Tékozló Homár

Hagyó Miklós: "A parkolás jogilag nem szolgáltatás"

2009.04.23. 10:07 | jackyll | 82 komment

Mókás címmel válaszolt Hagyó Miklós a parkolási rendelet az EMPAMO által kiemelt, máshol nem reklámozott "autósbarát" részeire. Sajnálatos, hogy azon kívül, hogy elmondja, mindenhova meghívtak minden civil szervezetet, és több módosításuk bekerül a tervezetbe, használható válaszokat nem ad az "alaptalan felvetésekre":

NYÍLT VÁLASZ LEVÉL EMPAMO ALAPTALAN FELVETÉSÉIRE

Tisztelt Emberibb Parkolásért Mozgalom!

Budapest főpolgármester-helyetteseként egyik legfontosabb feladatomnak tekintem az élhetőbb főváros megteremtését. Ennek, az élhetőbb fővárosnak az egyik alappillére egy átlátható, ésszerű parkolási rend. Ennek létrehozásán munkatársaimmal együtt hosszú ideje dolgozunk, hiszen nincs a fővárosban olyan lakos, aki tiszta szívvel azt mondhatná, hogy a Parkolási rend úgy jó, ahogyan most „működik”. Célunk megalapozottsága így vitathatatlan: Budapestnek ésszerű átlátható, visszaélésektől mentes és Európai színvonalú modern városi közlekedési rend és rendszer kialakítására, üzemeltetésére van szüksége.

A Fővárosi Önkormányzat szakcége, a Parking Kft. kérésemre már tavaly, a civil szervezetek közül elsőként az EMPAMO-val ült le egyeztetni. Önök kapták meg elsőként a frissen elkészült Budapesti Parkolási Stratégiáját, amely már régóta nyilvánosan is hozzáférhető. Idén az év elején elsőként Önökkel osztottuk meg gondolatainkat, kínosan ügyelve arra, hogy elmondhassák véleményüket. Önöket hívtuk meg elsőként a március 6-ai egyeztetésre, miként a március 24-ei parkolási csúcsra is.

Minden alkalommal elmondhatták véleményüket, azt hiszem, nem érhet panasz bennünket, mivel a legjobb tudásunk szerint készültünk fel minden megbeszélésre, amelyek többségén személyesen is jelen voltam. Kérésemre a rendeletet előkészítő Parking Kft. munkatársai fokozottan odafigyeltek arra, hogy az autósok érdekei a lehető legkevésbé se sérüljenek, és a civil és szakmai szervezetek javaslataiból minél több minden kerüljön be a rendelettervezetbe. Éppen a változtatások átvezetése okán készült három verzió is a rendelettervezetből, amelyet az utolsó pillanatig igyekszünk minél jobbá tenni, formálni.

Sajnálom, ha minden igyekezetünk ellenére hiányérzetük van. A sok körös civil egyeztetések számát és tartalmát – a közösen és alaposan megvitatott témákat – ismerve, ez a hiányérzetet szakmailag teljességgel indokolatlan.

Ismételten tájékoztatom, hogy a rendelet első változatához képest igen sokat módosítottak az előkészítők, s ezeknek nem kis része éppen a civil szervezetek javaslatára történt.

Lássuk a tényeket! Engedjék meg, hogy a teljeség igénye nélkül felsoroljak néhány változtatást azok közül, amelyet éppen Önök, vagy más szervezetek kértek tőlünk, s mi elfogadtuk azokat!

  • A Levegő Munkacsoport kérésére a szmogriadó napján a közlekedésből kitiltott járművek a jövőben mentesülnek az adott napra a parkolási díjfizetés alól.

  • Az Autóklub és az EMPAMO határozott fellépésére megváltoztattuk a rendelet szövegezésében a parkolási díjfizetés megkezdésére vonatkozó „haladéktalanul” kitételt. Az Önök sikere is, hogy 5 perc lesz a türelmi idő!

  • Önök és egyéb civil szervezetek meggyőztek bennünket arról, hogy a parkolási rendelet alappillérének számító, legújabb nevén Parkolási és Közlekedésfejlesztési Keret úgynevezett Véleményező és  Ellenőrző  Bizottságában minden fontosabb, szám szerint 10 civil szervezet helyet kapjon 1-1 delegálttal. Hangsúlyoznom kell, ez a bizottság talán a legfontosabb szereppel bír majd a későbbiekben, ügyel az átláthatóságra, amelynek megteremtése talán a legfontosabb elvárás volt a közvélemény részéről.


A rendelet előkészítői, bár tisztában vannak azzal, hogy a parkolás jogilag nem szolgáltatás, minden erejükkel igyekeznek minél több szolgáltatás jellegű elemet belefoglalni a rendeletbe, amelyektől a fővárosiak pontosan érzékelhetik, hogy az új Parkolási rend értük jött létre. Magam is jogosnak ítélem, hogy a parkoló autósok a pénzükért cserében kapjanak is valamit. Egyebek mellett éppen ezért teremtettük meg annak a lehetőségét is, hogy évi két alkalom helyett hónaponként egy alkalommal lehessen a parkolójegy bemutatásával élni. Utánaszámolhatnak: ezzel meghatszoroztuk annak a lehetőségét, hogy valaki helyrehozza tévedését, figyelmetlenségét. Az új rendelet megteremti az eddig hiányolt átjárhatóságot a társaságok között, előkészíti a bankkártyás fizetés lehetőségét, ezek mind-mind az autósok érdekében tett lépések.

