Tékozló Homár

Egy hónapja tudott a hibáról az Aquaworld?

2009.07.28. 10:04 | jackyll | 163 komment

Bár az Aquaworld négy dolgozóját kirúgta a tragédiát követő vizsgálat nyomán, elképzelhető, hogy nem ez a négy ember, hanem sokkal többen tudhattak a gyilkos aknafedél hibájáról. Ferenc nejének egy az Aquaparkban táborózó gyerekcsoport felügyelője mesélte, hogy ők egy hónapja jelezték a problémát, azóta egyénileg próbálták óvni a gyerekeket:

Egy felháborodott szülő vagyok és - bár nem tartozok a levélírogatós, panaszkodós emberek nagy táborába – most úgy gondolom, meg kell osztanom veled és a nyilvánossággal azt, amit a tragédiáról illetve annak előzményeiről tudok. A kisfiam az elmúlt héten, így a tragédia napján is – az Aquaword szervezésében – egy hetes táborozáson volt a csúszdaparkban. A kölyök előtte már többször volt velünk ott, így tudtuk, hogy kb. mi vár rá. (Én nem szeretem a helyet, mert az egyik csúszda januárban lecsúszás közben teljesen széthorzsolta a jobb könyökömet, ami nyilván nem tekinthető normálisnak….) A balesetet követő napon egy bizonyos Gábor bácsi – aki az Aquaword alkalmazottjaként a 19 fős csoportra vigyázott – elmesélte a feleségemnek, hogy ő mindent megtett a kisfiúnk és a többi, a csoporthoz tartozó 18 gyermek biztonsága érdekében, mert ő és a munkatársai pontosan tudták, hogy az aknafedél mozog. Azt is elmondta, hogy ezt a tényt egy bizonyos füzetbe 1 (!) azaz egy hónappal a tragédia előtt beírták, így tudatták a fürdő vezetőségével, hogy balesetveszély van.

Mivel én nem beszéltem ezzel a férfivel, ezért fogalmam sincs, hogy ő milyen óvintézkedéseket tett annak érdekében, hogy a gyermekemet megóvja. Olvasva a tragédiáról szóló – szemtanúk által leírt – „élménybeszámolókat”, melyek szerint azt a szerencsétlen, a fiammal egyidős kisfiút egy másodperc alatt nyelte el a mélység, minimum a fedőlapra kellett volna feküdnie vagy ülnie. Nyilván komolytalan feltételezés, hogy megtudta volna védeni a gyermekemet – vagy másét – ha az alatt emelkedett volna meg az a bizonyos fedő lap.

Kérdésem ugyanakkor, hogy vajon a fiamon kívül a parkban tartózkodó többi több száz gyermeknek a védelméről ki gondoskodott? Ki figyelt rájuk? Ki szólt nekik, hogy ne menjenek a medence közelébe, mert életveszélyben vannak. Hogy lehetnek ilyen sunyi, felelőtlen emberek alkalmazásban – vezetői székekben – olyan helyen, ahol gyermekek százai szórakoznak minden nap.

Felháborítónak tartom a fürdő vezetőségének a tragédia után tanúsított viselkedését.  Véleményem szerint kegyeleti és biztonsági okokból legalább a vizsgálat idejére illett volna bezárni volna a fürdőt. A profit nyilván nagy úr, képes megváltoztatni az ember jellemét.

Üzenem nekik, hogy szégyelljék magukat! Gusztustalan, amit műveltek, illetve művelnek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 11:06:51

"túl sok a gábor az utóbbi időben

nekem ez gyanús"


Na igen.

De azért Györkő Gábor,aki fényképautomatákat üzemeltet,de fényképet nem ad,meg Bódi Gábor mosógépnemszerelő - nos,ők más kategóriába tartoznak.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 11:07:16

@Sün‼: Térben és időben (12.26) kitette,majd nem tette,majd kitette, majd ... hol van a gyógyszerem amitől rózsaszinben szoktam látni a világot ,hopp ott gurul :)))))

Impega 2009.07.28. 11:07:17

"Kedves Mentaterasz étterem!
2009 .márc.21 én este voltunk az étterembe!
A Pincér nem jegyezte fel rendessen a kiválasztott ételeket , csak fejbe tartotta.
Az étel amit rendeltünk ahoz a krumpli nyers volt , nem volt megfőve."

Persze, mert a vegen nem sikerult teljesen kitalálnia

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.28. 11:08:18

"Külön örültem, hogy Dr. Classic a végén személyesen búcsúzott el."

Ismeri valaki a doktor urat?

Impega 2009.07.28. 11:09:02

Igazi gyongyszem: :DDD

A Menta Terasz egyik, nem bemutatkozott alkalmazottjával az alábbi levelezést sikerült lefolytatni:

Vendég:Sziasztok, február 20-án voltunk Nálatok és szeretném megkérdezni, hogy esetleg nem találtatok-e egy fekete Promodos kardigánt.Előre is köszi a segítséget! Üdv

Menta Terasz: Kedves Vendég! Sajnos nincs meg, pedig most is van nálunk pár gazdátlan cucc. Mindazonáltal ez kb 2 hete volt, kicsit hamarabb is eszedbe juthatott volna...Üdvözlettel

Vendég, aki megrökönyödött a válaszadás stílusán: Kösz a figyelmeztetést, legközelebb majd előre szólok ha elhagyok valamit. Üdv

Menta Terasz, aki úgy gondolta átlépi a bunkóság határát: ok, akkor majd figyelek! (semmi üdv vagy hasonlók)

Teljes mértékben felháborodtam ezen a levelezésen. Egy normálisan, udvariasan feltett kérdésre nem is értem miért nem lehet szintén udvariasan válaszolni a Vendégnek, aki azon a bizonyos 2 héttel ezelőtti napon 20 társával együtt nem kevés összeget hagyott a helyen. De úgy látszik az utólagos udvariasság nincs benne az árban.

É2I 2009.07.28. 11:10:04

@1éÖ:
Ezt nálunk úgy híjják: batyusbál
:P

kangep 2009.07.28. 11:10:05

ez egy rohadék ügy, mikor lesz már olyan, hogy azt olvasom, a felelősöket lesittelik. itt nem arra van szükség, hogy a karbantartó józsi bácsit kirúgják. ezt a szart valaki megrendelte, valaki beépítette, és valaki átvette, és úgy találta, fasza.

meghalt egy gyerek, az isten verje meg, és akkor annyi a következmény, hogy négy embert kirúgnak, akik vagy tehetnek róla, vagy nem.

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 11:11:23

Ha Gábor bácsit valódi nevén szerepeltetik - akkor a munkáltató elég könnyen azonosítani fogja :-)

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 11:11:28

Rájöttem jackyll a horgászatból ismert BEETETÉS-t alkalmazta,hogy mindenki tudja mikor kell a servert és a blogmotort(12.26) leterhelni elsőzéssel, harcot-verszenyt-küzdelmet gerjeszt,de azért sem fogok elsőzni:)))

EÖ (törölt) 2009.07.28. 11:11:56

@Impega: "Kösz a figyelmeztetést, legközelebb majd előre szólok ha elhagyok valamit."

hát ez egy rendkívül elegáns reakció a tahóságra. :DDD

EÖ (törölt) 2009.07.28. 11:13:23

@jesszum: Gábor Gábor a becsületes (höhö) neve. Emiatt nehéz lesz azonosítani, mert nem tudni melyik a családnév és melyik a keresztnév.
Azelőtt szépségszalonja volt.

É2I 2009.07.28. 11:15:43

@kangep:
Ezzel a nyomozás még nem zárult le (remélem). Azt a négy szerencsétlent az aqua(rémálom)word rúgta ki. Ezzel a munkaviszonyuk szünt meg, semmi más.
Egyébként teljesen egyetértünk.

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 11:16:05

Egyéves!


Újabb önkritika:

Akkor talán mégsem vagy hátulgombolós.

Impega 2009.07.28. 11:16:13

MEDVETÁMADÁS

A tanfolyam díja: CSAK 20 ezer forint (egy hónapos a tanfolyam heti 3 edzéssel az esti órákban)

A tanfolyam végén VIZSGA lesz, a vizsga díja: 19.000 forint. (papírt adok)

(A vizsga KÖTELEZŐ!)

:DDDDDD

EÖ (törölt) 2009.07.28. 11:16:31

@Impega: Friss: "Tanulj meg küzdeni a medvék ellen! "
MUHAHAHA

MosoMasa 2009.07.28. 11:17:35

Ez mennyire homár téma?
A másik: ha valaki tud egy ilyen balesetveszélyről, akkor miért füzetbe írkál, miért nem szól a megfelelő embernek, vagy ha az nem reagál, akkor miért engedi oda a gyerekeket továbbra is, mintha minden fasza lenne, miért nem értesíti a felettes szerveket, a rendőrséget mittudomén kit!? Miért nem veri ki a balhét, miért kell valakinek meghalnia azért hogy történjen valami?
Vagy nem őrá tartozik, nem az ő kompetenciája? Ő jelezte a füzetben és kész?
Uggyanmá! Ennyire ne legyünk már immuninsak egymásra!

É2I 2009.07.28. 11:17:57

@Impega:
/off
Hát ez kész:

"Kedves Látogatóim!

Újra beindult a VENDÉGKÖNYV. A trágár hozzászólások meg olyanok amikben az én nemi vonzalmamat tárgyalták le lesznek törölve. Ezúton értesitek mindenkit hogy a NŐKET szeretem csupa nagybetűvel. A nőknek, asszonyoknak kedvezményt is adok (megbeszélés szerint). Jól megtalálom a hangot a női nemmel. Ideálisnak tartom a vörös bögyös asszonyokat, energiával-élettel vannak tele ők nagyon ideálisak. Liptai Klaudia számomra a Királykisasszony csupa NAGYBETŰ-vel. Őt aztán szívesen megmasszíroznám neki ingyen lenne a túrám. Tehát nyomatékosan leírom hogy nem a férfiak iránt vónzódom de természetesen őket is - nemtől fügetlenül - örömmel és teljes odaadással túráztatom, ha kedvük van hozzá.

Várlak Titeket az erdőben!"

/on
:DDD

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.28. 11:19:20

Most tudtam meg Horálki Jánostól, hogy a férfiak többneműek:
"nem a férfiak iránt vónzódom de természetesen őket is - nemtől fügetlenül - örömmel és teljes odaadással túráztatom, ha kedvük van hozzá."

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 11:19:40

Hol kint van a svédasztal hol nincs,ez játszik az idegeinkkel:)))

eszenagy 2009.07.28. 11:20:33

aquaworld embargot hirdetek, aki magyar, velem tart. a belepo arabol mindenki inkabb vigye el a csaladjat (sajat magat, buzi baratjat, leszbi baratnojet) egy jo vacsorara, szavazz a labaddal.

.lll. 2009.07.28. 11:20:55

e lészen a következő poszt:
...ugyanazt a pökhendi stílust hozták, a saláta meg homokos volt:

Nem vagyok egy kötözködő típus, nem szoktam visszaküldeni az ételt és nem szokásom panaszkönyvekbe sem írni. De a következő eset még nálam is kiverte a biztosítékot. Adva volt egy évzáró hastánc előadásunk, amire hónapok óta készültünk. Próba próbát követett és a legjobbat szerettük volna nyújtani a meghívott közönségnek. Rábukkantunk egy remek helyre, melynek adottságai tökéletesen megfeleltek az előadás helyszínének, ez volt a Margit körúton található Menta Terasz. Első ránézésre beleszerettünk, bár már akkor is feltűnt, hogy a pincér tüntetőleg jó sokáig nem szolgált ki. De azt gondoltuk, biztosan csak rossz napja van. Másnap találkoztunk az üzletvezetővel, leszerveztük az eseményt és kértünk tőle egy menüajánlatot, hogy kb. 50-60 főt hozunk az eseményre, vacsorával kedveskednénk a vendégeknek a tánc után. Küldtek is egy ajánlatot, lehetett választani 3 főétel és 2 desszert közül fejenként 2600Ft-ért. Az ajánlatot elfogadtuk. Mikor leadtuk a létszámot, hogy 59 fő érkezik a részünkről, akkor szóltak, hogy az már túl sok ember a felszolgáláshoz, így svédasztalra fogják kitenni az ételeket. Ezt is elfogadtuk, sőt leadtuk, hogy ki mit kér pontosan.

EÖ (törölt) 2009.07.28. 11:22:17

ez a Horalky ha nő lenne, és le is kurváznám!
medvetámadás - eszem-f@szom megáll! :DDD

É2I 2009.07.28. 11:22:58

@É2I:
Hát, ha ez nem kamu blog, akkor ez a fószer idevaló a mellettem lévő szobába. (Szerencséje is van, mert ott még sárgák a falak.)

" MEDVETÁMADÁS
...Volt hogy küzdenem is kellett velük de arra mindig ügyeltem hogy maradandó sérűlést egyiküknek sem okozzak..."

ROTFL!!!!

Impega 2009.07.28. 11:23:04

@É2I: Azta betyar mindenit. Ohh, miert nem vagyok voros haju bögyös, csöcsös?

EÖ (törölt) 2009.07.28. 11:24:49

én és nem pedig és

@Impega: nem.nem, nem olyan kell neki, hanem vörösbögyű, azaz aki sokat napozott bikinifelső nélkül!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.28. 11:26:34

Horálki János szerénysége a medvetámadás menüpontban domborodik ki igazán:

"Volt hogy küzdenem is kellett velük de arra mindig ügyeltem hogy maradandó sérűlést egyiküknek sem okozzak."

.lll. 2009.07.28. 11:31:28

javaslom a busafej támadást is!

É2I 2009.07.28. 11:31:37

Na lóétvágyat! A medvékre meg vigyázzatok!!!

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 11:32:01

@lófő: Ez volt már,tessék olvasni a kommenteket :))))

Impega 2009.07.28. 11:32:07

@1éÖ: jaaa, de akkor is. Itt egyfolytaban esik.

@Sün‼: persze, mert vannak töketlenek. Persze Jani nem tartozik közéjuk

Nannycsuri 2009.07.28. 11:33:51

Gyanítom, hogy aki szólt a balesetveszélyről, az az illetékes felettestől megkapta a "köszönjük Emesét". Nehogymá' leállítsák a medencét, hisz mekkora bevételkiesés az?! És ha a jószándékú illető erőlködik, hogy ez azért így még sem járja, meg balesetveszély stb., és elkezd a felügyelő hatóságokkal fenyegetőzni, akkor úgy kirúgják, hogy a lába sem éri a földet. És sajnos manapság sokan nem tehetik meg, hogy az igazságérzetük és a jóérzésük miatt az utcára tetetik magukat.

rózsarózsa (törölt) 2009.07.28. 11:35:40

Aki Liptait akarja masszírozni,de még nem jött össze neki a nagy találkozás,az vegyen libahájat!

Az újpesti piacon kapható.


Két helyen láttam kakasherét.

Ismét önkritikát gyakorolok: 1550,és 1850 volt kilója.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 11:38:28

@Impega: forintnak ötven a fele?)))) meg vagyok ma őrülve :))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.28. 11:38:57

Horálki János vendégkönyvéböl:

"Tisztelt Horálki úr! El sem tudom mondani mennyire örülök annak, hogy honlapjára akadtam! Igaz nem magamól sikerült, de a lényeg a lényeg. Tehát a lényegre térnék: Szolgáltatásai között olvastam azt, hogy családtagok, barátok riogatását vállalja. Na azokat nem szeretném riogatni, mert amúgy is félnek a gazdasági válságtól, munkanélküliségtől és egyebektől, de nem is ez a lényeg. Hanem szomszéd riogatást vállal-e? Mert ilyen szolgáltatási tétel konkrétan nem szerepel. Ebben az esetben jól jöhet a barnamedvével szerzett semi - majd fullcontact-os tapasztalata. Kérem válaszát, hogy kiszállásos, vagyis helyszíni szomszédriogatást vállal-e, ha igen akkor valamilyen felár, vagy sikeres riogatás esetén sikerdíj kerül e felszámolásra. Vagy amikor a riogatás a visszályára fordul és alkalmaznia kell a \"medvetánc\" elnevezésű koreográfiai,technikai elemet. Vagy ha ijjedtében összefossa magát, vagy ami inkább kedvezőbb lene, hogy infarktust kapna a riogatástól, akkor milyen felárra számíthatok? Ha nem lenne túlságosan drága a költsége, akkor még megrendelném hozzá, szájdorombon előadva, a :: \"Szomorú vasárnap jött meg a folyásom, hétfőre bedagadt mind a két tojásom\" szövegű népdalt, természetesen, ha nem az utóbbi hatása következne be /sajnálatos módon/ riogatásának."

Impega 2009.07.28. 11:41:13

"Igenis nem vagyok adócsaló, ezen mit kell röhögni??? Nem vagyok hajlandó a pénzemet odaadni a kormánynak, de az nem adócsalás!!! És 500 forint nem sok az olyan jó viccekért, amiket én mondok, szóval nem kéne fikázni!!
"
Erted?

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.07.28. 11:41:17

Azért az mindig baba, hogyha a górék hibáznak, lent hullanak a fejek.

.lll. 2009.07.28. 11:43:04

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

a meló megint a blogolás róvására megy:(((

.lll. 2009.07.28. 11:44:57

@Sün‼:
eztet a kommenet aki irta,aztat szívesen meghívnám két sörre

bldo 2009.07.28. 11:45:11

@májgeriberi: Tudom sajnos. Ellenben most hatékonyak voltak, rögtön *négy* bűnbakkal. Mondja valaki azt, hogy nem fejlődik a világ...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.28. 11:49:36

@lófő: Derék ember lehet szerintem is.
Különösen tetszett a nótaválasztása.
Olyan szívhezszóló.

É2I 2009.07.28. 11:51:59

@lófő:
Szerint HJ tökéletes média hekkelő. Ilyen szövegekkel dőlnek befelé a látogatók és ha még esetleg tényleg kell riogatnia is, akkor kiszámláz 18ezeret, oszt' jónapot. (54ezrest nem tud felváltani ;)

.lll. 2009.07.28. 11:53:53

@Sün‼:
erre a nótára rímel az:Átdobták a szart a kerítésen cínű darab is

@É2I:
sanda gyanúm hogy HJ=impega

b[ALien] (törölt) 2009.07.28. 11:54:24

@Impega: "játszva leszerelek egy medvét"
:DDDDDDDDDDDDD
azt megnézném
ha lenne sok zsetonom csak ezért elmennék vele túrázni
én játszva szerelek le egy oroszlánt
vadászpuskával
(bár ilyet amúgy nem tennék)

b[ALien] (törölt) 2009.07.28. 11:56:40

rohadt blogmotor, ezt is lenyeled?

