Tékozló Homár

Az ember, aki kiborult, mert a korlátlan mobilnet nem is korlátlan

2009.03.17. 08:27 | szily | 225 komment

Vannak még igazi, régivilágbeli Naiv Ügyfelek, akik a legelkoptatottabb, klasszikusnak számító átverésen is képesek úriember módjára felháborodni. Olyan alapigazságokon, mint hogy a magyar korlátlan mobilnet hazugság. Ismerjék meg Benedeket, akinek nem mondták meg, mit töltött le, csak letiltották. Most fel akar mondani, kötbér nélkül a Pannonnál, muhaha!


Levelemmel azért fordulok Önökhöz, hogy az Önökkel 2009.12.21.-én kötött előfizetői szerződésemet felmondjam.
 
Indoklás:
Az Önök által "KORLÁTLAN" jelzővel aposztrofált internetszolgáltatás (Pannon Internet Éjjel-Nappal) sajnos nem felel meg a valóságnak. Szándékosan használtam nagy betűket, hiszen Önök ezzel a jelzővel reklámozzák szolgáltatásukat, és szándékosan használtam idézőjelet is, mivel az Önök szolgáltatása NEM korlátlan.
Nem korlátlan, mivel Önök a szolgáltatást saját kényükre-kedvükre korlátozzák. Ugyan csak a sebességét, de ez pont elég arra, hogy a "KORLÁTLAN" jelző értelmét vesztse (hogy világos legyen: ha valami korlátlan, az térben, időben, mennyiségben, sebességben, és a világmindenség minden értelmezhető mennyiségi- és mértékegységében korlátlan, ha ezek közül csak egy is csorbul, a "KORLÁTLAN" jelző sajnos már nem állja meg a helyét)
 
Úgy látszik, Önök elfelejtettek utánanézni a fogalom jelentésének, vagy megpróbálták azt saját céljuknak megfelelően értelmezni, mindegy, a végeredményben ez nem számít. Sajnos Önök olyan "szolgáltatást" nyújtanak, ami használhatatlan, és a fent említett definíciónak csak részben felel meg. Önök becsaptak, engem, és még néhány (remélhetőleg kevés) ÜGYFELET (tudják, azokat az embereket, akik Önöknél előfizetők, és akiknek a pénzéből Önök fizetést, prémiumot, meg egyéb hasznos juttatásokat osztanak, profitot termelnek, és a valóságnak nem megfelelő reklámokat készítenek, és kürtölnek világgá, minden lehetséges fórumon).
 
Nem úri passzióból választottam mobilnetet: munkám során nem egy irodában, kényelmes székben ülve dolgozom, hanem sokat utazom, és képzeljék, nemcsak vicces e-maileket, hanem FÁJLOKAT töltök le és küldök. Mivel nem tudom előre, mennyit fogok küldeni/fogyadni, sőt, azt sem tudom előre meghatározni, mindezt honnan fogom megtenni, ezért választottam KORLÁTLAN MOBIL internet előfizetést. Úgy látszik, rossz szolgáltatónál (bár a sportszerűség kedvéért megjegyzem, hogy telefonelőfizetésemmel, és a hozzá járó szolgáltatásokkal soha semmilyen problémám nem volt, ezért is döntöttem Önök mellett, mikor KORLÁTLAN MOBIL internetre fizettem elő).
 
Külön kifogásolom az eljárást, ahogy a szolgáltatást korlátozzák (jó kis paradoxon: korlátlan, de korlátozzuk), nehogy már az ÜGYFÉLnek (definíciót lásd feljebb) tudomására hozzuk, hogy amit épp csinál, az - Önök szerint! - nem fér bele a "KORLÁTLAN" szolgáltatásba. Nincs értesítés, nincs felvilágosítás (az Ügyfélszolgálat munkatársa nem tudott a korlátozásról, mikor felhívtam), egyszerűen csak letiltás van, az ÜGYFÉL az ÜGYFÉL marad, azt csinálunk amit akarunk, mert mi vagyunk a szolgáltató (tudom, én pici porszem vagyok, de ha az általam nyújtott szolgáltatást ilyen minőségben teljesíteném, hamar felkopna az állam). Az Önökkel kötött szerződésben (2. pont, használattal kapcsolatos kiegészítések) kikötik, hogy idézem: "Olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején(!!!) a sávszélességet csökkenteni". Mivel én ilyet nem használok (informatikus mérnökként tisztában vagyok ezen alkalmazások veszélyeivel), így nem értem, milyen indok alapján korlátoznak? Vagy ha már korlátoznak, akkor kérek egy kimutatást, hogy Uram, Ön ekkor és ekkor, erről és erről az oldalról/szerverről, ennyi és ennyi adatot töltött le/fel, ez pedig nem fér bele a köztünk köttetett szerződésbe (bár ha van ilyen listájuk, az jogi szempontból azt hiszem erősen kifogásolható).
 
Mindezeket figyelembe véve a szerződést felmondom, és mivel Önök nem tartották be a szerződésben foglaltakat (2. pont, Havidíjban foglalt adatforgalom: KORLÁTLAN forgalmi keret), ezért a hűség lejárta előtti felmondással járó kötbért nem vagyok hajlandó megfizetni. A modemet természetesen visszaszolgáltatom.
 
Előfizetői számom (mobilnet): 20 52 xx xxx, jelszavamat az adatvédelemre hivatkozva nem írom le, ha szükségük van rá, hívjanak a 20 yyy yy yy-es számon.
 
Levelemet továbbítottam a Gazdasági Versenyhivatalnak, a Nemzeti Fogyaszóvédelmi Hatóságnak, valamint a Tékozló Homár internetes fogyasztóvédelmi oldalnak, és természetesen válaszukat is publikálni fogom a fent említett fórumokon.
 
Üdvözlettel:
Körtvélyesi Benedek

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leszálló ág 2009.03.17. 08:30:52

Második!
De el is olvastam!
Ez FONTOS!!!!

buksikutya 2009.03.17. 08:31:04

korlatlan az adatmennyiseg, csak a sebesseg csokkentett

buksikutya 2009.03.17. 08:35:00

a level amugy jo, es jogos is, es szarjon sunt a masik ket mobilszolgaltato is.

maincoon © 2009.03.17. 08:35:30

éhgyomorra túl nyomasztó...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 08:36:07

Azért az tényleg durva lenne, ha a KORLÁTLAN szót ténylegesen úgy vennénk, ami a jelentése mobil internet kapcsán. Most gondoljatok bele, elkezdesz letölteni valamit, és mivel korlátlan, akár 7 Gb/s-el is lehúzhatnád :)

De Benedeket sajnos nagyon átverték (remélem hozol a zsákodban egy kis meleget [nem homoszexuális fiatalra gondolok] és elhajtod a búsba a havat, esőt, hideget). Jól tetted, hogy a GVH-hoz fordultál, meg persze ide, mindenesetre egy kimutatást azért meg kéne nézni, hogy hol, mikor, mennyi adatot töltöttél le. Bár informatikus mérnökként egy féreg behatolása a rendszerbe is megkérdőjeleződik, amik előszeretettel töltenek le adatokat.

maincoon © 2009.03.17. 08:37:13

@Impega: mit tervezel, hogyan szeretnél ünnepelni? ;) egy bográcsos ebéd pontban 14:00-kor műemléki környezetben?

betépett felhasználó 2009.03.17. 08:38:44

hogy világos legyen: ha valami korlátlan, az térben, időben, mennyiségben, sebességben, és a világmindenség minden értelmezhető mennyiségi- és mértékegységében korlátlan, ha ezek közül csak egy is csorbul, a "KORLÁTLAN" jelző sajnos már nem állja meg a helyét.

NEM ERTEM!!!
akkor en most korlatolt vagyok?

Harlequin 2009.03.17. 08:38:58

"Levelemmel azért fordulok Önökhöz, hogy az Önökkel 2009.12.21.-én kötött előfizetői szerződésemet felmondjam."

Mi ez, vissza a jövőbe?

Dakota74 2009.03.17. 08:40:08

Ez a levél a jövőből jött?
2009 dec 21.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.17. 08:40:14

Vodafonnál eleinte (új üzletszabályzat bevezetése) iszonyatos lassítás volt. Azért kellett a korlátlan net mert nem elég az 5 giga (10-20 kell havonta) erre lassítanak...

Utána megszoktam, nem is lassítanak már annyira, és töltögetni is lehet, csak az Artisjus meg ne tudja :D

maincoon © 2009.03.17. 08:40:25

@Harlequin: vannak akik tudnak figyelni még reggel is :D grat!

staropramen 2009.03.17. 08:41:06

Sztrovacsekek!
nekem nagyon tetszik a "korlátlan" fogalmának ilyen filozófiai magasságokat megvillantó bemutatása.

leszálló ág 2009.03.17. 08:42:14

A sztoriról Markos ákcentussal eléadott, rőzsehordó anyókás meséje jut eszembe:

"Hány éves vagy te fiam
és még hiszel a mesékben?"

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 08:42:20

a mobilinternet nem szolgáltatás!
a mobilinternet a felhasználó kizsákmányolása!

mikor fogják fel egyesek hogy magyarországon egy így működik????

Impega 2009.03.17. 08:42:57

@maincoon ♀: Talan ez igy jo is lenne :D. A pezsgot pedig megfelelo meretu hutoben behuthetnenk

maincoon © 2009.03.17. 08:45:08

@Impega: nem lehet már ma elkezdeni? iszonyú álmos vagyok, jó lenne valami, ami felborzolná az idegsejtjeimet. a hűtött pezsgő pont alkalmas erre :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 08:47:14

posztolót lehet már fikázni?

mindegy elkezdeném.

a KORLÁTLAN szóról neki is érdekes elképzelése van. úgy gondolja hogy minden egyes büdös paraméter korlát nélküli? láttatok már végtelen sávszélességet? a posztoló szerint ez a minimum egy korlátlan csomagnál.

nyilván nem olvasta el az áeszeffet, most meg itt pampog.

de gondolom holnap pereli majd a mosoporgyártót, mert az intelligens mosópor nem csinálta meg a gyerek matekleckéjét.

az ilyenekkel tele van a faszom. egy szón lovagol, hogy hogy értelmezi, és a cég hogyan. el kellett volna olvasni a pannon mit ért korlátlan alatt. megtehette volna, és a szerződés aláírása előtt berágni ezen.

É2I 2009.03.17. 08:48:37

A levél korrekt.
De informatikus mérnökként nem értem, mi a veszélye a P2P protokollnak? Válaszolok is : semmi.
Csak a nagyok azt szeretnék súlykolni, hogy illegális, veszélyes, csúnya vírusok melegágya.
Egyszer már föl kellene fogni, hogy nem csak ezt a lehetőséget lehet rosszra használni.
Értem én egyébként, hogy nehezen ellenőrízhető az adatforgalom és ettől félnek, mint a tűztől.

Viszont a Pannonnak bizonyítani kell, hogy használva lett az adott protokoll. Akkor kiderülne a turpisság.

Impega 2009.03.17. 08:48:41

@Hurrá Torpedó: Igy van es kulonben is, azt is mindenki tudja, hogy a parhuzamosak a vegtelenbenn osszeernek

lótumfaktum 2009.03.17. 08:48:57

korán reggel iljlyen hosszant írni! mivan?

pingpong 2009.03.17. 08:51:27

minden szolgáltató visszavonta a korlátlan opciót és e-mailben kellett volna (vagy sms-ben) értesíteni benedeket erről, ill. felejánlani neki a szankció nélküli szerződésbontás lehetőségét asszem 8 napja lett volna rá. ehh.

lótumfaktum 2009.03.17. 08:51:27

@Impega: és mivan a fekete lyukakkal?
ha az egyik előtt az van?

Impega 2009.03.17. 08:51:56

@maincoon ♀: Hu, be is halnek, mondjuk ugy egesz napra :D

Ofélia . 2009.03.17. 08:52:23

@Impega: A pezsgő behűtve a hüttő mérete az előírásoknak tökéletesen megfelel.

A műemléki környezet adott(BME) wifi az aulában korlátlan:))

Kell még valami?:)))

YzolSZ 2009.03.17. 08:53:26

korlátlan mobil internet, mwuhaha, ez egy fasság .XD
Benedek! lécci az énzsoltinak meg vigyél egy homoszexuális öreget, azzal tekézzen, váháhá..

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.17. 08:53:33

@Hurrá Torpedó: ha a hirdetésben nagy betűkkel díszeleg a korlátlan szó, akkor nem fogok nekiállni a korlátozásokra vonatkozó részeket keresgélni az áfsz-ben. Nehogy már az ügyfél hibája legyen, hogy megbízott abban, amit hazudtak neki.

movhu 2009.03.17. 08:53:40

Egy egyszerű és valós esetet említek. Egyik ismerős család mániája, hogy a neten néznek francia focimeccseket. Egyszerre nem sokat, nem gyorsan töltenek, a végén mégsem férnek bele a tisztelt szolgáltatók korlátlan mobilnetjébe. Szerintem az ő nethasználatuk teljesen normális, mégis szívatják őket. Nem warezolnak, nem töltenek, le...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 08:53:52

informatikus mérnökként kurva nagy szégyen hogy az olyan alapfogalmak hogy
sávszélesség és forgalom összekeverednek.

az elején arról beszél hogy a sávszélt korlátozták neki, és ezt állítja szemben az ászf korlátlan forgalmi keret kifejezésével ami kurvára nem ugyanaz. a forgalmi kerete most is korlátlan.

és különben is a fájlcserélő csak akkor veszélyes ha valaki hülye hozzá.

egy informatikus mérnöknek ezeket illene tudnia. ezért tart itt ez az ország, mert ilyen szar informatikusokat képez.

dragi · http://digisample.hu 2009.03.17. 08:54:15

Teljesen igaza van, csak egyszer már a hatóságok lépnének a tökére a szolgáltatónak ilyen esetben...

Ofélia . 2009.03.17. 08:55:09

@Hurrá Torpedó:" holnap pereli majd a mosoporgyártót, mert az intelligens mosópor nem csinálta meg a gyerek matekleckéjét."

Korrekt:DDD

Ofélia . 2009.03.17. 08:57:01

@dragi: A korlátlan mobilnet kezdete óta ez így van!!!!!

Na mééér nem lépnek a tükükbe (vaginájukbs)??:))

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.17. 08:57:08

Nem vágom én sem, hogy mi a baj a P2P-vel... (Nem vagyok zinformatikus, biztos azé.)
Boldog névnapot kíván holnapra minden Impegának a Pocsay család!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 08:57:25

@Rékuc:
héhé!
álljunk meg egy szóra. ha kártyafüggetlen mobilt veszek nem állok neki mániázni hogy hábasszameg átvertek, mert a ződász nem megy bele...

az internettel összefüggésben a KORLÁTLAN szó mindíg is azt jelentette hogy mennyiségi letöltési korlát nincs. ennyit nem többet nem kevesebbet.

és ebbe a szóba belemagyarázni egyéb dolgokat nem kéne. ha az illető magyartanár lenne még megérteném a felháborodást. de könyörgöm szakmabeli.

Decesso (törölt) 2009.03.17. 08:58:06

@Hurrá Torpedó: "2. pont, Havidíjban foglalt adatforgalom: KORLÁTLAN forgalmi keret"
ha tényleg ezt írták a szerződésben akkor bizony átbaszták, és nem csak egy szón lovagol ;)

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2009.03.17. 09:00:05

Korlatlanul Korlatolt ;) es mind1ik mobilszolgaltato ilyen szolgaltatasara igaz ... legalabbis ithon ;)

EÖ (törölt) 2009.03.17. 09:00:17

érdekes hogy ez sem korlátlan meg a nagykőrösi önkormányzat lépcsője sem :)

betépett felhasználó 2009.03.17. 09:01:16

Emberek, van STABILinternet?
na ugye...
akkor mobilinternet SINCS!!
szegény palit duplan atvertek.

Impega 2009.03.17. 09:02:21

@Egyéves Önkéntes: HELLLLOOOOOOOO!!!! De eltuntel! Jo ujra latni

2009.03.17. 09:03:10

Informatikus mérnökként megkérdezném úgy emberileg, hogy a korlátlan mobilcsomagban van-e kondenzátor ? Ez FONTOS !!!!

Békávé 2009.03.17. 09:05:26

Na ezért jó a vodafone mobilinternet mert az aztán tényleg korlátlan, ráadásul ingyen van! :)

Lúzerek!

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 09:05:53

@zolcsika: 20 napja vagy regisztrálva, ez alatt 3 bejegyzést írtál, és rögtön mókázol? Pornóztál, hogy leribancozzalak? váháhá...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 09:06:24

@Decesso:
miért b.szták volna át? a forgalmi kerete ezután is korlátlan. nem azt csökkentették, hanem a sávszélességét.


forgalmi keret: a számlázási időszak alatt (le, és feltöltés összesen) generált adatforgalom. van ahol ez 300GB, valahol nincs megszabva, ott ez KORLÁTLAN. ennyit jelent a KORLÁTLAN internet hozzáférés.

sávszélesség az teljesen más.


(meg különben is. a mobilinternet csomagjának nincs kerítése, tehát továbbra is kerítéstelen azaz korlátlan.:D )

bspbsy 2009.03.17. 09:07:06

akkor röhögnék, ha kiderülne, hogy informatikusunknak semmiféle korlátozása nem volt, csak néha utazgatás közben kilépett a lefedettségből és belassult neki a mobilnet, mert csak valami gprs tötymörgés működött!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.17. 09:08:18

Nekem a vonaton most is stabilan meg van az 1-2 mega, ami netezésre untig elég:)

maincoon © 2009.03.17. 09:08:35

@Egyéves Önkéntes: sziasziaszia (szaunaszaunaszauna helyett) !!!!!!!
kihúzgáltad a tüskéket?????

YzolSZ 2009.03.17. 09:09:33

persze persze, szerintem is át van baszva!!

betépett felhasználó 2009.03.17. 09:10:45

"Képzeljék, nemcsak vicces e-maileket, hanem FÁJLOKAT töltök le és küldök."

hat ez vicces...
vagy fajlos
el se tudom kepzelni. biztos azert vagyok ilyen korlatos mert naphosszat kenyelmes szekben/irodaba toltogetem a vicces @eket. termeszetesen NEM fajl formaban. De legalabb korlatlanul. muhaha

YzolSZ 2009.03.17. 09:12:53

@enzsolti, majd te mondod meg , hogy mikortól mókázhatok , nem? szarjál sünt, hülye homofób, és ne irkálj hülyeségeket az internetre!!! XD

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 09:14:48

@zolcsika: nem, és nem szarok sünt.

A homofóbot meg kérlek magyarázd meg, mert nem értem, hogy miért illetsz evvel a jelzővel, ha már a hülyeségekről beszélünk...

Decesso (törölt) 2009.03.17. 09:14:55

@Hurrá Torpedó: Mindegy én nem olvastam azt a szerződést, lehet, hogy elhallgatja a levélíró, hogy benne volt egy olyan kitétel, hogy x adatforgalom után lassítják a netet, (ahol korlátozva van az adatforgalom ott vagy fizetni kell ezen felül vagy belassul, amiből a lassulás be is következett, tehát nem korlátlan), de ha ez sem volt benne akkor tényleg átverték, és nem csak megtévesztették. (mert a korlátlan szvsz azt jelenti, hogy semmi közük mennyit töltesz le. Ha mást jelent akkor fogalmazzák meg ők a korlátlan szó jelentését ebben az esetben, hogy ne lehessen belekötni.)

suklemovics 2009.03.17. 09:15:19

"Levelemmel azért fordulok Önökhöz, hogy az Önökkel 2009.12.21.-én kötött előfizetői szerződésemet felmondjam."
Csak nekem tűnt fel, hogy a mai dátum 2009.03.17?
Üzenet a jövőből...
Hú de izgalmas...

maincoon © 2009.03.17. 09:16:37

remélem ez csak vicc. ha meg nem, akkor légyszi ne durvuljatok már.

inkább hozzatok egy pezsgőt, teljesen kész vagyok ma reggel :S

@Impega: Egyéves kolléga visszatértének örömére naaaaa ;)

Klovag 2009.03.17. 09:16:44

Szintén (ex-)pannon ügyfél vagyok, szintén munkára használtam (volna) a mobilnetet. Mindenesetre elég érdekes, hogy két hónap folyamatos telefonálgatás után sem sikerült megtudnom, milyen paraméterek alapján korlátoznak. Ugyebár elvileg 1-2-10 giga, korlátlan, így sorakoztak a csomagok pannonéknál, nos, volt olyan hónap, ahol 4.5 giga adatforgalom után korlátozták le a sebességet pontosan oda, a béka valaga alá. (erről annyit, hogy 10 egymás után megnyitott lapból 4-5 eleve time-out). Az ügyfélszolgálat kész kabaré, a legszebb az volt amikor egy öntudatös üfsz-es hölgy fél órát várakoztatott aazzal a jelszóval, hogy egy technikussal beszél, majd közölte, ha ftp-n keresztül videót nézek(!) az is fájlmegosztó tevékenység. (a munkám miatt sokszor a munkahelyemtől távol kell ftp-ről lekapnom a munkaanyagaimat). Sebaj, higgadtan értelmesen írtam egy levelet az egyéni panaszkezelésnek, ahonnan másfél hónap után kaptam egy szintén udvarias levelet, vagyishát udvariasan megfogalmazták: Megszívtad, ez van!
A korlátlan csomagot azóta nem forgalmazzák, viszont érdemes megtekinteni a pannon honlapján a célkitűzések közt a másodikat: "tartsuk be ígéreteinket"

Calogero 2009.03.17. 09:17:46

Sajnos külföldön ugyanez megy. Az UK-ban például, ha mondjuk a T-mobilenál 3 egymást követő hónapban átléped a "korlátlan" internet a cég által megálmodott 7gb-os lélektani határát, felmondják a szerződésed, mert visszaélsz a társaság jóindulatával...
Ez persze nem jelenti azt, hgy jó ez így, csak nem magyar sajátosság

maincoon © 2009.03.17. 09:18:01

@suklemovics: nem csak neked tűnt fel, de csak te nem olvastad az első pár kommentet. már többen jelezték ezen problémát :DDDD

betépett felhasználó 2009.03.17. 09:18:24

Homar!, van egy javaslatom, posztolj mar valamit cim es tartalom nelkul, de kommentkuldesi lehetoseggel. A 247es komment utan - azok alapjan - meg megirod a poszt tartalmat. Hidd el, ez lenne az igazi web2es.
copyleft!

Impega 2009.03.17. 09:19:13

@maincoon ♀: Vannak keson kelo tipusok;).

MikeeMikee 2009.03.17. 09:20:53

teljesen igaza van az embernek, ha akar siman megteheti h naiv ostoba stb. legyen. A korlatlan netet meg ne korlatozzak.

szemig jimmy 2009.03.17. 09:21:57

@zolcsika: rosszul aludtál testvér? Igyál valamit jobb lesz!
Amúgy nekem voda mobilnet van 1,5 éve, 14 kerületben is lassú(gyakran kék lámpásról zöld lámpásra vált a sebességjelző, és olyan is), ha mozgok vele meg úgy beáll hogy nem győzök újrakonnektolni. De leszarom. Ez ilyen.

EÖ (törölt) 2009.03.17. 09:22:18

@maincoon ♀:
@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
@Impega:
@EnZsolt / Vidéki Man - tekézik, iszik és ráiszik.:

köszönöm aggódásotokat.
a Mayo Clinic-en voltam. náluk lehet TB alapon sünt szülni.
kicsit nehéz bejutni, mert hátul csak egy tábla van, hogy elől kell csengetni, stb. stb.

EÖ (törölt) 2009.03.17. 09:24:58

@maincoon ♀:

varratszedésig nem ihatok alkoholt, úgyhogy nekem pezsgő helyett bort adjatok :)

YzolSZ 2009.03.17. 09:26:08

@énzsolt oké, oké én csak olyan régóta szeretném leírni azokat, hogy "fasság", "szarjál sünt" "homofób" ! Bevallom messzemenő következtetéseket vontam le, nem is a végzettségemhez méltót, de hát ilyet!! >) XD ++De Benedeket sajnos nagyon átverték (remélem hozol a zsákodban egy kis meleget [nem homoszexuális fiatalra gondolok] és elhajtod a búsba a havat, esőt, hideget).++

zeneigéniusz 2009.03.17. 09:26:25

én programozóilag csak ennyit mondanék:

Hello World!

maincoon © 2009.03.17. 09:27:28

@A mosóporos: kék és zöld lámpás még mindig jobb, mint a piroslámpás ;)

@Egyéves Önkéntes: egy fincsi muskotályos, csak a gyógyulás kedvéért?

Gumidomino 2009.03.17. 09:28:56

@betépett felhasználó:
nagyjából minden poszt ugyanarról szólna.

szemig jimmy 2009.03.17. 09:29:29

@zolcsika: vajon mit kell szedni ahhoz hogy valaki ilyeneket írjon?

milyen_Péter? 2009.03.17. 09:30:10

Volt már ilyen poszt. Unalmas. A posztoló meg előzör olvassa át, amit elküld, esetleg még a wikipedia-t is érdemes lenne átfutnia bizonyos dolgok tekintetében. Persze az is adatforgalom...

Mnofőnix 2009.03.17. 09:31:29

Nekem is van ilyen pannonos csodám.
Az otthoni és irodai net mellett sokszor máshonnan is kell neteznem, ahol más lehetőség nincs. Kiegészítőnek jó megoldásnak tűnt. Hát nem az!!!

Az első hónapban ezzel többnyire hirportálokat olvastam, maileztem, és a melóhoz szükséges oldalakat néztem. Bevallom töredelmesen néha néha megnéztem egy youtube videot, illetve honfoglalóztam is. Sőt töredelmesen bevallom, hogy még esetenként TV hiradót is néztem. De sose torrenteztem) Mindezt türhető sebességgel, amikor mértem itt Budapesten minimum megvolt az 1 Mb/s de néha a 2 Mb/s is. Attól függően, hogy éppen hol használtam.
3 hét alatt elértem a kőkemény 4,5 Gbyte-ot. Nem mondhatni, hogy letöltőhuszár lettem volna.
Aztán derült égből villámcsapásként ért, hogy az addigi minimum 1Mb/s a nagyjából a tizedére 130 kb/s-re esett vissza. Nosza hívtam az ügyfélszolgáltatót. Először tagadtak, aztán bevallották. Igen az online dolgok is terhelhetik a cellát, ha éppen túlterhelt cellát bombázok én is, és jöhet a sebesség korlát. De én honnan a ...ból tudjam, hogy épp egy agyonterhelt cellára lépek-e fel vagy nem??? Amíg le voltam korlátozva alkalmam volt nosztalgiázni milyen is volt a betárcsázós net. Mert jött a hírpotál éppen, de kb. 2 perc alatt jött le az index főoldala. A havi forgalmam 5 Gb alatt maradt.
A számlazárást követően 48 órán belül feloldották a zárat.

A második hóban semmi online dolog (semmi youtube, honfoglaló, TV híradó). Egy hónap alatt volt is kb 4 Gbyte forgalom. És nem is korlátoztak le.
Vagyis azonos szokásokat feltételezve az első hóban 1 Gb volt a forgalmam, amíg hagyták az online dolgokra. Azért 1 Gb-ból nem sokáig lehet online játékokat játszani, TV-t nézni.


Az egészbe az a ganéság, hogy nem hajlandók elárulni mivel tudom tulajdonképpen veszélyeztetni a hálózatukat. A Vodánál legalább tudni a Szabadon csomagnál, hogy milyen forgalom után korlátoznak.

Nem vergődök szerződés bontással az 1 éves hűség alatt. De ha az 1 év alatt ilyen marad, akkor majd lelépek.

szemig jimmy 2009.03.17. 09:31:33

@maincoon ♀: dehogy jobb!

É2I 2009.03.17. 09:31:37

@Egyéves Önkéntes:
Üdv a fedélzeten! :) Már azt hittem beszorult a sün ;P

/on

A korrektséghez hozzátartozna, hogy bármelyik cég a korlátozás előtt elektronikusan elküldené, hogy mikor, milyen protokollon mennyit töltöttél.
Csak arra meg ugranak az ombudsmanok.

Üdvözlök mindenkit a szabad világ zárt ajtóinál!

YzolSZ 2009.03.17. 09:31:47

@A mosóporos: jól vagyok, köszönöm, csak egy ártatlan tréfának szántam, de elismerem kötözködésnek sem volt utolsó!
De azért hogy mindjárt jobban leszabályozzanak, mint a mobilnetet.. XD

hulyemagyar 2009.03.17. 09:32:30

Pannon ÁSZF

A Szolgáltató által vállalt célérték az első sor, a minimum pedig a második:


GPRS – letöltés 30 kbit/s 8 kbit/s
GPRS – feltöltés8 kbit/s 4 kbit/s
EDGE – letöltés 100 kbit/s 8 kbit/s
EDGE – feltöltés 50 kbit/s 4 kbit/s
UMTS (3G) – letöltés 20 kbit/s 8 kbit/s
UMTS (3G) – feltöltés40 kbit/s 4 kbit/s

Klovag 2009.03.17. 09:33:30

Calogero, itthon azért van (legalábbis jelenleg úgy tűnik) pozitív példa is. A bugyililáknál a korlátlan mobilnetet az esetben korlátozzák, ha 7 egymást követő naptári nap alatt átléped a 20 giga adatforgalmat, vagyis ésszerű beosztással 80 giga/hónapot jelenet, ami már elég jónak mondható.

Voltam Vodás is, de amikor bejött a pannonhoz hasonló sunyítás, megkerestem iwiwen a cég vezérigazgatóját és írtam nekki egy udvarias levelet, hogy ez így azért korántsem korrekt, másnap felhívtak, hogy ha szeretném kötbér nélkül bonthatoom a szerződést....

hulyemagyar 2009.03.17. 09:33:43

@hulyemagyar:

Az UMTS feltöltés nem 20, hanem 120.
Fasza értékek, mi? :)

Sztávrosz_ (törölt) 2009.03.17. 09:34:20

A korlátlant ne korlátozza, vagy használjon más szót. Amúgy tényleg úgy lehúzzák mint a modemes időkben, egy este egy pornószájt :)

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.03.17. 09:34:42

Akkor mindenki akinek otthoni korlátlan netje van,adja vissza a szerződését,mert az se korlátlan.
Bizonyos (140-160GB) fölött azt is lekorlátozzák a sávszélességet,igaz nem szüntetik meg.

YzolSZ 2009.03.17. 09:34:42

@A mosóporos: mindenesetre azt tudjuk, hogy ahhoz, amit ő írt mi kell...

hulyemagyar 2009.03.17. 09:35:01

@hulyemagyar:

Akkor még egyszer: nem feltöltés, hanem letöltés.
Kérek egy kávééééét!

mi nem foglalt még 2009.03.17. 09:36:06

@Hurrá Torpedó: nem kellene a posztolót fikázni, inkább a szolgáltatót.
el kellene már érni, hogy a szolgáltatók hagyják abba ezeket a hatásvadász valóságot nélkülöző szlogeneket.
ugyanis ha egy korlátlan netet hírdet meg valaki akkor elvárható, hogy ne korlátozza be a letölthető menyiséget, akkor sem ha csilliárdokat töltök le.
vagy nevezze meg,hogy menyi az amenyit letölthetek.
ne korlátozza a meghírdetett sebességet sem.
a reklámokban azt a sebeséget írja le ami a minimum és akkor nincs félreértés.

EÖ (törölt) 2009.03.17. 09:37:00

@maincoon ♀: de tényleg csak a gyógyulás kedvéért, mert nem szeretem a zédes bort

@É2I: ikerszülés volt, és sziámi is :)

EÖ (törölt) 2009.03.17. 09:39:21

csak hogy a poszthoz is értelmeset szóljak: nekem egyik ismerősöm jogerős börtönbüntetését töltötte le a netről

ex-dr. vuk 2009.03.17. 09:39:55

A posztiro rossz ugyfel volt.
Jo Ugyfel := Elofizet, de nem hasznalja!

Ekkor dol a penz de nincs koltseg. Hat van aki nem tud jo ugyfel lenni. Az megszivja.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 09:43:38

@zolcsika: miért akartad leírni azt, hogy homofób? És különben is miért lennék attól homofób, hogy leírtam nem homoszexuális fiatalra gondoltam az egy kis meleget leírása közben? Szerintem igyál egy kávét, vagy dobj be egy pálinkát, mert nem csak viccnek, de kötözködésnek is szar volt, amit írtál, mivel egy baromság.

OMG

EÖ (törölt) 2009.03.17. 09:43:49

@Klovag: már eleve korlátolt volt...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 09:44:04

@mi nem foglalt még:

ezt magyarázom már fél órája: a szolgáltató nem korlátozta a letölthető mennyiséget! KORLÁTLAN maradt.

a KORLÁTLAN internet nem korlátlan sebességet jelent. olnyan NEM LÉTEZIK! sehol se a világon.

a sávszélességet fogták vissza neki. hogy miért azt nem tudom. mert azt nem írta le a sutyerák posztoló mert csak a fikázást írta le. minden szolgáltató visszafoghatja a sávszélességet. meg el is zárhatja a netet. ez benne van az ászf-ben. meg kell nézni mit sértett meg. de erről nem írt egy szóval sem.

viktor134 2009.03.17. 09:44:40

de sok itt az informatikus mérnök. :)

no akkor csak egy sima torrentet használó.

az összes szolgáltató header alapján dobja el a torrent csomagjaidat.

tehát a teendő bekapcsolni a torrent-ben a titkositast, ahol lehet eroltetve, hogy mindekitol titkositva toltsd. es akkor nincs mi alapjan szurnie.

egyebkent meg a korlatlan szot inkabb ugy neznem, hogy "korlatlan szelessavu hozzaferes".

ezt kicsit megpiszkalva, az adatforgalom mennyisege korlatlan, de adott esetekben a szelessav mint olyan serul.

YzolSZ 2009.03.17. 09:45:40

@EnZsolt / Vidéki Man - tekézik, iszik és ráiszik.: yol van zsolty akkor a meleg az a homoszexuális fiatal....

viktor134 2009.03.17. 09:45:49

de ha vki jogászkodni akar, akkor itt van ami esetleg ráfeszíthető:

2003. évi C. törvény
az elektronikus hírközlésről


2. §
A törvény céljai és alapelvei:
a) az információs társadalom elektronikus hírközlési infrastruktúrájának fejlesztését és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások és új technológiák elterjedését elősegítő kiszámítható, átlátható, az alkalmazott technológiától független, versenyt segítő szabályozás megteremtése;
b) a fogyasztók érdekeinek védelme az elektronikus hírközlési piac valamennyi szereplőjével fenntartott kapcsolataikban, így különösen annak biztosítása, hogy a fogyasztók:
ba) rendelkezésére álljanak azok a hírközlési szolgáltatások, amelyek ahhoz szükségesek, hogy – a jogosultságok függvényében – hozzájuthassanak valamennyi, az elektronikus hírközlési eszközön elérhető információhoz, illetőleg tartalomszolgáltató szolgáltatásához;
bb) az elektronikus hírközlő hálózatok, elektronikus hírközlési szolgáltatók (a továbbiakban: szolgáltatók), illetve szolgáltatások között szabadon választhassanak, és dönthessenek, hogy mely hálózatot, szolgáltatót, illetve szolgáltatást kívánják igénybe venni;
bc) más fogyasztókkal elektronikus hírközlés útján kapcsolatot létesíthessenek, függetlenül attól, hogy azon fogyasztók

Zavarelhárítás
71. §
(1) Elektronikus hírközlő berendezést, nagyfrekvenciás berendezést, valamint minden olyan berendezést (gépet, készüléket, vezetéket, járművet vagy egyéb eszközt), amely működése közben nagyfrekvenciás jelet vagy mellékhatást kelt, továbbá azokat a villamos vagy elektronikus alkatrészeket tartalmazó berendezéseket (a továbbiakban együtt: villamos vagy elektronikus berendezés), amelyek alkalmasak arra, hogy villamos zavart okozzanak, vagy amelyek működésére ilyen zavar hatással lehet, úgy kell üzemben tartani, hogy az más, zavarérzékenység szempontjából egyébként megfelelő villamos vagy elektronikus berendezés működésében zavart ne okozzon.
(2) A hírközlő berendezés működésében zavart okozó berendezés üzemben tartója köteles a zavart megelőzni, illetőleg a keletkezett zavart megszüntetni.
(3) A hatóság köteles a zavart okozó villamos vagy elektronikus berendezés üzemben tartóját a zavar megszüntetésére felszólítani. Ha az üzemben tartó a zavart a műszakilag elengedhetetlenül szükséges időtartamon belül a felszólítás
50
ellenére sem szünteti meg, a hatóság határozattal elrendelheti a berendezés zavarszűrését, áthelyezését vagy üzemidejének korlátozását, illetőleg a zavar más módon való megszüntetését.
(4) A (3) bekezdésben foglalt határozatnak akkor is helye van, ha a zavart okozó villamos vagy elektronikus berendezés zavarkibocsátás szempontjából megfelelő és használata jogszerű, kivéve, ha a zavart költség nélkül vagy csekély költséggel – a zavarérzékenység szempontjából megfelelő zavart villamos vagy elektronikus berendezés áthelyezésével vagy tartozékainak megváltoztatásával – meg lehet szüntetni.
(5) A zavar elhárításának költségei, ha a zavart okozó villamos vagy elektronikus berendezés nem megfelelő, vagy használata jogszerűtlen volt, az üzemben tartót, ha a zavart villamos vagy elektronikus berendezés zavarérzékenység szempontjából nem megfelelő, akkor annak üzemben tartóját terhelik.

A szolgáltatás korlátozása
137. §
(1) Az előfizetői szolgáltatás igénybevételének korlátozására, így különösen az előfizető által indított vagy az előfizetőnél végződtetett (az előfizető hozzáférési pontjára irányuló) forgalom korlátozására, az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzőinek csökkentésére a szolgáltató az előfizető egyidejű értesítésével a következő esetekben jogosult:
a) az előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű működését, így különösen, ha az előfizető az előfizetői hozzáférési ponthoz megfelelőség-tanúsítással nem rendelkező végberendezést vagy nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést csatlakoztatott;
b) a támogatott egyetemes szolgáltatást igénybe vevő előfizető az előfizetői szolgáltatást a szolgáltató hozzájárulása nélkül harmadik személy részére továbbértékesíti, vagy azt hálózati szolgáltatás céljára használja;
c) az előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt – de legalább 30 napos – határidő elteltét követően is esedékes díjtartozása van, és az előfizető a díjtartozás megfizetésének biztosítása céljából a szolgáltatónak nem adott az általános szerződési feltételekben meghatározott vagyoni biztosítékot.
(2) A telefon szolgáltató az előfizetői szolgáltatás korlátozása esetén is köteles biztosítani
a) az előfizető hívhatóságát,
b) a segélykérő hívások továbbítását,
c) a szolgáltató ügyfélszolgálatának elérhetőségét,
d) a hibabejelentőjének elérhetőségét.
(3) A műsorelosztó szolgáltató a szolgáltatás igénybevételének a korlátozására akkor is jogosult, ha az előfizető a műsorjelet jogosulatlanul vételezi, a beérkező műsorjelet harmadik személynek jogellenesen továbbítja, vagy a kódolt műsorjelet jogosulatlanul dekódolja.

Értelmező rendelkezések
188. §

2. Káros zavarás: olyan zavarás, amely veszélyezteti a rádiónavigációs szolgálat vagy más biztonsági szolgálat működését, vagy amely más módon komolyan károsítja, akadályozza vagy ismételten megszakítja az alkalmazandó európai uniós vagy nemzeti jogszabály szerint működő rádiótávközlési szolgáltatást.

Impega 2009.03.17. 09:46:00

@Hurrá Torpedó: Jo, akkor most hogy mindez a szankba lett ragava... UJ POSZT?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.17. 09:46:20

Ha aláírtad az apróbetűt, akkor beszoptad. Ez van.
Lehetne VALÓDI korlátlan subidubit is kapni, csak ugye az nem ennyibe kerülne.
Régi szamojéd mondás: ócsóhúsnak hígaleve.

Mnofőnix 2009.03.17. 09:46:34

Hát igen.
A legnagyobb baj az volt, hogy a Pannon nem árulta el előre, hogy mikor jöhet a sebesség korlát. Ha előre megmondja világosan, hogy semmi online-ozás (ők világosan csak a torrentezést említették, mert ki a fene olvas el egy hosszú ÁFSZ-t), akkor tudomásul veszem és vagy kötök szerződést vagy nem. De ha nem kötök szerződést, az a pannonnak nem jó, ezért inkább elhallgatják az apró részleteket.
Ja és az ügyfélszolin azt mondták, hogy ha 130 kbps a sebbességem az tök jó ne panaszkodjak, mert az ÁFSZ szerinti minimumot betartják.
Hát igen a 7,2Mbps maximális álomvilág sebesség több helyen láthatóan szerepel. De nagy betűkkel nem írják ki, hogy a garantált minimum ennyi és ennyi.

staropramen 2009.03.17. 09:49:12

Szevasz Egyéves! Örülök, hogy visszajöttél!
Más:
Sztrovacsekek !
Azért mégiscsak kár , hogy a régi világból nem maradt meg semmi jó. Sem öreganyám által sütött krumpliszirom , sem a régi jó bimetálos korlátlan internet. Azokban még volt spiritusz, de a maiak tele vannak elektronikával, és még a PIN kódodat is lelesik.

mi nem foglalt még 2009.03.17. 09:51:20

@Hurrá Torpedó: igen te jogilag nézed így igazad is van.
de ugye tudjuk, hogy ez a sebességkorlátot büntinek szánják.
ezért az lenne a kívánatos valamint remélem egyzser kötelezővé is teszik a szolgáltatóknak, hogy a reklámokban csak azt a sebességet írhassák ki amit minden körülmények közt tudnak szolgáltatni olyant, hogy elméleti maximum meg se említhessenek.
rögtön tisztán látnának az emberek és fele anyi sem lenne az előfizetőjük.

Mnofőnix 2009.03.17. 09:52:09

Ja a letöltés mennyiségét tényleg nem korlátozták.
De a csomag neve nem az, hogy "KORLÁTLAN MENNYISÉG CSIGATEMPÓBAN".

maincoon © 2009.03.17. 09:52:30

na jó, legyen már végre új poszt.
és kezdjük tiszta lappal az egészet.
frusztrál ez a marakodás.
ha valaki nem hoz azonnal egy capuccinot (vagy pezsgőt muskotályosat), akkor nem fogok írni legalább ........... 5 percig

YzolSZ 2009.03.17. 09:54:01

én megkávéztam, és rájöttem, sose kezdj egy rutinos elsőzővel...

Ofélia . 2009.03.17. 09:57:18

Végül is csak egyet nem tudok: ki a fenének fért bele a korlátlan mobilnetjébe egy video főzés az anyukájával angliábol???

Ujházi tyúkhúsleves rakottkrumpli meggyes piskóta persze ez nagyképernyőn kristálytisztán és rángatásmentesen:)))

Mert mindha valami ilyen reklámot is láttam volna BRUHAHAHA:))

papírrepülő 2009.03.17. 09:59:00

olvassatok szerződést!!!!! a postoló is !!!(ő még többet) nem véletlenül olyan vastag!!!

Mylady 2009.03.17. 10:01:29

Basszus, mire reggel(?) idejutok, mindig 100 fölött van a kommentek száma.
Elolvasni sincs kedvem, nemhogy érdemben reagálni...
Vagy már amúgyis OFF?

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 10:01:57

@zolcsika: nem igazán értelek, de lehet, hogy inkább nem is kéne.

Inkább szólj anyunak, hogy elfelejtetted bevenni reggel a bogyóidat, és most mi legyen.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 10:04:12

@maincoon ♀: csak rozé pezsgőm van, az nem jó? Viszont érte kéne jönni :)

bldo 2009.03.17. 10:04:18

KORLÁTLAN
NEM
KORLÁTLAN
KORLÁTLAN
ÜGYFELET
FÁJLOKAT
KORLÁTLAN MOBIL
KORLÁTLAN MOBIL
ÜGYFÉL
KORLÁTLAN
ÜGYFÉL
ÜGYFÉL
KORLÁTLAN.

Egész jó dalszöveg lenne belőle. Ez FONTOS!!!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 10:06:06

@mi nem foglalt még:

teljesen igazad van. a sebesség visszafogása bünti.

de ha azt van a szolgáltató szerződésébe, hogy korlátlan adatforgalom, de 30 giga után sávszélcsokkentés jár, attól a korlátlan megmarad neki. akkor lenne korlátozott ha valami limit után elzárná a netet.

de net volt továbbra is.


és itt lép életbe az értelmezés. mert elvárta volna az ember hogy a sávszélessége ne korlátozódjon, mert ugye korlátlan. de a sávszél nem lehet korlátlan. 10 Mbites csomagra fizetett elő. tehát nem korlátlan. 10 Mbites. korlátlan sebesség eleve nincs.

szóval ha a posztíró azt kifogásolta volna hogy miért csökkentették a sávszélt, azt mondom hogy lehet hogy igaza van (csak lehet, mert hogy mi történt azt ugye nem írta le). de ezt ne a KORLÁTLAN szóra hivatkozva tegye, mert az helyből bukta.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 10:13:28

Mobil internetemet, zanzibári akciós útra cserélném, KORLÁTLAN jeligére.

maincoon © 2009.03.17. 10:13:29

@EnZsolt / Vidéki Man - tekézik, iszik és ráiszik.: képtelen vagyok érte menni. ilyen lelassult még nem voltam az idén :(
meg azt se tudnám hová kellene érte menni. meg hogy hányan lennénk rá - tudod, hogy megérné-e? éppen tegnap olvastam az ajándékötletes oldalon, hogy a 18 fős limuzint 55ezerért lehet kibérelni 1 órára, de 2 üveg hűtött pezsgőt adnak hozzá :O

elwood 2009.03.17. 10:15:35

Kérem Benedek filozófust, (aki nem mellesleg informatikus) tegye közzé mit reagált a Pannon, mert az lenne a legfontosabb információ.

Most mire korlátoznak, van-e kimutatásuk ?

YzolSZ 2009.03.17. 10:17:20

@EnZsolt / Vidéki Man - tekézik, iszik és ráiszik.: anyukám már halott, sajna, nem tudok neki szólni! nem kell, hogy megérts én próbáltalak téged.. végül is átolvasom majd a bejegyzéseidet, úgy érzem sokat lehet majd fejlődni belóle..
és külomben is, akinek csak három kommentje van az indexen az sikeres embe....

