Tékozló Homár

Gyermekkorúakkal trágárkodtak a Miklós utcai CBA-ban

2009.11.17. 00:02 | szily | 539 komment

Magyarországon korán felnőttszámba veszik az embert, olyan szempontból főleg, hogy már egy gyerekkel is éppen olyan parasztok a boltban, mint egy kifejlett Naiv Ügyféllel. A Homárnak persze kevesebb gyerek írja meg az élményeit, mint szavazókorú, ezért külön üdvözöljük a 14 éves Istvánt, aki vette a fáradságot, és egy amúgy, sajnos, hétköznapinak számító kis megaláztatás után levelet fogalmazott a CBA-nak, amit nekünk is elküldött. István egy pizzaszeletet vett egy budapesti CBA-ban, és mivel nem eszik húst, rákérdezett, hogy az étel tartalmaz-e húst. A normális kérdés annyi felbosszantotta az üzlet személyi állományát, hogy a történet innentől dickensi fordulatot vett, olyan tételmondatokkal, mint „az apád faszát van ebben hús” és „a gyerekek lopnak”. A sztori szomorú, de az legalább örömteli benne, hogy léteznek olyan tökös fogyasztók már a gimisek között is, akik hajlandóak a sarkukra állni, ha hülyének nézik őket.

Tisztelt CBA!

A mai nap jártam a Miklós utca 8. szám alatt található üzletükben, ahol vásároltam többek között egy Fornetti Görög Pizzaszeletet. Mielőtt megvásároltam volna a terméket, megkérdeztem a pékáruknál található hölgyet (Zsófit), hogy az általam megvásárolni kívánt termék tartalmaz-e húst. Azt állította a hölgy – nagyban kacsingatva a mellettünk álló biztonsági őrre - hogy nem tartalmaz húst. Fel sem merült bennem, hogy szándékosan átvertek volna, ezért amint a bolt előtt konstatáltam, hogy a termék tartalmaz húst, azonnal visszavittem. Itt, volt szerencsém beszélni a boltvezető-helyettes hölggyel és további dolgozókkal.  Három dolgozó azt állította, hogy a barna darabkák a pizzán Oliva bogyók, kettő azt állította, hogy odasült sajt (különböző megjegyzeséket fűztek hozzá, mint például, hogy még sosem pirítottam sajtot, és, hogy nagy valószínűséggel még sosem főztem otthon), a hentes pedig azt állította, hogy szója fasírt található a pizzán.

Emiatt ismételten reklamáltam a boltvezető hölgynél, aki azt javasolta (ellentmondást nem tűrő, indokolatlanul agresszív, engem semmibe se vévő hangnemben), hogy hívjam fel a gyártót, vagyis a Fornetti-t. Több telefon után, sikerült elérni az egyik munkatársukat, aki utánanézett. Pár percnyi várakozás után, az ügyintézőhölgy megmondta, hogy az áru tartalmaz húst.

Ezek után felkerestem az egyik dolgozót, és megosztottam vele a Fornetti álláspontját. Erre, az illető különböző modortalan, trágár kifejezésekkel illetett (például: „az apád faszát van ebben hús”). Ettől felháborodva megosztottam az esetet az üzletvezető helyettes hölggyel. Ő, úgy reagált erre, hogy azonnal menjünk ki az üzletéből. Ekkor ránk hívta a biztonsági őr, aki kiküldött minket (szintén agresszív, lenéző hangnemben). Mi mondtuk neki, hogy jogunk van panaszt tenni, és mi nem megyünk ki. Ekkor elkezdett különböző dolgokba belekötni, mint például, hogy négyünknél miért csak egy kosár van, illetve, hogy miért nem csak egyedül intézem ezt az ügyet. Mikor mi válaszoltunk a kérdéseire, kioktató hangnemben tudatta velünk, hogy mi még csak gyerekek vagyunk, és, hogy nekünk kötelességünk – bármilyen esetben – az idősebbre hallgatni. (Ebből kiderül, hogy mi az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulói vagyunk, mind a négyen 14 évesek).

Erre mi kértük a főnököt, aki meg is érkezett. A hölgy tudtunkra adta, hogy: „a gyerekek lopnak”. Nagy szerencsénkre, a boltban volt egyik tanárunk, akit odahívtunk, segítsen akaratunk érvényesítésében. Neki elmondta, hogy minden gyerek az iskolánkból illetlen hangnemben beszél a munkatársaival, és, hogy kötelességünk lenne az idősebbel tisztelet teli hangon beszélni. Tanárnőnk állította, hogy mi, véleménye szerint, teljes mértékben tiszteletteljesen viselkedtünk.

Rá kellett jönnünk, hogy itt már csak a panaszkönyvvel érhetünk el bármit. Tudattuk az üzletvezető-hölggyel, hogy kérnénk a vásárlók könyvét, jogunk van bele írni. A hölgy azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy neki kötelessége kiadni, de nekünk meg kötelességünk illedelmesen beszélni Vele, és a munkatársaival. Hatodik kérésünkre adta oda a könyvet, amibe mi leírtuk az esetet.

Összegzésként annyit szeretnék írni, hogy kérném, vizsgálják ki az esetet, és vegyék a gyermekeket is emberszámba az üzleteikben. A levelemet továbbítom fogyasztóvédelmi blogokra, és hozzáférhetővé teszem az iskolámban. Tovább mindenkit intek az Önök üzletében történő vásárlástól.

Várom válaszukat,

István

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:00:50

@tenkes kapitánya: És szerinted Mo nyugaton van? :D Remélem tisztában vagy vele, h nem és itt téged semmi nem véd meg, a törvény meg egyenesen ellen készült LOLLER

tenkes kapitánya 2009.11.17. 20:02:35

@Xanaxx: Jó éjszakát! Kiváncsi vagyok a fejleményekre énis.Kellemes napot!

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:02:42

@tenkes kapitánya: Bocs, h állandóan beleugatok a mondandódba, csak már kissé idegesítesz (bocs :), nézd el nekem. Szóval egy CBA-s betanított munkás mióta kereskedő.

Kikérem magamnak, a 3 diplomás, 5 nyelven beszélő kereskedő haverom nevében :D

Jagger95 2009.11.17. 20:05:28

"am meg egy normális ((nyugat)) EURÓPAI országban nem"
Szerintem mindenki tisztában van h hol van nyugat... (és hol MO...)

tenkes kapitánya 2009.11.17. 20:05:57

@HattoriHanzo: Sajnos nem:(tudom és pont azért irtam mert itt sok hozzászóló takarózott a fizuval és hasonlóvalerre irtam korábbanis,hogy itt mindenkinek magfyar fizuja van akár eladó akár vevő.Az meg iritál amikor bármely szaki azzal jön hogy amott jobban megvan fizetve az ő munkája,csak azt felejti el ,hogy akit megszivat az sincs megfizetve.

Jagger95 2009.11.17. 20:06:45

de lehet h nem mindenki :):)

tenkes kapitánya 2009.11.17. 20:09:26

azért tudok olyan hálózatot mondani ahol a betanitott munkást is kioktatja a főnöke hogyan kell viszonyulni a vevőhöz!És a lényeg ,hogy megis követelik tőle!Na ez a nemmindeggy!

kkkj (törölt) 2009.11.17. 20:09:31

@HattoriHanzo: visszamentem venni egy 100 forintos terméket, akkor ötezressel :) melőtt elővettem vna a pénztárcábol a pénzemet megkérdezte, hogy visszahoztad nekem az aprokat? mondtam nem erre elkezdett pofákat vágni :D

kiazelmeháborodott 2009.11.17. 20:10:25

ennek a sok köcsög pestinek úgylátom tényleg nincsen semmi dolga

jajjjj van benne hús,mert azt nem lovcsizom

böáff

z@lán 2009.11.17. 20:13:39

@kiazelmeháborodott: bazd meg meg fullad tőle ! ! ! ennyire sötét vagy ?
meg azt se tudod h hol játszódik a sztori ? ? ?

úúúú

ati27 2009.11.17. 20:14:57

Xanaxx.. Nem akarlak bántani.. Mi az hogy visszamen, és az értelmetlen? Hát pont ez az! "oké bunkók voltak.." Erre nincs mentség... "249 Ft.." Tudod senkinek sem a legyek hordják össze... Nem csak az a nagybetűs VEVŐ aki több 10 ezer forintot hagy a boltban... "ha neki 250 forint sok, akkor ne zabáljon fornettiben" Mert? Rögtön 1kg kell vennem minimum ezer forintér? Erre már csak azt tudom mondani, te sem vagy abban a 4-5 emberben aki ért hozzá..

Wazz:és az hogy a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el.. Az még a komeinizmusból ittmaradt baromság.. Fogd már fell végre, hogy a csávót direkt baszták át.. Téjékoztatást kért, és átbaszták.. Akkor pedig jogos a reklamáció.. Ez nem az üvegtigris jelenet fogd már fel.. Ennyire nehéz? És te a kereskedelemben dolgozol, ha én lennék a főnököd, már holnap repülnél.. Amúgy öröm hazamenni évente egyszer kétszer.. Annyi bunkóságot tapasztalok, hogy hihetetlen.. Persze néha az ellenkezőjét is.. Pl nyáron borotvát akartam venni, bementem egy pennybe körülnézni, hát, hogy ott milyen szopatás volt.. Megérne egy posztot. Utána átmentem egy kis illatszer boltba, a csajjal kipakoltattam 4 féle borotvát, és mondtam meséljen róluk.. Melyik milyen satöbbi.. NAgyon kézséges volt, tájékozatott mindeféléről.. MAjd egy kicsit elbeszélgettünk. Persze, addig kiszolgálta a többi vevőt, és amikor volt ideje odajött és válaszolt a kérdéseimre. Természetesen ott vásároltam, és ezután már azon sem kaptam fel a vizet, hogy a másik boltban 100 Ft-al olcsobb volt ugyanaz..

Jagger95 2009.11.17. 20:18:06

ati27-nek igaza van mert tényleg átbaszták és nem eltévesztették... de az h "nagyban kacsingatott a bizt." örre ez mindenkinél kimarad????

gójgómitic 2009.11.17. 20:18:51

@kiazelmeháborodott: "ennek a sok köcsög pestinek úgylátom tényleg nincsen semmi dolga

jajjjj van benne hús,mert azt nem lovcsizom

böáff"

Na erről beszéltem.

z@lán 2009.11.17. 20:20:26

@gójgómitic: jah...
ez egy vicc...
feladom :p

kkkj (törölt) 2009.11.17. 20:22:57

Nemis azzal van a baj h átbaszták, hanem a hangnemmel ahogy beszéltek vele, mert ezt egy bolti alkalmazott nem engedheti meg magának azért mert a gyerek reklamált mert tudatosan átverték. De persze nyilván köcsög kis tizenéves, csak ők lehetnek a bunkók és őnekik nincsenek jogaik, ugye? Úristen.

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:23:40

@kiazelmeháborodott: hallod, te milyen nyelven beszélsz?!

]:Đ

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:28:35

@ati27: Lehet, h itt mindkét fél hibás volt. Nem gondolod?! Amúgy igazad van, csaj azt nem értem, j Xanaxot miért basztatja mindenki, amikor hasonlóan vélekedik és ahhoz képest, hogy egy CBA-ban dolgozik az itt kommentelők legalább 90%-ánál értelmesebben érvel és nem tűnik betanított munkásnak...

Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem

kkkj (törölt) 2009.11.17. 20:30:38

@kiazelmeháborodott: persze ha mi "köcsög pestiek" egyszer, enyhe negativ jelzőként használjuk a vidékit, akkor mi már snob városiak vagyunk :)

z@lán 2009.11.17. 20:32:32

@kkkj: nah ja...
ezért nem is írtam... kellet volna :P

Jagger95 2009.11.17. 20:37:13

@HattoriHanzo: 110%-ban eggyet értek veled csak az a baj h az itt komentelők 90%-ka elképesztően ostoba... és mindig mindenki általánosít ettől már a f... is kivan...

gójgómitic 2009.11.17. 20:38:51

@HattoriHanzo:" Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem"

Az már az ő baja,h fost eszik az otthonról hozott finomság helyet.De ez részlet kérdés,h mi volt az inditó ok.:)
Én annyit tudok-de azt tapasztaltam-,h ha bizonyos ideig nem eszel husit,akkor a tested nem akarja befogadni(ha ideolgiád van mögötte akkor pláne).Még a szagátol is összerándulsz.Én úgy döntöttem,h elég volt.Elkezdtem kivánni.Sose hittem,h igy van mikor mondták,h nagyon sok vega egy idő után elkezdi kivánni,de tényleg.Sok ismerősöm egykori vega is elmondja ezt.De hiába kivánom,nagyon sok mindent képtelen lennék megenni most is,olyat is amit azelőtt csak úgy tűrtem.
Szóval az részlet kérdés,h mi volt az indoka,h ilyet választ.

Jagger95 2009.11.17. 20:41:27

ezt talán Istvántól nem tőlünk kéne megkérdezned...

ati27 2009.11.17. 20:47:04

@HattoriHanzo:

Nem kivánom cseszegetni ok nélkül, de sajnos hülyeségeket ír.. Kérlek értelmezd már a mondatait.. pl újra: "Visszamenni értelmetlen?" Arra hivatkozva, hogy a pénztártól való távozás után... Ez akkor még oké lenne, ha a vevő hülyeséget csinálna.. Vagyis a lófaszt.. Itt pl van olyan hogy öpet köp, ez azt jelenit, hogy veszek vlamit a boltban, és azt 30 napig visszavihetem, és nem kell indokolni hogy miért.. Vagyis megfelelő indok az is, hogy nem tetszett a termék.. Na erre varjál gombot! De folytatom: "oké bunkók voltak.." Erre nincs mentség... "249 Ft-ért balhézni.." Tudod senkinek sem a legyek hordják össze... Nem csak az a nagybetűs VEVŐ aki több 10 ezer forintot hagy a boltban... "ha neki 250 forint sok, akkor ne zabáljon fornettiben" Primitív hozzáállás! Mert? Rögtön 1kg kell vennem minimum ezer forintér? Na ez csak pár példa, ezért.. Még ha valamennyire kiérzem belőle a jószándékot, mert igen (ezért nem is akarom bánatni) akkor is, mert ALAPJAIBAN tévesek a nézetei, indoklása.. Így már oké?

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:49:40

@gójgómitic: Amúgy tiszteletben tartom a vegákat, mert ez az ő életük, de a természetet nem lehet megerőszakolni, az természet utat tör magának, ha kell erővel. Mi mindenevőknek lettünk teremtve, és aként is fogunk elpusztulni. A szervezetünk erre rendezkedett be, a fogazatunk, az emésztésünk, hús nélkül megbetegszünk. Ez egy olyan tény, aminek az ellenkezőjét senkinek sem sikerült bebizonyítania. Csak a húsban van kreatin, olyan aminósavak, amik pótolhatatlanok, még a legújabb és legborzalmasabb szójafasírt sem ugyan az.

Persze nem mindengy, hogy mikor és mit. Én pl a sertést nem bírom megenni, mert számmra büdös és túl zsíros.

Nekem is vannak vega-barátaim, és van rálátásom a témára. Nem, senki nem allergiás rá. Vizsont azt látom, h a középkorú vega-haverjaim bőre szürke, szemük beesett, és mindannyian szinte kórosan soványak. És ismerek 70 éves vegát is. Épp a múlt héten panaszkodott nekem, hogy beteg, az orvos azt mondta, mert nem evett egész életében húst, meg tejterméket. Nagyon beteg. És "szegény" most kezdett el muszályból húst fogyasztani. Szóval ne dőljetek be ennek a vega-őrületnek. Sok salátát/gyümölcsöt meg tengeri cuccot kell enni. És nem lesz gond, a potenciával sem :D

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:52:24

@ati27: Ezt most miért nekem címezted?

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:53:53

@Jagger95: nekem is kivolt a faszom, le is léptem az országból :D

Jagger95 2009.11.17. 20:54:02

@HattoriHanzo:
H mondhatod h nincs alergia??? Akk csak puszta véletlen h ha húst eszik akk elkezdokádni, megduzzad a nyaka... STB

ati27 2009.11.17. 20:54:23

" Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem"

Az eladónak nincs JOGA megkérdőjelezni a vevő döntését! Oksa? Alapaszabály kellene hogy legyen. Tehát ha én vega vagyok, (nem ) És valami műfűből készült fost rendelnék/vennék, ami károsabb mint egy jó adag szaftos steak, akkor sem.. Tanácsot is csak akkor adhat, ha VEVŐ megkérdezi. És ebbe az nem tartozik bele: Nézd itt a hülye kis taknyos vegagyerek, ez tuti abba az AKG suliba jár, namost jól megszopatjuk.. Jelentem az ÁTBASZÁS nem tartozik a korrekt vevőtájékoztatás körébe..

Jagger95 2009.11.17. 20:55:07

@HattoriHanzo: De az elöbbit megértem én is húzok a picsába éretségi után...

Jagger95 2009.11.17. 20:57:11

@ati27: Az elöbbiek szerint most is csak azt tom mondani h miért minket kérdezel és miért nem Istvánt??? uhh

HattoriHanzo 2009.11.17. 20:58:16

@Jagger95: csak bíztatni tudlak ebben kedves barátom. :) Csak egyre figylej nagyon, de arra nagyon: hogy az adott ország nyelvét perfektül tudjad, különben nehéz évek várnak rád :), főleg a mai krízisben.

gójgómitic 2009.11.17. 21:00:29

@HattoriHanzo: Ezzel csak az a baj,h én Pszoriázisban (pikelysömör) szenvedek és ott nem tanácsos a hús evés.És amióta újra eszem (aug),több új kiütés is lett rajtam.Tegnap bevirsliztem és most ,h kint voltam a fürdőszobában észre vettem két újabbat.Nem lehet bizonyítani az összefüggést konkrétan,de a fasz akar kockáztatni,mert előjönni olyan könnyen jönn,de eltünni az nem egyszerű.
Szóval lehet hanyagolom újra.Pedig mondom mostanában rákivántam,régen meg a szagátol is szédültem.

Jagger95 2009.11.17. 21:00:53

Lol eléggé eltért a téma....

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:01:44

@Jagger95: Én személy szerint nem tudtam róla, h van hús allergia. De ha van is legalább 1millószor annyi divat-vega, meg divat-jogvédő van, érted?! Szóval a beteg emberektől elnézést, de sztem belőlük csak elvétve van. A srác pl nem tért ki h miért vega, de gyanítom, nem beteg, mert simán megvett egy fast fos food pizzát, amiknek a 90%-ban van hús - persze nyomokban :DDD. Ha valaki beteg qrvára megvannak a boltjai :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:02:48

@gójgómitic: Öregem, csak jobbulást tudok kívánni.

ati27 2009.11.17. 21:03:54

Hattori, hát azért, mert te kérdezted mi a bajom vele.. Mármint Xanaxxal. csak a nézeteivel, és nem magával a személlyel..Amint látom ő még a jóindulatú emberek közé tartozik.. De hibásak az "alkalmazott" nézetei! Mint írva vagyon: "a pokolba vezető út is lehet jószándékkal kikövezve" A Vega dologról.. Nem vagyok vega, hülyeségnek tartom, de aki az azt nem tartom annak.. Az ő dolga. Nekem elég annyi bizonyíték, hogy az ember fogazata alapján mindenevő. De nem fogok leállni vitatkozni egy Vegával.. Az ő élete, az ő választása.. Nem akarom megyőzni, hanem elfogadom.. Persze "suttyó" koromban volt egy vega haverom, és cseszegettem én is.. De azóta rájöttem, hogy nem volt szép dolog húst csempészni a szendójába, tehát elfogadom, hogy vannak ilyenek, Műsrészt, azóta már nem vega a srác.. :) De ha az lenne akkor sem lenne gond..

Jagger95 2009.11.17. 21:05:58

Nem minden fornetti tartalmaz húst PL a megannyi lekváros, kókuszos STB...
am visz nem vágom h h függ össze a húsmentesnek állított fast food István betegségével...

ati27 2009.11.17. 21:10:20

@HattoriHanzo:
Jelentem.. mit foglalkoztat, hogy valaki "divat vega" ez az ő baja.. Nincs nekem és neked sem közöd hozzá.. Haveromnak pl. köszvényes, na arra sem igazán jó a hús.. Pedig szereti.. Csak amikor nem tartja be a diétát, és emiatt annyira féjnak az izületei, hogy menni sem tud, na az a gáz. A divatvega meg majd kinövi, vagy nem.. Ennyi..

ati27 2009.11.17. 21:12:36

"Én személy szerint nem tudtam róla, h van hús allergia." Erre pedig tipikusan az a válasz, hogy a dolgok nem ismerete nem ment fel az elkövetett "vétek" alól (kicsit "átírva")

Jagger95 2009.11.17. 21:18:25

Nah asszem léptem... hello

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:20:10

@ati27: De te nem a húsallergiásokról beszéltél, hanem köszvényesekről, és divat-vegákról. Nos, utóbbikról írtam én is. Egyébként csak halkan jegyzem meg, mert apám is köszvényes, attól még, h köszvényes ehet húst, csak nem mindegy, h milyet és milyen mennyiségben. Akiket ez az őrület igazán érint: allergiások, meg millióból egy, szóval, ők meg nem vásárolgatnak össze-vissza mindenféle gagyit.

Akinek meg feldagad a nyaka és stb. Az tuti, hogy nagy mennyiségű rákot/homárt stb evett, mert attól mindenkinek feldagad a nyaka, ha szétzabálja magát belőle.

Mértékkel szinte mindenki ehet.

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:21:23

@ati27: Szerintem tájékozott vagyok biokémia ügyben, úgyhogy tőlem vitatkozhatunk :)

ati27 2009.11.17. 21:24:41

Nem akarok vitatkozni, nincs miről.. Nem vagyok vega, De nem itélem el őket.. a divat vegákat sem.. U.i.:Jó a nicked :)

HattoriHanzo 2009.11.17. 21:36:59

@ati27: Nekem sincs semmi bajom velük, csak kiborító, hogy sok olyan embert szerveznek be, akik bedőlnek ennek a baromságnak, mert tájékozatlanok.

TARANTINO FOR PRESIDENTE :)

Trójai 2009.11.17. 21:38:51

@Xanaxx: Te, ha a kollégáid kisakkozzák, hogy melyikőjük vagy közülük, és hogy fasztparaszt, szemét, meg stb jelzőket használtál rájuk, lehet kicsit mérgesek lesznek. :)

Meg a főnököt szidtad főleg. Nem éflted az állásod? :)

Jagger95 2009.11.17. 21:51:44

Hát ilyen munkatársa, főnök mellet én ikább próbálnék szabadulni és naon nem félteném főleg a baltás gyilkos kinézetű bizt. örrel...:)

Trójai 2009.11.17. 21:57:51

@HattoriHanzo: "Mi mindenevőknek lettünk teremtve, és aként is fogunk elpusztulni. A szervezetünk erre rendezkedett be, a fogazatunk, az emésztésünk, hús nélkül megbetegszünk."

Jaj ez olyan butaság, azon túl, h cseppet színpadias volt. :)

Nem muszáj húst enni, a fehérjét máshogyan is be lehet vinni a szervezetbe. Tojás, túró, tej, stb. (persze vannak a vegetarianizmusnak olyan ágazatai, amik ezt nem engedik)

De a hüvelyesek, a szója, azokban is van fehérje. A fehérjére persze hogy szükségünk van, ahogy szénhidrátra, zsírra, vitaminra, nyomelemekre, mindenre.

Az biológiai tény, h az ember mindenevő, az is tény, hogy fehérjére szükségünk van, de az is tény, h sok növényben van fehérje. És az is tudományos tény, hogy azok jóval egészségesebbek mint az állati fehérjék.

De ezekről már írtam egy fentebbi kommentebben, de nem kell kikeresned, idemásolom:

Az okoskodó vega -gyalázóknak annyit írnék, h (eszem húst amúgy és sosem voltam vega.) Szóval annyit, h nem lesz semmi baja valakinek, ha nem hússal viszi be a fehérjét a szervezetébe. Van a vegetarianizmusnak is több fajtája, úgymint vegán-, ovo-, lakto-,lakto-ovo-, szemi- vegetarianizmus.

Pedig egy ismerősöm sem vega, csak az általános műveltséghez tartozik ezt tudni, meg illett volna figyleni biosz órán a gimiben. De az interneten sem nagy cucc lecsekkolni. Természetesen aki ecxtrém verziót gyakorol, az nagyon figyel az étekezésére, h biztos h minden fontos dolgot bevigyen a szervezetébe.

Szója, meg a hüvelyes növények is tartalmaznak elég sok fehérjét, többnyire olajos magvakkal is be lehet vinni a megfelelő elemeket a szervezetbe.

Szóval ne gyertek már ilyen félművelt nagy bioszos szöveggel, h "hús az kell, mert a fehérje elengedhetetlen az idegsejtek fejlődéséhez". Nem mondod? PErsze, hogy minden tápanyag kell, széndhidrát és zsír, éppúgy mint fehérje, ahogy vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok is.

Trójai 2009.11.17. 22:02:06

@gójgómitic: @HattoriHanzo: Amúgy visszatérve: honnan tudjátok, hogy milyen gyakran eszi ezt a "fos" kaját a srác?

Lehet most ette először, ezért is nem volt tisztában vele, h mi van benne. :))

Azt meg ne várjuk el tényleg, h anyukája pakoljon neki kaját, mi van ha nem ér rá mert egyedül neveli, vagy akármi más, meg amúgy sem divat már. NA. :)

Amúgy nekem nem anyukám pakolta a szendvicseket, hanem én pakoltam magamnak kissráckoromtól. He he.
Magad uram, a szolgád meg zsebpénzed sincsen. :)

ati27 2009.11.17. 22:13:49

Trojai!

Mégegyszer mondom, nekem semmi bajom a vegákkal.. Felőlem ha csak nyers növényt eszik, akkor is az ő dolga. Csak ne próbáljon meggyőzni, és én sem fogom a jó kis marhapöriről.. Ezzel a Vega témát lezártam.. Fokuszáljunk inkább a "kereskedelmi" aspektusra..

Trójai 2009.11.17. 22:16:11

@ati27: Jaj, jaj, nem!!!
Azt a kommentem csak idemásoltam 13:40 valahányról. Csak nemm tettem idézőjelbe, mert ugye saját magamtól idéztem. :) Azt a kommentet még a vegákat szidó, meg vegákat lebuzizó csőcseléknek írtam.

Csak azért másoltam most megint ide, mert nem volt kedvem mégegyszer leírni a lakto, szemi, meg egyéb vega fajtákat, meg ezeket a hottarihanzonak. :)))

Trójai 2009.11.17. 22:25:47

Amúgy látjátok a képen azt a rondaságot? Sztem a kitenyésztett mutánsa a pizzán lévő eldöntehtetlen oliva-égett sajt-gomba-szója azonosítatlan dolognak.
És épp megtámadja az ártatlan ifjúságot. :))

ati27 2009.11.17. 22:29:54

Dehogyis! Az FREDDY! :)

Trójai 2009.11.17. 22:30:39

@ati27: Tudom, tudom, de nem tetszik az új elméletem? :)

CBF 2009.11.17. 23:11:54

@Rékuc: Most dagad a melled frappáns fruska?

szbszig 2009.11.17. 23:29:33

Azon gondolkodom, hogy az előttem található 499 hsz-ben vajon hányszor írhatták le, hogy a 14 éves már pont nem gyermekkorú. De nem fogom megnézni, az biztos...

HattoriHanzo 2009.11.18. 01:56:29

@Trojai: Az a baj, hogy félművelt vagy, és ez a legrosszabb dolog a világon. Húsra szükség van, olvasgassál egy kicsit még az intereten. És elsősorban német/USA oldalakon. Nem tudsz mindent, csak azt hiszed :S

HattoriHanzo 2009.11.18. 01:58:51

@Trojai: Azt gondolod, h a hüvelyesekben szójába ua azok a hatóanyagok vannak?! Ember, te nagyon el vagy tévedve. A kreatinnál tovább nem is kell mennem (alap szükséglet), máris megbukott az elméleted.

HattoriHanzo 2009.11.18. 02:00:01

@Trojai: zsebpénzem és kajám mindig volt. :)

kaboca36 2009.11.18. 02:12:33

@Trojai: Nehezebb gén kezelni??????

Szerinted mi a f*sztol nö meg a kiskoca 3 hét alatt vagy lesz a napos csirkéböl 2 hét alatt kifejlett mindenféle betegségben szenvedö csirkévé?????

nem tudod mi a különbség a falusi csirke meg a tuskó csirkéje között mi??

www.youtube.com/watch?v=rpbtBgLfl90

www.youtube.com/watch?v=dAmxfG3XDKM

kaboca36 2009.11.18. 02:22:08

ha már igy elkanyarodtam a témátol, még egy botrányos film, ahogy a haszontalan napos kakasokat élve ledarálják, mert nekik csak a tyuk kell a tojása miatt.

Napi 150 ezer kakas!! Az eszükbe sem jutott volna hogy más meg éhezik, vagy legalább felajánlották volna valakinek.

Ez a nagy iparosodás nem vezet jóra.

www.youtube.com/watch?v=JJ--faib7to

kaboca36 2009.11.18. 02:41:42

a malacok sem szerencsésebbek,
sajnos a multik probálják tönkre tenni a magyar parasztokat , hogy csak az ö árujukat vehesd meg. hus evöknek nem ajánlom megnézni.
és ennél vannak sokkal nagyobb telepek ahol napi 150-200 ezer malacot vágnak, szerinted a hülye amerikai mit eszik hamburger gyanánt??
hogy nem hust kap az biztos

www.youtube.com/watch?v=fDiSR0LGry8&feature=channel

hawkeye 2009.11.18. 10:07:17

@Kulics: Hű, vazze, ezt hogy találtad ki???

