K.N. és társai lucullusi lakomáról álmodtak, amikor kiderült, hogy a Gundelban tartják a céges bulit. Bruhaha, a csúcsgasztronómiában láthatólag járatlan olvasónk saját szájpadlásán tapasztalhatta meg, hogy nem a Gundel a város legjobb étterme.
Ceges karacsonyi vacsora, cegunk iden unnepelte fennallasanak n-edik evet es ez alkalombol, ki akartak magukert tenni a ceg vezetoi, s mi lehet ennel jobb hely mint egy vacsora a Gundel-ben. Hozza kell tennem, hogy nem jartam meg ott elotte, vszinu anyagi megfontolasokbol kifolyolag, sot eleg sok kollegam osztozott velem ebben. Tehat az esemeny: a boros pince nevu teremben voltunk vegig, ezt berelte a ceg, az elso dolog ami nem volt szimpatikus, hogy amikor sort kertem lathatoan ez a pincernek nem tetszett, s mikor kihozta az egy nagy oblos boros poharban volt 1/3 sor 2/3 hab formajaban, ezutan ha akartam inni, mindig lekellett vadasznom egy pincert eloszor.
Menu: a vacsora elott lehetett valasztani 3 menubol, en ujhazi tyukhuslevest es a lecsos szuzermeket valasztottam.
Az elso meglepetes :a levest egy kb 1.5-2 deciliteres kis cseszecskeben kaptuk meg, hidegen, nem viccelek, a langyos szo is tulzas lett volna ra.Izre nem lett volna rossz, a mennyiseg felhaborito, de az , hogy hidegen szerviroznak huslevest az mindent vitt.
A masodik fogas kb 3 darab husszelet egy kis lecso es 3 darab knedliszeruseg, nem hibaztak ezzel se, hideg volt, elsonek arra gondoltam talan a pincerek pikkelnek ram a sor miatt.Az ize ennek se volt rossz, igaz a hideg husrol nehez volt eldonteni azert ragos mert hideg vagy azert mert nem volt rendesen megsutve, a mennyiseg es a hideg talalas, katasztrofalis.
Az asztalnal megkerdeztem tobb kollegam is akik mas vagy ugyanazt a menut fogyasztottak, az o velemenyuk is egybehangzo volt: ha 5 bol kellene osztalyozni 2 es az amit maximum tudnank adni ra.
Desszert: nagy csokitorta, feldaraboltak, kiszolgaltak s mikozben mindenki falatozta a maradekkal jobbra el /kb a torta egynegyede megmaradt/ igaz miutan vki akart meg enni annak adtak meg egy szeletet, nagylelkuen.
A menuk araval ugy hiszem mindenki tisztaban van, ez nem igazan egy kifozdei arkategoria, itt rendesen megnyomjak a tollat a szamlan. 6 vagy 6500 huf
Felhaborito, hogy Budapest "legjobb" ettermeben a pincer sertodott arccal adja oda a sort, hidegen szervirozzak az eteleket. A vegen kertem meg egy sort az utra, ami jo johet a taxiban, jeleztem a pincernek inkabb ne ontse ki a boros poharba a sort, elboldogulok vele, de akkor mar elkezdte a muveletet, mondom neki igy is jo, erre o, elobb idd meg ami a poharban van, haaat ez igazan szep, micsoda vendeglatas!
Senkinek sem ajanlom, hogy kiprobalja
Tisztelettel K.N.
Rajmond 2008.12.15. 15:51:43
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 15:53:30
Gyilkos nyúl 2008.12.15. 15:59:51
Gyilkos nyúl 2008.12.15. 16:01:28
Húst hússal?
elwood 2008.12.15. 16:02:13
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 16:03:44
mekkora paraszt vazzeeee....! istenem!
Dakota74 2008.12.15. 16:04:35
Kispest,Ady E.út Nótafa vendéglő
Dobozokkal alapból fel vannak szerelkezve,mivel mindenki csomagoltat,akkorák az adagok.Nyami
sárkánylábasárga 2008.12.15. 16:05:00
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 16:05:36
egyébként meg tényleg szégyen gyalázat, hogy egy ilyen helyen hideg kaját szolgálnak fel (kivétel ez alól a gyümölcsleves)
Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.15. 16:06:50
CID 2008.12.15. 16:09:12
CID 2008.12.15. 16:10:28
nem várt fordulat 2008.12.15. 16:11:33
Rajmond 2008.12.15. 16:19:03
Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.15. 16:21:45
A Gundelbe csak azert nem mennék el, mert oriasi a hirneve. Magyar viszonylatban ez azt jelenti, hogy mar le lehet szarni a minoseget, a névre rá lehet emelni az árakat.
Erdekes filozofiai vita lenne a "parasztság", hogy most a taxiba vigyunk-e üveges sört,és hogy pont a gundelből. Arról ugye nincs tudomásunk, hogy szórakozásával a posztíró mások nyugalmát megzavarta-e, de ha nem, akkor miert nem vihet egy sört az útra? Legyen bármekkora 'paraszt', a hideg, 2 decis levest semmi nem igazolhatja. Az egyértelműen az étterem részéről magas szintű lenézés.
________
A multkor a moszkvánál falatkáztunk egy kisebb étteremben, 1500ért jól laktam.
a sörökön+jägeren kivul persze.
És a kiszolgálás akkor is udvarias volt, amikor már kissé kapatosak voltunk (nem árnyalás, nem voltunk bebaszva mint az albán szamár). Mondjuk nem is ordibáltunk.
Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2008.12.15. 16:22:50
Dakota: kösz a tippet, kipróbálom!
Egyébként még hasonlóan finomakat főznek a Paprika Étteremben (Dózsa György út, a Felv-térrel szemben, nem tudom a házszámot). Általában hétvégén teltházas... És persze még sorolhatnánk.
CID 2008.12.15. 16:34:06
Erdekes filozofiai vita lenne a "parasztság", hogy most a taxiba vigyunk-e üveges sört,és hogy pont a gundelből
Parasztság vagy nem parasztság, azért nem bevett szokás( oké, hogy a kaját becsomagoltatod ), s nem csak a Gundelből. Taxis is kúrvára örülhet ha megjelenik az utas kezében egy üveg sörrel.
Persze lehet, túl régimódi vagyok.
Vagy lehet, hogy balfasz :)
Gyilkos nyúl 2008.12.15. 16:34:47
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 16:38:18
Amúgy elég lelombozó hogy ilyen sz*r kajákat adtak, eddig én akárhány elit helyen voltunk, a kaja mindig tuti volt.
szajberpiraty 2008.12.15. 16:41:18
Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.15. 16:43:52
"Parasztság vagy nem parasztság, azért nem bevett szokás"
Amig engem nem zavar, marmint fizikailag (nem hangoskodik, nem büdös, akármi :) ) Addig csinálja nyugodtan.
Objektiven mondom.
Persze ha tántorog, ordit, sörrel hadonászva mászik a taxi felé, az már aggodalomra adhat okot :)
Gondolom a "Sörrel taxiban?!" felkialtok az alkoholra értették?
Vagy ugyanugy felkialtanának "Fagyival taxiban? Csokival taxiban? Kólával taxiban?" esetekben is? :D
Yoss 2008.12.15. 16:49:47
Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.15. 16:55:55
mondjuk azon, hogy a kocsmában/büfében valaki elvitelre kér egy sört, senki nem fog különösebben meglepődni.
Egy étteremben sem okoz fizikai fájdalmat senkinek, hogy Béla el akar vinni egy sört vagy kólát az útra, de minimum meglepődik, hogy Béla szegény nem tud különbséget tenni az étterem és a sarki vegyesbolt között.
Sonica 2008.12.15. 16:57:58
Sajnos a cég úgy gondolta, hogy elviszi valami elitnek gondolt helyre a kedves dolgozókat, akik k...vára nem értékelték :LOL:. Inkább adták volna oda a zaba árát kápéban - szerintem ez lett volna a helyes, és nem kell egy felesleges posztot olvasni a homáron.
Elit vendéglátóhelyen nem szokás mélytányérba, tálba adni a levest, igenis 2 dl-es speciális csésze van a levesnek.
Lehet menni a Szent Jupátba zabálni, ahol a mennyiség a minőség felett, de azért, mert máshol nem ez a szokás, hanem a "franciás maszatolás", azért ne húzzuk már le a helyet.
Az, hogy a leves hideg volt, vagy a kaja szar és kevés, az mindig relatív dolog, lehet, hogy ez tényleg így volt, nem vitatom. De nem lehet, hogy az első "antré" után már a kákán is csomót keresett a kedves vendég?
schokobanane (törölt) 2008.12.15. 17:07:58
zieglergéza 2008.12.15. 17:12:10
A felszolgálást és az ételek hőfokát illetően: 1. pincér odaint 2. rámosolyog 3. megkérdez:van-e mód kissé felmelegiteni Ha ezután nem reagál, akkor főpincérnél ugyanezt lejátszani. Hidd meg, nem a pincér hibája a hideg étel...
Se kisebbrendűséget ne érezz a pincérrel szemben, se alázni ne akard, társad ő a gasztronómiai örömökben,ha ő jó, visszatérsz, ha rossz, nincs az a jó konyha, ami becsábit.
A Gundelnak meg úgy kell, ha 6000 ft-ért beenged bárkit a pincébe. Kifelé biztos nem volt motozás, tettél-e zsebedbe egy üveg bort?(az általad leirt ételsor éttermi árakon számolva:
leves 1.490,--
főétel(igaz,hogy mangalicából):7.770,--
desszert 1.600,--
összesen:15.770,-- ital nélkül!!)
zieglergéza 2008.12.15. 17:19:39
Almatlan Jozsi 2008.12.15. 17:27:59
nekem ez a 15770 nem jon ki sehogy sem a reszosszegekbol. De mindegy is mert ez osszesen 50 angol font ami tobb mint amennyiert itt egy jobb helyen elmennek vacsorazni.
B@ssz@meg Magyarorszag dragabb hely lett mint a nyugat! Az tuti, hogy otthon nem megyek etterembe es megis sir mindenki a vendeglatoiparban, rohej
zieglergéza 2008.12.15. 17:29:07
NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2008.12.15. 17:33:15
sandor68 (törölt) 2008.12.15. 17:34:06
Bisi 2008.12.15. 17:36:48
Ver Sacrum 2008.12.15. 17:40:31
buvosszakacs.blog.hu/
Fashionistas 2008.12.15. 17:40:42
Igénytelen 60 éves régivágású pincérek, méregdrága ételek amik ma jellemzőek a helyre.
Természetesen akik régóta odajárnak főmuftik, miniszterek, Zilliárdos-csrilliárdosok azoknak szépen ki van nyalva a popójuk és ebből szinte semmit sem érzékelnek...
Aki jót akar enni manapság nem a Gundelbe megy!
Aki meg sört kér a taxiba annak meg jó lett volna a Fricpapa is! ( Ami mellesleg nem rossz hely)
avogadro00 2008.12.15. 17:43:43
Ofélia . 2008.12.15. 17:53:46
Minimum tokaji a libamáj mellé.
Amugy pitiáner cég aki rongyrázás gyanánt menüt rendel.
Normálisan kompletten kibérlünk egy kissebb éttermet( én a kék rózsát ajánlom a síputcábsn ) és mindenki azt eszik és azt iszik amit akar.
Normális helyen ez nem okoz problémát.
Egyszer beestünk egy 35 fős csoportal vacsorázni egy ki nyíregyházi panzióba és láss csodát 40 perc mulva a legfinnyásabb kaja is az asztalra került.
Igaz, hogy a főnök telefonált és öt perc mulva a család apraja nagyja csatasorba állt.
Na ezt nevezem én vendéglátásnak igaz, hogy egy heti bevételüket ott is hagytuk.
Na így kell céges bulit csinálni.
MosoMasa 2008.12.15. 17:56:14
borozóban sört inni.... olyan mint a japán étteremben pacalt rendelni, meg rántott húst...
Ofélia . 2008.12.15. 17:57:08
Jót jehet vele dicsekedni.
De ha nem korlátlan a meghívás akkor nem árt előre megvacsorázni és a konyakot zsebben bevinni.
., (törölt) 2008.12.15. 18:00:01
Ezt, hogy számoltad ki?
leves 1.490,--
főétel(igaz,hogy mangalicából):7.770,--
desszert 1.600,--
összesen:15.770,-- ital nélkül!!)
Ofélia . 2008.12.15. 18:00:11
Menüt???. na ez a cég se töri össze a mázsát.
Mérnem a szembe lévő büfébe hívta őket sültkolbászra.
Biztos jobban érezték volna magukat.
elwood 2008.12.15. 18:02:44
Ez nálam a ruppótlan suttyóság teteje.
Ezek szerint megfelelő ember a megfelelő helyre került.
Herlock Sholmes 2008.12.15. 18:04:44
Kizárólag batzpapucsos Palkovicsnék járnak oda. Laptoppal.
A Frici papa is eléggé leadta, olyan penetráns, avas kajaszag van, hogy egy hétig szellőztetheted a ruhádat.
Ofélia . 2008.12.15. 18:08:31
Minősíthetetlen, az jut eszembe mikor a szabadcsapataink átlépték az oszták határt és a környékbeli szállodákban panziókban megcsappant a svédasztal ételválasztéka mennyisége.
Hát ezek becsomagoltak a zongorán kívül minden mozdíthatót.
