Tékozló Homár

Átkúrós sms - hívd Malajziát!

2008.04.04. 11:21 | jackyll | 56 komment
István egy igen szerencsétlen külföldi mobilos spammert fogott, aki a fent látható szöveggel próbálja vélhetőleg plafonig emelt díjas számát visszahívatni:
Kaptam egy sms-t, amelyben egy malajziai telefonszámról nagyon szépen kérnek, hogy hívjak fel egy 0690-es számot. Eddig csak hallomásból tudtam ezekről a behúzásokról és ime velem is megtörtént. Természetesen rendszeres Homár olvasóként eszem ágában sem volt felhívni a számot... Meglehet, hogy ha nem vagyok szemfüles, ahogy nagyon sokan, akkor a következő telefonszámlám valahol a félszázezer forint környékét nyaldosta volna.

Remélem nem sokan dőltek be.
A Homár biztos vmi olyat írt volna, hogy "Malajziába utaztam, de a gázon maradt a leves. Hívj mihamarabb. Csók, anyád." De nem akarunk tippeket adni köcsög spammereknek, reméljük foglaltjelzésként végzik a mobiltelefónia poklában.

Elfelejtették kinyitni a vécét a Campona-Tescóban

2008.04.04. 10:46 | jackyll | 57 komment
Egy újabb értelmetlen szabotázs, vagy talán valaki néhány tő kendert nevel a Campona-Tesco rokkantvécéjében? A rejtély egyelőre megoldatlan, pedig Péter már január óta nem jut be. A Homár reméli, azért nem csak itt próbálkozik:
A Camponában található Tesco-ban van egy rokkantaknak szánt WC, melyet immár január óta nem tudok használni, mivel ez a felirat van rajta: "A WC technikai okok miatt átmenetileg nem üzemel".  A WC le van zárva. A környéken nincsen másik WC, melyet használni tudnék.

Az első utasbarát változtatás a BKV történetében

2008.04.04. 00:03 | szily | 56 komment

Zavarban vagyok, mert ilyesmit nem szoktam meg a tömegközlekedésben. A sztori úgy indult, hogy voltak a BKV jól (rosszul) megszokott, százasgyűlölő, állandóan elromló jegyautomatái, aztán pár hónapja lecserélték a szoftvert egy akkora marhaságra, hogy ahhoz képest Karsai Zita a magyar kereskedelmi tévézés Steven Hawkingja. A marhaság lényege az volt, hogy az egyetlen funkciót – jegyvásárlás bedobált fémpénzekkel – betöltő gépezet 6 azaz hat kattintás (pontosabban képernyőérintés) után volt hajlandó jegyet adni fémpénzért. Merthogy olyanokat kérdezett vissza, hogy tényleg vásárolni akarok-e és tényleg készpénzért-e. Nem mintha lehetett volna mást tenni vele más fizetőeszközzel.

Olvasson tovább!

Re: Pofátlanul spammel a freemail

2008.04.03. 15:30 | ge | 49 komment
Vuk nem az egyetlen aki feltette a kérdést az NHH-nak: mégis ők mit gondolnak a levélvégi hirdetésekről. A válasz szerint a joggyakorlat átgondolása még nem történt meg, de folyamatban van.

En ezt az "allasfoglalast" kaptam az NHH-tol, amikor feltettem nekik pont ugyanezt a kerdest:

"A Nemzeti Hírközlési Hatóság Informatikai Szabályozási Igazgatósága megkapta az Ön által 2007. július 23-án továbbított elektronikus levelet, amelyben arról érdeklődik, mi a jelenlegi álláspont a nyilvános levelező rendszerek levélvégi hirdetéseivel kapcsolatosan.
Olvasson tovább!

Törlik a matricavásárlást a benzinkutakon?

2008.04.03. 14:26 | jackyll | 93 komment
Egy újabb szuperdurva lehúzásfajtáról kapott jelentést a Homár Iréntől. Másodszor pótdíjaztak le autópályahasználatilag, pedig mindkét esetben fizetett. Matrica azonban már nincs, úgyhogy a benzinkutas azt gondolhatta, nyom nélkül sztornózhatja a vásárlást. Vagy véletlenszerűen küldik a pótdíjat?
Rendszeresen járunk autópályán, minden esetben fizetünk díjat és köszönhetően a szorgalmas homár olvasásnak is az igazolásokat gondosan megőrizzük. Amiért most billentyüzetet ragadtam, a következő: másodszor fordult elő, hogy felszólítást kaptunk az Autópálya Felügyelettől pótdíj fizetésre, mert díjfizetés nélkül használtuk az autópályát. Felhívtam az ügyfélszolgálatot az igazolásről bemondtam a díjfizetés számát, az ügyintéző közölte, hogy látja a vételt, de 5 perc múlva a vétel helyén a tranzakciót törölték.
Olvasson tovább!

Nem rasszista az Ariel, pánikra semmi ok

2008.04.03. 13:17 | jackyll | 51 komment
"Ariel reklám - 1 napig játszották, aztán levetették...NAGYON BETEG!!!" subjecttel kaptuk meg ezt a videót a halálra rémült Attilától, aki teljesen komolyan vette a dolgot:
Ezt a reklámot kaptam a napokban. Meg kell osztanom Veletek. Régen belefért, hogy leforgassanak egy nyíltan rasszista reklámot, és csak utólag tiltsák le. Ez van, nézzétek meg, és írjatok sok kommentet!... Uh...ezt nem is hiszem...szerintem ez "a negatív reklám is reklám" alapon készült. Beteg. Fuj.
Olvasson tovább!

Így megy ki a divatból a Pall Mall

2008.04.03. 12:02 | jackyll | 201 komment
A lélekrabló dohánymaffia újabb álságos trükkjét leplezte le posy. Nem elég ezeknek, hogy 2 éve egy szállal kevesebbet adnak, már a kevesebb is rövidebb, cserébe viszont a füstszűrő hosszabb:
A napokban vezették be az új dizájnú hosszú pall mall cigarettát (lásd: 1. csatolt kép, bal oldal). Körülbelül fél napig tetszett a dolog, egészen addig, amíg véletlenül meg nem próbáltam belegyömöszölni az új dobozba néhány szálat a régi eresztésből. Ekkor derült ki az, amit a három kép igazol: jóval rövidebb lett az új cigaretta, mint eddig volt. Úgy gondolom, hogy ez több, mint felháborító. Nem arról a néhány milliméterről van szó, hanem arról a hátulról kerülésről, ami a cigarettagyártóknál általánossá vált.
Olvasson tovább!

Honda-szerviz külföldön

2008.04.03. 11:05 | jackyll | 35 komment
Andyt már majdnem lealázták köcsög bevándorló magyarként egy angol Honda-motorszervizben, aztán váratlanul a kellemetlenségért cserébe fényesre vaxolták az ülepét is. Vigyázat, nyálcsorgatóan pozitív történet!
Hosszabb ideje Angolhonban rongálom a biteket, és közlekedési eszközként (mivel sok a dugó és marha drága a parkolás) egy kis 250-es Honda Rebelt vettem magamnak az eBay-en. Nem volt rajta műszaki vizsga és elkopott az első kereke, hát bevittem a közeli Honda motorszervizbe. Vártam kb. 100 fontos javítási és vizsgáztatási összeget, majd kaptam egy 380 fontról szóló számlát... Mindezt egyetlen telefonhívás nélkül, kész tényként, amikor érte mentem. No, igazából Magyarországon edződött embert az ilyesmi kicsit sem éri, érheti meglepetésként, kifizettem, elmúlt.
Olvasson tovább!

Pofátlanul spammel a freemail

2008.04.02. 17:30 | ge | 93 komment

Az ingyenes e-mail szolgáltatóknak szokása hirdetéseket elhelyezni a levelei végén (nyilván ez a regisztrációval elfogadott fehasználási feltételekben szerepel is, és hát valamiből nekik is meg kell élni), de az a nem mindegy hogy ezt hogy teszi. Ha jól láthatóan különbözik a hirdetés, egye fene, de BlueBunny például nem akarja gyorsítani senki XP-jét, a levelei végére mégis ezt szánta utóiratként a szolgáltató.

A freemail rendszere ugyan elég nagy fos, de most már legalább bele is írnak az elküldött üzenetembe. Ma küldtem egy levelet, aminek a végéhez ezt biggyesztették hozzá, bármiféle elválasztójel nélkül:

Ui.: Tudja, hogyan gyorsíthatja Windows XP-jét 5 perc alatt? Mi megmutatjuk! A legolvasottabb techline.hu tippekért és trükkökért kattintson ide: www.techline.hu.

Ui = azaz utóirat, mintha még ezt a részt is én írtam volna bele a levélbe. A legmocskosabb alávaló spammerek szoktak ehhez hasonló szarságokat művelni.

Szedjétek le légyszi a keresztvizet ezekről a majmokról.

Szia, BlueBunny

Bérlettel is megbüntették

2008.04.02. 15:22 | jackyll | 138 komment
Egy idő után már nem annyira vicces, ahogy az emberek figyelmét a paraszt ellenőrökkel tereli a főváros elsőszámú pártfinanszírozó intézménye, de azért nehéz ellenállni a ilyen sztorik posztolásának.G.E-t annak ellenére büntették meg, hogy bérlete volt, igaz diákként felnőtt, úgyhogy rögtön gyanús lett:
A következö eset 2008. április 1.-jén 18.00 körül történt velem a Deák Ferenc téri piros metrónál. A történet másik szereplöje az 514-es számú ellenőrhölgy. Mivel még diák vagyok, csak pár hónapja használok felnött bérletet és csak azért mert a cég fizeti, ahhoz pedig, hogy számlát kaphassak róla felnött bérletet lehet csak vásárolni. Ellenörzéskor mutattam a bérletemet ahogy már pár hónapja tettem, de megállított, hogy hol van a fényképes bérletigazolványom. Mondtam, hogy nekem ilyen nincs (ekkor még azt sem tudtam mi az), erre a válasz: akkor vagy be kell hogy vonja a bérletemet vagy 3000 Ft pótdíjat kell fizetnem. Mondtam neki, hogy inkább vonja csak be nyugodtan és másnap veszek egy másikat (pár nap múlva lejárt volna). Azt mondta rendben, akkor kér egy személyit, felvette az adataimat, amiket én balek készségesen rendelkezésére bocsátottam, aztán aláíratott velem valamit, majd visszaadta a személyit stb....
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása