiókot bérlőknek.

Sztori 1. - Az emberi hülyeség és a bürökrácia párosodása

Egy kicsinek nem mondható faluban lakom, Karancslapujtő, Nógrád megye. A helyi posta dolgozói a vidék igényeinek minden kívanlomban megfelelnek. Adják az elvárható bürokratikus fasztságot és a szükségszerűen vele járó ostobaságot ügybugósággal fűszerezve.

Történt, hogy levelet vártam másik nagyszerű hivatalunktól, az APEH-től. Sejthető, hogy fontos, velük nem lehet cicózni. Bár a posta ezt nem tudhassa. Ők A POSTA! Ez időben külföldön voltam üzleti megbeszélésen több napig. De ismerősömnek írtunk meghatalmazást. Mivel a salgótarjáni postahivatalban megtanultuk, hogy itt meghatalmazást nem lehet csak úgy írni kézzel - amit egyébként az APEH, minisztériumok, bankok stb simán elfogadnak. Kértünk hát formanyomtatvány salgótarjánban. Naívan gondoltuk, hogy posta-posta, egységes. Jól gondoltuk. Kitöltöttök, két tanúval aláírattuk.

Ám! Amikor az ismerős ment le vele, hogy átvegye a levelet azt mondták: ez a meghatalmazás nem jó, mert nem előttük írtuk alá és nincs rajta a posta bélyegzője!

És jön a kérdés: miért hatalmaznék meg bárkit is, ha magam is oda tudok menni? Másrészt két tanún kívül mért kell még egy postásoffiszörnek is látnia a meghatalmazás kitöltését? Ugye. DE!

Mivel a levél fontos volt és fáradt voltam mikor az ismerősöm hívott, hogy mi történt, embertelen düh gyűlt bennem. Másnap le is mentem a kedves postahivatalba és emelt hangon kérdőre vontam őket. Biztos nem én voltam az első, mert pofátlan nyugalommal hallgatták a golyóálló üveg túloldalán. Végül kértem őket, hogy ha már idáig szopattak, adják ide a levelet. A csaj simán kiadta a levelet, én aláírtam, hogy átvettem. Ellenben semmilyen igazolványt nem kértek tőlem.

Jön az újabb kérdés, amire néma csend keletkezett: honnan tudják, hogy én vagyok a címzett? Azért mert idegesen és hangosan beszélek? Erre varrjál gombot!

Sztori 2. - Kálvária! Avagy felavatták az új főpostát!

Balsorsunk, hogy cégünk telephelyet váltott és minden partnert/ügyfelet/hivatalt/bankot stb. értesíteni kell és hónapokig küzdeni, hogy az új címre küldjék a leveleket. Megoldást keresve találtunk rá a "Postafiók" nevű szolgáltatásra a Magyar Királyi Postánál. Mivel ezt nem adják csak úgy, szerződni kellett. Ez kb egy olyan kellemes procedúra volt, mint amikor valaki egy kifordított sajtreszelővel maszturbál. Node, elélveztünk és lett szerződésünk is. Pf: 502. számmal.

Megjegyzés: azért pont 502, mert az üzletkütő hölgynek halvány lila gőze nem volt arról, hogy éppen hol tart a sorszámozás és "502 biztos nincs" alapon ez lett.

Boldogan át is vertük mindenkin, hogy ismét változott a levelezés címünk stb. de egy-két esetben valamiért nem eszi a rendszer a bejelentést. Ilyen az APEH is, akik mint tudjuk nem fogadják el azt, hogy a címzett ismeretlen. Kiküldik háromszor és ha háromszor visszamegy akkor kézbesítettnek tekintik és passz. Ha felszólítottak valamire a levélben és nem teljesíted (mert nem kapod meg), akkor megbüntetnek, mert ők kézbesítettnek tekintik. De a posta...

Végülis egy kedves ügyintéző hölgy és egy kevésbé kedves kolléganője volt aki a céges leveleket és fiókokat kezelte. Sok kedves beszélgetés és udvarlás és nyalizás után végre hajlandóak voltak arra, hogy a nem a postafiókra címzett leveleket is betegyék a fiókba. 4 címet kellett összesen fejben tartaniuk, melyből mindegyik úgy kezdődött, hogy Winkler. Nógrádban az én 4 fős családomon kívül még tőlünk 45 km-re Balassagyarmaton van Winkler nevű. Szóval nem gyakori erre, nem bonyolult feladat. Menet közben még egy csavar a történetbe: rájöttek, hogy az 502 nem való a rendszerükbe. Sebaj, új szerződés, az új szám 233. Ismét lefutottuk a köröket az ügyfelek, partnerek, bankok, hivatalok stb felé, hogy akkor ez van. Meg is állapotunk a postás nénikkel is, hogy még 1 évig azért ami az 502-re jön fogadják be.

Működött is a történet egészen addig míg át nem adták az új postaépületet. Apppááám! Gyönyörű épület lett. De tényleg. Szép. Elismerésem és gratulációm. Őszintén.

Na most új épület, új rendszer, új szabályok. Csak éppen erről elfelejtettek tájékoztatni előre. Készülj paraszt, változtatunk, alkalmazkodj.

Az új szabályok:

- ajánlott levelet nem dobnak be a postafiókba, de még értesítőt sem, hogy jött ilyened (megj: ha nem veszed át két héten belül az ajánlottat visszaküldik); helyette húzz sorszámot (mert lehet), állj sorba és kérdezd meg, hogy van-e ajánlott leveled. ez nagyjából 30-90 perces művelet napszaktól függően. Városi főfosta.
- ami nem direktbe a postafiókra érkezik azt kézbesíteni próbálják (mivel a címek azért vannak megadva, mert nincs ott senki nappal, így nem is veszi át senki őket), amit meg nem tudnak kézbesíteni azt vissza is dobják "címzett ismeretlen" üzenettel.


Az egész átszervezés eredménye röviden:
- szép új épület, mindenképpen pozitív
- sorszámhúzogatós rendszer, ami egy baromság jelen esetben, így is sorban kell állni, de tudom "Vili, te nagyon hülye!" én ezt nem tudhatom
- fogalam sincs hány visszaküldött levél a feladóimnak (számlák, szerződések, hivtalos levelezések, stb)
- a pannon jelezte, hogy szerőzdés szerint letiltja a kimenő hívásokat, mert nem fizettünk. Persze hogy nem, mert nem kaptunk számlát. A letiltás költsége 54.700 ft bruttó. És mivel számla nélkül fizettem ki a pannonnak, nincs lekönyvelve, egy APEH ellenőrzésnél újabb büntetés várható.
- egy munkatársam átlagosan 12 órát áll sorban havonta azzal a kérdéssel, hogy "jött-e ajánlott levél?" (az ő bérköltsége a 12 órára 11.200 Ft és a lemaradása a munkájában)
- a velem levelezők felé a hitelrontás eszmei "értéke", mert ugye őket nem érdekli miért nem kapom meg a leveleket, miért nem fizetek, csak az, hogy nem fizetek, nem válaszolok és visszamennek a nekem küldött levelek.

Hogy van az, hogy a posta önkényesen, előzetes írásos tájékoztatás nélkül módosíthatja a kétoldalúan megkötött szerződésünket?

Hogy van az, hogy a posta önkényesen, előzetes írásos tájékoztatás nálkül módosíthatja a levélkézbesítés szabályait (lásd ajánlott levél)?

