Tékozló Homár

80 euróért nyomtat ki 4 cetlit a Ryanair

2009.04.08. 00:03 | szily | 164 komment

Éva egy ma született csecsemő, lélekben mindenképp, hiszen még képes meglepődni, sőt kiborulni azon, hogy a fapados légitársaságok mi mindenért képesek megsarcolni az utasokat, és milyen szemérmetlen összegekre. Egy egész járatnyi nyugat-európai utassal együtt azon képedtek el Gironában, hogy aki nem hozott otthon kinyomtatott beszállókártyát, hanem a reptéren próbált a géppel printelni, annak utanként és fejenként 20 eurót kellett kiköhögnie. Sztori alant.


Elso felindultsagomban ragadtam billentyuzetet, gondolom jol megkapom majd erte a magamet, merthat se sikeres se fontosh nem vagyok, ezert is fordulhatott elo h Ryanair jegyet vettunk. (valojaban anyosom es aposom repult, de a tortenet szemponjatol irrelevans, ezert az egyszeruseg kedveert E/1.sz-ben meselem el)
Nyilvan mindenki sokkal okosabb(legalabbis annak tartja magat) ezert vele sose fordulhatna elo ami velunk tortent, en viszont marmar beteges modon  erdeklodom masok nyomora irant, onzo okokbol: szeretnek masok hibaibol tanulni. Es ha effele sztorit olvastam volna valahol, tantan jobban odafigyelek.
Tehat, Ryanair. Becsekkolas, mentunk a Ryanairos pulthoz. Onnan elkuldtek h keressunk egy gepet es ott intezzuk el. Jo, volt egy csomo gep, ott szenvedtek vele a nepek, felhaborodva. Akkor meg nem ertettuk miert karomkodnak sokan. Aztan a gephez fertunk, elkerte a beszallasi kodot, kiadta a neveket, kerdezte van e borond, blabla, majd kozolte h nem fejezheto be a muvelet mert fizetni kell nemi penzt. Nem keveset. Ekkor atmentunk a latvanyosra dagadt reklamacios sorba. Ott mindenkinek ugyanaz volt a baja, nem ereztuk magunkat egyedul.
A lenyeg: ha nem viszed kinyomtatva akkor majd ok kinyomtatjak, de ez fejenkent es utankent 20 euro. Ketto fonek oda vissza: 80 euro.
A visszaigazolas volt kinyomtatva, azon rajta volt h minden fizetve, tehat nyugodtak voltunk (nekem anno eleg volt a szemelyim es egy papircetlire kiirva a visszaigazolaskor kapott kodszam) A tobbi utas is ezen nyuglodott, volt egy fiatalokbol allo csoport, ha azt mondja valaki 16 evesek , elhiszem, ha azt h 20 evesek, azt is. Szoval, diaksereglet. Es hat nemelyikuknek bizony nem volt plusz 80 euroja kapasbol, se zsebben se szamlan, en ket idegesen siro lanyt lattam. Ott adtak ossze egymas kozott h majd kesobb rendezik. Mielott valaki beszol h minek utazik vki penz nelkul, kepzelje el h elore kifizettek mindent, esetleg erre sporoltak x ideje, es ki van centizve a penz. Szoval lehet rosszindulatoskodni, de most az egyszer minden arcoskodo probalja meg belekepzelni magat egy ilyen szituba. Ha nem fizeted a pluszt, nem repulhetsz, termeszetesen bukod a jegyet is, meg nyilvan az elore kifizetett szallast, egyeb programot.
Nem voltunk szivbajosak es csunyan kiosztottuk az ugyintezot (sokat er..) h ez mekkora szemet huzas, de persze, vegul ugyis fizetnunk kellett, kulonben bukta a jegy(jegyek..).. Igy inditani egy kellemesnek vart utazast, nem egy "elegedett ugyfel- feeling".
Ha csak egyvalaki is jobban odafigyel a kesobbiekben es megmenekul egy ervagastol, maris orultem. Tovabbi kellemest.

U.i: mint az eurobol egyertelmu, nem magyar foldon tortent (Girona, Spanyolorszag) viszont a Ryanair magyar repteren is uzemel (Sarmellek), tehat ugyanezt a buvesztrukkot ott is eloadhatja (uj mutatvany lehet mert en mar utaztam ezzel a bandaval es EZ eddig nem merult fel)

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.04.08. 09:08:15

@lokoszt: "Sármelléken jó ideje nincs már Ryanair"
Minek lenne? Nincs kiadó magánpanzió sem már B.füreden

☺ágica (törölt) 2009.04.08. 09:08:32

@maincoon ♀: köszi, átadom:) Az autót csak láttam az ablakból, éppen pangás volt, gondoltam beírom, merthogy on-t már nem tudok:) Az egyetlen "negatív" élmény az volt, amikor bemondták a nevem a hangosba. Kiderült, hogy nem tudták átvilágítani a bőröndöm, így el kellett mennem kinyitni. Nekem más bajom nem volt. A repülést pedig amint lehet próbáld ki (tudom, nem olyan egyszerű)

@horex: OK, szólok neki. De ahogy elnézem, elég becsületes és lelkiismeretes, így valószínű csak azután megy, ha itt már végzett:)

baliquez 2009.04.08. 09:10:03

Régebben sem nyomtattam ki a visszaigazolt ordert a repjegyről, csak odatartottam az e-mailt a telefonom képernyőjén a foglalási számmal. Manapság csak megmutatom a személyigazolvány-kártyámat vagy útlevelemet, alkalmazott meg jól kikeresi a nevemet a listáról, kinyomtatja a beszállókártyát. Mert az a dolga. Nekem nem dolgom hogy gépeket nyomogassak munkaidőn kívül. Eddig egyszer sem kérdezték meg hogy miért nem lóbálok kinyomtatott "repjegyet" (btw a beszállókártya a valóban repjegy). Meg kell érkezni idejében, egyébként várjanak meg ha az ő hibájukból van csúszás. Plusz pénzt meg véletlenül sem fizetnék, az a szerződés (légitársaság+én) utólagos egyoldalú módosítása.

nickita 2009.04.08. 09:12:44

"gondolom jol megkapom majd erte a magamet, merthat se sikeres se fontosh nem vagyok"
"Nyilvan mindenki sokkal okosabb(legalabbis annak tartja magat) ezert vele sose fordulhatna elo ami velunk tortent"
"Mielott valaki beszol h minek utazik vki penz nelkul"
"Szoval lehet rosszindulatoskodni, de most az egyszer minden arcoskodo probalja meg belekepzelni magat egy ilyen szituba"

bazmeg, most a rájenert szidjuk, vagy a homáros közösséget?

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2009.04.08. 09:16:33

@-Gyöngyibaba-: ezt honnan szeded?? Mert kernek akkor egy linket a statisztikai adatokkal. Koszi.

F173 2009.04.08. 09:17:17

@-Gyöngyibaba-: @Világutazó: "A fapados viszont attól tud olcsóbb lenni, hogy a gépei napi 12-16 órát vannak a levegőben a hagyományos légitársaságok 8-9 órájával szemben!"

Igen és ettől tud hamarabb lezuhanni is, mert nincs idő átnézni a gépet két repülés között.

Nagyon naív vagy, ha azt gondolod, hogy a hagyományos légitársaságok gépei átnézik mialatt a reptéren dekkolnak. A műszaki karbantartásnak nagyon pontosan szabályozott menetrendje van, amely minden légitársaságra egyformán vonatkozik. Ezen a légitársaságok nem tudnak és nem is lehet spórolni!

Ami a biztonságot illeti a fapadosok pedig általában biztonságosabbak, mivel üzemanyagtakarékossági okokból csak a legújabb és legmodernebb gépekkel repülnek!

baliquez 2009.04.08. 09:20:48

@Világutazó: Nem, tévedésben élsz. Ha a költséglefaragás valóban olyannyira üzleti érdeke lenne a fapadosoknak hogy kommunikálni akarnák azt, akkor inkább arra alapozzanak hogy mennyivel OLCSÓBB a jegy ha otthon kinyomtatod a beszállókártyát, mennyivel OLCSÓBB ha csak kézipoggyásszal mész. Nem pedig mint most, hogy sunyi módon extrafeláraznak mindenért ami benne van az alap repülési szolgáltatásban a megszokott, nem fapados légitársaságoknál. Ami a poggyászt illeti, szerintem mérjék le az utasokat is (ha az utas élni kíván a lehetőséggel) - aki könnyebb az átlagnál fizessen arányosan kevesebbet a jegyért vagy adhasson fel annyival túlsúlyosabb csomagot.

Amúgy szerintem simán a fogyasztó megtévesztése hogy a meghirdetett ár után még anyád hajhosszáért meg bankkártyás fizetésésrt is sarcot kell fizetned. Mintha a boltban vennél egy agyonreklámozott liter tejet, és miután ráuszultál akkor mondják meg hogy kizárólag spec műanyagszatyorral lehet megvenni (ami többször annyiba kerül mint a termék), plusz ha bankkártyával fizetsz vagy nem kizárólag kétforintosokkal akkor fizess többet.

betépett felhasználó 2009.04.08. 09:20:53

a fapadosnak egy hatranya van, ha lezuhantal szalka megy a se@@edbe. ennyi.
jol mondtam?

májgeriberi 2009.04.08. 09:22:45

levegőhasználati díjat nem is kértek?

elwood 2009.04.08. 09:22:52

@Világutazó: "Ami a biztonságot illeti a fapadosok pedig általában biztonságosabbak, mivel üzemanyagtakarékossági okokból csak a legújabb és legmodernebb gépekkel repülnek!"

nem akarom cáfolni a többit amit írtál, de ez így fura. ha az új gépeket olcsóbb üzemeltetni akkor a többi cég miért repül a drága öreg gépekkel ... ?

AlulírottFentemlített 2009.04.08. 09:29:12

Ha viszek magammal egy túrórudi kódót akkor felengednek a gépre?

Az utasokat már meg sem cs(ö)cs(ö)részik?

Mindzsáért kell különdíjat fizetni?

Felhábboríttó!

F173 2009.04.08. 09:32:09

@baliquez: Te tévedsz! Én nagyon is támogatom azt a politikát, hogy megkülönböztetik a különböző fizetési módokat, mert tényleg van különbség a költségeik között, még ha sok ember erről nem is akar tudomást venni!

A fapados modell a spórolósoké! Aki kényelmes és nem néz utána a dolgoknak az meg fizessen! Ha csak egy hétvégi kirándulásra megyek minek fizessek csomagfeladási díjat, kaját az egy órás gépen, check in költséget és stb, ha ezeket meg is lehet spórolni!

A Malévnál most van 100 eurós akció, amiben minden benne van, de kérdezem én tudjátok, hogy ezen az áron a Malév vastagon veszteséges és csak a pillanatnyi likviditás javításáét csinálja, mig egy fapados 100 eurós árnál vastagon veszteséges és hosszútávon is tartani tudja ezt az árat???

AP! (törölt) 2009.04.08. 09:32:10

meglepődve olvastam a történetet, több okból is:

- az elmúlt 3 hónapban 9 alkalmommal repültem ryanairrel, az átlagos jegyár (illetékkel, adóval, MINDENNEL együtt) kb. 1500 ft volt, ennyiből hévvel tudok kimenni ráckevére, vagy enni egy bigmacet plusz menüben
- nem tudtam, hogy lehet a helyszínen is nyomtattatni beszállókártyát
- eszembe nem jutott, hogy van olyan ember, akinek eszébe jut beszállókártya nélkül a géphez menni

9ből 9x pontosan, legkisebb fennakadás nélkül, korrekt kiszolgálással repültem, és semmi gondom nem volt. a fapadosokat fikázók nagy része a.) életében nem látott repülőt b.) irigy, amiért ő 50x annyit fizet repülésre.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.04.08. 09:35:28

@AlulírottFentemlített: Originált mindzsáért kell, ami elektronikai alkatrészeket is tartalmaz, azt nem szabad rep.gépen használni.

CzZs 2009.04.08. 09:39:31

Tegnapelőtt vettem jegyet on-line. Elég világos volt, hogy a reptéri becsekkolásért fizetni kell (az on-line csekkolásért is, ha feladott poggyászod van.) Érdemes elolvasni a tudnivalókat: www.ryanair.com/site/HU/faqs.php?sect=chk Az ördög a részletekben búvik meg. Amúgy nem Sármellékről repül a Ryanair tudtommal, hanem Ferihegy I-ről.

Col.Maybourne 2009.04.08. 09:43:41

@Világutazó: Azert az erdekelne, hogyan vagy vilagutazo, ha a fapadost preferalod... Interkontinentalis jaratuk nem nagyon van :)
A karbantartasban meg nincs igazad, a fapadosok es a hagyomanyosok kozott oriasi a kulombseg. Ha pl a Wizz hajnali 3-kor szall le (mert kesett, szokas szerint) es masnap 6-kor indul tovabb akkor a napi karbantartas mikor kerult elvegzesre?
Ha majd leesik az elso fapados akkor ennek az uzletagnak vegre teljesen vege lesz.
Egyebirant en a Lufthansaval is szoktam 100€ all-in utazni, sot legutobb 50€ all-innel sikerult. Es termeszetesen az elsodleges repterre repultem nem modjuk Budapest-Szolnokra...

Tapmancs 2009.04.08. 09:44:12

@Col.Maybourne: A SAS egy nagy szar. 50%-kal drágább mint a többi, és ezért se kaja, se semmi. Még jó hogy a beszállókártyáért nem kell fizetni. Még csak az kéne.

CzZs 2009.04.08. 09:46:01

@arcsiff: Az on-line MasterCard-os fizetésért 10 ojró kezelési költséget gombolt le a Ryanair a közelmúltban. Állítólag a Visával lehet csak ingyen fizetne, egyebekkel csak felárért.

Col.Maybourne 2009.04.08. 09:48:27

@Tapmancs: Eletedben 1x utaztal SASsal es nem tetszett, sajnalom ha rosszak a tapasztalataid.
Az arban nincs igazad, ebben verhetetlenek. Csak almat az almaval kell osszehasonlitani. Keress barmilyen keresovel egyutas jegyeket barhonnan OSL, ARN, CPH repterkodokra es a SAS legalabb 30%-kal olcsobb mindenkinel. Elsodleges repterekre ok a legjobbak. Kaja pedig van, csak Economy Extra jegyet kell foglalni...

ikke i drift 2009.04.08. 09:52:24

Maestro??? Sógorok múltkor mexopattak, mert se Visa, se Mastercard, csak Maestro, az meg nem volt, ráadásul (azóta futottam egy kört) egyik bank sem tud olyat adni a közül a 3 közül, ahol van valamilyen számlánk.

LouiS 2009.04.08. 09:53:02

Nota bene a Ryanair nem repül már Sármellékről, éppen azon vitázik a repteret üzemeltető céggel, hogy ki tartozik kinek.