Big.Ist 2008.12.15. 18:10:26
Csak BP-n van nala legalabb 20 jobb...
freddyD 2008.12.15. 18:10:58
Ne kérdezzétek, honnan tudom... Tudom
nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.12.15. 18:10:58
Mert a nagy, öblös borospohár mindjárt érthetővé válna.
mucika 2008.12.15. 18:13:23
Egyébként kb. egy éve történt, hogy külföldi ismerősünk kérte a gundelban a pincért, hogy ajánljon neki valamit, mire a pincér csak annyit mondott, hogy ott az étlap
mrmetal (törölt) 2008.12.15. 18:15:32
Ezen kívül a kispesti Gulliver is jó hely. Skót tekercsük mestermű, a desszertjeik is jók és ott végre nem coca-cola van, hanem pepsi. Két megálló 50-es villamossal a Határ úttól, parkolni szintén majdnem közvetlen az étterem mellett lehet és jó a kerthelyiség is nyáron. Recommended kategória ez is.
Gundel? Az egy szar.
bugkiller 2008.12.15. 18:17:47
Próbáljátok ki, nem lesz csalódás.
DonCiccio 2008.12.15. 18:20:57
Ol_Sanchez 2008.12.15. 18:21:17
Ejj de nagy paraszt vagy te barátom. Üveg sört az útra. Gyerekszobád volt -e?
bekbórd! 2008.12.15. 18:21:21
-Húsleves (Újházy - húha!)
-Lecsós szelet (szűzből - mmmm!)
-Csokitorta (talán nem vajkrémes)
badabing 2008.12.15. 18:24:01
Ofélia . 2008.12.15. 18:25:54
Kb 30 éve voltam. ( anyám fodrásznő volt)
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:26:51
a leves legyen forro!!! z fontos mindenhol
ittt aztan az utcara se mehetsz ki sorosuveggel nemhogy taxiba, de meg a sajat kocsidba is csak bontatlanul es zacskoban
az en kedvencem az outback
Almatlan Jozsi 2008.12.15. 18:26:52
zieglergéza 2008.12.15. 17:12:10
Ezt, hogy számoltad ki?
leves 1.490,--
főétel(igaz,hogy mangalicából):7.770,--
desszert 1.600,--
összesen:15.770,-- ital nélkül!!)
===>>>
Ezt mar en is kerdeztem, es azt a valaszt kaptam, hogy az informacio fellelheto Moricz Zsigmond Tragediajaban. Most szedem le torrentrol...
Kategórikus Imperatívusz 2008.12.15. 18:27:29
Almatlan Jozsi 2008.12.15. 18:28:10
Ofélia . 2008.12.15. 18:28:41
bekbórd! 2008.12.15. 18:28:57
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:29:06
hat ez van
nem orom
Mericles 2008.12.15. 18:30:36
Valaki ajánlotta a Nótafát Kispesten. Megerősítem, hogy jó a konyhájuk, de szerintem kicsit magasak az árai, és nagy hiba, hogy egy évvel ezelőtt még mindig nem volt csapolt sörük. A pincérek viszont profik.
Jó kis étterem a kategóriájában még Kispesten a wekerlén, talán az Esze Tamás utcában a Két Jóbarát vendéglő. Van ott egy nagydarab idősebb pincér, tiszta monarchia hangulatot áraszt :)
Szent Jupátban tíz éve nem voltam, de akkor egy kíváló rántott szeletet ettem. Ismerőseim panaszkodnak, hogy nagyon füstös. De ziglergézát megnézem még idén.
Nem tudom, van -e éttermi topic, én nagyon szeretem a hasam és talán túl sokat is költök étteremben.
Ofélia . 2008.12.15. 18:32:19
Mindent étlaprol ami belefér.
Na persze piánál egy bizonyos határig már ami a minőséget illeti.
Ofélia . 2008.12.15. 18:35:30
Fogadjunk, hogy azóta nincs mióta megdugtad a vezérkar összes nőnemü tagját.
Alkusz · http://www.linkkatalogusok.com 2008.12.15. 18:36:27
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:37:18
normalis kiszolgalas profi kaja
mongyuk nem volt olcso
remelem meg megvan
ha nalunk tartanak ceges bulit ott vannak szeszek es qrwa jo felszolgalok
foleg en
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 18:39:33
a mi hotelunk olyan kettot tart 1 evben
az egyiket bent a szallodankban ott nincs csak szoda meg viz a kaja melle
a masikat altalaban egy parkban ott meg elbol nem lehet mert tiltja a torveny
nem is nagyon jarunk Maryvel, vagyis csak megkajalunk oszt adijjosz
Átlagarcú 2008.12.15. 18:43:23
Teljesen el vagyok szömpöntyörödve. Millen népek vannak...
stopper 2008.12.15. 18:43:34
Ofélia . 2008.12.15. 18:53:13
silent76 2008.12.15. 18:55:02
Mindegyikre ráférne egy külföldi tanulmányút. Dolgoztam Zürich egyik legjobb éttermében ( www.parkhuus.ch ), és itt akkor is kedvesek voltunk a vendéggel, ha farmerban jött, és sört ivott, vagy vörösbort kért a halhoz. Ugyanis ezt kérte, ezért fizet, nem pedig azért, hogy egy hónaljszagú pincér kioktassa arról a 3 elavult gasztronómiai alapelvről amit tud. Többet ugyanis a gundeles pincérek a szakmáról nemigen tudnak. Max. azt, hogy hogyan lopják meg a tulajt, és hogyan nyúlják le a vendéget.
Átlagarcú 2008.12.15. 18:57:12
kritikusolvaso 2008.12.15. 19:01:55
gundel bazze kiafaszommegyoda
Koli 2008.12.15. 19:05:38
én is a Kakasba viszem a vendégeimet.
A környéken mondjuk a legdrágább hely, de tuti, visszatérően jó minőséget kapok kiszolgálásban és ételben egyaránt.
nyuszifül67 2008.12.15. 19:19:32
Ajánlom mindenki figyelmébe!
Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 19:22:57
ge-za (törölt) 2008.12.15. 19:28:13
Szvsz az ilyen helyekre nem jól lakni mennek az emberek,hanem azért,hogy énmárittisvoltambebebe.
Ohmygod 2008.12.15. 19:29:29
Csak miután valaki megjegyezte.
Én is meglepődtem ,hogy hogy nem tűnt fel nekem..
Hiába, a rutin meg az évek ;)
Leonce 2008.12.15. 19:29:31
sandor68 (törölt) 2008.12.15. 19:33:47
erogén zónapörkölt 2008.12.15. 19:35:02
Ja: a meleg kaját csívingbe rakták. A hideg kajákat meg - míly meglepő - hideg tálra. És ami megmaradt, azt senki sem vitte haza dogibegben.
bervas · http://mt10.blog.hu 2008.12.15. 19:36:14
Bugaci Csárda. A nyáron kétszer estünk be motoros csapattal. Megyünk jövő nyáron is. Jók a padok a hársfák alatt.
