Tékozló Homár

Önök meg utazhatnak más légitársasággal is - Bunkók a Wizz Air egyenruhájában

2009.01.13. 09:16 | szily | 228 komment

A turizmus világméretű pangásának idején mi sem logikusabb, mint a fizető utasokkal parasztkodni. Nincs Megadva vérfagyasztó római kalandjai alant.

Állunk egy barátommal vasárnap este a Wizz Air légi társaság Rómából Budapestre tartó járatán, várjuk, hogy Élelmes apuka és Ügyes gyerek is bevackoljon (megvan a szék az ablaknál... meg anyád kerekes szatyra is fölöttünk... ne basztassad, mermég' a fejedre esik... ja, ferde, rátettem két kabátra), tényleg türelmesek vagyunk, hová siessünk, már most megérkeztünk... Meg aztán nem is tudnánk haladni, mindegy, reméljük, hogy csak leülhetünk egyszer, amikor egy légiutas-kísérő mögöttem rám visít.
„Üljenek már le, ide meg ide!"
Azt gondolom, nem nekünk. Aztán a döbbenet, hogy igen, mégis. De ilyenkor az ember próbálkozik, mert mindenkinek adunk még egy esélyt, szóval:
„Tessék?"
„Üljenek már le, erre a két helyre, itt!"
„De itt tele vannak a csomagtartók, és hátul legalább tíz üres sor van. Elférne minden, kényelmesebb is lenne..."
Nincs kegyelem. Leültetnek. Megtudjuk: a hátsó sorokba nem szabad ülni. Leülünk hát a kényszerszékekre, riadtan öleljük motyónk, várjuk, hogy a folyosón elüljön a csatazaj, aztán valahogy majd csak helyet könyörgünk nekik. Öt perc múlva, úgy tűnik, felállhatunk, próbáljuk csomagjainkat maradék zugokba rejteni, amikor megint a visítás:
„Most meg hova mennek? Mit csinálnak? Siessenek már!"
Nem törődünk vele, hátra megyünk, elpakolunk. Ott is áll egy rózsaszín pitbull lány. Bátor vagyok, megszólítom:
„Hogy hívják a kolléganőjét? Nem visel névtáblát."
„Azt tőle kellene megkérdezni."
„Mert elég türelmetlennek tűnik."
„Milyen legyen? Ma már voltunk Brüsszelben is!"
Eddig a pillanatig vagyok udvarias. Érzem, hogy most én... izé... ereszkedni fogok, de akkor is azt mondom:
„Ha valakit fáraszt az utazás, ne dolgozzon repülőn."
Amire ezt a választ kapom:
„Önök meg utazhatnak más légitársasággal is."
 
Többet nem szólunk, csendben ülünk, meghúzzuk magunkat. Otthon aztán megnézem a Wizz Air site-ját. Ilyeneket írnak magukról: „A Wizz Air által kínált szolgáltatás lényege: (...) egy osztályos szék konfiguráció, szabad ülőhelyválasztás" na meg: „A Wizz Air értékközpontú légitársaság, elsődleges célja, hogy bevezetett újítások által élménnyé varázsolja az utazást." Keresem a végén, hogy „Nem is igaz, hehehe", de semmi.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KopaszMercis 2009.01.13. 14:20:50

Dicseretes a wizzair-tol

Vallaljak hogy parasztok, mert nincsen verseny, es meg tehetnek amit csak akarnak
Nem negedeskednek. Utazz massal te budos geci!

Ennyi.

A fogdoki 2009.01.13. 14:22:18

Én soha nem utaztam még fapadossal, de nem is tervezem. A normál légitársaságoknál tényleg kedvesek az emberrel, kevesebbet késnek a járatok és az ember kap enni-inni. Plusz, nincs tolakodás beszálláskor, mert mindenki előre eldöntheti, hova is akar ülni. Árban meg ugyanúgy lehet olcsó jegyet választani. Többször volt, hogy ketten nem kaptunk egymás melletti helyet, de a légiutaskísérők türelmesen addig szervezték át az egyedül utazókat, amíg mindenkinek kényelmes nem lett.
Ja, és a magyarok. Általában külföldi légitársaságokkal repülök, és azokon a járatokon kevesebb a magyar utas. Szerencsére, mert rosszul vagyok tőlük. Amikor a Heathrow-n a saját hangod helyett azt hallod kb. 50 méterről, hogy b***d meg, a 16-os kapuhoz kell menni (a tájszólást sanos nem tudom érzékeltetni), aztán löknek fel, pedig az angolok aztán tudnak sorban állni... Majd a felszállás 40. másodpercében "PLEASE, SIT DOWN! NOW!!!" felkiáltással kell visszaültetnie a légiutaskísérőnek, mert ő fázik és felrakta a csomagtartóba a pulóverét. A maradék 2 és fél óra pedig azzal telik, hogy kindenki tök kussban van, próbál aludni vagy olvasni, csak az a néhány elfuserált fazon üvöltözik minősíthetetlen szavakat használva... És ez csak egy élményem. Még sorolhatnám...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.01.13. 14:41:03

Mindazoknak, akik nem értették meg: a repült mérföldnek nem sok köze van a valós távolsághoz. Egy év céges repkedés (kb. 36 repülés) során sem jött össze nekem a Star Alliance-nél a Frequent Flyer státusz, mert a huncut munkaadóm ritkán pakolt business classra, ráadásul gyakran repültem, de többnyire Európán belül és rövid távon. Így egy snassz Bécs-Szófia vagy Bécs-Bukarest távon volt képük pl. 750 mérföldet adni. Az év végén 34800 mérföldem volt, 35000-töl lett volna FF.
Most februárban a Bécs-Fokváros túrán kb. 23000 státuszmérföldecske jön majd össze (business). Ugyanez First Classon már mérföldesöt jelent.
Tehát a beképzelt pöcsnek titulált kommentelö kolléga gond nélkül összehozhat évi 5-600.000 mérföldet, ami a Star Alliance-nél már Honorary Circle Member státusz, autós szállodai transzferrel, külön autóval viszik a repcsihez, elsö a várólistán, plusz csomagot vihet, fogdoshatja a sztyuvit (ha eddig nem tette) és alázhatja a váróban az italfeltöltö személyzetet, stb.

gyz 2009.01.13. 14:41:45

undok, bunkó utaskísérőt az utóbbi időkben már a nem fapados maléven is találni szép számmal. Sajnos. Persze azért nem olyan kirívó esetekre gondolok, mint az itt vázolt, de ez szvsz a Wizznél sem általános.

Gulf Air alkalmazottól hallottam, amint egy vita lezárásaként azt mondta a panaszos utasnak, hogy i hope we'll never see you again.