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.04.08. 09:57:22

@CzZs:
Visa Electronnal ingyenes a fizetés, de nem minden itthoni bank esetén igaz!

anarch 2009.04.08. 10:04:43

Én is szeretnék tanulni a történetből, szépen le van írva, csak egy dolog hiányzik. MI A HOMÁR VOLT AZ AMI NEM VOLT KINYOMTATVA?!? :)) Végigolvastam a posztot, többször is, de egyszerűen ez a pont hiányzik belőle :).

törppapa 2009.04.08. 10:06:43

"CZZS" és a többiek.
Elolvastam a linket a tudnivalókról. Szerinted az utasok hány százaléka tud annyira angolul, hogy pontosan megértse? Amióta tagjai vagyunk az Európai Úniónak, azóta még egy filléres konyhai kütyühöz is kötelező az Unió összes nyelvére lefordított használati utasítás. A Rynair nem spórol, hanem szerintem simán szivat, mert bunkó. A nyomtatás bármelyik nyomtató szalonban ( a színes is) pár száz forintba kerül, és nem hatezerbe!

-.-.-.-.- 2009.04.08. 10:08:06

válság van, szüksége van a ryanairnek az extra összegekre. sőt, legyünk olyan jók és támogassuk szegény rászoruló társaságot, nehogy tönkre menjenek...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.04.08. 10:19:59

Nem tudom mennyire informatív a hunlapjuk, de valami ilyesmi rubrikákat tudnék elfogadni (rémálmomban), ha éppen foglalni szeretnél:

Repcsijegy ha online foglal - 1 EUR
Ha ön nyomtatja ki: 0 EUR
Ha mi: 20 EUR
1 héttel később történő foglalás esetén - 10 EUR
1 hónappal korábbi foglalás esetén - 10 EUR

Csomagfeladás díja
Kézipoggyász (repcsire felvihető) - 1 EUR
csomag 20 kg-ig - 5 EUR / kg
20 kg felett - 10 EUR / kg
az online
ha önnél mérlegelik - 1 EUR
ha nálunk - 10 EUR
ha előre megbecsülte foglaláskor és +/- 10% - 1 EUR
ha rosszul becsült - 10 EUR

Ülőhely díja:
mi döntjük el - 1 EUR
ön dönti el - 10 EUR
.....és középen - 5 EUR
.....és elől/hátul - 10 EUR
.....és ablak meleltt - 20 EUR
.....és választott utastársa mellett - 10 EUR

A reptéren
2 órával felszállás előtt checkin - 1 EUR
2:01 perccel később vagy 1:59 korábban - 10 EUR
gyalog a kaputól a repcsiig: 1 EUR
busszal a kaputól a repcsiig: 10 EUR

A repülőn:
étlen-szomjan: - 1 EUR
étel: 10 EUR / darab
ital: 10 EUR / darab
minden normálisabb étel ital a duplája
tájékoztatás nélkül - 1 EUR
zulu nyelvű tájékoztatás - 5 EUR
lokális (felszálló állomás nyelvén) - 10 EUR
sztyuvi, ha ön hozza (extra repjegy, fenti feltételek plusszban) - 1 EUR
styuvi ha mi adjuk - 10 EUR
pilóta, ha ön hozza (extra repjegy, fenti feltételek plusszban) - 1 EUR
pilóta, ha mi adjuk - 10 EUR
hányászacskó, mentőmellény , ha ön hozza (az poggyásdíj nélkül) - 1 EUR
hányászacskó, mentőmellény , ha mi adjuk - 10 EUR + használat díja 5 EUR
WC - megtekintés díja - 1 EUR
WC - ön biztosítja (nem lehet hányászacskó, tárolása a kézipoggyászban) - 10EUR + csomag díjszabás + szagsemlegesítés díj 5 EUR
WC - folyó ügyek 10 EUR + papír egyénileg
WC - "masszív matéria" 20 EUR + papír
WC - cigizésre és szexre 50 EUR (partner egyénileg) + 999 EUR reptéri büntetés

felhívjuk szíves figyelmét, hogy az árak a reptéri illetéket, csomag- és baleset biztosítást (szüksége lesz rá!!!!) nem tartalmaznak, valamint az online foglalás, stornó biztosítást sem. Ezek a helyszínen fizetendők, középárfolyamon. Bográtsozni tilos, de a kis faszenesben lehet kerozint égetni. Uduleshy checket nem fogadunk el

stano 2009.04.08. 10:20:35

"a fapadosokat fikázók nagy része a.) életében nem látott repülőt b.) irigy, amiért ő 50x annyit fizet repülésre."

teljesen egyetértek.
Tavaly Nottingham-be repültem a ryanairrel mindennel egyutt 7e HUF-ért retur (el se akartam hinni, ennél csak valamivel kerül kevesebbe a vonatjegyem, ha hazautazom...)
bármilyen probléma és extra fizetések nélkül. A hely egy kicsit szűkös az ülések között, de valamit valamiért.
Ja, az idén meg 2500-ért foglaltunk returt :|

Elektro (törölt) 2009.04.08. 10:21:45

Sármellék megint üzemel, de nem a bryan air repül oda és onnan, hanem a lufthansa. (már)

Én midig mindent kinyomtatok előre, így ezzel még nem szívtam meg, poggyász túlsúlyért már fizettem egy valag pénzt.

es2300 2009.04.08. 10:24:46

ezt az egesz beszallokartyas sztorit nem ertem, egy ideig vittem magammal a kinyomtatott papirost de par eve leszoktam rola es egyszeruen csak odamegyek repterre, mizu szevasztok ittvagyok s aztan repulok es jo nekem
tovabba felhaboritoan sikeres vagyok

Reggie 2009.04.08. 10:40:08

De ha ilyen draga miert nem nyomtatta ki otthon? Amugy a 80 euro idealis sarc. ennyiert megtanulja kovetkezoleg. (A rendor se sokkal olcsobb ha elfelejted vinni a forgalmit v jogsit)

Sheriff az égből 2009.04.08. 10:44:00


Csak azert merek szolni mert sokat repulok: A Ryanair magaban uj definiciora szorulna, az a fajta arazas amit csinalnak es ahogyan a tobbit semi-paholy-ra emeli. Egy Swiss/Malev/Lufthansa es mondjuk Germanwings/AirBerlin kozott annyi a kulonbseg, hogy Swissen kapsz egy csokit a Malevon talan egy zsemlet is, a masik ketton ezt megveheted. A repulogepek kenyelmi szempontbol teljesen egyformak (economy). Talan a dragabb jaratokon neha tobb ures hely van, de nemlehet aztse jol hasznositani, foleg rovid uton. A Ryanairnel mar a jegyvasarlaskor ovatosnak kell lenni. Felajanl utasbiztositast es keri valaszd ki a nemzetisegedet. A poen ott van, hogy a legordulo lista legtetejen van eldugva, hogy nemkerek biztositast. -X eur. Ha csomagot akarsz feladni (nem fersz bele a kezipoggyaszba, ami szerintem eleg nagy es 10 kiloig mehet) akkor csomagonkent X Euro es ugrott az Online chekin amivel szinten lehet sporolni. Az Online checkinnel vigyazni kell, el ne felejtsen az ember a webjukon bechekkolni es kinyomtatni a beszallokartyakat legalabb 4 oraval az utazas elott. Ha fizetni akarsz, akkor csak a banki atutalas (vagy penzbeszedes?) utan nincs koltseg, minden mas fizetesi modszerre ujabb kokemeny eurokat szednek. Regebben az online checkinesek eloremehettek beszallasnal, mar nem. Mostmar helyet is lehet foglalni es elsobbsegi beszallast is lehet venni, termeszetesen ezis penzbe kerul. A repuloik zsir uj Boeing 737-800 asok, kb 30-31 x 6 szek, a szekek nem donthetoek de nincs kevesebb hely a labnak mint barmelyik masikon. Gondolom mindenki a minimumra rakja a szekkozt. A repcsin egy TV shop fogad (mondjuk ez mindegyiken igy van), a fura az, hogy mar nem arulhatnak cigerettat, elvesztettek a jogot (nemtudom, hogy csak ok vagy mindneki). Cserebe van a plafonon egy erdekes kis kijelzo: Turn mobile phone off / You can use your mobile phone. Sajat muholdas kapcsolatuk van amibe roamingolni lehet jo draga penzert. A legikiserok kedvesek es lengyelek. (Egyben, nem kulon:) Kesesrol es ilyenekrol felesleges beszelni, ultem en mar 6 orat Zuerichben is a Swiss miatt, ez mindenhol elofordul.
Mindezek mellett, pl. 60 euro ket embernek odavissza stansted/hahn, ki a jo fenet erdekli mindez?

merre? 2009.04.08. 10:48:47

tőlem még soha nem kérték a papírt, csak kódot. pl sky europe, wizzair, easyjet
air asia-nál semmit, csak útlevelet.

marosy 2009.04.08. 10:50:27

Wazze én vasárnap bementem a cégemhez, hogy kinyomtassam azt a beszállókártyát.

Ősi román közmondás: Domnia si prostia se plateste. Az urizálást és saját hülyeségünket meg kell fizetni. Muhahahahaha.

Prusszilla Jagenharth 2009.04.08. 10:54:17

Lehet mar volt emlites hasonlo esetrol. 3 hete repultem Ryanairrel es online check-int hasznaltam. Csakhogy, mikor az utlevel adatait szerettem volna kitolteni a honlapjukon, a rendszer nem engedte, de azt mar igen, hogy hianyos adatok nelkul nyomtassam ki a jegyem. Utolagosan ezen nem lehetett valtoztatni, telefonon meg elerni oket, keptelenseg.Repterre erkezve legiutasnak elmondtam, hogy a rendszer engedi a check-int igy is (ami szamomra fura) es rogton adtak uj jegyet de arra a kerdesemre, hogy ezt megis hogyan, nem mondtak semmit, csakhogy visszafele majd mondjam el ujbol, hogy mi tortent. Persze visszafele tagadtak, hogy ilyen az o honlapjukon megtortenhet, igyhat rohangaltam penzt valtani majd fizetni.

Sheriff az égből 2009.04.08. 10:55:16


De most, hogy igy belegondolok mekkora az isten allatkertje, ez akar egy piaci res is lehet. Csak ki kell menni a laptoppal es egy mobil nyomtatoval a repterre es a csiraknak akik elfelejtettek kinyomtatni felaron.

sziklala (törölt) 2009.04.08. 10:55:21


Nagggyon igaz kiveve h rajenernel 15 kg a csomaghatar!!! Poggyaszcetli meg uannyiba kerul mint a tobbi fapadosnal.

betépett felhasználó 2009.04.08. 10:59:35

@Atys: mintha mar olvastam volna valahol hasonlo 5letelest
betépett felhasználó 2009.04.08. 08:37:19
mintha...

dorian 2009.04.08. 11:01:08

szoval. nem szeretem mikor valaki hazudik. eloszor is en minden nap repulok ryanairer mert nekik dolgozom. en nagyon jol tudom hogy hogyan mukodnek a dolgok. Eva HAZUDIK. az airport check in 10 euro eloszor is es nem 20 euro. masodszor ha megvetted a jegyedet akkor ott bejelolted hogy hol akarod megkapni a boarding cardot. online ingyenes. meg ha ki is kellett fizetni extra penzt mert "elfelejtett" akkor is csak 1 utra kell fizetni mert a vissza utat mar vagy maga megcsinalja vagy amikor jon vissza akkor fizet. tehat 2 szemleyenek 20 euro ami nem is olyan sok amikor a jegy ara valoszinuleg 10 euroba kerult. senki ne doljon be a hazugsagoknak.

Tsabi 2009.04.08. 11:03:13

@betépett felhasználó: majd beosztjatok, neha pihenni is kell :) a korabbi haikudhoz amugy gratula.. :)

Sheriff az égből 2009.04.08. 11:03:31

@betépett felhasználó:
Oke, bocsi, nemolvastam vegig mindent, ez a te otleted volt akkor hamarabb, de egyre jar az agyunk ;)

betépett felhasználó 2009.04.08. 11:09:15

@Tsabi: O, koszonom. mar vartam:)
@Atys: az en agyam evek ota leblokkolt...

marosy 2009.04.08. 11:10:12

@dorian: Attól még a RyanAir egy FOS.

Sheriff az égből 2009.04.08. 11:11:18

@dorian: Azert meg olvasni is tudsz ugye?

www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=CHARGES

Airport Check-In Fee - Per passenger/ Per One Way Flight Booked via a Call Centre* or Airport:
£20 €20

Nos felteszem te fontban fizetned.

Sheriff az égből 2009.04.08. 11:13:22


Persze azis lehet, hogy a csomagjara kulon fizetett.

MrBean 2009.04.08. 11:14:19

Rendszeresen fapadon utazom, ergo default, h sikeres nem lehetek. Elolvasom az apróbetűt, van pofám, szóval szarjak sünt. Soha soha soha semmi gondom nem volt a fapadosokkal, pedig leteszteltem párat: Wizz (számtalan útvonalon), SkyEurope (még itthonról is, aztán Bécsből is), EasyJet, Ryanair (BUD-DUB all.in. 17ezerből), MyAir, FlyNordic. Kb napi szinten nézem a fapadosok vs. hagyományosok ajánlatait, elenyésző az az eset, amikor a hagyományos olcsóbb (persze nem másnapra keresek soha jegyet). Úgyhogy engem ezek a ritka rémtörténetek továbbra sem hatnak meg, de persze mindenkinek szíve joga... Ja, és NEM, nem dolgozom egyik fapadosnál sem, sőt, az utaztatási iparággal semmiféle érdekkapcsolatban nem állok - pusztán csak kihasználom az adódó lehetőségeket.

Sheriff az égből 2009.04.08. 11:16:22


Veletlenul nem az a Homar aki ide postol cikket? :)

maydayray 2009.04.08. 11:24:33

megyünk írországba a nyáron, de tutira lufthansa, drágább lesz max 30 ojróval, de azért KAPSZ valamit, és nem az van, hogy az öt ojrós jegyért a végén 100-at fizetsz.

Col.Maybourne 2009.04.08. 11:30:15

@maydayray: Igazad van es nem kell csekkolasi, poggyasz, wc es egyeb dijat fizetned.
Tovabba ha van par kg tulsuly nem foglalkoznak vele. Nem ebbol el a lufthansa hanem a cargobol.
A fapadosnak csak a szemelyszallitas jut, olyan utazokozonseggel amilyen.

CsárliFirpó 2009.04.08. 12:03:11

Valaki homályosítson föl, hogy mi a posztíró problémája? Nem értem.

Ha az online checking-et választotta, akkor miért kellett a reptéren pulthoz vagy automatához mennie bechekolni?
Az online checking lényege ha nincs feladni való poggyász, akkor csak a beszálló kapuhoz kell menni az otthon kinyomtatott beszállókártyával és kész. Vagy ez utóbbit nem nyomtatta ki? Mert ez akkor nagy lúzerség, ez esetben miért választott online checkinget a foglalásnál??

törppapa 2009.04.08. 12:03:39

@dorian
Én nem hiszem, hogy az Éva hazudik, te viszont a munkáltatód miatt nyilván elfogult vagy. Egyébként a 10 Euró is pofátlanság. Neked is szól előbbi üzenetem:
"Elolvastam a linket a tudnivalókról. Szerinted az utasok hány százaléka tud annyira angolul, hogy pontosan megértse? Amióta tagjai vagyunk az Európai Úniónak, azóta még egy filléres konyhai kütyühöz is kötelező az Unió összes nyelvére lefordított használati utasítás. A Rynair nem spórol, hanem szerintem simán szivat, mert bunkó. A nyomtatás bármelyik nyomtató szalonban ( a színes is) pár száz forintba kerül, és nem hatezerbe!"

☺ágica (törölt) 2009.04.08. 12:07:07

Van folytatása új posztban:)

-rizs- 2009.04.08. 12:09:25

Ez a sztori siman ugy hangzik, mintha nem fizettetek volna elore a borondert, vagy online check-innel vettetek volna a jegyet (mindketto repteri ara EUR20/fo/ut).

Egyebkent en sem szeretem a Ryanairt, viszont ez az egy kozvetlen jarat van Skocia es Magyarorszag kozott, ugyhogy inkabb megis szeretem :)

-rizs- 2009.04.08. 12:16:33

Mellesleg a Pozsony-Edinburgh ar most mindenestul kb 20 EUR/fo, ha csak kezipoggyaszt viszel, ugyhogy azzal nehez versenyezni. A multkor meg a Pest-Glasgow utat usztam meg odavissza 25 fontbol.

W84IQ 2009.04.08. 12:28:02

On: Véleményem szerint, az "ügylet" aránytalanság miatt is, és nem megfelelő tájékoztatás miatt is minimum támadható. Tényleg nincs munkanélküli / unatkozó jogász valahol?

Off: Valahol kérdezték, hogy mit adnánk Ferkónak búcsúajéndékként. A fentebb olvasott kiszáradt görényt szerintem nem lehetne überelni :)

FlyGuy 2009.04.08. 12:33:50

Ez az eset a tipikus figyelmetlen utas története. A Ryanair website-on a jegyfoglaláskor ki lehet választani, hogy online check-in, vagy airport check-in módot szeretnénk-e. Az is világosan le van írva, hogy amennyiben nem tudjuk felmutatni az online check-in kártyánkat, akkor fizetni kell. Sajnos tény, hogy az emberek jobban szeretnek reklamálni, kiborulni és lázadozni, mint a saját érdekükben 5 perccel többet tölteni egy jegyfoglalással és tájékozódni a különböző feltételekről. A fapadosokkal nagyon olcsón lehet utazni, csak ehhez kell némi türelem és odafigyelés, főleg az internetes foglaláskor. Aki erre nem képes, az utazzon Luft-tal, British-sel, KLM-mel, ott nem lesznek meglepetések, csak egy 300 eurós jegyár.

W84IQ 2009.04.08. 12:46:28

@RYR-Staff: Ettől még aránytalan a "szolgáltatás" és az ár. Gyakorlatilag védhetetlen. Azt is nehéz lenne vitatni, hogy a konstrukció pont az ilyen "figyelmetlen" utasokra épül, akiket jól megkopasztanak.

Vettem a fáradtságot, és megnéztem a Ryanair site-ot. Az, hogy kírják, hogy Hungary(English) még nem elégíti ki az anyanyelvi tájékoztatás szükségességét, mivel minden ezentúl is angolul van. Ide tartozik, hogy az idegen nyelven kötött szerződést nagyon nehéz lesz megvédeni egy magyar jogi eljárás során...

Ime az online checkin tájékoztatás:
Welcome to Ryanair’s Online Check In System & Check’N Go

You can save time at the airport, by using our Online Check-In Service - Check’N Go to print your own boarding card.
Online Check-In is available from 15 days up to 4 hours before the scheduled flight departure time.

To Check-In online:

* Firstly, enter your reservation number.
* Then, complete one of the options below.
* Finally, click on the Online Check-In button at the bottom of the page to proceed to check-in online.

Tessék már megmutatni nekem, hogy a fenti szövegben hol szerepel a figyelmeztetés, hogy vigyázat, lehúzunk pofátlan 20 EUR-al, ha az ajánlott szolgáltatást használni kívánod?

Angolul sincs ott. Persze tetszik érteni, nem is kell az álságos "akkormennyéKLM-el".

theater 2009.04.08. 12:47:42

Tavaly októberben utaztam én is a Ryanar-rel. Nekem a plussz súly miatt kellett kb. 180 euro-t kiköhögnöm a reptéren. Egy kötsög szemét rabló banda, remélem csődbe megy ez a szar légitársaság.

eezandwizz 2009.04.08. 12:50:41

Arra senki se gondol itt, hogy a repjegy kinyomtatása környezetvédelmi szempontból meglehetősen problémás??? Általában 4-5 oldal (vagy több) és olyan infók vannak benne, amik az e-mailben is megjelennek, tehát az embernek valahol megvannak, csak épp nem kinyomtatva. Én már pár éve se fapadosnál, se nem-fapadosnál nem nyomtatom ki a jegyet, csak felírom a kódot és kész. Ebből eddig még soha se volt gondom, bár a Ryanair-rel még sose utaztam.

A beszállókártya más tészta. Ha az on-line check-in után a beszállókártyát nem nyomtatta ki a posztoló, akkor az tényleg bukta, bár elismerem, a 20 eurós levágás is túlzás és fel kéne az utas figyelmét erre hívni jól látható helyen, mert akkor talán még az utazás előtt megpróbál egy nyomtatót keríteni (még ha nincs is neki otthon, amiért itt többen felháborodtak)....

szcsongor 2009.04.08. 13:06:17

en most keszulok utazni eloszor a Ryanairrel Karlsruhe/Baden - Alicante viszonylaton, es en is online checkint valaszottam. a jegyvetelkor mindent elolvastam, es ott volt egy konnyen elerheto linken az osszes pluszkoltseg, az is hogy ha nem nyomtatom ki a beszallokartyat akkor az 20euro bukta. szoval minen ott van, az mas kerdes, hogy az ember anyazik egy sort, amikor kiderul, hogy a nagyon jutmnyosnak hitt jegye nem is annyira az...
meg hat a 17kg-os sulyhatar is szemetseg, visszafele lesz poggyaszom, rem beleferek a sulyba.
kerdes azokhoz, akik mar utaztak feladott poggyasszal ryanairrel: mennyire szigoruak a sulyt illetoen? mert mas fapadosok 1-2 kg-t meg elneznek... (vittem en mar germanwingsen 53kg-t potdij nelkul, rendes volt a csaj a checkinnel :))

dag_on 2009.04.08. 13:15:59

@W84IQ: nincsen ott, de ez a szolgaltatas ingyenes
Ha a repteri check-in-t valasztod, mert nem akarsz/tudsz nyomtatni vagy foglalkozni vele akkor kulon fizetned kell erte, mint a poggyaszert pl
en megertem a ryanair-t, ha valaki opcionalisan azt valasztja, hogy NEM fizet egy szolgaltatasert, akkor ne is varja el, es amikor repul akkor legyen nala a beszallokartya
Ha meg meg erre sem kepes akkor fizessen vagy ne repuljon

FlyGuy 2009.04.08. 13:16:39

@W84IQ:
Meg kell venni egy jegyet online check-in móddal, és a terms and conditions rovatban szépen le van írva minden.
Azt meg megnézem, hogy mikor lesz magyar jogi eljárás a Ryanair ellen. De ha lesz is, a dolog támadhatatlan, mert anélkül nem lehet jegyet venni, hogy az ember ne ismerje el, hogy elfogadja az utazási feltételeket. End of the story. Jaj, ez angolul volt, bocs.

bakbat 2009.04.08. 13:17:09

@szcsongor: Most utaztam en is nehany hete Ryanair-rel, szigoruan 15 kg a poggyasz es 10 kg, max 1 db. a kezipoggyasz. De lehet merlegelni a szabad kapuknal, ott még van mod kicsit varialni az utolso pillanatban.
A foglalasi folyamatnal meg tenyleg pontosan le van irva, hogy online checking 0 Ft, egyebkent 20 font / 6ezer Ft... Felesegemet is most sarcoltak meg egy dublini utnal, mert atsiklott efelett.
De nem csak emiatt, a legkevesbe szimpatikus fapados, hanem pl. azert is mert egesz uton zaklatnak felcsavart hangeron a hulye promokkal, minden alkalommal kesett (emiatt lemaradtam az elore lefoglalt transzferrol legutobb, ami aztan 550 fontba kerult kozvetve) stb. Ha lehet, en sem utazom tobbet veluk.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2009.04.08. 13:25:39

Ó, hát sose lesz ennek vége? Még egy sztori, ahol a hülye utasnak fingja nincs a szabályokról, aztán lázad. Nem lenne egyszerűbb elolvasni a szabályzatot? Aki nem nyomtat magának otthon beszállókártyát, annak a reptéri díj 20 euró. Itt van, mindenki láthassa:

www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=CHARGES

Annyira szánalmas, hogy már 50-en leírtuk itt ezt, de Szily csak nyomatja ezeket akkor is, ha egyértelmű, hogy az utas a hülye. Kéne már egy normális fogyasztóvédő oldal, a Homáron én már semmit se hiszek el.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2009.04.08. 13:30:48

@bakbat: ráadásul most már a kézipogyóval is szívóznak. De úgy is mondhatjuk, hogy betartatják a szabályt. Olvassátok utazás előtt a lokoszt.blog.hu -t, meg a fapadosinfo.hu - t, ezeken mindent megtudtok és nem lesz meglepi.

szcsongor 2009.04.08. 13:55:02

@bakbat: basszus tenyleg csak 15kg van benne az arban, hat ez szivas... otthon indulas elott merlegen ki kell dekazni a cuccot, mert ez a kilonkenti 15euros potdij nagyon huzos!

d_dan 2009.04.08. 14:00:22

Simán az Éva volt hülye... Mit kell itt rinyálni, a ryanair nemrég megirta hogy csak online lehet becsekkolni mert az jobban megéri neki. Mi a faszért nem lehet kinyomtatni otthon azt a kurva papirt? Akinek nincs ennyi agya meg is érdemli... A többletsúlyról meg annyit hogy van otthon márleg mindenki képes lemérni a kurva táskáját, eddig még egyedü milánóban láttam nagy gecizést a többletsúly miatt mikor egy nénit 10.2 kg táskával visszaküldtek a sor végére hogy basszon ki valamit a táskájából, de ez milánó, velem is közölték hogy nem bristol és azzal a lendülettel baszták a kukába a szendvicsemet. A táska térfogatáról meg anniyt hogy minden belefér azokba a szar kis ketrecekbe, bristolban 2 perc volt mire beletettem de bent volt, igaz hogy 4-en rángattuk ki de ki nem szarja le...
Szóval a lényeg hogy a ryanair teljesen jó ha olcsón akarsz valahova repülni kézipoggyásszal... Nem tudom elképzelni hogy 50fontnál többért ne tudjak eljutni vele akárhova (persze nem ünnepek környékén), de a jólirányzott bristol-budapest általában 15font...

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.04.08. 14:03:42

@maydayray: Aer Lingus-t néztétek-e? Én avval voltam, fasza volt minden, és fizettünk 30 000 Ft-ot fejenként, oda-vissza, pogyásszal, kézi csomaggal, mindennel.

TUNYA 2009.04.08. 14:18:15

Megmondom őszintén én most utaztam Velük először és utoljára a héten....
15 kg-os csomag plusz 10000-ért cseppet vicces (mert igaz, hogy mások is megfizettetik Veled, de ott 20 vagy 40 kg-ot vihetsz fel), mindegy kifizettem, mert 10 napra mentem Londonba a Skavstaról barátokhoz ajándékokkal stb....!
Az első meglepetés akkor ért, amikor közölték Velem, hogy a 17 kilóra fizessek Rá! Repültem már jónéhányszor, de plusz 2 kilóra az ÉLETBEN semmilyen légitársaságnál nem fizettem rá! A következő hidegzuhany akkor ért amikor megláttam hogy a plusz 2 kiló 35 EUR , és ha a ráfizetőspultnál nem szól rám a kisasszony, hogy bankkártyával fizessek, akkor még plusz 20 EUR, mert készpénzel akartam kiegyenlíteni először a ""tartozásomat""!
A következő hidegzuhany a kézipoggyásznál ért: Huzom a bőröndömet belefér a kalitkába minden 9,5 kiló ami a 10 kiló alatt van! Oldalamon a laptoptáskám! A marcona emberke már szed is le h nönönönö kisfiam, ez két csomag....Mondom Neki micsoda? Itt van egy csomag Nálam....Közli, hogy a laptoptáska/laptop az egy kézipoggyásznak számít és vagy pakoljam be (de akkor már több mint 10 kiló a bőrönd és adhattam volna fel milliókért) és kivertem a patáliát bár baromira nem vagyok az a típus....Kolléga odahív fejösszedugás és kitalálták, hogy rakjam be a laptoptáskát a kézibe és fogjam a gépet a kezembe, de hogy ilyet soha többet ne merjek csinálni h "2" kézipoggyász!
Soha egyetlen légitársaságnál nem mérlegelték a kézipoggyászomát, soha nem nézték sehol mennyit viszek fel a gépre (többször mentem már úgy Wizzairrel, Sterlinggel stb...)úgy, hogy házizsák, kisgurulós, laptoptáska és SOHA SEHOL nem szóltak be érte!
Szóval én Ryanairrel legközelebb csak akkor, ha tényleg nincs más lehetőség......

Tsabi 2009.04.08. 14:28:54

@TUNYA: vannak ezzel meg igy egy paran, na nekik meg neked szolnak a malev/lufthansa/swissair stb. ajanlatai. Aki meg lemeri otthon hogy 15 kilo, meg ket taska tulajdonosakent tudja, hogy az ket taska, es nem egy kezipoggyasz az meg megy a ryanairrel. A ket veglet kozott meg ott az air berlin, a germanwings, ilyenek. Minden cegnek megvan a sajat celcsoportja, a ryanaire nem te vagy. Van ez igy..

dorian 2009.04.08. 14:34:51

@TUNYA: eszleny. el tudod kepzelni hogy minden utas feljonn a gepre hoz egy borondot meg egy laptopot. mit gondolsz van eleg hely a fedelzeten elrakni azokat. te nem dolgozol fent es nem neked kell minden nap az ilyen sok hulye utassal foglalkozni aki nem erti meg hogy csak 1 kezi ponnyaz es nem tobb. ha en vagyok a gepen akkor te csak egyel jossz fel a masik megy a cargo raktarba es majd visszakapod az utalevel ellenorzes utan a tobbi csomaggal. ez ilyen egyszeru. hidd el nekem ez igy megy.

dorian 2009.04.08. 14:37:35

@d_dan: igazad van. de milanoban 0.2 kgert kerni penzt azt nem hiszem el nagyon. isemer oket az olaszok barmit athozhatnak majdnem

dorian 2009.04.08. 14:39:12

ja aki nem szereti a ryanairt mennyel wizzairrel. 18 or avarakozas stocholmban. nem semmi. ja kaja pia szallas nelkul.

TUNYA 2009.04.08. 15:04:07

@dorian: Kedves dorian!
Akkor monddjad meg Nekem légyszíves, hogy a többi szintén fapados járaton dolgozó kollégád: a wizzairnél, a sterlingnél, a norwegiannél, az airberlinnél miért nem kekeckedik ilyenekkel?
Jah és közben kinn van a friss poszt egy másik utastól....Kíváncsi vok azt hogy reagálod le....

Sheriff az égből 2009.04.08. 15:58:07


De tenyleg, mekkora oshullnek kell lenni ahhoz, hogy 180 eur pluszt fizessen vki tulsulyer, az legalabb 12 kilo ;) Azt nemlehet csak ugy benezni, beledoglesz mire kicipeled a repterre ;)
Olcsobb lett volna ha ket jegyet veszel ;)

d_dan 2009.04.08. 16:13:20

@dorian: nem fizettettek vele csak mondták hogy dobjon ki valamit a csomagjából...

W84IQ 2009.04.08. 17:04:33

@RYR-Staff: Hát, ez "sajna" nem ilyen egyszerű, mert az a nyilatkozat amit idegen nyelven tett az illető nem tekinthető teljesnek. Persze, ha van egy hiteles fordítás amit minden vásárló megkap, az teljesen más tészta - lenne. Így simán érvénytelen.

zoee 2009.04.08. 19:54:19

Ahogy igy olvasgattam a hozzaszolasokat szerintem nagyon sokan nincsenek tisztaban magaval a rendszerrel. A legtobb legitarsasagnal ket fajta becsekkolas letezik. Az egyik, amelyiket a tobbseg is ismer, az ugynevezett repteri becsekkolas. Itt nem kell semmi mast tenni, csak a koddal es utlevellel egyutt megjelenni a megfeleo pultnal a repteren.
A masik lehetoseg, ha az utas internetes becsekkolast valaszt. Ilyenkor az utasnak kell gondoskodnia arrol, hogy legkesobb a gep indulasa elott 4 oraval becsekkoljon es kinyomtassa a beszallokartyajat. Ha valaki elfelejti kinyomtatni a beszallokartyajat, vagy elfelejt becsekkolni interneten, akkor erre lehetoseg van a repteren is, de ilyenkor potdijat kell fizetni.

FlyGuy 2009.04.09. 00:53:06

@dorian:
Én is FR staff vagyok, és eléggé elszomorít a stílus, meg a hozzáállás, ahogyan az utasokról beszélsz. Mindannyian tisztában vagyunk a munkánk nehézségeivel, de ha odáig eljutsz, hogy az utast, akiből Te élsz, nyilvánosan lehülyézed egy blog oldalon, akkor javaslom, hogy válts szakmát. Nem tudom melyik bázison vagy, de örülök, hogy nem az enyémen.

tarajos sül 2009.04.09. 09:19:56

Sziasztok! Nem vagyok valami nagy kommentelő, de most muszáj vitatkoznom a posztíró és néhány hozzászóló véleményével. Rendszeresen utazom Ryanairrel. Nem tartom magam kevesebbnek, mint egy Malév, vagy Lufthansa utas, csak azért, mert nem fizetek 70 Euroval többet egy - a gépen kapott - sajtosszendvicsért és üditőért. Soha semmiféle problémám nem volt a Ryannel. Minden érthetően fenn van a honlapjukon. Ha valakinek nyelvi nehézségei vannak, akkor utánakérdez, hogy ez meg ez pontosan hogy is van. De úgy érzem, alapvetően nem a figyelmetlenség a fő baj, hanem a magyar "teszek a szabályokra" mentalitás. Ideje lenne már megtanulni, hogy a 10 kg az nem 12, az egy kézipoggyász az nem kettő, stb. Sokan írtok rejtett költségekről, meg lehúzásról. Én ezt épp ellenkezőleg látom. A jegyvásárlásnál tételesen látod, hogy a szolgáltatás melyik részéért mennyit fizetsz, amire nincs szükséged, azt nem veszed igénybe. (Kivéve a biztosítást, amit áprilistól kötelező fizetned) Mellesleg a Malévnál, ha on-line foglalsz, 10 eurot fizetsz az E-ticketért, akár akarod, akár nem. Szóval nem érzem átverve magam akkor, amikor mindent figyelmesen elolvasva, és az olvasottakra nem fittyet hányva 10 eurocentért (!) utazok Hahn-Pozsony viszonylatában oda-vissza, Ennyiért még azt is "hajlandó vagyok elviselni", hogy az utaskísérők háromszor fél percben végigjönnek a folyosón a különböző ajánlatokkal. Bár én csak egy igénytelen egyetemista vagyok, aki örül, hogy egy Nyíregyháza-Budapest vonatjegy áráért szinte bárhová eljuthat Európában. Nyitott szem, nyitott fül, és ha valami nem világos, kérdezek. Szerintem ennyi a nagy titok.

baliquez 2009.04.09. 09:46:18

@tarajos sül: Jó, akkor annyit szeretnék kérdezni hogy nem ég a pofád amikor "magyarozol"? Mi? "Teszek a szabályokra" - mentalitás? Igen? Kedves pozsonyi barátom, aki nyilván nem magyar, hiszen ő szabálykövető világpógár, megsúgom a nyitott füledbe: ha a magyar mentalitás nem lenne olyannyira szabálykövető és birkoid mint amilyen már régen egész másféle világ lenne.

FlyGuy 2009.04.09. 11:53:07

@tarajos sül:
Abszolut igazad van. A biztosítás pedig nem kötelező, csak ajánlott, kiválaszthatod a no travel insurance required mezőt is, ami el van bújtatva az országok listájában. A meglátásaid pedig nagyon jók.

FlyGuy 2009.04.09. 11:59:21

@baliquez:
Látod ez a stílus, ahogyan írsz, pont erről a magyar mentalitásról beszélünk itt. A magyar hozzá van szokva, hogy majd valahogy becsempészi, belealkudja, kibulizza, kikönyörgi, megbundázza. Ha nem megy akkor jöhet a cirkusz. Hagyományosan európai mentalitású ember ezt a hozzáállást nem is ismeri. Szeretett hazám lakosságának többsége pedig sajnos a szabályok tiszteletét, és az intelligens logikus gondolkodást nem ismeri. Téged nem a gondolataid minősítenek, bár az is elég ijesztő, hanem a stílus, amellyel kinyilvánítod őket.