YzolSZ 2009.03.17. 10:18:48

r nem lehet,.. ez még hiányzott a repertoárból;) off

Shokatear 2009.03.17. 10:19:01

Lehet, hogy az informatikus mérnök posztíró nincs tisztába azzal, hogy a mobilnetet AKÁRHOL nem használhatja KORLÁTLANUL, mivel a 3G / HSDPA nem elérhető BÁRHOL, nem is beszélve arról, hogy ez akár a jól megszokott helyen is ingadozhat ami függ nagyon sok tényezőtől (időjárás, mások által generált forgalom, leárnyékolás, adótorony közelsége).

Klovag 2009.03.17. 10:21:22

@BRaMo: Ez már kb 120 kommentel ezelőtt felmerült, itt nem erről van szó...

Ofélia . 2009.03.17. 10:23:39

@maincoon ♀: Ablakot kinyitni pezsgő megy fénypost grrr krreg zergg rics recs roo BEGERJ kikap:))

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 10:25:10

egy posztba KORLÁTLAN mennyiségű comment írható?

KopaszMercis 2009.03.17. 10:30:07

Benedek For Prezident.. igazi ertelmes okos tisztesseges uriember

nagy az ilyenben a hiany

maincoon © 2009.03.17. 10:30:46

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: basszus, most veszem át a felmondásomat. kirúgott a főnök a betört ablak és a pezsgő miatt ;)

moli 2009.03.17. 10:36:51

@BeeTm: erdekes, nekem atlag havi 500GB a forgalmam, eddigi csucs 950GB volt, megis atlag 17Mb-tel jon

Nikorene 2009.03.17. 10:37:29

@Hurrá Torpedó: Igazad van abban, hogy a sávszél nem lehet korlátlan, és a korlátlan szó itt a letöltés mennyiségére vonatkozik, de azért érezzük, hogy ez így nem egészen korrekt.
Tegyük fel, hogy bedőlsz egy reklámnak, ahol havi fix díjért _korlátlanul_ beszélgethetsz telefonon bárkivel. Attól függően ugye, hogy gyorsabban beszélsz, vagy lassabban, illetve a másik fél milyen gyorsan fogja fel a mondani valódat több, illetve kevesebb információt tudsz áttolni, illetve begyűjteni a korlátlan beszélgetéseddel egy hónap alatt, tehát a sávszél ugye bizonyos határok között változhat, de korlátos. Ugyanakkor biztosan nem neveznéd korlátlannak a szolgáltatást, és ki lennél akadva, ha havi 1 óra össz beszélgetés után a szolgáltatód anélkül, hogy jelezné 30 másodpercenként belesípolna a vonalba 10-20 másodpercig, amíg se Te, se a másik fél nem hall semmit abból, amit beszélgettek. A kapcsolat nem szakad meg, tudsz telefonálni, csak kevesebbet adott hónap alatt.
Ugye hogy ugye?

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 10:38:54

@zolcsika: én a kötözködési próbálkozásodra céloztam a 3 kommenttel. Őszinte részvétem édesanyád miatt, nem tudhattam, mea culpa.

Az én bejegyzéseimből fejlődni biztos nem lehet, de legalább igyekszem nem hülyeségeket írni. Ha igen, akkor legalább elnézést kérek, utána meg hamut szórok a fejemre és sünt szarok. Viszont arra még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy mitől vagyok én melegeket hátrányosan megkülönböztető, netán tán utáló ember. Ezt, még kérlek magyarázd meg.

@maincoon ♀: óóó, hát a pezsgőért majd hozzám kell jönni (addigra lelépek a melóból) és csak ketten leszünk rá ;)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 10:42:23

@Nikorene:
teljesen egyetértek. nem teljesen korrekt. de jogilag semmi kivetnivaló nincs benne. a dolgokkal a usernek is tisztába kellett volna lennie, mert ugye szerződött velük, és elolvasta az ászf-et. de jó magyar informatikus szokás szerint NEXT-NEXT-pipa-NEXT-FINISH módon szerződött. tehát jogtalan a felháborodás.

Nikorene 2009.03.17. 10:42:45

@Nikorene: Természetesen ennek szerepelnie kell az ÁSZFbe, amit át kell olvasni aláírás előtt, ezzel nem vitatkozom.

Nikorene 2009.03.17. 10:44:09

@Hurrá Torpedó: Ígyvan. Főleg, ha informatikus mérnök.

Roy 2009.03.17. 10:46:35

Nem volt egyértelmű mi nem volt korlátlan, az adatforgalom, vagy a letöltési sebesség.
Amennyiben az adatforgalom nem volt korlátlan, holott a szerződésben ez szerepelt akkor tudom ajánlan ia következő weboldalt: www.nhh.hu Itt lehet feljelenteni őket. korlátlan letöltési sebességről még nem is hallottam. Ez lehet, hogy egyszer bekövetkezik, de nem hiszem.

EÖ (törölt) 2009.03.17. 10:47:16

@staropramen: hát én is örülök, hogy visszajöttem, piros pályán sünt szülni nem egy leányálom.

Egyébként nekem a régi dolgok közül a kötött robotok hiányoznak a legjobban.

Nikorene 2009.03.17. 10:48:14

@Hurrá Torpedó: Báááár, azért elvárható lenne (persze nem Magyarországban) a szolgáltató részéről, hogy az ÁSZFben ki legyenek emelve azok a részek, amik miatt, ezek elolvasásának hiányában, esetleg a szerződő fél becsapva érezhetné magát.
De persze úgy gondolják, hogy ez nekik nem érdekük, pedig de.
Én szolgáltatóként inkább elveszítenék az aláírás előtt 10% ügyfelet, mint hogy a trükközésem kiderülése után 90%ot.

elwood 2009.03.17. 10:48:31

@Nikorene: "Ugye hogy ugye? "

Sztem nem ugye, mert beszélni korlátosan tudsz, viszont gépekkel, torrenttel tényleg korlátlan sávszélességet el lehet foglalni.

Vagyis a korlátlan szó, az átlagember számára korlátlant jelent. A torrentmakik számára a korlátlant a bérelt fix sávszélesség jelenti, amit nem fognak kifizetni.

sonran 2009.03.17. 10:48:41

Arról meg már nem is beszélve, hogy csak olvasni kell és nem aláírni minden féle papírokat anélkül, hogy tudnánk mi van benbne.... :(
A szerződésben minden szolgáltatónál benne van, hogy aláírásával elfogadja az ÁSZF-et. Onnan kezdve, hogy ha azt nem olvasta az Ő baja... :(
Na meg, eszembe sem jutna hűségnyilatkozatos szerződést kötni anélkül, hogy alaposan utána ne járjak a feltételeknek.... áh..

Nikorene 2009.03.17. 10:49:33

@Nikorene: Az is elvárható lenne, hogy átolvassam a kommentjeimet, mielőtt elküldöm, és akkor nem írnék olyat, hogy Magyaroszágban, Magyarországon helyett.

TPZ 2009.03.17. 10:50:23

Kétéves hűségszerződést mondtam fel a Vodafone-nál hárok hónap után, hasonló okok miatt, kötbér nélkül. És még sűrű elnézést is kértek.

Elárulom a titkot: fenyegetni kell.

Nikorene 2009.03.17. 10:55:32

@elwood: Nem értek veled egyet, mert minden átviteli technológiának megvannak a sávszélesség beli korlátai, így nincs olyan, hogy korlátlan sávszél.
Természetesen a vitatott szolgáltatást egy normális országban naiv emberként igénybevéve én is arra számítanék, hogy az adott helyen elérhető információ átviteli technológia sávszélességének határához közeli sévszélességgel netezve mindegy mit csinálok a neten, nem korlátoznak.
Ugye azt nem írhatod, hogy korlátlan adatmennyiséget töltesz le, mert ha adott időd van (egy hónap) és maximális sávszéled, az is csak egy véges mennyiségű adat letöltését teszi lehetővé.

staropramen 2009.03.17. 10:58:21

@TPZ
Van abban valami amit a fenyegetésről írsz. Ezért nincs pl a homáron soha feldühödött kifejlett jegesmedvétől származó poszt.

walaki@maffia.hu 2009.03.17. 11:01:49

2009.12.21.-én kötött előfizetői szerződés???


Időutazás a Pannon mobil internettel!!

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 11:08:54

@walaki@maffia.hu: már jó páran lelőtték a poént :)

@staropramen: én még feldühödött maffiózótól sem láttam postot. Bár lehet, hogy Szily-ék moderálnak :D

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 11:12:18

apró trükközést minden cég használ a reklámjaiban. ezért kell elolvasni az ászf-et, az apróbetűt.

ha a trükközés miatt jár a sün a pannonnak, akkor minden más cégnek is.

de szerintem a balfaszsága miatt a posztolónak nagyobb sün jár.

tutis 2009.03.17. 11:16:59

Menjen már innen a sok hülye vidámkodó a rákba, minek szarjátok tele a blogot a szemeteitekkel?! Miért itt kell viháncolni, menjetek a bús picsába ökörködni! Az hadd mondja már el bánatát aki szintén megszívta, ne ilyen ökörködő faszok, ki ki kiváncsi rátok?! Rohadnátok le a közönyötökkel! Ostobák!

különvélemény 2009.03.17. 11:17:43

A korlátlan szolgáltatás azt jelenti, hogy a szolgáltató nem korlátozza.
(csak bizonyos előre meghatározott esetekben, ha kitér erre az ászf)

Magyarul, ha bármelyik paraméterbe indokolatlanul korlátot tesz, akkor szerződést szegett.

Teccik' érteni?

TPZ 2009.03.17. 11:17:48

@Hurrá Torpedó: Az ilyen barmok miatt tartunk itt. Mondd csak, milyen érzés birkának lenni?

tutis 2009.03.17. 11:20:21

Igenis fasz a Pannon. Barátom ugyanúgy járt mint a posztoló. És semmi magyarázat, azért korlátozták le, mert. Csak! Amikor lejárt a korlátozás határideje, még járt a szolgáltatónak 72 óra arra, hogy visszaállítsák, azt is ráverték. Hülye aki azt mondja, ez szabályos!

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 11:24:38

@tutis: most hogy kiadtad magadból jobb?

Az tény, hogy fasz a Pannon, reménykedtem egy 4. mobilszolgáltatóba, de ez sem jött be.

sorokinV 2009.03.17. 11:36:01

Azért egyszer szeretnék egy értelmes választ kapni arra a kérdésre, hogy miért jó, ha hónap elején mehet a korlátlan, de hónap végén már nem? A hónap második felében elfáradnak a közvetítő állomások, ezért pihentetni kell őket és korlátozni az ügyfeleket?
Vagy csak simán valaki nagyon hülye ott valami vezető pozícióban?
Szvsz, ha a tárgyhó elején bírja a hálózat, akkor a tárgyhó végén sincs szükség korlátra. Amúgy meg ez a 10G álomhatár is vicces, pláne, hogy egy rendes trailer hdd-ben van, tehát végignézem a moziműsört, már majdnem megvan a 10G. Vagy, ha a szerencsétlen üf, nem használ adblockot és minden szírszar mozog a képernyőn, akkor is hamar megvan a forgalom. Szal' ezek a szolgáltatók ritka hülyék, ha azt hiszik, a rendes üf, csak kinézőt használ és a napi levelezése annyi, hogy ír a nagynéninek, hogy jó vagyunk, csak nagy a város, hétvégén főzzél tyúkot.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.03.17. 11:47:46

Lécci lécci lécci küldd el ezt a FOGYASZTÓVÉDŐKNEK is, hogy büntessék meg az összes tapló szolgáltatót vagy 200 misire fejenként, aztán hátha ettől végre elfelejtik a korlátoltságot, és én is vehetek mobilnetet.

staropramen 2009.03.17. 11:51:18

@tutis
Sztrovacsek ezt a modort tanultad az oviban, vagy most éppen "ki tud ordenárébb lenni" c játék megy a középső csopiban? Ovónéni tudja, hogy ilyeneket írsz?

babel 2009.03.17. 11:55:33

Itt fogalmi zavarokat érzek.

