Tékozló Homár

Méretre vágott ajtókkal szívott a naív ügyfél

2009.04.20. 08:40 | ge | 54 komment

Tamás lakásfelújítása nem volt épp stresszmentes. A SOFAPlus Kft-től megrendelt nyílásszárókkal szívott hónapokig: levele szerint majdhogynem az összes ajtót és keretet elszabva kapta meg, egy részét ráadásul a vállalt határidő felül. Személyes kedvencünk az ablakpárkányos rész, amit 5 és fél hónap után szájhúzva szállított le a cég, mivel az a kifizetése óta sokat drágult és ők így most rosszul jártak.

Még márciusban rendeltük meg a külső nyílászárókat és az ablakok fölé beépített tokos redőnyöket (6 ablak, 2 erkélyajtó, egy bejárati ajtó, 6 redőny). A cég 6-8 héten belülre ígérte a szállítást/beszerelést. Mivel sürgős volt számunkra a dolog sürgettük őket egy kicsit, mindig megnyugtattak, hogy 6 hét alatt meglesznek az ablakok. Végül a 8 hét utolsó napján lett leszállítva az áru. A beszerző cég intézte a szerelést is, mint utóbb kiderült nem éppen szakszerűen.

Nemrég szereltem ugyanis fel a karnisokat, és fúrás közben néhol észrevettem, hogy befúj a szél a fúrt lyukakon. Biztos az ajtók/ablakok árához mérten túl drágának ítélte a cég a PU-habot ezért hát azon spóroltak. De nem baj, legalább a lakás szellőztetése is megoldódott. A redőnyök húzókájának (gurtni) szerelése után vettük észre, hogy az egyik zsinór félig el van szakadva/vágva, ezért annak a cseréjét kértük. Mint kiderült ez a kis feladat egy órás munkát jelentett, mivel a beszereléskor nem vették ki a redőnyökből oldalról becsavart szerelőakna-fedél rögzítő csavarokat. Így egyik redőnyünk sem szerelhető anélkül, hogy eltörnénk a fedelet. A cégvezető úr véleménye a problémáról, hogy nem az ő hibájuk, mert nem volt felmatricázva a redőnytok oldalról, hogy a csavarokat el kell távolítani. Ezt persze nem tudom ellenőrizni, hiszen ahhoz ki kellene bontani a falból a redőnyt. Kártérítési igényem hallatán az ügyvezető úr készségesen azt tanácsolta, hogy forduljak műszaki ellenőrhöz (akit nekem kell megfizetnem), de szerinte a szerelőakna nyithatósága nem fontos, hiszen "nem kell azt nyitogatni". Azóta a gyártó cég emberei saját költségükre kijavították a problémát, az elemek eltörésével és cseréjével.

Az ablakok megérkezése előtt vettünk ugyanettől a cégtől négy beltéri ajtót. A szállítást ismét 6-8 hétre vállalták. A termékre rendeléskor kellett az előleget fizetni, majd készre jelentéskor a fennmaradó összeget. Ezt meg is tettük. Megérkezett négy ajtókeretünk, amiből kettő 10 centivel nagyobb volt, mint a nyílás, amit a cég centizett le korábban. (Ezeket még aznap beszabták a helyükre.) A két üveges ajtólapunk nem jött meg, mivel nem érkezett meg az üveg bele. Az egyik ajtólap sajnos az egyik elmért ajtónyíláshoz tartozott, így az is 10 centivel nagyobb volt, mint kellett volna. Összegezve a négy ajtóból megérkezett négy ajtókeret és egy ajtólap. A nyáron külföldön dolgoztunk párommal, viszont megadtuk testvérem elérhetőségeit az ügyvezető úrnak, hogy ne álljon le a beszerelés. Sajnos leállt, teljesen. Visszaérkezésünk után újult erővel estem neki az ügyek intézésének, de továbbra sem sikerült az ajtókat megkapni. Öt hónappal a teljes ár kifizetése után, mikor teljesen feladtam már a telefonos egyeztetéseket (ő egyszer sem hívott engem), a cégvezető úrral személyesen is találkoztam a budapesti bemutatótermükben.


Két órás beszélgetésünk alatt nagyjából öt percet üvöltött velem, de telefonon sikerült elérni az üzemet, ahol megígérték neki, hogy újragyártják az ajtókat, amiket valami oknál fogva egyszer már feldaraboltak. A beszélgetést sikeresnek ítéltem meg, mivel reális esélyt láttam arra, hogy pár héten belül megkapjuk az ajtóinkat. Két héten belül jöttek is a nyílászárók, háromból kettő 10 centivel nagyobb volt, mint a hozzájuk tartozó ajtókeret. Újabb két hét után szállították a már kisebbre vágott ajtókat, amik most már csak egy centivel voltak elmérve. Azóta sikerült a WC ajtót szállítani, bent van a helyén, igaz a gyári gumicsíktól a kereten nem lehetett becsukni, de majd hoznak a gumi helyett vékonyabbat. Az utolsó ajtón állítólag rossz zsanér volt, ezért azt fel sem hozták a lakásba. (Nem láttam a furgonban, de biztos ott volt, elvégre is azt mondták.) A zsanér cseréje négy tizenöt napig tartott. December 19-én 8:00-kor hozzák végre a hiányzó dolgokat. Szokás szerint nem sikerül teljesíteni a vállalt időpontot. December 19-én 7:50 körül hív a főnök, hogy elfelejtett bejönni hozzánk, és már a város másik végében van, de délután, hazafelé menet hozza majd az ajtót, meg a takaróléceket. Szokás szerint félrebeszéltek vagy hazudtak, kinek melyik tetszik jobban, semmi nem érkezett meg aznap.

Az egész vásárlást megkoronázandó, még a problémákat megelőzően, öt darab párkányt is rendeltünk a cégtől. Ennek az öt fadarabnak a leszállítása öt és fél hónapba telt. A megígért beszerelést persze elsumákolja a főnök, hiszen azt nem fizettük ki. A kolléga, aki azt mondta, hogy a beszerelést is vállalják, már rég nincs a cégnél. A főnök nehezményezte, hogy háromezer forinttal kevesebbet fizettünk a könyöklőkért öt hónapja, mint amennyibe neki azok most kerültek. Ezt én az infláció számlájára írom, egyébként is, ha nálam kamatozott volna a pénz eddig, és csak most kellene fizetnem, biztos, hogy jobban jövök ki a dologból.

Az ajtók melletti rések eltakarására rendelt takarólécek beszerzése sem ment könnyen. A korábban már említett kolléga állítása szerint azok a nyílászárókhoz járnak. A főnök legutóbbi találkozásunkkor azt mondta, hogy darabja 600 forint. Összesen 6 szál kell. Ha tényleg nem jár az ajtókhoz/ablakokhoz, akkor sem értem, hogy miért csinálnak ekkora ügyet belőle, hiszen ez az összeg közelőleg 0,18 százaléka annak, mint amit eddig ennek a cégnek fizettünk. Szerencsénkre a főnök eddig elég nagyvonalú volt, és nem fizettette ki velünk ezt az összeget. Lehet, hogy azért, mert ennyi még szerinte is jár a nyílászárókhoz.

Mindezt csak azért írtam le, hogy ne ragadjon bennem, és hogy a lakásfelújítók el tudják kerülni ezt a céget. A termékek, amiket forgalmaznak nagyon szépek: kültéri nyílászárókat az Unifától szerzik, a redőnyöket a Romától. Sokkal inkább érdemes ezeket a cégeket külön-külön megkeresni, és vállalni a többletmunkát, hogy nem egy cég szereli be a két dolgot, mert úgy lehet, hogy nem csúszik a lakásfelújítás nyolc hónapot.

A tapasztalataimat azért csak most teszem közzé, mert most érkezett meg minden termék ettől a cégtől. Már csak a kártérítési igényemet kell rendeznem velük.

 

Üdvözlettel:

Tamás

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.04.20. 08:41:19

Éljenek az ajtók, nyíljanak méretre!

Mr.Brooks 2009.04.20. 08:43:43

3-as ajtó, nyíííílj ki:D

Rejtélyes 2009.04.20. 08:50:25

www.lolhome.com/funny-picture-826639000.html

Our prices are SOFA King low :D

Mond ki és ott a poén :D

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.04.20. 08:50:50

Szerencse, hogy nem a távoli jappánból való az anyacégük. Még reklámozhatnák magukat itthon így is:


Ajtók méretre
Könyöklő veszteséggel
Takaróléc nem jár

staropramen 2009.04.20. 08:51:00

Ha időben beenged a ketyere akkor Elsőőő!
Tamás Sztrovacsek!
Te ezt piszkosul megszívtad.Azt hiszem valami avatott javasasszonnyal le kéne vetetni a lakásról a rontást, ezt a céget meg messziről efelejteni természetesen csak azután, hogy az összes fogyasztóvédelmi, stb fórumon feljelentetted őket. Addig is a bemutatóterem 4 sarkába valami égésgyorsító hasznos lenne.
Ígérhetem, hogy semmiféle Sofa-val kezdődő nevű cégnek a tájékára sem megyek, ilyentől semmit nem rendelek. és ha meghallok ilyen nevet ,azonnal szólok a gyanútlan áldozatnak, hogy mire számíthat. Szarjanak sünt.

maincoon © 2009.04.20. 08:51:38

jujj de hosszú így hétfő reggel

staropramen 2009.04.20. 08:53:02

Juteszembe Sztrovacsekek!
Ez a cég nem a hajdan jónevű Soproni faipari vállalat ablakgyártó üzemének elfuserált utódmutációja?

Etelka a tapír 2009.04.20. 08:53:23

Hát ez elég nagy szopacsnak tűnik...
Amúgy meg MR2 Petőfi Rádió! Nagyon zene!

aardwark 2009.04.20. 08:54:00

éljen, hepiend a vége, minden a helyén..., és hétfő van

de vki matekozzon már 6x600=0,18% az egész összegnek akkor mennyibe került az buli?

szvsz én maszek asztalossal csináltattam volna meg, és akkor elkerülhető a gond, sőt lifetime garanciát is kapsz...

ötödik

betépett felhasználó 2009.04.20. 08:55:08

én csak egy típusú NYILÁSZÁRÓT ismerek:
a TANGÁT.

Impega 2009.04.20. 08:57:20

@aardwark: Mennyel mar a masik posztba. Agica nem bir a kepevel ;)@maincoon ♀: Kellemes hetfot. Pentekig meg sok van hatra.

Tamas van baratja?

Amugy a nyilaszaros meg szarjon sunt.

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.04.20. 08:59:08

from tranq
to info@sofa.hu

date Mon, Apr 20, 2009 at 8:58 AM
subject cégük megjelenése a homar.blog.hu internetes vállalkozó-ajánló oldalán

mailed-by gmail.com


Tisztelt Sofaplus Kft!

Jelen levelemet a legmélyebb bizakodással írom Önöknek. Bízom abban,
hogy ami itt: homar.blog.hu/2009/04/20/meretre_vagott_ajtokkal_szivott_a_naiv_ugyfel
megjelent, abból egy szó sem igaz; hogy nem tartották fel az ügyfelet
a házfelújításban, és végül, de nem utolsósorban, hogy takaróléc
igenis jár.

Kérem, tegyék meg a hozzám hasonlóan reménykedő leendő ügyfeleik
érdekében, hogy az igazságnak megfelelően tételesen megcáfolják az itt
leírtakat, és a cikk valós tartalmának megfelelően rendezik a
viszonyukat és a károkat az érintett ügyféllel.

Üdvözlettel

Tranq

É2I 2009.04.20. 09:01:18

Elolvastam.
Sajnos ez már általános munkamenet.
Pénz ide.
Aztán hazudozunk, kontárkodunk, másra mutogatunk, a kialkudott öszegre ráfizettetünk.
Remélem van azért még becsületes, jó szaki is ebben az országban.
Vagy ők mentek el, a volt gengszterfőnökünk tanácsára?

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.04.20. 09:07:21

A SOFAPlus Kft-nek a 2009.04.13 napon hatályos cégadatok szerinti részletes adatai:

2007. év
2006. év
2005. év

Értékesítés nettó árbevétele
Nincs adat.
1 586 eFt
Nincs adat.

Üzemi eredmény
Nincs adat.
28 eFt
Nincs adat.

....

Létszám: 1 fő


Valaki, valahol nem mond igazat.

Bár szegény ügyvezető úr egyedül nyilván nagyon szenvedhet. Összesen másfél milliós árbevétellel - hát pocsék lehet.

3.600 forint 0.18 % volt, tehát kábé 500 x 3.600 = 1.800.000 volt, amit Tamás költött náluk.

Ünnepelhet, megvan az egész 2007-es árbevétel, egyetlen ügyfélből!

Vagy lemaradtak volna a 2008-as adatok?
Ki érti ezt :)

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.04.20. 09:09:02

@tranq: adatértelmezésből egyes, leülhetek. A 2006-os árbevétel van meg, és 2006-ban alapították a céget. Nyilván induláskor.

Jó, hogy nem csillagkapu kft a cég neve, ki tudja, hol járna már Tamás, ha nomen est omen lenne.

É2I 2009.04.20. 09:09:15

@Impega:
Kinek a nyila szaros?
;P

aardwark 2009.04.20. 09:11:05

@tranq: köszönöm, erre én képtelen lettem volna hétfő reggel:), azért a cégadatok sokatmondóak..., lehet messziről elkerülöm őket/őt:)
@Impega: mentem, írtam, de még nincs reply:)

turb:)

maincoon © 2009.04.20. 09:12:34

@Impega: egy hétfő sosem kellemes :)
ágicának segítenék, de emlékszem, hogy én is többször összevissza kattingattam mire valami sikerült. ezt tudnám neki is javasolni és ez úgy nem igazán hatékony segítség :(((

☺ágica (törölt) 2009.04.20. 09:18:50

@É2I: van, nálunk is olyan csinálta:)

É2I 2009.04.20. 09:20:49

Na ennyire méretre vágott mindenkit a hétvége?
Mondjuk, ha én tíz centivel hosszabb lennék és méretre akarnának vágni, igen csak ellenkeznék.

É2I 2009.04.20. 09:22:04

@☺ágica:
Akkor már egyet találtunk.
Más valaki?

Impega 2009.04.20. 09:22:34

@É2I: Ezt nem is lattam :D

É2I 2009.04.20. 09:31:08

@Impega:
Tud vicces dolgokat az ékezetnélküliség :)

maincoon © 2009.04.20. 09:32:29

én egyébként együttérzek a Tamással, mert nekünk is iszonyatos harcok során, több hónapos csúszással lettek meg a nyílászárók. mondjuk fájdalomdíjként részenként (külső, belső nyílászárók + redőny+szúnyoháló) elengedett 100ezer Ft-ot, összesen 300-at. az ideget azonban nem tudja feledtetni ez az összeg sem. legfeljebb az enyhíti, hogy többször csengettek már be úgy emberek, hogy hagy nézzék meg közelről és adjuk meg a címet, mert ilyen preciz munkát még nem láttak a környéken.

