Tékozló Homár

A legbunkóbb direktmarketing ever

2008.10.17. 13:48 | jackyll | 200 komment

Van rosszabb a direktmarketingre érbredésnél? Például ha ismeretlen számról kezdenek el sorozatosan hívogatni:

Hirtelen felindulásból írok, mert álmomból keltettek fel az előbb a következővel:
- Jó napot kívánok, XY vagyok az ING-től, és azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy van-e valamilyen kapcsolatban velünk?
- Ne haragudjon, de most nem alkalmas a hívás.
- És miért?
Én naiv, azt hittem, elnézést kér majd, vagy valami... pff. Most harmadszor hívnak, először még vicces volt, hogy véletlenül sem kérdeznek rá (naná), hogy egyáltalán akarok-e velük beszélgetni. Másodszor tuti mondtam, hogy töröljenek az adatbázisukból. Egyébként hogy a fenébe tehetek én bejelentést a fogyaszóvédelemnél, amikor az egyetlen bizonyítékom egy nem kijelzett számról fogadott hívás?

Üdv,
LG

 

Előkarácsonyi felárazás a Rózsavölgyiben

2008.10.17. 12:37 | jackyll | 29 komment

Zenét offline már csak a hagyományőrzők vásárolnak, őket viszont cserébe ordenáré módon lehúzzák, ahogy Messidor tapasztalta:

A tegnapi napon a Rózsavölgyi Zeneműbolt felé vitt az utam. Be ritkán térek oda, mert jóval drágább minden CD és DVD mint máshol. De most hatalmas feliratok hirdetik a 40-80 %-os árengedményeket. Először a Cd-részleget látogattam meg és valóban,a drága lemezekből-persze nem minegyikből-80% az engedmény, pár száz forintért vettem jó zenéket. Utána nézegettem a leárazott DVD-ket is, ott 90 % a kedvezmény. Igen ám,de induló áruk olyan 8-9 ezer forint!Sőt,van egy Jazz-sorozat,több mint 11ezer forintról indul darabja. Aztán az egyik tokot nézegetve kibújt a szög a zsákból: a nyolcezer-valahányszáz forintos ár mellett még ott maradt a régi,5400 Ft-os ár is. Mivel amúgy sem találtam megvásárolandó filmet, nem kérdeztem meg, hogy most akkor melyik összegből is jönne le a 90%-gondolom a nagyobból. Tudom, nem egyedi eset itthon az akciók előtti felárazás, de ennyire pofátlanul....
  üdv!   Messidor

AC/DC magyar módra

2008.10.17. 11:45 | jackyll | 78 komment

A Homár szerint nem a Ticketpro tehet arról, hogy egy óvatos becsléssel 50-60 ezer érdeklődő úgy vetődött arra a 15 ezer AC/DC-jegyre, hogy behalt tőle a szerver. Aki viszont megy, ne feledje, hogy a Sportaréna kapacitása 10 ezer fő körül van, úgyhogy érdemes lesz felfújható mentőmellényt vinni:

Barátaimmal megpróbáltunk jegyet venni a márciusi AC/DC koncertre. Hivatalosan 10:00-tól kezdték az értékesítést, három perccel később lefagyott a teljes informatikai rendszerük. Nagy nehezen annyit megtudtunk, hogy személyesen adnak ki jegyet. Ellátogattunk hát a Károly körúti üzletbe, ahol délután háromra már egy kisebb sor alakult ki. Sikerült megtudni, hogy állóhely már nem nagyon van, mert a megnyitott blokkból csak 9 eladhatatlan hely van, új blokkot pedig csak akkor nyitnak, ha az előző betelt. Persze ülőhely még volt, igaz az 3000 Forinttal drágább. Ülve kultúrember mégse hallgat AC/DC-t, de legalább ott lesz.

Olvasson tovább!

Robbantott krinolin a SPAR-ból

2008.10.16. 12:54 | jackyll | 172 komment

Milu kísérleteket folytatott házi részecskegyorsítójával, és Spar-gazdaságos márkából sikerült előállítania a Légy óta előszeretettel használt speciális effektust, amikor a delikvens belső szervei a testén kívül kapnak helyet:

Bizony elért minket is a válság, és egyik kedvenc reggelimet, a krinolint, kénytelen voltam a LowEnd kategóriából a kosárba komissiózni. A közeli SPAR volt aznapi forintjaink beváltóhelye, ahol a meglepően olcsó, de elfogadható kinézetű S-BUDGET feliratú (SPAR Gazdaságos) tárgyat a SPAR csoport iránti, eddig töretlen bizalmammal vettem magamhoz. Talán nem kellett volna. Talán inkább BUDGET vajas kenyeret kellett volna ennem, BUDGET párizsival... A képek alapján a tapasztalt felhasználó azt mondaná elsőre, hogy 110 fokos vízben főztem 3 hétig, a teljes sterilitás elérése céljából, de nem. A vízbe téve, 3 perc után, kb. 40-50 foknál kipattant a burok, mint a bimbó, és másodpercek alatt kivirágzott a "krinolinusz sparikusz".