Aki szerint magyaros sajátosság a tahó utas, az sem mond igazat. Egyszer egy afroangol :-) csaj mobilozott mellettem egy Lufi-járaton, amikor már megkezdtünk ereszkedni Londonba. Másnap volt a Bush-látogatás, óriási biztonsági előkészületek, stb. Odajött az utaskísérő, és megkérdezett engem, hogy láttam-e sms-ezni a csajt. Mondom igen, láttam. Erre a fickó elkérte tőle a mobilját, a csaj meg üvölteni kezdett, először velem, hogy én egy fuckin' spy vagyok, aztán az utaskísérővel. Végül meg lett fenyegetni, hogy a rendőrség fogja elvinni, ahogy leszálltunk, na, erre lehiggadt.
Portugálokról meg inkább nem is beszélek.
Ennek ellenére én is akkor égek a legjobban, ha egy honfitársam tahó. "Lajos, bazmeg, szójjá má a szőke hajú bulának, hogy tele tőcse a poharat, ne félig"

A szőke hajú bula történetesen erdélyi magyar volt, és mindent értett :-)

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.01.13. 14:43:02

@joeyszeged: te most nemár..én utaztam izzadt olasz üzletember mellet - de nem írom azt hogy az olaszok büdösek, nem tudtam aludni egy kiabáló fiatal angol fiúcsapattól, nem írom azt hogy az angolok hangosak és bunkók. A lengyelek lengyelül beszélnek, ami önmagában nem lehet nekik könnyű, mégsem írom azt hogy lenygelek. Na jó mondjuk azt pont írom, de érted? Ne már ne már. Vannak bunkók is, meg nem bunkók is. De nem azért bunkók mert magyarok, hanem mert bunkók és kész. Nem szeretek magyarkodni, de ezeket ahozzászólásokat nem értem.

gyz 2009.01.13. 14:44:31

ja és ami még tetszik. Felszáll a gép, eléri az utazót, kialszik a fasten seat belts-jel, és erre varázsütésre mindig van 15-20 ember, aki felpattan, és elindul hugyozni, vagy kivenni valamit a táskájából, amit beszálláskor nagy gonddal pakolt el. Ezektől a hideg futkároz a hátamon.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.01.13. 14:45:25

Szőke hajú bula az aranybulla...nem?

Shagrath 2009.01.13. 14:45:56

Nagyon tanulságosak a hozzászólások. A múltkor néztem Budapest-Glasgow viszonylatot. A British Airways 424 Ezer forintot adott. A Ryanair 47 ezret. Mondjuk nyílván inkább a British Airwayset kell választani a hozzászólások alapján, mert ott biztos kedvesen mosolyognak. Más szempontok nyílván nem mérvadóak!

PétAIR 2009.01.13. 14:51:54

@sambalabammbumbumm: Hali, ha jól tudom, azért a frekiért, amit a mobil használ, a szolgáltató fizet súlyos pénzeket az államnak. Ezzel kizárólagos felhasználó! :) A mobilt pont az interferenciából adódó műszaki hibák kiszűrése miatt kell kikapcsolni, a kütyü (ha létezik ilyen) olyan nagy teljesítménnyel kellene, hogy sugározzon, amitől tutira lebucskáznának a repülők... De ilyen kütyü nem létezik! És ez a sziget elsűllyedhetetleeeen... (blugy) :)

Lopó-völgy 2009.01.13. 14:53:14

Jó meg kell b..@szni a kis szukákat ... magarba csak kajakra erőre megy minden .. nem ment ki a kopterfej a divatból csak egy kicsit álalakult .. befenyíteni minden állatot .. ez kell a magyaranak .. korbács meg kutyalánc .. arra hallgat ...:-(

Lopó-völgy 2009.01.13. 14:54:19

+ szembeköpni és sunyi sallert adni :-(((

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.01.13. 14:55:05

Shagrath, ez szép és jó, de sok ember nem akkor utazik, amikor akar, hanem amikor a munkája miatt kell.
Ilyenkor nem túl heppi, ha a fapados ide-oda teszi-veszi az indulás idöpontját, vagy épp törli, mert nem jött össze elég utas, vagy a Frankfurtnak titulált Hahn-ban száll le.
Privát én is utaztam már Ryanairrel, meg Air Berlinnel, de ha nem muszáj, nem fogok megint. Sajnos arra is volt már példa, hogy German Wingszel kellett Kölnbe menni céges útra, na azt az utat szeretném kitörölni az agyamból.
A verseny már a régi társaságokat is arra kényszeríti, hogy versenyképes áron kínáljanak jegyeket Redticket vagy akármi néven. Tehát magánúton is elöször az AUA-t, LH-t, BA-t, meg az Erfranszt nézzük. (Alitaliat nem.)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.01.13. 14:58:29

az erfransztól óvjon meg mindenkit a Jóisten, minden 2. alkalommal sikerül elkeverniük a poggyászt (vagy enyémet, vagy utastársét), a reklamációs osztályon pedig angolul nem vagy alig beszélő, bunkó, kelletlen, undok picsák ülnek, akik fülük botját sem mozgatják a kártérítésért. Soha többet Air France!

Alikam 2009.01.13. 15:03:22

A Wizz Air egy bóvli. Azoknak a lecsúszott rétegeknek való, akik repülőgépet max. a Deltában láttak eddig, vagy ha kinéztek a hetedik emeleti kispesti panellakásuk ablakán.

Viszont a magyar átlag utazóközönség sem kultúrálatlanabb, mint mások. Találkoztam én már német, blega, angol paraszttal is.

Amikor még tömegesne jártak ide a kelet németek, mindig tőlük voltak hangosak az üdölőhelyek, az angolokat 100 méterről kiszúrtad egy étteremben, ahol a 15. sörük után már úgy beszéltek a magyar pincérrel, mint a kutyával.

Szóval a magyarok közt sok a tahó, de nem több, mint más népek között.

Csak az életszínvonalbeli különbség miatt azt hisszük, hogy nyugaton jobbak az emberek is.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.01.13. 15:12:34

@Alikam: lecsúszott rétegek? te jó ég...mi van veled? Szerintem nem azon mérik az embert hogy kispesten lakik-e, vagy hogy meg tudja-e fizetni a repülést.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.01.13. 15:14:39

@Alikam: arról a rétegről megfeledkezel, aki már nem esik hasra a non-discount légitársaságoknál kapott két gramm mogyorótól és féldeci bortól, hanem a pénzét inkább a célállomáson költi el kellemesebb dolgokra. De kinek mi éri meg jobban, ugye.

A fogdoki 2009.01.13. 15:21:09

@Giga Fika:

Persze, nem vitatom, mindenhol vannak bunkók. Volt már szerencsém minősíthetetlenül ordítozó francia iskoláscsapathoz meg részeg német tinibandához is, de ha az arányokat nézem, akkor fenntartom a véleményemet.
Biztosan megint lehurrogtok, de amikor néhány nap után hazajövök, akkor - mivel elszoktam a könyökléstől - a Nyugati téri aluljáróban állandóan nekem jönnek az emberek, még bocsánatot sem kérnek. Szóval fel kell venni az itthoni stílust. Nyilván külföldön is vannak hasonlóak, nekem eddig szerencsére sikerült ezeket elkerülnöm. Bpesten viszont még nem...
Időnként megfordulok egy svájci kis faluban, ahol az idősek 90%-a messziről mosolyogva köszön az utcán, bár soha életében nem látott és az öltözködésem, viselkedésem stb. alapján méterekről látszik, hogy idegen vagyok...

(: sokhülye :) 2009.01.13. 15:21:43

@Hun.Spb: Marosvásárhely, te paraszt...

Alikam 2009.01.13. 15:21:57

Giga Fika,

Kispest csak példa volt, a Ferihegyhez való közelése miatt.

Alikam 2009.01.13. 15:26:12

"arról a rétegről megfeledkezel, aki már nem esik hasra a non-discount légitársaságoknál kapott két gramm mogyorótól és féldeci bortól, hanem a pénzét inkább a célállomáson költi el kellemesebb dolgokra."

Én nem feltétlenül azért utaznék drágább légitársasággal mert komolyabb szolgáltatást nyújtanak, hanem azért, mert mondjuk nincsenek agyonstrapálva a pilóták, meg a nagy spórolás közepette nem felejtenek el kicserélni egy-két alkatrészt a gépen.

rexter 2009.01.13. 15:26:17

wizzair ugyanolyan ocska szar mint a tobbi. avval a kulonbseggel h a wizzair az mindig kesik. ez FONTOS!!

sellina 2009.01.13. 15:27:10

A németek, a labancok valóban állatok, Alikam! Amikor egy osztrák vonattal jöttem haza, ezek már a határnál matarészegek voltak, amikor meg leszálltam, azt kérdezgették, hogy a Keleti Pályaudvar rövidítése, a Keleti Pu. tényleg azt jelenti e, hogy keleti fing....

Hát nem jobbak az emberek nyugaton sem...

Kellemes uzsonnaidőt, meg sziesztázást, meg sünözést...stb :)

ben2 2009.01.13. 15:28:19

Radiris: sajnos a Budapest-Szeged jegyár csak illúzió, reptéri illetékek, kerozin díj, mittomén milyen felár után már messze nem annyi, szal a repülés csak a többi légitársasághoz képest olcsóbb a fapadosokkal.

gyz 2009.01.13. 15:29:13

@Rékuc: ha bevallottan ilyen sokat utazol repülőn, akkor nem tudom, miért gondolod, hogy a légitársaság kavarja el a cuccodat. Azt az átszállásnál kavarják el az esetek 95%-ában, amihez az adott légitársaságnak nem hiszem, hogy köze lenne.

Gubacs 2009.01.13. 15:31:57

Sokszor es sokat utaztam repulon es az a tapasztalatom,hogy az utaskiserok szemelyes szimpatia vagy unszipatia szerint viszonyulnak az utasokhoz.Hozam ezidaig meg kedves vagy extra figyelmes egy sem volt.

Col.Maybourne 2009.01.13. 15:34:40

@malenykij polgar:
Igazad van, ez igy mukodik. Plusz meg tengerentuli jarat eseten otthonrol visz a nagymercedes a repterre...
Fogdosni azert nem illendo... Meg molesztalni sem...

a bekepzelt pocs

Werwolf 2009.01.13. 15:35:00

"Hazafelé a gép tele volt kint dolgozó kurvával, valamint K. Györgyi Playboy nyúl és celeb is jelen volt, de ez csak véletlen egybeesés lehet." - ;))))

lehet, hogy keletigyörgyi is kint dolgozo kurva. :)) Ne bassszzz....:))

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.01.13. 15:46:58

arrogáns cégvezetés --> arrogáns alkalmazottak.. mit lehet vármi a wizzairtől?

én térden állva könyörgöm nekik, hogy potom 8 millióért ugyan hagy náluk csináljam már az Airbus típusomat.. és arra nem képesek, hogy egy tetves emailre válaszoljanak.. hát ezek után engem semmi nem lep meg. egy kollégám, akivel nyárom még együtt ültünk kisgépben, most ott van náluk.. első dolga volt törölni wiwien az ismerősei közül, és ugyanúgy nem válaszol a leveleimre, mint a vezérig.

valami nagyon el van kúrva ennél a cégnél, a fejekben...

_Toto_ 2009.01.13. 15:51:03

Egen, ezt mondja az utas. Azért én kíváncsi lennék az utaskísérő verziójára is. Könnyen lehet hogy tőle paraszt, hangoskodó, ittas, utastársait zavaró, stb. utasról hallanánk, amit itt a jobban csattanó sztori kedvéért bőszen elhallgattak.

Valjan 2009.01.13. 16:02:49

Wiccair.. ;)Hat csak akkor megyek veluk,ha nagyon szar van a palacsintaban,kulonben messze kerulom oket.Ez 1 nagy szar,nem fapados tarsasag!Ha sokat repulsz/mar pedig sajnos,vagy Hala Istennek sokat repulok/akkor rajossz,hogy nem eppen a Wiccair a legolcsobb!Soxor a kiralyi flotta korrektebb.Persze naluk is van boven hiba...De!Korrektebbek.A Stuwik is "normalisabbak"
Fapados jaratnal leven szo,santak-benak-vakok terhesnok,gyerekesek elore.....Meg a qrva anyatokat!Ha van lehetoseg helyfoglalasra akkor nem erdekel,mert a helyem ok,amit kifizettem.Akkor leszarom,hogy ki szall be a gepbe elso 100-kent!csakhogy volt olyan sztorim,hogy kifizettem a helyemet es lass csodat a barom elfoglalja a rokonsagaval.Stuwi odarendel es magyarazkodik,hogy fapados a gep,hehehe../meg a jo qrva anyad/uljek mashova..fizettem erte bocs,Nem?!Akkor tan a a t.utas tartsa tiszteletben.Az szarik ra..En meg azon vagyok hogy szivesen bemazolnek neki 1-2 atyait.Ok feladom a harcot.Stuwi zsir paraszt modon kozli,hogy nem kotelezo a Wiccairel utazni.Ujabb qrva anyad,de ez mar hallhato az elottem 2-3 sorban is!reagalas nincs.
Ok!lezarom a magam modjan..
Ferhigy 1!Kint "bekesen" megvarva a problema eloidezojet,finom megfogva a vallat hatalmas p.csanrugassal honoraltam a vesztesegemet,ugyelve arra,hogy a leheto legkevesebb tanuja legyen a barati figyelmeztetesnek.!
utana reklamacio a Wiccairnek..akik nagy ivben leszarjak az esemenyeket es penzt nem teritenek vissza.
Szoval inkabb megyek kiralyi flottakkal,mint szaros kessben levo utol magat nemtudo semmit mondo szarhazi gepekkel,kiv..ha nagyon muszaj!Sok internetes ceg foglalkozik jegy eladassal es a Malev is olcsobb itt.Pl.:Par-BudMalev jegy ar oda-vissza 3012 eur.Ugyanez a jegy az opodo.fr-en 110 eur.ja es Napi 5 jarat van nem heti 3!!!!!!!!!!
Az utasok is soxor bunkok,de a szemelyzet is az!
Ferhigyi tranzit utan

