Tékozló Homár

Elszakítják anyát gyermekétől a siófoki fürdőben

2009.09.08. 08:10 | szily | 270 komment

Velneszke ki van borulva, mert 20 perc fürdőzésért 13900 forintot fizetett a siófoki Azúr fürdőben. Azért volt csak 20 perc, mert Velneszke családjával együtt felháborodottan távozott, amikor kiderült számára, hogy a gyerekmedencébe nem mehetnek be a felnőttek, neki meg csak kétéves a gyereke, akit ő nem enged be egyedül a minivízbe sem. Ha Ön gyermektelen, és végigolvassa a posztot, könnyen lehet, hogy felháborodik, és kemény szavakkal illeti a fürdőt. Pont azért posztolom be a levelet, hogy mindenki lássa, a valóság gyakran többoldalú, mint elsőre látszik, és nem mindig a panaszkodónak van igaza. Levélírónkat ugyanis, bár azt állítja, sokat jár fürdőbe, valósággal sokkolta a hír, hogy a felnőttek ki vannak tiltva a kismedencéből. A helyzet az, hogy ez jó néhány hazai fürdőben ugyanígy van, mondhatni ez a sztenderd. Lehet vele egyet nem érteni, de kétségtelen, hogy több érv is felhozható a szülőtiltás mellett.

Legfőképpen az, hogy ha a Velneszkéhez hasonló szülőket beengednék, nem maradna hely a gyerekeknek. (Sok kisgyerekes szülőt ismerek, így nem tűnik irracionálisnak a kitiltásuk sehonnan.) És ugye nem az a helyzet, hogy az embert szögedróttal elválasztják a mély vízben kapálódzó gyerekétől, hanem az, hogy oda lehet ülni a sekély medence szélére, fogni a gyerek kezét meg minden, csak a vízbe nem szabad belemenni. Nekem is fura volt elsőre, aztán 5 perc alatt megszoktam. És olyan gyereket, akit ilyen módon sem lehet fürdetni, mert annyira magatehetetlen, egyszerűen korai fürdőbe vinni. Ha én vagyok a fürdőmenedzser helyében, annyira meghatott volna Velneszke valóságismeretének hiánya, hogy inkább visszaadom a pénzét, dehát könnyen beszélek innen a szárazról.

Lévén, hogy a Balatonon voltunk és az idő nem volt nagyon jó, úgy döntöttünk. hogy meglátogatjuk a siófoki Azúr Wellness szálloda welnesz részét. Célunk egy fél nap kellemes eltöltése lett volna fürdőzéssel, azonban ezt az égiek és az Azúr személyzete nem így gondolta. Azt, hogy erre 10 perccel túl későn döbbentem rá, 13.900 forintom bánja.

Ennyibe került ugyanis két felnőtt és egy kétéves gyermek belépője. Itt fontos megjegyezni, hogy amikor aznap elindultunk akkor is, amikor a szállodába megérkeztünk akkor is, amikor a jegyeket kifizettük akkor is és kb. 20 perc múlva, amikor a szállodát elhagytuk akkor is a két felnőtt úgy nézett ki mint két felnőtt és a kétéves gyerek úgy nézett ki mint egy kétéves gyerek. Tehát semmilyen komoly fizikai változáson nem estünk át. Még egy fontos észrevétel: egy kétéves gyermek nem elég érett arra, hogy egyedül fürdőzzön. (A mienk egyébként a szülei nélkül nem is hajlandó.)

Tehát szeptember 1.-én dél körül megérkeztünk édes-hármasban a gyönyörű Azúrba, hogy kipróbáljuk a fürdőjét. Hozzáteszem, hogy elég rutinosok vagyunk e téren, már számos hasonló helyen megfordultunk az országban és külföldön is. Miután megvettük 13.900 forintért a belépőket, átöltöztünk és a kisfiunkkal beültünk a gyermekmedencébe. (Csak emlékeztetőül: ugyanaz a két felnőtt és kétéves gyerek, aki 7 perccel ezelőtt kifizette a 13.900 forintot.)

Kb. 30 másodperc intenzív welneszezésnél tartottunk a gyerekmedencében, amikor megjelent a "hatóság", azaz egy úszómester és arra hívta fel a figyelmünket, hogy a gyerekmedencében felnőtt nem tartózkodhat. Perverz módon számunkra az igazi welnesz márpedig a 60-70 cm-es vízben a 90cm-es gyerek fejének a levegőben tartása jelenti, ezért próbáltuk halasztani az elkerülhetetlent és rákérdeztünk, hogy ugyan miért? Erre azt a választ kaptuk, hogy higiéniai okok miatt. Ez egy annyira váratlan válasz volt, hogy bevallom ott és hirtelen teljesen logikus tűnt, sőt még azon mérgelődtem hogy az eddig általunk meglátogatott fürdők miért nem adtak az ilyesmire. Tudván, hogy gyermekünk egyedül-hagyása a medencében veszélyes és egyébként is nagyon sok decibellel járna, inkább megpróbáltuk "lealkudni" a két felnőtt távozását 50%-al. Ez a javaslat át is ment az első rostán és már el is kezdtünk egyeztetni, hogy a két felnőtt közt ki, mikor tartja csemete fejét a levegőben és ki mikor megy más jellegű welneszre. Már épp az alkudozás végénél jártunk, amikor megérkezett egy másik "hatóság". Annak ellenére, hogy a kettő úszómester egyenrangúnak tűnt (legalábbis egy civil számára) ez a második felülbírálta az első döntését és mindkét felnőttet kiparancsolta a gyerekmedencéből. Kérdésemre, hogy akkor milyen alternatívák várnak egy családra, amelyik nem hajlandó 2 éves gyerekét egyedül hagyni az úszómesterekre azt a választ kaptam, hogy a felnőtt medence, csak az viszont mély és "nem higiénikus a gyermek számára". Tehát alternatíva nincs.

Erre kértem a legmagasabb rangú embert a fedélzeten, aki nem más volt, mint Szepányi(?) Orsolya. Azt egyből láttam, hogy ő tényleg egy fontosch ember mert 1) hosszasan telefonált, amikor beszélni akartam vele; 2) a hangnemből lehetett hallani, amit használt, amikor nekem elmagyarázta, hogy miért nincs igazam és miért nem kapom vissza a 13.900 forintot; 3) ő egyből tudta, hogy a panaszkönyvért messze kell küldeni az embereket vizes ruhába, vizes gyerekkel. Sőt ő még azt is tudta, hogy ebben a helyzetben nem fogom elkezdeni neki magyarázni, hogy a panaszkönyv helye a pénztárnál van és nem a világ végén egy másik épületben.

Mindegy. Megszáradtunk, felöltöztünk és elmentünk. Természetesen az Azúr közelébe sem fogunk menni a jövőben. De ha már ennyi pénzt hiába otthagytam, remélem így, a Homáron keresztül, egy pár kérdésre rávilágíthatok, mielőtt más, gyerekes fürdőzők percenként 1.000 forintért welneszeznének:

-miért van egy ilyen hülye szabály (kisgyerek csak egyedül fürödhet a gyerekmedencében) egy szállodában;

-tudom a higiénia, DE ez mit jelent: mi az amit a felnőtt csinál egy gyerekmedencében amitől az nem higiénikus??? És miért nem higiénikus a felnőtt medence a gyereknek? (Van-e esetleg a szálloda vezetésének valami gyerekkori traumája, amit meg kellene osztani egy pszichológussal?);

-tavaly esetleg egy ilyen idióta szabály mellett még az ember elsiklott volna, de idén annyi fürdőtragédia történt és ezért külön érthetetlen miért kényszeríti egy szálloda a szülőket arra, hogy gyerekét –akár csak vélt- veszélynek tegye ki;

-ha már van egy ilyen hülye szabály, ha felnőttek kétévesnek tűnő gyerekkel megjelennek a pénztárnál, szóljanak, hogy „itt aztán nem!” (állítólag ki van írva, de bemenet nem tűnt fel) ;

-ha már van egy ilyen hülye szabály és nem szólnak a pénztárnál, akik 10 perc után kijönnek, kapják vissza pénzüket;

-ha már van egy ilyen hülye szabály, nem szólnak a pénztárnál és akik 10 perc után kijönnek nem kapják vissza pénzüket, akkor Orsika álljon készenlétben a panaszkönyvvel;

-ha már van egy ilyen hülye szabály, nem szólnak a pénztárnál, akik 10 perc után kijönnek nem kapják vissza pénzüket és Orsika sem áll készenlétben a panaszkönyvvel, akkor viszont ne lepődjenek meg amikor a Homáron olvasnak saját magukról.

Tisztelettel

Velneszke

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

facsipesz 2009.09.08. 13:18:57

Mehet már a posztoló? Mindegy:

Kedves anyuka. Talán ne menjen már be a gyerekkel a kismedencébe, mert mi az ilyet utáljuk. Mi sem megyünk be, a gyerek már van annyira nagy, hogy egyedül megoldja a vízbenlét kérdését, ha az Önöké még nincs, akkor tegyék ezt otthon a kádban, vagy bárhol máshol.
Köszönjük.

Az interneten meg rövidebb posztokat írunk, mert a kutya se fogja elolvasni. Az idétlen hiszti, ami a "hülye szabályról" szól, talán elgondolkodtató lenne, ha az alapfeltevés, mármint hogy a szabály hülye, axiómaként megállná a helyét. A kedves felháborodott butuska posztoló talán megvizsgálhatta volna alaposabban is a helyzetet. Persze ha pénzénél marad, ez a fájdalmas poszt sem születik meg, ezért a fürdőt is terheli felelősség.

radzeer3 2009.09.08. 13:20:49

Mindenki belepisil a medencébe.Vannak olyan pofátlanok akik a trambulinról csinálják!!!

mckay 2009.09.08. 13:30:53

Hát dejavu, és együttérzek!
Szigetváron ugyanez történ velünk dettóra, csak mondjuk mi nem léptünk le, próbálkoztunk a nagy medencében - csak hát ugye az nem ugyanaz.
Nekünk azt mondták, hogy azért nem mehet be szülő (de még a lábát sem lógathatja bele a szélén, hanem a parton kell állnia), mert különben a vízforgató nem tudja biztosítani a megfelelő tisztasági szintet.
De ezt a választ még a magunk 3000 forintjáért sem tudtam elfogadni, nem hogy 14000-ért!!! Ha így állnak a dolgok, akkor legyen 500 forint a belépő, mert annyit ér a szolgáltatásuk. Ha meg ilyen horror áron adják, akkor meg már ugyan férjen bele a büdzséjükbe egy tisztességes berendezés.
Mert igen is van arra igény, hogy a szülővel együtt szerezzen ÉLMÉNYt a gyermek, aki meg nem tartja ezt a kötődést fontosnak, az meg legalább mehetne olcsóbban (500ft) strandolni.

helianthus 2009.09.08. 13:31:02

@staropramen: értem ám én ám őőő én.
Belezavarodtam. :D

nicsakegy 2009.09.08. 13:44:26

Mert otthon a gyerek nem fürdik felnőttekkel együtt mi? Mert sok kisgyerek belehalt már a felnőttekkel való együttfűrdésbe mi?

Hagyjuk már a sok fasságot..

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.09.08. 13:44:31

@Artie:
Csak rajtunk múlik, hogy itt is így legyen. Ha nem járunk el a tizennégyezer forintos wellness-fürdőkbe szopatni magunkat, akkor maguktól is rá fognak jönni, hogy mit kell csinálniuk, nem kell, hogy megvárjuk a forradalmat, ami falhoz állítaná őket.

playgorro 2009.09.08. 13:46:33

Akartam rendes hozzászólást írni, de a poszt végén a kérdéseidet olvasva végleg letettem róla. Így csak ennyit írok, normális vagy ember? Eddig hol éltél??? (egy 5 éves gyerek apja)

gpetersz 2009.09.08. 13:52:00

Azért kedves postíró, mert a szaros valagad, a retkes tököd és a párod gombás pinája nem oda való. Ülj a szélére és ha a gyerek felborul akkor szaladj be.

Ezek a higiéniai okok.

Pecséttörő 2009.09.08. 14:12:53

Cseszd meg velneszke, pedig én aztán egy nyugodt nick vagyok!
Ez általános szabály, a kisgyerekeknek fenntartott medencében ne áztassa senki a tökét meg a lábgombáját! Undorító, amikor 150 kilós zsiradékok locsolják a hasukat a gyerekek között! De van megoldás, képzeld el: szépen kiülsz a medence szélére és figyeled a csimotádat, ahogy játszik. Vagy azt hiszed, a tizenezerért még a vízbe is brunzolhatsz?!

Alex3000 2009.09.08. 14:14:40

Nem vagyok gyerekes, de számomra is érthetetlen a dolog, én sem hagynám egyedül a pici gyerekemet....

Bozdurgán 2009.09.08. 14:16:25

Mondjuk a kérdésem az, hogy a sok okos mit csinálna?
belerakja a gyereket a medencébe és utána?
A gyerek mi a faszt csinál a medencében egyedül? körbegyalogol? vagy mit?
Gondolom a közös fürőzésben nem csak az életveszély elhárítása a fontos, hanem a közös élmény is.
A panaszkönyv hiánya miatt simán lehet menni a fogyasztóvédelemhez.

konyvelozseni · http://www.konyvelozseni.hu 2009.09.08. 14:16:38

neki kell írni:
Zsuppányi Orsolya - Wellness Manager wellness@hotelazur.hu

Gelato 2009.09.08. 14:19:26

A nyitás óta évente több alkalommal megyünk oda. Nagyon helyes, hogy nem mehetnek be felnőttek a kis vízbe!
Akinek a 2 éves gyeremeke nem bír elleni egy ilyen pici vízbem, talán korai erőltetni.Ha meg felbukik, Anya a medence széléről ülve fél mp alatt kihúzza a vízből, azért nem szól senki!

Alikam 2009.09.08. 14:20:47

Szerintem egy két éves gyereknek sok dolga nincs is a medencében.

De ha mégis, meg lehet azt oldani, hogy elvan a vízben, szélén ül a szülő, aztán a szélén pancsikol a gyerek is.

Alikam 2009.09.08. 14:22:05

@szpetike80: Mit kell neki írni? Hogy zsidó? Mert azon kívűl sokat nem lehet...

5perc 2009.09.08. 14:22:30

@Vajmaci (exHajjakend):
Igazad van, tényleg nem kapnak a gyerekek hüvelygombát az agyonklórozott vízben. Ótvart kapnak meg uszoda szemölcsöt. Mert gyerekek és könnyebben kapnak el mindent, olyat is, ami a felnőttről jött, de az mégsem kapta el.
@sztrugackij Ausztriában lehet, mások a felnőttek, itt ilyenek.

velneszke: Megértem a problémádat és sajnálom, nem te tehetsz róla. De ez van akkor, mikor a vezetéshez vizsga kell, szülni meg bármilyen "naívan"/"idealistán" lehet.

sutyerák 2009.09.08. 14:22:31

a szülő biztos nem azért megy a wellnessben a kismedencébe,hogy ott áztassa a vlagát.
Igaza van a posztírónak,hogy vigyázni akar a gyermekére és ennyi pénzért meg is teheti bárhol,akár a kismedencében is.
-mondjuk én még a balatonban sem fürdök,nem hogy medencében,de az más tészta.

/tno+DA= 2009.09.08. 14:23:04

"Perverz módon számunkra az igazi welnesz márpedig a 60-70 cm-es vízben a 90cm-es gyerek fejének a levegőben tartása jelenti"
Hát ez elég perverz, inkább a pisiszex! :)

Ha a gyerek fejét tartani kell mi a kisfaszomért kell nektek vízbe vinni a gyereket. Van erre megfelelő program az uszodákban. Babasztatásnak hívják. akkor Anyuk/Apuka & gyereke együtt lehetnek a medencében, és minő meglepő a babaúsztatást nem a bokáig érő tocsogóban szokták megejteni hanem a gyerek számára mély vízben (bár rutinos "wlnwsszezőként" gondolom ezt említenem sem kéne).

Aprópopó, nyelvújítás:
Mit jelent az hogy welneszeztetek?
1) Wellness angol szó helyesen írd le te agyonművelt paraszt

2) A magyar nyelv szabályai szerint írásban ha már annyira kreálni akarsz valamit a semmiből így hangozna: Wellness-ezni esetleg egybe írva: Wellnessezni.
De semmiképpen sem welneszezni. Grétsy tanárúr hol van ilyenkor (Biztos sünt keres az írni/beszélni nem tudo magyar parasztnak)?

3) Te uszodában medencében nem úszni pancsolni fürdeni lubickolni szoktál véletlenül? Konzekvensen ezt az egy szájbalökött szót használod. Irónia akarna lenni? Akkor már most szólok, hogy SOK átestél a ló túloldalára.

-------------------------

A fürdő részéről mondjuk nem értem miért nem higiénikus a kisgyerek mellett a felnőtt.
A gyerek egy rakás baktériumkultúrát a világból szed össze (pl anuyka szájrapuszija a gyereknek a későbbi egészséges emésztés miatt nem épp élnyegtelen dolog), ha steril burokban tartjuk a gyereket akkor egy életképtelen allergiától terhes szardarab lesz belőle, aki már a hír hallatára hogy itt a H5X2 vírusmódosulata az influenz(i)ának már rohan belőni magát, mert a szervezete alkalmatlan a védekezésre.

Hogy kis országunkban bennyi balféknek kéne sünit szarnia...

Pecséttörő 2009.09.08. 14:33:15

Velneszke és az együttérző kommentelők bizonyítják, hogy országunk lakosságának nagy része még mindig éretlen a városi létformára, a szabályok betartására embertársaik és a közösség kényelme érdekében. Velneszkék az úton egy másodperc előnyért lenyomják a zebráról a gyalogost, és a családi dobbermannt a játszótérre szaratják (mert ők úgysem oda járnak a gyerekkel)

Cadena75 2009.09.08. 14:34:48

Én is voltam az Azúr hotelben, szintén hasonló okokból, gyk. kint rohadt hideg volt. A gyerek egy éves volt. Egy hétig jártunk oda, semmi baja nem lett a gyereknek, hogy a nagy medencében fürdött. Fogtam, húztam, vontam, és van egy nagyszerű találmány, a baby float, aminek máig nem tudom a nevét.
És egyedül voltam, nem is a zurammal. Megoldható a dolog.
Egy két éves gyerek pedig már igazán el lehet a gyerekmedencében, ülj a partján, beugorhatsz érte, ha bármi baj van.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.08. 14:35:41

@szpetike80: de csak a panaszkönyv helyes használatáról írjatok, légszi!

A gomba a lábujjak közül, a túró a fityma alól, a retek a térdről és a betyárkörte tényleg maradjon a parton!

exilis 2009.09.08. 14:37:18

@/tno+DA=: Ez a baktériumkulturás baromság már nem tudom hányadik postban köszön vissza. Te szerintem nem láttál még ronda uszodában összesedett fertőzést, nem hordtad még a 3 éves lányod gyereknőgyógyászhoz...ne keverjük már össze az immunológiailag szükséges baktériumterhelést azzal hogy felesleges fertőzéseknek teszed ki a gyereked. Ennyiből hordd be játszani a bőr és nemibeteggodnozóba, biztosan jót tesz majd az immunrendszerének.

sutyerák 2009.09.08. 14:39:16

a medencét ne fertőzzék,de a blogot szabad mindenféle trágársággal?
-jópofa népség eza madjari

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.09.08. 14:43:26

Nem tudom hányan voltak akkor a medencében, de amikor én arra jártam egy kétéves forma gyereknek valamivel fentebb mint derékig ért a víz, azaz ha leül akkor is kint van a feje.

Azt hiszem előírás azaz +dassza őket az ANTSZ ha a gyermekmedencébe (ami melegebb és spéci fertőtlenítőkkel, ph beállítókkal töltik) felnőttek is mennek...

Egyébként ha az ölelgetős-úsztatós stílust szeretitek kell venni úszógumit: a biztonság miatt van az a beülős fajta, ott nem csúszik ki, illetve lehet mellénnyel, karúszóval is felszerelni így 200% hogy a víz felett marad a csimota.

energi 2009.09.08. 14:47:49

Nem értek egyet a poszt írójával. 2 gyermekes anyukaként igenis helyeslem, hogy van olyan kis medence/pancsoló, amiben csak a gyerekek fürödhetnek.
Ha pedig a gyereket nem meri egyedül hagyni ebben a medencében, akkor ne vigye ilyen helyre.

Továbbá azt sem értem, hogy miért veri az asztalt, hogy fizessék vissza a belépőt. A pénztárosnak honnan kellett volna tudnia azt, hogy neki nem felel meg a fürdő szabályzata?

EÖ (törölt) 2009.09.08. 14:47:55

az meg tragédia, hogy egyes szülők milyen idióta módon képzelik el a gyereknevelést,
baráti család: ha elesik a tízéves lány, és leüti a térdét, csak azért nem viszik azonnal kórházba, mert apuka mentőhelikoptert lát indokoltnak, anyuka esetkocsit és ezen összevesznek
ha a hinta megüti, akkor apuka megdádázza a hintát, mert az ő egy szem lányához ért
a mikrózott étel szar, mert be van sugározva
a majonéz szar, mert teli van káros anyaggal (kólát ihat)
a múltkor visítva kiszállt a kocsiból, mert benn volt egy muslica

nem vicc

/tno+DA= 2009.09.08. 14:48:19

@totorohun:
Olyan hogy felesleges fertőzés nem nagyon van. Na jó talán a HIV meg a Hepatits természeténél fogva olyanok. :P

De ha a gyereket burokba zárod, és életében nem taláklozik kosszal mocsokkal (igenis a gyerekek NE mossanak kezet uzsonna előtt, homokos sráos kézzel puszilja be a lekváros kenyeret) akkor egy görcs lesz, akinek minden baja lesz az első tavaszi széltől. Nem azt mondom, hogy a kutya-, macskaszar túltterhelésben szenvedő homokozóban túrjon könyékig a férges fosban de az sem árt ha néha elkap ezt azt, ami bár okoz pár nap kellemetlenséget neki is (meg a szülőnek is) de hosszútávon az immunrendszerére lesz pozitív hatással.
Mint mondtam nem ebolás rántott vért kell sütni neki ebédre rohadt hagymával. :D

"Ennyiből hordd be játszani a bőr és nemibeteggodnozóba, biztosan jót tesz majd az immunrendszerének."
fogom is! Legalább megtudja milyen körülmények közt gyártottam... XD
Ezzel meg kevered a szezont a fazonnal. A közös pancsikolás az egyébként (na jó nem leszek naív, elvileg) folyamatosan cserélt vízben nem fog ártani a gyereknek. Ha derékig belemászik a hetek óta ki nem takarított szarcsimbókos WC-be az talán problémás lehet.

"Te szerintem nem láttál még ronda uszodában összesedett fertőzést, nem hordtad még a 3 éves lányod gyereknőgyógyászhoz..."
Láttam, valóban nem hordtam mert nincs. Fiam se. De hadd kérdezzem már meg hogyan szedte össze a lányod a fertőzést, mert hoyg nema vízben az hót ziher. Ha mégis ott akkor az uszoda megnyitása óta nem cserélték ki. De a gyanúsan srága lébe én sem fürdetem a gyereket.

NGA 2009.09.08. 14:51:01

Nincs igaza a posztolónak, én sem tűrném meg, hogy a gyermekpancsolóban felnőtt legyen. Szólnék azonnal az úszómesternek, hogy parancsolja ki! Nekem 2,5 éves a gyermekem, de igen jót fürödtünk együtt a balcsiban. Nekünk nincs 14.000 Ft-unk flancolni, ha nem jó az idő, elmegyünk kirándulni. Nekünk ez irdatlan sok pénz, ennyiért 2 hónapig eszik a gyerek a bölcsiben.

Alikam 2009.09.08. 14:52:27

@EÖ: Hülyék ezek a szülők manapság, kevés a normális fajzat köztük.

NGA 2009.09.08. 14:53:27

@/tno+DA=: Egy nő, még a wc-ben is simán össze tud szedni nemi betegséget is akár. A vizben még könnyebb. Szerinted egy 2-3 éves kislány honnan tud összeszedni nemi betegséget?

NGA 2009.09.08. 14:55:32

@/tno+DA=:
A természetes vizekben szinte nulla az esélye, hogy összeszedjen egy pici lány nemi fertőzést, de egy gyermekmedencébe, ahova bármilyen felnőtt bemehet, nagy az esélye. A nemi betegség nem csak közösüléssel terjed, neked még nem mondták?

EÖ (törölt) 2009.09.08. 14:56:29

@Alikam: arról nem is beszélve, hogy ugyanez az anyuka, ha leesik a kanál a konyhában, akkor forró domesztoszos kénsavval kevert plutóniummal fertőtleníti, de a 2 éves gyereket az ölébe szíjazva hátul lemennek a Balatonra az M7-esen.

/tno+DA= 2009.09.08. 15:06:43

@NGA:
Kérdésedben a válasz.
A budin. Hol máshol.
Mert jobb helyeken a vizet folyamatosan cserélik.
Nem csak a túlfolyónál kipancsolt vizet pótolják, hanem van elfolyó beömlő és egy átlagos méretű 2 m-es úszómedence teljes víztartalma kicserélődik egy nap alatt párszor.
A gyerekmedencénél többször is. Jobb helyeken.

macsek6517 2009.09.08. 15:09:37

Mi pont az Azúrban voltunk tavasszal, 2 gyerekkel, a kisebbik akkor 13 hónapos volt, a nagyobbik majd' 3 éves, és mi simán bementünk, és a kutya se szólt ránk ezért. Igaz, nem ültünk bele a vízbe, csak álltunk benne, vagy a medence szélén ültünk.

Iustizmord 2009.09.08. 15:15:57

én meg a fürdőnek adok igazat.

nekem 3 db kiskorú gyermekem van, akik ugye a gyerekpancsizó medencében szeretnek játszani, és nem vidám látvány, hogy 100 kilós 60 éves nagymamák teljes seggel beleáztatják magukat a medencébe. valahogy viszolygok tőle.

antiqus 2009.09.08. 15:18:25

Csak a pontosság kedvéért, azoknak, akik nem értik az úgynevezett „higiéniai” problémát.

A felnőttek számtalan olyan betegséget hordozhatnak, amelyek nem jelentenek problémát nekik, ill. (még) nincs látható tünete, elsősorban bőrproblémákra gondolok, de van más lehetőség is. És ami a leggyakoribb és egyben a legszomorúbb, mindezt teszik úgy, hogy még tudomásuk sincs róla.

Nem hinném, hogy bármelyik szülő/ember, örülne, ha 2/3/5/10/20 éves gyereke, vagy akár maga összeszedne valami „leprát” egy fürdőben. Ami miatt a gyereket bőrgyógyászhoz, vagy egyéb divatos helyre keljen hurcolászni.

Nem lehet minden fürdőzőtől komplett bőrgyógyászati felülvizsgálatot és kenetet venni!

+1. dolog ha veszek egy belépőt és belépek egy ilyen fürdőbe, akkor vállalom a működési szabályzatát, azaz, ha azt mondják, hogy nincs helye felnőttnek a gyerek medencébe vagy belépés csak medve jelmezben, akkor az úgy van! Alkudozás és felháborodás nélkül ez van!

+2. dolog Velneszke minden téren bizonyítvány állított ki magáról, sajnos, azon kívül, hogy a levél alapján gondos szülőnek tűnik nem sok pozitívum jött át.

NGA 2009.09.08. 15:19:23

@/tno+DA=: Jobb helyeken.
Szerinted minden helyen mindenkor betartanak minden előirást? A vizet biztos, hogy cserélik? Lehet, hogy csak forgatják sok helyen a magas vizszámla miatt? És biztos, hogy minden fertőtlenitő anyagot beleraknak? Ne legyél már naiv.
Látom nincs gyermeked, ezért felvilágositalak: Egy 2 éves gyermek nem tud még a wc-n ülni, egy segédeszközt használnak, úgy hivják, hogy bili. Azaz egy 2 éves gyerek nem megy budira.

Iustizmord 2009.09.08. 15:20:27

@Bozdurgán:


én beteszem őket s aztán azok kitatlálják maguknak a programot, nem kell feltétlenül animátort fogadni. találékonyak ám a kis lurkók, nem is tudnád mennyire...

energi 2009.09.08. 15:22:31

@/tno+DA=: Igazad van, a gyereket nem kell burokban nevelni. De ha vannak olyan szülők, akiknek erre van igénye és lehetősége is (mert a fürdő kialakított egy ilyen pancsolót), akkor ezt mások tartsák tiszteletben. Ha viszont nincs erre igénye, akkor nyugodtan fürödjenek együtt a nagymedencében.

walter77 2009.09.08. 15:25:04

@Alikam:
"Szerintem egy két éves gyereknek sok dolga nincs is a medencében."

Sok gyereket láttál...

Szerintem inkább ne szólj bele, mert ez hülyeség.

exilis 2009.09.08. 15:30:06

@/tno+DA=: Te most ezen a burokban nevelésen, meg a kell a kosz a gyerekneken lovagolsz, és nem veszed észre hogy a témának ehhez csak nagyon áttételesen van köze. Azért nem mindegy hogy csuklón csikálni, vagy csiklón csuklani...

/tno+DA= 2009.09.08. 15:37:04

@NGA:
Ahogy apuka nem is ültette rá a kislányát a férfi WC-ben az összehugyozott (sebtében letörölt) WC-re (a piszoárral próbálkozó francia kartársat már meg sem említeném, de ott anyuka viharzott be kisfiáva az autópálya pihenőjének férfi WC-jébe.

Ha pedig a víztől szedte össze, akkor hajrá, tessék feljelentést tenni mert elég egyértelműen szarnak bele az előírásokba, és talán még a vízbe is.

"Szerinted minden helyen mindenkor betartanak minden előirást? A vizet biztos, hogy cserélik? Lehet, hogy csak forgatják sok helyen a magas vizszámla miatt? És biztos, hogy minden fertőtlenitő anyagot beleraknak? Ne legyél már naiv."

Tudom hülye vagyok, hogy magamból indulok ki és feltételezek némi becsületet, szakami elkötelezettséget, mert a helyi uszodánkból kiindulva feltételezni merem, hogy tán máshol is adnak a minőségre. törpénetesen van szerencsém belelátni a fent említett vízi zojjektum működésébe az egyszerű látogatóval ellentétben, és van ahol szabályt követően végzik a dolgukat a vezetőségben. Igaz az öltöző fülkék nem párnázott tágas kabinok, ahogy a 3 kézi hajszárító felszerelése is komoly előrelépés volt az uszodának, és az öltöző szekrények is elég kopottas állapotúak, de cserébe' bővült egy újabb medencével az uszoda, olcsón használható, a víz fertőtlenített, a létesítmény napi vízfogyasztását és kibocsátását (beleértve a kimenő szennyvíz labor eredményeit) tekintve nem épp útszéli pocsolyát prezentálnak. Cserébe persze az alkalmazottak nagyja is (nem az úszómesterek! :) ) kisnyugdíját kiegészíteni kívánó nyugdíjas, olcsó pénzért.

És egy majd 14 000 Ft-os összeget alapul véve vagyok olyan balga, hogy feltételezem a pénzért minőséget is próbálna adni a létesítmény.

De egyébként egy kibaszott meddő vitába vittél bele, mert mint azt sokkal feljebb már írtam is, marhára nem értem mi kifogása van anyukának az ellen, hogy nem lehet csemetéje mellett, bár furcsállom én is, és a fertőzésveszélyt mint olyat sem egészen értem, hacsak nem feltételezzük, hogy kurvákat rendszeresen gumi nélkül farkaló apuka, vagy a horribilis összegre prostitúcióból megélhetést megteremtő anyuka lötyböli bele altestét a gyerekúsztatóba...

NGA 2009.09.08. 15:41:42

@/tno+DA=: Te Magyarországon élsz? Mert szerintem Dreamland-ben. Jó reggelt, ez magyarisztán!

Dubito 2009.09.08. 15:42:38

Ez egy honfoglaláskorból maradt ősmagyar szokás, melyet a nyugati keresztény kultúrkör átvételekor elfelejtettünk kidobni.
Olyan, mint a kötelező úszósapka. Sehol máshol a világon nincs. Hungarikum. Hülyeség, de a miénk.

Egyszerűen nem kell olyan helyre menni, ahol úgy gondolják, hogy rossz dolog, ha a szülők a gyerekükkel közösen akarnak szórakozni. Felnőttnek tilos a gyerekmedence, gyereknek a felnőtt - abszurd. És nem hatósági szabály, mert akkor mindenhol ez lenne, hanem hülye szokás

gpetersz 2009.09.08. 15:44:47

@/tno+DA=:

Gyerek nincs, ugye?

2009.09.08. 15:46:13

Vannak életbevágó problémák...
Ez is közéjük tartozik.

NGA 2009.09.08. 15:46:27

@Dubito: Szerintem hatósági szabály, de van ahol betartják, van ahol nem.

SJP 2009.09.08. 15:51:39

És mi a helyzet a rettenetesen trendi babaúszással? Ott is megy a közösbe a szülők herpesze, gombája, az nem probléma, csak a wellnessben? Szemem se rebben, hogy ilyen bunkó volt a személyzet, itthon ez megy, az ügyfélcentrikusságról és a hatékony panaszkezelésről nemigen hallottak.

NGA 2009.09.08. 15:52:51

@zulu: Beszélgessünk a hüvelygombáról? :-)

The Voice of Reason 2009.09.08. 15:58:02

@/tno+DA=: Azért te szeretsz öngólokat rugdosni....
"Babasztatásnak hívják." "wlnwsszezőként" "Aprópopó, nyelvújítás:
Mit jelent az hogy welneszeztetek?
1) Wellness angol szó helyesen írd le te agyonművelt paraszt"
Ezek után, Te biztos nem vagy agyonművelt, csak paraszt, de azért megsúgom, hogy a "wellness" még az Angolban sem egy szerkezetileg szerencsés szó. Egy szar angol szóbol elég nehéz egy jó magyar szót alkotni. Szerintem a posztoló irónikus akart lenni, de neki ez jobban sikerült mint Neked az okoskodás.

belagezabela 2009.09.08. 15:58:04

Többet nem kell ide menni.
A piacgazdaság erről szól, nem nyígni a neten.

belagezabela 2009.09.08. 16:00:33

Ja a net is piaci alapon működik.

asara 2009.09.08. 16:02:20

Én(és családom) is szembesült ezzel az értelmetlen kitiltással (Miskolctapolca Élményfürdő)ezért mentünk Ausztriába, ott nincs megtiltva az élményfürdőkben a szülőnek a gyerekmedence.

belagezabela 2009.09.08. 16:04:59

Nyugaton jobb welnessezni meee?

belagezabela 2009.09.08. 16:08:35

mindenki menjen nyugatra wellnesbe, ha már magyar.
A kidobónak meg meg ugasson magyarul, hogy de teitt nemfogszdolgozni sokáig, mert ismerem a directort.

bla123 2009.09.08. 16:14:33

Nem az a baj ,hogy van olyan medence ahova felnottek nem mehetnek be.Az a gond ,hogy megfeledkeznek a 2-3 evesnel fiatalabb gyerekekrol.Mi is ledobentunk mikor a debreceni gyogyfurdobe mentuk kiprobalni az uj szuperfurdot ,nagypenz leakaszt, azutan meg szoptunk,mert nem tudtunk hol furdeni a gyerekkel.Persze nem kell oda menni.Biztos vannak olyan furdok is ahol ez nem gond.
Egyszeruen csak erthetetlen, hogy egy valszeg tobb szaz millios projectben (amikor a furdot epitettek), miert nem lehetet odakurni egy kis picsanyi medencet a bebiknek.

zombinyúl 2009.09.08. 16:15:40

Sok helyen utána lehet ám járni a miérteknek. Pl. google...
37/1996. (X. 18.) NM rendelet a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről tartalmazza az előírásokat. Ennek az 1. számú mellékletének V. pontjának (A közfürdő terhelése) 8. pontja szerint a medence fajlagos terhelése (fő/m2) - a medence rendeltetésétől függően - az alábbi értékeket sem a vízforgatásos, sem a töltő-ürítő rendszer esetén nem haladhatja meg gyermekmedence esetén a 0,5-et.
Szerény véleményem szerint - rövid fejszámolást követően - kiderül, hogy a gyermek- és pancsolómedencék miért nem alkalmasak arra, hogy a szülők beüljenek a gyermek mellé.

Dogdog 2009.09.08. 16:17:41

Bocs esetlen antiszociális bunkó itten erőlködéssel szófosó, de ha nem tudnátok (félelmetes hogy így van) AZ EMBER SZOCIALIZÁLT TÁRSAS LÉNY s ha hülye fürdőigazgatók posztjukon akarnak hatalmat játszani azt nem az ÖSSZETARTOZÓ EMBEREK szabályokkal való széttíltásával kellene gyakorolniuk.
Na komolyra fordítva a szót, van fentiekben más gond is, legalábbis addig figyelmen kívűl amig valamelyik hatalomjancsiné ránem fázik. Talán hallottatok arról a jogi fogalomrl, hogy RÁUTALÓ MAGATARTÁS. ATTÓL A PILLANATTÓL HOGY A GYERMEK MAGÁRA MARADNI KÉNYSZERÜLVE TOTYOG A GYEREKMEDENCÉBEN A LEGKISEBB KARCOLÁSÉRT IS RAJTA TELJES MÉRTÉKŰ ANYAGI FELELŐSSÉGGEL A FÜRDŐ HATALMI ELITJÉRE HÁRUL ÉS AMI A VICC EZT HOGY ÍGY LEGYEN LE SE KELL ÍRNI ÉS NINCS AZ A JOGSZÍNT AMI EZT FELÜL TUDNÁ ÍRNI. Magyarul, Pezike megbotlik és letöri a kislábujját? hatalmi elit csúcsasszon y készülhet a cellában lakásra hiszen nem vigyázott a rá RÁUTALÓ MAGATARTÁS által átruházott gyermekre, vagyis az tudatos nemcselekvése eredményeként járt úgy ahogy, tehát KISKORÚ SZÁNDÉKOS VESZÉLYEZTETÉSE és keményen korrupt az a bíró aki ezt képes másnak tekinteni. Egyébként Welnessbe azért megy állítólag az ember hogy jólérezze magát és azért a szeretteivel hogy azokkal együtt. Most vagy képes a fürdő teljes egészben szolgáltatni a fertőzés ellen védettségű környezetet vagy alapjaiban nem tesz eleget kötelezettségeinek, tehát veszélyforrást teremt, tehát bezárandó, UGYE OLVASSA EZT KEDVES FELÜGYELET. Csak addig nem olvassák amig az első baj meg nem történik. Én annak a szülőnek a helyében akinek a gyermekét elnyelte a csatorna minden erővel szándékos emberölés gyanúját kényszerítettem volna ki a bíróságtól és akármeddig elmentem volna ebben. Az nem felelőtlenség volt, mert ami nem szabad hogy megvalósuljon egy használt közegben annak lehetőségét eleve keresni kell hogy nyomokban se lehessen előfordulási lehetősége. Tessen tanuln pld az amerikai ilyen tervezési szokásokból. Ők tudják hogy akár az egész céget csődbe viheti egy ilyen eset. Na ez persze magyarország, itt a csőd nem bűn ha szándékos, vagy ráutalóan kiváltottan szándékolt. Ami a kérdésben még nagyon fontos:
a szülő senki majomjancsiné szabályár sem hagyhatja magára a gyermekét, mert nagyon könnyen őt is bűncselekménnyel vádolhatják és ugye majomjancsiné tudja hogy a bűncselekményre kényszerítő, megtévesztő magatartás is bűncselekmény. TEHÁT MAJOMJANCSINÉ WELNESS IGAZGATÓTÓTÓ SEMMIKÉPPEN NEM ÚSZHATJA MEG, s ha a "hatóság" ennek a körülménynek a lehetőségét nem kéri tőle számon akkor ő is hunyó,
meg aztán a hatóság is nevesíthető ma már és perbehívható!

/tno+DA= 2009.09.08. 16:18:10

@The Voice of Reason:
"Babasztatásnak hívják." "wlnwsszezőként" "Aprópopó, nyelvújítás:

Hehh ezt frankón én? Megnézem! XD És tényleg.
De Anyuk/Apuka elírásomra már nem futotta hogy kiemeld??? Ej.

Azért megint más a rendszresen welnesszező parasztasszonyság, meg az elgépelésiem. Következetesen hülyeséget írni szerintem nem egy lapra tartozik egy klaviatúrán való bénázással. Szóval az öngólt nem tudom ki rúgta, de nem én. Esetleg te, hogy jobb híjján erre harapsz rá. :) Ami alapvetően a legolcsóbb és legkétségbeesettebb húzás a virtuális űrben. ;)

"Te biztos nem vagy agyonművelt, csak paraszt,"
És hidd el, még büszke is vagyok rá! :)
A fejtegetésed amit a wellness szó szerencsétlenségéről írsz.
Talán ha alátámasztanád, mivel egy sima igéből képzett szó, teljesen szabályosan. Más kérdés, hogy a Fitness szó megújításakén kreálták.

És megpróbálhatsz újabb és újabb fogást találni rajtam de a posztoló ettől még mindig egy sík hülye melldöngető ember marad.

belagezabela 2009.09.08. 16:18:57

fürdőbe mindenképp érdemes menni egy jogásszal meg egy büntető bíróval, ja egy paragrafus ismeretével is minimum.
Fiúk, Lányok ne röhőgtessetek már itt fentről

belagezabela 2009.09.08. 16:22:20

A Naksol mint égésvédő spray meg rendszerellenes ha teli van. Terorista cselekményre tuti alkalmas lenne, le égett képviselőket kormánytagokat hidegre tenni vele.

zombinyúl 2009.09.08. 16:24:21

@belagezabela: bocs, ha nagyon fárasztó voltam, csak arra szerettem volna célozni, hogy ha rendeleti/törvényi szabályozás van, fölösleges tipródni azon hogy hülyeség vagy nem.
Sajnálatos módon azt illik betartani és betartatni, nem kívánságműsor. (Ahogy mondani szokták - bár én is rühellem - a törvény nem ismerése nem ment fel annak betartása alól, illetve be nem tartása esetén a szankciók alól.) Ez van, ezt hívják jogállamnak.

belagezabela 2009.09.08. 16:32:47

@zombinyúl: semmi gond, csak az itt leírt szarságot és a későbbi szabályokat lehet egyszerübb a szálloda igazgatóját előhívva elmondani neki, vagy a panaszkönyvbe kell beírni.

belagezabela 2009.09.08. 16:34:42

túl képp az egész panaszáradat a régi mtvben alkalmazott ablak műsorára épül.
Gyuribácsi kapcsolja be a mikrofonját.........

Walter Melone (törölt) 2009.09.08. 16:49:19

Kedves Velneszke !

Mióta az eszemet tudom soha nem lehetett felnőtteknek bemenni a gyerekmedencébe.

Az, hogy te ezt nem tudod, a te bajod.

währenßhöhleigkeitigchen 2009.09.08. 17:03:56

@68nyara: Ilyen esetben, ha a szálloda nem akarja, hogy fizető vendégeként mezítláb, fürdőruhában, csuromvizesen balhét csapjak a recepción, hogy meddig várjak arra a kib. panaszkönyvre, akkor odahozatja a fürdőpénztárhoz.

Látom képben vagy: Mondd, tényleg úgy van ennél a cégnél, hogy a panaszkönyv, amit a fürdőszolgáltatást igénybe vevőnek használni kell, "egy másik épületben" van? Mert akkor mint fogyasztó leszarom, hogy ugyanaz az üzemeltető, és úgy veszem, hogy a cég eldugta a panaszkönyvet. (És ha nem érzem a fogyasztóbarát hozzáállást, akkor a konkrét ügytől függetlenül nem tartom ajánlhatónak ezt az üzemeltetőt.)

The Voice of Reason 2009.09.08. 17:05:46

@/tno+DA=: Amúgy peace, de ennyi helyesírási hibával le kellett, hogy csapjam.

OFF
A wellness egy nagyon szar szó az angolban amit sokak szerint a németek találtak ki. Mielőtt bárki is kiröhögne, hasonló a helyzet a "handy" szóval is. (Egy angol szó amit kizárólag a németek használnak "mobiltelefon"-ra.) Ilyen foórumokon lehet látni, hogy mire utalok: forum.wordreference.com/showthread.php?t=181875

ON
Én speciell egyetértek a posztolóval.

eznemisénvagyok 2009.09.08. 18:05:39

Minden hasonló szolgáltatónak joga van betartani az esetleges hatósági rendelkezéseket, sőt, ezeken túlmenő saját házirendet bevezetni.

Azonban, ha egy vendég akár a saját vélt sértettsége vagy elvei okán ezek miatt a szabályok miatt távozik, magyarán valójában nyilvánvalóan lemond a megvásárolt szolgáltatásról, szerintem 20 perc ott tartózkodás után gáláns dolog lett volna visszafizetni a belépők árát. Ami jelen esetben egyébként szerintem irreálisan kurva sok 3 strandbelépőért.

faudel 2009.09.08. 18:47:35

Állatira higénikus amikor látod hogy a pici gyerek együtt ázik a másik gyerek nagypapájának/nagymamájának az adott esetben gombás lábával vagy egy olyan ember ülepével van egy vízben akivel egy liftben sem szívesn utaznál.

faudel 2009.09.08. 18:51:19

Én nem értem hogy felnőtt emberek ezen mit nem értenek?Teljesen egyértelmű hogy felnőtt nem mehet a gyermekmedencébe.Az is izgi amikor két felnőtt van egy gyerekkel a vízben.Hívjuk még a nagyit,a keresztmamát meg a szomszédot is....

Lawliet- Ryuuzaki 2009.09.08. 19:01:47

Nem értem miért van felháborodva, hogy nem mehet be. Öt évesen olyan gombát szedtem össze valamelyik ilyen nagyokostól, hogy évekig tartott, mire ki tudtak belőle kezelni. Csak kinézetileg volt ocsmány. És szerencsére találtak szüleim egy olyan orvost, aki tudta miről van szó, pedig ha valaki, hát én burok helyett évi 4-5 kiló koszt biztos magamba termeltem.

David_Hasselhoff 2009.09.08. 19:05:05

A reklamáló hölgy (Velneszke) épp a medencelépcső előtt hátradőlve feküdt a vízben, mikor másodszor rászóltak a kollegák. Ekkor a kisgyermeke tőle 10 méterre a vízicsúszdán játszott... Hol is vigyázott akkor rá az anyuka?! A szálloda és a wellness házirendjét nem mi, úszómesterek, s nem is a Wellness vezető alkotja, mi csak a betartására kapunk utasítást. Parancsra dolgozunk, mint a hadsereg. Ám vannak esetek, amikor mi is kivételt teszünk - pl. ha TÉNYLEG azt látjuk, hogy nagyon pici, járóképtelen a baba, s nincsenek sokan a medencében, nem szólunk általában. De ha csak azt látjuk, hogy a szülő nem a gyermeke felügyelete miatt áztatja a fenekét a gyerekmedencében, igenis rászólunk! Udvariasan. Velneszke a 2. figyelmeztetést el sem hagyta mondani a kollégának, 2 szó után ráüvöltött, hogy "Mi a f.sz van?" "K.rva életbe" stb. Utána 'lebüdösparasztozta' a másik kollegát, a wellness vezetőt meg lek.rvázta...
Ilyen hozzáállással ne csodálkozzon, hogy nem kapta vissza a pénzét.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.09.08. 19:55:24

@deputy sheriff:
egyszeruen undorodom a strandtol
belemegy kozos vizbe ilyen akarkikkel meg a 2 eves gyerekeddel......
egyszeruen nem ertem miert kell melegben vizbe menni?
tessek telen menni az uszodaba
nyaron a legkondiba kell ulni legyen az lakas vagy kocsma
en utalom a strandot
lecet

Starlark 2009.09.08. 22:09:42

Érdekes módon mi az 1 évessel nagyon jót fürödtünk olyan strandon ahol nem lehetett szintén felnőtteknek segget áztatni a gyerekmedencében.
Jött velünk a mélyebbe beülős úszógumiban.

Karl Boro 2009.09.08. 22:34:16

Csak én vagyok, aki nem érti a mondatok felét? Ez első és az utolsó 6 bekezdés értelmezése számomra igen nagy kihívást jelentett.
Grat Velneszke.

Karl Boro 2009.09.08. 22:35:47

második:)
ahol azt taglalja, hogy több fizikai helyen is ugyanabban a felállásban voltak jelen.

Magg (törölt) 2009.09.09. 06:36:29

Ki a rák az a Szepányi Orsolya?

Nornora1 2009.09.09. 08:44:58

bla123: Gondolkodj már! Ha csinálnak egy medencét, ahová be lehet menni egy 1-2 éves gyereknek, meg a szüleinek, tehát gondolnak az ilyen korosztályra, akkor az a víz ugyanolyan tisztasági kategóriába esik, mintha bevinnéd a felnőtt medencébe...
Amúgy Hmv.-helyen is ugyanez van: felnőtt nem ülhet bele a medencébe, csak rohanhat a gyereke után. De sok dagadt, sötét disznó azért áztatja a seggét a vízben, amíg nem jön az úszómester.

boribonmackó 2009.09.09. 08:54:26

Velneszke !

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a kis apróságra. A Hétvégi programunkat így tudom módosítni. Más helyszint választunk, a 2,5 éves fiunknak.

sakha 2009.09.09. 12:34:54

Elképesztő, ennek az ügynek a kapcsán el lehet jutni MO-on a zsidózásig és cigányozásig.

Gratulálok magunknak.

bla123 2009.09.09. 15:32:27

Igen belegondoltam es azt folfogtam,hogy ugyan ugy ki van teve a gyerek a "koszosabb" viznek,de miert vinnek egy eppen csak jarni tanulo gyereket a 1,5 meteres vizbe, mikor egy 20 centisben tok jol elpancsolgat.
Ahol eppen most lakom (nem Magyarorszag) az uj epitesu furdokben a gyerekmedence egy lankas reszel indit 0 vizmelyseggel.Nem tudom,hogy csak itt nem adnak a higeniara, vagy otthon kocsogolnek feleslegesen.

Veg_ 2009.09.10. 07:36:29

"a kisfiunkkal beültünk a gyermekmedencébe."
Hmm... Hát én ismerem az Azurt elég alaposan.
Elöször is, mi a francért ül bele két felnőtt egy medencébe egy gyerek miatt?
Másodszor: Ha a gyerek nem alkalmas rá, hogy karuszókkal vagy uszógumival felszerelve legyen a medencébe pancsizva, és még ahhoz is tartai kell a fejét, hogy a neki nyakig érő vizben állva maradjon, vegyenek neki felfujható pancsizót, mert nem alkalmas a gyerekmedencére.
Harmadrészt: Nem tudom, milyen fürdőkbe járnak, de a max, amit meg szoktak engedni egy zárt, fürdőmesterrel ellátott wellness gyerekmedencében, hogy a szülő a peremre ül, és ha a gyerekkel bármi van, azonnal odarobog (ha figyel, akkor se fulladhat bele, ha leszedi a karuszót és elsüllyed a tuloldalon), illetve egy helyen láttam annyit, hogy a fürdőmester orra elött lefürdött és valami büdös löttyben lábáztatott szülő bemehetett a gyerek kezét fogni, de ha beleült, már kiparancsolták, mert nem ülőfürdő felnőtteknek. Az mondjuk max 50centis viz volt, és a legidősebb gyerek lehetet két éves. Az Azurban zuhany után ülhet a medence szélén a lábát befele lógázva, hogy azonnal tudjon lépni, ha gond van, illetve ha a gyerek félénk, végigsétálhat vele a medencén, hogy megismerje, mielött kalandozni megy. Tartósan nem maradhat bent és nem ülhet bele. Ezt ugy láttam, minden szülő el tudja fogadni, aki nem, annak karuszóval vagy gumival a gyereke a felnőttben volt, ahogy javasolták neki. A biztonság hiánya ott nem a viz, hanem a sok felnőtt, aki simán lehet valami gombás mami, amit könnyebben kap el egy gyerek, mint egy felnőtt. A gyerekmedencét jobban fertőtlenitik.
Egyébkét klassz fürdő, gyerek és általános medencékkel.

Veg_ 2009.09.10. 07:39:56

Nem irtam, nyaralás miatt ismerem jobban, és mivel az nem egy fürdő, csak egy szálloda és apartmanközpont, aminek a wellnessrészlegét használhatja bárki, aki kifizeti a belépőt, nem tudom, miért akart külön panaszkönyvet! Nem strandra ment, ahol ott kell lennie a strandpénztárnál!

Veg_ 2009.09.10. 07:45:26

@reunalla: Van tábla. Több is. Még vigyorogtunk is, hogy hülyének nézik az embert, mi a francnak ennyit vacakolni a mindenfele kiirással... Már tudom :-)

Veg_ 2009.09.10. 08:17:44

@Csokis: Ez is bababarát árilag, ha ott laksz... Viszont baromi drága, ha be akarsz menni az utcáról fürdeni, pláne, ha minden részleget akarsz használni. Mert lehet, de alapvetően a lakóknak szánják. Aki meg rászán erre ennyi pénzt, azt szivesen látják...
Mellesleg megnéztem mi van, ha valaki csak egy éjjelre menne (én nem ugy voltam, az más ár). Ez szerintem nem rossz egy négycsillagos hotelben:
A 28 m2-es szobák egy- és kétágyas elrendezéssel vehetök igénybe. Minden szoba balkonos, légkondicionált, minibárral, széffel, televízióval, telefonnal és hajszárítóval felszerelt. A fürdőszobában kád található. Ez 39.500 büféasztalos reggelivel, adókkal. 4 év alatti gyerek szülőkkel egy szobában, pótágyon történő elhelyezés esetén ingyenes a szállás, valamint a főétkezés. Babaágyat térítés ellenében tudunk biztosítani, 2.000 Ft/nap. Ugyanez zuhannyal 34.000.
Tehát 34K-ért eltölthettek volna ennyien egy napot és éjjelt a fürdőben, kajálhattak volna, alhattak volna, és ha a távozás napján maradnak egész nap, elteszik a csomagot, és negyed áron bemehetnek (tehát egy féláru felnőttjeggyel bemehetett volna az egész bagázs, ott voltak kis gyerekkel azért egy fillért se kértek) Ennyire felülárazzák, ha valaki csak löbbölni akar.
Hozzátenném, hogy a komplexum egész területén ingyenes wifi, kódot a szobához adnak, illetve kód nélküli wifi az előcsarnok és környékén. Jah! És én csak egy nagyon-nagyon elégedett vendég voltam, ugyanis itt mindenkinek, aki emberi hangon beszél, kinyalják a seggét. Külön-külön mindegyikünk mellé leült valaki, és érdeklődött mivel voltunk elégedettek, mi a legfontosabb változtatás, ami szerintünk kéne, találtunk-e bármi fizikai hibát bárhol, amiről nem szoltunk azonnal, és észleltük. És ha még valami eszünkbe jut, irjük meg emilben, pár napon belül jön a válasz. Megyünk még :-)

Veg_ 2009.09.10. 10:12:26

@währenßhöhleigkeitigchen:
A szálloda nem különül el a fürdőtől, egy épület. Bemenni is csak a szobákhoz vezető lift mellett lehet, és kivülről megtekintheted a fölötte levő szobákat.

Veg_ 2009.09.10. 10:16:39

@David_Hasselhoff: Hát mivel ez megerősiti amit én tapasztaltam, simán elhiszem...

Veg_ 2009.09.10. 10:21:17

@bla123: A felnőtt részen akkora viz is van, ahol a talpamat nem takarná el. Rengeteg gyerek inkább a felnőtt medence kis vizében pancsolt, ugrált, stb a szüleivel, mert arra volt igényük, hogy együtt legyenek (karuszó, gumi, stb), szóval itt is megoldható a szülővel együtt pancsolás...

bugyuszka 2009.09.10. 11:04:33

Volt "szerencsém" ebben a szállodában eltölteni egy valentin hétvégét. Bár mi a srácok nélkül mentünk romantikus kikapcsolódásra, a házirend végigolvasása után (ami a méregdrága lakosztály ágyának kellős közepére volt kikészítve, hogy biztosan tisztában legyünk az összes szabállyal) eldöntöttem, hogy ide többet soha. Valahol az első pontok között szerepelt, hogy a gyerekes családok moderálják meg a gyerekeiket, ne szaladgáljanak, ne kiabáljanak a hotelben. Miért van az, hogy az összes hotelben ahol eddig jártam a világon vélelmezték, hogy kultúrált szülőként, a gyerekeimet a társasági életre nevelve anélkül is meg tudom oldani ezt a feladatot, hogy erre külön felhívnák a figyelmemet? Olyan ez, mintha azt is leírták volna, hogy wc-zéskor ne csöpögtess az ülőkére.. Régen volt az már amikor engem nevelni kellett.
Bár nem ide vág, de még olyasmi is szerepelt, hogy a törölköződet ne terítsd ki a terasz korlátjára száradni mert rontja az összképet :)
Nos én igérem, hogy soha többet nem adom meg az esélyét sem annak, hogy bármit rontsak ennek a helynek az összképén...

labi 2009.09.10. 13:41:57

Nos, aki azt írta, hogy naponta többször cserélődik a víz a medencében teljes mértékben, az telefonáljon oda és kérdezzen már rá, hogy tényleg így csinálják-e.

Mert ugye manapság a medencék vízforgatásos rendszerűek, ami a jelenlegi előírások szerint naponta a teljes víztérfogat minimum 5%-nak megfelelő friss vizet tölt bele, amúgy a keringetett vizet tisztítja. Ehhez a minimumértékhet képest felfelé el lehet térni, de azért a minimum 5% helyet 100-200-300%-ot nem tudom mely helyek alkalmaznának...

Ha esetleg mégis egy töltő-ürítő rendszerű medencébe sikerült beleszaladni, akkor is csak a legkisebbeknél van naponta leeresztés, de ez a méretétől függően kettő, négy, de akár tíz nap is lehet.

labi 2009.09.10. 13:44:18

bugyuszka:

Azt kell kiírni, ami a helyi tapasztalatok szerint nem valósul meg kiírás nélkül...
Aki meg személyes támadásnak veszi azt, hogy figyelmeztetik azokat akiknek nem alapdolog az ami neki természetes, az maga sem komplett. :)

bugyuszka 2009.09.10. 15:20:06

@labi: Akkor én nem vagyok komplett :), de engem a pénzemért ne rendszabályozzanak linkre, mert azt nem szeretem. Meglepő módon minden más szállodában működik ez saját magától, csak itt nem. Olyan mintha a régi szocreál sz@r emlékei nemcsak az épületen, hanem a mentalitásban is visszatükröződnének.
Nem akarom én megváltani a világot, én leszűrtem a saját tanulságomat és máshol hagyok hatszámjegyű összeget egy hétvégéért, csupán a post kapcsán elevenítettem fel az emlékeimet .)

potrzebie 2009.09.10. 15:21:52

@bugyuszka: haccámjegyű
aztakurva de menő vagy!
muhahaha

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2009.09.11. 00:54:54

a pénzes résszel van igazsága vagyon a kedves posztolónak. a többiben viszont nem. elmondták már, de azért hagyénis lécci lécci: nem_áztatjuk_bele a gyerekmedencébe a lábgombánkat, a kezeletlen nemibetegségünket..

ez alap. tiltó tábla kifejezett hiányának ellenére is. zsigerből tudni kéne.. vagy majdha egy ribancnéni miatt a maggyereknek hüvelygomba lesz a jele az oviban, az is rendben lesz?

whythefuckyouhaveachild

labi 2009.09.11. 10:39:31

@bugyuszka:
Nézd, ha siófokot választottad és ott pont a hotel azúrt, akkor annyira azért ne vágj fel a számjegyeiddel. :)
süti beállítások módosítása