EnZsolt 2009.04.20. 09:35:19

Nem vagyok rasszista, de "redőnyöket a Romától?" :D

Szegény Tamás, jó nagy szopóágra került, de mindjárt jelentkezik a főnök, hogy elmondja Tamás nem mond igazat, ők mindent jól csináltak, csak ő cseszett kifizetni és különben is rosszban volt az asszonnyal, amikor az egész ügy zajlott, amiért az egyedül ment el egy szállásra, ahol nem volt fűtés.

aardwark 2009.04.20. 09:38:40

@É2I: van, hozzánk is olyan jár itt pesten és a balatoni birtokon is
mind a kettő 60 elmúlt de a régi mesterember-ezermester mind a kettő (a jelzőket nyugodt szívvel írhattam volna nagybetűkkel is, mert megérdemlik) és nem horribile áron dolgoznak és valóban lifetime garanciát adnak, de azt nyugodt szívvel, mert amit megcsinálnak az kérem alássan meg van csinálva

marosy 2009.04.20. 09:43:58

Ilyen eset sok van, egyáltalán nem egyedi.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.20. 09:52:48

mi magunk vásároltunk nyílászárókat a reptér környékén egy cégtől :D.
akkor nem ért csalódás.

viszont

jött a brigád, aki betette. hát az esővetőt kifelejtették, és fordítva tették be, mikor kinyitottam az ablakot, leesett a zsanérról.

másnap a hátuk megett csőre töltött fegyverrel álltam amikor a purhabot vésték ki. kilátásba helyeztem a tarkólövést, ha a fába beleszalad a véső/fúró meg ilyesmi.

szakszerűen kibontották, és újrarakták.

valamiért nagyon verejtékeztek közben, meg fújtattak, a kézremegésüket is igyekeztek leplezni. ma sem nem értem miért.

májgeriberi 2009.04.20. 09:56:41

mi is most építkeztünk, kb 5 hónapja lakunk az új kecóban de éppen ma bontják a járólapot, mert ázik a fal. fincsi mi?

maincoon © 2009.04.20. 10:10:29

@májgeriberi: még beköltözésünk előtt penészedett az új tapéta 2 szobában, ami közvetlenül a terasznál volt. a kedves öreg vállalkozó nem szigetelte le. teljes terasz bontás + töltés csere, utána újrabetonozás. több százezer forint plusz költség. :(((((

Fairy Girl 2009.04.20. 10:12:01

Na és még mondják az albérletesekre hogy nem sikeresek? :D

Koky 2009.04.20. 10:13:22

ablakos.hu a király :))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.04.20. 10:31:24

Nem lehet sikeres ember, akinek nem jó a szabványméret...

H4R 2009.04.20. 10:34:43

Ennyit szenvedni pár nyílászáróval... Úgy látszik, itt is érvényes az, hogy csak régi, megbízható ismerőssel, vagy jóbarát régi,megbízható ismerősével szabad dolgoztatni. A tök ismeretlenek packáznak veled, és ott akarnak átverni, ahol tudnak. Nemiga?

májgeriberi 2009.04.20. 10:36:43

@maincoon ♀: és napokon át lehetne ócsárolni az idióta munkásokat, a szarul elvégzett munkákat. piálni azt jól tudtak.
a borsodi bivalyokból és a 2 decis ampullákból 5 ház ablaka kijött volna.