Tisztelettel megkérem Önöket, az állandó - szakmaiságot mellező - vádaskodás helyett inkább támogassák munkánkat, jobbító szándékkal álljanak a parkolási rendelet megalkotásához, gyakorlati bevezetéséhez. Számomra a legfontosabb az összfővárosi lakossági érdek szem előtt tartása, nekem főpolgármester-helyettesként kötelességem a kerékpárosok, gyalogosok, a közösségi közlekedést választók, a mozgáskorlátozottak, gyengén látók érdekeit ugyanúgy figyelembe vennem, képviselnem.

Tudomásul kell venni, s ezt nem győzöm hangsúlyozni, hogy a parkolási díjfizetés a forgalomszabályozást szolgálja. Önök vagdalkoznak, mi szakmai álláspontokat, tanulmányokat figyelembe véve dolgozunk, aligha érhet bennünket a korrupció, visszaélés stb. vádja. Levelükből nekem úgy tűnik, Önök nem emlékeznek a civil egyeztetésen elhangzottakra, azokra, amiket egyébként közösen egyeztettünk.

Például a már említett Parkolás és Közlekedésfejlesztési Keret, amelyet e hét elején a Főpolgármesteri Kabinet is elfogadásra javasolt, a létező legnagyobb lépés a parkolási rend megteremtésében az elmúlt húsz évben! A főváros a többletbevételeinek 100 százalékát fizeti be majd oda, ahonnan épen az Önök ellenőrző szemei előtt lehetséges majd az Önök javaslatára is a felhasználásuk.

Hogy miért akkora szó ez a Keret? Lássunk egy példát! Szakcégünk a Parking Kft. 400 millió forintos Európai Uniós pályázatot nyert el, amiből nemsokára 570 P+R parkolóhelyet épít. Ehhez 40 millió forintos önerőt biztosított. A Keretbe terveink szerint milliárdos nagyságrendű pénz folyik be majd. Számoljanak utána hány P+R parkolót építhetünk ebből!

Parkolási stratégiát nyilvános a www.parking.hu honlapján, amelyben jól látható, hogy természetesen a P+R parkolók csak egy eleme a tervezetnek, hiszen a cél egy ésszerű átlátható, visszaélésektől mentes és Európai színvonalú modern városi közlekedési rend kialakítása, üzemeltetése Budapesten.

Újból megkérném Önöket, vádaskodások helyett ésszerű, és átgondolt javaslatokkal segítsék a munkánkat.

                              Üdvözlettel:

                              Hagyó Miklós

                                          főpolgármester-helyettes

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolhaplaza.hu 2009.04.23. 10:10:22

Hagyó is szarjon sünt nyugodtan.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.04.23. 10:13:23

Így elolvasva csak azt szeretném - merthogy vidéki vagyok - megkérdezni, hogy az elmúlt 20 évben miért nem épültek lényegében P+R parkolók ezekből a hatalmas pénzekből?

Tsabi 2009.04.23. 10:13:58

Elolvastam, szerintem IEP-567. Lehet a posztolot bacctatni? :)

EÖ (törölt) 2009.04.23. 10:16:11

elég rendHAGYÓ amit mond.
Nem? De!

Impega 2009.04.23. 10:18:32

"Budapest főpolgármester-helyetteseként egyik legfontosabb feladatomnak tekintem az élhetőbb főváros megteremtését" - koszonnyuk. Helyet foglalhat, 1-es.

zapkorte (törölt) 2009.04.23. 10:19:03

"kínosan ügyelve arra, hogy elmondhassák véleményüket" ...amit aztán magasról letojtunk. :-(

Egyébként annyiban igaza van neki, hogy az empamósok néha picit udvariatlanul irogatnak, de még mindig jobb, mint Hagyó, aki kedves mosollyal az arcán forgatja meg a kést a hátadban a parkolási kájefté profitja érdekében.

Az 570 beállós P+R parkolót meg majd hiszem, ha látom! Évek óta igérgetnek ilyesmit, de valójában ami már készen volt, azt is megszüntették, pl. a Déli Punál. :-(

Smacika 2009.04.23. 10:19:14

"Szakcégünk a Parking Kft. 400 millió forintos Európai Uniós pályázatot nyert el, amiből nemsokára 570 P+R parkolóhelyet épít. "
Ez azt jelenti, hogy egy parkolóhely 701500 forintba kerül.
Na menjenek már a büdös picsába.

Smacika 2009.04.23. 10:22:41

A levegő munkacsoport meg menjen a francba.Rohadt ökoterroristák, a grínpísszel együtt.
Mi a fasz köze van a levegő munkacsoportnak(rohadt ingyenélő bagázs)
a parkolókhoz?
Kíváncsi lennék hány levegősmajom meg grínpíszes jár biciklivel meg gyalog "dolgozni"
Muhaha.

EÖ (törölt) 2009.04.23. 10:24:29

@smacika: lehet, hogy minden parkolóhoz lesz egy disznósajt-automata
úgy meg már reális a költség

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.04.23. 10:25:18

Nekem kinyílt a bicska zsebemben ettől a választól, pedig csöppet sem érint a fővárosi parkolás. Többször is elmondhatták a véleményüket... hát, már a három éves lányom sem veszi be, hogy "mondd el, mit szeretnél, aztán úgyis az lesz, amit én akarok", már neki is több kell látszatdemokráciánál...

loloppo1 2009.04.23. 10:27:23

1 parkolóhely majdnem 1 milla? Parkolohely-epito ceget kene alapitani.

Amugy Londonban egyszeruen megoldottak a kerdest: nincs parkolasi lehetoseg. Van egy-ket parkolohaz, de epeszu ember nem jon be a varosba kocsival, sok embernek nincs is. Persze a lakoknak van sorszammal ellatott helye, de akinek nincs engedelye, azt szempillantas alatt elvontatjak, meg a visitor helyekért is engedelyt kell kerni. Na meg a belvarosba behajtasi penzt is kell fizetni.

Bar ott van tomegkozlekedes meg hasznalhato jardak.

Smacika 2009.04.23. 10:28:42

Ez meg a pofátlanság netovábbja:
"Tudomásul kell venni, s ezt nem győzöm hangsúlyozni, hogy a parkolási díjfizetés a forgalomszabályozást szolgálja. Önök vagdalkoznak, mi szakmai álláspontokat, tanulmányokat figyelembe véve dolgozunk, aligha érhet bennünket a korrupció, visszaélés stb. vádja."
Nem hát, ott mindenki tisztességes, a korrupciónak még csak az árnyéka sem vetül a mai bürokráciára.
400 milláért 570 parkolóhely?Ugyan már.
10 négyzetmétert számolok egy kocsira(megjegyzem ez nagyon sok)akkor ez 5700 négyzetméteres telket feltételez, adjunk hozzá még nagyvonalúan 4300-at, hogy legyen egy hektár.
10000 négyzetméteres lebetonozott telek nem kerül 400 millába még a rózsadombon sem.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.04.23. 10:31:12

A parkolókat megszüntették, és plázákat, irodaházakat építettek rajtuk: Mammut, Árkád, Déli-pu.

EÖ (törölt) 2009.04.23. 10:31:48

@smacika: ja még annyit, hogy a mi cégünk ennyi pénzből sokkal kevesebb parkolót is tudna építeni, tehát nekünk kéne adni ezt a pénzt, izé munkát

Smacika 2009.04.23. 10:34:06

Ha azt veszem, hogy a belvárosban egy lakás 200ezer per négyzetméter akkor rendben van mert úgy tényleg okés, de parkolni csak placc kell, nem lakás.
Itt megint van valami átbaszás.Valaki valamikor megvett bagóért egy telket, és most a sógor-koma segít neki eladni jó pénzért a fővárosnak.
Ha azt mondja a nép, hogy miafasz került a sóderos bungallós parking site-ban 400 millában, akkor jön a duma, hogy 1 négyzetméter 200ezer forintocska, ezzel még jól is jártunk.
És a nép benyalja, mint hülyegyerek a jégcsapot.

jamjam 2009.04.23. 10:34:13

Én ugy tudom nagybiciglizös!Hagyó köthetö
hangyászhoz a hangyász a hagyászsünhöz
lehet neki SÜNÖKET SZ...NI

jamjam 2009.04.23. 10:36:37

@smacika: persze szerinted miből él????

Smacika 2009.04.23. 10:40:16

Van nékem egy telkem 1200 négyzetméter.
Rajta a házam.
1000 négyzetmétert eladok parkolónak 40milláért.Kell Hagyó úr?
100 autó tud parkolni.Ja nem kell mert nem vagyok haver, rokon, bennfentes.

maincoon © 2009.04.23. 10:41:31

valaki foglalja már össze, mert lusta vagyok elolvasni

Smacika 2009.04.23. 10:41:40

És még nézzétek meg a hombárfejű Hagyót.
Biztos a létminimumból lett ilyen szálfatermetű.

Impega 2009.04.23. 10:42:32

cserbenHAGYÓ

egyebkent dolgozo nõ

Smacika 2009.04.23. 10:43:41

@maincoon ♀: Röviden:
Akinek kocsija van az rábaszott(szokás szerint)400 misiért építünk 570 férőhelyet, az kuss mindenkinek.
Nme lopunk, nem csalunk, mindenki jól fog járni.

Jacques Ucca (törölt) 2009.04.23. 10:45:02

"Véleményező és Ellenőrző Bizottságában minden fontosabb, szám szerint 10 civil szervezet helyet kapjon 1-1 delegálttal."

Na bazz, még minden autóst is meg kellene hívni..

j311 2009.04.23. 10:47:10

Beindult ám a bullshit generator a hivatalban...

Ha tényleg korrupciómentes lenne a parkolás és nem néhány ember meggazdagodása lenne a lényeg, akkor nyilvánosak lennének a parkolási cégek pénzügyei.

Smacika 2009.04.23. 10:49:49

"Budapest főpolgármester-helyetteseként egyik legfontosabb feladatomnak tekintem az élhetőbb főváros megteremtését."
-Meg a magam és családom, barátaim jól megtollasodását.
"Ennek létrehozásán munkatársaimmal együtt hosszú ideje dolgozunk, hiszen nincs a fővárosban olyan lakos, aki tiszta szívvel azt mondhatná, hogy a Parkolási rend úgy jó, ahogyan most „működik”. "
-Dehogy nincs:Parking kft.
"A rendelet előkészítői, bár tisztában vannak azzal, hogy a parkolás jogilag nem szolgáltatás, minden erejükkel igyekeznek minél több szolgáltatás jellegű elemet belefoglalni a rendeletbe, amelyektől a fővárosiak pontosan érzékelhetik, hogy az új Parkolási rend értük jött létre. Magam is jogosnak ítélem, hogy a parkoló autósok a pénzükért cserében kapjanak is valamit."
-Ha nem szolgáltatás akkor miért kerül pénzbe?Általában áruért illetve szolgáltatásért fizetünk, vagy nem?
"Tisztelettel megkérem Önöket, az állandó - szakmaiságot mellező - vádaskodás helyett inkább támogassák munkánkat."
-Pofa be, hagyjál lopni.

Hubikaaa 2009.04.23. 10:52:17

ez olyan hosszú, hogy el sem olvasom. Sünt a Hagyó Mikinek oszt jóvan.

inkább ezt nézzétek meg:
www.youtube.com/watch?v=OMrKwXL0Lac

igazi gyökér, akinek fingja nincs, hogy miről beszél

jamjam 2009.04.23. 10:53:34

@smacika: benne vagyok!!mennyi a zsebbe lové????????????

LouiS 2009.04.23. 10:58:23

Ha a parkolás jogilag nem szolgáltatás, akkor egészen pontosan miért is kell fizetni?

"azta" 2009.04.23. 11:12:27

egészséges férfi emberként jogosnak és fontoschnak tartom a kérdést:
-hol lehet szakmaiságokat mellezni?
jelentkeznék, ha dekoratív, nem bádogosok által legyártott (!), baccpapucsos szakmaiságokat lehetne mellezni! természetesen nem nílusi palóc módjára!


"Tisztelettel megkérem Önöket, az állandó - szakmaiságot mellező - vádaskodás helyett "

-Gyöngyibaba- 2009.04.23. 11:15:45

Ez a brokkoli itt a főpolgármester-helyettes? Inkább mélyedt volna el a kussban, minthogy itt minősíti magát.

jamjam 2009.04.23. 11:23:50

@LouiS: azért kell fizetned,hogy
nekem több pénzem legyen
érted????????????
HAGYMÁ SÜNIKE

Taurusz 2009.04.23. 11:26:39

"Újból megkérném Önöket, vádaskodások helyett ésszerű, és átgondolt javaslatokkal segítsék a munkánkat."

Két egyszerű javaslat:
- Pontos időre beállított parkolóautomaták.
- Rendszámot is be kelljen írni.

Ezzel ha kész vannak, és ha csak egyvalaki kap jogtalan bírságot, akkor az egészet felszántani, bevetni sóval az összes alkalmazottal együtt.

Meklén és Tamara 2009.04.23. 11:27:17

bármilyen parkolással kapcsolatos programot, tervezetet csak úgy lehetne hitelesen, a polgárok által is elfogadhatóan végrehajtani, ha a most működő parkolási cégeket, társulásokat felszámolnák, a helyüket sóval beszántanák és aki eddig ezzel foglalkozott az még csak a száján sem ejthetné ki a parkolás szót.

Vombatus Ursinus 2009.04.23. 11:42:49

"Célunk megalapozottsága így vitathatatlan: Budapestnek ésszerű átlátható, visszaélésektől mentes és Európai színvonalú modern városi közlekedési rend és rendszer kialakítására, üzemeltetésére van szüksége."

Na, ez az, amit még nem sikerült elérni 14 év alatt sem. Én mondjuk már csak a parkolással is kiegyeznék, nincsenek nagy igényeim...

Hogy majmászkodjak is egy kicsit: Az "Európai színvonalú" az helyesen "európai színvonalú".

Tipikus főpolgármester-helyettesi válasz. Semmi érdemi válasz, semmi konkrétum, csak a mellébeszélés olyan dolgokról, amit a kérdésekben meg sem említettek.

Hugyó Miklós 2009.04.23. 11:47:39

Budapest, én így szeretlek!

Vombatus Ursinus 2009.04.23. 12:06:00

Meg azt azért tegyük még hozzá, hogy a parkolás eleve nem lehet szolgáltatás, maximum az, amit cserébe kapsz érte. A pénzbeszedés, a parkolóórák működtetése, a keselyűk fizetése, de a parkolás az nem. A parkolás egy magatartás, egy cselekvés amikor az autómmal igénybe veszek egy helyet várakozás, vagy megállás céljából. Én tehát nem szolgáltatok semmit (igaz a parkolótársaságok sem).

i hate the police (törölt) 2009.04.23. 12:23:09

Hagyó Miklós, jogot birod?Rendben, szerinted a parkolás nem szolgáltatás,/mondjuk, amit a parkoló-maffia művel, az tényleg nem az..de te nem erre gondoltál/jó, de akkor nem is kell fizetni érte, ugye??Ismered..na jó..halottál már a szolgáltatás-ellenszolgáltatás jogintézményéről?Ha nem, akkor sűrgősen keresd fel jogászodat, mielőtt ilyen marhaságokat irsz

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.23. 12:28:36

Hagyó Naponta Öt Sajtótájékoztatót Tartok Miklós urat ezúton tájékoztatom, hogy rengeteg lovettát fizetek sok más honfitársammal együtt a járgány után a naaaaaaaagy feneketlen közösbe, nem bliccelek a parkolásnál, mégsem érzem úgy, hogy kaptam volna valamit. Pedig ez lett volna ugyibár a célja a súlyadónak, parkolópénznek stb.

Se P+R-t, se normális parkolóhelyeket, se normális parkolócégeket, se normális parkolóórákat, a normális parkolóőrökről már nem is beszélve.

Én úgy szabályozom a magam részéről a forgalmat, hogy addig jövök nagyfaluba autóval, amíg ugyanez békávéval nem tart ötször annyi ideig. Pedig csak egy peremkerület peremén lakom. Leteszem a járgányt ott, ahol tudom, és trolizok. P+R volt ugyan, de bekerítették és fizetős lett napidíjért, ami ordas pofátlanság. A másik P+R-nek nevezett valami pedig olyan kicsi, hogy már reggel 6.30-kor televan.

Nekem pedig a tököm van tele, hogy csak szajkózzák azt, amit már évekkel ezelőtt meg kellett volna valósítani.

Attól pedig, hogy Ön szerinte jogilag ez nem szolgáltatás, attól még qva szarul működik, lássuk be.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.04.23. 12:30:30

(észre sem vettem, hogy nagybetűket is használtam. elnézést a tőlem szokatlan megoldásért, remélem senkit nem fog megzavarni)

zapkorte (törölt) 2009.04.23. 13:33:39

@smacika: kivételesen jó irányba hatottak: hogy szmogriadó idején legyen ingyen parkolás, ne kelljen már csóri tulajnak még fizetnie is azért, hogy ne használhassa az autóját.
Egyébként sünt nekik. Van egy tanulmányuk az "autózás állami támogatásáról", hát az egy vérlázító szemtelenség! Összeadnak olyan tételeket, mint pl. a máv cargo vesztesége meg a forma-1 reklámköltsége, hozzákevernek egy kis hasraütésszerű "egyéb becsült károkat", és kihozzák a végére, hogy évi 8mrd-val vannak az autósok támogatva. Amikor elolvastam, azt sem tudtam hirtelen, hogy sírjak-e vagy nevessek! Kint van a honlapjukon egyébként, ha valaki akar rajta röhögni...

Tron65 2009.04.23. 13:33:57

Csak egy részlet:
"Az Önök sikere is, hogy 5 perc lesz a türelmi idő!"
Köszönömjük szépen Hagyó úr, hogy engedélyezi számunkra azt az 5 percet, ami a KRESZ-ben amúgy is bennevan.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.04.23. 13:58:05

Hagyó még szabadlábon van? Se ingatlanmaffia, se Siemens-vesztegetés?
Már önmagában jó: "A Fővárosi Önkormányzat szakcége, a Parking Kft."
Korlátolt felelősségű, gondolom ki is van ürítve a számlája, tehát felesleges beperelni...

hawkeye 2009.04.23. 14:24:02

Hagyó felsőfokon oktathatná a demagógia művészetét.

Emiceha 2009.04.23. 14:32:37

Legközelebb, ha parkolni megyek, viszek magammal négy db szalvétát. Azokra fogom parkolni az autó négy kerekét. Jogilag így a közterületen csak a szalvétát helyeztem el, az autóm már nem közterületen parkol, hiszen a szalvéta az enyém, nem a közé.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.04.23. 14:32:57

Tavaly a belvárosban 800 Ft-ért parkoltam 3 órát. Tegyük fel, nem egész napos a hely kihasználtsága, akkor is - a fenti ~700k költséggel számolva - legfeljebb 1,5 (másfél) év alatt megtérül a hely kialakítása.
20 év alatt?

i hate the police (törölt) 2009.04.23. 14:49:53

@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója: a vicc, az hogy még parkolóhelyet sem alakitanak ki.Felfestenek egy-két csikot, oszt jónapot.Őrzés, télen a parkolóhely hótól való megtakaritása,stb.?Ugyan már, hiszen ez ,,jogilag nem szolgáltatás,,-Mikike szerint

zapkorte (törölt) 2009.04.23. 15:25:44

@Tron65: Ez is "nagy eredmény", eddig úgy szólt a rendelet, hogy a parkolóhelyre való beállás pillanatában már megváltott jeggyel kellett volna rendelkezni, vagyis kizárólag a parkoló kájefté nagylelkűségére volt bízva, hogy megbüntet-e miközben az autómatáját tömögettük a zsetonnal.

zapkorte (törölt) 2009.04.23. 15:32:28

@Kitalátor feljegyzete: ezek írják a 60 millió forintos tanulmányokat - a parkoló kájefté szája íze szerint.
Legalább annyit ügyelnének a látszatra, hogy az ilyesmit valami látszólag független szervezettől rendelik meg, mondjuk a közlekedési rendőrségtől, vagy a műegyetemtől... de nem. Alapítunk egy kájeftét, áttesszük bele a közpénzt, onnan meg már nyomtalanul el is tünhet, mert kájeftékre nem vonatkozik az üvegzseb törvény, és ráadásul még a saját munkánkat is segítjük! Kéz kezet mos, a közvagyonból magánvagyon lesz, a köznek meg megmarad az államadósság, de sebaj, majd szorítunk még egy kicsit az adóprésen, 60%-os áfa, 10%-os ingatlanadó, levegővételi általánydíj (ideiglenesen, ameddig a siemensnél ki nem dolgozzák az egyéni mérőeszközöket) valami arab tenorista igazán kifejleszthetne egy olyan vegyi fegyvert, ami csak a politikusokat semmisíti meg! :-)

szemig jimmy 2009.04.23. 15:34:40

"Magam is jogosnak ítélem, hogy a parkoló autósok a pénzükért cserében kapjanak is valamit. Egyebek mellett éppen ezért teremtettük meg annak a lehetőségét is, hogy évi két alkalom helyett hónaponként egy alkalommal lehessen a parkolójegy bemutatásával élni."
szal ha a genya parkolóőr a főnöke utasítárása háromszor megbüntet egy hónapban miközben van parkolójegyem akkor a harmadiknak már nem járhatok utána mert úgysem engedik el
Hagyó úr, kaptunk valamit
kettővel lejjebb:
"Tudomásul kell venni, s ezt nem győzöm hangsúlyozni, hogy a parkolási díjfizetés a forgalomszabályozást szolgálja."
akkor mér csak kétszer mutathatom be?
hogyakuvvaannyát

szemig jimmy 2009.04.23. 15:36:43

*oan ideges lettem, hogy elnéztem
már a másodikat is fizetni kell, nincs fellebbezés
hogyakuvvaannyátazannyánakis

Funkerman 2009.04.23. 15:42:30

Ezt az álszent, faszom brigádot! Gratulálok nekik, hogy a bankkártyás fizetést mint szolgáltatást tudják aposztrofálni. Megkönnyítik pénz nekik adását. Hurrá.

Agyalap 2009.04.23. 16:05:24

Vádaskodás nélkül hadd kérdezzem meg: ha nem szolgáltatás, miért fizetünk?
Ha már fizetünk, ki kapja meg azt a nagy pénzt amit fizetünk?
Ha már megkapja, miért nem engedi, hogy beletekintsünk mire költi?
Ha ránk költi, hol láthatom a fejlesztéseket?
Ha már nincs fejlesztés, hova lett a pénz?
Persze semmi vádaskodás...

juhaszcs 2009.04.23. 17:54:28

Hagyó konkrétan Te egy hülye vagy.
Pontosan olyan hülye mint a Rogán és a többi bűnöző politikus!
Utazgassál már egy kicsit az Irányi utca környékén bazd meg!
amióta elkeztétek a buzi lezárásaitokat azóta a lakóknak még több bűzt kell szivniuk,nem tudnak a saját házuk közelébe parkolni,a boltok áruszállitása ellehetetlenült.
Ostoba korrupt buzik legalább gondolkozzatok mielőtt ekkora faszságot kitaláltok.
Dögöljetek meg de elötte szarjatok sünt fejenként tizet!

egymilliopicikrisztus 2009.04.23. 17:56:16

Kedves Hagyó úr!
Mindabból amit leírt három dolog következik.
1. Önnek, mint közszolgának alkalmatlanság és kötelességszegés miatt el kellene húzni a városvezetésből, azzal az örömmel, hogy nem kobozzák el a vagyonát és vernek hatvanat a hátára.
2. Vinnie kellene magával az egész döntéshozó felelőtlen, alkalmatlan finghegyező bandát pártállástól függetlenül.
3. Fel kellene számolni az összes parkolási céget, mert a várost nem szolgálják, hanem saját profitmaximálásra való játszóterüknek tekintik.

i hate the police (törölt) 2009.04.23. 18:03:03

@Laca: ez tökéletes megfogalmazás!Maximum az 1.pontot egésziteném ki, azzal, hogy:,,..hátára és örüljón neki, hogy nincs halálbüntetés

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.04.23. 18:37:55

Hagyó hagyjad, ezt a levelet kár volt megíratni Bögyös Maca nevű titkárnőddel.

Secnir 2009.04.23. 19:04:57

"NYÍLT VÁLASZ LEVÉL EMPAMO ALAPTALAN FELVETÉSÉIRE"

két helyesírási hibával indít. 'válaszlevél' 'levél AZ empamo'

más
parking kft.
a cégbíróság a következő pesti parking kft-ket ismeri:
"PARKING 2000" Szolgáltató Betéti Társaság
PARKING INVEST Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
PARKING FM & IT Szervező, Fejlesztő, Tanácsadó, Üzemeltető és Hasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság

ezek közül melyik? vagy fake?

"a parkolási rendelet alappillérének számító, legújabb nevén Parkolási és Közlekedésfejlesztési Keret úgynevezett Véleményező és Ellenőrző Bizottságában minden fontosabb, szám szerint 10 civil szervezet helyet kapjon 1-1 delegálttal. Hangsúlyoznom kell, ez a bizottság talán a legfontosabb szereppel bír majd a későbbiekben"

aham.
négyévesen a 'Piroska és a Farkas'-ról közöltem, hogy hazugság az egész. és most ezzel etetnek?

balapety 2009.04.23. 19:26:47

"Utánaszámolhatnak: ezzel meghatszoroztuk annak a lehetőségét, hogy valaki helyrehozza tévedését, figyelmetlenségét"

Szóval csak az autós tévedhet?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.04.23. 20:42:10

ha nem szolgáltatás, akkor szolgáltatás nélkül szednek súlyos pénzeket. viszont a szolgáltatás nélküli számlakiállítás, törvénytelen, tehát megvizsgálhatná az apeh is vastagon a dolgot...

fatality666 2009.04.23. 20:43:23

@szemig jimmy: Nem is kell menni bemutatni, majd a bíróságon ejtik az ügyet, amikor bemutatod a bírónak a bizonyítékot, hogy te ugyan ott szabályosan parkolójegygel lltál, max utána még be lehet perelni a társaságot, milyen elmaradt hasznod keletkezett azáltal, hogy bíróságra kellett rohangálnod.

gabbró 2009.04.23. 21:11:00

Szépen összeszedett írás, kár hogy biztosan nem a főpolgármester-helyettes írta hanem egy jól fizetett szövegíró alkalmazott. Viszont egy helyesírás-ellenőrzésen átnyomhatta volna, mert az "európai" pl kisbetű, stb.
Nagyon meggyőző bundába csomagolta mindazt, amivel egyértelműen kiszúrták a civilek szemét.
Mondhatjuk: nesze semmi, fogd meg jól!
5 perces várakozási idő, meg hogy havonta lehet ellenkezni a jogtalan büntetéssel szemben!?
Muhaha, mondhatnám, mivel nem Bp-en élek, de sajnos nálunk Debrecenben is szar a helyzet.
Nem értem egyáltalán milyen jogon szednek parkolásért pénzt, ha nincs ellenszolgáltatás. Nekünk lassan 5 éve kell fizetnünk parkolódíjat, hogy megállhassunk a saját lakásunk előtt.

Ja és hozzátenném, Hagyó úrnak üzenve:
A POLITIKUSOK MELYIK VILÁGBAN ÉLNEK? HA MEGPRÓBÁLNÁK KICSIT ÚGY ÉLNI A MINDENNAPJAIKAT, AHOGY AZ ORSZÁG TÖBBI LAKÓJA TESZI, BIZTOS ÉSZREVENNÉK AMIT MINDENKI MÁS IS.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.04.23. 22:47:41

@zapkorte: "Van egy tanulmányuk az "autózás állami támogatásáról", hát az egy vérlázító szemtelenség! Összeadnak olyan tételeket, mint pl. a máv cargo vesztesége meg a forma-1 reklámköltsége, hozzákevernek egy kis hasraütésszerű "egyéb becsült károkat", és kihozzák a végére, hogy évi 8mrd-val vannak az autósok támogatva."

Tévedés. Nem 8 milliárd, hanem 8 ezermilliárd, azaz billió. (A tanulmány szerint a GDP 43%-a.) Azért nagyon nem mindegy!

(Aki nem találta meg, annak közvetlen URL: www.levego.hu/konyvtar/olvaso/kozl_tam.pdf )

Leon 2009.04.24. 08:57:06

Ez hülyeség.. az éves költségvetés 8000 milliárd, mindaz autósokra megy el? Faszság, meghogy kedvező autóhitelek miatti károk 100 milliárd?? Mivan? Mi azon a kár? Mekkora bevételt generálnak a kedvező hitellel vásárolt autók, az nincs feltüntetve csak a károk? Ez hülyeség, jasraütöttek aztjvan, de nem gondolkodtak semmit... Ilyet bárki írhat, azt ő lesz a Budapest szálló por csoport és kap állami támogatást a működéshez azt jóvan... Fasz kivan ezekkel is...

szemig jimmy 2009.04.24. 09:11:02

@fatality666: az mekkora lenne ha holnaptól mindenki zsebre dugná a parkolójegyet és a bíróságon havonta százezer per indulna a parkolósok ellen zaklatásért, mert mindenki bemutatná az érvényest
emberek próbáljuk ki!!

zsoci 2009.04.24. 09:47:53

Hagyó Miklós pofátlanul hazudik.

A parkolás egyetlen épeszű módja a helyi lakosoknak teljesen ingenes korlátlan parkolás megteremése, mint az európa normális felében. Ilyen supid autósellenes rendszer csak spanyol országban van ( Madrid ).

Ez simán egy bujtatott adó ! Ebben a formában semmilyen formgalomszabálozó hatása, mivel nincs meg az alternatíva( tudom ez a szakmám ). Pont az lenne a szabályzás ha otthon hagyhatnák a lakosok a kocsit, de nem lehet. Ezért is abnormális a lakossági engedélyek korlátozása. ŰHagyó úr csak azt felejtette ki hogy hol szívatnak majd jobban.Ráadásul tény hogy alig van bevétele az önkormányzatnak a parkolásbal, mert az döntően a magáncég zsebében landol, üzemeltetési ktsg címén. Az pedig hogy ingyen nem jár felejsük már el! Mennyit fizet egy autós vagy 30 jogcímen ?

Üdv Zsoci

Stubb 2009.04.24. 10:51:04

De azt Hagyó "úr" is tudja, hogy nem mindegy, hogy

"kínosan ügyelve arra, hogy elmondhassák véleményüket"

"ügyelve arra, hogy elmondhassák kínos véleményüket"

P+R parkoló meg majd ott lesz (hogy egy barátom szavait idézzem), "az üveghegyen is túl, ahol a kurta farkú H... túr"

***kimoderálva*** 2009.04.24. 11:26:48



azt mindenesetre már sikerült elérni, hogy a Belváros kiürült, a Körúton, a Kossuth Lajos utcában csodaszép bedeszkázott, tag-gel bőségesen ellátott, valaha milliókat érő üzlethelyiségek nyújtanak szállást a saját vizeletükben fetrengeni kedvelőknek

A dugók persze maradtak, de a parkolási lehetőségek mexűntek, igy sikerült kiutálni a munkahelyeket, majd az ezeket kiszolgáló éttermeket, üzleteket. A Fővárosi Önkormányzat. karöltve a kerületi Polgármesterekkel, mindent megtesz azért, hogy a város mind élhetetlenebb, mocskosabb, tönkrementebb benyomást legyen. Komolyan mondom, lassan nincs mit mutassak a Budapestre vetődő külföldieknek, mert pláza, irodaház náluk is van. De komolyan: még az amerikaiak is többet tesznek a történelmük megőrzéséért mint Hagyó Úrék.

i hate the police (törölt) 2009.04.24. 12:27:02

@***kimoderálva***: stimt. Hozzátenném, elkezdték a Kecskeméti u., Október 6.u átépitését,már megvannak az első ,,eredményei,,:az ott lakók nem tudnak parkolni a házuk elött,folyatosan birságolják őket, zaj,stb.De azért Gábor és Miki ,,rendes,,:,,csak,, 3 teret alakitanak át sétálóutcává,kegyesen megengedik az autósoknak, hogy nagy kerülővel, de felhajthassanak majd az Erzsébet-hidra

lótumfaktum 2009.04.24. 14:46:44

@smacika: én is elolvatan tüzetesebben mert már abban sem hiszek ami nem igaz velükszemben!! 400mila eu+ 40 mila ön rész 1 parkoló 771929ft!!!!!!!!!
figyeld meg murvával le öntött placc,poros ocso kivitelezés! a lé dűl a haverokhoz! pláne most , hogy hun-vald gyuri le adta kulcsot jöhet a rászabadulás a büdzsére.
hagyó-Hagymán!

lótumfaktum 2009.04.24. 14:56:07

"Budapestnek ésszerű átlátható, visszaélésektől mentes és Európai színvonalú modern városi közlekedési rend és rendszer kialakítására, üzemeltetésére van szüksége."