Piel 2009.04.09. 12:37:51

@baliquez: Hát itt minden jól össze van mixelve. A repjegy és a beszállókártya két külön dolog. A beszállókártyát valóban ki kell nyomtatni, a jegyet (illetve a légitársaság visszaigazolását) valóban nem kell. Amit te a telefonodban mutogathatsz, az a repjegy. A beszállókártyát azonban nemcsak a légitársaság ellenőrzi, hanem a reptér is. nem tűnt fel a biztonsági ellenőrzéseken? Schengen óta van ez így, és ezért nem kell EUn belül neked mindenféle vizsgálatokon, útlevélellenőrzésen átesni, elég csak egyszer.
Egyébként meg a 10 Eur utanként úgy jön össze, hogy online check-in 5 EUR + ha kp fizetsz, mert nincs megfelelő bankkártyád, akkor 5 EUR payment handeling fee.
Szerintem nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. Ha már bevállalok egy repülőutat, akkor vegyem a fáradtságot, hogy megnézem mit kapok a pénzeméert. Nem elég csak azt nézni, hogy hol vághatok a költségen.

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.04.09. 16:43:50

@Piel: Te nagyon buta vagy. A beszállókártyát a check-in pultnál kapod, ha te nyomtatod ki, az on-line check-in. És pont az a lényege, hogy a helyszíni check-in az ingyenes, az on-line, mivel ezáltal neked nem kell sorban állni, pedgi nem ingyenes. Egyébként épp két hónapja utaztam Ryanairrel London-Dublin viszonylatban, és nem kellett a beszállókártyáért fizetni.

FlyGuy 2009.04.09. 17:15:16

@Christophofil:
Bocs, de nagyon tévedsz. Az airport check-inért és az online check-inért is fizetni kell, és az airport check-in a drágább.

baliquez 2009.04.09. 19:55:39

@RYR-Staff: Már ahol, eddig sehol sem kellett utólag fizetnem check-inért, Ryanairnél sem. Ebbéli tapasztalataimból adódóan ergo kijelenthetem hogy ferdítesz, mi több, konkrétan hazudsz. Az általánosító, lekezelő, degradáló magyarozásod pedig semmivel sem szalonképesebb mint pl. az ordas zsidózás.

Ezt az "európai mentalitást", ezt az "intelligens logikus gondolkodást" képviseled, hogy ilyen (mellékesen) hazug véleményt nyilvánítasz külföldön is "szeretett hazád lakosságának" többségéről? "Féligürespohár", igaz? Sajnállak.

FlyGuy 2009.04.09. 20:37:46

@baliquez:
Te biztosan jobban tudod, hogy mi mennyibe kerül, ezek szerint Ryanair dolgozó vagy? Akkor kollégák vagyunk. Ha meg azok vagyunk, akkor neked is is tudnod kellene, hogy mi mennyibe kerül.
Te pont azt a réteget erősíted, akik miatt az ember néha szégyelli, hogy magyar. De én nem sajnállak. Csak kívánom, hogy legyen jobb életed, akkor nem internetes fórumokon fogod levezetni a keserűségedet.

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.04.09. 21:05:02

@RYR-Staff: Pofátlanul hazudsz. Nem egyszer utaztam már Ryanairrel, legutóbb éppen két hónapja, és egyetlen petákot sem kellett fizetni a check-inért. Ha most kell, az újítás, mégpedig igen friss, különben nem váltott volna ki ekkora felháborodást. Egyébként reptéri check-inért sem EasyJetnél, sem WizzAirnél, sem SkyEurope-nál, sem AirLingusnál nem kell fizetni, eddig a Ryanairnél sem kellett, többi fapadosról (mondjuk az AirLingus nem is fapados) nincs tapasztalatom. Mindenesetre, az, hogy RYR-Staff a neved, még nem jelenti, hogy valóban a Ryanairnél dolgozol.

baliquez 2009.04.09. 21:06:11

Nevetséges, idejössz mindenkit kioktatni és lefikázni nagyjából a magyar lakosság egészét, sztereotípákkal meg hazugságokkal. Aztán felháborodsz.

Nem vagyunk kollégák, nem dolgozom lehúzós cégeknek. Igen, megválogathatom. Keserűség? Mindenki magából indul ki. Minden jót.

FlyGuy 2009.04.12. 12:02:09

Röhejesen korlátolt a gondolkodásotok. El sem tudjátok képzelni, hogy azért, mert egyszer már utaztatok RYR-rel, még változhatnak dolgok, árak, procedúrák stb...
Nem kioktatni jöttem ide, hanem belső forrásként eligazítani embereket, csak nem látjátok a fától az erdőt és a dolgot ott fogjátok meg, hogy valótlan, amit állítok. Pont hidegen hagy, hogy mit gondoltok, néhány használható infót szerettem volna megosztani, és felhívni a figyelmet arra, hogy körültekintőbben kell az efféle foglalásokat végezni. Az, hogy eközben kritikus megjegyzéseket teszek? A hozzászólásokat olvasva nem én vagyok az egyetlen, csak mások még nálam is messzebb mennek, minősítő jelzők használatával és káromkodással. Részemről itt vége, foglaljon mindenki, ahogyan akar, hagyatkozzatok csak nyugodtan rész információkra, aztán szívjon mindenki saját felelősségére.
Nevetséges. Megérdemlitek.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.04.12. 17:46:36

@RYR-Staff: Ejnye, az az egyszerű igazság, hogy nem voltál felkészülve ennek a forumnak a stílusára. ;-) Itt nincsen jópofizás, kedveskedés, kulturált vita, mindenki fullba' nyomja a kretént.

FlyGuy 2009.04.12. 20:34:25

@Joe Forster/STA:
Ebben teljesen igazad van. Sajnos. Egyáltalán nem szeretném a régóta külföldön élő sznob benyomását kelteni, de nagyon elszoktam ettől a stílustól. Felvenni viszont nem akarom, ezért is döntöttem úgy, hogy inkább hagyom.
Pedig lehet a kulturált vita mindenkinek jobb lenne. Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.04.12. 22:30:31

@RYR-Staff: Te tényleg nem vagy egy IQ-fighter... Nem azt mondtam, hogy MOST nem kell fizetni, hanem hogy most kell és ez felháborító, és azt, hogy HAZUDSZ abban, hogy mindig is kellett, mert 2 hónapja még nem kellett. És nem egyszer utaztam már Ryanairrel, hanem kb. évente 10-15 alkalommal... A munkámhoz hozzátartozik az utazás, s tekintve hogy az egyik ügyfelem egy Dublini székhelyű cég, elég kézenfekvő volt, hogy ha hozzájuk utazom, Ryanairrel megyek. Vagyis mentem eddig. Ezután alternatív megoldást keresek... Ilyen az élet...

FlyGuy 2009.04.13. 00:02:55

@Christophofil:
Gyalogolj, az egészséges.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.04.15. 07:39:12

nem értem mi itt a gond. aki nem veszi a fáradtságot, hogy ha már a self-checkint választja spórolásból, de nem hajlandó otthon maga kinyomtatni a beszállókártyáit, azt lehúzzák. ezt mindenki tudja.

sirmók 2009.06.22. 16:13:01

"csunyan kiosztottuk az ugyintezot ", grat, szerencsétlen minimálbérért szerinted megszabhatja, ki mennyit fizet? A másik, hogy ha elmegyek külföldre, igenis van nálam pénz, legalább másfélszer annyi, mint amennyit költeni szeretnék. Nem utolsó sorban pedig, a ryanair honlapján lehet informálódni. Ez egy szolgáltatás, vagy elfogadod a feltételeket, vagy nem. Ennyi.

Csii 2013.11.19. 23:01:38

@MrBean: Nem kérdés, hogy te nagyon okos vagy és tudsz mindent az utazásról. A sok hülye soha nem fog a nyomodba érni. Ez már biztos...

Lehetek a barátod? :D
süti beállítások módosítása