NeeKoL 2009.04.20. 10:42:28

Igazából az eddigi tapasztalataim alapján a posztíró mondhatni még jól is járt...Én is ezen a területen dolgozom, és voltak már furcsa esetek. Amikor a néni felhívott, hogy kifizetett 600 000 Ft előleget (az összesen ennyibe sem kerülő munkára), majd megjöttek a "szakik", kibontották a nyílászárókat (megjegyzem tél volt), majd egy "lemegyünk pár szerszámért" felkiáltással elviharzottak, és sosem kerültek elő. Nénink meg ott állt a -10ben, hogy segítsünk neki. Ilyenkor jön az OSB lapos megoldás, és a néni részéről a pénzgyűjtés. Mert a cég előkeríthetetlen, mert a hirdetésben csak egy mobilszám volt, és egy e-mail cím! Ezért ajánlom mindenkinek, aki ilyen vállakozásra adja fejét, hogy nyílászárót csináltat, hogy csak olyan cégtől rendeljen, aki lenyomozható, teljes mértékben. Név, cím, adószám, cégjegyzékszám a minimum!

elmeny 2009.04.20. 10:45:21

bezzeg a regi teschauer ajtokkal nem volt ilyen.

maincoon © 2009.04.20. 11:06:28

@májgeriberi: hát sajnos a mi építkezésünk történéseiből is kikerekedne egy akkora homár-poszt, hogy nem is kéne másikat publikálnia aznapra, este lenne, mire az első olyan posztoló hozzászólna aki elolvasta :(

hubba 2009.04.20. 11:08:51

Hasonló sztori miatt a Korrektablak nevű céget messze kerülje el akibe egy csepp jóérzés is szorult!! A 6 hétből 7 hónap lett, folymatos ígérgetések, elméretezés, szakszerűtlen kivitelezés, rengeteg utólagos korrekció, rengeteg méreg, jajjj.

Gera 2009.04.20. 11:31:43

@maincoon ♀: A mi társasházunk épülésének 3 éves történetéből több egészestés mozifilmet lehetne csinálni, de egyelőre nem ismertetném a történetet, mert még mindig tartozik nekünk a vállalkozó lakásonként négymillióval :)

Agyalap 2009.04.20. 11:56:20

Kártérítés? Ha ilyen gyorsan megy mint a beszerelés, frankó kis nyugdíjkiegészítés lehet belőle...

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.04.20. 13:59:12

Megérdemli mindenki aki nem ismerősök által ajánlott mesterrel dolgoztat, full egyösszegű vállalással, kulcsátadásra.
Sajnálják a pénzt, gondolják majd ők levezénylik a lakásfelujitást, merthát ruhatárszakon abbol is diplomáztak.
A legtöbb helyen igy muködik ahol dolgoztam. Sőt volt ahol az elkészult meló fotóit kuldték emilben a megrendelőnek.
A csoportvezetőt/épitésvezetőt azért nem hajtják ugy el, mint a "könyvelőt"
Igy jártak.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.04.20. 14:47:48

Nyílászáró téren saját tapasztalatot osztok meg:
90*90 ablak 1db
90*120 ablak 2db
150*210 erkélyajtó 1db
árban összesen 180e Ft nagykertől (ez a jobbik k szigetelő értékű 6 légkamrás spéci vasalással készült) utánfutó bérlés plussz 1 bála hungarocell, hogy a rögös magyar utakon ki ne törjön az üveg

Régi ablak kivétel - 0 Ft ugyanis ha már ennyit költök rá, nem marad sajnos munkadíjra 1 ember kb. 6 óra (a hozzáértés és szerszámok hiánya miatt)

Vakolás, előkészületek - 0 Ft, szintén SK. 4 óra, fenti okok.

Beépítés : fél óra / db + 3db PUrhab a 900Ft-osból

Hátrány: az egyik ablakban sajnos a kontár beépítő 8 mm ferdeséget is beépített...

Párkány: kommentelő apukája számára vett ablakok száma*2 doboz sört, amiből pont annyi idő alatt kész is lett a profi párkány mint megsült a grillezett hús :)

szóval szegény ember saját maga rakja be ablakát, kevesebbet bajlódik, tizedét költi és egy hétvége alatt meg van minden és még grillezni is tud :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.04.20. 15:05:05

Ja, ismerős tintás mester a szomszédban dolgozott, már írtam másik posztban, hogy sikerült úgy berakni a bukó ablakot, hogy nem felül, hanem alul bukik és egy partvissal kell a 200ezres ablakot kitámasztani :) úgy kell a szomszédnak, átvette, kifizette...

nna, ezért mondom, hogy SK, mert ha hülye vagyok akkor csak magamat szidhatom.