A honlapjuk borzasztó, de ne ijesszen el senkit.
Ofélia . 2008.12.15. 19:36:21
Kiírva: pisztráng 3000 jó magyar huf de mivel házassági évfordulónk volt és imádjuk a jó halat bementünk.
A hal párolva és teljesen ízetlenül( még norbit is a guta ütötte volna meg) viszont nem ám egy egész de egy fél filé fele viszont az művészien agyusztálva .
Mellé hárfazene de olyan hamisan, hogy tényleg a víz alatt is hegeszteni lehetett a hangal.
Ja és felhívták a figyelmemet a 10 százalék szervízdílyra ami persze nem szerepelt a számlán.
Harsány un. ördögi kacajjal távoztunk és a fagyasztóban lévő csirkepaprikást+ nokedli száműztük a mikróba és jóízüen megettük.
Egy éve akarom ezt kiírni magambol Bocsika.
Moon_Safari 2008.12.15. 19:36:33
to info@gundel.hu
date Sun, Nov 9, 2008 at 3:09 PM
subject Internetes újságcikk Önökről
mailed-by gmail.com
Tisztelt Vezetőség!
Az alábbi angol nyelvű cikk jelent meg az étteremről:
www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/eating_out/a_a_gill/article5057842.ece
Különösen szomorúan emelném ki az alábbi jellemzést belőle: "There is no known defence against an adult male gypsy violinist in an enclosed space: in a Hungarian restaurant, no one can hear you scream." Vagyis, "Jelenleg nincs ismert mód egy felnőtt roma hegedűs elleni védekezésre zárt helyen: egy magyarországi étteremben senki sem hallja a segélykiáltásaidat."
:(
Szimpatikus üdvözlettel,
egy egykori vendég
ildsisy 2008.12.15. 19:37:19
eLzsÉ 2008.12.15. 19:39:14
Aki foglalkozik a kérdéssel, régóta tudja, hogy a Gundel egy fos.
Aki nem foglalkozik és beleszalad egy ünnepi ebéd során, az anyázhat, joggal, de többet nem megy ő sem.
A post-író tök ingyen gyarapodott egy hasznos tapasztalattal:)
Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 19:40:19
dark future · http://www.andocsek.hu 2008.12.15. 19:40:51
---
Másrészt meg egy magát nagyra tartó hely a zónamenüt is csinálja meg rendesen (ha már van ilyenje).
jokkmokk 2008.12.15. 19:43:16
ez kell sok burzsoának..
menüt enni a Gundelban?
nem vagytok sikeresek...
még szép, hogy kinéznek.
milyen volt az öltözéketek?
Gundelban néhány éves tapasztalatom szerint előírt férfiaknak ing-zakó, nőknek kosztüm, vagy más elegáns megjelenés.
Szóval ha farmerban, polárpulcsiban tiszteltétek meg a helyet, akkor ne csodálkozzatok.
Matiz Papa (törölt) 2008.12.15. 19:52:38
el 2008.12.15. 19:57:52
jokkmokk 2008.12.15. 19:59:19
Férfi vendégeinktől esténként megkívánjuk a zakó viselését.
Kutyát, macskát és egyéb kedvenceket a teraszon és a kertben látunk szívesen.
www.gundel.hu/etterem/index.php?lang=hu&mid=13
jokkmokk 2008.12.15. 20:00:54
az itallapot nézegetve 900 HUF egy 0,33-as sör. lehet a taxisnak kérte:)
2008.12.15. 20:08:35
Veres Gabriella 2008.12.15. 20:19:07
Igaz mi nem akartunk vinni a hazaútra egy doboz sört!
Xezs 2008.12.15. 20:20:59
Az a pincér aki meg hülyének nézi a vendéget azért mert sört kér, kapja be. Nehogy már eldöntse hogy a vendég mit óhajt, pláne meg akkor ne, ha nem a vendég választotta a helyet, hanem a cége.
Egyébiránt a posztíró is jó nagy balfasz, útra sört a sarki kocsmából viszünk csak, de akkor sem taxiba, taxisok idegbajt kapnak az ilyentől. Megjegyzem jogosan, mert ha összeborogatod a kocsiját sörrel, baszhatja az estéjét, nem lesz több fuvar. Nem éri meg kiszolgálni valakit ha utána lőttek a többinek.
Gerolsteiner 2008.12.15. 20:25:27
Ha a vendég a borozóban sört kér, akkor nyilván azért teszi, mert a sört szereti. Ha meg ráadásul kap is, az azt jelenti, hogy a borozó fel van készülve az ilyen vendégekre. A pincér tehát ne húzza a száját.
Ha a vendég kér egy sört elvitelre, akkor a pincér ne bontsa fel az üveget.
Mert én még úgy tanultam: Der Kunde ist König!
Xezs 2008.12.15. 20:28:16
MosoMasa 2008.12.15. 20:33:13
Na azé!
elzee 2008.12.15. 20:36:11
EÖ (törölt) 2008.12.15. 20:37:27
:)
EÖ (törölt) 2008.12.15. 20:46:40
nekem kurvára mindegy lenne, hogy mit csinál a kedves vendég vele, miután kaszáltam rajta 600 pénzt
Boo 2008.12.15. 20:47:57
Na itt már borítani kellet volna a pincérre valamit.
(Megjegyzem mindig kételyeim vannak az ékezet nélküli klavi használókkal szemben)
EÖ (törölt) 2008.12.15. 20:50:22
nekem szimpatikus az, hogy hazaviszed a maradékot és nem megy a kaja 50%-a a szemétbe
ha neves ámerikai vendéglőben nem égő, akkor itt se legyen már az
persze sok olyan embert látni, akik a f.szt is zsebkendővel fogják meg
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 20:51:17
"grinédláncsörrel" az mi???
Gruppensexführer 2008.12.15. 20:51:53
feltételes reflex 2008.12.15. 20:52:33
legparasztabb pedig a Gundel, mert az még hirdeti is magát, úgy mint a kifogástalan minőség esszenciáját.
tomcsi71 2008.12.15. 20:55:39
2) egy étterem csak akkor legyen népnevelési intézmény, ha a kedves vendég igényli (pl. ehhez a fogáshoz milyen bort/italt ajánlana?), egyébként ha a kedves vendég az itallapon szereplő sört és limonédét öntet össze (lásd radler) és azt vedeli a tejszínes-vargányás fogasfilé mellé vödörszám, akkor a pincér azt hozza ki mosolyogva, mert azért kapja a fizetését, hogy kiszolgálja a vendéget, akkor is ha az illető esetleg messze lakik az aszfaltozott bekötőúttól...
3) én ugyan nem jártam még a gundelban, de gondolom nincs kiírva az ajtóra, hogy sört elvitelre nem árulunk...