Ki fogja kifizetni nekem azt a pénzt amire a pannon büntet a nemfizetésem miatt?

Ki fogja kifizetni nekem a munkatársam bérét amit az új gigantikus baszakodás miatt a postán kell eltöltenie?

Ki fogja kifizetni nekem a hitelrontásból eredő kieső bevételt?

és még azt mondják, hogy az egészségügy van válságban...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shagrath 2008.12.08. 12:06:21

másodjára csak annyit fűznék hozzá, hogy mikor idejöttünk a románok ellopták a lovainkat.

lókupec 2008.12.08. 12:06:46

Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.

Szelíd hangorkán 2008.12.08. 12:10:50

Őszinte részvétem...
Postafiókkal nekem is vannak élményeim. A cégünk nyitni óhajtott egyet. Namost, eljárni csak és kizárólag a főnök tud, meghatalmazással sem tud más. A bérleti díjat csak személyesen és csak a postavezetőnek lehet befizetni (természetesen csak a főnök, senki más). Csekk, átutalás... ááááh, felejtsd el...
A BKV-val, a MÁV-val együtt kéne felnyomni az EU-nál.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.12.08. 12:12:06

posta? uhh, nem irigyellek!
De emil is van már,vagy vidékre nem megy ki?

Pepin bácsi 2008.12.08. 12:15:12

csavarokat beteszik a postafiókba ?

Dr. Kix 2008.12.08. 12:16:17

Ez a szopás, nem a faláb!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.08. 12:16:55

Hát valahogy nem lepett meg a dolog...

Miigeii 2008.12.08. 12:17:37

De ha külföldön voltál, amikor majdnem átvette az ismerősöd a levelet, hogy voltál itthon másnap, hogy reklamálj..? :) Mondjuk biztosan hazajöttél másnap, vagy felületesen olvastam el.

Bugreport 2008.12.08. 12:22:50

Nekem pl az sántít, hogy letiltották a kimenőidet. A pannonnál azért előtte dobnak egy SMS-t, hogy hékás öcsi, lógsz pénze. Csak több hónapi tartozás után lépik meg ezt. Vagy nem volt feltűnő, hogy a pannon két hónapig nem keres téged csekkel, akkor illik kérdezni, hogy miért, és mivel tartozol? Különben meg, hogy fizethetted be úgy a telefonszámládat, hogy nem kaptál róla befizetési bizonylatot? Na ezt sem értem... Meg tényleg jól felhúzhattad magad, ha egyik pillanatban külföldön vagy, a másikban pedig itthon. A magyar posta egy szar, ez ziher. Nekem is elhagytak inkább eszmei és erkölcsi értékkel bíró levelet. Még csavar sem volt benne, csak egy egyszerű képeslap...

blogsámán 2008.12.08. 12:23:44

Hát nem irigyellek, ez tényleg szívás.
Egyébként a Postának van egy "utánküldés" vagy valami hasonló nevű szolgáltatása. Elvileg ez azt tudja, hogy ha egy adott címre jön levél, azt automatikusan egy másik, előre megadott címre továbbítják. Ez talán hasznos lehet.
A Posta védelmében is mondanék egy szót: szerintem a sorszámos történet igenis jó. Így nem azt kell lesned, hogy melyik sorba álljál be. Aztán amikor végre sorra kerülnél, akkor az előtted lévő előhúz a táskájából egy köbméter ajánlott levelet, és ott szobrozhatsz egy újabb félórát.

Secnir 2008.12.08. 12:26:01

"és még azt mondják, hogy az egészségügy van válságban..."
-tévedés, a Posta nincs válságban. sosem volt. sosem lesz.
akkor lesz, ha kiderül, hogy privatizálják. viszont csak a vízfejűek lesznek 'válságban' :)


"A csaj simán kiadta a levelet, én aláírtam, hogy átvettem. Ellenben semmilyen igazolványt nem kértek tőlem.
Jön az újabb kérdés, amire néma csend keletkezett: honnan tudják, hogy én vagyok a címzett?"
-Itt azért a panaszkönybe írtam volna egy novellát...

"- ajánlott levelet nem dobnak be a postafiókba, de még értesítőt sem, hogy jött ilyened "
-próbaper: 50.000.000.- forint károd keletkezett abból, hogy egy ajánlott levelet nem dobtak be, hanem visszaküldték. bizonyítható, és azért valamit javítana a renomédon is.

schokobanane (törölt) 2008.12.08. 12:30:53

blogsámán 2008.12.08. 12:23:44

"Aztán amikor végre sorra kerülnél, akkor az előtted lévő előhúz a táskájából egy köbméter ajánlott levelet, és ott szobrozhatsz egy újabb félórát."

Jaja. Viszont amikor kihúzod a számot, előfordulhat, hogy az áll rajta: "12 várakozó". Akkor is, ha az egész épületben pillanatnyilag és mindösszesen a postai dolgozókkal együtt tartózkodik ennyi ember. Aszt' két ablak van nyitva a hétből, és várni mégis annyit vársz, mintha 12-en voltának előtted. De legalább tudod :P
A postafiókok szarjanak sünt.

Babocs Levente 2008.12.08. 12:39:41

Mire elolvasom a végét, elfelejtem az elejét.

bogec 2008.12.08. 12:42:20

A románok már ellopták a postát is!

schokobanane (törölt) 2008.12.08. 12:43:32

Ja, meg az is érdekes (annyira, hogy többen és többször is kivesézték már), amikor itthon vagyok, és a postás csakazértis a ládába dobja az értesítőt. Az értesítő szerint pediglen olyan ajánlott levelet kell átvennem, amelyen valamiért egy, a lakóhelyemtől tök távoli esős királyságban létező postafiók pecsétje áll. Elzarándokolás és sorban állás után az ablakon túli hölgy csodálkozva forgatja az értesítőt: náluk ugyan nincs a küldeményem. Azt már csak ő is néhány percnyi fejcsóválás és titkosírás-kódolással fejtette meg, hogy a pecsét egy csöppet mintha át lenne húzva, és alatta a "két vízszintes vonal plusz egy fésű és egy mozsártörő rajza" jellegű hieroglifából derül ki, hogy menjek vissza a lakóhelyemtől második legmesszebbre eső postafiókhoz, mert ott vár a levél.
Minden postafiók és postás szarjon sünt az elvesztegetett órákért.

hivatásos kisbéka/tejeskávé cukor nélkül... puszi 2008.12.08. 12:45:53

Kimmi! Ezzel én is így jártam.
Ami megmarad: a posta vidéken is fertelmes!

anarch 2008.12.08. 12:47:45

Az APEH nem fogad el akármilyen meghatalmazást, nekik is csak a saját jó. Igaz ez kint van pdf-ben az oldalukon :).

Postai meghatalmazást pedig alapvetően azért csinálták, hogy be kelljen slattyogni és előttük megkötni. Azért csinálták így, mert sok idős nyugdíját lenyúlták meghatalmazásokkal. Pl. így bukott le az az ember is, aki megölte a feleségét aztán felvette a nyugdíját évekig...

Babocs Levente 2008.12.08. 12:48:31

És mit küldött az APEH. Két speciális csavart?

elwood 2008.12.08. 13:04:30

A Posta nemzeti kincs. Tilos privatizálni. Így szeretjük ahogy van.

elwood 2008.12.08. 13:11:46

A meghatalmazás helyes módját tapasztalati úton kikísérleteztétek:

Két ember kell hozzá. "A" személy bemegy egy tetszőleges, jónak gondolt de nem az,
meghatalmazással. Nem kapja meg.
Ezután "B" nagyhangon üvöltve lecseszi őket és átveszi a levelet személyi nélkül.

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.12.08. 13:13:41

Posta a középkorban van. Cégalapításkor és azóta is vannak problémáim velük...

www.jateklinkgyujtemeny.hu

nem várt fordulat 2008.12.08. 13:13:44

Acsi: nem, nem küld a pannon sms-t. nekem legalábbis nem. az tény, hogy csak kb. a 3 hónapban tiltják a kimenő forgalmat. lehet azért, mert egy céges csoportban vagyok, és a cég kiemelt ügyfél. de sms nem jön soha. a tartozási osztály küld a cégnek xls-ben összesítőt, melyik számlaszámhoz mennyi tartozás van.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.12.08. 13:19:27

normális e vagy hogy beírod a városodat, a vezetékneved, és azt hogy csak a családod ilyen nevű a városban, majd közlöd hogy számla híján fizettél a pannonnak, és így APEH problémád is lehet.

vajon ezekután van e halovány lepkefingnyi esélyed megúszni az apeh ellenőrzést? elárulom: lófaszt.

Tron65 2008.12.08. 13:36:03

Kíváncsacsi volnék, ha betolnám az agyvérzéses nem szobatiszta, magatehetetlen nagypapám (hálaégnem nem ilyenek) a postára, hogy "akkor most meghatalmazást írunk jó?" mit szólnának hozzá a postán?

Meklén és Tamara 2008.12.08. 13:37:56

mit kell csodálkozni? Ez Magyarország, azon belül is a Magyar Posta. Így mennek itt a dolgok.

@nális coitus 2008.12.08. 13:46:15

Miért kellett túráztatnod a postára az ismerőst, ha hosszú külföldi tartózkodás után már mindjárt másnap el tudtál menni a postára. Egyáltalán mi értelme volt ennek????? Ja, persze akkor ez az ütős kis történet nem kerülhetett volna fel a homárra!!!

Sokorai_Atala 2008.12.08. 13:57:54

Igen az utánküldős szolgáltatást kellett volna választani. Az olyasmi, hogy megadod az új címed és átiránytják a postán (remélhetőleg) a régi címzésű leveleidet az új címedre. Nem kell postafiók. Van valami díja és lehet akár egy évre is kérni. De szerintem e-két hónap alatt lehet a mai világban nagyjából mindenkit értesíteni, kivéve ha Te vagy a világbank és a világ összes ügyfele a Tiéd:)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.12.08. 14:04:13

Pontosítanék: asszem a nagypostákon ez a helyzet.
A kispostán vagy ismered az illetőt, vagy az illetőnek teljesen mindegy mi a helyzet, ha valamivel tudsz érvelni az igazad mellett, akkor az lesz elfogadva.

Kispostán nincs sor, de előfordulhat, hogy egy kávé mellől jönnek kiszolgálni amire általában nem is kell sokat várni. Továbbá mivel általában két hölgy van így mindegyik csinál mindent (amt a posta) így nem lehet az, hogy véletlen a csomagospultba álltál be a tértivevényes levélfeladásoddal.

No de a nagyposták... hát azt barátom kerüld el, mert ott van minden rossz gyökere, sorállás, sorszámozás, kavaráshegyek...

A postás nálunk is bedobott régen mindenfélét: ajánlottat, elsőbbségit, sajátkézbenit, csomagot (szerencsére kertesház, nem kellett behajtogatni a vázát a postaládába... viszont esőben elég gáz volt a csomag mire hazaértünk), aztán postás2 meg semmit sem, mindenért zarándokolni kellett a 2 postahivatal valamelyikébe, ördögi szisztéma szerint (ja, és persze ezen hivatalok 8-17 óráig tartanak nyitva amikor normális ember dolgozik...)

Aztán feltaláltuk a non-plusz-ultrát: öregnéni az utcában nyugdíjas és átvesz nekünk mindent ! Persze ez sem mindig jó, de ha perre kerül sor jó eséllyel indulhatok, hogy a reszketeg aláírás nem az enyém, ráadásul bármely poligráf arcába vidáman mondhatod, hogy nem vettél át semmilyen küldeményt...

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.12.08. 14:09:54

Bízz meg egy otthon ülő nénikét a faluban, hogy vegye át a cuccokat, ha a postással is összehaverkodsz, akkor még azt is elérheted, hogy a W. névre érkező dolgokat egyenesen hozzátok vigye.

nani72 2008.12.08. 14:12:43

Ha nem kaptad meg az eredeti pannon-számlát, akkor kérj hiteles másolatot. Azt az APEH elfogadja.
Egyébként a posta lassú, az ügyintézés kacifántos. Soroljam még?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.12.08. 14:41:53

A Posta az elsőbbségit harmadnapra kézbesíti településen belül. Mondtam már?

Bamba Barack 2008.12.08. 15:17:59

anarch,ez nagy tévedés.az apeh elfogad sima mezei word-ben írt meghatalmazást is nemcsak a sajátjukat.

Amea 2008.12.08. 15:28:54

Mé'nem lepődök meg?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2008.12.08. 17:26:24

Na a post író sem itt élt az elmúlt 18 évben...

Szarazkoro 2008.12.08. 17:31:58

Tul hosszu! Belealudtam, ugyhogy 1.!!!!!!!!!!!

Pista Bácsi 2008.12.08. 17:56:37

Postára (és okmányirodába) csak nyugtató bevétele után szabad menni :-(((

Egyébként a postát szidni, az olyan, mintha a döglött oroszlánt oldalbah.gyoznád.

Hatása sincs, büdösebb se lesz tőle, de azért jólesik :-))

megyo 2008.12.08. 18:28:55

én is követtem már el azt a hibát gimnazista koromban (2 éve), hogy túlbuzgón bevállaltam érettségire felkészítő tankönyvek beszerzését. nem lakom közel a sulihoz, tehát a 4 láda (nem nagy, de akkor is 4) könyvet nem akartam cipelni, egyenest a suliba rendeltem. amikor kérték az adatokat, csak diktáltam, iskola neve, címe...
egy héttel később (mindegy, mennyivel) hívnak a titkárságra, h nem ki nyomozás után derítették ki, én rendeltem egy valag könyvet az iskola címére és nevére, és (ezt már az első pillanattól tudták) ez baj.
mert azt az iskola veheti csak át, vagyis az igazgató.
a főpostan van, a moszkva téren.
nem mesze, de a dirinek attól még dolga van.
átmegyek a postara, csokolom, kérem, de nem kapom, mert nem a diri vagyok. hozzak egy meghatalmazast.
vissza a suliba, kértem egy meghatalmazást, összedobtunk valamit a gazdaságis csajjal, vissza a postara...
ez nem meghatalmazás. akkor milyen? ráültem egy kupac dobozra az osztálytárssammal, és jegyzeteltünk. nem ám, itt egy minta, vagy valami...
vissza a suliba, igazgató neve, anyja neve, szemigszám, lakhely, minden anyámkinja, ami egy diri nem szivesen ad ki egy diák kezébe. de megtette, mert szépen kértem.
tanuk dettó, minden annyuk kinja.
posta, meghatalmazást elfogadják, cipekedés a suliba, bkv-val, majd tankönyvosztás.

