Tékozló Homár

A márkanév is csak tájékoztató jellegű az iPonnál?

2009.12.18. 13:30 | ge | 139 komment

Az online vásárlás személyes átvétellel is lehet zsákbamacska, éppen így járt Bohóchal is. Hiába szerette volna megnézni fizetés előtt a táskát, nem engedték neki, így csak utána vette észre, hogy nem azt kapta, amit várt. A Samsonite-nak rendelt noname táska a kereskedő szerint rendben van, mert a webáruházukban a kép csak tájékoztató jellegű.

Úgy döntöttem, hogy karácsonyra egyik családtagomat notebooktáskával lepem meg. Ha már táska, legyen szép, ezért esett a választásom a Samsonite-ra. Legkedvesebb keresőoldalamra bepötyögve a választott modell nevét, az elsőként kiadott találatot meglátva igencsak megörültem, hiszen ilyen alacsony árra nem is számítottam.

Így interneten meg is rendeltem a táskát, aminek házhozszállítása 2500 (!) Ft-ba került volna, ezért döntöttem úgy, hogy a személyes átvételt választom. Annak rendje szerint meg is érkezett az sms, hogy beszerezték a táskát, mehetek érte. Ekkor rögtön az ajtón fogadott a kiírás, hogy márpedig itt csak kp-s fizetés lehetséges. Elég fura ez egy olyan üzletben, ahol sokan vásárolnak többszázezres értékben notebookokat, meg egyéb felszereléseket. Visszabaktattam a kb. 25 percre lévő bankautomatához. Ezután eltekintve az elég rosszul szervezett, így a kelleténél jóval hosszabb időre nyújtott átvételi folyamattól (kérésemre sem nézhettem meg az árut kifizetés előtt, mert ennek „nem ez a menete”) és a dolgozóktól – a számlázó úriember kivételével – távol álló kedvességtől, már-már megörültem, hogy elértem a célomat.

A fekete leves ekkor következett: Olyan táskát adtak át nekem, mely formára minimálisan hasonlított ugyan a samsonite modellhez, de mindenféle címkén és a rajta lévő márkajelzésen is valami más szerepelt. Ez a „valami más” annyira noname volt, hogy fel sem tudom idézni. Jeleztem, hogy nem ezt rendeltem, mire az árukiadó fiatalember közölte, hogy dehogynem. Ez pont az. Keresett-kutatott a táskán, de semmilyen jelet nem tudott felfedezni, ami arra utalt volna, hogy az Samsonite. Ezért „hát én most nem tudok mit csinálni, vissza lehet kérni a pénzt”. Vissza is kértem. Vissza is adták, nem volt ebben hiba. A hosszabb utána járás nem hiányzott, de végülis anyagilag visszaálltam 0-ra. A vásárlók könyvét mindösszesen azért kértem el, mert nekem mégiscsak fura volt, hogy valamit samsonite-nak hirdetnek és nem az. Egyébként az ajánlatnál feltüntetett „termék honlapja” linkre kattintva a samsonite.com jön be. Vajon miért? Fura volt az, hogy összesen kb. 40 percet álltam sorban (összesen 4-szer), ahelyett, hogy az első pillanatban megnézhettem volna amit rendeltem, és sarkon fordulhattam volna.

A könyves beírás után az igencsak arrogáns hölgy elvitte, bement a raktárba, visszajött a táskával, amin volt egy címke, annak a legalján, kb 2-es betűmérettel ez állt: Forgalmazó: Samsonite. (Megjegyzem, ezt a címkét 20 perccel azelőtt munkatársa nem találta. De egyébként is…) A hölgy szerint tehát mivel a termék forgalmazója a samsonite, ezért ez egy samsonite márkájú táska (:D) és nem érti, mi a bajom. Az, hogy a netes képen lévő táskán a felirat is samsonite, semmit nem jelent, hiszen az csak tájékoztató jellegű. Kacagtam és eljöttem.

