Tékozló Homár

Bede Márton a Robinson étteremben vesztette el a szüzességét

2009.09.28. 00:45 | szily | komment

Az ismert online szerző pont ugyanúgy járt, mint előtte több ezer online olvasó: éveken át naponta kéjesen végiggusztálta a Homár posztjait, és az hitte, hogy vele ez sosem történhet meg. Aztán egy nap benyújtották neki a számlát. Elnézést a borzalmas viccért, de ezúttal szó szerint ez történt, Bede kolléga számláján a Robinson étteremben túl vastagon fogott a cerka. Meg voltak más bajok is, ezekről alant számol be a szerző, aki semmi kivetnivalót nem lát abban, ha turistákat húznak le, node milyen az, ha magyar üt magyart? Homárszüzesség-elvesztés alant.

Vasárnap délben családi ebéden vettem részt a Robinson étteremben. A Robinson étterembe magamtól én ugyan nem tenném be a lábam, de hát hívtak, ilyenkor az engedelmes családtag leszegett fejjel megy, ahova hívja a sors.  És nem feszegeti, hogy milyen étterem az, amely kiválóságát honlapján olyan illusztris vendégek rossz minőségű fényképeivel támasztja alá, mint Thomas Anders, Cicciolina, Larry Hagman és Pataki Attila.

A Robinson étterem nem vendéglátással foglalkozik, hanem turistakopasztással. Ezzel semmi gond nincs, ez teljesen tisztességes üzleti modell, nem véletlenül oly' népszerű a világon sokfelé, magára adó metropoliszban az ilyesminek helye van. A Robinson különösebben nem is aljas, hiszen a trükkjük csak annyi, hogy vacak ételeket adnak nagyon drágán, néha meg egy kicsit ügyeskednek is a számlával, lásd mindjárt.

Ennél sok szemetebb trükk van, nekem személyes kedvencem, amikor a hülye külföldinek eleve olyan étlapot adnak, amin jóval drágábbak az ételek, mint a belföldi vendégén. Ezt a világ sok állami kézben lévő múzeuma is megcsinálja a külföldieknek drágábban árult belépőjegyekkel, hát miért pont a vendéglősöktől sajnálnánk ezt a trükköt.

A Robinson biztosra megy, hiszen egymást érik a bejáratnál az útikönyvet szorongató turisták. Hát honnét tudnák ők, hogy az elég gyenge libamájas rizottóért vagy kétszer annyit kérnek itt, mint bármelyik tisztességes, a minőségre is adó belvárosi étteremben? Hogy ilyen kiszárított hagymás rostélyost ilyen siralmas és ízetlen zöldségkörettel, ilyen szottyadt hagymával nem nevetséges 4500 forintért, hanem ennek nagyjából a harmadáért meg lehet kapni tetszőleges külvárosi vendéglátóhelyen? Nem tudják, mert nem mondja az igénytelen útikönyvük, amelynek szerzői évtizedenként maximum egyszer keresik fel az ajánlott éttermeket - ha egyáltalán.

A Robinsonban úgy gondolkodnak, hogy a turista úgysem visszajáró vendég, úgysem ír vasárnap délután unalmában blogpostot az Index címlapjára, úgysem terjeszti ismerősi körben, hogy hol nem szabad enni Budapesten. Ez természetesen butaság, hiszen a tisztességes vendéglátós akár úgy is gondolkodhatna, hogy ha elégedetté teszi a vendégeit, azok majd éttermének és hazájának jó hírét keltik a világban, és akkor majd neki meg a többi budapesti vendéglőnek több lesz a bevétele.

Butaság, de, ismétlem, megértem. Mindenki úgy foszt ki turistát, ahogy kedve van hozzá. Van, aki százhúszezres számlát hoz ki két pohár sörről, aztán verőlegényekkel kísérteti a kedves vendéget a legközelebbi bankautomatához, és van, aki csak ilyen pitiáner, igénytelen és simlis.

Az viszont megengedhetetlen és igazán felháborító, hogy a Robinsonban a hazai vendéget sem kímélik. Hát hol itt a betyárbecsület? Hol a cinkos összekacsintás a pincér és a magyar vendég közt? Miért üti saját fajtáját is a magyar? Miért a széthúzás?

Talán az lehet a gond, hogy aki rászokik a csalásra és a lustaságra, az képtelen már máshogy viselkedni. Így a pincér, aki negyedórákra ottfelejti a kivégzett tányért a vendégek előtt, az nem tud a magyarokkal sem ennél profibb lenni. Márpedig a Robinsonban annyira oda sem bagóznak az asztalokra, hogy a balra ülő amerikaiaknak fel kellett állniuk és úgy kérniük a számlát, míg a jobbra ülő olaszok elunva a várakozást inkább maguk ballagtak a komódhoz fogpiszkálót szerezni.