én semmit sem intézek postan. e-mail, telefon, személyesen, még a volán pótdíjazás is megy e-mailen. és gyorsabb mint a posta, ami 8-12ig, 13:30-16ig van nyitva, tehát még az ebédrevaló beszerzésekor sem tudsz átugrani, h most felvedd/beadd a dolgaid, délutáni szunyó helyett hallgathatod ahogy büfögnek pörköltöset.

egy igen kozeli rokonom a mávnál dolgozik. 10 éves tapasztalat hr területen, kilépett, és kínjában elment a mávhoz. asszem összehozunk mi is egy levelet a homárnak.
tudjátok milyen rákfene a máv legelőkelőbb(ben kinéző) épületében egy kiborult pohár vizet feltörölni? tudjátok, a szivacsnak, mint az 5g-os élesztőpornak, iktatószáma van...

Lacibetyár 2008.12.08. 18:57:36

A postai meghatalmazás folyamatos idejű, és csak egyszer, aláíráskor kell bemenni a postára, éppen a nyugdíjasokkal szemben történő visszaélések miatt. A céges levelezésnél nemcsak érkezett levelek vannak, hanem valószínűleg feladott levelek is, amit egy alkalmazott ad fel, sorban állás után. Ha nem túl debil a levelezéssel megbízott alkalmazott, nyugodtan megkérdezheti a postáskisasszonytól, hogy érkezett-e
valami a cégnek. Szerintem az idegeskedés helyett nyugodj meg, és ezt a bonyolult dolgot bízd a takarítónődre, az kiválóan meg fogja oldani. Nem kell neked mindenhez értened, hiszen te vagy az ügyvezető igazgató.

optipista 2008.12.08. 19:25:50

Jóvammó! Há mit akarsz te? Most nehogy azt mondd mó, hogy nem tudtad, hogy egy kis jattot vórnak, barátom. Te zitenn Nódród megye. A nagybátonyi (bocsónat, Bótonyterenyei) rendőrségen még ügyfélfogadási időbem se engednek be! Kis kápé a zsebbe, osztat mindenki mosolyog, tesvér. ;-)

Inimma 2008.12.08. 19:31:37

Magyar Posta, fúj!!! Felégetni!

FőKalóz 2008.12.08. 20:03:17

Acsi! A befizetési bizonylat nem egyenlő a számlával! Arról hiteles másolat kell, vagy b.hatod, mert nem lehet elszámolni.A mobilszolgáltató pedig értesít, vagy nem. Például konkrét tapasztalat, hogy a Vodafone értesít, a T-Mobile nem. Csak hívnak, hogy elmaradásod van.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.12.08. 20:14:14

Nem akarok okoskodni, de az Apeh tutin nem büntet meg, ha egy adott időszakra szóló (pl szeptemberi) telefonszámla nincs benne a (szeptemberi/III. negyedévi)könyvelésedben. A költségszámlákat lehet a tárgyhót/negyedévet követően is érkeztetni minden következmény nélkül.
A posta viszont tényleg kritikán aluli, bár vannak azért jó tapasztalataim is. Szeptemberben símán, 3 nap alatt ideért hozzám egy focimez (azóta nem tudom eldönteni, hogy a postánk a becsület szobra-e vagy Real Madrid rajongók dolgoznak ott és elvből nem csórnak Barcelona cuccost:),a Váci utcai kirendeltségen még sort nem álltam, ott mindig csak én vagyok az egyetlen ügyfél akire MOSOLYOGNAK (jó, mellette folyton postakártyával zaklatnak:) és a múltkor a postás a tértivevényes levelem érkezését még az ajtón is jelezte, nem csak a postaládába dugott figyelmeztető cetlit (oké, a postán aztán 35 percig keresték a levelet:)

MosoMasa 2008.12.08. 20:19:30

Hogy van az, hogy a posta ....
Hogy van az, hogy a posta, a Magyar Posta, ma magyaroszágon egyáltalán kap engedélyt szolgáltatásra, sőt: létezésre!?
Hogyan van az, hogy az a sok semmirekellő szarrakás a parlamentben nem tesz semmit, hogy nem képesek állami szinten rendbebaszni ezt a szart. Kizárt dolognak tartom, hogy nem lehet szolgáltatni normálisan, még akkor is ha a kedves postás egy paraszt.
Hogy van az, hogy ma magyarországon egyetlen egy nagyberuházás nem megy simán, nem megy árában, csak sokszoros áron, nem megy botrányok nélkül és nyilvánvaló csalások nélkül?

Nicki11 2008.12.08. 20:23:46

Várom a pillanatot, amikor megszűnik a Mgyar Posta monopol helyzete. Nem todom hogy működik az egész, de elég érdekes, h egy sima levél 3 nap alatt érkezett Gyomaendrődről Szarvasra (kb.20 km), viszont egy CSOMAG csütörtök este lett feladva Zalaegerszegen, és másnap délben már ott toprgott a szeghalmi ajtóm előtt a postás a pakkal! Távolság kb. 420 km. Nem értem! Ezért az egy húzásért kapnak egy szóbeli csokit, de ez szökőévente egyszer fodul elő!!!!!

KékFény6 2008.12.08. 20:25:33

Az ajánlott levél érdekessége még, hogy ha a postás "biztos" abban, hogy a postaláda a címzetté, akkor bedobhatja, nem kell aláíratnia. Egyszer egy szimpla levelem jött, ami nem fért bele a postaládába, és nem voltunk otthon, ezért értesítőt kaptam. Elküldtem az öcsémet a postára, de nem adták ki neki, hiába bizonyította a személyijével, hogy azon a címen lakik! Ismétlem: nem ajánlott levél volt, pedig még azt is bedobhatják.

Walaki57 2008.12.08. 20:41:27

Mindkét postát ismerem.
A salgótarjáni főpostával kapcsolatban oldalakon keresztül tudnék negatív történeteket írni, különösen a postafiók szolgáltatással kapcsolatban. A végén feladtuk, ma már nincs postafiókunk.
A karancslapujtői postával kapcsolatos történetedet meghallgatnám a postásoktól is, mert ott teljesen más tapasztalataim vannak. Szerintem nagyon készségesek, rugalmasak, soha semmi negatív "élményem" nem volt velük.
"Általában" a postával nagyon kellemetlen élményeim is voltak (pl. egy tértivevényes, ajánlott, elsőbbségi levél Miskolcra a címzetthez 10 nap alatt jutott el, emiatt mikor egy határidős levél elküldésére már csak 3 napom maradt, inkább elvittem autóval Miskolcra.)
Ugyanakkor pl. Szegedről feladott csomagokat eddig mindig megkaptam másnap (a pénteken feladottat hétfőn).

gof 2008.12.08. 21:00:13

örömhírt hoztam: a Magyar Népköztársasági Levél- és Csomag-ha-nekünk-jólesik-kézbesítüde Hivatali Nemzeti Egység 2013-tól, a postapiac itteni liberalizálásától, ha mi is úgy akarjuk, szépen eltűnik. Lesz helyette osztrák és német Post. Ebben az esetben kivételesen nem tudok majd magamban szitkozódni, hogy miért nem magyar kézben van vmi - megpróbáltuk, nem ment.