Na, mindegy, ostoba kreténekre nem érdemes szót vesztegetni, úgyhogy eredj, és csinálj magadnak kistestvért!

Trójai 2009.11.18. 10:38:31

@HattoriHanzo: :DD Kösz a kedves bunkóságod. Amúgy sztem neked kéne még ovlasgatnod a témában. Na de nem a wikipédián. Fehérjékre szükség van, a fehérjét több forrásból beviheted a szervezetedbe, nem csak húsból. A D, és B vitaminokat is.

"zsebpénzem és kajám mindig volt. :)"
Az meg nem neked ment, ha jólemlékszem.

@kaboca36:
Még le sem tudod írni helyesen. :S Jutub! Na az aztán a hiteles, tudományos forrás. :DDD

Ha tanultál volna bioszt, tudnád mi a különbség a növények génállománya és az állatok génállománya között.

Egy állatot is lehet kitenyészteni. (a megfelelő tulajdonságokat hangsúlyozod ki rajta, lásd kutyafajták, vadászkutya, stb)

DE sosem lehet úgy génmanipulálni, mint egy brokkolit, vagy egy burgonyát. A növények keresztezése mindig könnyebben és gyorsabban ment.

Az, h szarral etetik az állatokat most, hormonokkal tömik őket, egyebekkel, az még nem jelenti azt, h génkezelik. :/ (pár évtizede pedig antibiotikumokkal tömték őket, mert attól nagyobbak és erősebbek lettek. Emiatt is van annyi háziállat betegség napjainkban az utóbbi 2 évtizedben, amennyi a legutóbbi kb 600 évben volt)

Ács Ferenc 2009.11.18. 10:45:17

Az egyik budapesti CBA-ban nekem is volt egy ilyen kalandom, amikor a biztonsági őr minden ok nélkül kurva anyázva nekem rontott, úgyhogy maximálisan át tudom érezni a fiatalember esetét. A támadás után az a biztonsági őrnek nevezett állat kirúgódott, úgyhogy javaslom, hogy István se hagyja magát, addig harcoljon az igazáért, amíg lehet, és ne érje be egy szimpla bocsánatkéréssel.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2009.11.18. 11:08:07

CBA: magyar üzletlánc, magyar mentalitás, magyar bunkóság, német árszínvonal

efhábé 2009.11.18. 12:53:52

@HattoriHanzo: Én meg napi 4 tonnát, de szigorúan csak a legelőn ténfergő marhákból haraptam. Az tuti friss.

Egyéb dolog nem érdekel Istvánnal kapcsolatban? Jövedelme, cipőmérete, hány évesen kezdett maszturbálni, pontosan milyen betegségei voltak eddig? Ezekhez is annyi közöd van, mint ahhoz, hogy mit és miért eszik...

efhábé 2009.11.18. 13:01:00

@Xanaxx: Csodálja meg üvegen keresztül, 10 cm-ről. Csodás javaslat tényleg, szegény inkább megkérdezte az eladót. Aki szerint nincs rajta hús.
Közelről vizslatva az idióta kollégáid azt mondták, olajbogyó/sült sajt/szójafasírt. Üvegen keresztül nyilván el lehet akkor dönteni, hogy mi az.
Komolyan mondom, agyatlan banda vagytok. Te is, ha képes vagy védeni ezt az eljárást.
MEGKÉRDEZTE, hogy van-e benne hús, azt HAZUDTA neki az agyhalott kolléganőd, hogy nincs benne.
A gyerek elhitte, megvette a cuccot, majd rájött, hogy átbaszták.
Ha még a pénztárnál leellenőrzi fizetés előtt, hogy nem baszták-e át, abból lett volna csak igazi botrány. Fizetés előtt harapdálja a pizzát, aztán még kifizetni sem akarja, mert átverték.

Ebben az esetben nem áll meg a pénztártól való távozás után reklamáció nincs szövege, ugyanis nem a fizetéssel, összeggel kapcsolatos reklamációja volt. Ha te bemész a boltba, kérsz egy DVD-felvevőt, adnak egyet, amiről otthon derül ki, hogy csak lejátszó, akkor nem viheted vissza a logikád szerint, hiszen pénztártól való távozás után ugyebár.
Szánalmas hozzáállás.

efhábé 2009.11.18. 13:11:44

@Xanaxx: És ha 10 szeletet kért volna 2500-ért? Akkor jogos lenne a reklamáció? Ugye nem kell végigjátszani azt, amit Ábrahám nyomott Istennel Szodoma ügyében...
Ha egy 25 forintos cuccot vesz meg azért, mert az eladó unalmában átbassza, az is pont annyira undorító, mint a 250 forintos, 2500 forintos, 250ezer forintos átbaszás.

efhábé 2009.11.18. 13:22:55

@Xanaxx: Ez nyilvánvalóan megint hazugság. A panaszkönyvön nincs feltüntetve, hogy csak 18 éven felüliek írhatnak bele, továbbá az üzlet nem csak 18 éven felülieket szolgál ki.

efhábé 2009.11.18. 13:26:18

@Hozzászólás ©: Miért, mi volt olyan rémisztő abban a listában? Mindenben ezek vannak benne, mindenben ezt eszed, ha csak nem otthon sütöd a cuccost.

efhábé 2009.11.18. 13:27:53

@Xanaxx: Szerintem ideje lenne megismerkedned a kereskedelmet szabályozó jogszabályokkal, mert rohadtul nem vagy velük tisztában, ami csak azért baj, mert ezzel foglalkozol.

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:32:24

@Trojai: Te tényleg ennyire sötét vagy, vagy csak úgy csinálsz?! LOL. Senki nem mondta, hogy csak hússal lehet bevinni fehérjéket, de vannak olyan fehérék és hatóanyagok, amiket csak hússal lehet. Te ne olvasgasd a wikipédiát, nehogy agyrákot diagnosztizálj magadnál, amikor csak szimplán fej a fejed. Még mindig nem látom azt, hogy igazoltad volna a fröcsögésedet, aminek eddig sem volt sok alapja.