4) próbáljátok ki ha arra jártok Kecskeméten a Vén Diót... közepes árak, remek magyaros kaják, és csak a hozzám hasonló pokolbélű vendégek kérjenek levesből és főételből is teljes adagot... átlagembernek a gyerekadag is bőven sok...
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 20:58:37
ez tetszett! :)
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 21:00:35
"(Megjegyzem mindig kételyeim vannak az ékezet nélküli klavi használókkal szemben)"
van olyan is aki tudna, de nem akar, sőt még buszke is rá...de ő ma hagy-juk! :)
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 21:01:40
Xezs 2008.12.15. 20:28:16
"grinédláncsörrel" az mi???
vazze rájöttem.....:)
Horatio 2008.12.15. 21:06:59
Szerintem a Gundel a legrosszabb ár-érték arányú éttermek között van az országban.
Boo 2008.12.15. 21:13:58
hiszti 2008.12.15. 21:14:05
Ilyen feneketlen bendőjű, több tortaszeletet befaló, maradékot cégesbuliból hazavinni szándékozó kollégáknak kockásabroszos, velőspacal-kakastökepörkölt-csülökpéknémódra menüvel rendelkező egységbe kellett mennie. Valaki nem ismeri a kollégáit?
Ennyire sem?
Pedig ez a munkahelyi kávézásból is leszűrhető pár hét alatt.
Xezs 2008.12.15. 21:23:20
Amúgy srácok, ki van benne hogy elmenjünk a Gundelbe vagy 10-en, és csak annyit mondjunk, hogy egy sör lesz fejenként, ELVITELRE! Kibaszná a biztosítékot vajon?
Boo 2008.12.15. 21:26:08
feltételes reflex 2008.12.15. 21:27:43
Átlagarcú 2008.12.15. 21:28:05
Átlagarcú 2008.12.15. 21:29:08
Rajmond 2008.12.15. 21:29:40
benne vagyok!
Rajmond 2008.12.15. 21:31:13
Rajmond 2008.12.15. 21:36:06
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 21:37:12
Átlagarcú 2008.12.15. 21:41:01
A fiam egy szer már megcsinálta a mekiben. Nagy sikere volt.
hiszti 2008.12.15. 21:42:50
Coltnak igaza van. Nyaraló és bográtsch.
Rajmond 2008.12.15. 21:43:08
és nem balhéztak a mekisek a pizza miatt?
Átlagarcú 2008.12.15. 21:43:36
vércica 2008.12.15. 21:43:45
- Elnézést, befér ide 3 pár virsli és egy rekesz sör?
- Persze.
- Akkor, BROÁÁÁÁÁÁFFF!
Átlagarcú 2008.12.15. 21:45:43
Rajmond 2008.12.15. 21:46:24
vércica 2008.12.15. 21:46:49
ide kell menni
Xezs 2008.12.15. 22:23:37
És ha valamelyik olvassa ezt, akkor üzenem mégegyszer, hogy a 2dl-es vacak az minden csak nem leves! Tessék odarakni egy szép nagy tányérral, nem olyan nagy költség az.
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 22:27:09
Pécsett pl. a János Pince (ha nem az István az, mindig keverem) atom ronda hely, tele idült alkeszokkal, de olcsó a kaja és a 10 ujját megnyalja az ember utána :)
vércica 2008.12.15. 22:27:11
de "esserossz"
vércica 2008.12.15. 22:30:20
Mylady 2008.12.15. 22:45:41
Mi általában minimum 4csillagos helyre megyünk, sokszor ég a pofám, annyira nem tudnak egyesek viselkedni. Sokan nem valók ilyen helyre.
Nálunk pl vannak olyanok, akik mattrészegek mire megérkezik a többség és énekelve, üvöltözve, düllöngélve üdvözölnek mindenkit közvetlenül a management fogadósora után :)))
De említhetném azt a kolléganőt is, aki már este 8-kor seggrészegen minden szembejövőnek a nyakábaborult azzal, hogy mennyire szereti és egyszerűen nem lehetett levakarni. Ha arrébbléptél, dőlt utánad.
Vagy aki asztalnál ülve beszéd közben nyomatékosításképpen a kezében lévő poharat csapdosta az asztalhoz. Szép, művészi kinézetű borospoharat. 1 pohár/perc tempóval beszélt. Szegény pincér meg mindig ugrott, hogy újabb poharat adjon. Egyre kevésbé volt őszinte a mosolya. Aztán pár perc után szóltunk neki, hogy ne fáradjon és lerámoltuk a csaj elől az asztalt.
Szoktam figyelni a pincéreket. Udvariasak, kedvesek, mosolyognak, ugranak azonnal, de ilyenkor látni az arcukon a viszolygást: Na, a sok hülye paraszt egyszer egy évben betódul egy elit helyre, ahol ingyé' van minden, és lemegy állatba.
Ja, és ez egy bank. Elsöprő többség értelmiségi.
Xezs 2008.12.15. 22:45:45
takacs 2008.12.15. 22:48:26
Xezs 2008.12.15. 22:48:55
sárkánylábasárga 2008.12.15. 22:49:22
Mylady 2008.12.15. 22:53:47
Mi szoktunk várni 5-10 percet, és mikor elvonult a csürhe, akkor megyünk oda megnézni, hogy mit lehetett volna enni.
Mondjuk én nem szoktam elájulva lenni a kajától (elég válogatós vagyok), de van aki végigzabálja a komplett választékot kétszer, ezáltal háromszor annyit eszik, mint amennyi elég, csak mert ingyé' van.
Belegondoltam már többször: ha én vezető lennék és ezt látnám, szerintem másnap kirúgnám a cég felét.
PistonHead 2008.12.15. 22:53:57
Namármost ha én az ötcsillagos Kempinskibe rövigatyában és pólóban esek be (szoktam), akkor is rezzenéstelen arccal és udvariasan szolgálnak ki.
Mégis ki a faszomnak képzeli magát a Gundel, hogy elôírja nekem, a fizetô vendégnek, hogy hogyan öltözködjek?
sárkánylábasárga 2008.12.15. 22:58:32
Az, hogy páran már részegek, mire a többség megérkezik, csak azt jelenti, hogy a többség késik. Késni pedig nem szép dolog. Még értelmiségieknek sem!
Mylady 2008.12.15. 23:01:34
És tudod milyen szarrágóak az emberek? Pedig nálunk (pénzügyi szféra) a többség nem keres ám rosszul, mindenki megengedheti magának hogy néha étteremben egyen. Ennek ellenére úgy viselkednek, mint aki még sosem látott ilyet.
A svédasztal az külön szenzáció! Mindig hallani előre a lelkesedést, hogy "hú, svédasztal lesz!"