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.01.13. 16:07:31

@Valjan: szép kis fantázia, aludj csak vissza, kisfiam :) tipikus esete a sorbaállni nem tudó, csecsemős csládokon átvágtatni akaró bunkónak, aki kurvanyázik, amikor rendreutasítják, majd leül és kanyarít magának egyet a szalonnájából. Nagyon cukor :) egyszer utaznál BA-val, olyan szépen letartóztatnának a pattogásért, hogy ihaj, szerencséd, hogy a Wizz-nél elnézőbbek (egyelőre).

kritikusolvaso 2009.01.13. 16:10:47

nem a wizz air -rol van szo itt kerem hanem a magyar legitaskiserokrol. es egyaltalan a maygarokrol. bunkok parasztok stb

ennyi

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.01.13. 16:14:26

@Télikert: kik azok a maygarok? mert így első hallásra tényleg nem tűnnek túl szimpinek...máygerik nem? vagy mi?

gyz 2009.01.13. 16:18:40

@Valjan: ezzel a hozzászólással az a baj, hogy nyilván hazudsz, de ha mégsem, az még rosszabb.

B à la Brown 2009.01.13. 16:21:18

@rexter: decemberben ferihegyi sztrájk idején a malév stockholmi járatát törölték, wizz meg percnyi pontossággal hozott haza:)

kritikusolvaso 2009.01.13. 16:21:22

a maygarok azok egy fura kis nepseg, guglizd ki aztan majd megint szmog lesz bydapesten

Tiboricus Maximus 2009.01.13. 16:22:08

En Emirates-sel utazom. Ott nem bunkok a legikiserok. Sikeres ember nem utazik fapadossal :P

gyz 2009.01.13. 16:34:26

@T Testver: te fasza gyerek vagy. De megsúgom, hosszú távra senki nem utazik fapadossal.

sYg · http://lokoszt.blog.hu 2009.01.13. 17:11:15

Néha nem biztos hogy megéri udvariasnak lenni, bár ezt a kedves utas a saját bőrén tapasztalta:
T2B, biztonsági ellenőrzés. Az egyik "nagy művészünk" a laptopját az ellenörző szalag végén, annak a szélére rakja.Ellenőr:
- Nincs jó helyen a laptop, vegye le kérem...
- Jó lesz az!!! (pökhendi módon)
5mp múlva a földön, darabokra törve...
- Művész úr, leesett? Eltört?
Kérdés ha keményen szól oda, leveszi-e.

Ennyi.
Aki meg szídja a fapadosokat ne utazzon velük, vagy később ne hisztizen. Ha 5000Ft.-ért vesz jegyet akkor miért nem sipákol? Én fapadosokkal utazom, de ismerem a téma hátulütőit is, de a "nagy" társaságokkal vagyok kapcsolatban a munkámban és azokat is ismerem. ugyanaz mindegyik. Vagy időben érkezik, vagy nem. Vagy törlik, vagy nem. A staff viselkedése meg nem cégfüggő, pont ugyanúgy találkozhatsz a végletekkel, egyik ill. másik társaság gépein.

manualis mammografus 2009.01.13. 17:22:11

@Giga Fika: pedig ha tetszik, ha nem, az angolok hangosak. de pontositok a kedvedert, az angol fiatalok igenis hangosak :)

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.01.13. 17:30:25

@afta: na jó az igaz de akkor is...


Télikert: jaj nem akartam beleszaladni valami őrületes bénázásba...ki gondolná??

manualis mammografus 2009.01.13. 17:37:12

@Télikert: te milyen nemzetisegu vagy? mert vagy meg a 'maygar' torzsi nyelvet is torod becsulettel, ahogy elnezem...

Poha 2009.01.13. 17:38:01

@céerem "azt próbáltam leírni, hogy a fapadoson a széksorok között pont harmadannyi a hely, mint a normál gépeken"

Most miva? ugyanazon gepekkel repulnek a normal tarsasagok is, ugyanugy 2x3 ules van. Ha a vazzeren szelesebbek az ulesek (not), akkor az jo, innit?

manualis mammografus 2009.01.13. 17:38:53

en is furcsan beszelem a magyart mondjuk... hiaba, most ebredtem. van valakinek egy kaveja?

manualis mammografus 2009.01.13. 17:40:43

@Poha: ugyis megmagyarazzak, hogy amikor a romanok elloptak a lovainkat, akkor adtak helyette plusz szeksorokat -> tehat kisebb a hely ;]

Werwolf 2009.01.13. 17:42:46

1. tipus: Kurva sokat repülök. El vagyok magamtol ajulva, mert nem repülök fapadossal. Mindenki proli, aki fapadossal repül. Meg amugy is mindenki, csak en nem.

2. tipus: Repülök fapadossal. Persze sokat. Menö vagyok, szarom a penzt, ezert fizetek 5 ezret a repjegyert. Ezert el is varom, hogy az egesz repter körülugraljon es kinyaljak a seggem.

3. tipus: Utalom a magyarokat, mert bunkok. Sokat utaztam eletemben, mar voltam Ibizan, Lignanoban, meg ketszer "Görögbe". Söt, 89-ben Becsben is hütögepert. Mindegy merre megyek, de a magyarokat kerülöm, mert bunkok. Onnan tudom, hogy Becsben is, Ibizan is, meg Lignanoban is bunkok voltak.

4. tipus: Törpe kisebbseg. Sajnos. Neha repül. Neha nem fapadossal, neha igen, ha tenyleg megeri. Es nem az egojaval foglalkozik, hanem kulturaltan közlekedik.