lacipapa68 2008.12.08. 21:30:32

Én egy 1500 lelket számláló kis faluban élek,és elmondhatom,hogy nálunk kiszámíthatóan működik a posta.Nyitvatartás:naponta 8-16 óráig.Ez azt jelenti,hogy reggel 9-kor kinyitnak,fél 12-kor elmennek ebédelni,13-kor ismát kinyitnak,fél 4-kor bezárnak.Pénzt csak du. fél 3-ig lehet befizetni.Különben hozzánk mindig bedobják az értesítőt,ha valami olyan küldemény érkezik,csak az a gond,hogy akkor is,ha valaki itthon van.Gondolom,a kézbesítő reggel 9-ig ezeket az értesítőket irkálja meg előre...

fec2000 2008.12.08. 21:42:11

Hogy lehet az, hogy ugyan ez a posta 100 éve még majd tökéletesen működött
nem a postával a neveltetéssel a "szakemberekkel" van a hiba, akik így vigyáznak a miénkre és így szervezik a dolgainkat

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.12.08. 21:44:08

A Sopronból Sopronba tökéletesen címzett hivatalos levelet sikerült Kaposvárra kikézbesíteniük.

Majd reklamálás után újra ugyanoda..

svgh1 2008.12.08. 21:45:54

Esztergom Posta.
Lakásunkból elköltöztünk, de nem kértünk utánküldést, mert anyósom költözött oda, aki be is jelentkezett.
A feleségem nevére érkező leveleket először azért nem adták át anyósomnak, mert más a lakcíme mint a küldemény címzése. Megismétlem: Be volt jelentkezve hivatalosan ! Másodszor azért nem tudta felvenni, mert nem közeli hozzátartozó. Megismétlem: saját édesanyja ! Később meghatalmazást is írtunk, de erre sem akarták neki átadni az ezután érkező iratokat, mert nem találták a meghatalmazás náluk lévő példányát, és aki előtt aláírtuk az éppen nem ért rá. Ekkor durrant el az agyam és "kissé" ingerülten léptem fel a postahivatalban. Ekkor szó nélkül megkaptam mindent, még igazolványt sem kértek. Pedig sem a küldemény címére nem voltam bejelentve, sem pedig az édesanyánál közelebbi hozzátartozó nem vagyok. panaszlevelet írtam a postának, melynek az volt a lényege, hogy az ügyintéző szabályosan járt el és kérjek máskor utánküldést.

ze11 2008.12.08. 21:47:07

Az 1. sztorival a posta felülírja a feketén-fehéren ékes magyar nyelven "teljes bizonyító erejű magánokirat"-ra vonatkozó szabályzást, játssza a hivatalt, holott egy szolgáltatónak kéne lennie, de nem az.

Érdekes kérdés az életből... A lakcímkártya tartalmazhat két, azaz kettő címet (állandó lakcím, illetve (kiállítástól számított x évig érvényesen) tartózkodási hely). Mi van azzal, aki netán három címre kaphat könyvelt küldeményt?

Wizz Air 2008.12.08. 22:07:41

Én is megvédeném a Postát .
Mert a hülyeségi fokozatokvan csak a második hely az övéké .
Rendőr , Póstás , Vasutas ...
... nézd meg a Man in Black -et , megtudod kik dolgoznak ott (Amerikában) ,
nálunk viszont , csak GY.P. -sek !!!

törppapa 2008.12.08. 22:15:17

Gyerekkoromban hallottam egy anekdótát: A frontról írt valaki egy levelet, összesen annyi címzéssel: "Kedves Idesanyámnak, Pecöl" És megkapta.
A Posta árainak elképesztő növekedésével egyenes arányban csökken a szolgáltatás minősége, és valamikor legendás megbízhatósága. Nem egyszer a Budapesten feladott kiállítási meghívókat már csak a kiállítás megnyitása után néhány nappal kapom meg. Igaz viszont, hogy Németországból egy csomag 3 nap alatt megérkezett. Ki érti? Egyébként van úgy, hogy a nagy postától villamoson bemegyek a belvárosba egy kis postahivatalba, és az oda-vissza úttal is előbb végzek, mint a nagypostán. Ide csak akkor megyek, ha van egy üres fél- vagy egy órám...

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2008.12.08. 22:20:27

Mi ez a zokoskosás? Akárhonnan nézzük, ez óriási kibaszás, dilettantizmus, köcsögség, pofátlanság az ügyféllel/ügyfelekkel szemben.
A Magyar Posta egy Só Sótalanító Alhivatal, már elég régóta. Mihamarabb tűnjön el a Föld felszínéről.

EsTeh · http://www.go2jordan.info 2008.12.08. 22:20:44

Az is kedves, amikor a postás az ajánlott levelet meg sem próbálja kézbesíteni - be sem csenget, pedig otthon vagyunk - hanem bedob inkább egy értesítőt. Másnap bemegyek az értesítővel a postára, ahol közlik, hogy a küldemény nincs ott, mert a postás ismételten megkísérli a kézbesítést...

pazola 2008.12.08. 22:21:19

Gratutulalok a posztolonak!!!

" amikor valaki egy kifordított sajtreszelővel maszturbál. "

Mar a kiforditott sajtreszelo sem (!!) talalhato a google-ben - ami nem semmi! - de ez a mondat viszont plane.

Meg soha senki nem irta ezt le!

Most megyek tovabb olvasni.

Nick-son 2008.12.08. 22:23:09

Lassan minden nap van egy posta fikázó post... szerintem nemsokára privatizálni fogják.

Victum 2008.12.08. 22:25:44

A mi cégünknek Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky utcai postán volt postafiókja.
Ott konkrétan szellemi fogyatékosok dolgoznak.
De most ezt ne úgy tessék érteni, hogy haragszom rájuk, és csúnyát akarok róluk mondani. Nem. Néha még kedvesek és segítőkészek is voltak. De valami légnyomása volt mindenkinek, na...

vércica 2008.12.08. 22:35:06

rendőrpostááááááááááááááásvasutas :-PPP

Mylady 2008.12.08. 22:49:39

ze11 2008.12.08. 21:47:07
Ez egy érdekes dolog. Nekem van egy állandó lakcímem, ahol nem lakok.
Viszont ahol lakok, az nincs benne a személyimben. Mivel itt lakok, ide jönnek a küldemények.
Nos, ezt úgy oldjuk meg, hogy átadom az értesítőt meg a személyimet a postáskisasszonynak, ő megtekinti benne a tök más címet. Megkérdezi, milyen címre érkezett a küldemény. Megmondom (ez ugye rajta van az értesítőn is) és megkapom a pakkot. Még sosem volt gond, de mindig félek, hogy egyszer valami fontos küldeményt nem adnak ide, mert nem a jó cím van a személyimben.

milend 2008.12.08. 22:54:24

Kiküldik a fiatal, agilis APEH ellenőrt a rabbihoz felülvizsgálatra,
azon hátsó utasítással, ha lehet találjon hibát.

Átnézi az összes papírt oda-vissza, de minden rendben.

Mielőtt elindul, elkezdi faggatni még a rabbit:

- Ne haragudjon, hogy megkérdezem, de mit csinálnak a megmaradó
kenyérmorzsával a szertartás után?

- Összegyűjtjük, átküldjük Weissnek, aki időnként macesz gombócot küld
belőle vissza.

- És a lecsurgó gyertyaviasszal?

- Összegyűjtjük, átküldjük Grünnek, aki időnként új gyertyát küld vissza
belőle.

- Még egy kérdést engedjen meg utolsóként: a metéléskor keletkező
fitymahulladékkal mi történik?

- Természetesen azt is összegyűjtjük. És átküldjük az APEH-nek, akik
időnként kiküldenek egy faszt.

Kamatra cserélt szerelem 2008.12.08. 23:14:31

Annak a kurva postásnak mindig kell borravalót adni és akkor nincs ez!Én mindig nyomom a lóvét a markába és nem kell bemásznom az istenverte postára mert már ismer és ha ajánlott xar jön akkor legfeljebb a szomszédba leadja vagy beteszi a tyúkolba és aláíratja a tyúkokkal,de akkor sem viszi vissza!

Kamatra cserélt szerelem 2008.12.08. 23:17:15

A postás és a kukás felénk szent és tiszteletben tartjuk őket.Ezzel a kettővel mindig jóban kell lenni.A kukás egy kis zsozsóért elviszi még a 10tonnás dögöt is!Tanúljátok már meg becsülni a kisembereket és akkor nem fogtok szívni!

GaborPesti 2008.12.08. 23:46:02

"A csaj simán kiadta a levelet, én aláírtam, hogy átvettem. Ellenben semmilyen igazolványt nem kértek tőlem.
Jön az újabb kérdés, amire néma csend keletkezett: honnan tudják, hogy én vagyok a címzett?"

Dániában ez az alap. Ha nem kiabálsz akkor se kérnek semmit, vagy max egy fényképnélküli TB kártyát. Bankban sem kérnek ilyeneket.

KékFény6 2008.12.09. 00:04:12

Hozzánk pedig rendszeresen dobja be a postás a szomszéd leveleit. Pedig a címzés helyes, kint van a házszám és a postaládán is szerepel az itt lakók névsora. De elég lenne a 35/a-t megkülönböztetni a 35/b-től. Ez ezek szerint gondot jelent...

Albu 2008.12.09. 00:26:49

Kérlek, adjatok közzé minél több használható módszert a Posta kikerülésére! Komolyan.

Nincs egy cég, aki havidíjért átveszi az egészet? Miért nincs verseny a postapiacon? Legalább a hivatalos leveleket vennék komolyan.

Hozzá kell tennem, a csomagkézbesítő- és futárszolgálatokhoz képest előnye is van: ű
– azok kiviszik a megadott címre: persze ez azoknak jó, akik előre tudják, hol lesznek akkor, amikor épp jön a csomag, mert van saját jósuk,
– a postán átvheteted kettő hétig nyitvatarási időben.

fagzal 2008.12.09. 03:54:23

"A postás és a kukás felénk szent és tiszteletben tartjuk őket.Ezzel a kettővel mindig jóban kell lenni.A kukás egy kis zsozsóért elviszi még a 10tonnás dögöt is!Tanúljátok már meg becsülni a kisembereket és akkor nem fogtok szívni!"

Kis ember vagyok, fura módon elvégzem a munkámat "jóban levés" és borravaló nélkül is. Lúzer-e vagyok?

fagzal 2008.12.09. 03:57:01

"A postás és a kukás felénk szent és tiszteletben tartjuk őket.Ezzel a kettővel mindig jóban kell lenni.A kukás egy kis zsozsóért elviszi még a 10tonnás dögöt is!Tanúljátok már meg becsülni a kisembereket és akkor nem fogtok szívni!"

Kis ember vagyok, jóban levés és borravaló nélkül is elvégzem a munkámat, nem sztrájkolok. Lúzer-e vagyok?

(És miért van Internal Server Error??)

fagzal 2008.12.09. 03:57:39

"A postás és a kukás felénk szent és tiszteletben tartjuk őket.Ezzel a kettővel mindig jóban kell lenni.A kukás egy kis zsozsóért elviszi még a 10tonnás dögöt is!Tanúljátok már meg becsülni a kisembereket és akkor nem fogtok szívni!"

Kis ember vagyok, jóban levés és borravaló nélkül is elvégzem a munkámat, nem sztrájkolok. Lúzer-e vagyok?

(És miért van Internal Server Error??)

Sem Mihály 2008.12.09. 07:46:51

A Magyar Postát már régen széjjel kellett volna zavarni a MÁV-val egyetemben.

Addsa 2008.12.09. 07:56:50

"Kis ember vagyok, jóban levés és borravaló nélkül is elvégzem a munkámat, nem sztrájkolok. Lúzer-e vagyok?"

Félreértetted a helyzetet. Nem azért fizetik őket, hogy a munkájukat végezzék, hanem, hogy kiegyenlítsék a szervezet kényelmetlen szabályait.

Én is nyomom a zsét a postásnak szilveszterkor (10 rugó), de szinte sohasincs problémám ajánlott levelekkel. Még azét is át tudom venni, akihez semmi közöm.

ACM 2008.12.09. 08:15:27

Van még Lapujtőn posta? Hm, rég jártam arra.

Irbisz 2008.12.09. 08:18:32

érdekes cég a posta az biztos, de nem annyira szar mint sokan írják- netán épp jó körzetben lakom :)
de várakozni azt sokat lehet :(

a küldemények nyilvántartása spec. kriminális, beadom az értesítőt, az ablak mellett ülő hölgy elkezd az egyik kupacban keresgélni, majd a másikban, ezután forgatja az értesítőt és átlapoz egy harmadikat, majd kimegy és behozza...
tehát logika v. ésszersűség nincs a nyilvántartásukban :)

a csúcs: levélbedobószekrényen 3 nyílás: Budapest - belföld- külföld. meglepődöm, végre az értelem fénye kezdi bevilágítani a kócerájt a hívószámrendszer mellett (amit kár fikázni, az bizony hasznos).
egyszer este 7 körül látom az ürítést, hát majdnem anyázni kezdtem. egyrészt belül nincs osztás, tehát a 3 nyíláson bedobott levelek egy osztatlan térbe esnek. persze így is jó mert azért többé-kevésbé elkülönülnek a kupacok, de a postáskisasszony lazán 1 kosárba beseperte az összes levelet :-/

viszont ajánlott küldeményeket minden felismerhető rendszer nélkül visznek vissza a postára, ugyanolyan méretű és tömegű becsomagolt, ajánlva feladott könyvet egyszer visszavisznek oda, másszor befőttesgumikkal felkötik a kilincsre ...

szg307 2008.12.09. 08:47:27

Azért van jó kis posta is. Az én hatezres kisvárosom postája. Van két cégem, nagy nehezen kötök postafiókra szerződést. Azonban elég volt az egyikre. Azóta a magánleveleimet, a szüleimét, az öcsémét, a másik cégemét mind ebbe rakják. Persze nem mindegyiket kellene, de jó ez így, legalább megvan. Ha van ajánlott levelem, akkor betesznek a fiókba egy standard értesítőt, amelyből nem írnak mindig újat, hanem ugyanazt dobálják. De jó az.
Szóval van ilyen is.

HgGina 2008.12.09. 08:47:44

1. Ahogy mások írták már, nem tiltják le a telefont csak úgy, átmenet és figyelmeztetés nélkül.
2. A levelet nem küldik ki háromszor, csak kétszer.
3. Csak az "1"-es kategóriájú levél számít kézbesítettnek, ilyet az APEH, rendőrség, bíróság és pár hasonló küld csak.
4. Miért is kellene megjegyezni egy postásnak, hogy csak téged hívnak (pár rokonoddal) Winklernek? Minden postafiók-tulajdonos teljes családjának a nevét jegyezze meg és tartsa fejben?
5. Nem kéthetente (vagy ritkábban) kellene postára járnod.