@Impega: "játszva leszerelek egy medvét"
:DDDDDDDDDDDDD
azt megnézném
ha lenne sok zsetonom csak ezért elmennék vele túrázni
én játszva szerelek le egy oroszlánt
vadászpuskával
(bár ilyet amúgy nem tennék)

kangep 2009.07.28. 11:56:43

@É2I: csak figyeld meg, egyik spúr geci se lesz meghúzkodva, majd valami szerencsétlent raknak a kóterbe, aki elég hülye volt hozzá, hogy ne védje be a seggét.

Smacika 2009.07.28. 11:56:46

"A kisfiam az elmúlt héten, így a tragédia napján is – az Aquaword szervezésében – egy hetes táborozáson volt a csúszdaparkban. A kölyök előtte már többször volt velünk ott, így tudtuk, hogy kb. mi vár rá. (Én nem szeretem a helyet, mert az egyik csúszda januárban lecsúszás közben teljesen széthorzsolta a jobb könyökömet, ami nyilván nem tekinthető normálisnak….)"

Gyönyörű vagy bazdmeg, te félted a tyúkszaros bűrkédet, de a gyereket engede mi?
Mekkora egy geci vagy.
Hülye paraszt.

"Egy felháborodott szülő vagyok és - bár nem tartozok a levélírogatós, panaszkodós emberek nagy táborába – most úgy gondolom, meg kell osztanom veled és a nyilvánossággal azt, amit a tragédiáról illetve annak előzményeiről tudok."

Dehogynem tartozol oda.Mint láthatjuk...
Milyen lenne ha feljelentgetős lennél?
Menj te ahova gondolom...

szaporító 2009.07.28. 11:57:21

Ebben az országban nincs igazi karbantartás. Az emberek nem adminisztrálnak semmit rendesen, egyszerűen nem tudják, hogy minek mi a célja.
Mindig meg is hal valaki, ami aztán senkinek nem nyitja fel a szemét, hogy talán másképp kéne csinálni. Amíg nem hal meg mindenhol legalább egy ember és nem basznak seggbe érte legalább két másikat, addig semmi sem fog változni.
Undorító ez az egész rohadt ország minden szinten, minden értelemben. Mert ostoba hülyék lakják. Én is az vagyok, hogy még ebben az évben is maradok.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 12:00:15

Dél van! haragszó, majd hireket mondunk, utána jó ebédhez szól a nóta vizállás jelentésig, közben 12.26-kor új post ha a blogmotor is akarja :)))

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.28. 12:00:26

Értem én a humort, csak ezt a fajtát nem szeretem.
A tisztelt kommentelők legkreténebbjének "átjött" egyáltalán, hogy az említett balesetben MEGHALT egy kisfiú, mégpedig igen szörnyű módon?

Nem baj, tukó parasztok, elsőzettek csak, meg baccpapucsozzatok.

A csúszdákról: a régi típusú csúszdák illesztései is évtizedek óta húzkodják a bőrt az emberről, aztán mégis működnek mai napig.

Impega 2009.07.28. 12:01:17

@lófő: Csak sanda az nem eleg. Ennel tobbet vartam toled. Leulhetsz.


Ido?

Impega 2009.07.28. 12:02:47

Ha nincs del = nincs hirek = nem lesz 12.26 = nem lesz svedasztal

Fairy Girl 2009.07.28. 12:06:23

Az Aquaworld honlapján lévő sajtóközleményt érdemes elolvasni. Ott azt állítják, hogy senki nem tájékoztatott senkit a hibáról (persze).

(Az, hogy a marketing igazgató nem bírja beállítani, hogy az aláírása ne csússzon át a 3., egyébként üres oldalra, már csak számomra hab a tortán.)

Impega 2009.07.28. 12:10:01

@Sün‼: Akkor bocs. Most mi legyen?

Smacika 2009.07.28. 12:11:13

@sipike78: Lejött a tuskóknak is, de ez nem a nekrológ blog, és a poszt sem arról szól, hogy valaki meghalt, hanem arról, hogy ilyenkor minden fasz egyből tudja mit KELLETT VOLNA tenni...
Menj a sunyiba, és ne az én lelkiismeretemre próbálj hatni.
Tele van az ország a hozzád hasonló okostojásokkal, és ez a baj.
Nem teszel semmit te sem, de ilyenkor mélyen felháborodsz mások MÁS témájú beszélgetésén.
Te sem vállalnád fel ha miattad történt volna a tragédia, hanem másokat hibáztatnál, mint most is...

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 12:11:17

@Impega: várj 15 percet és kiderül lesz e ma 12.26 :)))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.28. 12:11:23

@Impega: Szerintem hírek, aztán 12:26-kor új post.

.lll. 2009.07.28. 12:11:54

@Impega:

az idő mifelénk meleg,mondhatni buzis

az asszony is mindig töbet és többet vár tőlem:/

Szódás Lova 2009.07.28. 12:12:27

Több ok miatt nem megyek akvavörldbe.