Poha 2009.01.13. 17:53:09

bocsika, ezt elbasztam ... :-) Ez nem neked szolt... a labamnak telleg kevesebb a hely ... a folyoso temajara akartam de en inkabb mar kussolok :-)

"@céerem "azt próbáltam leírni, hogy a fapadoson a széksorok között pont harmadannyi a hely, mint a normál gépeken"
Most miva? ugyanazon gepekkel repulnek a normal tarsasagok is, ugyanugy 2x3 ules van. Ha a vazzeren szelesebbek az ulesek (not), akkor az jo, innit?"

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.01.13. 18:02:01

a wizz általam használt gépein 3-3 ülés van a folyosó mindkét oldalán.

Eivissa 2009.01.13. 18:12:33

Egy családtagom gyógypedagógusi diplomát szerzett, 2 évig dolgozott gyógypedagógusként, majd légiutaskísérő lett. Az utóbbi 4 évben min. 2-3 havonta repülök egyszer sajnos, általában Wizzzzzel, és mindig azt fontolgatom, hogy megkérdezem, hogy a többiek is ilyen előképzettséggel rendelkeznek-e, mert szemlátomást elengedhetetlen az éppen repülő utazóközönség mellé pontosan az ilyen "nem vagyok hajlandó bekötni az övemet, haha!" típusú emberek miatt.

Ahhoz képest, hogy az átlagos pincér vagy bolti eladó Magyarországon micsoda kelletlen, mogorva sunkó, a légiutaskísérők szerintem Nobel-békedíjat érdemelnek, de mindenesetre örülök, hogy végre sikerült találni ellenpéldát is.

Zzoorroo 2009.01.13. 18:19:19

Abban a pillanatban, amikor egy "igazi", nem fapados legitarsasag is 10-12 ezerert elvisz Pestről Londonba, majd ebbol a penzbol vissza is hoz, en se fogom igenybe venni a fapadosokat.

Kell a faszomnak a malevos szikkadt szendvics es masfel decis poharban (mosoly nelkul) adott felvizezett almale, otvenezer forint kulonbozetert.

vagodeszka 2009.01.13. 18:22:20

Tudom UFO vagyok, de eddig nekem csupa pozitív tapasztalataim vannak a Wizzairrel. Mindig percre pontosan érkezett és mindig még sietve is érkezett a helyszínre. Legénység mindig kedves volt, utastársakra se volt semmi panaszom.

Szerintem sokkal rosszabb, ha egy magyar helyett egy távol-keleti fazon ül be melléd egy gépen. Nekem volt szerencsém egy Malév Bar-Bud járaton egy ilyen mellett ülni, az egy dolog, hogy mindent szürcsögve iszik, csámcsog mint az állat, és olyan bunkó módon beszél angolul, mint az állat, de fészkelődik, lazán belédkönyököl és utána mintha misem történt volna, de olyan baromi hangosan horkol, hogy borzasztó. Út végére már röhögtem bármilyen megmozdulásán, mert tényleg kabaré volt...

Fapadosok közül amúgy szerintem a Skyeurope volt a legjobb. Potom összegért előre lefoglalhattad a helyedet és így nem volt tülekedés, nem volt izgalom, hogy hova jut helye az embernek... Igazán sajnálom, hogy kivonultak a hazai piacról.

Amúgy látott már valaki hetero légiutas kisérőt?

2009.01.13. 18:25:11

Nem szolok hozza a magyarozashoz, de a londoni repterekhez kepest idegesito, ami Ferihegyen folyik sorbanallas cimszo alatt... Tomeg, ussuk egymast... Nem lehetne legalabb egy szalagkorlatot felallitani?

Fogj ket angolt, kesz a sor. Fogj ket nemetet, kesz a bizottsag. Fogj ket magyart, kesz a cirkusz ;)

Zzoorroo 2009.01.13. 18:25:36

@vagodeszka: Himnemuben nem :) Egyszer megdugtam egy sztyuvit, o heteronak tunt.

NaomiHenger · http://zseer.blog.hu 2009.01.13. 18:34:05

Magam is gyakran veszem igénybe a wizzair "szolgáltatását" és számos érdekes stortyt tudnék felsorakoztatni a 6 órás késéstől kezdve a törött vállú anyám részére megtagadodd elsőbbeségi beszállításig, de inkább nem teszem. Kevés pénzért ilyen szintű szolgáltatás jár. Amíg egy BUD-BXL pl. megúszható 60 euróból, addig ne várjuk, hogy az utaskísérő kedves legyen és a horror pénzért vásárolt, minősíthetetlen állagú szendvics átnyújtásakor még mosolyogjon is. Ez egy fuvar a sokból, "olcsóért". A választás mindenki számára adott. Én magam nem vagyok hajlandó vagyonokat költeni egy jegyre, ezért inkább csendben megpróbálom átvészelni az utat.2-3 havonta kibírható . Ami pedig a magyar utazóközönséget ért kritikákat illeti,teljesen egyetértek, valóban az egyik legtaplóbb. Számtalan alkalommal utaztam már úgy, hogy a mögöttem lévő sorban még a felszállás megkezdése előtt előkerült a házipálesz. Ki is lötyögött kicsit, de az kit érdekelt. Brüsszelig elillant a cefreszag.

vagodeszka 2009.01.13. 18:34:13

@Zzoorroo: ott a pont, természetesen férfi légiutas kisérőre vonatkozott a kérdésem :D

baraka 2009.01.13. 18:38:00

@Hun.Spb: Te Tirgu-Mures-be repülsz baszott csonkamagyarországi, nem Marosvásárhelyre? Jellemező!