Így teljesen természetes, hogy a mi asztalunknak kenyér nem jut. Az viszont már kifejezetten meglepő volt, hogy a főételeket felszolgáló pincér nem volt hajlandó felvenni az italrendelést, hanem egy kollégájára hárította a feladatot. Állítólag léteznek olyan éttermek, ahol ennyi információ egy fejbe is befér. Így viszont nem csoda, hogy a kavarodásban előbb a kolléga késett a megérkezéssel, aztán a két ásványvíz és az egyetlen pohár bor felszolgálása olyan lassan ment csak, hogy addigra már el is fogytak a főételek. Így nem volt mit tenni, a bort visszaküldtük, hiszen kávéhoz annyira már nem esik jól.

A számla aztán tovább kavarta a dolgokat, hiszen a visszaküldött bor természetesen azért szerepelt rajta. Felvetettük, hogy esetleg mégis törölhetnék onnan, sőt, tekintettel a minősíthetetlen felszolgálásra, talán lehetnének olyan úriemberek, hogy egy ilyen csúnya becsapási kísérlet után az automatikusan járó tíz százalékos szervízdíjtól is eltekinthetnének. Első javaslatunk megértő fülekre talált (biztos összekeveredett valami a nagy rohanásban, védekezett a fizetőpincér, aminél valami kreatívabbat is kamuzhatott volna, akkor legalább a fantáziáját értékeltük volna), a másodikat azonban udvariasan, ám határozottan elhárították. Ha nem csak távozás után vesszük észre, hogy a már csak langyosan tálalt, rossz ízű, fél adagként rendelt pappardelle helyett is a teljes fogás árát számolják fel, talán tovább erősködünk.

A Robinson jó eséllyel a legrosszabb ár/érték arányt nyújtja valamennyi budapesti étterem közül. A ferihegyi reptér büféi még pályázhatnak a díjra, és ahogy hallom, a Robinsonnal gyakorlatilag szemben található Gundel is erős játékos, de mivel arra végképp nem vagyok kíváncsi, ennek tesztelését másra bíznám.

Ha csak rossz és drága lenne a Robinson, akkor talán megértőbb lennék. Vagy ha csak becsapnának a magas árak mellé, hiszen nem olyan rózsás a budapesti gasztronómiai helyzet, hogy egy jó ebédért ne lehetne megbocsátani sok aljasságot. Vagy csapjanak be és legyen olcsó. Esetleg csapjanak be, de nyomott árak mellett, hiszen kétszáz forintot csak jobb szívvel néz el az ember, mint egy 3500 forintos szervízdíjat. Na de hogy rossz, drága és becsapnak, az már tényleg túlzás. Ráadásul még a saját népüket is!

Budapesten legalább száz jobb étterem van, mint ez a szerencsétlen Robinson. Látogassák ezeket, és ne felejtsék el külföldi ismerőseik figyelmét is ilyen irányba terelni.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miigeii 2009.09.28. 09:12:05

Azt hittem, lesz benne valami érdekes.
Vagy égbekiáltó mocskosság.
Persze egy sumák banda, de ekkora körítést egy ekkora semminek... ne már.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.28. 09:19:07

Aki képtelen öt sornál többet elolvasni és értelmezni, az miért kommentel?

varanus.blog.hu/2009/09/28/a_meret_a_lenyeg_20

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.28. 09:29:16

Jó, akkor nem tolok majd semmit a Robinzonba'. Tiszta mázli, hogy eddig nem is tudtam a létezéséről. Nyilván nem vagyok célközönség a vizeszsemlés párizsisszendvicsemmel.
De legalább mostmár majd mondhatom a sznob barátaimnak (hátha szert teszek ilyenekre) hogy a Robinzonba ne mennyünk, mert az szar. A Móriczon viszont tudok egy isteni gyrosost.

Bozdurgán 2009.09.28. 09:31:08

@úriparaszt:

gondolom nem az a probléma hogy több mint 5 sor hanem az hogy 5 sornyi mondanivalót 100 sorban mond el, ami fasza ha leütésre fizetik, de nem fasza , ha egy informatív fogyasztóvédelmi blogban teszi.
Nem jó író, és nem jó az írás sem.

Egyéves Önkéntes 2009.09.28. 09:35:02

Már azt sem értem meg, hogy a jobbotokon lévő amerikai és a balotokon ülő olasz miért nem olvas el pár idevonatkozó honlapot, mielőtt nekivág külföldnek, hogy ne érje efféle meglepetés.
De hogy Bede sztrovacsek is helybe megy a pofonért az már tényleg sok.
Vagy azt hitted, a te kedvedért aznap rendesek lesznek?

Egyéves Önkéntes 2009.09.28. 09:41:29

Én is a Robinson miatt vesztettem el.

Üdv, Péntek

leon, a proli 2009.09.28. 09:44:20

szerintem Bede megrángatja majd a New York - Tel Aviv tengely szálait és tönkreteszi a BUDAPESTI Robinson éttermet örökre!

Balfake 2009.09.28. 09:44:45

Ki kéne írni a blogra, hogy csak funkcionális analfabétáknak, rögtön nem lenne ennyi hőbörgés.

Ó ez csak a Tomi 2009.09.28. 09:46:49

Látom ma reklámozzuk bede áront nap van.

Egyéves Önkéntes 2009.09.28. 09:51:03

@Ó ez csak a Tomi: pedig kézen foghatta volna Tóta W-t és elmehettek volna az Aldiba! :D

Tesveer 2009.09.28. 09:52:35

Azért az is jókora barom, aki szerint az ilyen posztokat nem érdemes megírni, mert "mindenhol" ez van. Egyrészt nincs mindenhol így, sok normális étterem van Budapesten. Másrészt pont így lehet kiszűrni a szarokat, és elérni hogy javuljon a színvonal.
Az más kérdés, hogy ez a történet a Homáros ingerküszöböt nem igazán éri el, inkább egy étterem blogban lenne a helye.

2009.09.28. 09:53:00

@Matula: ó ez milyen tömören megfogalmazott szép lírai kép volt...már már költészet :)

murunga 2009.09.28. 09:55:23

ha meghívott vendég volt, mit hisztizik? meg volt a free lunch yitzhak nem???

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.09.28. 09:56:09

Igazán feltalálhatná már némelyik étterem a belépőt! Annyit szedne, amennyivel be akar csapni per kopf egy társaságot. Magyar úgyis hozzá van szokva, szinte igényeljük, tehát biztos ez is bejönne.

nácivadász tűsarkúban 2009.09.28. 09:56:41

volt már ennél hosszabb poszt is, levelekkel tűzdelve miegymás, ne zen sírjatok. Ennyit azért el lehet olvasni.

Tesveer 2009.09.28. 09:57:53

@Bozdurgán: Szerintem jó, lendületes írás, könnyen olvasható. Van hogy az ember egy pár soros posztot tovább olvas, és még akkor sem nagyon érti mit akart mondani a szerzője.
Szóval szerintem rendben volt, de elhiszem hogy vannak akiknek nehézségbe ütközik az elolvasása, az állami oktatás a közhiedelemmel ellentétben már régen sem volt a régi.

2009.09.28. 09:58:52

apropó: posztolót lehet már ?

murunga 2009.09.28. 09:58:57

egy újabb ürügy, hogy írhasson márton a lónli planéta kiadónak burma után!
gottverdammt!

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.09.28. 10:04:05

Egy mondattal bőven el lehetett volna intézni a postot...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.28. 10:06:28

"Az elismert online szertő" muhahahahah" Pont ugyanakkora balfasz, mint bárki más.

Hogy lehet, hogy egy toronyeszű, örökmegmondó, mindent jobban tudó, indexes újságírót leszopatnak? Hogy lehet ez?

murunga 2009.09.28. 10:09:51

szily borfesztivál
bede robinson
jesszuszpepi, mi lesz még - winkler robi a shell kúton???

most ez MENŐ vagy NEM MENŐ??? a választ twitteren, ha szabad kérnem...

akos147 2009.09.28. 10:15:24

nem olvastam, mert túl hosszú, de az benne van, hogy: gyermekeit egyedül, tisztességesen nevelő szülő?

Rosszindulatú Vászka 2009.09.28. 10:20:13

Elég gáz poszt, zavaros, gyenge és uncsi.
Amúgy meg akinek a túristaszopatás normál, ellembe a heji erők alázása meg hirig, az mennyen a picsába. Ja és sztem is gáz, hogy a kávéhoz, meg a visszaküldött borhoz nem kaptak kenyeret. Hogymánehogymá :P

subabubba 2009.09.28. 10:21:22

Nagyon rendben van a poszt, Bede pedig jól ír, persze ez az életben nem derül ki annak aki már a harmadik betűnél elunja magát. 35.000-et fizetett, mivel családi vacsorán volt, és ha a hagymás rostélyos 4500 Ft, akkor ez egy családi vacsorán nagyon simán összejön.

Rosszindulatú Vászka 2009.09.28. 10:22:48

@subabubba: ez a posztból nem derül ki haló!

a_tom 2009.09.28. 10:25:46

Vazze, senkit nem zavar az, hogy a köcsög egyetért azzal hogy másokat átvernek, csak őt vagy a "magyarokat" ne?
Nagyobb szégyen mint a Robinson :(

Rosszindulatú Vászka 2009.09.28. 10:29:18

@a_tom: esetleg olvass vissza egy-két komment :)))

Biyb 2009.09.28. 10:29:35

Évek óta köztudott, hogy a Robinsban a kiszolgálási minősége hagy kivánni valót maga után.

De nagy előnye, hogy tényleg hangulatos környezetben helyezkedik el és ezért is vonzó a turisták számára, persze ezt meg is kell fizetni.

Gondolom a posztoló soha nem volt még felsőbb kategóriás étteremben, mert akkor tisztában lenne azzal a ténnyel, hogy létezik, italos, ételes és fizetőpincér.

Bozdurgán 2009.09.28. 10:33:08

@Tesveer:

igazad van ízlésekről nem igazán érdemes vitatkozmi, van akinek ez tetszik van akinek az.

Kár, hogy ez nem egy irodalmi blog.

Cpt. Flint 2009.09.28. 10:38:40

@a_tom: "senkit nem zavar az, hogy a köcsög egyetért azzal hogy másokat átvernek, csak őt vagy a "magyarokat" ne"

@Rosszindulatú Vászka: "akinek a túristaszopatás normál, ellembe a heji erők alázása meg hirig, az mennyen a picsába."

Annál a résznél tartotok-e már az idegen szavak szótárában, hogy "irónia"?
Biztos véletlenül említette meg az olaszokat meg az amcsikat... meg a többi szövegelés arról, hogy esetleg jó hírünket vinnék a világban, az is csak tiszta genyóságból van ott.

Rosszindulatú Vászka 2009.09.28. 10:44:21

@Cpt. Flint: bocsi, az ánuszrózsánál elakattam. Amúgy meg ne firtassuk az idegenek túristaszopatását, mer ottan is van ám. Nem hungarikum, haló!

vércseharcsa 2009.09.28. 10:45:34

ez az írás simán elmenne a modoros blogba!

egyébként meg három bővített mondat elég lett volna a történetre!

azt már csak szerényen említeném meg, hogy az "ismert online szerző"-nek fingja nincs a magyar rögvalóságról (a cikkből ez derül ki) és ezt még le is írja!

szomorú!

Kiváncsian várom az Index további forradalmi felfedezéseit a mai magyar közélettel, közbiztonsággal és közállapotokkal kapcsolatban.

Cpt. Flint 2009.09.28. 10:51:31

@Rosszindulatú Vászka: ühüm, gondoltam. az amúgy nem idegen szó, akkor te még csak a magyar értelmező szótárnál tartasz.
nomen est omen, azaz a rosszindulat már megvan, most egy kis észt kéne megpróbálni szerezni hozzá...
a post témája a budapesti (Mo.) Robinson volt és nem a new yorki. Most akkor azt kéred számon, hogy miért nem foglalt bele még két húszsoros bekezdést arról, hogy ámerikában és olaszban hogy szopatják a turistát? Amúgy megsúgom, említés szinten benne van: "nem vendéglátással foglalkozik, hanem turistakopasztással. Ezzel semmi gond nincs, ez teljesen tisztességes üzleti modell, nem véletlenül oly' népszerű a világon sokfelé, magára adó metropoliszban az ilyesminek helye van."

M.Islander 2009.09.28. 10:52:57

én megkíméltem volna a családomat ettől az élménytől, még akkor is, ha más fizet - így jár, aki Budapesten nagyzolni indul...
maga az írás elmegy, de a sztárblogger/írói véna tényleg haloványan lüktet.

M.Islander 2009.09.28. 10:54:44

ha röviden jellemeznem kellene az írást, a szerző stílusát és a megénekelt problémát (pl. béna v. nem béna):

BÉNA!!!

"azta" 2009.09.28. 10:55:52

:DDD
az itt kommentelők zöme, gondolom, azon is méltatlankodik, hogy a magyar oktatás már annyira szar, hogy a gyerekek sem írni, sem olvasni nem tanulnak meg! pedig ezek nem is szeretnek olvasni!
:DDDD

(pl:
"Egy mondattal bőven el lehetett volna intézni a postot..."
"ekkora körítést egy ekkora semminek... ne már."
"El lehet olvasni, csak kurva unalmas. Az első felét nyugodtan le lehetett volna hagyni. Látszik, hogy bedét karakterszámra fizetik."
"Ezt a hosszt nem tudom elolvasni.")
ez az ország nem a robinson miatt szomorú hely...

Rosszindulatú Vászka 2009.09.28. 11:00:45

@Cpt. Flint: te el vagy tévedve, én nem kértem számon semmit senem.

spangol 2009.09.28. 11:02:35

@sallersanyi: vehehe-muhaha, zseniális komment :)

cegez 2009.09.28. 11:04:54

A ferihegyi 1-es terminál szendvicsei nevében kikérem a legrosszabb ár/érték arány összehasonlítást. Tényleg kétszer annyi, mint a sarki szendvicsezőben, de isteni frissek és finomak.

