Tékozló Homár

Ha csak két napos a kirándulás, a MÁV megtoldja még eggyel

2009.09.24. 00:27 | szily | komment

Egy osztálynyi gyereket éjszakáztatott a MÁV Mezőtúron. Ha van hely, ahol az "elképesztő" jelző igazán el lett koptatva, akkor az a Homár, de mit tegyünk. A folyamatosan korszerűsödő, utasbarát vasúttársaság egyszerűen ott hagyott egy vonatrakomány embert - köztük a budapesti Vörösmarty gimnázium 13. a osztályát - éjszakára Mezőtúron, anélkül, hogy információt, segítséget vagy néhány mentesítő buszt adott volna nekik. Az osztályfőnöknő alant elmeséli, hogy mindeközben a MÁV telefonos operátorai - hogy is fogalmazzak - nem bontották ki az igazság minden részletét, amennyiben az érdeklődő szülőknek azt állították, hogy a vonatokat folyamatosan indítják. Pedig nem is. Este nyolc tájától hajnali kettőig dekkoltak Mezőtúron, végül hajnali öt után futottak be Budapestre.


„Ha csak két napos a kirándulás, a MÁV megtoldja még eggyel.”
 
Tisztelt Homár!
            Őszi osztálykiránduláson voltunk Gyulán. Szeptember 4-én jöttünk vissza a 18.59-kor induló vonattal (vonatszám: 7761) Gyuláról Békéscsabára (jelzem, ez a vonat is késett, de legalább bevártak minket), és onnan átszállással 19.15-kor utaztunk tovább Budapestre (vonatszám: 7401) a 20 fős középiskolai osztályommal. A Keletibe este 21.47-re kellett volna megérkeznünk, sajnos helyette másnap hajnali 05.17-re sikerült. Gyakorlatilag a vonaton töltöttük az éjszakát a gyerekekkel.
            A szerelvény megérkezett Mezőtúrra és ott megállt. A kalauz végigsétált a vonaton és megkérdezte, hogy ki utazik Budapestnél tovább, mivel van egy kis műszaki hiba. Eltelt fél óra és még mindig ott álltunk. Közben azt a tájékoztatást kaptuk, hogy majd’ húsz perc múlva indulunk. Ezt az ígéretet többször megismételték. Persze nem a hangosbemondóból tudtuk meg, hanem az állomás alkalmazottjaitól. Péntek este volt, és remélve, hogy időben megérkezünk Budapestre, a gyerekek nem vittek magukkal sok enni- és innivalót. Ezek után viszont panaszkodtak, hogy éhesek és szomjasak.
            Állítólag valamilyen jelzőberendezés romlott el a nem messze lévő Tiszatenyőn, és ezért nem indították a vonatokat. Körülbelül este nyolc órától álltunk másnap hajnali kettőig Mezőtúron. Közben a gyerekek szülei folyamatosan hívták a MÁV információt, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy vonatokat folyamatosan indítják. Sajnos ezzel az információval szemben mi továbbra is Mezőtúron vesztegeltünk.
            Ám (szeptember 5-én) hajnali 2 körül lassú lépésben elindultunk Mezőtúrról, hogy aztán a ferihegyi megállót, városligeti elágazót és Rákosrendezőt érintve végül „alig” hét és fél órás késéssel megérkezzünk a Keleti pályaudvarra. Hozzávetőleg mi a Gyula Budapest távolságot 3 óra helyett körülbelül 10 (azaz: tíz) óra alatt tettük meg.
            Nem utaztak olyan sokan a vonaton, hogy ne lehetett volna egy vagy két pótló buszt felhasználva elszállítani az utasokat egy alkalmas állomásig. Felháborítónak tartom, hogy semmilyen használható tájékoztatást nem kaptunk a hangosbemondóból. Rendkívül szomorú, hogy ennyire semmibe veszik az utasokat. Bementem panaszt tenni a MÁV irodájába a Deák térnél, ahol egy cetlit kaptam néhány elérhetőséggel, ahova a panaszomat eljuttathatom. Évek óta vonattal járunk az osztályommal kirándulni, ezután megfontolom a busz bérlését. Ezt a panaszlevelet elküldtem a MÁV-nak is, hátha válaszolnak.
                                                                                                                                                                                                        Fábián Katalin
a 13.a osztályfőnöke, Vörösmarty Mihály Gimnázium Budapest

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ecso Tapsi Füles 2009.09.24. 08:33:50

@neet: fosson gömbölyödtt sünt, úgy lesz igazi az élmény

SLacc 2009.09.24. 08:34:10

Mi is jártunk így tizenkettedikben. Jó buli volt.

BKV reszelő 2009.09.24. 08:34:27

@HulyeReklamok: Te egy marha vagy. Az a hülye szülő típus. A hülyíe kölyködnek nem lesz ám semmi baja, ha 7 egész órán keresztül nem zabál, víz meg van a vonaton és az állomáson is. A nyálas kölködet be kéne vinni a régi stílusú sorkatonai szolgálatra, akkor megtanulná, hogy az élet tud nehéz is lenni. De előtte téged kéne bevinni, mert te is olyan hülye vagy, hogy azt képzeled, az a normális, hogy a hülye kölyköd mellé egy terminátordoktorhauszbritniszpírsz jár pedagógusnak, aki megvédi a szellőtől, meggyógyítja ha fáj a fejecskéje és leszopja ha merevedése van.

Ettől eltekintve a MÁV fizessen kártérítést a szolgáltatás elmaradása miatt.

SLacc 2009.09.24. 08:35:35

@kamubunti: Höhö, ez tetszik: nem színesfém gyűjtők, hanem színes (!) fémgyűjtők. :DDD Ugyan-ugyan, kire célzol? :DDD

BKV reszelő 2009.09.24. 08:37:48

@SLacc: Ez aljas rasszista vád ! Ilyet itt nem lehet ! Csak akkor, ha elveszed feleségül az unokatestvéredet....:) ...most már törvényes is lehet.

vivax 2009.09.24. 08:40:37

@SLacc: és tényleg. 7 óra dekkolás alatt mennyi rézkábelt lehetett volna lopni már?!! ááá, tényleg élhetetlenek ezek a mai úrigyerekek, kár beléjük a kóla.

Thrasher 2009.09.24. 08:42:43

@HulyeReklamok:
sőt, atomtámadás esetére hordozható betonbunkert is kellene vinnie

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.09.24. 08:43:06

@neet:
1. Ok
2. A MÁV már platinakártyás amúgy is.