A wizzairrel sokat repültem, a késéseket leszámítva nem tapasztaltam semmiféle gubancot.

mikka 2009.01.13. 18:40:00

na akkor..

wizz easyjet ryan es ha meg valaki esetleg tud mas fostalicska cegeket.. Legikiserok tomegesen verbuvalodnak, kovetelmeny: irni olvasni, kicsit beszelni,atlagosan kinezni, 20 metert uszni egy koszos medenceben es egy olyan logikai teszt kitoltese ami egy jobb kepessegu altalanos iskolasnak kb 10 perc. ezek utan atveheted a ceges nyakbaakasztos kulcstartodat, a szines [cegszinek ] kabatodat es a honap vegen a 800 gbp fizetesedet. Na akkor ujra.. Ezert a fizetesert nem kapsz IQ lovagokat es hercegnoket. A kelepce az hogy a sotetebje meg elhiszi hogy vilagot lathat az easy vagy wizz vagy ryan air szineiben :) persze ez nem igaz de azert hisznek benne. A kivetel minimalis. Vannak akik szeretnek repulni, szeretik a epeket es szeretek emberekkel foglalkozni.. ahogy talalsz olyan apolonot is aki mosolyogva mos ki a sajat fekaliadbol ha szukseg van ra..persze azert ritka az ilyen elhivatottsag.. Gyoker a magyar legikiserok tobbsege csak ugy mint az angol nemet es szlovak vagy barmilyeen nemzetisegu. Repulj Virgin Atlantic gepen vagy egy Cathay Pacific jaraton es latni fogod a kulonbseget. Ott is higul a szakma de azert meg vannak tartalekok.. Elhiszem hogy bunkok voltak a wizz jaratan, elhiszem hogy az utazokozonseg nagy resze is gyoker..de azert remelek..akar hanyszor ulok fol egy ilyen "olcso" jaratra mindig kedvesen es szepen viselkedek, ha nem azt kapom vissza akkor panaszkodom ahol kell. Valaki irta hogy az angolok gyokerek.. Teljesen igaza van, gyokerek szinte minden szinten.

Shopping 2009.01.13. 18:58:32

azé mer 5000 a jegy - nem kötelező a jegyolcsóságával fordított arányban nagy parasztnak lenni.

Az étteremben amikor csak egy kávét iszol meg egy kólát, ahelyett hogy bélszínt rendelnél, nem küld így el a picsába a pincér...

A gyökér kurváját tuti belököm a székek közé (persze csak megérkezés után itthon Ferihegyen)

manualis mammografus 2009.01.13. 19:01:50

@Shopping : de, elkuld. foleg, ha az egy kaved araert elvarod, hogy haptakban alljon es mosolyogjon melle...

hafez 2009.01.13. 19:02:49

Ó, nem kell fapados társasággal utazni ahhoz, hogy bunkó személyzettel találkozzon az ember. Nekem egy lány ismerősömet alázták porig az ALITALIA egyik milánói járatának fedélzetén a férfi (!) légiutas-kísérők.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.13. 19:09:08

@Alikam: Még szerencse, hogy repülőgép-szerencsétlenségekben nem a lecsúszott rétegek, hanem az ilyen beképzelt sznob seggfejek döglenek meg, mint te! Nem kár értük, sőt! Attól, hogy valaki nem utazik repülővel hetente 14-szer, még nem kéne talán lenézni!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.13. 19:11:36

@Werwolf: bocs, de az, hogy Keleti Györgyi kint dolgozott kurvaként, már régóta tény, amióta megtalálták neten az adatlapját a kuncsaftok lelkes kommentjeivel. Mivan, meglepődtél?

capor_ 2009.01.13. 19:13:14

Azért nem tudom mit vártok egy fapadostól.. Ígyis a jobbak között van a Wizzair... Hirtelen csak az Airberlint tudom jobbként megemlíteni. (a norwegian.no, ryanair, easyjet, skyeurope-nál biztos hogy jobbak)

Valjan 2009.01.13. 19:13:45

@gyz: Minek hazudjak?!Tobb lesz a lovem?!
sajnos a "megroszabb" verzio az igaz!
Egyszer mar vegre Tanuljon meg a Magyar UTAZNI,a Wiccair pedig utaztatni!

manualis mammografus 2009.01.13. 19:14:58

@megélhetési sünöző - Sün és sünhődés: es ha egyszer veletlen a te geped pottyan le, akkor megdol az elmeleted? vagy akkor valsz te is bekepzelt, sznob seggfejje egyszeru, frusztralt megmondoemberbol? sosem ertettem miert jo azert valakinek a halalat kivanni, mert mas a velemenye...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.13. 19:24:40

@afta: A bunkóság is egy véleményt képviselhet, ebben igazad van. de egyszerűen felkúrja az agyamat, amikor valaki ilyen pöcs. Ha neki ringott volna Kőbányán a bölcsője, lehet, hogy ő sem itt tartana, és csak nézné irigykedve a Kőbánya felett alacsonyan elhúzó repülőket. Ti amúgy tudtátok, hogy Magyarországon 3 millió ember él létminimum alatt, akiknek nem az a legfőbb problémájuk, hogy pofákat vágott a sztyuvi, hanem az, hogy holnap nincs mit enniük hoppá. Nektek természetes az, hogy mindennap repültök, másnak meg nem az. Nem tudtam, hogy a Homárt csak azok olvashatják, akik évente min. 300-szor ülnek repülőre, mert ha tudtam volna, nyilván nem jövök ide, mert ezt nem mondhatom el magamról. Semmi gondom azzal, hogy valaki az élet napos oldalán él, de ha ennyire bunkó, azt azért nem fogom csendben elnézni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.01.13. 19:27:13

nem tudom mit vagytok oda ezzel a repkedessel, mintha dicsoseg lenne, vagy verseny, ki mennyit repul
en kifejezetten utalom
belthato tavolsagra kocsival megyek
6-8 oras vezetesig, mert ha repulok, akkor csek in csek out, ellenrzes repterrol be a varosba es akkor meg kocsit berelni es ugyanott vagyok
mondjuk itt az uhalozat nem rossz es a benzin sincs az egekben

korinthia 2009.01.13. 19:36:20

gyz: hangosan rohogve olvastam a bejegyzesedet arrol, h az utazomagassag elerese utan varazsutesre felpattan 15-20 ember hugyozni vagy pakolni...
rendszeresen es sokat repulok es tenyleg mindig igy van...
koszonom, tenyleg jot rohogtem :-)

zigzeg 2009.01.13. 19:52:49

Sok légitársasággal utaztam, többek között WizzAirrel is. Nekem még nem volt bajom velük, bár a járataik kihasználtsága magas, ezért tényleg kényelmetlenek a tülekedők meg bénázók a le/felszállásnál,... Eddig a legtöbb horror az Alitaliával ért, elég faragatlanok voltak mindegyik alkalommal. Utolsó előtti a törökök Isztambul-Tirana járata volt, de hát ott az utasok se voltak egyszerűek :) és eddigi repülős tapasztalataim alapján a törökök amúgy nagyon kedvesek meg korrektek voltak. A Malévvel sokáig hadilábon álltam, nem értettem, mire kap nemzetközi díjakat, de aztán repültem az Alitaliaval meg az Aeroflottal, és rájöttem, hogy a Malév egészen frankó. Az Aeroflottal se értek attrocitások azon kívül, hogy átvágtak 100 dollárra Bishkekben, meg hogy a Tupoljevjeik nem túl kényelmesek. A fedélzeten mindig nagyon kedvesek voltak, egyszer még valami orosz versikét is énekeltek nekünk jókedvükben a Seremetyevón. Szóval nekem az ilyenek, mint a WizzAir, a SkyEurope vagy a RyanAir simán állták eddig a versenyt a nagy hagyományos légitársaságokkal szemben, és eddig egyetlen légitársasággal kapcsolatban érzem csak úgy, hogy messzire fogom őket kerülni lehetőleg, és ez a tahó Alitalia - akit kérdeztem, mindenki csak panaszkodott rájuk.
Wizzel különben még 5-10 percnél többet nem késtem. Múlt télen repültem úgy velük, akkora szél volt, hogy a norvégok lemondták a járatukat inkább. A Wizz meg felszállt (nagy élmény volt abban a szélben) vagy 15 perc késéssel, de utazómagasságban akkora hátszél volt, hogy összességében 10 perccel korábban hazaértünk :)