Jó étvágyatokat.
Én éhes vagyok.

Impega 2009.07.28. 12:15:16

Akkor hireket mondunk, majde ebedhez szol a nota.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 12:16:18

@lófő: "az idő mifelénk meleg,mondhatni buzis" he ejtsd el a szappant ma :)))

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.28. 12:21:38

@Smacika - Hétszűnyű Kapanyányimonyók: Miből gondolod, hogy nem vállalnám fel? Ismerjük egymást? Nem. Akkor meg?!
És Te felvállalnád baszd meg? Vagy csak itt nagy a pofád?

Igenis patkányság egy gyerek halálával kapcsolatos bármilyen viccelődés. A posztírót lehet fikázni, de ő sem érdemli meg. Te pl. a helyében odabasztad volna a löttyedt seggedet arra a geci aknafedélre, amíg ki nem hívják a szerelőt? Lófaszt. Mentél volna tovább áztatni a picsádat. És joggal tetted volna, mert nem a te dolgod és felelősséged a strand karbantartása.
De ilyen eset után a pofámat befogom, ha okosat nem tudok mondani mentalitást azért magára erőltethené a kompánia, mert lehet, holnap a te kölyködet (vagy az enyémet) darálja le valami parasztkám.
---
Amúgy nálunk is füzetes hibabejelentés van, én minden év elején beleírom, hogy "Szar az élet.".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 12:21:47

@1éÖ: ez olyan emberi dolog
ilyen tragedia utan nem megyek oda szorakozni
az M0-an meg a rokusban sem oromtancot jarnak az emberek
de aki megy lelke rajta

homár molla 2009.07.28. 12:22:17

most mi a faszom van a svédasztallal a menta teraszon? megöl a kíváncsiság. csak a bevezetőt láttam.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 12:22:46

@hagyma: Jó napot hagyma! Mi van a nagy vizen túl :)))

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.28. 12:23:56

@homár molla: semmi,4 perc mulva kiderül,most épp ezer elsőzni akaró mommentelő frissitgeti a Homárt:)))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 12:25:32

@sipike78:
hat nekem nagyon atjott
tragedia
foleg az hogy masnap mar mar ott oromkodtek csaladok
az internet kicsit mas
el nem tudom kepzelni hogy masnap odamegyek a csaladommal
kizart

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 12:27:18

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
reggel
Mary elment dolgozni halaegnek
hat ennyi

É2I 2009.07.28. 12:31:08

Át lett időzítve a 12:26 poszt.
Sebaj :)

Andreana1982 2009.07.28. 12:31:14

# 281. | Horálki J | 2009.07.22. 12:47 |
Szeretnék tőletek kérni jelentkezőt, aki a Medvetámadásos oktatásnál eljátsza a medve szerepét! Fontos hogy nagy férfi legyen, lehetőleg szőrős, és tudjon brumogni! És én fogom kiktatni! Aki jelentkezik medvének, annak ingyen van az oklevél!

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.28. 12:31:47

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Bármily meglepő, a strand veszélyes üzem. Mindig is az volt. A gyereket beszippantós lefolyókra pedig nincs mentség, egy kurva bonyolult találmánnyal (rács) kiküszöbölhető lenne minden ilyen baleset.

Személyes tapasztalataim:
1. Hajdúszoboszlón a hullámmedencében a korlát és a medence fala közé könnyen befért egy gyerek karja, kifelé viszont nehezen jött a könyöke miatt (ha máshogy fordította). A hullámverés beindításakor fulladásveszély.

2. Abádszalókon az egyik csúszdából kb. 1,70 cm mély vízbe lehet érkezni. Semmiféle felirat nem jelzi. Szemem láttára fulladt bele majdnem egy úszni nem tudó kislány. A pöcs apja meg ott röhögött a parton, azt hitte, viccelnek a gyerekek. Végül a kislányt a báytja húzta ki.

3. A medencék szélén sok helyütt olyan műanyag rács volt és van elhelyezve, amibe egy gyerek lábujja beleszorulhat. Ha nem veszi észre, és úgy ugrik be a vízbe...

És sorolhatnánk.

Ezeket vajon hányan jelezték az illetékeseknek az elmúlt évtizdeben?

Smacika 2009.07.28. 12:40:07

@sipike78: "De ilyen eset után a pofámat befogom, ha okosat nem tudok mondani mentalitást azért magára erőltethené a kompánia, mert lehet, holnap a te kölyködet (vagy az enyémet) darálja le valami parasztkám."

Akkor kussolj már ökör!

Nem hiszem el, hogy mostanában mennyi buzi regel csak azért, hogy írhasson valami okosat.
A múltkor az a buzi spammer, most meg ez...
Sajnálom a gyereket, de az élet megy tovább.Nem hiszem, hogy nemzeti gyásznapot tartanának.
Ha mégis, akkor bocs.
Ha az enyém halt volna meg, hát bediliznék, nem röhögtem ki ezt az esetet sem.
És továbbra is úgy gondolom, hogy ez nem az a fórum ahol helye van ennek.