Megjegyzés 1: Lehet írogatni a kedves kommentelőknek, hogy „minek akar samsonite-ot, akinek nincs pénze, vagy hogy ki az a szerencsétlen aki elhiszi, hogy megkaphat 6500-rt egy valódit…” Az ő tájékoztatásukra közlöm, hogy a nevezett táskához sikerült hozzájutnom eredetiben, eredeti samsonite garanciával 7800 ft-ért, ami még mindig a márkaboltok töredéke, joggal reménykedtem tehát.. He még lett is volna felesleges pénzem, hogy ugyanezt megvegyem 30 ezerért, minek tettem volna???

Megjegyzés 2: Elhiszem, hogy ez így jogilag szabályos. Elhiszem, hogy a kép tájékoztató jellegű. Elhiszem, hogy biztos úgy van, hogy ha valamit samsonite-nak hirdetnek, az lehet bármilyen „Hongfu”-márka, ha rábiggyesztenek egy címkét, hogy a forgalmazó:samsonite, akkor rendben van. A pénzemet visszakaptam, így tehát panaszra ezügyben okom nem lehet. A poszt oka nem is az volt feltétlenül, hogy az iPonra panaszkodjak, vagy bármilyen elégtételt követeljek. Mindösszesen annyi, hogy felhívjam a kedves netes társaim figyelmét arra, hogy a www.ipon.hu honlapon a kínált termékek mellett feltüntetett márkanév csak „tájékoztató jellegű”.

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.

Bohóchal 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megint Valaki 2009.12.18. 21:02:44

Igen, igen.. iPon az ilyen. Azthiszik 20féleképp vághatnak át azzal hogy a kép csak illusztráció. Aztán emailben rákérdez az ember hogy "és azt árulják-e ami a képen van?" akkor meg fel vannak háborodva. Felejtős a cég.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.18. 21:04:03

Sünt az ánuszrózsájuk inflexióspontjába.

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.12.18. 21:13:44

@kamushamus: Hogy lenne inkorrekt a vásárlók könyvébe írás? Azért találták fel...

bekbórd! 2009.12.18. 21:15:47

@kamushamus: "a vásárlók könyvébe beírás viszont eléggé inkorrektnek tűnik. "
A vásárlók könyvébe történő beírás nem feljelentés. A vevő leírhatja benne a tapasztalatait, a jót is! Az üzlet pedig 30 napon belül válaszol rá ajánlott levélben (hogy bizonyítani tudja), elmondja a véleményét, vagy megköszöni az észrevételt. Ennyi. Nem kell elküldeni semmilyen hivatalba, majd ha ellenőrzés lesz, akkor beleolvasgatnak, és tudják, merre induljanak el.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.18. 21:34:09

Jaja. Azt is bele lehet írni, hogy jó csöcse van a kasszáskisasszonynak.

vakparaszt 2009.12.18. 22:08:08

jó nagy parasztvakítás

pizsama 2009.12.18. 22:26:31

A múltkor én is belefutottam egy ilyen Ipon-os kavarásba. Silicon Power márkájú külső vinyókat nézegettem, és míg máshol 2-3 év garival hírdették a cuccot, ők 5 év garit ígértek rá. Rákérdeztem e-mailben, hogy tényleg 5év? Azt válaszolták, hogy sorry, csak 3 és szinte azonnal átjavították 3-ra a webshopban. Erre másnap nézem az oldalt, megint 5 év van a termék mellé írva. Beírtam termék alá hozzászólásba, hogy döntésk már el végre, hogy 3 vagy 5 év a garancia. Másnapra eltűnt az összes Silicon Power külső HDD a boltból! Hát LOL. Jah, és az egyik Silicon Power vinyó (Armor A50, 640GB) meg valamiért Apacer márkanév alatt futott.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.18. 23:09:45

@horex: jó hogy nem má' egy doboz lyukkártyát. hámikorvoltazmá?

kamushamus 2009.12.18. 23:24:28

@bekbórd: Azt hiszem én megnézném azt a bejegyzést,mit kaphatott az a cég

HUN]Repa 2009.12.18. 23:50:41

Erre emlékszem , ez egy eredeti Samsonite táska volt ,nem gagyi nem után gyártott a címke rajta volt ,de valóban a American Turist van ráírva az emblémánál ,na mármost a google :american tourist
első találata ide vezet : shop.samsonite.com/

Tehát a Nike Air cipőre is rá van írva csak az hogy AIR ,attól az még nem AIR márkájú cipő ,de azért köszi az észrevételt.