Wizz Air 2009.01.13. 20:11:04

BIRKÁK
Azt hiszitek sikeresek vagytok
mert velünk utaztok ???
Ha nem tetszik a rendszer , növesszetek SZÁRNYAKAT !!!

ayan 2009.01.13. 20:17:27

Sziasztok, 2004-ben utaztam utoljara fapadossal, azota inkabb hagyomanyos legitarsasagokkal de elmondhatom,hogy egy ideje mar a Malevot is igyekszem kerulni mert nem szeretem ha huzgaljak az utasokra a stewardessek a szajukat. Ferihegyen pedig a csekkolostol a borondcsomagoloson at a biztonsagiakig mindenki beszol. Vannak kivetelek is, olyanok akik kedvesek es udvariasak a szinten udvarias utasokkal,de egyre kevesebben vannak sajnos.Sziasztok

manualis mammografus 2009.01.13. 20:25:12

@megélhetési sünöző - Sün és sünhődés:

24 eve elek kobanyan, kolyok koromban mindig vagyakozva neztem a felszallo gepeket es tudtam, hogy nem fogok tudni egyhamar felulni az egyikre. szerintem a posztnak semmi koze a magyarorszagi gazdasagi helyzethez, a letminimum alatt elokhoz es a politikahoz egyaltalan. ellenben puszta irigysegbol - legalabbis szerintem ez gerjesztette benned az indulotakot, holott nincsen okod ra - nem kivanjuk masok halalat semmilyen formaban. en a kobanya moziban szereztem az elso mozis elmenyt, a rottenbiller parkban szivtam az elso stikacigit es a halom utcaban kaptam az elso pofonomat - egyiket sem cserelnem el semmiert -, de nem erzem magam hatranyos helyzetunek emiatt.

ati27 2009.01.13. 20:29:59

Hát nem tudom.. Nekem annyi gondom volt a wizzairel, hogy a sztrájk miatt töröltek egy járatot. A személyzettel kapcsolatban: Soha nem volt velük gondom.. Még most is mosolyogtak, pedig igencsak késői géppel jöttünk. Csak annyi kell hogy te is emberszámba vedd őket! Hidd el, ha beszállásnál szép nagy mosollyal rájuk köszönsz, azt ugyanúgy visszakapod tőlük! A pakolás az tényleg egy kicsit gáz, mert ha a rekeszbe pakolsz akkor tuti félig kilógsz a folyosóra.. De kellő figyelemmel megoldható kisebb zavar nélkül. A másik, ahogy észrevettem nem nagyon figyelik a túlsúlyos, túlméretes kézipoggyászokat. Sokan ezt pofátlanul ki is használják. Akkora bőröndöket hoznak fel kézipoggyászként, hogy ihaj.. Ja most szombaton valamelyik észlény nem birt 1 óra 50 percet bagó nélkül.. és a budin bagózott...

manualis mammografus 2009.01.13. 20:36:37

ellenben lassan kene mar valami poszt, mert ezt mar kiveseztuk a szetnyilo szemeremajkakra vetulo surlofeny meg annyira nem mozgat :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.01.13. 21:05:28

én tökjót küldtem de nem tették ki :( pedig hatalmas lehetőségek voltak benne a beküldő fikázására :)

Mogyoró007 2009.01.13. 22:22:23

Én rengetegszer utaztam wizzair-rel (is) és soha nem tapasztaltam náluk ilyet. Inkább az ellenkezőjét. Vmi kirívó esetet foghatott ki a pasas (?).

deputy sheriff 2009.01.13. 22:26:51

Latom megy a versenges, hogy ki mennyi ezermilliard merfoldet repul percenkent.
En nem szamolom, de ha akarnam sem tudnam, mert igazi "szabalytisztelo" polgarkent, 1-1,5 oraval az indulas elott kitolom az arcom a repterre es altalaban az elso utam a barba vezet, nem a kapuhoz. Utana meg altalaba vagy elalszom es otthagy a gep, vagy a gepen alszom be es a sztyuvi ebreszt fel, hogy szeretnek-e itt leszallni, vagy tovabb mennek-e esetleg Chicagoba. Szoval en aztan konnyu eset vagyok, meg perecet sem hoznak nekem, mert latjak, hogy almomban epp a nyalam folyik le a vallamon, ugyhogy biztos valami finomat fogyasztok epp, egy masik dimenzioban.

deputy sheriff 2009.01.13. 22:29:05

@deputy sheriff:
Meg annyit akartam hozzatenni, hogy altalaban szemelyzettel maximum akkor talalkozom, mikor a biztonsagiak levetetik velem az ovemet, mert csipog az a loszar es lehuppan a gatyom a bokamra.
Akkor esetleg szolnak, hogy huzzam fel es menjek az utamra. A Check-in-t elintezi helyettem valami automata, beutom a nevem, kidobja a beszallokartyat, kinyomtatja azt a fecnit amit ra kell tekerni a csomagra, azt rabaszom a futoszalagra, aztan viszlat ivan.

A jegesember 2009.01.13. 22:41:21

Csillió-millió-billió utam volt már WizzAir-rel (igen én is qrva gazdag és tökös gyerek vagyok) és soha nem volt panaszom! Ellenben az utasoknál volt bőven kivetnivaló. Szaros pelenkát az ülészsebbe (ha olvasod te görény kurva, üzenem halj meg a gyereked szarában-taknyában fulladva), véres tampon otthagyva a wc-ben, rágógumi mindenhol, tahó viselkedés stb. Kézipoggyászként felhozza a nagymama asztali varrógépéhez hasonló méretű koffert (amit már a wcben kell tárolni mert nem fér be SEHOVA) nyáron pedig a hűtőtáskát (tele hurkával és fokhagymás tokaszalonnával). Ez nem a személyvonat Ököritófülpös és Tibortelep között te fosivó atka! Minek mész külföldre, a londoni Tescóban olcsóbb a pamut pantalló? Kurva nagy Úr vagy az 5ezer forintos jegyeddel, stílusod alpár-Poirot és csodálkozol, hogy leugatnak mert épp az életedet készülnek megmenteni azzal, hogy felhívják a figyelmedet, hogy ne a hét éves kisgyerekedet ültesd a vészkijárathoz! Hát ez kijött:))))

manualis mammografus 2009.01.13. 22:49:10

@A jegesember: megjegyzem a te stilusod sem kulonb az alsomocsoladi bakterinasenal...