Bozdurgán 2009.09.28. 11:05:35

@"azta":

Szerintem az a szomorú hogy ennek az írásnak a szerzőjét "ismert online szerző"-nek titulálhatja bárki.

Cpt. Flint 2009.09.28. 11:06:29

@Rosszindulatú Vászka: "Amúgy meg ne firtassuk az idegenek túristaszopatását, mer ottan is van ám. Nem hungarikum, haló!"
Namost, ha ez nem számonkérés, akkor viszont nyilván azt akarod mondani vele, hogy mi is tök jogosan szopatjuk a turistát, ha ők is. Akkor viszont nem értem, hogy miért írod ezt: "akinek a túristaszopatás normál, ellembe a heji erők alázása meg hirig, az mennyen a picsába."
Már csak egy magyarázat marad: szerinted akkor a helyi erők alázása is "normál".
Hát ez elég sajnos.

Cpt. Flint 2009.09.28. 11:10:04

@Bozdurgán: miért, Tomcat (és tsai) is "ismert online szerző" :o)

fű ligjimmy 2009.09.28. 11:11:20

Nagyon bátor voltál, hogy nem fizetted ki a bort! Ha egy csepp vér lenne a pöcsödben, akkor ott balhéztál volna és nem itt sírnád tele az étert! Szerintem meg kellene ismerkednünk, szeretnék veled üzletet kötni!

"azta" 2009.09.28. 11:14:26

@Bozdurgán:
tehát nem az a szomorú, hogy ír egy (oké! ízlések és pofonok)szerintem élvezetes írást arról, hogy MENNYIRE GÁZ, KELLEMETLEN, SZÉGYENTELJES az amit vendéglátásnak hívnak egyes helyeken?
az nem szomorú, hogy huszonsok évvel ezelőtt még egy gyári betanított munkás is képes volt a sorok között olvasni, ma meg csak annyi jön le egy történetből, hogy "hülye aki írta"?

Cpt. Flint 2009.09.28. 11:24:43

@"azta": bár alapvetően egyetértek veled, azért két dolgot megjegyeznék:
1. az a sorok között olvasásból is lejöhet, hogy "hülye aki írta" (vagy legalábbis rendesen "puhapöcs" értelmiségi)
2. "huszonsok évvel ezelőtt még egy gyári betanított munkás is képes volt a sorok között olvasni": ez azért legfeljebb politikai témákra volt igaz, de talán még ott sem.

basta 2009.09.28. 11:29:34

Ilyen értékeléseket a Qype-ba kéne írni. Sajnos a qype.com magyarul még nem elérhető, de hátha van vmi hasonló oldal.

Belga Proliné 2009.09.28. 11:39:08

A Robinzon egy nagy fos. Egyszer (a tényszerűség kedvéért már több mint egy éve történt ) egy cipőtalpra sütött sztéket küldtem vissza - medium-rare-t kértem - amire az volt a válasz, hogy a médium-rare az a közepes és a jól átsütött között van.
Én csak annyit mondtam, hogy tényekről nem vitatkozom, azokat tessék elolvasni a könyvekben, ha tudják, de a sztéket cseréljék ki.
Nagy duzzogva sikerült, de a kiszolgálás és problémakezelés is botrányos volt. "Éttermi fogyatékos" kategóriában itt is csinos a felhozatal. Ehhez fogható pincérfreakshow-t csak a Csalogány 26-ban láttam, a nyitás utáni évben.

Bozdurgán 2009.09.28. 11:39:32

@Cpt. Flint:
Tomcat és társai saját jogon vívta ki a "ismert online szerző" titulust.
Tett érte.
/irreveláns, hogy jó e amit csinál vagy nem/ de saját erőfeszítésből egy fix tábort alakított ki.
@"azta":
Az írást nem azért nem tartom jónak, mert nem értem,vagy nem értek egyet az alapvető mondandójával, hanem azért mert terjengős , modoros, és noha érződik, az a cél, hogy akkor ez most egy irónikus írás akar lenni, mégsem az, csak egy próbálkozás.Ha ezt egy átlag posztoló teszi 1 perc alatt szétszedi a jónép , mert ílyen stílusban csak a romanaban olvashatunk elbeszélést.

2009.09.28. 11:42:31

Szerintem is jó írás. Bár az éttermet nem ismerem, a gyakorlatot, hogy a szervízdíj mindig jár (független hogy előre kivan-e írva, v. sem) nem tartom jónak. Sok más helyen emiatt már bicska nyílt a zsebemben. Főleg, hogy mondhatni borzalmas kiszolgálás mellett is "ez jár".

RedWing 2009.09.28. 11:44:09

Tény, hogy a Robinson egy nagy kalap ....
Rengeteg olyan étterem van a városban amelyik lényegesen jobb ételeket kínál,lényegesen olcsóbban, lényegesen jobb kiszolgálással!