Továbbá XXI. szd.: fax, e-mail, sms, mobiltelefon, futárposta.
Lemaradtál kicsit barátom.

Röviden:
a.) photoshop
b.) hülye vagy
c.) mindkettő

füredi (törölt) 2008.12.09. 08:49:36

Az a vicc, hogy a posta időnként azt állítja, hogy hivatalos, személynek szóló levél nem is mehet postafiókra. Holott a 79/2004-es kormányrendelet 29. par (10) bek. azt mondja, hogy még akkor is kell értesítőt rakni a fiókba, ha nem is a fiókbérlőnek szól, csak arra a címre jött.

füredi (törölt) 2008.12.09. 08:53:16

Irbisz!
Az egy régi típusú postaláda, csak ott maradt. Dobj mindent oda, ahová akarod!

Mylady! Okkal félsz, nem szabadna kiadni a levelet!

füredi (törölt) 2008.12.09. 08:55:11

postolónak:
Kérj másik számlát a Pannontól, adni fog. Ilyen van, hogy elveszik egy számla, megfelelő rendben ki kell állítani egy másikat.

Starlark 2008.12.09. 08:56:04

A cégük egyszer igénybe vette ezt az utánküldős lehetőséget költözéskor. Régen volt pontosan nem emlékszem hogy történt de nem volt egyszerű történet. A végén kaptunk vmi kis barna karton kártyát hogy azzal átvehetjük ezeket a leveleket. Sose volt rájuk szükség mert visszaküldték az összeset a feladónak....

rumli44 2008.12.09. 09:04:55

Khm...Gondolkodjunk egy kicsit...Ugye itt Mo-on olyan becsületes emberek élnek, hogy itt akárki a fizetését odaadná értük...? Vagy nem???
De lehet bíróság elé mennem, mert a nem neki szóló levelet más vette át...és ugye a kedves hozzászóló rohan a másik szervhez, hogy kiadták a levelét valakinek, akit Ő meg sem hatalmazott!!!
Minek is az igazolvány és a lakcímkártya????
Hallott itt valaki arról mekkora fizetések vannak a postán és milyen felelősséggel tartozik a dolgozó??? Közlöm, Ő is egy családját eltartó ember és ki is fizeti meg, ha téved????? Anyagi felelőssége van. Ezen talán el kéne gondolkodni...

Nem egy eset van sajnos, hogy egyeneságbeli rokon átveszi a postán küldött pénzt és nem adja oda a címzettnek...Itt hova rohan aki nem kapta meg???? Elárulom: a postára és panaszt tesz ...
Ki ellen? Hát a dolgozó ellen aki odaadta mondjuk a testvérének.......
Kinek kell kifizetni???? ..........Na most már találjátok ki ... Ezután gondoljon bele mindenki, ha Ő állna ott, vállalná -e a jogi felelősségrevonást és az anyagi felelősséget...(Apeh levél...hivatalos levél ugye)

Sajnos a meghatalmazást is akárki aláírhatja és állíthatja, hogy a meghatalmazott írta alá....ebből is sok gond volt..a "becsületesség miatt"
Itt ugyan ki volt a ludas??? Na ezért kell postás dolgozó előtt aláírni.

Egy szónak is száz a vége...a postákon is emberek dolgoznak és senki nem szereti ha a háta mögött blogokban sértegetik. Nem gondolom, hogy szemetebb lenne bárki másnál, aki becsületesen dolgozik és próbál megélni a jelenlegi helyzetben. Aki próbálta, az tudja, nagyon nehéz és kemény munka, bármely területet nézzük.

Nem semmi teljesítmény nyolc-tizenkét órán keresztül hallgatni az agresszív beszólásokat és emellett hibátlanul dolgozni....én dupla fizetést javaslok, hogy elég legyen a sok nyugtatóra az ilyen értetlen emberek után, akik nem értik meg, hogy egy munkahelyen szabályok szerint kell dolgozni....
Elnézést kérek, ha valakit megbántottam, de ez borzasztó, hogy valamit felégetni...felrúgni...lesöpörni kell a föld szinéről, ami ugye azért sok örömet is hoz ha belegondolunk.
Mindenki örült már egy levélnek, táviratnak és biztos , hogy vannak jó tapasztalatok is, csak éppen azok nem kaptak itt helyet....mert azt nem kiabálja senki, hogy elhagytam az irataim, könyvem, slusszkulcsom, esernyőm, és a D posta visszaadta!!! HURRÁ!!!

j.ugynok 2008.12.09. 09:27:24

en 3 km-re lakom egy MEGYESZEKHELYtol. a legkozelebbi posta"hivatal"(hmmmm) 5 km-re van a HAZunktol. de ha barmilyen ajanlott levelem, penzem, csomagom... jon, akkor 30 km-t kell autoznom (oda) az illetekes egyseghez - egy porbafingo minicitybe(- es persze 30 km vissza)!!! meghogy a posta hazhoz megy. jojjon 18 es 21 ora kozott (vazze)! akkor en is otthon vagyok!!!

Trackback 2008.12.09. 09:41:45

Üdv!

Oltári sztori, de komolyan....

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nem kell egy egész galaxis Elnökének lenni ahhoz, hogy az ember lássa mi lesz abból, ha ez a posta szövetkezik a BKV-val...

Egy szupernóvarobbanás kutyaf**za lesz ahhoz képest...
:)

Zaphod

gatsy 2008.12.09. 09:50:40

Akartam én is ide postás történetet írni, de csak ismételni tudnék egyszerre mindenkit.

Én elvenném a Postától a magyar előtagot. Ilyen szolgáltatást a vietnámi őserdőben, a veitkongok is nyújtanak.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.12.09. 10:07:21

54700 forintos számla? Azt 3 címletből ki lehet pengetni :) Bár ahogy haladunk, talán 1ből is :)

avogadro00 2008.12.09. 10:28:49

Posta, Dunakeszi Pálya utca: egyetlen "A" ablak nyitva, bazi nagy sor. "B" ablak zárva, idős néni tollal húzogatja át a kézbesitetlen leveleket (kétdiplomás meló) - kb 3 levél / perc. "A" ablaknál megszólal a postás kisnő, "Marika, átveszed a soromat?" "Igen." és ekkor szakadt le a pofám, az eddig leveleket áthúzó nőcike, kinyit és folytatja a sort, miközben "A" ablak bezárt.

Magyarul lehetett volna 2 sor is egyszerre és akkor nem kellett volna 30-40 percet tölteni egy nyamvadt csekk miatt. Gratulálok!

Mini01 2008.12.09. 10:49:42

x és y város távolsága kb 400-410 km. Eszméletlen fontos levél ajánlottan, elsőbbségivel, mivel számomra sűrgős és fontos papír van benne!!! (plusz sima levélke csak úgy mellette) Eltelik 1 hét, semmi. Eltelik 1,5 hét, sima levélke megjön, de a másik nem. Hallgató csak vár és vár. Szülő nyomozni kezd: x-ből elment, z-be átért, y-ba elküldték, de nem tudják hol van. Semmi gond kedves Posta. Nem véletlenül nem megyek haza, és venném a szolgáltatást igénybe. Város város.. az addig ok, a közös pont a Posta. Ez az, ami nem szuperál. Ha nem így, akkor hogy? Ismerőssel? Taxissal? Vagy valami drága futárszolgálattal? Vagy mi módon?