Az 1 hónapban letölthető adatmennyiséget a következő tényezők korlátozhatják:
1, rendelkezésre álló idő,
2, rendelkezésre álló sávszélesség,
3, direkt forgalmi korlátozás egy letöltött mennyiség felett.

A vita csak azon megy, hogy nevezhető-e korlátlannak valami, amikor nem a 3-as, hanem a 2-es megoldás segítségével valósul meg a korlátozás technikailag?

Szerintem a korlátozás ilyenkor is a szolgáltató technikai megoldásával, a szolgáltató akaratát figyelembe vevő módon történik. A többi technikai részletkérdés. Ellenkező esetre lenne példa, ha az adott területen fizikailag nem lenne kiépítve a HSDPA/HSUPA elérhetőség.

Ergo a kérdés az, hogy az illetőt "büntiből" korlátozta-e a szolgáltató? (Az indoklás teljesen mindegy.) Vagy a szolgáltató nem alkalmazott semmilyen korlátozást a meglévő "természetes" korlátok mellé. EZ A KÉRDÉS. Ha a válasz igen, és ez bizonyítható, lehet perelni. (Bizonyítás pl. hogy egy másik készülék, másik hívószámmal, azonos időben és közel azonos pontról más sávszélességet lát ugyanazon a hálózaton. Természetesen a mérést többször kell elvégezni, hogy bizonyító ereje legyen.)

BilliGéc 2009.03.17. 11:57:18

Sziasztok? A Pannon asz görög szó?

BilliGéc 2009.03.17. 12:00:03

Igen. Asz görög. abból jön hogy losz szoposz madzsarosz.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.17. 12:01:39

@Nick_: 200 misi gondolod nagy dolog nekik? A GVH most szabott ki büntetést a L'Orealra, gondolhatod mennyire mélyen érintette őket 150 millió Ft.

@BilliGéc: nem, ez is a rómaiaktól van :)

átlátó 2009.03.17. 12:07:59

@Hurrá Torpedó: Te fiam kiváló párttitkár lettél volna, jó szemem van erre. Olyan szépen megtudod magyarázni, hogy valami miért nem működik, amikor annak működnie kellene. Családi örökség?

Pista Bácsi 2009.03.17. 12:08:03

OFF

Azt, hogy Egyéves Önkénres előkerült, azt még csak-csak értem, mert ő csak Nagykőrösön volt kiküldetésben...

De, hogy Ofélia, akit felboncoltak Magyarországon, meg Franciaosrszágban is, hogyan kommentel, azt végképp nem értem...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 12:08:09

@TPZ: miért is vagyok birka? nem világos mire gondolsz pontosan.

tutis 2009.03.17. 12:10:22

tutis

"EnZsolt / I'm lazing on a Sünday afternoon!"

Nem jobb, nem is azért adtam ki magamból. Egy kicsit részletezem neked, miért kiakasztó ez a korlátlan "hazudozás". Nézzük az EMBERT! Barátom Halásztelken karácsonykor kap egy Laptopot, Internetet már évek óta szeretett volna. Ott Inviteles terület van, a legdrágább szolgáltató, ezért nem ment oda, van kábel is, mindenki panaszkodik rá, ezért választotta a Pannon korlátlan csomagját. Ja és azért, mert utazgatni is szokott.

Nagyon örült, mert elég jól ment neki, itt lenn is (200 km) jól ment. A következőket csinálta a Laptopon kb jan 14-ig mint friss Internetes: pár kisvidit nézett a yutubon, én csináltam neki a gépemről honlapot azt figyelemmel kisérte és néha képet töltött rá, azt előtte átméretezte a gépén. Letöltötte az adócsomagot. Alig ismert még a neten bármit is, böngészgetett ide-oda, filmet zenét 1 db-ot sem töltött! Nem is akar! Naponta szkáypoltunk, ez sem okozhatott volna gondot a szolgáltatónak. Ezenkívül tanulgatta a számító gép rejtelmeit aminek meg nincs köze a nethez. Aztán kb jan közepén kb 100 kb közelébe korlátozták le, szinte semmit nem tudott csinálni. (még az alatt is volt, a szkáyp is állandóan megszakadt) Eddig tartott az öröme. Ezután felhívta többször a Pannont, az ü.félszolggal kapcsolatban én mindjárt mondtam felesleges, ezért kért és kapott osztályvezetőt! Az semmi magyarázatot nem tudott adni miért korlátoztál le! Megnézték az adatforgalmát, azt mondta, hogy azzal semmi baj! Érted?!

Akkor kérte vissza az eredeti sebességet. Nem! De mi az egész család évek óta Pannonosok vagyunk, mivel vállakozók is vannak köztünk, szép summát fizetünk havonta, ha nem adják vissza a sebességet, mindenki kilép önöktől. Akkor sem adjuk vissza!!! Érted?
A barát úgy döntött kivárja, mikor kapja vissza a sebességét. Előre mondták neki, hogy jan. 26-án. Másnap hívja őket, hogy még mindíg csiga a netnek csúfolt valami?! Azt monták neki, 72 órájuk van arra, hogy vissza csavarják. És ki is használták. Érted már? Szerinted ez normális?!

KenSentMe 2009.03.17. 12:13:58

Szerintem arról van szó, hogy ha korlátozzák a neted >sebességétmennyiséget< is. Eleve, ha huszadára veszik le a sebbeséged, akkor onnantól kezdve csak huszadannyit tudsz letölteni. Ez még nem tűnik annyira durva dolognak, ha pl. torrentezel, 100 kiló mellett is lejön napi 2 dvd, de ha pl. jútúbot akarsz használni, meg webkettezni, meg mittudomén, akkor lehet, hogy érvágnak vele, mert egyszerűen használni nem tudod, ergó forgalmazni sem fogsz.. sz*pod a faszt, hogy ami eddig 6 másodperc volt, az most 2 percig tart.

Ettől függetlenül nekem az a véleményem, hogy nem csak a sebességet korlátozzák, hanem ezzel a mennyiséget is, mégpedig g*ci módon.. a 20-adéra veszik vissza a lehetőségeidet az adatforgalmazásra.. csinálhatnák mondjuk szemetebben is.. ha minden megabájt után a felére lassítanák a netsebességet, akkor.. mindenkinek 25 mega alatt maradna a forgalma;)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 12:18:41

@átlátó: csak akkor lehet jó szemed arra hogy ki a jó párttitkár, ha annak idején te is választottál párttitkárt.

egyébként nem tudom hogy jön ez ide.

a kérdés nem azon van hogy geci e a pannon vagy nem (az volt), hanem azon hogy hogy a gecisége benne volt az ászf-ben. tehát ügyfél (ha elolvassa) akkor a szerződés pillanatában tudta volna hogy van olyan eset hogy geci lesz a pannon.

tutis 2009.03.17. 12:20:38

"staropramen"

Tudod elege lesz az embernek abból, ha van számára is érdekes és húsba vágóan fontos blog és akkor egy páran végig ott vidámkodnak, közük sincs a témához. Ezeket a beírásokat máshol kell megejteni. Van számtalan hely arra.

Ez olyan, mint a Kuncze közel húsz éves viccelődése (szerinte vicces) a parlamentben, annak sem ott a helye, menne inkább Teddy műsorába. (persze az elvtársai tapsikolnak neki)

KenSentMe 2009.03.17. 12:23:38

Azért az is jó kérdés, hogy mi a "korlátlan".

korlátlan = "nem korlátozunk"

vagy

korlátlan = "nem kell büntit fizetned semmilyen mennyiség felett"

vagy

..

de egyébként eleve hülyeség az egész.. hiszen korlátos időben nem lehet korlátlan mennyiséget letölteni véges sebesség mellett.. egyszerűen az volt idióta, aki a hirdetést megfogalmazta.

pjotrkolja 2009.03.17. 12:24:49

Szívás az ilyen mobilnet ... márha valóbban ilyen trágya korlátozások vannak benne.
Munkahelyemen is mobilnet van, routeren keresztül, úgy 5-8 gépre. Vodafone OfficeBox, 200kB/s-el le 70-el fel. Nem netenlógós a csapat de 2-3 rádióhallgatós mellett is mindent flottul el lehet intézni ... ja és külön pontban volt a szerződésben, hogy sebességkorlátozást nem alkalmaznak semmilyen esetben sem. (ugyanekkor köthető egyéb előfizuknál a torrentes rész már benne volt.) Majd 1 év alatt a forgalmunk 240GB-volt, mindenféle korlátozás nélkül ... Néha lassul, ha mindenki rajta van, de így is pont elég ... pláne, hogy 9000.-Ft/hó az előfizetése. Most meg elvileg emelni fogják a sávszéleséget.
Vodafone rulez ...!!
:)

KenSentMe 2009.03.17. 12:28:05

Jup, butaságot írtam.. szóval korlátos időben véges sebesség mellett is le lehetne korlátlan mennyiséget tölteni.. azért korlátos a mennyiség, mert a sebesség nem lehet tetszőlegesen nagy.

Ofélia . 2009.03.17. 12:29:18

@Pista Bácsi: Ezt valami reinkarnációnak vagy minek hívják:))

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:29:26

hát ez kéremszépen pannonéknál úgy működik, h. tök8 mit (értsd úgy, h. akár emailmellékletet) töltesz és mennyit, abszolút kiszámíthatatlan h mikor és miért korlátoznak be (első hónapban, amikor megvettem volt 110 giga adatforgalmam, szerintük csak kb. a fele, torrentet nem tudják rendesen mérni :)), és csak utána jött a korlát, azóta ezzel értelemszerűen nem torrentezek, viszont eddig csak februári hónapot sikerült korlát nélkül átvészelnem, pedig lófasz adatforgalom nincs...

azt nem tudom, h. ennyire primitív lenne a pannonnál technika, h. nem tudják megkülönböztetni, h. éppen fájlcserélőt használsz, v. emailmellékletet töltesz? mert mind2 esetben ugyanúgy figyel a korlát, ha ROSSZ IDŐBEN ROSSZ HELYEN hajtod végre a manővert...

nehogymár el kelljen menni vhova városon kívülre éjszaka ahol még azért van 3G, h. mondjuk a nero demoverzióját le tudjam tölteni, mert ott tuti nem használja senki akkor, nem túlterhelt az adott cella....pfff

szal mindenki aki eddig gondolkodott a pannon mobilnetjében, NEM AJÁNLOM!!!
ja a másik móka, h. kb. 2 hónapba került mire elintézték (a pannon meg a számlavezető bankom) h. csop. beszedési megbízással fizessem a havidíjat...

...a nagy kékség 2009...

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:30:55

Mielőtt bárki is fikázná a poszt íróját talán utána nézhetne pár dolognak. Pl. itt a Homáron, mert nem ez az első ami ezt a téma kört érinti. A Pannonnál már nov. vége óta probléma van ezzel a csomaggal. Akkor a korlátozást a hálózat veszélyeztetése kifogással vezeték be. Január elején már módosították az áfsz-t, de ott is csak a korlátozás idejére vonatkozó passzust. Februárban volt még egy.. Ezekről a változtatásokról, miért nem értesít (hivatalosan) a szolgáltató, miért más fórumon kell megtudnia az előfizetőnek.
A korlátozást is tudná jelezni, mert a modem sms-t tud fogadni. Akkor miért nem teszik meg?

Mellesleg szerintetek az normális hogy kb. napi 50 mega adatforgalmad lehet????


prohardver.hu/tema/korlatos_a_korlatlan_pannon_internet/hsz_1-50.html

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:31:58

@Hurrá Torpedó: akkor amikor kötötte a szerződést, nem volt benne. Tudom , mert nekem se volt...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 12:38:15

@the-real-tika: de valami kellett hogy legyen benne. mindíg benne van hogy milyen okokból csökkenthetik a sávszélt.

magukkal nem basznak ki, mindenki perelné őket.