Mogyoró007 2009.01.13. 22:56:52

lehet hogy ő is sztyuvi?:)) Azért jót rötyögtem...

A jegesember 2009.01.13. 22:58:24

@afta: Kritikád szíven talált:)))

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.14. 00:06:06

@afta: Jó, rendben, túloztam. Nem kívánom senki halálát, csak valamivel próbáltam felhívni figyelmét a bunkóságára. Nem sikerült...Nem irigykedek rá, hálistennek nem vagyok irigykedős típus. Én is ültem már repülőn többször, és eljutottam nagyon szép helyekre a világban, és boldog vagyok, hogy ez megadatott nekem, mert bár lehet hogy más százszor több helyen járt, tudom, hogy valaki egész életében sem fog eljutni ennyi helyre. Azt, hogy másnak mije van, magasról leszarom, de azt már nem, ha bunkózik, vagy arról ítél meg vkit, hogy pl. hol lakik. Kurvára nem ezen múlik semmi. A rózsadombon is laknak seggfejek, akiknek kilóg a kapanyél a szájukból, de apuci a seggük alá rakta a mercit Alfatex bőrhatású üléshuzattal. Viszont az ilyen IQ nulla "bajnok" ne szóljon be annak, aki esetleg szerényebb körülmények között él, de mondjuk van egy-két diplomája (tudom, surmó gazdag "nyócosztájos" vállalkozóéknál divat ezt is fikázni) és a maga erejéből él, nem a gazdag faszija vagy a férje tartja ki, vagy apuci, mondjuk. Ha még mindig nem világos, akkor tudjátok be annak, hogy este van és fáradt vagyok, munka mellett fárasztó a vizsgaidőszak. Köszönöm a figyelmet.

dwdHU 2009.01.14. 00:59:09

te ugattal be neki, orulj hogy nem lebasztak a geprol.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.01.14. 07:38:07

amúgy ez nagyon jellemző magyar szokás, hogy a magánéletünket és a privát bajainkat, no meg a nullához konvergáló munkabirásunkat magunkkal visszük a munkahelyre és az ügyfelekre ontjuk. Az ügyfél pedig igenis legyen megértő, mert én ma már voltam Brüsszelben, meg ma már bejött ezer hülye vásárló, meg ma már hatszázszor elmagyaráztam ezt, meg minek zavar, nem látja, hogy kávézom, és amúgyis negyedóra múlva zárás, minek jön be ilyenkor az ilyen.
Szóval kifogás mindig akad arra, hogy épp miért nem kell ügyfélközpontúnak, segitőkésznek, udvariasnak lenni.

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.01.14. 13:09:30

@vagodeszka:
Férfi légiutas kísérö nincs. Csak a külsö jegyeik emlékeztetnek férfira, egyébként mind nö.

Alex_79 2009.01.14. 15:55:59

@malenykij polgar: nemrégen voltam Londonban és az egyik kisérő férfi volt! (wizzair)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.14. 20:31:56

@Rékuc: A sztyuvik azért kapják a nem is oly kevés fizujukat, hoy vigyorogjanak. Azért elég jól megfizetik ezt a vigyorgást. Akkor meg mi az hogy nem?

manualis mammografus 2009.01.15. 01:11:55

@hagyma: nem ertitek a viccet :/ igazi ferfi nem megy pesztronkanak (sztyuinak). meg viccbol sem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.01.15. 03:38:05

@afta:
en asziszem ertetttem, csak ugy gondoltam miert ne?
nem ma smint egy pincer, csak repul
meg hajon is elfog=gadjak, me' ne lejetbe repcsin
j\ha nem utalnek igy repulni en is kiprobalnam

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.01.15. 09:04:24

@Alexgraphics.hu: Csak úgy nézett ki, mintha. Otthon várta a barátja.
Érted már? Érted? Miért kell minden poént a magyarázattal agyonütni?

orc2 2009.01.18. 12:06:00

Kedves Utastársaim!
Sokan abban a tévhitben éltek, hogy csak az számít, hogy a légiutaskísérő mosolyog-e, és ha esetleg nem, akkor ő már bunkó... És hogy vajon miért türelmetlen, amikor 2 ember feltart 60 másikat a repülő keskeny folyosóján mert annyira önző hogy nem veszi észre magát és a többi utastársát?
Ettől függetlenül a fent leírt eset elég nyersül hangzik, és egyetértek, hogy ilyet nem mondhat senki egy utasnak, de ne felejtsük el azt sem ami pl. éppen pár napja történt NewYork-nál, amikor 150 embert menekült meg a talpraesett személyzet segítségével ebben a példátlan esetbena a Hudson folyón. Talán egy percük lehette mindenre, és ilyenkor kell elgondolkodnunk, hogy nem biztos, hogy éppen a mosolygós légiutaskísérő lesz az, aki megment bennünket, talán éppen a morcos... ;-) Csak azt akarom mondani, hogy ne ítéljünk (el) elsőre...

Navarone 2009.02.16. 13:23:24

@Rékuc:

Tökéletesen igazad van... Hihetetlen, hogy képtelenek egy picit várni.

Navarone 2009.02.16. 13:26:41

Egyébként ha az utazóközönségre lehet panaszkodni, hát a svédek ritka bunkók!!!

Állok Helsingborgban, hogy visszamenjek Helsingőrbe (Svédországból Dániába), és nyomják a hátam, löknek, egy fiatal apuka nyomja az oldalamnak a babakocsit, nyilván azt hiszi, csak azért állok a sorba, hogy zavarjam, nem azért, mert ÉN IS SZERETNÉK FELMENNI A KOMPRA... Csak a jólneveltségem tartott vissza, hogy beszóljak neki.

Navarone 2009.02.16. 13:30:00

@sambalabammbumbumm:

Már bocsi, de nem fogok EZER FORINTOT fizetni egy szendvicsért a gépen. Nincs megtiltva, hogy vihessek magammal egy-egy szendvicset.
süti beállítások módosítása