EnZsolt 2009.09.24. 08:46:53

@BÁNYAI: akkora pöcs vagy, mint ide Tiszatenyő. Inkább fogjátok meg HulyeReklamokkal egymás kezét, és szaladjatok a vérbe.

É2I 2009.09.24. 08:46:56

@vivax:
Hát én ilyen szituban nem a tanárral foglalkoztam, de mindinkább magammal, meg az osztályos haverokkal. :)

@BKV reszelő:
Úgy néz ki, ma egyetértős napom van. Szóval egyetértek :)

Dr.Traktor 2009.09.24. 08:48:18

Mindig imádkoztam mikor vonattal utaztam, hogy jaj csak nehogy most legyen felsővezetékszakadás vagy esetleg vonat elé vetődés mert mások tapasztalatiból tudom, hogy a problémát ÓRÁKIG képtelenek elhárítani.

Egyszer mégis kifogtam egy peches napot és a Szob-Ny.Pu. vonalon kb Rákosrendező állomástól úgy 1,5-2km-nyire egyszercsak megállt a vonat mint egy darab szar.
20 percig levél sem rezdült!
Aztán a sínek melett ráérősen baktató MÁVos figuráktól az egyik utas megkérdezte, hogy ugyan mi a probléma és tovább halahatnánk-e végre.

Nem mert f.vezetékszakadás van. és NEM TUDJÁK mennyi idő megjavítani, de pár óra legalább.

Aztán tovább baktattak. Oo
Sem infó, sem az, h a kaller végigmegy a kocsikon és előadja, hogy mi a szitu, SEMMI. Gondoskodni bármilyen közlekedési eszközről? Mi a fasznak, jól eldüldögélsz a vagonban nem?

Nem értek a dologhoz nagyon, de nekem több megoldás is felrémlett, pld, hogy ha mondjuk a mi sínpárunk fölött történt a para, akkor esetleg kapcsoljunk hátramenetbe és a legközelebbi váltónál mondjuk menjünk egy másik sínre fel azt usgyi tovább.
Ha ez ilyen globálisabb problémát jelent, pld le kell kapcsolni az áramot úgymond a fullos részlegen akkor tessék szépen egy dízelmozdonyt kűdeni ha már nincs olyan kurva messze a következő állomás (R.rendező, mint írtam), de lehet h mindez nem kivitelezhető mittomén, viszont az, hogy semmilyen információt nem kapunk, semmilyen pótló megoldást vagy akárcsak javaslatot, (hogy pld " Sajnos nem tudunk továbbhaladni, elnézésüket kérjük. A Nyugati Pályaudvart legköneyebben a X-Y villamossal érik el innen ami a XY téri megállónál elérhető. Kompenzációt a kellemetlenségekért a következő módokon kaphatnak: blabla.")
az felháborító.

De nem semmi.
Úgyhogy szépen egyesével elkezdtünk gyalogolni a sínek között a leblokkolt vonatból szemmel látható állomásig. Azt hinnéd azért valahol európában élsz, de a mávnál gyorsan rájössz, hogy ha technikai probléma van akkor szibériával vetekszünk.

bekbórd! 2009.09.24. 08:49:14

Ez a diákoknak is tanulságos történet: soha nem szabad minden piát elpusztítani a kiránduláson, mert lehet, hogy a hazaút is hosszabb lesz, mint a tervezett.

Énbagoly 2009.09.24. 08:52:22

@HulyeReklamok: Hát te tényleg nem gondolkodol normálisan. Nem alsósokról van szó, hanem 13.-osokról, vagyis 18-19 éves felnőttekről! Pelenkát nem kellett volna vinni a tanárnak? Gondolom mindenkinél volt mobil, megoldották a kommunikációt.
Itt csak a MÁV szar szolgáltatásaival volt gond.
Szerintem a diákok attól még jól érezték magukat, csak másnap tovább aludtak.

Jimbo75 2009.09.24. 08:53:03

@HulyeReklamok:

Magam részéről nem hiszem, hogy felkészült lennél arra, hogy értelmeseket posztolj a Homára és felelősségteljesen döntsél több soros posztok elküldéséről.
Ne kelljen már csóri tanárnak úgy felksézülnie egy kirándulásra, mintha a Himalája ellen indulnának csúcstámadásra vazzz....
Legyen már eszed.

Lacapc 2009.09.24. 08:59:49

még jó hogy coccialista képviselő nem ült a vonaton. Feri hüppögne a mikrofonba és miniszter már röpülne is! de így csak egy vonatnyi ember kellemetlensége marad :(((

BKV reszelő 2009.09.24. 09:02:58

@Lacapc: Feri már nem hüppög, most a gordonka duruzsol és a liba a kurrens buli. Csak szólok, mert éppen időutazáson vagy és a MÁV-val mentél, ami megállt és stabilan vesztegel. ;)

Roberto1 2009.09.24. 09:03:40

...és ezek a parasztok sztrájkolnak mindig olyan mértékű fizetésemelésért, amit senki nem kap soha, nemhogy a gazdasági válság idején. Diplomásként annyit keresek, mint egy mozdonyvezető... vicc... Remélem, hamarosan gyökeresen átalakítják a rendszert, és ennek a vízfejnek a felét kirúgják a picsába, a maradék talán akkor majd hajlandó lesz dolgozni...

májgeriberi 2009.09.24. 09:04:02

az már volt, hogy ezért tart itt..

Trójai 2009.09.24. 09:06:54

@Sün‼:

OFF
éjjel elküldtem, amit igértem, sikíts ha nem kaptad meg
ON

Holnap MÁV-val kell utaznom...már előre félek, milyen kalandokkal lepnek meg. :)

Leeroy of SMV Design 2009.09.24. 09:07:11

"Rendkívül szomorú, hogy ennyire semmibe veszik az utasokat."

És nem csak az utasokat, ez mindenütt így megy - a pénzed kell, utána meg le vagy sz@rva. Ezen változtatni kéne országos szinten!

-rizs- 2009.09.24. 09:07:24

Tavaly Skociaban lekestem a csatlakozast, mert meghibasodott valami jelzorendszer. Az atszallo allomason a kalauz elkisert egy taxihoz, elnezest kert a kellemetlensegert, majd az o koltsegukon taxiztam 65 km-t, viszonta keses miatt nem az allomasra vittek, hanem egyenesen oda, ahova mentem. Ezt meg tovabbi 30 utassal csinaltak meg, volt olyan tarsasag, akiket 160 km-re vitettek.

Ez is egy modszer.

BKV reszelő 2009.09.24. 09:20:00

@Yann Le Pentrec: "És nem csak az utasokat, ez mindenütt így megy - a pénzed kell, utána meg le vagy sz@rva. Ezen változtatni kéne országos szinten! "

Nos, ez az érem is olyan, hogy két oldala van. a magyar mindent ingyen akar, ha 1 ft-ot kérsz tőle valamiért, akkor viszont full extrás szolgáltatást vár. Ezért van az, hogy elszedik a pénzed, utána meg leszarnak, mert többet akarsz, mint amit fizettél.

citrix 2009.09.24. 09:23:35

Tegnapi hír:a MÁV újabb 88 milliárd hitelt (segélyt) kér,40-et a korábbi adósság finanszírozására,a maradékot átszervezésre költenék.Átszervezésre?!Ennyi pénzből (évi 230+88 milliárd) minden utasért taxit küldhetnének akár,az se kerülne többe.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.09.24. 09:23:51

@Trojai:
Sikítás törölve.
Biztos vonattal jött a cucc...

Leeroy of SMV Design 2009.09.24. 09:23:54

@satho: Erre mondom én mindig azt, hogy a milliókat kereső döntéshozókat nem érdekli a kisemberek nyavalyája, ők nem utaznak vonattal, van szolgálati Audi. Nekik csakis pénzkereset a MÁV, ahol az állambácsit lehet fejni a nulla munka fejében.

B@nális coitus 2009.09.24. 09:25:32

A kis diákok tuti, hogy élvezték az éjszakai mókát. Biztos ők fizették le valamelyik MÁV-ost, hogy legyen műszaki hiba. Gondolom jól kipörgették a kislányokat éjszaka :-D Csak a rút tanárnéni nem kapott f@szt, azért reklamál.

Leeroy of SMV Design 2009.09.24. 09:25:44

@BKV reszelő: Osztom ezt is, sajnos mindkét mentalitás tetten érhető a mindennapokban.

Leeroy of SMV Design 2009.09.24. 09:30:17

@Dr.Traktor: Ja, az utas csak úgy elvan, mint pár zsák krumpli a vagonokon, nem kell semmiről értesíteni. Pedig mintha a MÁV-Cargo már külön cég lenne, ezek még mindig rakományként (vagy hogy stílszerű legyek: teherként) kezelik az utasokat.

MrZed001 2009.09.24. 09:34:41

Megesett már velem is olyan, hogy Albertirsán leállt a vonat,
- majd 1 órán át még kallert se láttunk (elbújt)
- majd előkerült és hitegetni kezdte a jónépet a 20 perces mesével

Na ekkor kezdtem el szétnézni, és mosolyogva állapítottam meg, hogy mellettünk áll az 1 órával meg a 2 órával korábban indult szerelvény is
Átszálltam a 2 órával korábban indultra, így csak 6 óra volt az 1 órás út

reunalla 2009.09.24. 09:39:21

@MrZed001: az feltűnt már, hogy mindenkinek 20 percet ígérnek, mindig, a vonaton és a pályaudvarokon is? :D

gumibugyi 2009.09.24. 09:42:22

Remélem, hogy a MÁV vezetői: igazgatófélék (sok van) és csatlósaik azért meg lesznek rendesen fizetve, plusz prémium, ez az!

Egyszer én is Mezőtúron ragadtam a vonatban egy-két órát (de nem lehetett tudni akkor, hogy mennyit) hangsúlyozottan nulla tájékoztatással. (Egyébként hogy ez a vonat melyik vágányra fog érkezni, azt sem tudták előre pontosan megmondani. Jó dolog csomagokkal rohangálni, hogy a jócskán késő szerelvényedre felmehess. (egyesek számára ez tiszta paraolimpia...)Konkrétan a szintén késő, másik Bp felé menő vonat, ami a kb. az általam várt idejében (egy kicsit túl ugyan) érkező vonatra szálltam volna, fizethetem a büntetést, mert az ugye helyjegyes... stb.)

sunyeb 2009.09.24. 09:43:47

Ahogy orvos ismerősöm mondaná: " a pedagógus nem szakma, hanem elmeállapot". Egy fiatal tanárnő, aki még azért emlékszik a régi EFOTT-okra, stb. nem igaz, hogy ennyire tragikusan kell vegyen egy ilyen malőrt. Persze SÜN a máv-nak, de azért belegondolós, hogy hiba okát megállapítják (kb. 1-2óra, ez eljut az alvó döntéshozókhoz +1óra), busz Bp-ről elindul 150km-re, odaér 2.5-3óra, visszaér Pestre ugyanannyi. Kb. ugyan ott van, mintha el se indulna. Diákoknak jó buli (hacsak nem vmi szájbabaxott hittan-gyurma szakos osztály). Angol tudósok kimutatták, hogy 7.5 óra alatt még senki nem halt éhen. Amúgy (nem a máv védelmében), de ez valóban vis maior. Gondolj bele OTP-ben van, hogy elüldögélsz ugyanennyit sorszámot szorongatva a kezedben és mégsem reklamálsz, hogy "sokan vannak, küldjenek egy mentesítő OTP-t". Lezuhant repülőgépnél sem reklamálod, hogy hol a faxba késik már a mentesítő busz, ami visz tovább a szesölszigetekre. Van ilyen...

forrórágógumi 2009.09.24. 09:47:23

"Ezek után viszont panaszkodtak, hogy éhesek és szomjasak."
Még ha b+ egy alsós 3.-os osztállyal lettél volna akkor megértem, mert az tényleg gáz. De mondjuk nem is értem mi ez a 13. osztály, de biztos vannak vagy 19 évesek. Na ahogy korábban is írták, ezek a faszagyerekek szétitták dugták magukat az osztkiránduláson és akkor nyavajognak hogy jaj anyuuuu éhhhes vagyok. Őszintén? Kinem szarja le. 7 órát ne bírjon ki valaki kaja nélkül? Ezeket kéne kirakni a sivatagba egy kicsit. Ha meg még egy üveg víz sem volt náluk akkor tényleg basszák meg és megérdemlik. Megalol az egész post. És persze minden faluvégi bokor mellett van egy készenléti máv csoport 60 vadiúj volvo busszal, hogy a kényes középiskolás "gyerekeket" hazafuvarozhassák. Megalooool. Reptéren aludtam már nem egyszer a váró kövén a bőröndömön egész éjszakákat, és nem mentem panaszkodni hogy hú meg he. ááááááhh

sourcerror 2009.09.24. 09:58:42

"Őszintén? Kinem szarja le. 7 órát ne bírjon ki valaki kaja nélkül? Ezeket kéne kirakni a sivatagba egy kicsit."

7 óra csak a késés, nem tudjuk mikor ettek utoljára. Te szoktál egy 2 órás utazásra kaját vinni magaddal?

Void Bunkoid 2009.09.24. 10:03:30

@forrórágógumi: nem az éjszaka volt a gond meg hogy nemmegy a vonat. Hanem hogy egy poros, unalmas, és legfőképpen _vidéki_ vasútállomáson kellett dekkolni a kedves deli ifjúságnak. Nincs hubertuszharminchármas forrónacis kóstolólány, nincs a budiban ekiárus, és nincs greece 2000. Persze hogy a nyafogás egyből megy.

Ne feledd, ez egy _budapesti gimnazista osztály_ volt :)

Void Bunkoid 2009.09.24. 10:04:42

@Void Bunkoid: ja és persze - mint a mellékelt ábra mutatja - éjszakai busz sem volt :D

ozur 2009.09.24. 10:06:09

Valaki megmagyarázná mi az a 13. osztály? Az én időmben csak 8+4=12 osztály volt. Ez a 13. a bukottaknak van?

ricardo montelban 2009.09.24. 10:06:37

az orangeways akart indítani nem is oly régen olyan überbuszokat az ország nagyobb városaiba (hova pontosan? mittomén, az egyik talán Debrecen), ahol bőrülésekbe süppedve a csinos toszteszlányok kiosztják számodra a friss sajtót, valamint különféle italokat szolgálnak fel. Mindezt elérhető áron képzelték, mire babszeg, mi történt? Jött a Máv, a feneketlen torkú végbélhernyó, és elkezdett dörmögni, hogy ígymegúgy, ezt mégis hogy képzelik, SZÍÍÍÍÍNVONALAS SZÓGÁLTATÁST, EZEKNEK? amiben végül igazuk van, mert ezt érdemeljük, ezt a nagy rakás fost, amit a tírarirá-tirárá jelent. Lassan azt vesszük majd észre, hogy még a hangosbemondó is elküld minket a kurvaanyánkba.

Kobe 2009.09.24. 10:08:08

@forrórágógumi: kívánom egyszer a repülő amivel utaznál, az álljon meg útközben :) bár az garantáltan nem fog 7 órába kerülni....

Jó, hogy nem vetetted fel, hogy egyből szereljék meg a diákok a berendezést, vagy tolják pesti a vonatot, mert azt érdemlik....

Kobe 2009.09.24. 10:10:27

@ozur: szakközépiskolákban szokott lenni, általában azért hogy egy ötödik évet eltöltve necsak a szakmájáról kapjon képesítést hanem sima érettségit is tehessen, de van hogy főiskola-egyetem előtt nyelvi felkészítőt, stbt tartanak

ricardo montelban 2009.09.24. 10:11:44

@forrórágógumi: és talán majd még köszönjenek is a mávos bácsinak, hogy jajjmávosbácsi, annnnnnyira jó, hogy a fostos mezőtúri állomáson kell aludnom! kurvára nem az a lényeg, hogy kivel esett meg, mert baszod ha majd a kedves nejed/urad, mert ezek alapján simán megeshet ez is, Szarvasról egyszer egy este vissza akar utazni majd hozzád a karonülő gyerekkel, ahová mittomén, az Arborétumba mentek friss levegőt szívni, és ugyanez megesik velük, akkor fogsz-e okosakat kommentelni, kiskomám?

sourcerror 2009.09.24. 10:12:18

"Ahogy orvos ismerősöm mondaná: " a pedagógus nem szakma, hanem elmeállapot". Egy fiatal tanárnő, aki még azért emlékszik a régi EFOTT-okra, stb. nem igaz, hogy ennyire tragikusan kell vegyen egy ilyen malőrt."

Az elmeállapotot a gyerekek szüleitől kapta ...

Hozzászóló 2009.09.24. 10:14:18

Mi azért késtünk annó 7 órát a hazaérkezéssel, mert előző este a 2 buszvezető meg a 4 tanár is velünk piált, és kidőltek a mulatság után. Félrészeg sofőrökkel pedig nem akartunk próbálkozni, inkább vártunk a Balaton partján, amíg kialusszák magukat :D
Annyira nem volt gáz, mert így a tervezett kora délutáni érkezés így estire módosult, és még alkohol is maradt a hátizsákokban :D Kibírtuk, na.

Denton85 2009.09.24. 10:18:42

A 13. osztály a +1 év általában( az 5. osztály). Pl Technikusi képzés, vagy a +1év szakmai OKJ. Tehát ezek már simán 19-20év körül lehettek.

Láttam régebben még az érettségimnél az ujjoncokat. A fiúk nagyrésze kis gnóm, a csajoké meg Emós ribanc. Szal reális a nyafogás. Ez nem abból fakad, hogy Pesti valaki, kikérem magamnak:)

ozur 2009.09.24. 10:21:56

@Kobe: Rendben van, de a cikkben gimnázium van, nem szakközép.

Pu 2009.09.24. 10:37:33

Óúrjézusfasza!
Ki nem tudja értelmezni ezt a kibaszott egyszerű szöveget, benne azzal, hogy 20 fős középiskolai osztály???!!!

drhb (törölt) 2009.09.24. 10:47:34

@sunyeb:
Nem biztos hogy olyan jó buli a diákoknak. Szerinted mikor már rég otthon kéne lenniük, mennyi piát készítettek elő? Jó buli ez akkor lett volna, ha megmondták volna, hogy hajnali 2-kor indulás tovább, és akkor addig meglátogattak volna valami vendéglátóipari egységet Mezőtúron. Vagy ha előre tudják hogy ez lesz és bevásároltak volna kaját-piát.

drhb (törölt) 2009.09.24. 10:49:31

@forrórágógumi:
Nem azt írta a tanárnő hogy éhhalál szélén voltak, de mindenkinek kellemetlen az ilyen többé-kevésbé.

drhb (törölt) 2009.09.24. 10:53:51

@ozur:
13. osztály az két féle módon lehetséges:
1. Szakközépiskola, ahol a szakmai rész nagy részét általános érettségi után tanulják, ha nem mennek tovább egyetemre. Olyan mint régen a technikum volt.
2. Nyelvi előkészítős osztály. Először nulladik évfolyamként kezdik, kb. heti 6 óra szintentartó(matek, magyar) valamint heti 4 informatikán kívül kizárólag nyelvóráik vannak(ezt lehet kombinálni szakközépiskolával is és akkor lehet akár még +1 év). Hülyeségnek hangzik előre, de ahol tudom, ott a legjobb gyerekeket pont hogy ilyen osztályba iratják, és a nyelvet nagyon jól megtanulják.