Piel 2008.12.09. 10:56:54

sorry, de már a sztori elején elaludtam
posta=fosta

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.12.09. 11:19:53

POSTÁNAK C4-ET, HELYÉT FELSZÁNTANI,SÓVAL BEHINTENI...

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.12.09. 11:23:57

RUMLI44:"Hallott itt valaki arról mekkora fizetések vannak a postán és milyen felelősséggel tartozik a dolgozó??? Közlöm, Ő is egy családját eltartó ember és ki is fizeti meg, ha téved????? Anyagi felelőssége van. Ezen talán el kéne gondolkodni"

SENKIT NEM KÉNYSZERÍTENEK ARRA,H POSTÁS LEGYEN...AZ LETT>>>DOLDOZZON POSTÁSKÉNT!!!

Secnir 2008.12.09. 11:29:30

"gatsy 2008.12.09. 09:50:40
[...]Én elvenném a Postától a magyar előtagot. Ilyen szolgáltatást a vietnámi őserdőben, a veitkongok is nyújtanak."

a vietkongok jobbat nyújtanak, mert a levelet kézbeadod neki, és 50 forintért elszalad vele a címzetthez.
amúgy a Postától én is elvenném a 'magyar' előtagot, és valami egészen más tagot adnák neki...

gy. 2008.12.09. 12:01:08

A mi cégünk is kért a postától a címünk megváltozása miatt tovább küldést.
Szerintetek tovább küldte?
Az igazság az h a cégünk neve xy és van egy cég aminek a neve xz. Na most mi az xy cég leveleit kértük továbbküldeni de nem baj megkaptuk az xz leveleit és néha beesett pár xy is.

Amúgy segítőkészek a postán. Én sajnos az az ember vagyok aki előhúz a táskájából pár 10 darab ajánlott levelet. Ezért h annyira ne utáljanak előre minden kitölthető adatot beírok. Erre multkor a postát megjegyezte h jó lenne a "postás tölti ki" részeket is kitöltenem.

Flea 2008.12.09. 12:31:34

Ha Nincs posta nincs ország.
Márpedig Posta egyre kevésbé van.

különvélemény 2008.12.09. 13:13:00

"Mivel a salgótarjáni postahivatalban megtanultuk, hogy itt meghatalmazást nem lehet csak úgy írni kézzel - amit egyébként az APEH, minisztériumok, bankok stb simán elfogadnak."

Jaaa, mert minden postán van aláírásmintája mindenkinek nem?

Elég szomorú, ha máshol kiadnak adatokat egy bevitt papírfecnire, fel kell őket jelenteni.

2008.12.09. 14:43:20

Postával kezdeni olyan mint egy sajtreszelővel maszturbálni.

Szőrgyáros 2008.12.09. 17:40:14

Én egy háromezres településen élek. A nyáron elkötöztünk 2 utcányira. A postás két napra rá kérés nélkül (honnét tudta? :)) hozta a leveleket az új címünkre. Sikeres ember vagyok?

Tejberizs 2008.12.09. 22:28:32

Az én vérnyomásomat a következő eset billentette ki a stabilitásból:
A cégünk a levélküldeményeit évekig díjelőlegesen adta fel, ami úgy működött, hogy előre befizettünk egy bizonyos összeget, melyet a naponta feladott levelek kézbesítési díjával csökkentettek.
Pontosan nyomon tudtuk követni egyenlegünk állását, szükség esetén a küldeményeket mi láttuk el ragszámmal, egyéb jelzésekkel. Tökéletesen működött a rendszer, havi egy-két postai számlával könyvelhető volt a feladási díj, a küldemények feladása néhány perc volt.
Sajnos ez már nincs így, mert felülvizsgálták a küldeményforgalmunkat és megállapították, hogy kevés a forgalom ahhoz, hogy ilyen kiváltságosak legyünk. Felbontották a megállapodást. Na és mi van most?
Most a levélfeladás a legjobb esetben csak 20 percet vesz igénybe, ha nincs könyvelt küldeményünk, ha van, ennek duplája. Ugyanis minden nap készpénzt viszünk, hogy feladjuk a leveleket, ha ajánlott vagy tértivevényes levelet is viszünk, akkor egyenként ragszámozzák, majd bevezetik a postakönyvbe. Mikor mindent csoportosítottak, legyártja a matricákat, melyre a feladási díjat nyomtatja. Ezeket egyenként felragasztja a hölgy a küldeményekre. Végezetül kiállítja a készpénzfizetési számlát. Mindezt póker arccal természetesen, mint egy robot.
Az új rendszer miatt a könyvelésünkben legalább húsz tétellel több van havonta, lényegesen megnőtt a postán töltött idő, lényegesen több a postás kisasszony munkája.
Kinek jó ez? Nekünk nem! A postai alkalmazottnak? Nem! A levélfeladásra várakozóknak? Nem! Akkor kinek??
Ja, arra nem gondoltam eddig, hogy ezzel az intézkedéssel a szolgáltatás színvonalának rontása volt a cél. Ha ez így van, akkor gratulálnom kell nekik, mert céljukat elérték, és csak süllyednek, süllyednek jó mélyre, míg nem jön egy másik szolgáltató, aki az életben maradásuk érdekében rá nem kényszeríti őket a szabályzatok felülvizsgálatára, ésszerűsítésére.

Apika001 · http://www.pofa.blog.hu 2008.12.09. 23:26:47

Sajnos kevés Posta van ebben az országban. Azt hiszem - egy. Kellene még párat csinálni, hogy versenyezzenek. Hátha észrevennék, hogy az ügyfélből élnek.
Apropó - eddig minden évben emelték a postai díjakat - hivatkozva az inflációra (kétszer annyival szokták emelni), bérnövekedésre (nem volt bérnövekedés - még a vezérig.-nak sem:D) üzemanyagár-emelkedésre (az idén az is negatív). Kedves Posta! 2009-ben mennyire fognak lehúzni?!
Az elsőbbségi szolgáltatást mikor fogja már észrevenni a fogyasztóvédelem? Az elsőbbségi levél kritériuma: jelentős hányadban következő munkanapra várható a kézbesítés. EMBEREK! Tiszta vizet a fejekbe!!! A sima levél is megérkezik másnapra - jelentős hányadban. Milyen szolgáltatásért is kér a Posta plusz díjat?! És még erőltetik az ablaknál!
Hú de felhúztam magam.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.12.09. 23:48:56

Az elsőbbségi és a nem elsőbbségi között az a különbség, hogy míg a nem elsőbbséginek 85%-a érkezik meg másnap a címzetthez, az elsőbbséginek a 97%-a. Ez azonban nem jelenti azt, hogy időgarantált szolgáltatás volna bármelyik is.

Tudod, mint a radioaktív bomlás. X idő alatt a fele elbomlik, de egy adott atomról nem lehet megmondani, mikor bomlik el, mert a felezési idő statisztikus jellegű. Lehet, hogy pont azt figyeled, amelyik ezer évig úgy marad; akkor beszoptad. ;-)
süti beállítások módosítása