Tékozló Homár

Állítsa falhoz a spammereket!

2008.07.18. 14:24 | jackyll | 71 komment

A proaktív hozzáállás jegyében közüljük kopasz levelét, akinek elege lett a folyamatosan áradó kéretlen reklámokból és neten talált mintalevelekkel felnyomta az őt zaklató Intermenedzser Kft-t a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál. A váratlan fordulat a napokban érkezett, ugyanis az NHH 150 ezer forintra bírságolta a büdös spammereket:

mellékelten egy dokumentum, melyből kiderül, hogy valamelyest itthon is lehet küzdeni a spammerek ellen. május közepén nyomtam fel a céget, mert többször küldtek kéretlenül levelet, és nagyon elegem lett belőlük. előzőleg figyelmeztettem őket a Wikia oldalán talált mintalevelekkel, majd mivel továbbra is jöttek a cuccok, bejelentettem őket az nhh-nál. 46-od magammal, valamint az indoklásból kiderül, hogy még az nhh-t sem kímélték! és íme, lőn eljárás és büntetés is...

Olvasson tovább!

Csak minden harmadik levélből loptak a postások

2008.07.18. 14:12 | jackyll | 81 komment

Indexen futott egy izgalmas teszt: szabálytalanul feladtak tíz mezei borítékban 1000 forintot belföldre, amiből hét megékezett, hármat elloptak. "Három levél, a miskolci, a szentesi, és az újpesti - aminek elvileg a legkevesebb esélye lett volna eltűnni - sosem jutott el a célpontjáig." A Magyar Posta szóvivője, Tomecskó Tamás, úgy kommentálta a kísérletet, hogy "Ennyi erővel azt is kipróbálhatták volna, hogy ha az utcán hagyják a pénzt, mennyit fognak belőle zsebre tenni a járókelők". Az olvasók amúgy rosszabbra számítottak, egy csokor horrortörténettel cáfolták a Magyar Posta saját kimutatását, amely szerint a csomagok 0,0006 százaléka tűnik csak el. Az igazi tesztben külföldről érkező csomagokat kellene megvizsgálni, a Homárnak írt levelek szerint ugyanis ezeket különös figyelemmel dézsmálják, elsősorban a kisebb értékű dvd-póló-könyv vonalon.

Vevő- és eladószopatás a Home Seekersnél

2008.07.18. 11:51 | jackyll | 42 komment

Lakáskeresés közben bukkant rá georgejr a MÁV-blogból egy zseniális ingatlanközvetítőre, akik kisebb csoportokkal látogatják a teljesen kamu képekkel és információkkal behirdetett lakásaikat:

Keresgetünk új albérletet mostanság, ami közel van a munkahelyemhez, ami normális helyen van, és ugye legalább lift van, ha már magaslati:) No fel is buzdultunk és találtunk egy nagyon jónak tűnő lakást. Fel is hívtuk. A Home Seekers iroda volt a közvetítő, de fogalmunk nem volt arrol, hogy kik ezek a hómszíkerek. No oda is mentünk a megbeszélt találkozóhelyre. Már az gyanús volt, hogy többen ott vártak, eleinte még azt hittük, hogy csak napoznak ott az emberek, pedig dehogy. Lassan ki is derült, hogy mindenkit pont ugyanazért a lakásért hívtak oda.

Olvasson tovább!

A UPS a Magyar Posta babérjaira tör

2008.07.17. 13:38 | jackyll | 89 komment

Végre nem csak a királyi postát lehet szapulni, arra már úgyis van egy zsírúj blog. Úgy tűnik a UPS magyar végén is előfordulnak komolyabb koordinációs kihívások. Például, hogy a német címzésű misztikus "Kocskemét" nevű város telefonos segítség nélkül is visszafejthető, viszont csak egy telefonba kerülne kideríteni, mikor van otthon a t. megrendelő. Érthetetlen továbbá, miért akarják elvámoltatni a vámmentes cuccokat és miért adják oda a szomszédnak a csomagot. Alább két történet olvasható Szaptól és kecsaptól:

A dolog úgy kezdődött hogy én balga az ebay-n rendeltem immár sokadszorra magam és családom számára hasznos dolgokat. Ez már visszamenőleg sok éve minden különösebb probléma nélkül működött. A németországi eladóval történt egyeztetés után átutaltam részére a vételárat plusz a szállítási költséget, ezután türelmesen vártam. Kb tíz nap után kezdett a dolog gyanús lenni ezért ismételten az eladóhoz fordultam hogy mit tud a küldeményről. Ő közölte velem hogy már másnap feladta részemre az árut és tudatta a szállítólevél számát. Ennek ismeretében utánanéztem a neten és láttam hogy a csomagom már több mint egy hete a UPS vecsési raktárában van. Az is kiderült hogy nyomoznak a címzett után mert Magyarországon nem találják Kocskemét nevű helyet.

Olvasson tovább!

Elvette a kártyát, de pénzt sem adott az Erste

2008.07.17. 11:29 | szily | 83 komment

András ugyan joviális fickó, pompás újságíró és hű barát, de ideológiai meggyőződése miatt szinte betegesen szereti a pénzt. Nála jobban a jelek szerint csak az Erste Bank, ugyanis először minden értesítés nélkül letiltották a kártyáját, majd egy idő múlva már személyesen sem voltak hajlandók kifizetni neki a sját pénzét, mert megváltozott az aláírása. Ez szinte mindegy lett volna egyébként, ha az önkényesen elvett kártya pótlása nem sok hét alatt érkezne meg. Brutál szori alant.

Olvasson tovább!

Csavar került Norbi gépezetébe

2008.07.17. 10:58 | szily | 57 komment

Eszter egy ismert női lap művészeti vezetője. Talán emiatt, talán szuicid gondolatai logikus következményeként Norbi ananászcsipszet vásárolt. Ez így, idáig is postra érdemes, kétmondatos horrorsztori lenne, de Eszter azt állítja, az alapterméknél is rosszabb ropogtatnivaló, nevezetesen egy csavar is volt a zacskóban. Ellenőrizni nem tudjuk, de egy kezünkbe került, leleplező Norbi-fotó alapján érthetővé válik, honnan kerülhetett a csavar a csipszbe. Bizonyítékféle és levél hajtás után.

Olvasson tovább!

Nem is négynapos a négynapos autópálya-matrica

2008.07.16. 13:29 | szily | 80 komment

Hatalmasat szív Magyarországon, aki a szavakat és kifejezéseket a maguk szokásos jelentése szerint használja. Itt van például a négynapos matrica. A neve alapján azt gondolhatnánk, hogy ez egy olyan - most már virtuális - matrica, ami négy napig érvényes. Ezt a logikus következtetést erősíti, hogy amikor megvásároljuk, a rendszer percre pontosan rögzíti a vásárlás időpontját. A Naiv és Figyelmetlen Ügyfél meg is nyugszik, és megpróbálja négyszer huszonnégy óráig használni. Hiba. Sok tízezer forintot érő hiba. A magyar autópálya-matrica ugyanis igazából nem négynapos, hanem néha konkrétan 3-szor 24 óráig érvényes csak. János, a híres képzőművész ezt jól megszívta, mert éjfél után 6 perccel lekapcsolták. Levele alant olvasható, utáni izgalmas törvényi idézet következik.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása