Tékozló Homár

Oklevél helyett ingyenmunka a pókerklubban

2009.03.31. 08:30 | ge | komment

Tamás kétségbeesett munkanélküliként beiratkozott egy négy hetes osztó tanfolyamra, de végül se számlát, se oklevelet nem kapott. A vizsga után maximum ingyen dolgozhatott volna, hogy még egy kicsit gyakoroljon, de ő az elvesztett 1 hónap után inkább olyan állás után nézne, ahol fizetnek is.

A történet előzménye, hogy mint oly sokan mások, ősszel én is elvesztettem addigi munkahelyemet. Mint szerencsejátékokat és pókert kedvelő egyén felfigyeltem a Lurdy házban található Miami póker club honlapján hirdetett osztó tanfolyamra. Felhívtam őket és közölték, hogy a négyhetes kurzus után minden sikeres vizsgázó kétnyelvű oklevelet kap, amivel könnyen elhelyezkedhet akár külföldön is, de a többséget a Miami-ba is felveszik utána, mert a club bővülése jelentős felvételeket indokol.

A tanfolyam heti négy órában tartott négy héten keresztül, bár én már az első alkalommal igencsak meglepődtem, mikor mintegy ötven mindenféle korú és hátterű osztó-jelölt jelent meg a clubban. Elküldeni senkit nem küldtek el – szerintem ha lett volna köztük félkezű, azt is bíztatták volna -, viszont a borsos negyvenezer forintos tandíjat egyből mindenkivel befizettették. Erről természetesen semmiféle számlát nem kaptunk. 

Az oktatás nagyjából abból állt, hogy a teremfőnök az első tíz percben megmutatta, mit hogyan is kéne csinálnunk, majd elment csajozni és telefonálgatni. Néha ránk nézett ugyan és jópofizott kicsit a csajoknak, de inkább talán csak azért, nehogy néhány zsetonnak lába kelljen. Volt néhány korábban osztóként dolgozott egyén is a csoportban, felvétel előtt őket is a „tanfolyam” elvégzésére köteleztek, ők azért szerencsére lelkiismeretesen segítettek minket, kezdőket.

Az első két hét után már kicsit bántam a negyvenezer forintomat, de úgy gondoltam, mint csoporttársaim közül még sokan, hogy ez az összeg nem sok egy korrekt, szórakoztató, állandó állásért. Végül szinte mindenféle egyéni kontroll után érkeztünk el a vizsga napjáig. Mivel a sok gyakorlásnak hála elég jól sikerült elsajátítanom mindent, bizakodva néztem eléje. Berendeltek minket szombat délre, a valódi vizsgáztatás csak délután 2-kor kezdődött el. Ez nagyjából abból állt, hogy mikor a teremfőnöknek és a tulajnak épp volt szabad tíz perce, akkor hátra hívta az egyik asztalhoz a következő delikvenst. Mivel nem tudtuk, ki mikor kerül sorra, és „eredményhirdetést” is csak azutánra ígértek, hogy mindenkivel végeztek, az egész csoport ott szobrozott csaknem éjfélig. Mindezt a tízperces vizsga érdekében. 

Személyre szóló értékelést senki sem kapott, a legvégén pedig fellengzősen annyit közöltek az elképedt csoporttal, hogy itt tulajdonképpen mindenki tökbéna volt, szégyellnünk kellene magunkat (igen, nekünk, nem az „oktatónak”!), de a kevésbé bénák a jövő héten kapnak majd egy lehetőséget. A lehetőség abból áll, hogy mindenféle bérezés nélkül beülhetnek osztani gyakorolni a terembe, aztán „majd meglátják”. Az, hogy kit fognak értesíteni és mi alapján, szintén nem közölték, csak hogy akiről úgy gondolják, azt majd keresni fogják. Viszontlátásra. Azóta is hívnak. Mint utóbb megtudtam, szinte kizárólag a fiatal lányok egy részét és a korábban már hivatásos osztókat hívták be megint. A csoport 80%-nak az első pillanattól nem volt semmi esélye. Még egy fránya 500 fornitos oklevelet is sajnáltak ránk, amit pedig kezdetben szintén megígértek. Igy minden nyom nélkül, bármiféle oktatói költség nélkül – még kártyát is magunknak kellett vennünk – hagytunk ott a Miami Club zsebében tisztán kétmillió forintot. Természetesen mindezt zsebbe, adómenetesen. Figyelembe véve, hogy egy szál oktató „foglalkozott” velünk heti húsz órában, azt hiszem, ezt a díjazást bármelyik miniszter is megirigyelné.   

Mi pedig csak szívhatjuk a fogunkat, és egy hónapnyi értelmetlen szenvedés után mehetünk ismét „normális” állást keresni. 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiszti 2009.03.31. 09:30:02

Azt hitte osztani fog, holott neki nem is osztottak lapot...

Énbagoly 2009.03.31. 09:37:53

@☺ágica: szerintem még a befizetés előtt. :-)
Vigyázni kell, mert egyre többen akarják kihasználni a munkanélkülieket. Ha nincs az OKJ listán, lehet elhúzni a fenébe, és egy fillért sem szabad áldozni rá.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.31. 09:40:42

Figyelem! Jövő héttől online csapdlecsacsi osztó tanfolyamot inditok. A tanfolyam időtartama 48 hét, melynek keretében minden héten új leckét küldök emailben. Vizsgázni nem kell, aki befizeti a kedvezményes 54 ezer forintos díjat, annak azonnal oklevelet küldök! A tanfolyam elvégzése után mindenki munkát kaphat! (Ha talál.)
Az első lecke ingyenes!!! Ezt mindenki megkapja.
***
Csabblecsacsi tanfojam 1 leccke:
Feladat: Keressük meg a kártyát.
Gyakoroljunk szorgalmasan!
***

Impega 2009.03.31. 09:42:13

@Nelson Mandula: en szeretnek jelentkezni, de eleg skeptikus vagyok. a kartya lehet virusos?

Ofélia . 2009.03.31. 09:46:06

@Impega: Próbáld bedugni a piros királyt a telefonba!!

Az eredmény a számlán látható lessz:))

kovácspéterke 2009.03.31. 09:46:49

De hülye vagy te kedves postoló.
Odaadtál negyven roppancsot, képes voltál bejárni a semmiért, majd elsomfordáltál miután nem kaptál oklevelet?
Gratulálok. Legalább utólag tégy valamit, és jelentsd fel őket. A Lurdytól úgysincs olyan nagyon messze az APEH.

AlulírottFentemlített 2009.03.31. 09:47:40

@Nelson Mandula:

Én jelenetkeznék is rögtön, de csak akkor, ha nem emailben indítanád a tanfolyamot, hanem Ráckevén a csúszda mellett.

franjof 2009.03.31. 09:54:42

Rossz a cím. Még ingyenmunkát sem kapott.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.31. 09:56:33

Minden érdeklődőnek!
Az onlájn tanfolyam most indul és csak elte-bölcsészlogós kártyával lehet játszani.
Természetesen nyáron lesz majd a ráckevei strandon is egy továbbképzés, de oda már csak azok jöhetnek, akik az onlájn kurzust elvégezték! Ráckevén megfigyelhetjük azt is, milyen, amikor osztás közben a vírus lelesi a pint a kártyáról!

blogsámán 2009.03.31. 09:56:33

Az APEH tényleg kasszírozhatna ott, mert számla a versenyekre befizetett díjakról, de még az elfogyasztott étel-italról sem szokott készülni.

Amúgy a múltkor volt szerencsém egy olyan asztalnál játszani, ahol egy tanfolyamos hölgy osztott. Az valóban totálisan alkalmatlan volt a feladatra. Szerencsére a többi tanfolyamossal nem volt ilyen negatív élményem.

greggrant 2009.03.31. 09:58:59

csatlakozom a feljelentést pártolók táborához. Gyűjts még egy-két pórul járt egyént tanúnak azért.

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 10:05:59

@greggrant: na igen, az egész, tovább nem jutott csapatnak kellene menni feljelentést tenni

Impega 2009.03.31. 10:22:28

@Énbagoly: @☺ágica: itt mar minden erdemleges elhangzott. Csatlakozom az Uj Posztot Kero Nok Egyletehez(UPKNE).

Énbagoly 2009.03.31. 10:24:44

@Impega: Ja a pasiknak mindig érdekesek a technikai bigyós postok, de most valami egyetemlegesebb probléma is jöhetne. :-)

KáposztaMedve 2009.03.31. 10:26:03

Szerencsére még vannak olyan parasztok, akik a naív, kétségbeesett embereket még jobban lehúzzák. Feljelentésbe csomagolt sünnek álcázott APEH revizorokat nekik!!!

Impega 2009.03.31. 10:26:47

@Énbagoly: Ugy velem ritkan van igazan noknek valo poszt. A multkur volt a certfikas hamis lujivuttonos taskas, de azelott? Vagy egyszeruen a nok nem panaszkodnak :D ???

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 10:27:43

@Impega: :)
@Énbagoly: na igen, de ahhoz képest ők sem túl aktívak mostanság. Elég nagy a pangás... Bezzeg tudjukkinél csak úgy áradtak a kommentek:)

Énbagoly 2009.03.31. 10:30:18

@☺ágica:
Igen!
Új Edét a népnek!
Remélem majd húsvét után megemlékezhetünk az örök becsű magyar vendéglátósokról. :-)

The Good Boy 2009.03.31. 10:31:03

ahol én ülök az asztalnál,ott állitólag 1000/óra nettó zsebpénzért megy az osztás, igaz én sikeres emberként az asztal másik oldalán az osztottak közé tartozom. Arról nem hallottam, hogy az osztók komoly tanfolyamot végeznének. Majd megkérdezem tölük. (inkább mégsem, mert a töckömet sem érdekli:) Mondjuk egy majommal is meg lehet tanitani pár óra alatt a dolgot.
Én is feljelentést javaslok, meg azt, hogy venni pár óra leckét pókerből, elolvasni néhány könyvet, játszani pár hónapot/évet, és ha van hozzá esze az embernek, akkor beülni a miamipokerklubban aztán megnyerni az összes versenyüket. Utána leülni cashgame-ezni, aztán a többiektől is elnyerni az összes zsét, utána már nem is bánod, hogy nem az osztó helye jutott neked.
All-in

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.31. 10:32:20

"korrekt, szórakoztató, állandó állás"

nekem nem ilyen van

legyek osztó?

Impega 2009.03.31. 10:38:04

egy ismerosunk ikreket var. Holnap be kell volnulnia csaszarra (pentekre volt kiirva), hogy ne a NATO gyules kozben szuljon.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.31. 10:40:21

@Impega: miért, mitől félnek? hogy valamelyik öreg natokatonának ha kell a szülőszoba ne legyen foglalt? vagy mi? nem értem én ezt...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.31. 10:41:26

@MacWolf: Vagy inkább Védelmi Vaszilij, hogy hol a része belőle. Az kicsit kellemetlenebb.

Impega 2009.03.31. 10:43:06

@mamapicilánya/mpl: jaja, hogy az orvos ne legyen feltartva, a mento ne legyen, az ut ne legyen stb... (ha van meg stb, igy nekem nem jut eszembe, de jol hangzik)

2009.03.31. 10:45:29

Olyan naiv emberek vannak, akiket atbasznak, mint szart a palankon, utana itt sirankoznak. A homart nyilvan olvassak, de akkor miert mennek bele ilyen lehuzasokba?

Legalabb a zsetonokat huzhattak volna olyan 40e Ft ertekben kb :)

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 10:50:57

@Énbagoly: gondolj bele, hány komment lenne már, ha nem veszik le:(

zsinacity (törölt) 2009.03.31. 10:52:35

Egy ilyen tanfolyam mellett simán lehet járni állásinetrjúkra. Több vasat tartani ezen a téren ér.

Komolyan állandó munkát remélt ebben a műfajban a postoló egy szál tanfolyam után?? Röhej.

Ez megint csak a könnyebbik végét fogom meg című történet, meg is érdemelte, hogy pofáraesett.

aardwark 2009.03.31. 11:00:02

szép jó reggelt

szvsz ha azt a 40 ropit a tanfolyam helyett a játékra szánod és ügyes vagy akkor szerintem jobban jártál volna
és ehhez nem is kell 1 hónap

aardwark 2009.03.31. 11:01:17

más többet nem tok elmondani
kérem kapcsojja ki

EÖ (törölt) 2009.03.31. 11:05:35

@Nelson Mandula: én is jelentkeznék! csapdlecsacsi-mindzsa szak-e van?

É2I 2009.03.31. 11:08:09

@Impega:
Irén emlékszik azért egy-két női posztra. Igaz általában a posztoló lett sündíjas. ;)

Danonos-elfogyóbifiduszessenziszes.
Inkallos-dulakodós.
Kidobós-torokütéses.
Ikerkártyás-pintkódlelesős.
Oscáros-lekurvázós.

De üvegasztalt törni általában nem női szakma.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.31. 11:15:42

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas):
a mindzsákat a ráckevei emelt szintű tanfolyam tartalmazza. Ugyenebben lesz az ánuszrózsa edukáció és az inflexiós pont is!

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 11:20:49

@É2I: buszon nem-pisilős grafikus kimaradt:) De szerintem olyan "letört a műkörmöm, fodrász eltolta a hajam..." posztokra gondolt, mint amilyen a legutóbbi táskás volt pl.

Impega 2009.03.31. 11:20:54

@É2I: :D. Tenyleg. Meg kozben ott volt,a mar anyuka Peer-Chi is. Na jo.

Impega 2009.03.31. 11:22:52

@☺ágica: Igeeen! Ilyenek miert nincsenek?

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 11:23:25

@Impega: mi volt ez a Peer-Chi? Arról lemaradtam

É2I 2009.03.31. 11:27:27

@Impega:
Hát, ha majd letörik a körmöd ebben a nagy Obama cirkuszban, vagy valamelyik kommandós összekócol, írd meg :)

Fairy Girl 2009.03.31. 11:28:48

"Erről természetesen semmiféle számlát nem kaptunk."

EKKOR kellett volna eljönni onnan (persze a pénzt oda nem adni).
Sajnos azonban ez nem olyan egyszerű :(

Mylady 2009.03.31. 11:31:07

@É2I: a-pisilni-kell-a-buszon-de-nem-tudok-mert-egy-nyúzott-arcú-lány-ül-a-klotyón-ezért-inkább-iszok-egy-sört sztori is női volt....

Impega 2009.03.31. 11:32:01

@☺ágica: Amikor a csaj 7 honapos terhesen egyedul szilveszterezett, fazott es nem vittek ki ingyen a palyaudvarra.

@É2I: Most epp betort a kormom, de nem mu, az er?

Mylady 2009.03.31. 11:32:10

@☺ágica: basszus, megelőztél :(

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 11:35:40

@Mylady: bocsi:)

@Impega: na jó, de hol találom? Emlékszel nagyjából a címére? Érdekesen hangzik:)

Úgy látom, azért sikerül elnőiesíteni a posztot:)

májgeriberi 2009.03.31. 11:36:18

kihaltak a posztok, vagy a postások?

EÖ (törölt) 2009.03.31. 11:38:51

@Nelson Mandula: akkor én egyből arra jelentkeznék, lehet úgy?
hajlandó vagyok ezért áldozatot hozni és a szakpárból a csapdlecsacsit kihagyni.
befizettem a jelentkezési díjat a xxxxxxx-xxxxxxx számlaszámra, amit a kolléganőd adott meg a 06-2#-4###-56# telefonszámon. a pin kódom: ****
kell még valami adat?
ja, Engelhartszellben születtem.

májgeriberi 2009.03.31. 11:44:46

sosemleszújposzt fílingem van.
olyan uncsi se meló se poszt..

cockney 2009.03.31. 11:50:48

azért én megértem a posztolót mármint hogy jelentkezett. mi is csak mosolyogtunk haveromon amikor elment egy krupié és osztó tanfolyamra. ennél monjuk kicsit komolyabb volt de az is csak kb két hónap és kb hasonló összeg.

már a vizsga elött felvették feltételesen az egyik legnagyobb belvárosi kaszinóba (ahol gyakorlaton volt), aztán másfélév után irány egy luxushajó, ott oszt már fél éve nem kis pénzért. persze angol, matek és jó kommunikáció kellett hozzá.

cockney 2009.03.31. 11:52:06

ja és elötte nem pókerezett vagy kaszinózott, teljesen spontán jött neki az ötlet.

szóval lehet így is.

Impega 2009.03.31. 11:55:06

@☺ágica: Termesztesen eloszor a sztorit olvasd el majd a re-t ;)

aardwark 2009.03.31. 11:59:56

@☺ágica: ha már női postok,
volt vmi kabátos story is vmikor (átárazás vagy vmi hasonló...)

Impega 2009.03.31. 12:01:07

@aardwark: ja, telleg a mangos arlekaparos :) M eg a C&a kockas kabatos

aardwark 2009.03.31. 12:01:25

@☺ágica: és az oscar storyt se felejcsük el (dulván neki lökhték az autóhnak...)

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 12:06:40

@Impega: abba kellett hagyjam, mert megjött a főnök, és akkor nem lehet jókat vigyorogni:((( De szerencsére a klimpírozás akár munkának is tűnhet:)

@aardwark: arra emlékszem:)

Ofélia . 2009.03.31. 12:06:59

Hölgyeim valami szemkikaparós műkörmös vagy szárnyasbetétes nincs::))

Na megyek sünt szarni:)))

Impega 2009.03.31. 12:07:08

@aardwark: Ti mar megint turbekoltok? :D

Impega 2009.03.31. 12:08:26

@☺ágica: Ohhh, de kar. Na akkor en meg megyek kajalni.

aardwark 2009.03.31. 12:09:28

@Impega: ilyen unalmas kedd délelőtt szerinted ezen kívül jó még vmire?:)

(turb-turb-turb:)))

Impega 2009.03.31. 12:09:45

Jo etvagyat Mindenkinek!

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 12:09:52

@Impega: Jó étvágyat:) Persze mindenki másnak is:)

aardwark 2009.03.31. 12:14:40

@☺ágica: na jó, akkor én is megyek és falok vmit:)
egyébként mi turbékolunk?:)

Fairy Girl 2009.03.31. 12:17:59

@májgeriberi: az nem postás, hanem posztász :)

lodenkabat 2009.03.31. 12:20:31

Kicsit későn értem ide, de épp egy pókerosztó tanfolyamot nyitottam.........

É2I 2009.03.31. 12:30:32

És még mondjátok nem volt nőies poszt, aztán kiderül; EDÉn kívül mind az volt
:DDD

@Impega:
Egyértelműen, csak megfelelő picsogással kell körvonalazi. És azt se felejtsd ki, hogy csak rózsaszín kupakos ásványvizet iszol, mer az trendi.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.31. 12:32:44

@É2I:
az nem rózsaszínkupakos, hanem bubimentes! így trendy.

aardwark 2009.03.31. 12:33:13

@☺ágica: mily igazad vagyon, a tevékenységünk valóban kettesben élvezhető igazából és 4 fal között:)))

É2I 2009.03.31. 12:36:26

@Nelson Mandula:
Ha lenne Hellokittys, na az lenne az igazi üdcsi. Persze szigurúan bubi- és dámcsimentes.

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 12:37:00

@É2I: EDE-nél mintha lett volna rózsaszín fotel:)

SÜN 2009.03.31. 14:20:59

ugyanezt hallottam ott dolgozo ismerostol ..

The Good Boy 2009.03.31. 14:24:42

a Palkovicsnés poszt az nőies poszt volt -e?
És az akvavördös drága szaunás az női poszt volt-e (gyanus volt nekem, hogy ott a szaunai párába homokszemek akadtak (volna) a gépezetbe (vagyis a posztoló biztos kislány akart lenni). Szerintem

Impega 2009.03.31. 14:43:51

@É2I: Hehe, en zoldet iszom, mert abban picik a bubik :D

Pupu 2009.03.31. 15:32:21

Kedves commentelők,

Nem akaromn megvédeni a Miamisokat, mert biztos hibáztak, főleg abban, hogy nem adtak számlát, meg ilyenek.DE!!!!

Én járok ebbe a poker terembe elég sűrűn, és volt szerencsém a frissen végzett osztókkal egy asztalnál ülni 2-3 órát (gy.k.: ők osztottak). Még jó, hogy állt mögöttük egy gyakorlott emberke. A nagy többségüknek lövésük nem volt semmihez. Nem tudtak keverni, lassúak voltak, 3 embernél már nem tudták, hogy melyik kéz nyert. A pálmát mégis az vitte, amikor a kezdő osztó egy splites leosztást a következő módon osztott: zsetonok összeszed, egy toronyba összerak, megfelez vízszintesen, majd elkezte kitolni a játékosok felé. Még meg is lepődött amikor szóltunk, hogy jó lenne, ha szétosaztaná érték szerint, mert csúnya ugy splittelni, hogy a 35.000 es kasszából valaki 30.000-at nyer, a másik meg 2.000-et, mert ugyan a torony ugyanolyan magas, de az egyikbe ezresek meg ötezresek vannak, a másikban meg százasok. Na ennyit a postolórol meg a társairól. Nem hőzöngeni kell, hanem gyakorolni. Tudod, suszter-kaptafa.
Ennyi....

Üdv

Impega 2009.03.31. 15:43:15

@Pupu: Kedves Pupu! Erre csak annyit mondanek, hogy gyakorlat nelkul meg trágyát hanyni is nehez (tapasztalat :)).
A fogorvos gyakornok sem ugy huz fogat mint a 20 eves palyafutassal biro. Sot a kezdo pokerezo sem ugy pokerezik mint egy profi. Esetleg folytassam meg? Gyakorlat nelkul semmi sem megy. de gondolom Te egy szuletett szuper ember vagy, akinek minden elsore megy.

☺ágica (törölt) 2009.03.31. 15:48:41

@Pupu: ha visszaolvasod, látod, hogy amit a pénzükért kaptak, az messze nem korrekt oktatás. Így szerintem nem sok mindent lehet elsajátítani

Vincent71 2009.03.31. 15:53:38

@Pupu: Hát, ezzel mégiscsak a "szalont" minősíted. Ha az osztó nem tudja jól a dolgát, miért ültetik be dealerkedni? Ja mer' hogy ingyér' mégis jó a teremnek? Valamint ha nem tudja jól a dolgát, hogyan "végzett" a tanfolyamon? Miért engedték? Ja mer' a 40 ropi jól jött mi? Per kopf...

Itt végleg nem az osztók a hibásak. Ők nem tehetnek semmiről, ők elvégezték, őket "átengedték". Gyakorlatot meg nem éles, pénzre menő játékokon kell szerezni. legalábbis az alapkészséget nem ott. Persze ezzel máris lehetett spórolni a Miaminak, addig sem kellett élesben fizetni a rendes osztókat.

lolperec 2009.03.31. 16:20:29

omg.. lúzer FC :D
remélem a maradék pénzedet meg eltőzsdézed.. :D

Szűcslaci 2009.03.31. 17:39:54

Mindnyájan megbuktatok Pókerből----- bedőltetek egy igen egyszerű blöffnek.

Szűcslaci 2009.03.31. 17:41:20

A jövő héten tanfolyamot indítok " Hogyan kerüljük el a becsapós hirdetéseket" címmel - mindössze 40.000.- Ft -ért, heti 4 órában. Oklevelet adok.

2009.03.31. 18:20:07

A nagy sikerre való tekintettel meghirdetem az online fekete özvegy osztótanfolyamot. A munka lényege: állandóan figyelni a netet, ha valaki játszani akar akkor osztani neki. A tanfolyam CSAK 35000 ft, lehet egyszerre is fizetni.

rózsaszínkupakodanyomó 2009.03.31. 19:14:33

Azzal a 40-el inkább ültél volna be 100/200 kessgémbe :)

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.04.01. 01:58:15

Már megint egy naplopó, mint a Relax Islandes cikkben.

Vannak az igazán nagy naplopók, akiknek olyan kibaszott sok pénzük van - de nem értékteremtő munkából, nyilván! -, hogy akár el is verhetik a kaszinóban. A kaszinóban pár közepes szintű naplopó főnök, aki a semmiből - továbbra is értékteremtés nélkül - csinál pénzt azzal, hogy ezeket a hülyéket lefölözi. És akkor íme a kis naplopó, aki ezeknek segédkezik. Vagy nem, hanem még azelőtt megszívja. Hááát...

epeficam 2009.04.01. 12:26:45

Ehh... Így az egyszerű ingyen munkaerőhöz jutni. És mindig vannak jócskán, akik be is nyalják.

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.04.01. 12:54:58

@EnZsolt / Erinaceus europaeus: Engem érdekelne az osztótanfolyam, amennyiben van kihelyezett brüsszeli, liegei tagozata.

www.andreisen.com

Mellesleg azt megkérdezném, hogy szerencsejátékosokat mióta engednek krupié szerepkörbe? Tudtommal sem teremőrnek, sem osztónak, sem kasszásnak. Még takarítónak is csak esetleg.

Más: egy krupié tanfolyam nagyjából 6 hónap, heti 5-6 óra minimummal és nagyjából 3-400000 között mozog (átszámítva). 40000-ért ki mit vár, meg egy hónap alatt?

Gondolj csak bele, hogy pókerből van vagy 10 féle, aztán a többi kártyajáték. Ezeknek szabályai vannak, kezelni kell a rake-t, a helyzeteket, kiértékelni, stb. És akkor még ott a zseton, a trükkök. Hmmm. Most csak kártyásról beszéltem és nem volt szó roulette, meg egyéb játékokról.

Mérgező Hulladék 2009.04.01. 14:33:41

Ált.isk. 3. osztály. Az korrekt, ingyen van. És az osztáson kívül a szorzást is megtanulod!

Tipikusbalek 2009.04.01. 15:10:15

@Pupu: Ha lett volna normális tanfolyam akkor, ment volna neki is biztosan. De lehúzták az embereket, aztán arcra meg dekoltázsra felvették a delikvenseket. Majd a gyakorlat teszi a mestert ugye?
Szemét banda, az biztos! Soha a büdös életben nem voltam kaszinóban és ha Isten erő ád nem is leszek. A postolónak, aki korpa közé keveredik megeszik a disznók. Mit vártál ezektől most őszintén mondd meg.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.04.01. 22:33:34

@☺ágica: wazze, erre van a HOMÁRSZLENG PORTÁL!!!

irgumburgum

darthwader 2009.04.02. 01:24:11

Én a Royale clubban voltam 4 napos tanfolyamon 40 ezerért,majd átmentem a Lurdyba, ahol ismét kijártam a tanfolyamot,azóta is ott dolgozom.
Én szeretem, szerintem Tamás ügyetlen volt, ezért nem kapott lehetőséget. :(

