Tékozló Homár

Kihasználja dolgozóit a CBA?

2009.01.07. 10:10 | ge | 172 komment

Ritkán kap a Homár olyan levelet, ahol nem az eladókra panaszkodnak, hanem épp az eladókat kizsákmányoló főnökökre. Ilyen körülmények között nem csoda, ha az eladók nem teszik oda magukat és aztán dőlnek hozzánk a felhúzott/átvert/megsértett vevők panaszai.

Kedves Homár!

Egyik ismerősöm az Érd Parkvárosi CBA-ban dolgozik (volt Pára üzletház). Az üzletbe új főnököt tettek, aki kijelentette, hogy reggel 5-re kell menni dolgozni (jelenlegi 6 helyett) és hétvégén, szombaton 3 helyett 5-ig lesznek nyitva. Több pénzt nem kaptak, és fizetésemelés sem lesz, kijelentette az új főnök. Többet dolgoznak ugyan azért a semmi pénzért amit kapnak…

A probléma az, hogy a dolgozókat eddig is minimálbérre jelentették be, a fizetés egy részét zsebbe kapták a dolgozók, illetve a heti két kötelező szabadnapot sem kapták meg. Szerintetek ez mennyire szabályos? Szabályos, hogy a dolgozók nem kapják meg a kötelező szabadnapokat, az üzlet vezetése nem adózik utánuk (zsebbe kapják a pénzt) és még ki is használják őket? A cég vezetése tulajdon képp minden szabályt megszeg, ami a dolgozókat védi, semmibe veszi a dolgozók jogait, és a magyar jogszabályokat.

A fizetés elszámolást is érdekesen csinálja a cég, mivel ugye a bejelentett minimálbérhez képest valamivel többet kapnak, de mivel hivatalosan nem dolgozhatnának a hét minden napján, ezért két napi fizetést is zsebbe kapnak, többek között a „Vasárnapi pénzt”, ami után a cég szintén semmilyen adót nem fizet, hisz a dolgozó hivatalosan nincs is az üzletben. Nem is lenne ezzel baj a munkavállalók részéről, (nem reklamálnának) ha azt a pénzt kapnák amit megérdemelnek. A ki nem adott ebédidőre, pihenőidőre ki sem térek...

Sajnos a dolgozók nem mernek lépni, mert mindenki az állását félti. A munkavállalók többsége már több, mint 40 éves, nehezen kapna máshol munkát. Egyébként az üzlettulajdonos összes boltjában hasonló helyzet uralkodik, nem csak az érdi üzletben trükköznek a fizetéssel és a munkaórákkal.

Szerintetek kihez kell fordulni panasszal, ki az akinek írni lehetne ez ügyben? Jó lenne, ha a bolt vezetésének faszára lépne már valaki. APEH, Munkaügyi hivatal, stb…

Üdv: M

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 11:47:28

elwood 2009.01.07. 11:40:52

Nem jól tudod a multi idejön, és adómentességet ill. adókedvezményeket kapott általában öt évre utánna a legtöbb tovább is állt az uniós csatlakozás óta pedig a multi milliárdos konpenzációkat kap a magyar költségvetésből.

Ezzel alapvetően semmi bajom nem lenne, mert felpörgetik a gazdaságot a multik szükség van rájuk.
Csak ezzel párhuzamosan nem kellene kicsinálni a kis, és középvállalkozásokat, akik eltartják az államot ... , akkor mindjárt nem lenne szükség a postban említett munkakörülményekre sem. -

schokobanane (törölt) 2009.01.07. 11:48:26

@Gumidomino:

Ismét dicséretesen fogalmaztál, nem is lehet mást hozzátenni.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 11:49:19

Impega 2009.01.07. 11:41:47

Azon okból tettek be szupi tanfolyamra, mert a cimbinek kell utalni a pénzt, ahoz meg egy embert átkell küldeni a kamuképzésre. A kis könyvecskével meg folyamatosan nem dolgozhatsz két hetet. -

The Good Boy 2009.01.07. 11:51:19

Nem olvastam végig az összes kommentet, mert meguntam, hogy majd mindenki a 40 évre volt kiakadva.

Az senkinek nem tünik fel, hogy ahhoz, hogy egy vállalkozó egy áruházban (ahol elvileg a pénztáros néni minden tételt a pénztárgépbe üt be, ergo, minden árú megjelenik az eladásnál (mégegyszer:elvileg!), ott honnan tud a vállalKOZSÓ előteremteni zsebből fizetést? (mert gondolom nem a saját, tizszeresére emelt és az alapján adózott jövedelméből csúsztat). Valószinüleg a dolog már ott kezdődik, hogy ő alapból számla nélkül vásárol bizonyos beszállitótól, ami után viszont kell lenni egy olyan (fel)vasárlójának, aki ugyancsak nem igényel a számlát a költéséhez.
"b" variáció lehet az, hogy szimplán pénzt mos a tulaj, ahol ekkora mosási jutalék (feltételezve, hogy alapvetően nem veszteséges a biznisz) elhanyagolható tényező.
Ha esetleg volt már ez korábban más tollából (klaviaturájából), akkor sorry!

kukatr 2009.01.07. 11:52:07

ha nem csináltok semmit az ilyenek ellen, akkor továbbra is szarért-húgyért fogtok dolgozni, persze egyre kevesebb pénzért...
ha meg beletörődtél abba, hogy egyre jobban kiszívják a véredet, akkor kussolj, mint ahogy a munkahelyeden tennéd.

Dorie 2009.01.07. 11:52:16

soha nem fogom megérteni mi motiválja az embert,h boltos legyen.

AGondolkodo 2009.01.07. 11:52:35

@Carnivora: "Na már most napi 12 óra meló sok millió befizetése után véleményed szerint nekem kellene még szervezni-szponzorálni az oktatási rendszert stb.-t is, vagy a szolgáltatómnak amiért én cserébe adózok?"

Nem kifejezetten rád gondoltam. :-)

És a felháborodás is jogos.

Ugyanakkor az állam nem juthat el minden egyes kisvállalkozáshoz, hogy milyen dolgozóra van szüksége X év múlva, mert jórészt még a vállalkozó sem tudja.

Meg aztán az államon nem is kéri számon senki sem, ezért esze ágában sem lesz erre költeni, hiszen bőrfotelekre is lehet pl.

Normális országokban ez valahogy úgy működik, hogy az ágazati érdekképviselet monitorozza az igényeket a tagdíjakért cserébe - hiszen azért érdekképvisel - de sokszor még a nem tagok közt is, aztán rákényszeríti az államra más civil szerveződésekkel - pl. pedagógusszövetség, meg ilyenek.

Aki meg is fogadja a tanácsot, sőt idővel rájön arra, hogy jobb őket egy állandó csatornába terelni és a végén kialakul valami oktatás-szabályozó rendszer.

Asszem az ilyen szerveződősdit nevezik társadalomnak, meg aktív állampolgárságnak.

Nomármost felénk ez úgy néz ki, hogy aki ütőképes érdekképviseletet szervez, az elvándorol a politikába, mert hosszú távon az az egyetlen egyesületként működő mozgalom, amiből meg lehet élni.

Ezt persze mindenütt beveszi a tagság, mert nincs igazán tisztában azzal, hogy is kéne működjön a rendszer, mert sosem látott még másmilyet, meg minden fizetendőt kötelező letudnivalóként él meg.

A végén meg csak oda jutunk, hogy nem működünk társadalomként - még ha bennem is van a hiba.

herpesz 2009.01.07. 11:53:29

carnivora: lehet röhögni fogsz de fogalmam sincs mit kellene csinálnom:D a felsőfokú okj-val vagy diplomával villogni:D
Lehet meg kellene maradnom egyszerú bolti eladónak bugyit rakosgatni valamelyik plázába és ha jön a NAGYRABECSÜLT VEVŐ és megmutatja a gyerekének hogy is kell bánni ezekkel az eladópicsákkal, majd csendesen röhögök egy jót.
Túl sok az általánosítás... minden vevő hülye, minden eladópicsa vékonyszemöldökű és szolizott, pedig mindkettőből találunk kivételt.

2009.01.07. 11:53:43

@Carnivora: akkor te engem meglopsz.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 11:55:19

The Good Boy 2009.01.07. 11:51:19

Nem ennél sokkalta egyszerűbben oldja meg szerintem. Előre leszögezem én nekem eszembe sem jutna ilyesmi meg nem is csinálnék ilyet de ez így működhet:

- Megvan az árbevétel megnézi mennyit kell kifizetni feketén.
- Vannak bizonyára vállalkozó ismerősei, akinek kell árbevétel pl. hitelfelvételhez, pályázaton induláshoz stb. az áfa + 5%-ért ad a boltnak egy számlát pl. bútorfelújítás, fűtés szervízelés, marketing stb.

Nem kell ezt túl fantáziálni.

herpesz 2009.01.07. 11:56:05

@Dorie:
nem tudom megérteni miért nem tudja valaki megérteni amit írok... lehet a nagy "külföldön jobb" gondolatot követve angolul kellene írnom??

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 11:58:33

AGondolkodo 2009.01.07. 11:52:35

Konkrétan a mi szektorunk jelezte az igényeit kötöttek is a nagyok v.mi megegyezést tavaly év végén amiből ideáig nem lett semmi ... nekünk meg nincs időnk keresztbe állni az útakon, mint a parasztoknak, akiknek megvan a téli időszak az ilyen hobbira. Nekünk dolgozni kell, hogy megéljünk.

baskiria 2009.01.07. 11:53:43

Max. eltartalak :)

herpesz 2009.01.07. 11:58:40

@kukatr:
jah, menjünk és mi is fosszuk ki az mtv székházat:D elvégre ingyen kóla jár mindenkinek...

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.01.07. 11:59:05

@pefki: Szokták mondani hogy adott ember internetes kommentjeiben fellelhető, ponttól különböző írásjelek száma és az intelligenciahányados között inverz korreláció figyelhető meg. Neked erről mi a véleményed?

2009.01.07. 12:00:58

@Carnivora: "200-at kér tőlem a magyar köztársaság a baromságai finanszírozására"

Mondok parat: utcasepres. kozvilagitas. utkarbantartas. egeszsegugy. kutatas es fejlesztes. teruletfejlesztes - tamogatasok. hajlektalan ellatas. bortonok fenntartasa.

Rohadt szemetek, kilopjak a zsebedbol a penzt a semmire. Hat ne is fizess adot, hadd legyen egy kurva nagy hanyas az egesz orszagbol.

herpesz 2009.01.07. 12:01:42

legyen hirtelen mindenki mávos, és sztrájkoljunk:)
Sőt, adjuk el Magyarországot és követeljünk részesedést:)
A gép előtt a meleg szobából nagy gondolatokat költeni ugyanolyan felesleges mint zabot hegyezni... minden fórum tele van MEGOLDÁSOKKAL. Egy is megvalósult belőle? Nem... Tüntessünk? Megjelennek a vandálok és ők majd jól megmondják a reformok alapjait: savval- benzinnel leönteni, felgyújtani, helyét sóval behinteni, Ede, batz papucs estébé estébé

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.01.07. 12:04:40

Érdiként tudom, hogy a Kruppot nem kell sajnálni. Aki saját helikoptert vesz magának, annak azért annyira szarul nem mehet...

Dolgozóknak meg odaad havi 80 ezer forintot.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:04:57

@herpesz:

Mondjuk már a plázákban is megfigyelhető változás. Az a bolt, amelyik nem pénzmosodaként üzemel oda már nem a műanyagos pláza cicákat veszik fel , vagy csak részben, mert azok többnyire más dimenzókban léteznek is kereskedelmi tevékenységre nem igazán alkalmasak max. prezentációs célokra. Eladni viszont a cuccot a kedves , segítőkész nem tolakodó eladók tudnak.

Nem tudom a mi köreinkben nem divat lenézni az eladókat a dolgukat végzik, azért működik a rendszer. Egy kukást többre becsülök, mint magamat vagy egy bankigazgatót , mert ő olyan munkát végez amit kevesen vállalnának be. -

elwood 2009.01.07. 12:05:41

"kis, és középvállalkozásokat, akik eltartják az államot ... "

mondjuk egy ilyen kimutatást megnéznék, hogy multi vs. kkv. mennyi adót fizet, és ezzel ki tartja el az államot. (áfa, tb ... együtt.)

van ilyen valahol ?

staropramen 2009.01.07. 12:06:28

Van ennek a kétségtelenül igaz történetnek egy másik aspektusa is.
Nagy összegben mernék fogadni, hogy a cégtulaj vezet egy kamu jelenléti ívet, műszakbeosztást, aminek alapján a kamu bért kifizeti.A munkaügyi ellenőrzés előtti napon mindig kap egy diszkrét telefont attól a hivatalnoktól aki erős kedvezményesen szokott nála vásárolni, és biztos, hogy azon a napon a mesebeli kiírás szerint dolgoznak.A megkérdezett dolgozó pedig megesküszik, hogy ez a földi paradicsom.A tulaj + papírt kap arról, hogy nála minden rendben van.Mindenkinek megvan a saját embere a hivatalnál,vagy meg lesz ha már megbüntették.EZ ÍGY MÜXIK.

herpesz 2009.01.07. 12:07:10

nem hiszitek el, olvastam cikket, hogy városunk költségvetéséhez hozzájárulnak a kurvák is:) és az is oda megy ha valaki átmegy a piroson.
A lányok legyenek kurvák, a fiúk menjenek át a piroson, hirtelen dübörög a gazdaság:)

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:07:34

@baskiria:

Többet adózok, mint te meg a pereputtyod szerintem.

Cserébe mit kapok? mi működik ebben az országban?
Igen jó kis pénznyelőket felsoroltál ezeket finanszírozzuk arányaiban többszörös áron, mint amiből máshol megoldják.

Nézzük északabbra egy picit mennyivel jobban is szervezték meg a gazdaságot.

herpesz 2009.01.07. 12:08:52

@staropramen:
bólogat bólogat...
Kezd olyan lenni az egész mint az 1984-ben....

helianthus 2009.01.07. 12:09:15

Sajnos csak olvasni van néha időm mostanában :D, de ezt nem bírtam megállni
@Gumidomino: 2009.01.07. 10:48:28
Az ÓBAZMEG-et leszámítva (én úgy írtam volna, hogy ÓBAZZÁTOKMEG) a szívemből szóltál.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:11:03

@elwood:

KSH, ha kutató vagy megnézheted biztos. Egyébként logika Egy-egy multi persze sokat termel be a gazdaságba csak egy-egy multira sok ezer kicsi jut.

staropramen 2009.01.07. 12:06:28

Na jah szerintem is.

herpesz 2009.01.07. 12:01:42

Jogos.

herpesz 2009.01.07. 12:07:10

Nocsak van ilyen település, ahol ilyen szinten legalizálva van a kurválkodás? :D

BKV figyelő · bkvfigyelo.blog.hu 2009.01.07. 12:04:40

Na igen kíváncsi vagyok hányszor járt nála az APEH vagyonosodási vizsgálaton ... érdekes az ilyen figuráknál ilyet nem szoktak megejteni.

Impega 2009.01.07. 12:12:40

@Carnivora: Nem volt folyamatos es nem volt napi 8 sem. Volt mikor meg volt a 8 volt hogy nem. Vagy mittudomen, a lenyeg hogy melo helyett oda kellett mennem .

herpesz 2009.01.07. 12:13:21

nincs legalizálva, de ha elkapják a néniket kapják a csekket... más kérdés hogy be is fizeti e. Szerintem ez is ilyen kamucikk volt, de azért vicces.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:15:16

vastagbor.blog.hu/2009/01/05/kave_helyett_15

ilyen szupiságra pl. van pénz ebből mennyi nagy merci meg bmw fog szaladgálni az útakon

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.01.07. 12:17:20

@Carnivora:

Nem mellesleg voltam a Parkvárosi üzletben már, de a Déliben is ő üzlete van.

Építés óta egy fillért nem költött rá, még vonalkódos rendszer sincs, a dolgozók kézzel ütik be a gépbe a termékek árait, 40 éves pénztárgépek vannak.

Megkérdeztem egyszer az egyik pénztárost, nem-e kényelmetlen-e pötyögni-e :) Nekik rossz, de hát a góré így tudja a legtöbb pénzt kiszedni a kasszából :)

Dr.Bio74 2009.01.07. 12:17:46

Carnivora 2009.01.07. 10:40:08

Nincs bajom a túlórával, nincs bajom a többlet vállalással, mindig is az az idióta voltam, aki mindent a cégért alapon dolgozott. Rühellem viszont ha egyértelműen erkölcsi, és törvényi előírásokat szeg meg valaki a hatalmával visszaélve, és ráadásul még kényszerét sem érzi, hogy munkatársait bele vonja a kényes ügyek hátterébe. Egyszerűen az a kiindulási pontja, hogy úgy is befogják a pofájukat, mert nekik van veszteni valójuk, és ha egy gerincest kirúgok, akkor kapok helyette tízet, akinek a hátoszlopát már felőrölte a munkanélküliség. Az ilyen esetek elszaporodásának igen komoly veszélye van, és hosszabb távon a rabszolgaság felé mutat, úgyhogy ilyenkor igenis lépni kell.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:21:39

@Bio74:

Jogos megértelek. Főleg, hogy helikopterre telik az ürgének ... na meg BKV legutóbbi kommentje is üt.

Na csak az a baj ilyenhez véletlenül se mennek ki ellenőrzésre megvannak a kapcsolatai pofátlanul rabolhatnak ... a többieknél meg, ha egy szaros papír nem stimmel százezrekről indulnak a bírságok. -

Dr.Bio74 2009.01.07. 12:29:01

Megvannak a kapcsolatai, pofátlanul rabolhat stb. Ez már az egyik élhetetlen szélsőség, ami majd kitermeli a másik élhetetlen szélsőséget, csak el kell jutni a szarnak a pohár széléig, és meg kell kapni a gyújtószikrát. Néha megdöbbentő milyen buta, feledékeny, és önző tud lenni az ember.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:32:35

Bio74 2009.01.07. 12:29:01

Te abban a naivításban leledzel, hogy véletlenül sem tűnik fel senkinek, hogy az emberei minimálbérért dolgoznak, gondolom a nyereséget is szépen leépíti ... mellette meg helikopterrel repked?

Előbb még erkölcsről stb. papoltál most meg szegény ártatlan Rózsa Sándor kell neki a helikopter ... na inkább itt a fő probléma.