Viszont a drága posztíró is hagy kívánnivalót maga után!

"azta" 2009.09.28. 11:48:19

@Cpt. Flint:
inkább csak jelezni akartam, hogy anno a szövegértés, a megértés nem annyira volt téma, mint most. közel sem gondolom, hogy a "betanított munkás" szabadidejében klasszikusokat olvasott volna, vagy ilyesmi, de mivel valószínűleg többet olvasott újságot pl., ezért jobban is értette a leírtakat. ma már előbb leteszteled, értenek e egyáltalán...
@Bozdurgán:
erre mondtam azt, hogy elfogadom, ízlések és pofonok különbözőek. nekem spec. ez működött. más írásai meg nem mindig. de itt akkor sem Bede a lényeg, hanem a lenyúlás.

2009.09.28. 11:48:36

Mindenki csak tépi a száját, hogy jobb éttermek vannak a robinzonnál... mondjatok egyet ! talán a péntek ? (TGIF)

Bénító Mussolini 2009.09.28. 11:52:32

Cafe Kör
Cafe Bouchon
Klassz
Alabárdos
Olympia
Csalogány 26
TJ Italia
Arcade Bistro
Stb.

Belga Proliné 2009.09.28. 11:53:24

Azt a szót, hogy TGIF ne mondjuk ki még egyszer. ;)

Cpt. Flint 2009.09.28. 11:54:27

@Bozdurgán:
off:
"Tomcat és társai saját jogon vívta ki a "ismert online szerző" titulust.
Tett érte.
/irreleváns, hogy jó e amit csinál vagy nem/ de saját erőfeszítésből egy fix tábort alakított ki."
Mondjuk azt, hogy valakinek egy - meglehetősen kicsi - fix (olvasó)tábora van (mert valljuk meg őszintén, a legtöbben ugyan hallottak Tomcatról, de olvasni azért ritkán szokták), én ugyanúgy nem nevezném "ismert"-ségnek; már "online szerző"-i szempontból.
Saját jogán amúgy - gondolom - a Bede is tud nagyon hülye lenni (és így akár jelentős ismertséget is szerezni).
De igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy voltaképp bárki mondhatja bárkiről, hogy "ismert online szerző", ettől még nem válik azzá, meg a papsajt se lesz keserű. Meg arra, hogy ennek igazságtartalma vagy helyénvalósága időtől, helytől, egyéb kontextusoktól is függhet.
on:

Cpt. Flint 2009.09.28. 12:08:39

@"azta":
off:
az a helyzet, hogy mikor "anno" írtál, nagyjából tudtad, kinek írsz. ugyanis lapba, könyvbe írtál és kb. behatárolható volt, hogy ki fogja megvenni, olvasni.
ráadásul a visszajelzési lehetőség igen korlátozott volt, így arról se nagyon értesültél, ha nem értettek v. félreértettek.
ez a netnél mind nem így van. szinte behatárolhatatlan a célközönség (vagy ha a célköz. nem is, de a tényleges olvasóköz. igen) és az azonnali, bárki által elérhető anonim reflexió lehetősége is adott.
úgyhogy valszleg ugyanannyian értenek/nem értenek/értenek félre, mint korábban, csak míg az értők többsége mindössze helyeslően bólogat és morog valamit magában, addig a nem- v. félreértők (no meg a fanyalgók, akik ugyan értenek és nagyjából egyet is értenek, de nem tetszel nekik) azonnal írásban vágnak vissza. evvan.
on:

Bozdurgán 2009.09.28. 12:11:46

@Kulics:
@Kulics:

a kérdés az, hogy mit akarsz enni? legalább kb-ra.

Rostélyost, meg steaket én inkább az erre specializálódott helyeken szeretek enni, mert ott általában megvan a tapasztalat.

Van kivétel, de általában a nagyon szem előtt lévő helyek kevésbé jó konyhát visznek, mint azok azok a helyek ahová tényleg a kiszolgálás, és az ételek minősége miatt megy be az ember.

Cpt. Flint 2009.09.28. 12:21:21

@Bozdurgán:
nekem az a tapasztalatom, hogy jó konyhájú helyen a rostélyos meg a hátszín meg a steak is jó. vagy nem tartanak egyáltalán.
rossz konyhánál meg mindent elcsesznek valahogy, mondjuk az lehet, hogy különböző mértékben.
persze én is ismertem "egykajás" helyeket, ahol csak egy konkrét kaját szabadott rendelni, de az aztán nagyon klassz volt (a többi meg ehetetlen). de az ilyenek valahogy mindig el is tűnnek hamar. persze ezek kis csehók voltak, nem Robinson.

Bozdurgán 2009.09.28. 12:30:42

@Cpt. Flint:

steak house-ra gondoltam pl, az ott arról szól.

De igen 4,5 K-ért már elvárhatja az ember hogy a rostélyos űberkirály legyen, vagy ha nem az, akkor ne adjon szervíz díjjat legalabb.

psmith 2009.09.28. 12:31:35

@Bubu80: pesten kívül úgysem létezik semmi.

flea 2009.09.28. 12:32:30

Ez valóban igen lapos lett, Bede úr. A villáminterjúit jobban kedvelem, nem utolsó sorban pörgősségük okán. A homárt hagyja meg Szilynek. :)

megamenn 2009.09.28. 12:34:18

Bede, Bede ! Te szopni jársz ide ! :)

Belga Proliné 2009.09.28. 12:51:55

A Bede rosszfej, de ezzel a poszttal mi a baj? (Azon túl, hogy a Bede írta, persze.)

korrekt orr 2009.09.28. 13:19:48

@sallersanyi: ...és ezzel beállította újságírói mélypontját?
Hát Sándor, köszönöm az interjút.

flea 2009.09.28. 13:23:05

@psmith: nemazabaj, hanem hogy VIDÉKEN (!) nincsenek éttermek... ;o)))

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.28. 13:31:13

Az a szar, hogy mindenki szerint "természetes" a dolog. Rohadtul nem természetes.
Aki szerint ez a világ legtermészetesebb dolga, az mit keres itt, a Homáron?
Ja, magyarokat ne basszunk át, csak külföldieket?
Kényelmes kis lelkiismeret.

Cpt. Flint 2009.09.28. 13:32:01

@Bozdurgán: értettem, csak úgy mondtam. steakhouse-ban nem jártam még, de ettem már jó steakek, hátszínt, rostélyost máshol. persze lehet, hogy csak azt hiszem... :o)

Cpt. Flint 2009.09.28. 13:35:00

@morrisal_: neked is javaslom, hogy keress rá az "irónia" kifejezésre.

Rosszindulatú Vászka 2009.09.28. 13:39:01

@Cpt. Flint: asszem veled ma kár vitatkoznom, hát én kérek elnézést. Talán majd máskor.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.09.28. 13:39:53

A Robinsonnak sosem volt jó híre, de a Gundelt miért kell belekeverni? Konkrétan az egyik legigényesebb konyhával rendelkező étterem hazánkban. Kétségtelen hogy nem a legtöbbünk pénztárcájához van mérve, de az osztályon felüli éttermek már csak ilyenek, csak azért mert drágák, még nem feltétlenül szarok. A Gundel meg nem is szar, sőt kivételesen igényes. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni hogyan lehet összehasonlítani a Robinsonnal - illetve egy lapon említeni...

Bozdurgán 2009.09.28. 13:42:27

@Cpt. Flint:

Egyszer érdemes kipróbálni, a Vámház körúton van egy teljesen rendben lévő.
De nem lesz olcsó, cserébe állat:)

JDG 2009.09.28. 13:45:13

Értelmetlenül hosszú, unalmas és gyenge poszt. Többet nem tudok elmondani. Kérem kaccsojjaki!

Rosszindulatú Vászka 2009.09.28. 13:47:47

Lehet, hogy a poszt alapozás a holnapi brassói+húsleves kombó reklámjához. Mit lehet tudni...

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.28. 14:18:28

Most akkor az összes indexen is nagysikerű főbuzit idecibáljátok legalább egy poszt erejéig?

Tóta W, Bede M. Ki a következő?

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.28. 14:20:08

A posztra meg annyit, hogy legalább BM volt olyan szemfüles, hogy ezt megosztotta velünk. Itt is.

Bozdurgán 2009.09.28. 15:05:44

@Itschykhatschy:

Miklósi Gábor-ra szavazok,a Boldog Ügyfél rovatba és a pozitív tapasztalataira a Hétesi Tesco-ban:)

flea 2009.09.28. 17:11:58

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: az már volt, hogy az anyanyelv nem az egyes akadémikusokat meghazudtolóan vaskalapos nyelvvédők és egyéb nácik hitbizománya, hanem ha valakié, akkor azoké, akik használják?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.09.28. 17:17:28

@flea:
Nem kell nyelvvédő akadémikusnak lenni ahhoz, hogy hülyeségeket ne írogassunk. Mert ha azoké lesz az anyanyelv, akik tudhassák, hogyan kell azt használni, régen rossz.