Peace :D

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:33:57

@Trojai: Remélem érzel magadban annyit, hogy egy orvossal is megvitasd a biokémiai ismereteidet: miszerint a hús összetevőit teljességgel más úton is be lehet vinni a szervezetbe. Ne nevettesd ki magadat.

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:36:52

@efhábé: Miért gondolod, h érdekel István, miből szűrted le ezt az "emelkedett" megállapítást. De ha csak egy kicsit is tudnál látni a sokorok mögött, és nem csak néznél ki a fejedből látnád, hogy alapjába véve elítéltem a szituációt, az eladókat, és igen, a srácot is, mert nem tudta mikor, kivel és hogyan kell vitázni. Szóval egy kicsit gondolkodjál mielőtt kóstolgatsz. :)

Amúgy peace

HattoriHanzo 2009.11.18. 17:39:48

@efhábé: "Szóval még egyszer megkérdem, vega miért eszik kérdéses összetételű fast fos food kaját, és az anyja miért nem csomagol neki. Nekem anyám minden nap csomagolt, pedig én minden nap 2 tonna húst ettem"

Ettől borultál ki?! :D És neked mi a fasz közöd van ahhoz, hogy mit gondolok, tükröt tartva eléd!? :)

PETI0104 2009.11.18. 17:54:07

Én is az AKG-ba járok, és mindennapos vásárlója vagyok a CBA-nak. A srácot ismerem, szerintem gond nélkül ír egy ilyen levelet, nem is értem hogy jut valakinek eszébe hogy majd ÍRAT egy levelet a szüleivel efféle célokra. Sok gyökér jár az iskolába ez tény, de rengeteg értelmes gyerek is, és azért mert valaki baromságokat hall egy iskoláról nem kell általánosítani, ráadásul még ha valami vicces kedvű egyén lopott is a CBA-ból, akkor is a fent említett esetnek ehhez semmi köze. A gyereknak pedig joga van tudni hogy mit vesz főleg mivel az csomagolatlan állapotban kapható, ezért a vásárlót csak az eladó tudja informálni. Egyébként egészségügyi okokból nem ehet húst. A sok okos ember pedig menjen el Afrikába ha kedve tartja, de ha valaki nem akar húst enni, vgay akar de nem ehet, akkor az nem ártana tiszteletben tartani, és nem pedig olyan jelzőkkel illetni mint "nyámnyila", még ha egyébként az is lenne.

Trójai 2009.11.18. 18:17:38

@HattoriHanzo: Hát te tényleg idióta barom vagy. Már bocs. Befejeztem veled.

Peace

tenkes kapitánya 2009.11.18. 18:23:24

@HattoriHanzo: Jelen posztban nem a családi háttér miatt vannak az érvelések pró és kontra,hanem arról átbaszta e az eladó a fiut vagy nem.
Annak semmi köze sztem a dologhoz,hogy az anyja miért nem csomagolt neki tizórait.Ezen az alapon mondhatunk olyat is arra akit átvág a hentes bezzeg én magam hizlalom a disznóm és abból eszek te miért nem.Jelentése a dolognak ugyanaz lenne.És felmentve a hentes aki büdös hust adott neked.Jólesne ha igy vélekednének rólad?

Nagy Krisztina l Vérnyúl · http://www.palyamarketing.hu 2009.11.18. 19:39:20

@Pecséttörő:
:) Egy boltba járunk? :)
- A húspultos néninek 5 percbe telik felpislantani a pultról, hogy végre elrebeghesd, mit szeretnél.
- A "20 dekát kértem, nem 40-et"-re válasz: így sikerült! Majd várja, hogy elvegyem...
- Szerintem óránként felmosnak, hogy rosszul érezhesd magad.
- A "bótosnénik" többnyire az üzlet előtt dohányoznak, lehetőség szerint baránőkkel karöltve az ajtó előtt, hogy nem tudj bemenni.
- Hetenként emelik az árakat 10-20-30 forinttal.
- Az egyik kasszás néninek szokása mindenkivel hosszasan elcsevegni, miközben 10-en állnak még sorban. (Persze csak egy kassza van nyitva.)
- Keresztbeteszik a békát, kocsit a sorok közt és nem értik, hogy miért tai-csi-zol az üzlet közepén... :)
- Meg ilyenek...

HattoriHanzo 2009.11.18. 21:39:59

baszky, nem hiszem el, h a magyarok ennyire fafejűek, csak így tovább, az országnak annyi :D

HattoriHanzo 2009.11.18. 21:44:12

Aki egy CBA-ba jár vásrolni megérdemli :D a "jussát"

HattoriHanzo 2009.11.19. 01:30:43

@Trojai: Tudod kisfiam, mindenki magából indul ki LOL

efhábé 2009.11.19. 16:32:52

@HattoriHanzo: Miből szűrtem le? Te magad kérdezgettél róla.
Az, hogy te képtelen vagy felfogni, hogy a srác a boltvezető helyettesével vitatkozott, tehát ezen ügyben a legilletékesebb emberrel, nem a srácról árul el sokat. Jól és jó emberrel próbált vitatkozni. Sorok között, ugyebár.

És nem, nem kóstolgatlak. Simán egy nagyképű fasz vagy én meg ezt megállapítom. Ez nem kóstolgatás.

efhábé 2009.11.19. 16:35:57

@HattoriHanzo: Kiborultam volna?
Pusztán felhívtam a figyelmed arra, hogy a felsoroltakhoz pont annyi közöd van, mint ahhoz, hogy a gyereknek miért nem csomagol kaját az anyja.
Miféle tükörről hadoválsz? Ostobaságot akartál megtudni, olyat, amihez az égvilágon semmi közöd. Én szóltam, te meg itt játszod a primadonnát miatta.
Képtelen vagy felfogni, hogy mi az egész történet lényege, helyette ostobaságokon rugózól és közben meg vagy róla győződve, hogy mekkora májer vagy, zsebreteszel mindenkit itt a topicban. Szánalmas.hu-n járna neked egy örökös mailcím.

tenkes kapitánya 2009.11.19. 17:19:27

@HattoriHanzo: szerinted ha valakit átbasznak a CBA ban az megérdemli?
Szerintem a kereskedelem arról szólna, hogy nebasszuk át a vevőt!Ha megtörténik aklkopr nem kell a vevőre kitalálni dolgokat ,hogy csökkentsük a hibánkat!Tudod nagyvezérünk is megmondta:elkurtuk nemkicsit,nagyon!
Lekellene vonni a konzekvenciát a CBA-nak is.

Mille38 2009.11.19. 22:02:11

@Xanaxx: Tekintettel arra, hogy kisértékű (249 Ft), mindennapos ügyleteket még egy cselekvőképtelen (pl 14 év alatti) is köthet, az ügylettel kapcsolatos kifogását ugyanúgy joga van rögzíteni.

HattoriHanzo 2009.11.20. 11:16:03

@efhábé: Egyenlőre köszönöm a jelzőket, de a túlérzelgős-fürdőskurvát nem én játszom, hanem te. Iszonyatosan egyszerű fiú lehetsz, ezért nem áll módomban kiokosítani, ha az első hozzászólásaimból nem jött le neked, hogy itt mindkét fél hibás. Na most próbálkozz a te szinteddel, csá :)

efhábé 2009.11.21. 20:53:20

@HattoriHanzo: Tudom-tudom, és a te apukád különben is erősebb, mint az enyém.
Ehh, ide én már nem tudlak követni, nincs mélységi búvár vizsgám, bocs...

efhábé 2009.11.21. 20:55:31

@HattoriHanzo: Azért azt halkan megjegyezném, hogy pontosan tudom, mindkét felet hibásnak tartod és azt is tudom, hogy ez nettó faszság. Amit tetéztél még azzal, hogy rettentően igyekeztél indiszkrét lenni.
Nem baj, úgysem fogod fel.

HattoriHanzo 2009.11.22. 01:41:09

@efhábé: Mivel a srác kiteregette a szennyest - én vagy 100 ennél durvábbat tudtam volna az életmeből, de mégsem teszem -, tehát indiszkrét volt, ezért... De egyébként tényleg nem ér a story ennyit. Igazából semmit.

luellla 2009.11.29. 18:11:03

szerintem Isti tök profin járt el, jobban aligha lehetett volna. én még utólag jól beszívattam volna a tapaj kriptaszökevény banyákat. 150%ig neki volt igaza senkinek semmi köze hogy ő mit eszik vagy mit nem és ilyen hangnemben nem hogy eladó nem beszélhet vevővel de ember nem beszélhet emberrel. plusz felháborodni az AKGs gyerekekre amikor konkrétan belőlük él a milkós utcai cba, elég nagy pofátlanság, inkább kushadjanak a levükben és örüljenek hogy ezek után valaki még bemegy egy kifliért...egyébként azóta állítólag kitoszták a szekut aki egyébként velem is és mindenkivel vérbunkó úgyhogy hurrá. ebből kiderül hogy én is AKGs vagyok de nem elfogultságból védem magunkat, hanem mert nekem is van hetente legalább 3 incidensem valamelyik taplóval és jól ismerem mindkét felet szóval szerintem ne nagyon alkossatok határozottan elutasító véleményt ha azt se tudjátok miről/kiről van szó...
/persze a kivételnek respect/

bless

buncow 2009.12.14. 21:55:26

@luellla: jaja, látszik, hogy te is egy kis elkényeztetett AKG-s vagy, majd pár év múlva mikor nem lesz melód a tömegérettségiddel és az esetleges tömegdiplomáddal és egy CBA-ban kell majd lehúznod napi 10 órát és egész nap elkényeztetett nagypofájú, fingosokat kiszolgálni úgy, hogy egy tizenéves suttyú még ki is rúgat az amúgyis minimálbéres állásodból, csakmert nem szopogattad le a csöpp kis kukiját egy 120 forintos tétel miatt, akkor majd oszthatod az észt te tapló. Mellesleg nem tanították meg a jó édes anyádék, hogy tiszteld az idősebbet? Vagy csak az érintőképernyős telefon használatára tanítottak meg? Röhögném, ha a húsos (b)anyádat kirúgnák a melójából és egy hasonló CBA-ban kapna csak állást, aztán mikor mennél be hozzá látogatóba látnád, hogy kis takony tizenévesek egy zacskó fornetti miatt pattognak és fenyegetőznek.. Vannak taplók mindkét oldalon, viszont az egyiknek általában több oka van taplónak lenni és azok nem ti vagytok, akiknek az agyi korlátai a legnagyobb problémái, mert egy kurva zacskó pizzás fornettiről nem tudják eldönteni, hogy van e benne hús vagy sem.. Mint korábban javasoltam, húzzátok a beletek Szibériába havat lapátolni, akkor majd megtanuljátok a "probléma" szó valódi jelentését taknyosok..

buncow 2009.12.14. 22:03:37

@buncow: és hozzátenném, hogyha valaki nem tudja eldönteni, hogy van e benne hús és úgy néz ki, hogy más sem, akkor valószínűleg, nem hívom fel a kib.. gyártót hanem kérek mást és főleg nem ezen rágódok még hetekig mintha ez lenne a világot vagy épp engem sújtó legnagyobb probléma, tudni kell mérlegelni mi a tököm éri meg a fáradtságot és mi nem, mert ez a sztori egy döglött mackósajtot sem ér..

MAcika 2010.01.05. 12:59:59

@buncow: Remélem legközelebb te kapsz ecetben áztatott, romlott felvágottat, vagy zöld csirkéből sütött grillcsirkét, vagy emosott penészes sajtot, vagy 3 hetes disznóhúst a CBA-ban. Mert náluk ez alap és az is hogy bunkó parasztok legyenek. Sajnos tapasztalatból mondom, dolgoztam a céggel. Hidd el nem kapnak kevesebb fizut mint a Corás alkalmazottak, ott mégis megy a vevő felismerése.
A CBA-ba bárkit felvesznek, nincs szórás. Sajnos.

Amade (törölt) 2010.02.28. 21:51:59

Ide vezet a vegetarianizmus... xD
süti beállítások módosítása