A kis-középvállalkozó, aki a megélhetésért küzd na az a gonosz míg a nyíltan lebukott adócsalókból miniszterelnök meg miniszter lesz meg tiszteletreméltó helikopter tulajdonos úr Érden , akiről fe sem lehet tételenzni, hogy csúnyaságból szerezte a vagyonát.

Miről is beszélünk?

XCat 2009.01.07. 12:32:55

Az csak nekem jutott eszembe, hogy innentől szegény kizsákmányolt ottdolgozók adócsalók (ugye zsebbe kapják a lé egy részét), és simán meg lehetne bírságolni őket is, nemkicsit?

herpesz 2009.01.07. 12:36:40

mától senki se csináljon semmit

staropramen 2009.01.07. 12:39:56

@Catmother
azért egy kicsit gondold végig amit leírtál.Azt hiszed, hogy a dolgozót megkérdezik, hogy legális vagy illegális pénzt kér?Sőt ha belegondolsz ez a dolgozónak duplán rossz ugyanis a táppénz a nyugdíj és meg a fenetudjamicsoda kiszámításakor a papíron szereplő pénzt veszik figyelembe.Ebből a szpontból a multik sokkal tisztességesebbek , mint a hazai kisurak.

Miigeii 2009.01.07. 12:40:44

Ez Zugügyvéd, nem Homár.

É2I 2009.01.07. 12:43:03

@zsukimuki:
"Megfordultam én is már egy pár multinál, de ott még véletlenül sem ment sunyiskodás a fizuval, a túlóra más kérdés, de ez is főnök függő"

Ha nem olvasod ki saját soraid közül a sunyiskodást, akkor mit is mondjak rá. Semmit :X

Dr.Bio74 2009.01.07. 12:45:22

Carnivora 2009.01.07. 12:32:35

A szarról beszélünk, mert ami szar, az szar akár miniszteri szint, akár kisvállalkozó.
A többit nem teljesen értem, miért is vagyok naiv? Én nem feltételezem, hogy valaki nem tudja miből él, és jóhiszeműen zsákmányolja ki a dolgozóit. Továbbá teljesen elfogadom amikor a kis-középvállalkozó mindent megtesz a megélhetésért, sőt jelen helyzetben elfogadom, de csak akkor ha, a megélhetése nem helikoptert, fűtött-medencés házat jelent. Elfogadom, ha a cég tulaja, irányítója, elmondja az embereinek, hogy miért kellene többet dolgozni ugyanannyiért, miért fizet feketén, és közösséget vállal velük, nem diktál egy egyértelműen aljas pozícióból.

XCat 2009.01.07. 12:46:00

@staropramen: nos, saját bevallása szerint, tisztában van azzal, hogy minimálbérrel van bejelentve, és azzal is, hogy nem annyit kap. Ilyenkor a becsületes kis állatpolgár feljelenti azt, akinek dolgozott, és keres másik helyet. Persze olyat, ami más legális.
De ha belegondolsz, lehet hogy 2 év múlva elüti a villanyos szegénykét, és akkor nem sokra megy vele, hogy 2 éven át csak tengődött, de ha történetesen megmarad élve, több lett volna a nyugdíja.
Most viszont elfogadja a nem teljesen becsületes megoldást, hogy amíg él, addig kicsit jobb színvonalon tengődhet. Nem majd, meg talán egyszer, hanem most.
Éppen ezért furcsa, hogy itt irkál.. kicsit olyan maga alatt vágja a fát fílingje van a dolognak.
A Bio rabszolgás hasonlata tetszik. Nem lennék meglepve, ha az üzlet tulaja azt ordítaná holnap reggel, hogy meyik nyavalyás fújta be a kenyéradó gazdáját. :)

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:47:29

CatMother 2009.01.07. 12:32:55

Aranyos ez az idealizált világ kép. Dolgoztál már életedben? irány a szittyák közé nekik vannak ilyen álmodozásaik ...

Nézzük a 40-es hölgy elmegy dolgozni a főnöke mondja azt ami a postban szerepel, erre ő leszámol, és hazamegy éhenhalni. Reális elvárás. Gratulálok.

vastagbor.blog.hu/2009/01/07/2008_egpofatlanabbjai_az_eredmenyhirdetes

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 12:49:19

@Bio74:

"Megvannak a kapcsolatai, pofátlanul rabolhat stb. Ez már az egyik élhetetlen szélsőség, ami majd kitermeli a másik élhetetlen szélsőséget, csak el kell jutni a szarnak a pohár széléig, és meg kell kapni a gyújtószikrát. Néha megdöbbentő milyen buta, feledékeny, és önző tud lenni az ember. "

Te olvasod is amit írsz? ez a naivitás. A véleményed szerint tehát mocskos dolog feltételezni, hogy ennek az embernek nem tudnak a tevékenységéről a "szent" hatóságok ... hiszen egy helikoptert pl. mindennap vesz az ember ...

staropramen 2009.01.07. 12:52:43

@cat
úgy emléxem, hogy utoljára ilyet Morus T. jónevű szerző írt Utópia c. veretes munkájában.Nem hibáztatlak érte bizonyára nem éltél ilyen közegben.Hidd el aki teheti odébbáll,de főleg vidéken-ott nem üti el a villanyos- ez bezony nem így müxik.

Gyilkos nyúl 2009.01.07. 12:53:42

Állást lehet találni negyven felett:
- nagyobb településeken.
- szakképesítéssel
- több évtizedes gyakorlattal
- jó egészségi állapotban
- kitartással
- ismerősök révén
- szerencsével

Egyébként Ismerek olyan embert, aki Érdről Budára jár be mindennap dolgozni, tömegközlekedéssel, igaz ő még csak 39 éves, és nem valószínű, hogy minimálbérért csinálja.

AGondolkodo 2009.01.07. 12:53:55

@zsukimuki 2009.01.07. 11:30:51!

és

@Bio74 2009.01.07. 12:45:22!

Ezek szerint van, aki megélhetésből dolgozik feketén, a többi meg aljas csaló.

No comment.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.07. 12:54:22

Hát nemtom, így a levélben leírtak kissé meredekek. Szerintem én simán rájuk uszítanám a munkavédelmet, mert előbb-utóbb vagy lelőném a főnököt vagy magamtól mondanék fel amúgy is.

Egyébként az nekem valahogy nem OK, hogy azért nem melóznak jól mert keveset fizetnek. Előző melóhelyeme engem is kihasználtak, mégis igyekeztünk jól dolgozni, mert nem voltunk akkora faszok mint a főnökeink, és ha már csináltuk akkor jobb jól csinálni. Persze mindenki mindenfelé állásinterjúkra járt, de attól még rendesen dolgoztunk. Ja meg persze ha rendesen dolgoztunk akkor nem baszogattak annyit.

basszafasz 2009.01.07. 12:56:09

A szocializmust és a "minden az országé, az adót is az országnak fizetem, tehát jobban járok ha ellopom" mentalitást még legalább 20-30 év, mire levetkőzi az ország. Különösen a munkavállalók érdekképviseletének teljes hiányában csakis saját magadból kiindulva lehetne ezen változtatni... Gyk: oda megyek dolgozni, ahol a munkáltatóm bejelent és leadózok. Mert ha nem adózok, azzal magamat és az összes többi országlakost lopom meg... Erre persze rögtön jönnek a betárazott reflexválaszok: De a politikusok úgyis lopnak / minek adózzak ha akkor kevesebb lesz a pénz a kezemben, te is feketén dolgoznál ha 20-30-40 ezerből kellene élned, stb... Hát ez az. Ha nem fizetek bele a közösbe, akkor több pénz marad a zsebemben. Valóban. Az ország pedig marad keleteurópa utolsó sereghajtója, 3050re tervezett euróbezetéssel munkavállalói jogvédelem és kultúra nélkül... Ha nincsen adófizetési kultúra, akkor ott semmilyen kultúra nincsen. És valóban.

Dr.Bio74 2009.01.07. 12:58:10

@Carnivora:

Ah, világosság !

Ez, nem a hatóságokra vonatkozik. Sőt ez az intézményesített szarra vonatkozik, amely sokkal kevesebb ember igen magas (jogtalan) életszínvonalát biztosítja, ami igen sok dolgos ember munkájára támaszkodik. A történelemben számos példa adódik ilyen esetekben, hogy mi történik ha egyszer belobban a szarnak gőze. Azért szélsőség mind a kettő, mert az egyik egy kicsavart, igazságtalan gazdálkodás groteszk eredménye, míg a másik csak az indulatok levezetése, amiből jó ritkán sült ki.

XCat 2009.01.07. 12:58:40

@Carnivora: így is hozzá lehet állni Carni, viszont akkor az ajvékolás címzése téves.. tulajdonképpen ilyenkor nem az a problémád, hogy a másik csaló (mert te becsületes vagy, és/vagy mert zavarnak azok a hátrányok, amiket a másik csalásai miatt elszenvedsz), hanem egyszerűen az zavar, hogy a másik nagyobb és ügyesebb csaló, úgy hogy rohadjon meg ha neki összejött, neked meg az istennek se. Viszont ekkor már necces a becsületre hivatkozni, és panaszkodni.

Továbbra sem látom, a postoló mit akart ebből kihozni... a főnök majd jól megijed, és több csúszópénzt ad? Ha jogi útra tereli, abból kb az lesz (szerintem), amit mondtam. Lehet hogy nem büntetik meg, mert hát szegény nyomorult, és még hülye is mellé, de hogy körbedícsérgetni sem fogják érte, az hétszencség.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 13:03:45

@staropramen: Így van :)

basszafasz 2009.01.07. 12:56:09

index.hu/velemeny/jegyzet/buek2009/

Íme egy figyelemreméltó írás a hozzád hasonlóknak:

Greetings from Piresia 2009.01.05. 23:47:56
@Tóta W. Árpád:

"Hát ez hitkérdés, mint már sokszor megállapítottuk. Lehet benne hinni, a két szép szeméért."

Lehet hát. De bármekkora idióta is, sajnos pont az különbözteti meg a konkurenciájától, hogy abban már hinni sem lehet, hiszen kormányra kerülésük óta napról napra bizonyítják, hogy lófaszt nem képesek letenni az asztalra, nem reformot.

Persze erre - ahogy a sorok között a cikked is igyekszik sugallni - pár hónap és x00.000 ember elbocsátása múlva majd valszeg az lesz a válasza az MSZP-nek és a baráti médiának, hogy jójó hát beismerjük mi, h ez a Gyurcsány ez mégiscsak egy inkompetens balfasz volt, node kérem szépen közeleg már Bajnai, aki ezúttal "növekedéspárti szocialistaként" fogja az országot megmenteni.

Csakhogy arra meg ugye azt lehet majd mondani, hogy igen ez szép is, jó is, csak hát Bajnai ugyanazon a hitelét vesztett, posztkádári lovon csücsülve építene majd kapitalizmust mint Gyurcsány kollégája, ezért még ha zsenialitását élből meg is elelőgezzük és a kamu-reformkommunikációt másodszor is beszopjuk a baráti médiából, akkor is könnyen lehet, hogy elmarad a csoda. :)

És ezzel bizony a fagyi gyorsan vissza is nyalt mert kiderül, h az a bizonyos "demokratikus" [oligarchikus] pártszisztéma, ami az MSZP-t jellemzi, belső lényegéből adódóan minimálisra csökkenti annak az esélyét, hogy ők ezzel a szarkupac országgal bármit kezdhessenek, akárkit is ültetnek az élükre.

Szóval a szocimentegető melléduma helyett javaslom inkább a szlovák reformok behatóbb megismerését és a konklúziók levonását, nemrég volt egy interjú ezzel kapcsolatban a szlovák reformok egyik kidolgózájval, Pazitnyval a hírszerzőn:

www.hirszerzo.hu/cikk.eszaki_szomszedunknal_mar_ott_az_ahitott_euro_-_miben_kulonbozik_magyarorszag_szlovakiatol.92865.html

Csak a főbb konklúziók Pazitny véleménye szerint:

"az emberek természetükből adódóan ellenzik a drasztikus változásokat, részben azért, mert félnek, részben azért, mert a reformok rövid távon mindig a társadalom egy részének érdeksérelmével járnak. Ezért van szükség olyan elkötelezett kormányra, amelyik nem ijed meg a társadalmi és politikai ellenállástól "

A Gyurcsány-kormány magára bizonyította, hogy nem ilyen, és - mint azt Te is nagyon helyesen megfigyelted :) - ennek egyik legfőbb oka még csak nem is maga a kormány volt, hanem maga az MSZP.

Továbbá:

"Szlovákiában sem volt meg a Magyarországon áhított politikai kiegyezés, viszont a Dzurinda-kormány olyan egyöntetű stratégiával hajtotta végre a reformintézkedéseket, hogy képes volt ellenállni az ellenzéki nyomásnak és a társadalom tiltakozásának."

Magyarán demagógia volt a reformok elmaradásáért az egyébként síkhülyén viselkedő ellenzéket első számú felelőssé tenni a baráti médiában a kormány alig-alig észrevehető diszkrét fenekelgetése mellett. Amikor a média így politizál, akkor lényegében egyetlen célja a gyakorlatilag 100% biztosan poszkádári MSZP hatalomban tartása az 50%-os eséllyel kapitalista Fidesszel szemben, ez pedig az országnak nem érdeke. A jelenlegi helyzetet nézve sajnos már csak a leghülyébbek nem 100%-ig biztosak abban, hogy egy szlovák típusú reformkormányt az MSZP az elkövetkezendő 20 évben NEM fog tudni kiállítani, ezért a permanens szerecsenmosdatás is egyre kényszeresebb és nevetségesebb lesz.

Szintén érdekes, hogy:

"Peter Pažitný szerint amennyire csak lehetséges le kell szállítani a magyar jegybanki kamatot, hogy a cégek finanszírozhatósága növekedjen. Egyúttal drasztikusan le kell szállítani az adókat és a járulékokat, mert a magyarországi terhek irreálisan magasak, az állam megfojtja a vállalkozásokat (...)

Annak kapcsán, hogy a magyar kormány az adó- és járulékreform helyett a költségvetési hiány leszorítását tekinti a legfőbb feladatnak, Pažitný közölte: "Ez a törekvés egyenes út a pokolba. Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy jóléti rendszert tartson fenn, tehát le kell szorítania az állami kiadásokat és ugyanakkor csökkentenie kell a gazdaságot megbénító adóterhelést".

Az MSZP minimum 2002 óta deklaráltan és konzekvensen egy ilyen koncepció ellenében politizál, így nekik egy ilyen program végrehajtásához már semmilyen jelölttel sem lehet hitelük.

végül:

"Ha egy kormány reformokat akar, azokat a ciklus elején kell végrehajtania, a ciklus második felében már nem lehet keresztülvinni őket"

Magyarországon egy kisebbségi kormánnyal semmi értelme nincs az új ogy. megválasztása előtt reformálni, ez rossz az országnak, mert fölösleges politikai alkukat kell kötni a választások átvészelése érdekében és reform helyett megint csak átmeneti szartologatás lesz belőle.

A Pazitny interjú egyik legfontosabb konklúziója sajnos az, hogy Mo-n

-ezzel a kormánypárttal,
-ebben az időzítésben

reformok helyett már csak egy pofont lehet adni a szarnak, így az ő nemlétező "reformtörekvéseiket" a baráti médiának most már kár tovább népszerűsíteni, mert kamu.

Dr.Bio74 2009.01.07. 13:04:26

@AGondolkodo:

Ez érdekes. Majdnem.
A vállalkozások igen jelentős része használ olyan eszközöket, mely bizony a csalás kategóriája, de nem tudom csalónak tekinteni őket, mert egy idióta gazdasági környezetben versenyben maradni, a megélhetésért dolgozni, ezen ezközök használatát feltételezi. Míg vannak akik nem kényszerből, hanem eleve a csalásra építve tevékenykednek, na az az aljas csaló kategória. Az első réteg normális szabályozással kivezethető a "csalók" közül, a második viszont akkor is csaló, vgy rabszolgatartó marad.

Dr.Bio74 2009.01.07. 13:10:37

Carnivora

basszafasz 2009.01.07. 12:56:09
ha én vagyok naív, akkor ez mi?

XCat 2009.01.07. 13:13:57

Azért ritka rugalmas népek vagytok ti.
Én a magam egyszerűségében ezzel úgy vagyok, hogy aki törvénytelen dolgot csinál, az csaló, aki meg nem, az nem. Ha jól meggondolom, így is akarok maradni.

basszafasz 2009.01.07. 13:14:53

@Carnivora:
Most hiába jössz itt kormányszapuló-politizáló irásokkal... az adófizetés, bejelentés (amiről az irás szól) politikafüggetlen topik...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.07. 13:15:57

@Bio74: A multik melyik kategória? Csalnak és lopnak azok is eleget, csak mondjuk a melósok adóját befizetik.
Ugyanakkor alapból kihasználják a melósokat.
ÉS persze magyar közép-és "alsó"vezetőik vanak, akik aztán a szopatós magyar módszereket alkalmazzák.

Dr.Bio74 2009.01.07. 13:22:05

@basszafasz:

Miért, végig olvastad ?

CatMother

A jogszabályi környezet, nem mindig élhető. Tudom, könnyű rámondani valamire, hogy nem végrehajtható, de azért ha körül néz az ember a világban akkor a referenciák alapján megtalálható az előre mutató követhető írány. Amúgy legyen igazad, törvénytelen dolgot csinál az csaló, csak a csalók egy jelentős része becsületes embör, aki csalásra szorul.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.07. 13:28:40

Oh el ne felejtsem. Vannak már oylan gondolataim is miszerint nem is baj ha nem fizetjük be az adót amíg úgyis ellpopják. Ugyanúgy nem a helyére kerül.

Persze ez nem jó, mindenkinek rendesen kéne fizetni, de a nedves politikussoknak meg nem kéne elrakni.
Akkor lenne itt Kánaán.

XCat 2009.01.07. 13:29:57

@Bio74: és a pederasztát, aki a gyerekedet molesztálja a játszótéren zaklatták kiskorában, a késes cigányt, aki nekedjön este az aluljáróban az éhség (vagy az új felni iránti vágyakozás a dinnyésmercire, mindegy) hajtja, vagy aki megerőszakolja a csajodat este, azt csúdolták az iskolában... nem mindegy, miért csinálja? Csinálja. Nem fogod utána azt mondani, hogy aljas köcsög, ott dögöljön meg, ahol van? Dehogynem. Rámutatnál nyugodt szívvel akármelyik idegenre az aluljáróban, hogy ne veled csinálja, ha már mindenképpen csinálja akarja, hanem azzal? Ugye hogy nem.

Akkor most miről beszélünk?

Persze lehet hogy egy más, "élhetőbb" környezetben mindegyikből atomfizikus, vagy Nobel díjas lenne. De kit érdekel. Most nem az.

Az élet kegyetlen, vannak akik így járnak, és ezt mások szívják meg. És ezzel mindaddig semmi baj nincs, amíg pont nem TE szívod meg. Utána kicsit másképpen moralizálgatsz. Vagy sehogy.

elwood 2009.01.07. 13:30:30

Van egy olyan érzésem hogy ha a vállalkozó választhat, hogy bejelenti az alkalmazottját, vagy alfatex üléshuzatot rendel a mercire akkor az utóbbi mellett dönt ...

XCat 2009.01.07. 13:30:57

gépelési hibákba kéretik nem belekötni, siettem. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.07. 13:35:17

@CatMother: Gratulálok, ha azért pénzt adtál :D Mindegy.

XCat 2009.01.07. 13:35:47

@ColT: én mindenért pénzt adok. Rossz szokás.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.01.07. 13:43:24

Hm. Nekem Linuxom van. Azért alapból nem kell fizetni :D

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.01.07. 13:51:57

Szerintem az a baj, hogyha feljelentést tesznek, akkor a dolgozóknak is lesz dádd, mivel belementek ebbe a sutyi pénz a zsebbe dologba. :( Sajnos ilyen világot élünk.

Azt meg már ki sem jelentem, hogy CBA, a magyar üzletlánc. Ennél magyarabb nem is lehetne.

Dr.Bio74 2009.01.07. 13:56:45

@CatMother:
Ez a szezon, meg a fazon keverése.
A pederaszta, meg a késes cigány nálam nem az a kategória, mint az a kisvállalkozó, aki az előbb könyörgött melóért nálam, és akiről tudom, hogy zsebbe fizet a melósainak a többlet melóért, a hétvégéért stb. Kénytelen, mert különben kicsit sem tudna helyt állni azokkal a gerinctelen kapcsolatokkal rendelkező aljadékokkal szemben, akiknek nem görcsölnek esténként, hogy mikor kapnak ellenőrzést. És minezek mellé van egy tízéves opel vectrája, meg egy háza kacsaláb nélkül.
Az élet kegyetlen, ja, de ebben a formában baromság, mert itt nem az élet, hanem a nagybetűs jogszabályok, és a megélhetési politikusink a kegyetlen barmok.

XCat 2009.01.07. 13:58:09

@Bio74: és milyen megoldást látsz erre?

vernarancs 2009.01.07. 14:15:50

Aki a cba-ban vasarol az sikeres ember?

Dr.Bio74 2009.01.07. 14:25:11

@CatMother:
Komplexet, amit már milliószor leírtak nálam sokkal okosabbak. De lényegében a gazdasági, társadalmi szabályozás mozogjon a realitások talaján, és egy igen szigorú ellenőrzési rendszert. A jelenlegi rendszer ellenőrzésének szigorítása, csak a rendszer életképtelenségét emeli ki, és ad teret a rendszer korlátainak áthágására, mert a működés képesség fenntartása érdekében olyan mértékű a jogszabályok sértése, hogy a tömeghatás következtében nem lehet a domináns jogkövetést büntetésekkel megtartani.

Impega 2009.01.07. 14:26:39

@vernarancs: Alapjaban veve nem a CBA-val lenne a gond, szerintem, hanem egyes uzemeltetovel. A CBA, Magyarorszag egyetlen 100 szazalekban magyar kezben levo elemiszer kerekedelmi uzletlanca (ha jol tudom). Tehat, legalabb van ilyen is.
A baj az ilyen sumak, szarrago tetvekkel van, akik reszei a halozatnak. Az ilyenek szarjanak fagyottvarjut evo kover sziamisunt .

Dr.Bio74 2009.01.07. 14:28:48

@elwood:
Szerintem van ilyen is, meg olyan is, én azért nem mondanám ki ezt szabálynak. kissé vállalkozó ellenes ízű ez a megjegyzés.

Carnivora (törölt) 2009.01.07. 15:01:28

CatMother 2009.01.07. 12:58:40

Nem vágod a lényeget. A magyar állam olyan adópolitikát alkalmaz , amely a túlélés érdekében rákényszeríti a vállalkozásokat a sunyizásra. Viszont, ha v.ki helikopterért sunyizik az már aljasság ...

Azt kellett volna meglépni , mint a szlovákoknál. Élhető adópolitika, aki meg onnantól csal irány a kőfejtő. -

Dr.Bio74 2009.01.07. 15:06:26

@Carnivora:

THX.
Ez lenni gondolatom, nekem is.

staropramen 2009.01.07. 15:06:37

Sztrovacsekek!
szerintem az van , hogy elvi síkon mindenki pontosan ,élesen látja, hogy mi a teendő.Egészen addig amíg a saját zsebét egzisztenciáját, presztizsét nem sérti a dolog.Amíg más a mocskos adócsaló addig halál rá, de ha én is akkor már talán mégsem.Az bocsis bűn és a koszos korrupt politikusok a hibásak, tetszés szerinti pártállásúak. Erősen tartok tőle, hogy ez természetes emberi tulajdonság. Nem e igazam e van?

Dr.Bio74 2009.01.07. 15:20:41

@staropramen:
Nem ! De ! Talán, vagy lehet.Persze, honnan nézzük ? Igen, de fentartásokkal. Áh, hagyjuk.

elwood 2009.01.07. 15:21:33

@Carnivora: "Élhető adópolitika"

Felhívom a figyelmet, hogy az élhető adópolitikát kívánó parlamenti pártok összesen 3%-nyi szavazatra számíthatnak a jelenlegi adatok szerint. A 97% -os többség elutasítja kiadások csökkentését (hivatkozva egyik oldalról bársonyossá tett reformokra, illetve másik oldalról ne a "zemberekkel" fizettesék meg címen).

És miért is változtatnának ha 97%-os statisztika fényesen igazolja az elképzeléseiket ?

Palkovicsné 2009.01.07. 16:29:41

Hasonlóan nyomja a TTL is :-), ráadásul nyomorék parasztokkal van tele, akik az új kollégát szivatják keményen :-)

Laptopot valaki?

Sofian 2009.01.07. 17:36:43

Hohh..odajárok vásárolni...ma szembesültem vele hogy mindenre rádobtak úgy 5%-ot...

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.01.07. 17:51:08

Nos, a lósport -még úgy is, hogy a románok ellopták a lovakat- sosem tartozott az olcsó sportok közé.. ezt vmiből finanszírozni kell.. akár a dolgozók átcseszése révén is.. és hogy hogy jön ez ide? Tessék, így:

"
Lázár-testvérek - 4,4 milliárd forint - 99. hely

Újabb aranyéremmel gazdagították idén trófeagyűjteményüket a Lázár fivérek: a lengyelországi fogathajtó-világbajnokságot Lázár Vilmos (40) nyerte meg. Fivére, Lázár Zoltán (36) edzőként segítette. Egymás ellen már nem versenyeznek: egyikük kettes, másikuk négyes fogattal indul. A cégeik persze továbbra is közösek. A CBA beszerzési láncba ágyazódnak milliárdos árbevételt produkáló élelmiszerüzleteik, amelyek a lánc összforgalmából való részesedésük alapján kapnak a profitból. Évek óta rebesgetik, hogy a fivérek mind nagyobb részesedést szereznek a több tucat tulajdonos között, s erre utal az is, hogy 2005 óta Lázár Vilmos a CBA-lánc elnökhelyettese, s ideje több mint felét a cég irányításának szenteli. A lánc azon kevés kiskereskedői tömörülések egyike, amely az élelmiszer-kereskedelemben különösen fontos beszerzési piacon méreténél fogva versenyképes az olyan multikkal is, mint például a Tesco Globál Zrt. "

A teljes cikk itt:

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=347167&pn=5

..szóval így könnyű felkerülni a száz leggazdagabb listájára és persze, így van sógor-koma-jóbarát a felügyeleti szerveknél.. szóval a CBA-ban lehet ilyet csinálni... a CBA-ban is.. mert magyar.. a miénk.. kicsi is, savanyú is.. ugye?

Candy Single · http://candysingle.blog.hu 2009.01.07. 17:59:45

ill. Lázáréké.. és ezek szerint nekik szabad..

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.07. 19:55:58

Sajnos nemcsak 40 felett kell félni a munkahely elveszítésétől. Huszonévesen is lehetetlen, vagy legalábbis qrva nehéz álláshoz jutni. Mármint normális, bejelentett álláshoz, ami nem ügynöki, jutalékos, mlm, erotikus stb. munka.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.07. 20:20:45

@staropramen: Amíg más a mocskos adócsaló addig halál rá, de ha én is akkor már talán mégsem.


Ez tetszett :-D
és mennyire igaz. aki ezt nem ismeri el, kibaszottul képmutató egy hüllő.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.07. 22:55:02

"Cheslock, Bakker & Associates ("CBA"), is a privately held merchant banking firm founded in 1993"

:-D

Bakker!

kukatr 2009.01.07. 23:53:50

herpesz:
ejj bazmeg, miért kell kapásból vandalizmusra gondolni? rég látott már sztrájkot az ország, bár a mostani társadalomból nem nézem ki, hogy megtenné. (a vdszszs csak komédiázik)
de sírni, hogy milyen szar, azt jóval egyszerűbb. azzal, hogy sorstársaiddal megállapítod milyen szar nektek, meg is oldottad minden problémádat...

herpesz 2009.01.08. 10:17:10

@kukatr:
erről már egyszer kifejtettem a véleményem...
Mert ha odamegyek és az izmozó bácsikkal beverem a kocsik ablakait, gyújtok meg miegymás, akkor hirtelen dekurvajó lesz nekem.

Dr.Bio74 2009.01.08. 11:12:16

@herpesz:
Attól függ mennyiért vállaltad.

maccar 2009.01.08. 17:44:07

Áhh, ez a "magyar" kereskedelmi egységnek nevezett tetüfészek...

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.01.08. 18:11:45

Ebben az országban NINCS olyan munkahely,ahol ne két lábbal tipornák a munka törvénykönyvét..

beste 2009.01.10. 12:18:14

@pefki: lehet szidni a külföldi multikat - én is egynél dolgozom, más szakmában -, de kizárólag hivatalos, bejelentett, normális fizetésem van. A bérpapírom láttán hűl el az agyam mindig, hogy mennyibe is kerülök én a cégnek, és ahhoz képest milyen keveset is kapok...

KCicó 2009.01.10. 15:27:57

A Munkavédelmisek névtelen bejelentésre is kimennek. Ez volt egy ismerősöm munkhalyén is, meg is ba.ták a főnököt!Mióta ezt tudom, ha nekem lesz ilyen szemét munkahelyem, simán fel fogom nyomni, ha kell havonta:)

timoty 2009.01.14. 13:07:25

Azért azt nem kell ám elfelejteni,hogy a kedves foglalkoztatott,mielőtt belép az emlitett üzletbe és felveszi a munkát,mindenről pontosan tájékoztatva van. Tehát ő ezeknek a feltételeknek a tudatában elfogadja az állást. Akkor hol az átverés,kihasználás? Nem kényszeriti senki,hogy ebbe az üzletbe menjen dolgozni,a választás joga mindenkinek megadatik,akárhány éves is legyen. És aki negyven felett van? Azért megkérdezném,mióta dolgozik ott! 10 éve? És csak most jut eszébe panaszkodni? Eddig mire várt? Én eleve nem mennék olyan helyre dolgozni,ahol nem megfelelőek a feltételek.

Guantanamo 2009.01.26. 13:47:17

Történetesen én ebben a boltban dolgozom, de sajnálatos módon még a törvényesen átutalt jövedelmen kívül nem kaptam egy petákot sem zsebbe. Természetesen a Krupp úr nem szorul védelemre, de úgy gondolom, egy sima hentestől szép eredmény amit elért. Ő talán abban az időben jókor lépett, és a felesleges idejét nem IZAURA felszabadítására fordította. Megérdemli a helikopter. Persze fizethetne egy kicsit többet is. Persze magától nem fog. A Mónika show bámulása helyett inkább tömörülni kellene.
süti beállítások módosítása