HUN]Repa 2009.12.18. 23:52:07

8napos elállás pont ezért van nem kötelezett senki hogy átvedd a táskát ,örülök hogy vannak ilyen emberek akik csinálják a reklámot nekünk.

HUN]Repa 2009.12.18. 23:56:07

És a Vaterán is milyen szemét emberek vannak akik a Samsonite-ot hamisnak adják el:

www.vatera.hu/american_tourister_samsonite_oldaltaska_uj_157491192.html

HUN]Repa 2009.12.18. 23:57:21

Szemetelhetném még itt tovább össze ezt a topicot ,és ha hibázunk megérdemeljük hogy hibásak legyünk ,de azért mert valaki buta erre nem tudok tényleg mást mondani ,azért rágalmazni ne rágalmazzon...

További magyar hang 2009.12.19. 08:15:26

A "legyen szép" és a fekete tucatkinézet hogy jön össze vajon?
Egy Crumpler, Timbuk2, Manhattan Portage, Rickshaw, Tucano... ilyesmik.

2009.12.19. 09:08:02

@HUN]Repa: a nyolc napos elállás nem vonatkozik neten rendelt, de személyesen átvett holmikra. Gondolom pont ezért drága a kiszállításotok, hogy az ember jöjjön be, vigye el, aztán ne járkáljon vissza cserélgetni, pénzt visszakérni. De ezzel nyilván te is tisztában vagy. Leidiótázni a vevőt meg nem fair kereskedői mentalitás. Ezt a csodás google mutatványt a vevőnek nem lehetett volna bemutatni? Vagy elmagyarázni neki, hogy az AT a Samsonite brandje? Gondolom a tisztelt eladó is csak annyira volt tisztában a termék mibenlétével, mint a vevő, azonban előbbinek munkája miatt jobban kéne tudnia, nem mellesleg normálisan kéne viselkednie.

Sátán meg a Jocó 2009.12.19. 09:24:08

"Elég fura ez egy olyan üzletben, ahol sokan vásárolnak többszázezres értékben notebookokat, meg egyéb felszereléseket"

Akkor elmondanám, hogy a számtech cuccokon annyira kicsi az árrés, hogy a kártyahasználat 3%-os banki jutaléka tulajdonképpen értelmetlenné tenné a bolt működését.

PuruttyaIrto (törölt) 2009.12.19. 09:34:08

Mondóka:

Ha átbasz a Mistral, BlueFish, Ipon, akkor az Aqua, BirdPC, Alien sem marad hoppon!

Vegyél tőlük számtech cuccot 1000 Ft-al olcsóbban, és a falba fogod verni a fejed valóban!

ÁFA csalók, lekezelők, trükközők a Te barátaid, de utána ne lepődj meg ha mégsem azt kaptad, mint az álmaid!

HUN]Repa 2009.12.19. 10:17:13

Ez a 8napon dolog nem csak arra vonatkozik aki házhozzal rendeli.Távollévők kötött létrejött szerződés alapján.Az idióta szót senki nem használta.

Dr. Kix 2009.12.19. 10:22:58

Ez már az év végi? :)

A szombaton is munkahelyükön szenvedők kedvéért kérünk postokat mára is!

csillekerek 2009.12.19. 10:24:10

@tarkamarha:

* Az itt található információk a gyártó által megadott adatok. A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni!

* A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet.

Csak meg kellene nézni, és talán elolvasni.

csillekerek 2009.12.19. 10:26:18

@shitgun:
Megnézném, hogy mekkora lenne a szád napi párszáz vásárló után! S én nem az Ipon dolgozója vagyok.

csillekerek 2009.12.19. 10:49:53

@pizsama:
Ha jól emlékszem, talán pont neked, lett emagyarázva, pont a garanciaidős dolog egy másik topickban. Csak te ott is olyan arrogánsan álltál a dolgokhoz, és tettetted magad mint a ma született bárány.

Igen az emberek ha dolgoznak, hibáznak, van akinek a hibájából több száz ember is meghalhat, van aki hibája bosszúságot okoz.
Remélem semmilyen fontos feladat nincs rádbízva az életben, és nem utazol olyan MÁV, GYSEV vonalszakaszon, ahol én terveztem, lehet hogy tévedtem és elszámoltam? Hmmm vagy mégis csak jól számoltam ki a dolgokat?

.lll. 2009.12.19. 11:06:23

miért nem vettél a kínaitól egy húsz forintos samsonite matricát?

asdf 2009.12.19. 11:38:25

Valoszinu, mint mar irtak, American Tourister taskarol van szo, ami Samsonite subbrand. Meg a Samsonite maga is odarakja a Samsonite-ot az American Tourister melle, de szerintem ettol meg nem lesz samsonite. A zanussi huto sem lesz sem electrolux, sem aeg, attol mert egy gyartosorrol jon le (sot, 95%-ban megegyezik) az utobbi kettovel...

inezke 2009.12.19. 12:05:19

4szer állásra annyit,hogy az a 4 tulajdonképpen csak 3 volt(és megtanulunk számolni!!),azért lett külön számlázó,pénztár,árukiadó,hogy ne legyen kavarodás.

Az,hogy "nem vagyunk kedvessek",napi 10 órát dolgozunk,van hogy 3 órán keresztül,nem tudunk még felálni se,de így se hiszem hogy bárkivel is bunkón viselkednénk,és egyikünknek sincs egy szava se,hogy a reggelinket pl 18 óra után tudjuk elfogyasztani...

És igaz...a negatív reklám is reklám.

Jah és a kasszáskisasszonyok köszönik:P
tudják;)

Dreaman 2009.12.19. 12:26:36

"ha a felettes szervhez jut szép kis bírságra számíthat"
Aha persze... akinek van egy komplett torrent oldala (pre), amit spammelésre használni (bocs, CSAK "hírlevél küldésre"), valamint saját VPS-t árul jó pénzért már hónapok óta (hogy zavartalanul warezolhass), azt kétlem, hogy megbüntetnék bármiért is. Már rég befizette magát a "szerveknél"... :S

Dreaman 2009.12.19. 12:27:56

"ha a felettes szervhez jut szép kis bírságra számíthat"
Aha persze... akinek van egy komplett torrent oldala (pre), amit spammelésre használni (bocs, CSAK "hírlevél küldésre"), valamint saját VPS-t árul jó pénzért már hónapok óta (hogy zavartalanul warezolhass), azt kétlem, hogy megbüntetnék bármiért is. Már rég befizette magát a "szerveknél"... :S

Dreaman 2009.12.19. 12:29:21

"ha a felettes szervhez jut szép kis bírságra számíthat"
Aha persze... akinek van egy komplett torrent oldala (pre), amit spammelésre használni (bocs, CSAK "hírlevél küldésre"), valamint saját VPS-t árul jó pénzért már hónapok óta (hogy zavartalanul warezolhass), azt kétlem, hogy megbüntetnék bármiért is. Már rég befizette magát a "szerveknél"... :S

asdf 2009.12.19. 13:29:39

@csillekerek: az a baj, hogy ez a megadott adatok gyarto altal megadott adatok, meg a kep illusztracio meg nyomdai hibaert felelosseget nem valallunk szovegek egy esetleges jogi hercehurca eseten szart sem ernek.
Ha en egy 10*10 centis, kek kockat akarok vasarolni 89 ft-ert, es kozben az valojaban 8*8 centis, termekfoto elleneben lila, es a nyomtatott prospektusban szereplo 89 Ft helyett 99 Ft, akkor jogos a vevo panasza. Nem lehet a felelosseget attolni masra, a kereskedo maga felel azert, hogy a megadott informaciok helyesek es pontosak. Amennyiben ezek nem felelnek meg a valos adatoknak/mereteknek/tulajdonsagoknak, hibas teljesitesrol beszelunk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.19. 13:36:22