De hogy mesterekről is mondjak jó szót: lapozást nem vállaltam be a teraszunkon mert a kövezés felszedése után +/-8mm differencia volt. Már öregszem, nincs türelmem több ragasztót tenni, vízszintet nézni satöbbi. Az aljzatkiegyenlítő meg drága. Szóval kihívtam a szakit. Szépen meg is csinálta, de neki sem volt türelme a ragasztóval pepecselni: ellopta újgazdagéktól a Lakóparkolóktól a padlophont végigöntötte aztán másnap felszórta délelőtt a lapokat, harmadnap már fugázott... :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.04.20. 18:43:44

Mi az a PU-hab?

amúgy meg...ez már a hétvégi poszt?

beste 2009.04.20. 19:43:31

@É2I: bizton kijelenthetem: VAN. Vagy csak szerencsém van...
megrendeltem a nyílászárókat, ingyen kijött a tulaj, felmérte, megmondta, hogy mikor tudják szállítani, beszerelni. Nagyon korrekt írásos árajánlatot kaptam, a közölt árból még kaptam engedményt is. Megrendeltem. A mondott határidő előtt egy nappal felhívtak, hogy jönnének szerelni, másnap 9 órára. 5 perccel 9 előtt csöngettek. Beszerelték (másfél nap alatt az egész házra), FELTAKARÍTOTTAK maguk után, és csak egy teát fogadtak el pluszban. Készpénzt nem kellett adnom, elég volt a maradék pénzről a banki átutalási fecnit kinyomtatni. Ja és az elvégzett munkáról természetesen ÁFA-s számlát is kaptam.
Néhány hónappal később volt egy kis reklamációm (kiscsajszi rosszul csukta be az ablakot, és utána nem sikerült már jól becsukni) azonnal kijöttek, megcsinálták, megmutatták azt, ha ilyen előfordul, mit kell csinálni, egy vasat sem fogadtak el.
Igen, Magyarország, igaz, kicsi sváb falu, sváb vállalkozó, aki nagyon ügyel a hírnevére.

Mylady 2009.04.20. 21:22:16

@beste: annak a kicsi sváb falunak véletlenül nem Budapest a neve?
Mert akkor elkérném a mester elérhetőségét...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.04.21. 14:40:34

@megélhetési sünöző ♀ - édibédi sünike - azt szarj!:

PU hab = poliuretán hab, esetleg PUR hab. Tömítésként használják ablakoknál, régen vakolták. Elég masszív anyag, én pl. akváriumháttérnek is használom, mert nem enged ki mérget.

@beste:
Nekem gázszerelőm van ilyen, azt leszámítva, hogy számlát azt nem ad.
Ja, és nem takarítja el csak a nagyját, de olcsón dolgozik.
Amúgy Neked mennyi volt a nyílászáró (anyag+munka) ?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.04.21. 14:49:42

@megélhetési sünöző ♀ - édibédi sünike - azt szarj!:

PU hab = poliuretán hab, esetleg PUR hab. Tömítésként használják ablakoknál, régen vakolták. Elég masszív anyag, én pl. akváriumháttérnek is használom, mert nem enged ki mérget.

@beste:
Nekem gázszerelőm van ilyen, azt leszámítva, hogy számlát azt nem ad.
Ja, és nem takarítja el csak a nagyját, de olcsón dolgozik.
Amúgy Neked mennyi volt a nyílászáró (anyag+munka) ?

szaboredony · http://www.szabo-redony.hu/ 2011.01.28. 09:23:00

Ez király!
------------------------------------------
www.szabo-redony.hu/
süti beállítások módosítása