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:39:02

the-real-tika
ez a napi 50 mega adatforgalom benne van az új ászf-ben, vagy honnan jött?
mert ez így eléggé érdekes lenne azért egy "korlátlan" csomagnál...

átlátó 2009.03.17. 12:40:18

@Hurrá Torpedó: Nem vitatkozok veled, hogy mi nem voltam kicsifiam. Ettől függetlenül elgondolkodtam azon amit írtál velem kapcsolatban. A gondolkodás után arra jutottam, hogy te kiváló párttitkár lettél volna, erre jó szemem van. Csak miattad leírom, hogy ezt onnan tudom, hogy bár nem voltam párttitkár, de volt alkalmam ezt a hozzád hasonló embertípust megismerni. Tudniillik te vagy az az embertípus, - amolyan műholdbajnok, amelyik képes azt magyarázni, a meleg barna szar gyurmázása közben mint egy párttitkárnak való emberanyag, (vigyázz fiam nagyon bővített mondattal állsz szembe) hogy a szolgáltató a miért nem szolgáltat, miközben a szerződő felek közül az egyik betartja a feltételeket, vagyis fizet. Hogy ki a másik fél aki nem tartja be a szerződést, leírom neked, hogy a szolgáltató. Ugyanis teljesen mindegy, hogy te azon rugózol, hogy az adatforgalmat nem korlátozzák, csak esetleg a letöltési sebességet (mint egy "büntetésként")a lényeg ugyanaz. A "rendszer" nem működik! Érted kicsifiam? Tehát nem működik! Ezt ne magyarázd itt tudományosan, csapkodva a levegőt, mert ezt a párttitkárok művelték és volt szerencsém ilyesmihez. Na innen tudom, hogy milyen embertípus a párttitkár és te! Választott párttikárt az anyád, lehet ez is családi örökséged.
(Elnézést, hogy ez a tudományos ember kissé megemelte a hangomat, de hirtelen meguntam, hogy magyarázza a megmagyarázhatatlant! Én t-mobilnetet használok, voltak időszakok amikor bazmegoltunk egymással, de igyekeztek annak ellenére, hogy láthatóak a stiklizések. De legalább vakargatják a hátamat amikor reklamálok. :))

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:42:48

@Hurrá Torpedó: Ennyi volt akkor....


3.1 A Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatáshoz való hozzáférést, ha:
a. az Előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a Szolgáltató hálózatának
rendeltetésszerű működését, különösen ha megfelelőségi tanúsítással nem
rendelkező vagy nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést
csatlakoztatott a mobil rádiótelefon-hálózathoz;
b. az Előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt de legalább 30
napos határidő elteltét követően is van esedékes díjtartozása, és a díjtartozás
megfizetésének biztosítása céljából nem adott vagyoni biztosítékot a
Szolgáltatónak,
a Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatás igénybevételét. A Szolgáltató a korlátozást haladéktalanul azaz a körülményekhez igazodóan, 24 órán belül feloldja, ha az Előfizető a korlátozás okát megszünteti, és erről a Szolgáltató hitelt érdemlően tudomást szerez.

Zephyré 2009.03.17. 12:44:16

"az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzőinek csökkentésére a szolgáltató az előfizető egyidejű értesítésével a következő esetekben jogosult:"

csak nekem szúr szemet az "EGYIDEJŰ ÉRTESÍTÉS" ? Igenis, ha megküldik automatikus SMS/email-ben, hogy "XY IPvel XY IPről Z adatforgalmam volt Y idpintervallumban, és ezért korlátozzák a sebességem az elkövetkező X órára Y sebességre", akkor egy szavam sem lehet. De igy, hogy hasraütésszerüen elvágják a kábelt...

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:47:07

@the-real-tika:
a Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatás igénybevételét. A Szolgáltató a korlátozást haladéktalanul azaz a körülményekhez igazodóan, 24 órán belül feloldja, ha az Előfizető a korlátozás okát megszünteti, és erről a Szolgáltató hitelt érdemlően tudomást szerez. - ez még a nagy móka, ami kicsit paradoxon is, mivel korlátoznak így nemigen tudod veszélyeztetni a hálózatot...tehát alapból levehetnék a korlátot 24 órán belül, de én ezt még nem tapasztaltam, sőt miután megkapom a korlátot, nem is használom, amég fel nem oldják, tehát 0 adatforgalom van és az se biztos, h. számlazárással feloldják...szal korlát időtartama is kétséges, azt meg h miért kaptad az szintén sose fog kiderülni :)

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:49:17

@HoNeYBiRD: Kb. ennyi lehet. Sajnos nem lehet tudni, mert van olyan ember aki 300 mega után kapta a korlátot. Az öcsémnek is kb ennyi volt az adatforgalma, az elmúlt hónapban és ő sem úszta meg...

A Pannon sajnos nem közli mikor jön a Bann-Gun...

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:50:56

ja, és milyen bizonyítékokra van szüksége a szolgáltatónak, h. a korlátozás okát megszüntettem h. feloldhassa 24 órán belül a korlátot?!

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 12:52:06

@HoNeYBiRD: Ezt azóta megvátoztatták. Már a számlazárásig tart a korlát..
Ez akkor vicces, mikor a kapod a feloldást és két nap múlva a bilincset....

HoNeYBiRD 2009.03.17. 12:57:57

@the-real-tika:
sztem a tényezők kombója (kedvezőtlen együttállása) játssza a fő szerepet a korlátozásban, h. hányan használják adott időpontban az adott cellában a mobilnetet, és ha sokan használják egyszerre, akkor megszívtad és tökmind1 h. egy 8 gigás hd-t zörrentesz lefelé v. csak egy 10 megás levélmellékletet...

staropramen 2009.03.17. 13:00:17

Sztrovacsekek!
Akkor milyen mobil internetes szolgáltatót válaszzon az akinek valamiért erre van szüksége?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:00:35

@átlátó:
ájájájj. ne kommunistázzál le légyszíves, és az anyámat se. amiatt hogy nem értesz egyet velem meg pláne ne. nem szidtam a te családod. és én nem vagyok a kicsifiad, a fiad, és a fiacskád sem.

szóval. nagybetűvel írom hogy megértsed!

AZ EMBERÜNK HA KIFOGÁSOL VALAMIT AKKOR A SZERZŐDÉS MEGFELELŐ PONTJÁRA HIVATKOZZON NE A REKLÁMBAN EGY SZÓRA, MERT AZ NEM JELENT SEMMIT, AZ NEM LEHET HIVATKOZÁSI ALAP SEMMILYEN LÉPÉS ESETÉN SEM, JOGI ÚTON MEG PLÁNE NEM.


persze hogy a korlátlan szón rugózok, mert azon rugózik a beküldő is. a korlátlan szó ebben az értelemben soha nem vonatkozott a sebességre, csak a forgalomra. ilyen szempontból logikailag korlátlan, de az adott idő és a sávszélesség azonban megad egyfajta korlátot, amit fizikailag lehetetlen átlépni. a sávszél csökkentése után a fizikai korlát természetesen csökken, ugyanakkor a logikai korlát ugyanúgy végtelen. itt a jogi csavar. fizikailag korlátlan internet nem volt soha és nem is lesz. a gyakorlatban ez azt jelenti hogy amennyit ép ésszel vagy észnélkül lehetséges letölteni az adott idő alatt azt megteheted


megértetted végre szarcsimbók, hogy egyem a kis kommunistázó szívedet, de korlátlan barom.

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:04:49

Az utolsó változtatás:


3.1.2. Internet-hozzáférés
A Szolgáltató jogosult az általa nyújtott internet-hozzáférés igénybevételét
korlátozni abban az esetben, ha az általa kezelt forgalmi adatok alapján
megállapítható, hogy az előfizetői végpontról az átlagos felhasználási
szokásokhoz képest olyan jelentős mennyiségű elektronikus küldemény
vagy egyéb adat továbbítása történt, mely a Szolgáltató vagy a címzett által üzemeltetett rendszerek működését korlátozza vagy akadályozza.

Kérdezném : Mi az átlagos felhasználási szokás??

Zephyré 2009.03.17. 13:06:53

tévedsz. ha a szerződés megnevezése megtévesztő/ reklámé, akkor simán lehet arra hivatkozni. Mert szándékos a megtévesztés, és arra utaló magatartás is van.

Morfondírozok 2009.03.17. 13:07:12

Gartulálok az olyan informatikus mérnök posztolónak, akit csak fel kell hívni a jelszaváért (mert ő ilyen képzett adatvédelmileg). Ez nem tűnt fel senkinek sem?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:08:00

@the-real-tika: ez itt a lényeg. ezek szerint benne volt az ászf-ben.

bemegy a pannonhoz, és elkezdi döngetni az asztalt, és megtudja. sőt valószínűleg meg is oldják a problémáját, és jól fog járni.

de könyörgöm ne a reklám szövegére hivatkozzon, mert elhajtják a büdös francba.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:15:21

@Zephyré:
régen olyan netek voltak hogy ha az adatforgalmad elért x megabájtot, utána minden megkezdett megáért fizetni kellett az előfizetési díjon felül.
ez volt a korlátozott net.

a korlátlan net az ahol nincs az adatforgalomra maximális megkötés, ténylegesen annyit fizetsz mint az előfizetés, nem számolnak fel pluszban adatforgalom után extra pénzeket.


az az a két fogalom amivel tisztában kell lenni. az informatikában ezt jelenti. nincs köze a sávszélességhez, az időhöz, semmihez. ez félreérthető lehet olyan emberek számára, akik nem szakmabeliek. de ezek szakszavak, használhatók. persze tudja ezt a pannon is, ezért voltak szemetek. de jogilag nincs kivetnivaló benne. csak emberileg.

Zephyré 2009.03.17. 13:22:16

ezzel tisztában vagyok. A probléma abból adódik, hogy nem definiálják, hogy mire fel korlátozzák le a sávszélt.
hanem hasraütés szerüen odairják, hogy torrent. igenis ha már ilyen szőrszálhasogatóak, akkor irják le pontról pontra, hogy milyen tipusu adatátvitelnél milyen átviteli sebességet nem szabad túllépnem, és akkor nem lépem túl. nem hiszem, hogy 5kbps torrent miatt lekorlátoznak, de pl. ha 10 videot nézek u2b-ról multitaszkban, akkor az már megjelenhet "káros adatforgalomként".

Az az érdekes, hogy a jogaikkal tisztában vannak sokan nagyon (szolgáltatók), de a kötelezettségeikkel nem annyira( legalábbis lexarják).

Ezen felül, amit az OP irt, ha figyelik az adatforgalmam, az durván adatvédelmi jogokba ütközik, ha meg nem, akkor mi alapján lövik le a netet?

Zephyré 2009.03.17. 13:24:53

ami még kimaradt: igenis jogos a kiakadás, amennyiben géza betartja ami a szerződésben van, nem torrentezik, semmi p2p adatforgalom, csak levelet néz videót meg doksikat tölt le. mégis jön a jó kis lekorlátozás, régi tip. szerződéseknél meg ugye a 40k-s számla.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:28:41

@the-real-tika: ja nem írtad oda :)
a régit meg már nem lehet elérni, hogy bele lehessen nézni mi?

@Zephyré: az a baj hogy géza erről egy szót sem írt. innentől vagy elhisszük hogy ellene van az egész világ, vagy nem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.17. 13:30:09

@Hurrá Torpedó: a reklám szövegének semmi esetben nem szabad eltérnie az ászf-ben foglaltaktól. Ha az ászf azt mondja, hogy szürke, akkor a reklám nem mondhatja azt, hogy hófehér. Ezért szoktak büntiket kiróni és a fogyasztó megtévesztéséért megdorgálni a cégeket.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.17. 13:34:38

@Morfondírozok: Egyáltalán, mi a francért gondolja a posztoló, hogy a jelszavára szüksége van a pannonnak? Ez azért mókás ám...

Zephyré 2009.03.17. 13:34:42

ugy ahogy rékuci mondja :D

Zephyré 2009.03.17. 13:36:06

Mindenesetre amig multik vannak, ez igy fog maradni.