@inezke:
na ez az a resze amit a vevot nem erdekli

Pato 2009.12.19. 13:41:09

@HUN]Repa: Te répa!
Nincs ezen mit megmagyarázni! ezt elkúrtátok!
Milyen dolog az hogy kirakod valaminek a képét és nem azt adod el???És még magyarázkodsz, hogy az "amerikai turista" is samsonite??!! Te mit szólnál ha kirakom az iphone fényképét , Te megrendeled és kapsz egy Ipodot???

HUN]Repa 2009.12.19. 13:47:41

Itt Samsonite táskát rendeltek és Samsonite táskát kaptak ,ugyhogy a példád nem jó ,akkor lenne jó ,ha egy Hp táskát adtunk volna ,mert ugye táska táska...

vattacukorlány 2009.12.19. 15:10:00

a 'hölgy' egy icipicit félretájékozott....
talán szőke?????igen?
valahogy sejtettem....

Fashionistas 2009.12.19. 15:36:23

Rendeltem egy Iphone-t és kaptam egy Ipon-t :) Fair?

inezke 2009.12.19. 16:02:38

@Kütyüuniverzoom: szerintem jó bizniszt csináltál.:D:D:D

asdf 2009.12.19. 16:31:57

@shitgun: "a nyolc napos elállás nem vonatkozik neten rendelt, de személyesen átvett holmikra."
Mar hogy ne vonatkozna! Tevedesben el, aki ezt hiszi... Es aki -uzleti erdekbol- terjeszti, az is.

Káposztakukac 2009.12.19. 17:12:03

az átbaszás egyértelmű, de azért hozzáfúznék pár dolgot. valószínűleg valóban nem samsonite volt a táska, hanem, mint ahogy a címben is szerepel american tourister. tehát samsoniteként feltüntetni samsonite képpel nem volt helyes. viszont samsonitenak nevezni részben igaz. ugyanis, mint ahogy azt a kedves vevő is kideríthette volna, az american toursiter a samsonite egyik leányvállalata, ugyanott készülnek a cuccok, mint az eredeti samsoniteok, csak a cégen belül az american toursiternek jut a "budget" szerep. tehát ami a volkswagennél az audi, az a samsonitenál maga a samsonite, ami a volkswagen csoprton belül pedig a skoda, az a samsonite csoportnál az american tourister. lehet, hogy ezt a vevő nem tudta, és ezzel a bolt visszaélt, de azért gagyi hamisított szarnak nevezni egy american toursiter táskát enyhén szólva túlzás.

LouiS 2009.12.19. 17:14:24

Elég sokat vásárolok az Iponnál, nekem eddig nem volt gondom velük. De most azt javaslom nekik, ne a kommentekben üzengessenek, hanem írják le a saját verziójukat és legyen abból is poszt.

666E 2009.12.19. 17:34:28

a samsonite is ugyanaz, max erre még nem nyomták rá a márkajelzést. találkoztam már én is pl olyan cipővel ami volt noname-be, meg zarába is. a cimkén kívül még az áruk nem volt ugyanaz, de amúgy egy-az-egybe

fatality666 2009.12.19. 18:04:44

@Kuki Ka: Hát ezekszerint nem vayok épeszű, mer ugyan már vásároltam tőlük, de eddig elég korrekt áraik voltak, és azt kaptam amit rendeltem (mondjuk egy terméknek máshol is utánanézek, mielőtt megveszem), az első adandó alkalommal, amikor "mást kapnék" mint amit szerettem volna, akkor nem veszem át és utána nembiztos, hoyg ott költeném el a pénzemet.