drhb (törölt) 2009.09.24. 10:57:45

@Denton85:
A pesti az úgy jön ide, hogy ott keményebb éjszakai élet van mint vidéken.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.09.24. 11:13:34

Nem kell hülye gyerekeket osztálykirándulásra vinni, és főleg nem vonattal...

ozone 2009.09.24. 11:14:24

Mindig is ilyen iskolába vágytam! Szeptember 1-én évnyitó, következő napon még ellötyögünk a suliban, kóstolgatjuk az "új húst", a harmadik napon meg már többnapos osztálykirándulás. :)
Ügyes tanár, aki ennyi idő alatt mindent megszervez... :P

Lacibetyár 2009.09.24. 11:14:44

@Pu: A bevezetőben "a budapesti Vörösmarty gimnázium 13. a osztálya.." szerpel, míg a levélben "20 fős középiskolai osztály.." szerepelt.

S. Annyi 2009.09.24. 11:18:29

MÁV - Már Állnak a Vasutak

G...G... 2009.09.24. 11:19:22

@Anulu: Nem kell hülye gyerekeket osztálykirándulásra vinni, és főleg nem vonattal...

Te idétlen barom.

ozone 2009.09.24. 11:23:47

@Roberto1: "...és ezek a parasztok sztrájkolnak mindig olyan mértékű fizetésemelésért..."

Hadd kezdjem azzal, hogy te vagy a paraszt...

"...amit senki nem kap soha..."

Így van. Még ők sem kapják meg! :P

"Diplomásként annyit keresek, mint egy mozdonyvezető... vicc..."

Az a vicc, hogy téged még nem sokszor láttunk például Szenteste robotolni a világ végén, amíg a családod otthon a halászlét szürcsöli - nem úgy, mint a mozdonyvezetőket.
Az is vicc, hogy neked nem kell egy életen át több ember gázolásának terhét cipelned "annyi" fizetésért - nem úgy, mint az átlag mozdonyvezetőnek.
Az is vicc, hogy te sokkal nagyobb eséllyel éled meg a "műszak" végét ugyanannyi fizetésért, mint egy mozdonyvezető.
Az is vicc, hogy diplomád van, de eszed nincs. Ja! Bocs. Ez nem vicc... ;)

Marr 2009.09.24. 11:35:42

Még jó, hogy nem indultak el a szülők kocsival, mikor azt mondta nekik a MÁV, hogy semmi para.
Nyilván, ha elindulnak Bp-ről, akkor pont elindult volna a vonat is. Murphy.
De mi a lópikuláért indultak volna el, ha a gyerekeknek nem mondott semmit a kaller, a MÁVDirekt pedig határozottan állította, hogy minden a legnagyobb rendben??

Marr 2009.09.24. 11:37:20

@forrórágógumi: Ja. De a reptéren mondtak neked valamit arról, hogy mikor indulsz el. Valamit, aminek a valósághoz köze volt. A MÁV meg hazudott össze-vissza.

Void Bunkoid 2009.09.24. 11:50:37

@Marr: ezen ne veszekedj már. Úgyis tudhatod hogy minden kom/média output egység hazudik. A tévé, a rádióde még az index is. Sőt, én is, de veled együtt :) nem szoktad még meg?

Silverf@x 2009.09.24. 11:50:48

túlélőcsomag nélkül elindul ilyen messzire tömegközlekedéssel? nooooormáááális?.....

Marr 2009.09.24. 11:56:31

@Void Bunkoid: A rosszindulatot nem tervezem megszokni.

Marr 2009.09.24. 11:57:57

@Void Bunkoid: Ha a jóhiszeműségemet a tudatlansággal keverik össze, azt sem szokom meg.

Pu 2009.09.24. 12:05:35

@Lacibetyár: Igen én láttam és az agyamig is eljutott, képes vagyok szövegértelmezésre. :)
De valaki a mocskolódása kezdetén ezt írta:
"Hol írta, hogy 20 gyerek?"
Hát a szövegben! Ott!
Az ilyen hülyéktől megfekszem!

indapasssucks 2009.09.24. 12:21:47

hahaha, 13. osztály?
ott már kokó is van a kölköknél, nem hogy telefon...

amúgy buszt indíthattak volna, biztos valaki szart az egészre, és nem jutott el a felelőshöz az info, hogy még sokáig fognak állni. Persze én az egyetlen megatoleráns troll vagyok ezen a fórumon, szóval nem biztos, hogy most nem akarnak postázni nekem valami sünt.

tviola 2009.09.24. 12:33:15

Nem olvastam végig a kommenteket! De akik azt mondják, hogy a gyerekek nyavajogtak... nem a gyerekek nyavalyogtak, hanem a tanárnő írt egy levelet. És tudjátok miért? Mert kifizettek egy rakás pénzt az utazásért. Gyuláig az út egy diáknak 1.580 Ft, oda vissza tehát 3.160. Mondjuk egy osztály 20-30 fős, akkor számoljunk 25-tel + a kísérőtanárok (egy osztálynál nem egy kísérőtanár szokott lenni, ezt beláthatjátok). No, egy így 25 gyerekkel oda-vissza 79.000 HUF. Ja, hogy te ezt kivágogod csikkzsebből? Meg kocsival jársz? Úgy könnyű "okosakat" beszélni! És ennyi pénzért, ha gyerek, ha 18+, ha felnőtt, akkor is túlzás amit művelt a MÁV!!!

szokeno 2009.09.24. 12:35:18

szerintem ez kamu, vagy pedig 20 évvel ezelőtt történt, ma már (majdnem) mindenkinek van mobilja. pont.

Mylady 2009.09.24. 13:12:20

@-rizs-: Én tavaly karácsonykor itthon késtem le a csatlakozást... elmeséljem?
Hazafelé utaztam, volt vonat 10 órakor (ic) és 11 órakor, gondoltam, a 10-es jó lesz, azzal már 2-re otthon vagyok (200km, nem egy sietős társaság a máv)
Keletiben felszálltam a vonatra, elég lepukkant volt, de már megszokhattuk. 10kor elindulunk, kettő perc múlva megállunk és várunk. Hosszan. Majd elindulunk, de csak azért, mert félreállítanak minket. És várunk. Hosszan (csodálatos kilátás nyílik az Aréna plázára...) Majd kb háromnegyedóra veszteglés után elindulunk... visszafelé. A Keletibe.
Ott elszalad egy mávos a vonat mellett és bekiabál, hogy elénkhúznak egy szerelvényt, szálljunk át. Átszállunk. Egész pofás a kocsi, hurrá. Elindulunk 10:58-kor (mint mondtam, következő vonat 11-kor)
Jön a kalauz, kérdezem, ez mi volt. Válasz: a szerelvény nemzetközi forgalomba megy, de olyan kocsikkal, mint amit eredetileg beállítottak, nem engedhetik ki az országból. Mondom: he???? Oszt mikor jöttek rá, hogy a vonat kimegy a határon? Indulás után?
Mindegy.
Aprócska bibi, hogy nekem át kell szállnom, amit megtehetek A-ban vagy B-ben. Ehhez a vonathoz eredetileg A-ban, a minket szorosan követőhöz 40km-mel arrébb, B-ben van csatlakozás. Kérdem a kalauzt, A-ban bevár-e a csatlakozás (1 óra késés). Kiröhög. Mennyit kell várnom a következőre? 2 órát. Mondom jó, akkor majd B-ben átszállok, végülis mögöttünk jön a következő vonat, az már csaknem előz meg. Azt mondja, azt nem tudja garantálni. Ja, és ha B-ben kívánok átszállni, fizessem ki a különbözetet (összességében 20km). Mondtam, hát hogyne. Az ic ptójegy árát visszaadják? Ja, azt nem, mert ez nem olyan pótjegy, itt nem adnak semmit vissza.
Nem fizettem, rámhagyta. B-ben átszálltam a rövidebb jegyemmel, mondtam a kalauznak, hogy mi történt, de csak legyintett.
Hát így kívánt a máv kellemes karácsonyt nekem, meg még sokaknak.

Mylady 2009.09.24. 13:17:13

@sunyeb: ez nem vis major
nézd meg a definícióját
az a vis major, ha árvíz van vagy felhőszakadás vagy ilyesmi
ami ellen lehet védekezni (kábellopás, meghibásodás), az nem vis major, mert elkerülhette volna, ha megfelelő gondossággal jár el

Mylady 2009.09.24. 13:22:43

@ozone: ez azért van, mert utolsó évben tavasszal már nem lehet kirándulni (eleve rövidebb ugye, meg tanulni kell az érettségire, felvételire), ezért akik menni akarnak, ősszel lezavarják

mlif 2009.09.24. 13:33:32

régóta vonatozom, majdnem tíz éve minden heten inga (budapest balaton) ...volt elég sztorim :P

kedvencem, hogy nyáron kevés kocsival, iszonyat tömegben fűtenek. télen viszont dupla annyi (üres) kocsiban vacognak az utasok, kb minden tizedik alkalommal fűtenek.

egyszer balaton budapest táv közel 10 óra út volt, állítólag befagytak a sinek.
de volt olyan is, mikor a fékről szakadt le egy bazom nagy vascső, és pont a mi kocsink alá szorult be, kb húsz percig kattogott, aztán ez is volt kb 6 óra várakozás.
mellesleg mindegyik esetben csak annyi volt, hogy a kaller átsuhant a vonaton, h késünk, de nem tudja mennyit.. buszt nem küldtek.

Píter 2009.09.24. 13:38:41

Felháborító!! Ez egy teljesen hétköznapi eset a mávnál. Mkinek tele a padlás az ilyen és ehhez hasonló sztorikkal. Ha indulna egy elégedett máv ügyfél blog, garantálom a posztok száma a nullával vetekedne... Tiszta, rendezett, csöves és tolvajmentes pályaudvarok? Normális jegypénztárosok? Kultúrált várakozóhelyek? Pontosan induló-érkező, tiszta, rendezett vonatok? Normális, kedves kalauz? Működő wc, világítás, légkodni? Ugyan már. Itt(hon) soha...

sunyeb 2009.09.24. 14:14:10

@Mylady: Oks. rendben. Igazad van. Akkor a máv-on kívül álló ok. Így jó? :)

clovia 2009.09.24. 14:24:26

Én egyszer Debrecenből utaztam Szolnokra, olyan havazás után, hogy volt olyan szakasz, h lezárták.
19:15-kor indult a vonatom, és nem messze Debrecentől (Ebes után) megálltunk, mert felsővezeték-szakadás volt a hó miatt. Ezért ugyebár se fűtés, se világítás nem jutott, hogy ki tudják javítani.
Hajnali 5-re értem Szolnokra (normál esetben 1:45 az út).
19 éves voltam, tök egyedül, és túléltem.

Alhazred 2009.09.24. 14:45:22

remek vonal egyébként a szóbanforgó, rendszeresen látok kétvagonos szerelvényt a V43 mögött, kábé nyolc fizető utassal. de persze miért ne, van pénz dögivel.

forrórágógumi 2009.09.24. 15:00:39

@ricardo montelban: kiskomám idefigyeljél, mert csak egyszer mondom el... remélem elsőre is megérted, de nyugodj meg nem látja senki ha még vagy 50szer újraolvasod.
A fél életemet átmávoztam, hidegben melegben esőben hóban szarban húgyban peronon állva cigányok közt, minden reggel rámüvöltve hogy szálljak le mert én csak iskolába megyek nem dolgozni és ő nem fér fel, késtem már fél napot munkából, iskolából mert lerohadt a vonat vagy mert leszakadt a felsővezeték, vagy mert befagyott a váltó, vagy mert valami fasz a vonat elé ugrott. Álljál egy zsúfolt elővárosi vonaton a legnagyobb rohadt melegben abban a vákumban és akkor majd tudod irigyelni a mucsaröcsögei esti kihalt vonaton való ücsörgést. Kedves nejem nem fog karonülő gyermekemmel ilyenen utazni, mert egy nem hagyom egyedül, kettő viszem kocsival. Láttam én már cifrát eleget, de hogy késéből postot kanyarítson valaki az már azért fáj. Olvassál murphy-t: ami el tud romlani az el is romlik! Persze a mávosbácsi azonnal javítsa meg! hogyne b+.

SLacc 2009.09.24. 15:12:30

@forrórágógumi: Tehát amit átéltél, az normális, fejlődni meg felesleges.
Amíg vonatoztam, buli volt a vonatozás. Most már nem vonatozom, mert egyre fontosabb a kényelem.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.09.24. 15:13:48

A máv adóssága most 220 milliárd forint.