Ja és mellesleg nyald ki a löttyedt seggem te kis szartúró, ha már ilyen közeli ismeretségben vagy eme testrészemmel.

Smacika 2009.07.28. 12:57:18

Ja és részemről lezártam.

sipike78 · http://www.szabolcsswift.hu 2009.07.28. 13:46:15

"Nem hiszem el, hogy mostanában mennyi buzi regel csak azért, hogy írhasson valami okosat.
A múltkor az a buzi spammer, most meg ez..."

2007 szeptemberében regisztráltam ezen a fórumon ezen a néven (nem szokásom havonta nicket váltani, csak azért, hogy beugathassak másoknak), a te kis tejfogú 2009-eddel szemben. Úgyhogy pofa súlyba.

EÖ (törölt) 2009.07.28. 13:46:35

@hagyma: ha emberi dolog, akkor mint kívülálló szólok hozzá: :)
és aki szórakozni megy az M0-son, például az Akvavörldbe, az ne menjen, aki meg nem az menjen
ez hülyeség
én is sajnálok mindenkit, aki megsérül vagy baja lesz
de a világ azért nem áll le.

hardrock 2009.07.28. 14:16:22

Legalább arra "jó" volt ez az eset - főleg kiegészítve az ex-műszaki vezető meglátásaival -, hogy épeszű szülő többet ne vigye oda a gyerekét.

BéKu 2009.07.28. 14:35:00

Egyértelmű, hogy tudott róla a vezetőség, de gondolom már akkor is az ment, hogy még véletlenül sem lehet felfüggeszteni a medence üzemeltetését a javításig, inkább kibekkelik, és ha nem lesz belőle baj, akkor jól jártak.
Gondolom a most oly hangos média nem hozta volna nyilvánosságra, ha valamelyik alkalmazott mondjuk két hónapja mondja, hogy baj van. Szóval nem ilyenkor kell okosnak lenni, hanem máskor kellene felelős magatartást tanúsítania a médiának is, meg a szakhatóságoknak is.

Picit furcsa, hogy ott nem ellenőriznek bizonyos hatóságok, illetve ha ellenőriznek, akkor mindezt hogyan teszik, ha ilyen előfordulhat. Megint látszik, hogy egy 1-2 fős kisvállalkozással szemben minden hatóság százszor szigorúbb, mint egy nagy vállalkozóval szemben, akinek mindent elnéznek...

moli 2009.07.28. 15:25:26

@Ferenc neje: """Hogy lehetnek ilyen sunyi, felelőtlen emberek alkalmazásban – vezetői székekben – olyan helyen, ahol gyermekek százai szórakoznak minden nap."""

es a felnottek?! ok ertektelenebbek, mint a gyerek? egy felnottben MAR sok ezer munkaora van oktatasban, kepzesben, testi edzesben. pont hogy miutan mar fiatalember kellene ezt visszaadnia a tarsadalomnak, ha ez elott vesztjuk el, elvesztuk azt a sok energiat, amit belefektettunk.

hatesz 2009.07.28. 17:31:41

@sipike78: "Személyes tapasztalataim: 1...2...3... Ezeket vajon hányan jelezték az illetékeseknek az elmúlt évtizdeben? "

Már bocs de te is mástól várod a megoldást, mi?

HA MÁR IDE LE TUDTAD ÍRNI, TE VAJON JELEZTED???????????????????????

na az ilyen posztolókat utálom, nézz már magadba mielött másokat vádolsz azzal, amit te sem tettél meg...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 21:35:55

@1éÖ:
mas hullamhosszon elunk
en nem megyek el a csaladommal szorakozni ahol elozo nap meghalt egy 9 eves fiu
szoszerint ledaralt egy turbina
ha az M0-n kell kozlekednem mert arra visz az utam/ nem visz hala egnek/ es elotte valo nap valaki balesetet szenvedett
nem tudom kikerulni

smilet kitenni ebbe a posztba meg kifejezezetten teged minosit

EÖ (törölt) 2009.07.28. 21:44:13

@hagyma: így van, más hullámhosszon élünk

ha pedig tudnál kicsit is szöveget értelmezni, látnád, hogy nem a balesettel kapcsolatban tettem smilet, hanem arra, hogy embereken kívülálló vagyok.

te nem mész el szórakozni, más pedig elmegy.

ha valaki belefullad a Balatonba, akkor másnap minden csoportot hazaküldenek??
vagy mi a különbség?

a későbbiekben csak ugord át nyugodtan a hozzászólásaimat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 21:55:40