Szerintem szánalmas.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.15. 23:04:27
tuvapok felejts mar el
Piston Head
a mi ettermunkbe nem esnel be rovidgatyaba, mert nem engednenek bejonni
a tobbi vendeg miatt
PistonHead 2008.12.15. 23:06:40
A svédasztal az külön szenzáció! Mindig hallani előre a lelkesedést, hogy hú, svédasztal lesz!"
Miért, van, akinek nincs más öröme az életben :)
Mylady 2008.12.15. 23:07:07
sárkánylábasárga 2008.12.15. 23:08:56
PistonHead 2008.12.15. 23:11:40
Akkor sajnos máshova viszem a pénzemet.
Az viszont érdekes, hogy a 4-5 csillagos szállodákban rezzenéstelen arccal szolgálnak ki, és csak az ilyen III. kategóriás csehók lovagolnak a dresscode-on, mert azt hiszik, attól menôbbek lesznek.
Mylady 2008.12.15. 23:12:55
Az ételre konkrétan több mint 2 órát kellett várni, közben féltucatszor megkérdeztük mi lesz már. Sűrűn elnézést kértek, kicsit elcsúszott a konyha, nem számítottak ekkora tömegre. He???
Könyörögnünk kellett, hogy legalább a sütit, amit vittünk, azt rakják fel az asztalra. Úgyhogy először süti, aztán ebéd. Klassz volt.
(Nem, nem kérek beszólásokat az étterembe vitt süti miatt, születésnapot ünnepeltünk, előre egyeztettünk a hellyel, hogy lehet-e ilyet)
PistonHead 2008.12.15. 23:14:41
Ôt valszeg büntetésbôl küldték a gyarmatokra :)
Mylady 2008.12.15. 23:15:53
Mylady 2008.12.15. 23:17:49
PistonHead 2008.12.15. 23:20:11
sárkánylábasárga 2008.12.15. 23:22:24
Az lehet, viszont alighanem megtetszett neki a dolog, mert nem nagyon akart továbbálni. Most Mexikóban szürcsöli a tequilát...
PistonHead 2008.12.15. 23:25:51
Könnyen lehet. Itt garantáltan kinézték volna bárhonnan, ha összeöntögeti és elviszi a maradék bort, úgyhogy azt mondanám, a jelek szerint megtalálta a maga társaságát :)
herk 2008.12.15. 23:28:02
LOL. Lehet,hogy gigaKocka vagyok, de e komment elolvasása és visszagörgetés után vettem észre, hogy nincsenek ékezetek a posztban :)))
Pedig teljesen végigolvastam :)
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 23:33:34
nem megy, pedig próbálom! Örömmel töltött el, hogy megtaláltad a kis anagrammámat! :)
na mikor indul a cset?
a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.15. 23:38:19
különben is csípem a burád csak rosszul fejezem ki magam! :)
Xezs 2008.12.15. 23:50:29
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 23:56:54
Azért egy Homár az más. Ez kultúrtársaságMUHAHAHAHAHAHA :D
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.15. 23:58:50
Hát én ahol svédasztal volt, ilyet nem láttam még. Zabál mindenki mintha muszáj lenne :D
Fashionistas 2008.12.16. 00:10:29
Azok a régi szép idők... Hol vannak már..
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 00:15:48
en tudom hogy nincs koztunk semmi gond'
na ez mar cset
en amugy nagyon birom a buffe rendszert
klasszul nyugodtan osszeszedem amit akarok enni, de most rantott hus lesz petrezsejmes ujburgonyaval
Mary meg sose evett ilyet
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 00:17:54
mikor zummolhatok mar ra a dekoltazsodra?
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 00:28:04
a heten amrikai leszek
es ez nekem FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vauvauvau 2008.12.16. 01:16:47
Állítólag a maffia is a haverjuk.
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.12.16. 01:17:53
Másik, hogy ami drága az nem lesz mindjárt színvonalas hely is. És persze egy szíbvonalas hely is süllyedhet mélyre.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 01:26:34
nem kerestem rosszul otthon, de mar a neve is draga volt
az un. ceges bulikat meg mindig hazon belul tartottuk
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 06:04:44
a mi szallodank az 4 gyemantos historic
haaaat a reggelizo helyre esetleg, bar nem lenne boldog mindenki de talan oda
dehogy begyere vacsorazni az english grillbe rovidgatyaba mer ugy gondolod a penzedert mindent
hat nem kisapam
nam
sose
a vegen nudista strandot csinaltok egy elegans etterembol, mert megfizetitek
NEM!!!!
ez FONTOS!!!!!!!!!
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 06:10:23
hat nem
ha rovidgatyaba akarsz vacsorazni ide nem jossz be az tuti es igen nem lesz senki boldogtalan hogy mashova viszed a penzedet
vidd oda, ahol ez nem gond
Shagrath 2008.12.16. 06:59:03
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 07:40:07
de O csak angolul tud rendelni nem-e lesz-e baj?
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 07:41:35
de akkor meg
ah mar nem is tudom....
Shagrath 2008.12.16. 07:51:04
hottentotta 2008.12.16. 08:23:06
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:24:15
qrwaea szeretlek bazmeg
ez nem tudom eleg lesz-e?
Shagrath 2008.12.16. 08:30:38
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 08:34:15
schokobanane (törölt) 2008.12.16. 08:37:03
Shagrath 2008.12.16. 08:47:55
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 09:00:26
Shagrath 2008.12.16. 09:04:25
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 09:10:24
de bir kiejtve
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.16. 09:12:18
Mary szereti a bort is.
az igaz
Shagrath 2008.12.16. 09:18:54
EÖ (törölt) 2008.12.16. 09:34:45
tökre igazad van
nálunk is lemennek csürhébe, bár én az embereimnek megmondom, hogy céges rendezvény és úgy is kell viselkedni, aki nem tud, az megkapja a keretet és elihatja máshol
természetesen nálunk is a lazulásról szól, de szerintem lehet kulturáltan is lazulni és inni
EÖ (törölt) 2008.12.16. 09:39:05
Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.12.16. 09:50:41
A hideg ételek ellen valóban a kommunikáció segít csak igazán. Én ezt az elmúlt években sosem tapasztaltam, sőt! Mivel mindig előmelegített tányéron szolgáltak fel, ez eddig egyszerűen nem lehett probléma.
Összefoglalva - én így érzem, de kérlek írj ha nem így volt - te ki akartad élvezni részegen a királyságot hogy a Gundelben csicskáztatod a felszolgálót, és aztán persze nem tetszik ha valaki emberi módon reagál. Ha azt az elviteles sört a végén nem teszed bele a posztba...de így?
Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.12.16. 09:52:17
elwood 2008.12.16. 10:13:13
kispestipeti 2008.12.16. 10:14:16
(nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy az ember fia, lánya megforduljon egy-két jobb helyen) A mi kis, nyomorúságos Kelet európai világunkban a Gundel egy jó helynek számít. Európai és világ viszonylatban sehol nem jegyzik. Egy éttermet elsősorban a tulajdonos(ai)alkalmazottai, de másodsorban a vendégei tesznek azzá, amivé válik. A Gundel estében nem Láng és Lauder urakon, vagy a szakácsokon múlik a legendává válás,(hiszen ők már bizonyítottak) hanem a minőségi alapanyagok mindenkori garantálhatóságán, a megfelelő helyeken és módon képzett személyzeten, no meg az odajáró, vendégseregen is nagyban múlik, hogy a Gundel azzá váljék, aminek olyan sokan szeretnénk (elvárnánk); Egy kifogástalan, jó és méltán világhírű, magyar étterem. Még nem nőtt fel az átlag és elít magyaremeber egy ilyen étteremhez,(persze tisztelet a mindig létező kivételnek) ezért nincs is szerte ebben a országban. Egyébként pedig minden fanyalgó étteremkritikusnak figyelembe kellene vennie, hogy alapvetően az a jó étterem, ahol a vendég jól érzi magát. Ha nem ízlik valami, hideg a leves, meleg és habos a sör, nem megfelelően viselkedik a pincér, szóvá kell tenni, és el kell jönni onnan, azonnal. Nem kell továbbrendelgetni, azután további csalódásainkat tudatosan gyűjtögetve utólag keményen kritizálgatni. Ott azonnal lerendezni a dogot, és másik helyet választani. Egy-két ilyen felálló vendég nagyot dobna az azonnali önkritika gyakorláson és a hibák mihamarabbi rendbetételén. Tudom ez kellemetlen egy tervezett ebéd, vacsora közben felállni, és persze fizetve a valóban elfogyasztott étel-italt távozni. De meg kell tenni ahhoz, hogy a kritikák valóban célt érjenek.
Ha rossz a céges buli étel-ital felhozatala, arról pedig egy-két hasonlóan gondolkodó kollegával a lehető leghamarabb távozni kell és egy hangulatos kis kocsmában szűkített, de kedvelt társaságban folytatni.(hát igen, ez a saját zsebünkre megy, de akkor azt eszünk-iszunk, ami kedvünkre való) Nem kell annyit szenvedni és folyton kritizálni az egyébként önként felvállalt csalódásokat. Meg kell találni a számunkra legjobban megfelelő helyet, ott jól érezni magunkat, majd nyitni egy fórumot arról, melyek a legjobb helyek az országban-világban céges bulikhoz, családi ebédekhez, romantikus vacsorákhoz, legényes duhajkodásokhoz, és így tovább. Erről kellene hosszan írdogálni, nem az örökös csalódásokról. Akkor, lehet hogy a Gundel egy napon üres marad, míg számos, hangulatos étterem, söröző, borozó, stb. tömve lesz jókedvűen, kulturáltan fogyasztó, igazán odavaló vendégekkel. Ekkor a rossz picért elküldik, lesznek sörös poharak a borozóban, megmelegítik rendesen az ételt, stb. Amíg ott marad a kritizáló vendég és fogyasztja a neki nem tetsző, ízlő ételt, italt, majd még borravalót is ad a kellemetlenséget kerülendő, addig nem fog semmi sem megváltozni.
Így hogy lesz sok-sok ember sikeres(ebb)? Pedig, ránk férne!
MosoMasa 2008.12.16. 10:21:53
crashdummy 2008.12.16. 11:13:25
Történt, bár nem idén, hogy cégünk a vezetőség (főleg külföldiek meg pár magyar) és párjaik számára kis létszámú, kifejezetten exkluzivnak szánt, évzáró vacsorát szervezett a Gundelben. Valamiért főnökünk istenitette a helyet.
Nos, az adagok szánalmasan kicsik voltak. A leves és a főétel épp, hogy langyos, a hús meg rágós volt. Ezzel szemben a bor hőmérséklete a levesével vetekedett.
A fogások között (pedig előre rendelt menü volt) túl hosszú szünetek voltak, az italrendelésekre is felháboritóan sokat kellett várni. A pincérek is sokat bénáztak. Alap dolog lenne ugye, hogy az edényeket nem a vendég előtt keresztbe nyúlva szedik le.
Nálam az alábbi momentum tette be a kaput. Az asztalon kiborult egy pohár vörösbor. A pincér a problémát úgy orvosolta, hogy félretologatta az edényeket, a foltot letakarta egy asztalkendővel, majd visszapakolt rá. Nos, egy magát ilyen sokra tartó helyen a ilyen esetben az lenne a minimum elvárás, hogy a vendégeket átültetik egy másik asztalhoz addig, amig a sajátjukat újrateritik. Természetesen közben kapnak egy italt is a ház számlájára. Külföldön, elegáns helyen legalábbis igy csinálják.
Mondanom sem kell, hogy soha többet nem vittünk céges rendezvényt a Gundelbe.
Nekem sajnos úgy tűnik, hogy a túristabuszos tömegetetés hatására a Gundel is belesüppedt a magyar vendéglátós mocsárba.
Gumidomino 2008.12.16. 11:38:55
Mylady
ugye azt mondtad, hogy ez egy bank?
:D
nolf 2008.12.16. 11:58:51
a poszthoz kapcsolódóan meg: adagok tekintetében a gundelnél még magyar menü esetén sem szabad elvárni, hogy jól lakhassunk. ha ezt szeretnénk, az nagyon sokba fog kerülni. a hideg kajára egyszerűen nincsen mentség.
Csabesz2000 2008.12.16. 13:02:24
xenuka 2008.12.16. 13:59:39
a pincér csicska, akinek az a dolga hogy ugráljon.
ha meg sört akarok inni sört iszom
leszarom a pincérek és az összes gasztrobuzi véleményét
én fizetek
Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.16. 14:39:59
staropramen 2008.12.16. 14:40:12
a cég fizet
a pincér nem csicska
ha akarod a hagymát is hagymával eszed
Ha meg valakit ugráltatni akarsz olyannal próbálkozz aki nem kiszolgáltatott helyzetben van veled szemben.
Ez a hvcs szöveg undorító
Mnofőnix 2008.12.16. 14:57:37
morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2008.12.16. 16:54:01
edespanja 2008.12.16. 17:45:25
nolf, te meg nyaljad ki a vendéged valagát nyugodtan, örülj, h nálad eszi meg a zabát, és nem otthon ede faszenes grilljén sütöget ingyért.
Amúgy mi is majdnem bementünk a gundelbe legutóbb az állatkerti séta után... de végül vettünk egy darab TESCO grillcsirkét 900-ból.
Ofélia . 2008.12.16. 18:09:23
Mylady 2008.12.16. 18:52:44
Végre valaki érti, miről beszélek :)
crashdummy 2008.12.16. 11:13:25
Tőlem miért kérsz elnézést?