Ez azt jelenti, hogy ha 10 millió magyar állampolgárt számolunk (beleértve a nyugdíjasokat, csecsemőket) akkor 22e Ft/fő pénzt kellene befizetnünk, hogy pont 0 legyen a tartozás.

forrórágógumi 2009.09.24. 15:21:20

@SLacc: Nem felesleges fejlődni, csak ebben teljesen reménytelen, és ha ezen háborogsz max a saját lelki nyugalmad és egészséged bánja. Ennyi. Nekem soha nem volt buli a vonatozás, max a balcsira.

sodorka 2009.09.24. 16:07:49

Persze...Jó volt olyan helyen éjjelezni, ahol még a kocsma is bezár...

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.09.24. 16:46:15

@reunalla: Partner is bírta,vAgy duracel?
:)

sailor saturn 2009.09.24. 18:28:34

Szeretnék nektek gratulálni a sok okos hozzászóláshoz. Itt aztán lehet érezni a magyar mentalitást. MIndenkit ki kell ábrándítsak, ugyanis itt nem a 13.A osztályról van szó. Tudom hogy másokkal is történik hasonló vagy ,még ennél is cifrább dolog de pont ezért kell felhívni az ilyen estekre a figyelmet, hogy ne történjek meg leközlebb vagy hogy mások ne éljék át ugyanezt. Ha hangot adunk panaszainknak nem biztos hogy történni fog valami de ha csendben tűrünk akkor a változás biztos hogy nem következik be.

SLacc 2009.09.24. 18:43:42

@forrórágógumi: Igazad van, kár háborogni, megtanulja a gyerek, hogyha fázós lány ül az ölébe éjszaka, akkor kellemes volt az osztálykirándulás. Nálunk anno volt ilyen. A legjobb rész a hazaút volt, sokaknak.

Egyébként 14-23 éves korig tanítok embereket, itt a problémát csak a szülők okozhatták, esetleg a nyavalygós kölkek. Bár nálunk kevésbé érdeklődnek a gyerekeik iránt a szülők - tisztelet a kivételnek -, volt, hogy a 35 fős osztályomból 4-nek jelent meg a szülője a szülői értekezleten. Ilyen is van.
Én nyugodt maradtam volna, gyerekek ez van, hazaérünk, amikor sikerül. Oszt annyi. Ha meg a szülő pánikol, akkor nem bízik bennem sem, a gyerekében sem. A MÁV-ról meg sosem hallott, de látott már vasúti átjárót. :)

SLacc 2009.09.24. 18:45:47

Ja, elfelejtettem, hogy megtanulja a gyerek, hogy ezt megteszi véletlenszerűen a MÁV, és nem fog vonatozni, ha csak nem muszáj. Csak kihal már egyszer ez a szörny!

Mille38 2009.09.24. 19:17:34

Azért belegondolhatnátok abba is, hogy a 20 vagy 30 szülő is a pályaudvaron tölthette az éjszakát az este 9-es tervezett időponttal a hajnali 5 órás megvalósulásig...

Mai történet: fiunkat várjuk haza Pécsről, elsős az egyetemen, első hazaútja. 15-én megvette a MÁV honlapon a jegyét. Csakhogy a MÁV tegnaptól megváltoztatta a menetrendet és egy órával ELŐBB indult a vonata. A legszebb az, hogy a MÁV honlapján a tájékoztató (pdf) szeptember 8-i, azaz egy hét alatt sem tudták még átírni az internetes jegyeladó-rendszerben az új időpontot. TErmészetesen az interneten megvett jegyre az eredeti időpontot nyomtatták, és képtelenek voltak egy e-mailt küldeni 15-e és 24-e között, hogy "Bocs utas, a jegyed egy órával előbb érvényes" - holott a netes vásárlóval technikailat személyre szólóan tudna ilyen információt közölni Ugyanis a rendszer e-mailben küldi el a jegyvásárlásról a visszaigazolást, benne egyedi kóddal.

(Szegény fiam már azon is ki volt bukva, mikor három hete vasárnap leutazott, a vonat két és fél órás késéssel indult Pécsre, mert ennyi késéssel jött be a továbbhaladó vonat Miskolcról és nincs pótvonat...)

Mille38 2009.09.24. 19:18:39

@SLacc: Na igen, fenti sztorim is alátámasztja, hogy a gyerekem végre találkozott a Nagybetűs Élettel.

fatcsili 2009.09.24. 21:12:01

@neet: Ebből a zseniális kommentből látszik h te még az életbe nem ültél 7 órát 1 vonaton és vártad a jó szerencsét mire hazamehetsz mert péntek este mindenkinek lett volna jobb programja mint Mazőtúron ücsörögni. De mind1. Szerintem próbáld ki te is h nem eszel 7 órán keresztül és nézd meg mennyire bírod simán. Nem mi vagyunk a hibásak mert éhesek meg szomjasak voltunk, normál emberekkel megesik. De köszönjük h ismertetted h hány évesek vagyunk de sztem erre mindenki rájön a 13. osztályból egyedül és remélem abba megegyezhetünk h kurvára nincs igazság abba amit mondasz h még minket szapulsz h nyávogunk. Üllj ki éjjelre a huzatba és fagyjál meg és átérzed mennyire fasza ott üldögélni.

fatcsili 2009.09.24. 21:19:48

Elmondom a gyengébbeknek h mindenki felfogja, mivel láthatóan a 13. osztályon vannak kiakadva. Ez úgy néz ki h GIMNÁZIUM és NYELVI ÉVFOLYAM, vagyis +1 gimnáziumi év és nem 9-be hanem 10.-be kezdik a gyerekek a gimnáziumi tananyagot tanulni. Remélem mindenki felgfogta hogy ez nem szakközép és nem vagyunk mi se debilek.

T2006 2009.09.24. 21:55:29

13-os többféleképpen lehet a gyermek:
- 8. után nyelvi előkészítő ezért minden év tolódik, 13-ban rendes érettségi
- szakközépiskola 9-12 év szakmai alapozó (érettségi), 13-14 szakma tanulása
- szakiskola 9-10 általános képzés 11-12(13) szakmai képzés,
+szakiskola (szakma) után 2 vagy 3 év alatt érettségi (de azt újra 11-től kezdik számozni)
De a 13-os gyerek minden esetben elmúlt 18 éves (vagy zseni)

Egyébként tök mindegy hány évesek! Kirándulásról hazafelé 1 óra "múlva otthon (l)eszünk" nem sokan tartalékolnak 7-8 órányi élelmet és vizet. A mai MÁV viszonyokat ismerve nem nagyon hiszem, hogy éjszaka túl sok vendéglátóhely és nyilvános WC üzemelne egy vidéki állomáson. Jó ha van egy működő ivóvízcsap. Azért 8 órát víz nélkül kibírni, nem lehetetlen csak igen kényelmetlen.
Sokan azon okoskodnak, hogy nem volt náluk mobil?! Volt és? Ha felhívom anyámat nem leszek szomjas?! A szülők meg azért hívogatták a MÁVot, hátha valamikor értelmeset is tudnak mondani. Ha engem felhív a gyerekem, hogy 2 órája állnak egy állomáson, én is elkezdek érdeklődi, hogy mikor történik valami. Ha másért nem, akkor azért, hogy mikor menjek ki elé.
A diákoknak egy darabig biztos jó buli volt, de összesen 10 órát ülni egy álló MÁV vagonban, szerintem inkább büntetés.