Olvasson tovább!

Szexi naptár világvégére

2008.10.16. 12:31 | jackyll | 30 komment

A gazdasági világválság még megállítható, ha értelmetlen fogyasztásba kezd mindenki háromra, és kivételesen ezúttal zsebből fizeti. Ehhez kínál optimistábbnál optimistább ajándékötleteket a Homár a következő hetekben. A csupán 20 dollárt kóstáló My Zombie Pin-up naptárt elsősorban azoknak javasoljuk, akik gombafelhős világvégét várnak, de ha az nincs beérik egymás torkát harapó hiányos öltözetű élőhalott lányokkal is. Azt hinné a Homár, hogy a zombikról már nem sok bőrt lehet lehúzni (muhaha), de ez még az utolsó vicces húzások egyike.

Olvasson tovább!

Falmelléki Vác: még a házasodó párokat is leveszik pénzre

2008.10.16. 11:22 | szily | 121 komment

Bruhaha, a kisstílűség Dunakanyarbéli rekordját állította fel a váci önkormányzat, amikor úgy döntött, hogy a házasodó párok nem hajthatnak be a Főtéren lévő házasságkötő terem elé, csak ha papírjaik fénymásolatát csatolva 3 ezer forintért behajtási engedélyért folyamodnak. Treska átkozódása alant.

Olvasson tovább!

1800-szorosára emelték a cigarettagyárak büntetését

2008.10.15. 12:39 | szily | 241 komment

Most jól megkapta a puhapöcsű Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, örvendetesen megalázta őket a Fővárosi Bíróság, illetve a Füstirtók Egyesülete, ami Félix Péter egykori HVG-s újságíró civil akciócsoportja. A sztori lényege, hogy a Füstirtók lelepleztek egy nagyszabású, és persze abszolúte illegális reklámkampányt, amit a British American Tobacco dohánygyár folytatott olyan áruházakban, mint a Kaiser's a SPAR, az Interspar és a Tesco. Hiába voltak világos bizonyítékok, hiába derült ki magának a dohánygyárnak egy brosúrájából is, hogy hatszázharmincnégy helyszínen, ezerhatszáz-harminc alkalommal sértettek törvényt, az ez esetben dohánygyárvédőnek tűnő NFH úgy tekintette, hogy egy darab helyszínen történt egy darab illegális reklámozás, és ezért összesen 200 ezer forint bírságot rótt ki.

Olvasson tovább!

Trükkös moziakció a Westendben

2008.10.14. 14:24 | szily | 192 komment

Bevallom őszintén, hogy az alábbi sztoriban az hökkentett meg legjobban, hogy olvasónk, mtoma és csaja az egy éves járási évfordulójukon minden megvásárolt jegyet eltettek emlékbe. A laza tízlábúakra nem jellemző a dátumfetisizmus, azt viszont jól tudja a fajtánk, hogy aki kuponos akcióban részt vesz, az sajnos nem sikeres ember. Illusztráció alant.

Olvasson tovább!

Nemlétező járatok a Volánnál

2008.10.14. 12:40 | jackyll | 164 komment

A Volánbusz sajátosan kerüli el a gazdasági világválságot, ahogy Róbert barátnője tapasztalta. A Népstadionnál kapott egy jegyet egy nemlétező járatra, amit aztán a pénztáros nem volt hajlandó visszacserélni, sőt, és a pénzt sem adta vissza:

Felháborító, ami most történt a Népstadionnál a barátnőmmel!  Egészen pontosan 2008.Okt.14-én 7:30kor. Barátnőm a pénztárnál szeretett volna jegyet venni a Mátraházára legközelebb induló gyorsjáratú buszra jegyet venni. Kapott egy jegyet a 8:10-es lassú járatra, miközben Ő úgy tudta, hogy 7:45-kor is van egy gyorsbusz. Jelezte, de a pénztáros hölgy azt mondta, az nincs, a legelső gyorsjárat csak 8:45-kor megy. Így elfogadta a 8:10-es járatra a jegyet, mondván, hogy majd átszáll Egerben. Mindez nagyon jó lenne... csakhogy a hangosbemondó röviddel ezután bemondta, hogy a Mátraházára 7:45-kor indul a gyorsbusz az "xyz" állásról...

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása