Tékozló Homár

Az ember, aki a Forma 1-et akarta nézni a Gál pincészetben

2009.07.13. 11:03 | szily | 335 komment

A nyár előhozza az egészen extrém Naiv Ügyfeleket. Ismerkedjenek meg Negyvenesefeggyessel, aki összesen 340 kilométert utazott egy villányi bortúráért, miközben annyira rühelli a bort, hogy a pincéhez érkezve egy pillantást sem vetett a célpontra, viszont minden áron Forma 1-es időmérő edzést akart nézni a pultos tévéjén. A sztori jópár alapkérdést is felvet, például hogy egy bortemelő-vendéglátósnak mindent le kell-e nyelnie az extrém ügyfelektől, akkor is, ha ennyire extrémek. Erős érvek szólnak amellett, hogy igen, de félve, halkan azért bevallom, hogy egy icipicit azért meg tudom érteni a "fehér inges fiatalembert". Szegény, ha tudta volna, hogy Negyvenesefeggyes nemsokára heinekenezni fog, tuti jobban ordít. Igen szórakoztató sztori alant.


Történt, hogy a múlt héten szombaton szomszédaim , akik bor - és  pinceimádók , kitalálták hogy utazzunk el Villányba bort kóstolni és vásárolni. Szegediek lévén ez nekünk kb 170 kilométeres út - csak oda.
 
Hát mit mondjak: megérte! Félúton eszembe jutott, hogy elfelejtettem beállítani felvételre a cuccot, holott kettőkor kezdődik a F1 időmérője. Na, mindegy, ez van.
 
Az első pince, ahová betértünk öten, a villányi pincesor közepén lévő Gál Pince volt (Villány, Bem utca 9.). Szép régimódi pince, kb 30 m2-es fogadóhelyiség padokkal és egy pulttal. A bejárattal szemben maga a pince lejárata.
Egy fehér inges fiatalember fogadott minket, első dolga volt hogy elkezdte tukmálni a borzseléjét vagy mi a fenét, nem is lényeg. Társaim megkérdezték, hogy lemehetnek-e a pincébe? Le hát.
Ekkor meghallottam halkan Czollner Gyula hangját, épp akkor kezdődött a F1 időmérő utolsó harmada. A kistévé, ami be volt kapcsolva, a pulton volt, persze vevőbarát módon a pultba befelé fordítva...
Mivel immár vagy 15 éve követem figyelemmel a F1-et, én nem mentem le a pincébe, hanem beálltam a pult végéhez ( NEM MÖGÉ!, A VÉGÉHEZ! ), és próbáltam belesni a képernyőhöz. Az eladó (vagy tulajdonos?) úriember közben bement a pult mögé mögöttem, kijött, visszament, szóval elfért. Nem szólt hozzám egy árva szót sem.
 
Nos elkezdődött a Q3, a csóka ott molyolt mögöttem, rajtunk kívül senki a fogadóhelyiségben, amikor megkérdeztem hogy tudna-e egy picit hangosítani a tévén amíg feljönnek a többiek a pincéből, mert nem értem mit mond Czollner, amikor mindenféle előzmény nélkül a gondos pincegazda a következőt válaszolta:
 
- Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?!!
 
Uppsz, ezen meglepődtem, hirtelen köpni nyelni se tudtam, és mint akit fejbe kólintottak, - Már itt se vagyok! felkiáltással távoztam. Majd az ajtóból visszafordulva azért jogosan emelt hangon csak megkérdeztem, hogy ki a f....enének képzeled te magad hogy kioktatsz hogy mikor hova menjek? Én vagyok a vevő, megismersz, hahó?? Ráadásul fiatalabb is volt nálam az úr 5-8 évvel símán. Erre elkezdett kiabálni, hogy nem tud tőlem dolgozni ( mit??! nem volt ott senki, csak én meg ő! ), meg hogy rátehénkedtem a pultra ( az arra van, nem?? Már ha tehénkedésnek nyilvánítjuk, amikor valaki egy kocsmában ráteszi a kezét a pultra.).
 
Mivel nem volt kedvem tovább leállni vitázni vele, pl arról hogy ha már van egy tévé a helyiségben, akkor az miért a személyzetnek van, miért nem a vendégnek, továbbá arról hogy normális vendéglátó hasonló szituációban nem lebassza a vendéget, hanem esetleg saját eszétől kitalálja, hogy kifordítja a tévét arra a 15 percre, ne adj isten, ha már tilos ott a pulthoz állni finoman és udvariasan megkér, hogy ne álljak oda, vagy számtalan kulturáltabb verzió létezik ennél, így hát arrébb mentem, mondván majd megvárom a többieket kívül.
 
Cigizgettem, cigizgettem, nem jött senki kifelé. Visszabattyogtam és látom: ott ül a társaságom az asztaloknál és boroznak. Az emberünknek ugyanis eszébe sem jutott szólni nekik amikor feljöttek a pincéből, hogy én már eltávoztam, arról meg pláne nem hogy miért. Símán eladott nekik 4-5 üveg bort.
 
Kihívtam őket, és eltávoztunk egy másik (sokkal vendégbarátabb) pincészetbe.
 
És ott kértem egy ..... Heinekent.
 
Íme a Gál Pince honlapja: http://www.galpince.hu/   Mindenkinek jó szívvel ajánlom!
 
negyvenesefeggyes

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palkovics Ede 2009.07.13. 15:59:18

Ez a poszt sántít. Amit megtudtam:
Az ember, akinek fontosabb az F1, mint a barátai. Kicsit olyan, mint Hemilton Lajos barátnője esete a zenével és szeksszel.

lajosss 2009.07.13. 16:01:08

Most kolmolyan,minek megy ki az ilyen a hazbol?
Ha otthon maradt volna,megsporolja a benzit meg a faradsagot,sot a kozertbe a sor is olcsobb lett volna.
Egyebkent,az ilyen emberbe meg kar is a jo magyar bor,ennek valami alfoldi 2 tablettast kena adni,a tv-rol csak anyit borospincebe, borozoba,nem illik, sem a szemelyzetnek sem a vendegnek.Amit az ur keresett azt pub-nak hivjak sor es sport esemenyt ott megy ilyen parositasban.

Tony Almeida 2009.07.13. 16:02:52

A posztoló ritka tahó, oszt pont.

Parkőr (törölt) 2009.07.13. 16:03:27

@gerbanek:
A villányban sört azért nem egyenlő a marhahúshoz fehéret párral:)

Ráadásul mindenki azt iszik a marhához ami jól esik neki, de érdemes kipróbálni valami vörössel is mert úgy igazán finom , a marha is meg a bor is:)
A tudomány meg a savak bekaphatják:)

Bűnös 2009.07.13. 16:05:39

Teljesen hétköznapi szitu. 2 dudás egy csárdában. Bunkó vendég, bunkó pincér.

A TV nem véletlenül volt befelé fordítva. Azért, mert nem a vendégeknek volt odatéve. A jogdíj dolgot már említették. De ettől függetlenül. Bunkóság belenézni más könyvébe, újságjába, laptopjába, vagy akár a képernyőjébe. Márpedig Te saját magad is bevallottad, hogy igencsak nyújtogattad a nyakad.
Pult. A borozó nem kocsma. A pultnak látszó valami valószínűleg nem kocsmai pultként funkcionált.

Természetesen az eladó tegező, és bunkó beszólására sincs mentség. Mi lett volna a megoldás?

Rögtön az elején udvariasan úgy indítani, hogy elnézést, én nem vagyok boros, csak elkísértem a cimborákat, és jobban érdekelne az időmérő. Megengedné, hogy itt megnézzem? Lehet, hogy ő se így reagált volna. De ha mégis, akkor most nem kapnál ennyit. :)

HideousGenius (törölt) 2009.07.13. 16:29:16

@Ajtony:

:D Ez jó gondolat, csk nálam ez (annak hiányában) kizárva.

Átlagarcú 2009.07.13. 16:29:52

Behalok:))))))
Életemben ilyen jót nem röhögtem még.
Ez a tipikus esete annak, amikor két orbitális bunkó találkozik.
Tiszta szerencse, hogy egyiknél sem volt fegyver.
Képzeljétek el, hogy mindegyiknél van egy uzi.

svejk_a_derék_katona 2009.07.13. 16:38:36

CSak egy kérdés. Ha mindenki borozott te meg söröztél utánna , akkor ki vezetett vissza ?

Deuce Bigalow 2009.07.13. 16:40:05

1. Czollner Amatőr Gyusziért kár felhangosítani a tv-t
2. ált. 19:aa-kor a sportklub ismétli

amúgy, sztem nem volt annyira tahó a zügyfél!

Átlagarcú 2009.07.13. 16:41:24

"A TV és a zembör viszonyárul: Bármelyik fordít hátat a másiknak, az a zembörnek viszket"

/Sörecet/

Nade 2009.07.13. 16:58:58

"- Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?!!"
A kommunista diktatúra és "gazdaság" bukása után 20 évvel ilyen elhangozhat egy vevő felé a "vendéglátótól"?! Uram-atyám! De ami a fő garancia rá, hogy ez az ország ott is marad abban a sz@rban, ahol van, az a 2,3-as minősítése a posztnak az olvasók részéről. Meg a "pincért" - vagy mi a fenének nevezzem az ilyet - mentegető hozzászólások! Egyszerűen hihetetlen, pedig igaz, hogy mire képes a piacgazdaság elleni média.

theutat villám 2009.07.13. 17:00:19

Bázze, ha ennyire függő vagy, 4 dolgot tudok Neked javasolni:
1. Tényleg maradj otthon, ha egy villányi borozáson Neked ez a legfontosabb.
2. Használj torrentet, bármi letölthető percek alatt.
3. Hordj magadnál mindig egy mini tv-t forma-1-hez.
4. Fizess elő mobil tv-re és bármikor, bárhol nézheted többek közt az rtl-t is, forma-1-gyel, vagy anélkül.

Egyebet nem tudok elmondani.

Szeress! 2009.07.13. 17:09:01

Ha tényleg a szemtanú írt hozzászólást akkor:

1. Ha a prosztoló volt a sofőr, akkor minek sörözött???
2. Ha tudta, hogy ő lesz a sofőr, és tudta, hogy a TV-ben a F-1 megy, akkor minek ment le egyáltalán??? Jah... tényleg... a sörért.

Erre mondják valami nagyon nem kóser.
És egyébként meg: Bár a vendég az úr, mégsem szarunk bele az úszodába, és egy boros pincészetben pedig nem a TV-t bámoljuk. (Sörön meg egyáltalán nem filózunk...) .

Az ilyen menjen kocsmába és ne keverje a szezont a fazonnal! Egy barom, aki azt hiszi a pénzért mindent megtehet. Hát nem.

labi 2009.07.13. 17:14:29

@gerbanek:
"3. ezt a tévéért jogdíj dumát meg tudnád erősíteni egy törvényre való hivatkozással? én még ilyenről nem hallottam."

A google a barátod:

A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló 2006. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: költségvetési törvény) 87. §-a értelmében a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban: média tv.) 80. § (3) bekezdése szerinti vendéglátóipari (szállodaipari) egység és más kereskedelmi egység – kivéve, aki televíziókészülék forgalomba hozatalával, bemutatásával foglalkozik – köteles az egységében, vagy nyilvános területen üzemeltetett televíziókészülék után 2007. április 1-jétől üzemben tartási díjat fizetni. A fizetési kötelezettséget az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz kell teljesíteni.

AvgDvl 2009.07.13. 17:25:12

Istenem, ekkora proletárt...

neked ugatok 2009.07.13. 17:27:31

@labi:

akkor be kell jegyeztetni a kft tevékenységi körébe a tv eladást :P

redriot77 2009.07.13. 17:29:00

Lehet hogy egy kicsit el volt szállva magától a posztoló, lehet hogy otthon maradhatott volna tévét nézni, de:

belehalt volna a pultos, ha hangosít egy kicsit a tévén, arra a pár percre? Olyan nagy szívességet kért? Megnyomni egy gombot, és azt mondani "tessék uram" olyan nagy probléma?

Neeeeheeeeem, ááá. Inkább jól megmagyarázzuk a nyikhaj fasznak, hogy máskor maraggyon othon! Savanyodjon meg az összes lőréje az ilyen sudribunkó parasztnak, aki egy hangyafasznyi szívességet nem képes tenni az ügyfélért.

A taxisok közül is átkapcsol más rádióadóra a normálisabbja, ha udvariasan megkéred. Nem pofázik vissza, hogy bazmeg, ez az én kocsim az én rádióm, aszt halgatok amitakarok!

Aki ekkora tirpák, ne foglalkozzon vendéglátással.

Nade 2009.07.13. 17:41:58

Ja, és még egy kis segítség azoknak, akiknek jórészt csupán ebben a kádárista államgazdaságban volt "szerencséjük" "vendéglátást" tapasztalni, felfogni, értelmezni! Azoknak, akik a vendéget szapulják itt, mert "merészelte" volna jól érezni magát, tévét nézni, vagy éppen sört inni, ha úgy tartja kedve! Szóval: Józsi, Béla, Pista, Sára, s valahány név a naptárba'! Ha vendéget hívsz az otthonodba borozgatni, és ő tévét akar nézni, annak is ezt mondod: "Miért nem maradtál otthon, ha F1-et akarsz nézni?"?! Merthogy normális - szerencsésebb, azaz kommunista agykatasztrófától nem sújtott - országokban a VENDÉGLÁTÁS pontosan azt a viselkedést jelenti, hogy vendégül látnak. Mert azt akarják - igaz pénzért -, hogy jól érezd magadat. Mert ezért mész oda legközelebb, nem csupán az áruért, amit a hipermarketben is megkapsz. Tehát nem "kegyet gyakorolnak", amikor a hiánygazdaság ellenére "megajándékoznak" az árujukkal. Úgy tűnik, ez a vendéglátás szó olyan bonyolult, hogy 20 év kevés volt megérteni.

v2peti 2009.07.13. 17:42:37

"ja és a heineken az női sör, meg amúgy is soproni. mi férfiak cseh söröket iszunk. "

A Kozel sem csehországban készül, és Dréher íze van. A Pilsnert passzolom.

Igaz, én nem vagyok sörös, de pár haverom nagy sörivó.

homár molla 2009.07.13. 17:44:21

@Nade: Ha vendéget hívsz az otthonodba borozgatni, és ő tévét akar nézni, annak is ezt mondod: "Miért nem maradtál otthon, ha F1-et akarsz nézni?"

öö, ja, egészen pontosan így valahogy.

VOGAben 2009.07.13. 17:45:02

Én elfogult vagyok ha Villányról van szó.

Aki pincét látogat az vagy a többiekkel tart, vagy elhúz a ..csába. Hekinent meg otthon is ihatsz, akár anyád hátáról, miközben bambulod a dögunalom, fos f1-et vagy mit.

Bunkó vagyok ma. És?

Seb 2009.07.13. 17:53:21

Köcsög Palik László!

Vad.Korte (törölt) 2009.07.13. 17:55:47

A posztíró nem akar kóstolni, inni, venni, csak tévét nézni, mégis ő a vevő. Én se ismertem volna meg. Tényleg simán otthon kellett volna maradnia. Heinekent inni meg persze nem bűn, én is szoktam. De egy villányi pincészetben...? Persze az is jó kis borász, akinél van ilyen a pincében. Zsák a foltját.

ehhh 2009.07.13. 17:58:33

Én multkor mentem étterembe, már odaúton eszembe jutott, hogy reggel elfelejtettem seggberakni a zasszonyt, gondoltam, na mindegy, majd este, meg is érkeztünk, a többiek be, én meg láttam, hogy a pultnál otthagyta a tulajdonos a lányát (vagy feleségét?) gondoltam amíg másnak úgyse kell (télleg nem volt ott más), addig elbabrálok a mellyeivel, aztán éppen cidáztattam volna szépen, erre az öreg rámszól, hogy menjek má onnan a franca. Jól rá is szóltam, hogy bizony én vagyok a vendég, és ha én a nagyanyját is akarom megkettyinteni, nekem ahhoz is jogom van, meg különben is. Na mindegy végül jól leparasztoztam, aztán gondoltam leírom, lássák mások is, hogy milyen vagány csávó vagyok. A barátaim is köcsögök amúgy, hogy ők még képesek azok után inni, hogy én nem szopathattam. és nem jött ki mind rögtön.

tardyl 2009.07.13. 18:07:46

Megnéztétek a pince idézett honlapjának kezdőlapját? ÉRDEMES! Azért van egy kis humorérzékük, úgy látom.

1hurka 2009.07.13. 18:17:43

A posztoka nézve már látom hogy nem csoda hogy itt tart az az ország.
Helytől időtől bortol sörtöl f1-től elvonatkoztatva a fehériges kommunikációja kicsit erős volt. De le van szarva mer a fateré a hely, az meg úgy se rúg ki hiába panaszkodik a vevő :) Mer a vendéglátás az nem szakma nem kell érteni hozzá, bárki meg tudja csinálni. Akkor minek venném a fáradságot arra hogy a senkiházi f1-es parasztot finoman körmönfontan kedves szavak mögé bújtatva ugyan de határozottan (mint egy profi vendéglátós)küldjem el a halál náthás pudvás redvás f%@^ára. Meg ha az a kérése hogy a pincérnő szopja le akkor se kell hasonló képpen profin viselkedni mer ez nem egy szakma és ha már benne dolgozom akkor miért is fogadnám el azt hogy annak megvannak a maga viselkedési szabályai. Mert az f1-es arc tuti nem értette volna meg hogy nem nézheti a köyvetítést ezért egyből bele anyázok az arcába mert ezt így kell csinálni, a TV is bemonda, meg különben is magyar vagyok baszod.
Az az ország a saját szarába fog belefulladni aztán a románok a szlovákok meg az ukránok szétosztják egymásközt.

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.13. 18:21:09

...hogy égne bele az RTL klub logója a tévéje sarkába az ilyennek!

cybergyerek 2009.07.13. 18:28:46

Nem értem, miért megy borospince túrára, aki utálja a bort. Annál nagyobb prosztóság a világon nincs, mint borospincében tévézni, és sört inni. Hogy őszinte legyek, a pultos helyében én is elzavartam volna a francba a postírót.

rosencrantzhu 2009.07.13. 18:28:57

@Abdab: :)

tényleg hihetetlen ez az egész.

a posztíróval valszeg én sem lennék soha barátságban, magának való figura lehet, de hogy ezt a magyarázatot a kommentelők 3/4- e elfogadja 20 évvel a cocializmus vége után, hogy "útba volt, kurva ideges voltam, ezért elküldtem az anyjába", az szép tükör rólunk.

meg az is jellemző, ahogy a kommentelők viszonyulnak a témához: a poszíró fasz mert F1-et néz, mert elkíséri a barátait, mert nem iszik bort, mert nincs zokni a lábán stb. könyörgöm, tényleg mindenképpen meg kell ítélnünk egy embert ezekért? miért ne tehette volna ezeket, ha ehhez volt kedve? emiatt ítéljék meg a barátai meg a családja. ez olyan mélykomcsi reflex, amikor mindenhez közöm van, mindent azonnal kinyilvánítok. a posztíró fasz, mert F1-et szeret. meg mert nem iszik bort a pincében. röhej, komolyan.

cybergyerek 2009.07.13. 18:30:54

Amúgy nekem erről az a gyökér ugrott be, aki azon sírt, hogy a Vadasparkban az erdőben nincs büfé, meg angolvécé...

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.13. 18:34:31

Vasárnap én is beültem a családdal a nyíregyházi mekdóba, oszt telefonon rendeltem pizzát. Oszt még nekik állt föjjeb, hogy ménem maradtam otthon.

Metál -e a bimetál? 2009.07.13. 18:47:26

@v2peti: cseh sörről beszéltem. nem magyarországon pancsoltról.

Tiffauges 2009.07.13. 18:51:15

Az volt már, hogy miért nem maradt otthon? :D

Ha igaz a sztori:
Pincérnek *SLAP!*

Formulafannak: *SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!SLAP!*

Pjotr Fjodorovics 2009.07.13. 19:06:02

@rosencrantzhu:

Szerintem inkább az a durva, hogy a kommentelők egy része azt gondolja, hogy a piacgazdaság arról szól, hogy a Vevő (igen, így, nagybetűvel) mindent megtehet a pénzéért...

Amúgy meg nem nagyon értem, miért lenne "mélykomcsi" reflex, ha az ember hozzászól a témához és van véleménye, ha már egyszer a posztoló volt olyan kedves, hogy egy egyébként nem túl jelentős történetet picsogó fontoskodó hülyegyerek módjára mindenkivel megosztott egy nyilvános blogon.

Egyébként pedig azt gondolom, hogy a azért alapvetően mégiscsak a tulaj joga eldönteni, milyen szolgáltatást és hogyan nyújt a vendégeinek, aztán ha ez nagyon sokaknak nem tetszik, akkor majd nem mennek oda, és akkor lehet, a tulaj is elgondolkodik...

Egyébként meg a posztíró fasz mert F1-et néz, mert elkíséri a barátait, mert nem iszik bort, mert nincs zokni a lábán stb. :-)

Pjotr Fjodorovics 2009.07.13. 19:12:59

Ja, és aki ismer legalább egy kicsit is borászokat, az tudja, hogy tényleg elég kényesek a borhagyományokra és borkultúrára. Ezt lehet nem szeretni, meg fikázni, de aki erre nem vevő vagy nem tudja (akár csak tiszteletből) tolerálni, ha már borospincébe megy, az tényleg maradjon otthon! Hahó, ez Villány, az ország egyik (ha nem a) legjelentősebb borvidéke, nem a sarki kocsma!

azallamenvagyok 2009.07.13. 19:56:57

köszönöm a pince elérhetőségét, legalább tudom róla, hogy nem kocsmafílingje van üvöltő f1-gyel vagy focival és játékgépekkel, hanem érdemes oda borozni menni:)

Eric_Cartman 2009.07.13. 20:22:49

Én még sosem voltam Villányban, nem ismerem a helyet. F1 néző vagyok, ami persze szégyen (bár korántsem annyira , mint a horgászat vagy a dohányzás.)
Na de :
www.galpince.hu/
(oldal alja....:))))
Igen, ez egy korrekt válasz.
A posztolót én meg szájbavertem volna. De hát ezért nem is leszek vendéglátós.
Biztosan az operarajongók közt is van bunkó. Ez egy ilyen formaegyes gyerek. Na.

Der Beste 2009.07.13. 20:35:42

A posztoló egy büdös bunkó. Az ilyenek miatt tart itt ez az ország.

fritzkruger 2009.07.13. 20:57:08

1. Ha már úgyis megy az F1 a TV-ben, akkor miért nem lehet odafordítani a vendéghez?

2. Mi az, hogy a kiszolgálóhelyiségben a TV az alkalmazott felé van és nem a vedég felé? Eldobom az agyam...

3. Miért hiszi minden borkészítő azt, hogy ő az atyaúristen, és mindenki, aki bele mer nyalni a borába, annak cserébe kötelező megnyálaznia a heréjét? (minden 2. ember csinál bort Baranyában, ne dőljetek be nekik, nem nagy dolog az...)

3. A pincészet honlapján a forma-1 link (amit már ericcartman is említett) mélységesen undorító cinizmusnak vagy tétova bocsánatkérésnek tekintendő?

Kedves nagyképű Gál pince, sünt nektek! A vendégnek igaza volt! (mondom én, mint vendéglátós, aki utálja a F1-et)

GabeO 2009.07.13. 21:03:51

Mintha derengene valami arról, hogy ha tv van az üzletben, amit lehet nézni, azért komoly díjat kell kicsengetni. Na most, ezt magyarázd el egy hülyének..

Magam is a "pult" túloldalán dolgozom. Nap mint nap tapasztalni, hogy sokan azt hiszik, ők bármit megtehetnek, mert fizetnek, és nekem kutya kötelességem, hogy kinyaljam a seggüket. Ráadásul én biztos hülye is vagyok, ha már ilyen helyen melózom. Nem írhatom ki a homlokomra, hogy mérnök diplomám van (tényleg van), és azt, hogy kettőnk közül ki a hülyébb..

A legtöbb helyen azt olvasni a nyomtatott sajtóban, hogy mihez van joga a "kedves" vásárlónak. Szinte soha nem olvasni arról, hogy az eladónak mihez van joga..Van egyáltalán valamihez joga?

kispista2 2009.07.13. 21:03:59

Szombaton sétálgattam az Astoriánál, és gondoltam bemegyek hűsölni a Zsinagógába. Szóltam a rabbinak hogy kapcsolja már be a kivetítőt, mert nézném a forma1-et! Hát a bunkója nem teljesítette a parancsomat! Ekkor elővettem a becsomagolt házikolbászt, erre kizavartak! A kurva anyjukat, év vagyok a vendég, szóltam vissza!

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 21:05:33

Mondtam én már múltkor is: föl kéne osztani az országot. Balosokra és jobbosokra. Borosokra és sörösökre. Állatbarátokra és állatgyűlölőkre. Biciklisekre és autósokra. F1 kedvelőkre és nemkedvelőkre. Meg ezek metszeteire. Aztán mindenki beköltözhetne a saját kis cellájába, hogy béke legyen végre és nyugalom.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 21:11:21

@fritzkruger:

"3. A pincészet honlapján a forma-1 link (amit már ericcartman is említett) mélységesen undorító cinizmusnak vagy tétova bocsánatkérésnek tekintendő?"

Poénnak, főnök.

Van stílusuk (a pincérén még kicsit faraghatnának :-)). Ha arra járok, meg is látogatom őket.

fritzkruger 2009.07.13. 21:15:14

Aki bölcsész diplomával nem talál normális munkát, azt megértem; de aki mérnökivel, annál tényleg nem stimmel valami (nem biztos , hogy fejben, talán csak nyelvtudásban) :)

A borospince meg azért még talán nem templom vagy zsinagóga. Mellesleg egy pap vagy rabbi biztosan feléd fordítaná a TV-t, HA MÁR ÚGYIS nézi azt a hülye forma egyet. :))

Aki azt puffogtatja, hogy Ő A VENDÉG, annak én vagy azt mondom, hogy az italért és a kiszolgálásért fizettél, és nem a seggnyalásért; vagy azt, hogy szégyellje magát, ha így viselkedik vendégségben...szóval mindennek van határa.

fritzkruger 2009.07.13. 21:20:16

@dark future: igazad van, én is röhögtem rajta!

Mondjuk, ha ilyen jó a stílusuk, akkor hasonlóan lazán oldhatták volna meg a fenti incidenst is.

Nade 2009.07.13. 21:20:52

@homár molla: Úgy, hogy miközben te néznéd a magad felé fordított tévét, a vendégedet meg lecseszed érte? Tudod, ki menjen hozzád vendégségbe?! Egyébként tényleg ott van a "vendéglátó" hely honlapján a F1-es link. Undorító cinizmus! Mintha nem értenék, hogy nem az a lényeg, mi ment a tévében, hanem az alpári, bunkó stílusuk. Aminek semmi köze a vendéglátáshoz. Amit kizárólag nyilvános bocsánatkéréssel PRÓBÁLHATNÁNAK meg jóvátenni. De jórészt nem tudnának. Mi például - 3 család - két hét múlva fogunk a közelben üdülni. Remélem sejtik, mikor fogunk ilyen helyre bemenni?!

Der Beste 2009.07.13. 21:30:08

@fritzkruger: Ha a tulaj befordítaná a falhoz a tv-t, ahhoz is joga lenne. Hol van az előírva, hogy egy tv-nek a vendég felé kell néznie?

glinolid 2009.07.13. 21:33:49

Nem kell segget nyalni, elég ha ember számba vesznek. Itt a labdát a "cincér" dobta fel. Ezek után én visszaadtam volna mindent, amit ott vásároltam.
Hagytam már faképnél pincért kevesebbért is. S mint írta a posztoló: nagy a piac van más pincészet is, ahol a vendéglátást különbül űzik. Uram bocsá' még sört is felszolgálnak.

fritzkruger 2009.07.13. 21:38:56

@Der Beste: Szíve joga. És a vendéget sem köteles kiszolgálni. És fogat sem köteles mosni munkakezdés előtt. És az sem szabályellenes, ha a kocsmáros már egy hete nem fürdött. És a tökét is vakarhatja. :D

Nem tudom, kezdesz-e érteni?

rosencrantzhu 2009.07.13. 21:46:06

@dark future: persze persze. ugyanez magyarul: "miért nem maradtál otthon, köcsög?" így tudunk ám együttélni.

T1GRIS 2009.07.13. 21:51:15

Én is úgy jártam ezzel a posttal, mint SilentSound: a Gál pincészet számomra is Gál Tibor pincészete, Eger. (Bocs, Gálpince! :) Annak ellenére, hogy az ország legjobb borvidékének meg Villányt tartom.

Amúgy már abból levezethető, hogy a postíró egy díjnyertes tahó, hogy annak ellenére, hogy ilyen elkötelezett rajongónak tartja magát, mégis "formaegynek" mondja a Formula 1-et.

A Gál pince viszont ezzel a főoldali F1-linkkel nyert tőlem egy látogatást, ha legközelebb Villányban járok! :) Le a kalappal, fiúk! (igen, nekik elnézem a "formaegyezést", laikusnak, amatőrnek szabad úgy mondania.)
Pont ez a könnyed, nem a másik arcába nyomakodó véleménynyilvánítás az, ami annyira kezd kiveszni ebből az országból - helyette maradnak nekünk a Nadék és fritzkrugerek. :( Persze mi tehetünk róla.

Okádó Mikádó 2009.07.13. 21:53:00

Azt a TV-t nem lehetett volna egy ilyen békával vagy mivel elmozdítani olyan helyre, ahonnan látod?

fritzkruger 2009.07.13. 21:58:08

Ja, az is ilyen könnyed volt, mikor elküldte a vendéget a francba, remélem te is kapsz kóstolót a könnyed stílusból. :)

Átlagarcú 2009.07.13. 21:58:31

Nem látom be, mit keres TV egy borozóban.
Csak nem a személyzetnek?
Javaslom még nekik a jakuzzit, meg a szoláriumot.
Magánvéleményem, hogy az ilyesmi okot ad a konfliktusra és ez előre látható.
Engem is felháborít, ha az ojjektumba a személyzet kényelmesebben múlatja az időt, mint én.
Elmúltak azok az idők, amikor a kereskedőnek szopogatni kell a cerkáját, hogy pult alól kicsit jobb-szebb árut adjon. 10 m-enként vannak az üzletek. Egy kereskedő nem engedheti meg magának, hogy ne teljesítsen egy olyan kérést, ami neki semmibe sem kerül. Legyen az csapvíz, vagy az egyébként bekapcsolt TV nézése.
Sokadszorra ismétlem magam: Bármilyen konfliktus a vevő és a kereskedő között, (bárkinek is legyen igaza) a vevő elvesztését jelenti.

T1GRIS 2009.07.13. 22:01:42

Á, hát ez kész! :)) Újra megnéztem a honlapot, és nem lehet betelni vele. "BELÉPÉS - FORMA-1" Zseniális.
Bár a "reklámszakembereink" tudnának ilyen tömörséggel és stílussal becsomagolni egy üzenetet.

Kedves Gál pince, nem írok emiatt külön egy emailt, itt is olvassátok remélhetőleg. Üdv!

rosencrantzhu 2009.07.13. 22:05:44

amúgy érdemes ezt a szitut nem a magyar frusztrált-könyöklős attitűddel, hanem kis derűvel elképzelni. adott egy csodabogár, aki nem megy le a pincébe, hanem fent tátja a száját. pincérünk nem most lát ilyet először, a balek haver sofőrök és a megtévedt flótások azért nem a világ legismeretlenebb teremtményei a pincékben, amennyire ezt tapasztaltam. kicsit még útba is van a lelkem, mert hát éppen kíváncsi arra, ami a tévébe megy. a vidám derű és az udvarias türelem között ugrálva azért én el tudnék képzelni a "megfordítsam esetleg a tévét"-től, az "elnézést arrébb lépni egy felet, mert nem férek ki"-ig ezerféle dolgot, ami messze van a "mi a fasznak jöttél ide, te kösög"-típusú ugatástól. és akkor a történet végén van két ember, akik úgy vannak túl egymás társaságán, hogy egyikben sem hagyott kellemetlen emléket. és szerintem az, hogy nem így történt, elsősorban a pincéren múlott, akiben kevés volt a türelem - értsd tolerancia.

rosencrantzhu 2009.07.13. 22:11:55

a forma 1-es linken egyébként én is jót derültem, de aztán csak rá kell jöjjek, hogy ez egyetlen esetben lenne elfogadható: ha történetesen abban a helyiségben nem éppen a forma 1-es időfutam ment volna a tv-ben. így viszont csak egy álsznob majomkodás.

T1GRIS 2009.07.13. 22:13:32

@fritzkruger: Ez csak megérzés, de szerintem nem ugyanaz a személy felelős a két dologért.

De mindez mellékes, a pincér beszólása valóban nem volt a legszerencsésebb, hiszen az ilyen tahót nem ennyire direkten kell elküldeni a kurva anyjába, mivel az az ő szintje, ott szinte biztosan győz a rutinja. Nem, ebben az esetben - és bizony itt hiányzott a pincér lélekjelenléte - elő kellett volna venni a legjobb diplomatamodort, és úgy küldeni el, hogy szinte már várja, hogy indulhasson.

Amúgy meg mindenkivel előfordulhatna hasonló eset egy számára idegen környezetben, mint amibe a postoló belefutott. Biztos én is legalább ennyire idétlenül viselkednék és kilógnék a környezetemből az Egységsugarú Karót Nyelt Seggfejek éves közgyűlésén, aztán még én csodálkoznék, amikor kidobnának onnan, ellenben majdnem biztos vagyok benne - a mai tapasztalatok alapján -, hogy a Gál pincében nem ilyen kóstolót kapnék, hanem hamar megtalálnánk a közös hangot.

Átlagarcú 2009.07.13. 22:17:29

Ezzel a linkkel az üzlet még rájátszik arra a hatalmas hőstettre, hogy fölülkerekedett egy vendégen. Ezt fennen hirdeti: ha eszedbe jutna hozzánk betérni, gyorsan idd meg a borod, fizess és húzz a csába!

Átlagarcú 2009.07.13. 22:21:14

@T1GRIS: "elő kellett volna venni a legjobb diplomatamodort, és úgy küldeni el, hogy szinte már várja, hogy indulhasson."
...ha esetleg megnézhette volna, ki és mit veszített volna?

fritzkruger 2009.07.13. 22:25:16

@T1GRIS: ... vagy a pincér kiszólhatott volna, hogy épp ki vezet stb. A link épphogy a "karótnyelt" frakció kicsinyes bosszúja. Én is gratulálok a pincészetnek, hogy legyőzték a vendéget.

glinolid 2009.07.13. 22:27:24

Egy, nem mindenki szereti a bort. Kettő, nem mindenki szereti a sört. Három a vendég k'ra unta magat. Lehet egy sörfőzde a Nirvana lett volna számára, ám esetünkben a posztoló a családját és ismerőseit kísérte el egy számára dög unalomas pincészetbe. Senki se várta el pincértől, hogy fejen állva adjon elő bordalokat, csak annyit kért, amíg barátai tobzódnak a pincészet adta gyönyörökben, szegény magányos lelke is kényeztetést kapjon. Még ha ez - számomra felfoghatatlanul - egyedül az F1 időmérő edzése is volt.
A pincészet F1 linkje a legszánalmasabb, amit eddig láttam.
Minimum, egy láda kedvenc sör a vendégnek.

ZON 2009.07.13. 22:34:32

És ha bemegy a munkaügyi ellenőr, okostojás a pult mögött szájtátva keresi Damon Hillt, simán ráverik a tulajra a szabálytalan foglalkoztatást,be nem jelentett dolgozó, nincs munkaszerződés, kétszázezer.Ha fogyatékosnak minősítik , háromszáz ( a kihasználás végett)

T1GRIS 2009.07.13. 22:42:05

Sörecet, szerintem néhány momentum elkerülte a figyelmedet. Nem mondom, hogy általánosságban nincs igazad, de ebben az esetben azért ez mégiscsak lényeges lehet:

@"fehér inges fiatalember" szócsöve: "(...) Hangsúlyoznánk, a haragot kirobbantott TV készülék a nem a vendégtérben található, olyan helyen, ahol csak a személyzet tartózkodhat."

(de a komment egészét olvasd el, ha még nem olvastad)

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.07.13. 22:47:42

MEGÉRDEMELTED BASZKI MERT NEM

BADACSONYBA

MENTÉL!

OTT VAN A BOR BASZKI!!!

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 22:48:30

@glinolid:

Fentebb valaki már tisztázta, hogy az "úr" nem vendég volt, csak a száját tátotta ott (kb. a bemegyek a kávézóba pösni egyet, de nem rendelek semmit kategória). Ráadásul bekönyökölt a pultra egy nem kocsma jellegű helyen bámulni a hülye tévét (még cikibb, ha a személyzet nincs mindvégig ott; idegennek semmi keresnivalója az üres pultnál). Én is biztos mondtam volna neki, hogy ez nem a Tesco műszaki osztálya.

A megoldás az lett volna, hogy lepakolja a pincénél a pereputtyot, ő meg keres egy kocsmát (ha már mindenáron vedelnie kell a sofőrnek). Ha szerencséje van, még az F1 is megy éppen. Ha nem, akkor így járt, majd este megnézi az összefoglalót.

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.07.13. 22:49:06

Egyébként meg ilyenkor kell megkérdezni a pincérköcsögöt a büdös fasz koldust, hogy fej vagy gyomor?
Szarok vagytok finomkodtok itt... Verni kell őket és kész!

gedeonbácsi 2009.07.13. 22:58:47

@T1GRIS: Te is olvasd el, oda be sem ment ez a balfék.

Mindemellett a mai nap végigolvasása után axiómaként leszögezhetőek a következők:

- aki Villányba megy, készüljön fel a helyi borpancsolók igényeire az általuk végzett tevékenység maximális megbecsülése iránt. Sőt, legyen büszke, hogy az ő adójából ezek föld és egyéb alapú támogatást kapnak. + ha van eső akkor azért, ha nincs, akkor meg azért. Aztán fizesd meg a borukat több ezerért, de örülj neki kurvára, mert ha nem, tahó vagy, ez egyértelmű

- egy villányi 2,5 hektáros gazda (saját honlapja alapján ennyi) elvárja, hogy ha bemégy az egységébe, teljes hódolattal adózzál a penészének. Nem gond, hogy ott 3 kilométer hosszan, 5 méterenként van egy ugyanilyen. vagy esetleg sokkal jobb. (Bock, stb)

- ő nézheti közben a tévét, de ha pont téged is érdekelne amit néz, tahó vagy.

- Az itteni kommentelők fele szerint is tahó vagy.

- ha nézed a Formula 1-et, azonos vagy az aszfaltra hugyozó ex-Ndk-sokkal

- Ha azt kéred, hogy hangosítsák kicsit feljebb a tv-t, az olyan, mint ha pincérlánynak teszel szopkodási ajánlatot

- Ingyért!!

- amúgy meg kevésbé felszopott "borvidékeken" ez úgy megy, hogy ha bemégy a pincéjébe, ingyen kóstolsz, és nem küldenek haza, ha mégsem veszel semmit. ha meg épp mónikasót néz, nem bunkóz le, ha téged is érdekel.

- a lexarabb olasz bor is jobb, mint ezeké a nagyarcúaké. Amúgy ez szubjektív

Átlagarcú 2009.07.13. 23:00:32

@T1GRIS: Köszönöm, olvastam:)))
@dark future: Ha egy társaság egy tagja nem vendég, akkor mi?

Dr.Hook 2009.07.13. 23:05:22

Gál pincészet, megjártuk társasággal, el vannak ájulva maguktól, a boraiktól és hasonlót várnak el a vendégeiktől is. Minket a tulaj idegenvezetett végig a pincének álcázott üzemen, annyira untam az áltudományos, hülye, arcoskodását,hogy halványan beszólogattam, nem tetszett neki, az észosztás mellé kaptunk 20 percenként 1.5 cent bort ettől ájuldoznunk kellett volna! Vannak sokkal jobb helyek Villányban, Gál urat kerüljétek!

Dr.Hook 2009.07.13. 23:10:33

@gedeonbácsi: Totál igazad van annyit árnyalnék, az olasz borokkal azért csínján, az alsó szegmens majdnem ihatatlan, rendkívül gyenge, inkább üdítőként fogyasztható.

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:13:05

@gedeonbácsi:

Azt el is felejtettem mondani, hogy "vendéglátás fejlesztése" címszóval a zunijó kifizeti a kricsmijét, meg a kemencéjét, amiből aztán téged, mint uniós állampolgárt drága pénzért hazazavar, ha nem tetszik hogy te is kíváncsi vagy arra, amire ő is. Mert ha borász vagy az menő, ha nem, akkor F1buzi paraszt. Meg paneles, hogy el ne felejtsem.

Tahó vagyok?

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.13. 23:18:59

@Sörecet:

Annyira vendég, mint amennyire a társaság tagja volt... Fel sem tűnt nekik, hogy nincs ott :-).

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:19:44

@dark future:

Na persze! Egy villányi borIsten elvárhatja, hogy ha öten odamennek hozzá, a szentély értékű pincéjébe, akikből egyik nem akar inni, akkor az húzzon el haza. A többiek majd ellesznek nélküle is, minek vele bajlódni, nem igaz? Ilyen egy faszt! Nézni akarta a működő tv-t!

Borzalom! Erről értesíteni kéne a Borbás Marcsit!

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:23:31

@dark future:

Esetleg lehetett volna wc-n, is nem? Hisz a sztori alapján az egész 10 percen belül zajlott le (Q3). És az is kiderült fehéringes beírása alapján, hogy a vendégek kiszolgálása fent, a fogadóhelyiségben zajlik. Vagy esetleg nincs is wc ezen a csodahelyen?

glinolid 2009.07.13. 23:32:18

@dark future:
Miért kéne más hova mennie? Miért nem lehet az ismerőseivel együtt? A pincér hozzáállása mindent elárul a hely "szelleméről". Pont a
stílus hiányzik, ami a termék értékét adja. Mert a bor bizalmi termék, amit nehéz megszerezni, de nagyon könnyű elveszíteni.
Szolgáltató iparban dolgozom magam is, ezért számomra érthetetlen a pincér amatörizmusa, ami azt jelenti, hogy maga a pincészet sem ért a szolgáltatáshoz. Nem képzi az embereit stb. És ez jellemző az egész magyar vendéglátásra. Vagy inkább: add a pénzt és húzz a francba iparág. Az ehhez hasonló cégekkel, a szektorunkban szóba sem állnák az ilyen alkalmazott miatt. Sőt, leinformálják alkalmazottakat, hogy mennyire szakképzettek, ami alapján eltudják dönteni, hogy minőségi szolgáltatást kapnak-e a pénzükért vagy csak svindlerek. Ez alapján a beidézett cég a "gagyi" kategóriába kerülne. És ne feledjük itt a pincér a cég egyik kirakata. Bár nem a pincészetbe betérő vendégek adja a fő bevételi forrást, de egy ilyen poszt sem hiányzik renoméjukhoz.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy német, svéd, franci ... nagy tételben vásárló esetében hogyan járt volna a kedves, jól nevelt és képzett pincért úr? Csak nem együtt néznék az F1?! Á, ugyan!

gedeonbácsi 2009.07.13. 23:34:59

@glinolid: Tovább megyek: a cég kiállt a pincére bunkósága, és a vendég kigúnyolása mellett a honlapra feltett F1 linkkel.

Lelkük rajta.

glinolid 2009.07.13. 23:45:47

@gedeonbácsi: Val'szeg ez a cég filozófiája.:-). Bár érdekes hozzáállás. Olyan betyáros.

Színes Géza 2009.07.14. 09:24:41

Érdeklődnék, hogy ezek a nagyarcú borászok hol voltak a rendszerváltás előtt? Nem ők pancsolták véletlenül azokat a hugy borokat, amelyek akkoriban mentek?
Most meg játszák a bazári majmot és 10 megy 20 ezer forintért vesztegetik a szarjaikat a borsznoboknak. Szánalmasak.

staropramen 2009.07.14. 10:27:46

@Színes Géza:
De igen Sztrovacsek, pontosan így van.
mondjuk azóta eltelt néhány év de a fiatalabbak is tudják, hogy mitől döglik a légy

Szeress! 2009.07.14. 10:58:50

Gedeon-Gedeon... . Olasz bort összehasonlítani a villányival... Hááát... . Azért ezt te sem gondolod komolyan... .

1 mezei utas 2009.07.14. 21:04:39

A pincér bunkó, a vendég meg egyenesen egy tapló volt

Veg_ 2009.07.15. 11:29:14

@glinolid: Semmit se vásárolt ott, mit adott volna vissza?
Nem volt se vendég (ahhoz legalább érdeklődni kéne, vagy beülni a haverok közé dumálni, egy pohár vizet kérve), max hüsülő pali, aki a mozgást akadályozza az iratoknál, nem volt se vásárló, mivel az feltételezi a vásárlást.
Max cigizni és sörözni akart volna, de normális pincészetben nincs sör, nem lehet cigizni, a pultot támasztani, mert a posztoló vélekedésével ellentétben a pincészet nem kocsma, ahol pulton könyökölve vedeled a sört, és nézed a jogdijas sportot büfögve és bagózva.

Veg_ 2009.07.15. 11:31:06

@glinolid: Semmit se vásárolt ott, mit adott volna vissza?
Nem volt se vendég (ahhoz legalább érdeklődni kéne, vagy beülni a haverok közé dumálni, egy pohár vizet kérve), max hüsülő pali, aki a mozgást akadályozza az iratoknál, nem volt se vásárló, mivel az feltételezi a vásárlást.
Max cigizni és sörözni akart volna, de normális pincészetben nincs sör, nem lehet cigizni, a pultot támasztani, mert a posztoló vélekedésével ellentétben a pincészet nem kocsma, ahol pulton könyökölve vedeled a sört, és nézed a jogdijas sportot büfögve és bagózva.

Veg_ 2009.07.15. 11:35:11

Ez meg mindent kétszermond kétszermond? :-D

okostojgli (törölt) 2009.07.15. 14:30:39

@Jim Raynor:
Nem lehet, hogy a villányiak az igazán kőbunkók mert bor helyett sört árulnak?

SÖRT árulnak, és sört ÁRULNAK.

Mert a sör legalább fogyott.

Whatever 2009.07.17. 01:40:12

Érdekes, régen nem csak azt hangoztatták teli torokból, hogy a Kedves Vendégnek mihez van joga, az intelligensebbje megtanulta azt is, hogyan illik bánni a kiszolgálószemélyzettel.

Ha a Mélyen Tisztelt Kedves Vendégek azt hiszik, hogy a pénzükért cserébe úgy bánhatnak egy pincérrel/taxissal/megmégkivelnem, ahogy akarnak akkor ne is csodálkozzunk azon, hogy ilyen esetek előfordulhatnak.

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten; amíg az emberek azt várják el, hogy a pénzükért cserébe megalázhassák azt, aki épp kiszolgálja őket, "mert te bmeg belőlem élsz" és a "vendég szava szent" érveket hangoztatva...

Egy vendéglátós akkor fog vendéglátósként viselkedni, amikor a vendég vendégként.

Ja, hogy ezt már nem tanítják?

Gerolsteiner 2009.07.20. 15:29:28

A pincér bunkó volt. A posztíró hasonló jellemhibája nem tartozik ide - ha rossz helyen áll, a pincér udvariasan megkérheti, hogy álljon arrébb, és elmagyarázhatja neki, hogy miért. Legyen az ok bármi.
+ Ahogy én látom a dolgokat, talán azt kellett volna megkérdeznie a pincérnek, hogy "Elnézést, uram, látom nem tartott a társaival, szolgálhatok valamivel, amíg visszajönnek?"
++ Persze, ha a kedves vendégről, kiderül, hogy valójában kedvetlen, a pincér sem köteles lemenni kutyába.

Győző63 2009.07.21. 22:35:07

Húúú, ez mennyire sántít....

Ismerem a pincészetet, igaz csak kétszer jártam ott. Soha nem volt a srác udvariatlan velem. Sőt, MIUTÁN bevásároltam, és rácsodálkoztam a borzseléjére, amit nem tukmál, hanem kint van a pulton, adott egy üveggel INGYEN.

A másik kurvára érdekes dolog, hogy a pasi kint várt és cigizett, MERT A TÁRSASÁGA NEM VETTE ÉSZRE, HOGY Ő MÁR ELTÁVOZOTT :) Na, ez egy kb. 5×5 méteres helyiség. Most valaki vagy ott van, és látszik, vagy nincs ott, és nem látszik. De olyan nincs, hogy nem veszik észre. Legfeljebb csak NEM HIÁNYZIK senkinek:)

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:04:59

@kispista2: nem olvastam még ezt a posztot, 7végén hívta fel a figyelmemet rá a "bunkó" pincér, akihez harmadik éve járunk vissza, hiszen Magyarországon egy meglehetősen egyedülálló vonalat képviselnek. Szóval de van, ő mondta, hogy olvassam el, van ilyen hülye vevő. Azt tudni kell, hogy a pulton éppen embernyi ajtó van amin a pincér természetesen ki be közlekedik, a vevő oda állt le és hajolt be a pultba át és mellett a pénzen és pénztárgépen.

@Győző63: Én is mindig kapok tőle vagy zselét vagy kedvezményt, és minden évben megismer, ami ugye a mai vendéglátásban meglehetősen ritka.

Összességében: mindenkinek ajánlom a Gál pincét Villányban!

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:09:28

@glinolid: cáfolom, három éve látogatom a pincét, az említett "bunkó" pincér kifejezetten kedves és figyelmes.

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:23:16

@redriot77: nem értesz hozzá. Fentebb már elhangzott. 1) jogdíj. 2) amit én írtam, hogy a pénztárgép mellett van az ajtó amin a pincér közlekedik oda állt be, konkrétan a pénz mellé. 3) nem vendég volt, hanem egy ember aki bejött és tévét nézett még egy pohár vizet sem kért.

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2009.07.22. 17:24:42

@homár molla: én is tuti elküldöm az anyjába bármelyik haveromat egy ilyenre. Mondjuk hál istennek vagyunk olyan viszonyban:-)

hatesz 2009.07.23. 12:28:43

remélem nem posztoló volt a soför, mert ugye Ö MEGIVOTT BEVALLÁSA SZERINT EGY SÖRT, szóval utána így vezetett Szegedig??? Pedig úgy tünik, miután a társaság már az elsö helyen 4-5 liter bort lenyomott.

/tno+DA= 2009.07.23. 14:55:02

322 poszt... és már alegelején előkerült a jogdíj téma.

40-esF1-es gy néz ki egy kultúrparaszt. :D
Tényleg, mi a faszért nem maradt otthon???
A jogdíjkérdéshez meg: (ha ne érkezett rá válasz), fizetni kell méghozzá a vendéglátó egység befogadóképességének aránáyban növekedő összeget havonta, sőt azt is figyelembe veszik milyen jellegű műsort adnak. Azaz csatornától és azaz annka műsorkínálatától függ.

Így ha a TV nem a vendég felé fordul akkor valószínűleg nincs rendezett jogdíj, csak a személyzetnek szól az is csak akkor ha pl csqaládi a vállalkozás, mert vállalatnál bármilyen médium siugárzása szintén jogdíjköteles, csak a hecc kedvéért. :)

A kedves céltudatos vendég meg egy elég tapló fasz, az ilyen ne menjen vendéglátóegységbe, ha nem akar a következő szalonna alapanyaga lenni.

sheryl 2009.07.30. 00:16:41

@okostojgli: sajnos pont az ilyen bunkók miatt tartanak sört a pincészetekben, hogy jól érezze magát a paraszt...

sheryl 2009.07.30. 00:20:02

@1 mezei utas: sok tapló vendég még a legprofibb pincérből is kihozza a tukkót. Ez van. Sajnos.

sheryl 2009.07.30. 00:28:38

@anyahajókabinajtóhajtogató: Ha Badacsonyban sört adnak egy pincészetben, hogy bambulhasd a F1-et, akkor lehet, hogy a probléma az ő "készülékükben" van...
süti beállítások módosítása