Az annnyááááááTT!!!
19 évig hol éltek ? most ébredtek föl?

hol találták meg a budapesti ...viaszt?
lókupecek töbre vitték volna ezzel a porfészekkel.
Érdekes pozsonyban nincs probléma mióta nincs parkolási díj szedés,mert ott ALKOTMÁNY ellenes pénzt csak szolgáltatásért lehet szedni.
totok csak fejlettebbek minden szemszögből mint mi,mit meg nem érünk még?
Ha valakinek van közvetlen tapasztalata pozsonyból ossza meg velünk,hátha fejlődünk!

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.04.25. 11:01:54

@juhaszcs: "nem tudnak a saját házuk közelébe parkolni"
Kérésed meghallgatásra talált.
Este 8-ig hosszabitjak meg a fizetést, hogy "a helyi lakosok tudjanak parkolni"
Merthogy a szinházba járók elfoglalják a helyet.
Szinház mellé kell költözni és lesz park.helyed :)
Én is azt mondom, hogy a fa**szt
Azért hosszabitják meg, mert jódolgukban már nem tudják hogy sarcolják a népet.
Kiváncsi leszek, mit nyilvánitanaak "szinház közeli" területnek.
Ez olyan lesz, mint a "hol nem lehet kurválkodni" rendelet, aszerint sehol, mert mindenhol van valamilyen intézmény amit zavartak
Most meg lesz pl. egy 10km sugaru kör ahol este 8-ig kell fizetni, igy szépen lefedik az egész várost.

PaulVitti 2009.04.26. 10:39:05

Kedves magyar (birka) nép!
Az a baj, hogy mindenhol a szájkarate megy csak. Elmesélek egy történetet, mely megtörtént.
Egyszer valahol külföldön (jó pár évig uralkodtak nálunk), egy nagyvárosban bevezették a díjfizetéses parkolást ha hiszik ha nem, szintén parkolóautomatával megoldva. Eltelt 1 nap, és jött az éjszaka. Reggel a nap sugarai megcsillantak a szétvert parkolóautomaták romjain, és láss csodát, még aznap eltörölték a díjfizetéses parkolási rendszert. Azóta is szabadon élnek abban a városban, és nem lopják meg őket.

i hate the police (törölt) 2009.04.26. 13:12:38

@PaulVitti: ez jó!Néhány éve Németországban az automata traffipaxok is hasonló sorsra jutottak:)

zapkorte (törölt) 2009.04.26. 14:40:06

@PaulVitti: anyáméknál egy mobiltelefon átjátszóállomás járt így. Háromszor építették újjá, harmadszor még egy biztonsági őrt is odaállítottak mellé, ott csövezett egy hónapig egy pudvás egyesgolfban. Aztán az első éjszaka, hogy nem volt ott, valaki megint megrongálta a szar antennájukat, és soha többé nem építették újjá. Vagy legalábbis nem pont ott.
Másik szép próbálkozás volt, amikor a Denevér utcát egyirányúsítani akarta a tanács. De a lakosság ellenállásába ütközött. Ugyanis a lakosság éjjel leszerelte a táblákat, és másnap is kétirányba közlekedett az utcán. Ez is ment egy darabig, aztán a tanács unta meg előbb.
Amúgy a centrumos órákat is ki szokták fújni PUR habbal időnként, de ezek a mocskok olyan nagyot zsebelnek, hogy még ennek ellenére is megéri nekik. Egyébként is profitgaranciás szerződésük van a tanáccsal. Vagyis ha nincs meg egy hónapban az X millió forint bevételük, akkor a tanács (!)közpénzből (!) fizet nekik. Az iskolákat meg bezárják, mert "arra nincs pénz." De tiritarka műanyag zebrára arra van pénz (vajon melyik haver cégénél készíthették őket?) Komolyan mondom, ez a Városház utcai ojjektum atomot érdemelne!

lótumfaktum 2009.04.26. 17:49:59

@zapkorte:
az alkotás úton láttam 1 ilyen zebratacskót,mert tényleg olyan kicsi ,nagy pézből-kis zebra. ez is jó pénz lehúzás . az oszloptól nem is látszik ,hogy mi a fene az? kutya?csak mellette a döbbenet-törpe zebra ! magyar módra!
gá gá gá gá!

zapkorte (törölt) 2009.04.26. 18:38:01

@lótumfaktum: az egész XII tele van velük. Amúgy a gyerekek imádják, lovagolnak rajta, szóval ha mondjuk a játszótéren állították volna fel, nem is szúrt volna annyira szemet...

i hate the police (törölt) 2009.04.26. 21:53:49

@zapkorte: stimt. Viszont a Pokorni nagyon jól járt vele, mármint ezzel a kampánnyal..nem is kicsit, nagyon
süti beállítások módosítása