Azon miért nem háborodik fel senki, amikor a horvát határon 5 órát álló autósoknak vizet osztanak?! Vagy mikor nyáron a pesti dugóban vizet osztanak?! Miért nem készült fel jobban?! Tudta, hogy utazik 3 km-t 1 óra alatt és meleg lesz!

HulyeReklamok meg egyszerűen egy gyökér!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2009.09.24. 22:11:22

A legtöbben nem készülünk fel sokkal hosszabb útra, de akár 1 órás vonatútra is jó vinni inni és ennivalót, nem árt meg. Tegyük fel a diákoknak nem jutott eszébe a dolog.

Tegyük fel, a tanárnak nem jutott eszébe a dolog.

A buszos mentesítéshez mindenképpen idő míg a MÁV tud buszt szerezni, akár vonattal, akár különbusszal utazik az ember a jármű meghibásodására fel kell készülni. Igen, a bérelt busz is lerobbanhat, és ott sem biztos a tartalék.

Ugyanakkor a dolog azért lett több mint egy "szokványos" jelentős késés, mert osztálykirándulás...

Vajon a MÁV tudott előre az osztálykirándulásról?

/tno+DA= 2009.09.25. 00:18:15

@É2I:
Ha a mi osztályunkkal esett volna meg rövid távon túszokká váltak volna a MÁV dolgozók, de mi a MÁV start részvények bevétele helyett egy helikoptert követeltünk volna a hazaszállításunkra.
És meg is kaptuk volna. :D
Mai fiatalok?
Rakás szerencsétlenség 90%-uk.
A MÁV meg egy szardarab. Jó nagy sok curac-os szardarab. Még Bonón is túltenne. :D

Kököjszi 2009.09.25. 08:49:48

@Dr.Traktor: "Nem értek a dologhoz nagyon, de nekem több megoldás is felrémlett, pld, hogy ha mondjuk a mi sínpárunk fölött történt a para, akkor esetleg kapcsoljunk hátramenetbe és a legközelebbi váltónál mondjuk menjünk egy másik sínre fel azt usgyi tovább." Ezzel kapcsolatban tennék megjegyzést. Évekkel ezelőtt ez az attrakció, amit leírtál, olyan jól sikerült a MÁV-nak, hogy leírom. A 120A vonalon (Szolnok-Újszász-Keleti) vezeték szakadás Sülysáp közelében. Vonat Szecsőn áll 05-kor 1/2 órája. MÁV über okos kitalálja menjen körbe. 06-kor elindul a vonat vissza, Nagykáta-Újszász-Cegléd-Monor-Rákos-Keleti(Bermuda háromstög vonalon), És láss csodát 12.30-ra be is ért a Keletibe. Ugyanakkor a 08-kor Szecsőre érkező vonat, 10.30-ra beért a Keletibe! Ezek után kérdem én: Minek gondolkodtak?

apamaci 2009.09.25. 20:30:54

És a vonatpótló autóbusz hova a francba ment volna? Mezőtúr-Szolnok-Budapest? Ki a franc szervezné azt le? Honnan akasztana le a MÁV de bárki, bármilyen - akár Volán cég is - egy buszt megfelelő személyzettel a Mezőtúr-Budapest-Mezőtúr útvonalra? Mezőtúr-Szolnok?, és Szolnoktól mivel tovább mikor a MÁV-nak annyi kocsija sincs hogy a napi vonatokat megfelelően kiállítsa! Ebben nagyrészt az olyan személyek játszanak közre akik a probléma megoldását a kocsik rongálásában látják. Ez az eset nem fordul elő naponta, felesleges felfújni. Sokkal nagyobb gond a tisztaság kérdése, de addig nem lesznek tiszták a vonatok amíg az utasok javarészének természetes dolog a koszos cipőjét az ülésre rakni, szemetelni, firkálni, napvédő fóliát leszaggatni. Ne feledjük: a vasúti kocsik kinézete az utasokat minősíti!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.25. 22:32:12

@Gyilkos nyúl: ezen halálra röhögtem magam... :D:D:D:D:D

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.25. 23:12:43

@forrórágógumi: ...aztán hazamész, meggyújtod a petróleumlámpát, tüzet raksz a barlang közepén és kőkeményen szétvered a hátad szögecses korbáccsal, miközben az Omen zenekar Pokoli évek c. száma szól a tekercses magnóról.
Minden lépcsőn ültél már a miskolci kemény világban?

davidson (törölt) 2009.09.27. 16:57:01

@satho: lefejezni?te meg miről beszélsz???

a vonat akkor is elromlik ha narancs,akkor is ha vörös.A gyerek meg szomjas,majd nyeli a nyálát.
10 helyett ötre hazaérni nem annyira vészes,örüljön nem mínusz 10ben kellett gyalogolnia.

forrórágógumi 2009.09.28. 11:13:45

@morrisal_: hát ez ritka szar gyenge leoltás. Ha ha ha, legközelebb valami poént írjál.

neet 2009.09.29. 08:16:59

@fatcsili:
én még az előző éra gyermeke vagyok, aki kibír 7 órát kaja nélkül De anno (sport)verseny előtt többször 7 órát is kibírtunk. :D
Olvass bele a "Letűnt kor hősei" szövegbe, google barátod segít, bár sokat nem fogsz érteni belőle, de hátha.
Amúgy meg vagy tucatnyian leírtuk már, h mit jelent a 13. osztály, most ki a gyengébb értelmű? Vagy visszaolvasni derogál, vagy a szövegértés nem megy? Extra éves gimnazista? Muhaha...

Nem kötözködni akarok, gyerekek, a máv fos, de azért a 20 fokos szeptemberben fagyoskodni... na ez a taigetosz + effektus.

Peace!
süti beállítások módosítása