Én hozzá sem szóltam a poszthoz :)
Gumidomino 2008.12.16. 11:38:55
Azt. :)
Gladia Delmarre 2008.12.16. 21:09:28
Ha a vendég bunkózik, elirányítja a feletteséhez, de azt is kulturáltan. Én ennyit várok el egy pincértől, azon kívül, h elhiteti velem, h udvarias és kedves.
Dolgoztam eladóként régebben, és a főnök annyit mondott a vevőkkel kapcsolatban, h MINDEN esetben kulturáltan kell viselkedni, akkor is magázni, ha letegez, akkor is, ha paraszt. Mosolyogni, és türelmesnek lenni. Végső esetben átnyújtani a panaszkönyvet, hogy írjon bele, és majd kivizsgálásra kerül az ügye. Sokszor nehéz volt, de 2 évig bírtam, és nem a vevők miatt mentem el onnan.
Ha már kispesti helyeket emlegettek néhányan, sztem a Halásztanya (Önkorményzat mellett) nagyon jó. Talán kicsit drága, de nagyon jól főztek (néhány éve többször is ettem ott, mindig nagyon finomat). Az adagok elég rendesek, bár én nem szeretem a megrakott tányért. A kis adagok, ha több fogást eszem, sokkal jobbak, mert a végén nem érzem úgy, h bambára ettem magam:)
Vki írta a Gullivert... háááát, pár hónapja voltam ott, a hagymaleves porból volt, ez azért elég lesújtó volt. Viszont a nyári grilles izé általában bejön.
Mylady 2008.12.16. 21:26:19
Mylady 2008.12.16. 21:38:07
Nem azt mondom, hogy jóapám öltönyt húzott (szerintem nem is volt neki), de normálisan felöltözött. Mint mindenki.
80as évek, SZOT üdülő, Magyarország. És egyszerű munkás családból származom. Étteremben nem sűrűn jártam előtte.
Ez csak mostanában divat, hogy az alapvető társadalmi normákat figyelmen kívül hagyjuk, mert "ÉN fizetek, vazze', azt csinálok, amit ÉN akarok"
vércica 2008.12.16. 22:02:01
te jó ég, ez tényleg élvezet volt? :-D nálam kimerítené a kínzás fogalmát, az a "nő" borzalmas!
CID 2008.12.16. 22:09:41
akkor is magázni, ha letegez, : hülyeség, persze ha nincs legalább 30 év korkülönbség.
akkor is, ha paraszt. : na akkor mindenképpen
vércica 2008.12.16. 22:14:17
Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2008.12.16. 23:34:57
AlulírottFentemlített 2008.12.16. 23:42:40
Gladia Delmarre 2008.12.17. 08:50:23
Ma már biztosan másként viselkednék, és kikérném magamnak a "kisszívem", meg "bogaram" megszólítást (amit néhányan megengedtek maguknak), de azt sem úgy, hogy visszategezem, hanem megpróbálnám kulturáltan.
Asszem, amit Vércica írt, az tényleg általános jelenség, és elsősorban ezen kellene változtatni a szolgáltató szektorban dolgozóknak. Ha a háta közepére kíván az eladó, pincér stb, akkor is próbáljon meg jó képet vbágni, mert neki ez a munkája. Ezt választotta, és a vendég nem tehet róla, h aznap szarul kelt, vagy mittudomén. Ha a vásárló paraszt, nem elküldeni az anyjába, hanem szólni a felettesnek, aki szintén kulturált hangnemben a helyére teszi az -esetleg- oktalanul háborgót, sztem ilyen egyszerű. Ha meg okkal háborog vki, akkor nem pofákat vágni, hanem méltósággal fogadni a "vereséget", és normálisan megoldani a szitut.
Mylady, nekem is van ilyen élményem:)
Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.17. 13:40:16
jaja :D
Azt kap amit rendel :)
Céges buli: Ismerősöm mondta, "mindent szabad" buli volt bérelt helyen, de masodik estére már azt mondták nekik a vezetők, hogy akkor fizesse mindenki a magáét, mert az ökrök 1 millát elittak 30an.
a lényeg, ami eszembe jutott a "vörösbor halhoz?!" dologról:
Ott mondta haverja, a pincérnek, hogy "akkor ezt a bort, és kólát kérnék"
- Mit szándékozik tenni vele, ha szabad érdeklődnöm?
- Összeöntöm, mert csak boroskólát iszom
- De ez egy 40ezer forintos bor, uram!
- Igen, de mivel minden boroskólában a pepsi az alapíz, igy bizony igen is észre fogom venni a különbséget
- Biztos ezt szeretné?
- Igen, igy van.
- Jó, én kihozom, de kérem várja meg az összeöntéssel, hogy kimenjek a teremből :)
Mindezt kulturaltan atbeszélték, nbem kell leparasztozni, ez a személyes preferencia kérdése.
(igen, parasztabb az, aki a 120 eves bornak lecsapja a nyakát, és önti magába :) Szerintem. )
Sőt, masik étteremben én kérdeztem, hogy -Ehhez az étekhez milyen köret van?
-Hasábburgonya
-Megoldható lenne mondjuzk párolt zöldséggel?
pincér elgondolkodik, - Természetesen. nem is rossz ötlet!
:D
____________________
Amugy ha udvariasan beszélünk velük, nem a papucsunk márkájával hencegünk, akkor tapasztalataim szerint kedvesen válaszolnak vissza.
Ettem már étteremben szakadt farmerban is.
Nem gundel sznobságban, tény. A pincéren láttam, hgy fenntartásokkal kezeli a bőrdzsekiben, rojtos szárú farmerben érkező párt, de két normális hangvételű mondat után már megenyhült :)
Lehet azert nem irok pincérszidó posztokat, mert nem bánok velük ugy, mint a rabszolgákkal? :D
B! 2008.12.19. 00:12:59
Volt is.
A hely gyönyörű, az ételek teljesen átlagosak. Sokkal többet vártam...
vércica 2008.12.19. 22:18:05
seed_blog 2008.12.21. 16:56:40
....Vagy valahogy kihozni.
Cliff 2009.01.01. 02:49:59
kemeny vagyok? :)
Alikam 2009.01.06. 16:00:55
A leveshez nem tudok mit szólni, én azt nem értem, hogy miért sír a szád? Ha hideg a leves, akkor miért nem viteted vissza???
Én a -2 csillagos, kínai büfében is kétszer melegítettem meg a levesemet, mert langyos volt, nemhogy egy Gundelben.
Szóltál a pincéreknek, hogy vigyék vissza és melegítsenek rajta???
Ha nem, akkor itt ne panaszkodj.
Amúgy meg nem kell mindiennek bedőlni, a Gundel szvsz már egyáltalán nem a legmenőbb étterem. Csak a neve miatt mg sokan bíznak benne.
silent76 2009.01.22. 06:17:44