További magyar hang 2009.09.28. 17:18:38

@leon, a proli:

Mennyire szegényes fantizára utal már, hogy az én avatar-omat használod!
Persze részemről nem copyright-os a C64 emulatorral az 1984-es Bruce Lee c. játékból ki-screenshotolt kép, amit már 5 éve használok IM és különféle fórumokon, de azért ezzel a húzással erősen leminősíted magad.

leon, a proli 2009.09.28. 17:25:17

TMH, én 24 nappal hamarabb regisztráltam, úgyhogy kénytelen leszel a fekete nindzsára vagy a zöld szörnyikére változtatnod a vatárodat :DDD

leon, a proli 2009.09.28. 17:26:21

persze azt is elfogadom, ha a blog.hu-n a te bruce lee-d balra néz, az enyém jobbra

flea 2009.09.28. 17:28:40

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: egyrészt úgy "kell" használni az anyanyelvet, ahogy használják. Én is utálom a suksükölést, de egyes helyeken pont olyan magától értetődő, mint máshol az ö-zés.

Másrészt meg ne vegyünk már ezzel egy kalap alá egy nüansznyi különbséget, amit rajtad kívül senki nem vesz észre és senkit nem is zavar. És főleg ne nevezzük hülyeségnek, mert fennáll a veszélye, hogy a saját mondandónkat sikerül minősíteni. ;)

Harmadrészt és legfőképpen, az anyanyelv már az "övék", ha tetszik, ha nem.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.09.28. 17:40:55

@flea:
A "sima" posztokban lévő hibákra legtöbbször már nem szoktam mondani semmit. De az zavar, mikor valaki, aki azzal foglalkozik, hogy ír valahova valamit (könyvet, nagy olvasottságú blogot, ilyesmi) és nem képes átolvasni azt, amit leírt. Az index teljes szerkesztősége képtelen arra, hogy egy hibátlan posztot kitegyen. És aztán ezt százak, ezrek olvassák.
Eredetileg csak azt akartam válaszolni, hogy:
ok.

További magyar hang 2009.09.28. 18:02:38

@leon, a proli:

Belinkelem neked vektorosan, (mert megrajzoltam annó, hogy minőségromlás nélkül tudjam generálni a különböző fórumokhoz) így könnyebben tudod majd tükrözni/forgatni a tiédet! :)

chase.liveforspeed.hu/bruce_vector.zip

sallersanyi 2009.09.28. 21:22:31

@korrekt orr: köszönöm, de észrevettem én is. Sajnos már nem tudtam kijavítani.

lacas65 2009.09.28. 23:52:12

Nyáron izgalmas a robinson étterem amikor bepunnyad a tó vize, és a part és az étterem között beáll a dzsuva. Bazz kegyetlen büdös. Isten ments hogy kitakarítsák. A kaja pedig zs kategóriás, a kategóriás árakkal. Velük kapcsolatban már az is izgalmas hogy anno hogy sikerült engedélyt szerezni a helyszínre. Nem kis csók kellett. Persze ezek az u.n. top kategóriás éttermek nem is nekünk üzemelnek, hanem a turistáknak, akik nagy valószínűséggel soha többet még a városba sem jönnek.

ge-za (törölt) 2009.09.29. 06:26:47

ezt lehetetlen végigolvasni

Látványpékség 2009.09.29. 07:34:47

Sajnáljuk le Bede Mártont.
Amúgy ki a faszom ez a Bede Márton? Tudnom kéne? Nem szarom-e le?

Tehetetlen Dodó 2009.09.29. 12:17:22

Úgy látszik, semmi sem változott tíz év alatt. Egyszer tévedtem be egy osztrák kollégámmal ebbe az intézménybe egy desszertre, örök emlék maradt. Ott eetük a világ legkisebb, legdrágább és legrosszabb palacsintáját. Abszolút Guinness-rekord.
Soha többé.

Hoppázó Beléndek 2009.09.29. 15:22:54

le akartam írni,h
1. szar poszt
2. baromságról
de annyian bántják a bedét már, hogy asszem felesleges.
de a kurva sem nyavajog, ha basszák - te se tedd, márton!
azt viszont ne vitassuk el,h márton csinálta a legjobb blog.hu-s blogot ever (kk) a velvetes csajjal. az tényleg pompás olvasmány.
mindazonáltal ez a tv2-rtlklubos saját celebeinket toljuk mindenhol, na ez kurvára nem kéne az indexre.

Passzivista 2009.09.30. 14:29:20

Bede Márton elgondolkodhatna azon, hogy miert kivanja turista embertarsainak, hogy atbasszak! Amig ekkora kocsog, jarjon sokat a Robinsonba!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.11.09. 10:42:29

A Matula Magazin étteremkritikái voltak minden idők legjobb ilyen irányú írásai.

ivrilider 2010.08.17. 20:11:35

szerintem pont az a jó ebben az írásban, amit többen kritizáltak: hogy mindig sokat ad a körülmények leírására is, amikor egy témát boncolgat - ettől világosodik meg, hogy miért is van jelentősége az adott egyedi esetnek.
süti beállítások módosítása