WTB "Tanyasi Korlátlan Falunet"

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:39:33

Egy másik része a dolognak.
Öcsém egy héttel előbb kötött szerződést, mint én.Ugyanannál a csomagnál vagyunk, (Korlátlan), nála a számla még is máshogy alakul...
Nálam felszámolják, hogy csekken adom fel, nála nem, pedig ott is csekkes befizetés van....
Akkor ez most, hogy van????

Állandóan változó 2009.03.17. 13:39:39

Korlátlan csomag nincs. Ha a sávszélesség maximumát beszorzod az egy hónapra eső idővel, kapsz egy elméleti maximumot, annál többet esélyed nincs letölteni.

Ha a szolgáltató mondjuk 4.5GB-nál csökkenti a sávszélességet, akkor is kiszámolhatod a legrosszabb esetet - a lehető leggyorsabban letöltöd a 4.5GB-ot, majd a hónap hátralévő részében eltotyorogsz 128KBit/másodpercen. Ebből is kijön egy elvi maximális korlát (azért elvi, mert a valódi ennél még alacsonyabb is lesz).

Példa kedvéért: Van 1MBit/sec 4.5GB-ig, onnan lekorlátozzák a sávszélességet 128KBit/sec-re. Ezzel egy hónap alatt lehúzhatsz max 44.5GB-ot (4.5GB-ot kb. 10 és fél óra alatt, majd még 40GB-ot a hónap végéig).

A 128KBit/sec lassítás nélkül meg le tudnál húzni 326GB körül egy hónap alatt 1MBit/sec sávszélességgel.

Szóval, a lassítás igenis forgalomkorlátozás. Nem mindegy, hogy egy hónap alatt a "korlátlan" az 326GB vagy 45GB...

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:42:04

@Gringо: Az ügyintézéshez szükséges az a jelszó amit a szerződés kötéskor megadtál...
Enélkül ( de ezzel is ) elhajthatnak a
francba.... személyesen vagy telefon...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:45:28

@Rékuc: és ha a reklámban az van hogy "piros autó". de persze igazából csak a kasztni piros. a motor fémszínű, a gumi fekete, stb

arról nem tehetnek hogy ha valaki ezalapján úgy gondolja hogy minden egyes alaktrésznek pirosnak kellene lennie.

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:45:37

@Állandóan változó: Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a letöltés ( bilincs nélkül) sem haladja meg 200Kb/sec-et.


Jó mi? Ennyit arról,hogy nincs korlát. :-)

Zephyré 2009.03.17. 13:49:07

a piros autó rossz példa. több okból:
1. az autót meg tudod nézni megvásárláskor
2. a piros autó nem veszíti el a funkcióját attól, hogy a részai nem pirosak.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.17. 13:51:34

@the-real-tika: Az rendben van, de egy panasz kivizsgálásához minek nekik? Nem hiszem, hogy túl sokan írnának más nevében panaszlevelet... Áh, mindegy...

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2009.03.17. 13:54:08

@Gringо: Ezt egy olyan embertől kellene megérdeklődni aki a Pannonnál dolgozik...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:55:02

@Zephyré:
de pontosan itt kellene megérteni hogy a korlátlan mit jelent.

----- itt jön a lényeg -----

KORLÁTLAN internet = annyit netezel amennyit akarsz, és ezért a havi előfizetési díjon felül egy petákot sem kell fizetni.

----- idáig van a lényeg -----

és esetünkben ez a sávszélesség korlátozás után is fennáll. itt a szopóág.

Zephyré 2009.03.17. 13:57:16

akkor lássuk az autós példát újra. autóban ez igy néz ki: "korlátlan távolságot utazhat szabadon"

ha véletlen 90kmh fölé mentél, a motort lelockolja 10kmh-ra.

korlátlan? working as intended?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 13:59:44

forgalom alapú net = az adatforgalomnak megfelelően kell fizetni. nincs előfizu díj. 1 MB = x Ft. hóvégén beszorozzák az adatforgalmat az egységárral.

korlátos net = van előfizetési díj, melynek fejében X Mb adatforgalmat bonyolíthatsz le ingyen. az ezen felüli forgalom Y Ft / Mb alapján kiszámlázásra kerül.

korlátlan net = adatforgalom mennyiségi korlátozás nélkül használhatod a szolgáltatást. havi előfizetési díj, ennek fejében annyit netezel amennyit akarsz.

Zephyré 2009.03.17. 13:59:46

értemén, hogy a korlátlan az adatforgalom mennyiségére és nem a sebességére vonatkozik, de a szerződésben nincs benne, hogy milyen feltételek alapján csökkentik le a sávszeélességed, csak az, hogy "ha hátráltatja a rendszert". ilyen érvekkel bármikor leállithatnak mindenféle következmény nélkül. és ha megteszik, és nem tudják bizonyitani, mi alapján tették, akkor nekik szopóág, ha meg igen, akkor megint nekik szopóág adatvédelem miatt.

Zephyré 2009.03.17. 14:01:53

OFF igazán számozhatná a fórummotor a postokat, hogy lehessen reagálni "válasz erre" nélkül is.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 14:06:32

@Zephyré:
autós példa:

korlátlan távolságot utazhatsz. annyival mész az utakon amennyivel akarsz, akár 250-nel is. de mivel ezzel szabályt szegsz, jön a rendőr megbüntet, és onnantól már csak 90-nel mehetsz tovább. de ugyanúgy korlátlan távolságot autózol tovább amennyit akarsz, de csak szabályosan 90-nel.

pjotrkolja 2009.03.17. 14:08:49

@Gringо:
Nem a panasz kivizsgálásához kell, hanem a szerződés felmondásához ... voda is kérte, az ügyvezető aláírási címpéldánya és szolgáltatást lemondó levele (jogos kifogás miatt) nem volt elég ... négy pici számjegy és minden ok ...
:(

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.17. 14:10:51

de pontosan. ha hátrátatja a rendszert, vagy alami szar szöveg akkor csökkentik.

de ez teljesen független a korlátlanságtól.

nekem ezzel van a bajom. nem ok-okozati összefüggés.


valami történt, amire csökkentették a sebességét. az ember azt gondolta ez korlátozott internet. nem az, hanem korlátlan internet csökkentett sebességgel.

az hogy mi történt, nem derül ki. ha emberünk nem torrentezett, dc-zett, akkor bemegy a pannonhoz asztalt borítani, hogy milyen alapon csökkentik neki. ha torrentezett, akkor meg nincs kérdés.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.03.17. 14:13:08

@Zephyré: Ja, aztán az elsőzés után végre lehetne hetvenkilecedikezés meg kétszáztizenkettedikezés satöbbi:)

BlueBear · http://proletarmatrix.php0h.com 2009.03.17. 14:35:59

2008 május 11.- E220-as típusú szappantartó formájú modem. Az egyébként is hihetetlenül instabil kapcsolatot fenntartó eszköz egy határozott mozdulattal megszakította a kommunikációt, újraindította a laptopomat, és az internettel együtt a winchesteremet is múlt idővé tette.

Egy teljes hónappal később - GlobeTrotter Express 7.2-es adatkártya. Nem ismeri fel a sim kártyát.

2008. július 17 - a hibát demonstrálandó, vittem a gépet is. Meglepetésemre egy ugyanolyan típusú adatkártyával próbáltuk meg újra, ami akadálytalanul látta a sim-et. Újabb négy hetes periódus következett, ami alatt a kártya új szoftvert kapott, és lássanak csodát utána minden teketória nélkül működött.

2009 február - újfent kiszenvedett az eszköz. Elindulni sem hajlandó. Vissza a gyökerekhez, a WM Rendszerház másodjára kapja vissza ugyanazt az eszközt

2009 március - a frissen visszaküldött modem alig egynapos folyamatos üzemelés után megszakította a kapcsolatot, újraindítás után firmware nélkül, csupasz flash memóriával állt a technika istenének színe előtt.

Az ötödik szervízlappal a kezemben kérdezném a poszt íróját; tényleg ekkora probléma, hogy "csak" a hozzáférése korlátlan, és nem a sávszélessége?

Riska 2009.03.17. 16:03:39

Nem tudom, én 10 éves koromban mondtam ilyeneket hogy "és képzeljék, nemcsak vicces e-maileket, hanem FÁJLOKAT töltök le és küldök." Elég suta megfogalmazás, Benedek úr. Hivatalos levélben ilyet nem lehet megírni. Amúgy meg valahol biztos benne lesz a szerződésben a minimális garantált sebesség. Benne van a pakliban. T-Home 8 megás netet rendelsz, ott is ott van a min. garantált sebesség 64kbit/s (kitörölhetem vele). Amúgy persze, szarjanak vezetéknélküli sünt, mobilinternetet csak nagyvárosokban célszerű használni, ahol van 3G-s lefedettség. GPRS-szel szintén törölni lehet. A fenekünket.

varvizib 2009.03.17. 17:02:46

Szerintem igaza van! Ilyen esetben nem kérhet kötbért a szolgáltató, legfeljebb egy sünt.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.17. 18:41:32

Körtvélyesi Benedek...ezen felröhögtem.
Legközelebb Tallérossy Zebulon ír a Homárnak.

Dervenkál Egon 2009.03.17. 22:25:25

Hozzátenném, hogy ha 7,2 Mbit lenne a valós sebesség, azzal egy 5 GB-s előfizetést 2 óra alatt le lehetne nullázni :)

Vagyis, ha korlátlan, és mondjuk a szolgáltató szerint 1 óra a napi átlagos internetezés (nem mondja meg mennyi), akkor egy hónapban akár 70 gigát is letölthetek, és a szolgáltatónak kuss. Vagyis a szolgáltató tudja, előre, hogy ha ki akarom használni az ígért 7,2 megabitet, akkor le fog tiltani. Hiszen ezzel kapásból sok forgalmat generálok. Ahhoz meg tényleg semmi köze, hogy mit töltök és mennyit. A céges anyagaim (napi 20-30) darabja 4-5 mega, és még nem korlátoztak, igaz céges a mobilnet előfizetésem is, valószínűleg ezért tudok napi két három filmet lehúzni torrenten.

Zsírfeka 2009.03.17. 22:28:51

Kaliforniában még van egy kis net!
EZ FONTOS!!!

۝merta-X 2009.03.18. 07:15:30

A POSZTER egy barom. Ha az ügyintéző nem tudott a korlátozásról akkor a laptoppall éppen egy nem teljesen 3gp lefedett helyen akart netezni, ott pedig csak a sima betárcsázós sebesség van.

Ütném agyon.

bolhabetu 2009.03.18. 07:38:47

Úgy tűnik Benedek nem ismeri a reklám-magyar szótárat, amit legjobban ez a plakát fejez ki:

www.arcmagazin.hu/thumbnail/3043/480x360fit/thumbnail.jpg

BeeTm · http://beeproject.atw.hu 2009.03.18. 09:42:09

@moli: Most néztem meg a szerződésemet (t-home) 260gb felett korlátozzák a sávszélességemet (www.t-home.hu)

"A Magyar Telekom Nyrt. fenntartja a jogot, hogy a havi 250 GB letöltött adatforgalmat elérő Kábelnet szolgáltatásra előfizetők internet-hozzáférésének sávszélességét az adott hónap fennmaradó részére 128 kbit/s-ra korlátozza."

Kábelnet happy

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2009.03.23. 05:34:47

A pana szeret szopatni mobilnettel embereket náluk technikai problémák is vannak ebből kifolyólag. Nem bírják teljesíteni a vállaltakat, ez van.
Létezik olyan hogy korlátlan sebesség, de ez a korlátlanság addig tart míg a hálózat határa. Mert tulajdonképpen egy sebesség bármekkora lehet amennyit még elbír a hálózat. MA magyarországon nincs normális mobil net. Sem kiépítve sem gondolatban.
süti beállítások módosítása