@1éÖ:
miert ugornam
miert ken mindenben egyetertenunk?
igen a balatonba bemennek masnap is
egy uszodaba nem
mikor volt a cunami es jottek haza a magyarok
nem tudom hanyezer ember halt meg/
es megkerdeztek egy 16 evest
oh mi furodtunk nyugodtan tudtuk nem lesz meg egy es messze voltunk legalabb 200 kilometerre

igen van kulonbseg ha 200000 embert elsodor a viz es masnap kimegy
es van ha egyet a balaton
es ha egy gyereket ledaral egy turbina
es az M0
nekem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 22:02:05

egyebSt meg csak azt akartam mondani
hogy amellett hogy nagy altalanossagban se mennek elmenyfurdobe
en nem ereznem jol magam par napig ott ha ilyen tortenik
tudom milyen az ember par honap es megy az elet tovabb
apam is meghalt 86-ban es csak szuletesnapjan es halottak napjan gondolok ugy mely fajdalommal ra
nekem aki masnap odament az kotsog
kesz

SLacc 2009.07.29. 10:41:38

A felelőst víz alá nyomni. Fejjel lefelé. 10(0) percre.

facsipesz 2009.07.29. 22:40:50

Eddig úgy voltam vele, hogy a gyerekem ide soha többet, esetleg én kis reggeli úszásra.

De bakkkker, itt konkrétan meg lehet halni, és ezt leszarják! Megyek a folyosón, és megnyílhat a lábam alatt a föld? Pedig ők már réges-rég "beírták a füzetbe"??

Never ever Aquaworld!

Szép lett, jó lett, szar lett...

Aquaworld 2009.07.31. 01:16:05

Szerintem nyomás alá kellene az Aquaworld vezetését helyezni, hogy végre elmondják az igazságot, hogy ki is a hibás.

Ők tudják, kik a hibásak, de megpróbálják ezt anyagi okok miatt eltussolni.

A tragédia napján és másnapján megpróbálták profin kezelni a helyzetet.

Rögtön vizsgálatot indítottak, és a rögtönítélő PK (=Pfandler Katalin) bíróság kijelentette, hogy kik a hibásak és azokat meg is bűntette (kirúgta őket).

Mi is történhetet a háttérben?

A baleset napján pár perccel a tragédia után mobilon értesítik az igazgatóságot, hogy meghalt egy gyermek.

Döbbenet:
a 17 MdFt értékű beruházást lehet, hogy holnap bezárják.

Honnan fogja az Interestate másnaptól előteremteni a banki hitel törlesztéséhez szükséges napi 15-20 MióFt árbevételt? Aquaworld nélkül az amúgy is döcögő Ramada Hotel végre találna okot a szálloda bezárására!

El kell kerülni a bukást, ezért néhány gyalogot fel kell áldozni.

Rövid telefonálás az ügyvédeinkkel és az építkezést lebonyolító Canor Kft-vel, kire lehetne ráhúzni a vizes lepedőt.
Hamar kiderül, hogy a tényleges felelős, a medencét gyártó skót céget nem lehet rábírni, arra, hogy bevallja, rosszul tervezték a medencét.
A Canor is jelzi, hogy bár az ő felelőssége is, hiszen ő rendelte meg és ellenőrizte a terveket, de most lett nemrég nemzetközi tulajdon, ő csak azért vállalta el néhány százmillióért (!) az épületegyüttes tervezését és az építkezés ellenőrzését, mert ő csak pecsételni segít, de ebbe az alacsony árba nem fért bele a valós ellenőrzés.
Nem is nagyon jártak az építkezésen a munkatársaik, nehogy balesetet szenvedjenek.

Ügyvédek jelzik, hogy a Canor-ral nehezebb harcolni. A Skót jogilag elérhetetlen.

Egyszerűbb és olcsóbb, a védtelen alkalmazottakat kirúgni.
Arra amúgy is harap a média, az újságíróknak majd sajtókonferenciával egybekötött ebéd során (s néhány aquaworldos ingyenjegy mellett) kiosztják majd az előre megírt sztorit.
Emellett felhívjáj a szerkesztők figyelmét arra, hogy csökkenhet a hírdetések állománya, hogyha bezárna az Aquaworl.

És tényleg, működik:

mindegyik hírcsatorna komment és tényleges oknyomozás nélkül, kritika nélkül lehozza, hogy szerencsétlen betanított úszómester és animátor volt a hibás.

….

Szerintem ne hagyjuk, hogy megmeneküljenek a tényleges felelősök!

Ennek érdekében aquaworld.blog.hu/ címen blogot indítottam.
Ha valakinek van új híre, vagy fotója van korábbi balesetekről, kérem az aquaworld2009@gmail.com címre küldje meg és azt feltesszük.
Reszkessetek, felelősök!

Aquaworld 2009.07.31. 01:48:53

Ha valaki tudja a skót gyártó nevét, weboldalát, légyszi küldje meg, hadd tegyük fel a nevét
süti beállítások módosítása