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.04.02. 13:08:12

nem hiszem el, hogy valaki emiatt nyavajog.

most meséljem el, hogy egy kezdő repülőgépvezetőnek mennyit kell fizetnie azért, hogy dolgozhasson manapság? (igen! jól érted, fizetni azért, hogy dolgozhasson!!)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.04.02. 13:10:05

ez tényleg nem hiszem el! 4 napos tanfolyamon vekengtek?? más 5-10 évig tanulja a szakmáját, mielőtt rendes munkát kap, amiért még fizetnek is neki! térjetek már észhez!

hatesz 2009.04.02. 17:18:26

Terroristäk pokereznek. Az egyik megszolal:
-Tegnapelött Mustafa osztott. Tegnap meg Abdul. Ossza ma Bin Laden...

sklansky 2009.04.03. 20:55:04

Szánalmas ez az egész! Elég rendesen benne vagyok ebben a pókeres őrületben. Az első, hogy a legtöbb helyen dilettánsok osztogatják a kártyát. A 'Miami'-sok legalább próbálják megszűrni a híg mezőnyt. Még Te is azt írod, hogy minden SIKERES vizsgázó. Megmérettettél és könnyűnek találtattál! A másik, amitől hányok, hogy a sok mindenre alkalmatlan, fogalmatlan, önálló gondolatoktól mentes követőd már rögtön fejeket követel és jó magyarosan feljelentgetni akar!!! Szólottam...

Alikam 2009.04.07. 15:30:20

Szerintem is gáz ez a történet, de a Homáron rendre felbukkanak az olyan típusú sztorik, amikben a panasztevő totális pancser.

Nos, ez is olyan. Ezt egy kis rutinnal, határozottsággal, jó helyzetfelismeréssel meg lehet volna oldani.

Már amikor a pénzt átnyújtod és nem paksz számlát, balhéznod kellett volna, és visszakövetelni, különben megy az APEH-hoz a feljelentés.

És le is zárult volna a történet.

Komolyan azt gondoljátok, hogy egy négy hetes tanfolyam alatt majd bevesznek egy olyan bizniszbe, ami egyben szórakoztató, nem túl megterhelő, és még ráadásul jól is fizet???

Jaaajj, naív emberek, mikor fogytok már el?

Gumieger 2009.04.29. 14:36:30

Akiket tényleg érdekel a krupié szakma, annak azt ajánlom, hogy élő kaszinók tanfolyamait célozza meg, amiből jelenleg kettő van Budapesten.Talán a tanfolyam is ingyen van, de lehet ezen már változtattak.Mivel ez nem OKJ-s szakma, olyan oklevelet ami jó is valamire itt se várjatok, de a világ kaszinóiban ez nem is elvárás. A nyelvtudás és a szakmai tapasztalat számít. Kemény munkával, kitartással, egy év alatt meg lehet itthon is tanulni úgy dolgozni, hogy bárhol megálld a helyed.Ebből a tanfolyam kb. 8-10 hét, a többit élesben kell megtanulni.Az itthoni kaszinóban kapott referenciával aztán el lehet helyezkedni külföldön is ahol már esetleg rendes pénzt fizetnek.

brand_boy 2009.06.03. 15:26:27

Ha az ember hagyja magát !
Isten nyugosztalja édesanyámat egyszer át akarták verni egy virágkötő tanfolyammal.
Azt kamuzták, hogy OKJ-és, a tanfolyam, és, hogy lehet vele vállalkozni majd természetesen.
Aztán persze kamu oklevél, nincs lajstromszám etc..
Anám bement akkor amikor a következő tanfolyam beiratkozása volt, és jött a következő brigád befizetni a tanfolyamát.
Ott olyan hangosan elmondta a problémáját, hogy az is hallja akit nem érdekel.
Vissza is adták a pénzt ! :O
süti beállítások módosítása