Mivel itt korrektül visszaadták a pénzt, ezért mondjuk Én nem írtam volna be a panaszkönyvbe.

NagyGenyóó 2009.12.19. 18:09:43

Egy ellee szatyorba is belefér egy laptop és az sokkal olcsóbb is, és nem tünik annyira flancosnak

Jegkoko 2009.12.19. 20:16:07

Hát igen ez az ipon, mindenhol ott van a hírdetésük milyen olcsók meg ilyenek, közbe árukészletük 0,ha megrendelted és mégse jó akkor menj vissza holnap vagy amikor lesz másik, igazán korrekt cég.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2009.12.19. 21:32:35

Kamu, ha nem vásároltál végül, akkor nem adják oda a vásárlók könyvét, mert nem vagy vásárló, hiszen nem vásároltál, a táska nem került a birtokodba, hiszen nem vetted át.

Vagy mi került a "nyugta sorszáma" rovatba? Miről volt nyugta? Ha nem került bele semmi, akkor csak a saját idődet pazaroltad.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.19. 22:08:33

Azmiazaz iPon?
iPhone?
iPod?

Vagy mi a férges alma?

Bót?

Genius2 2009.12.19. 22:43:41

Ipon korrekt bolt, többször vettem tőlük már . Vagy 2x. De az is több...
Ha megpróbáltak volna átbszni, akkor rájuk borítottam volna az ajtót.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.12.19. 23:32:17

@HUN]Repa:
Azon kívül hogy egyáltalán nincsen igazatok, nem kellett volna itt leidiótáznod a vevőt, nekem ez elég volt ahhoz, hogy megjegyezzem a boltotok nevét, és messziről kerüljem. Ennyit a negítív reklámról.

Amúgy meg ilyen alapon ha rendelek egy Citroen Berlingo-t akkor ha Peageot Partnert kapok egy szavam sem lehet, ugye, mert ugyanazt gyártják ugyanazon a gyártósoron csak a márkajel nem ugyanaz? Nyilván épeszű embernek mindegy hogy Samsonite vagy American Tourist van ráírva, de a márkahű emberek nem feltétlenül épeszű emberek és nekik nem jó ugyanaz más márkanévvel. Neked mint eladónak alkalmazkodnod kell az ilyen vevőhöz is, szóval a weboldalon az a márkanév legyen kiírva amelyiken áruljátok, legfeljebb odaírtátok volna zárójelben hogy ez igazából Samsonite. Gondolkodj el, ha nem így lenne, ahogy mondom, miért lenne a két márkanév között árkülönbség? A márkát bizonyos emberek megfizetik, a márka megfizetése pedig nem azonos a minőség megfizetésével, szóval ugyanolyan minőségű, de olcsóbb márkanevű cucc az nem ugyanaz.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.12.19. 23:35:02

Ráadásul miért lenne hülye a vevő, miért kéne tudnia neki, hogy az American Tourist az Samsonite? Ő nem American Tourist-ot rendelt, nektek lett volna a dolgotok kérdezés nélkül tájékoztatni, hogy az is Samsonite.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.12.19. 23:40:37

Normális, nem márkamániás embereknek úgy lehet ezt könnyen elmagyarázni, hogy mondjuk rendelek egy "Szeretlek Maris" feliratú üdvözlőlapot, de "Szeretlek Ica" feliratost küldenek. A Samsonite márkanévnek is lehet jelentése, üzenete, pl. hogy "ilyenre is volt pénzem", vagy hogy "kurva igényes vagyok vazze". Az American Touristról meg nem tudja az utcán szembejövő "proli" hogy Samsonite, ezért nem tudja, hogy kivel van dolga.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 00:02:42

American Tourister táska. Nyomokban Samsonite-ot tartalmazhat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.20. 00:05:48

Én a medve málnapáleszát szeretem.
Rá van írva, h "made in medvebarlang".
Egyszer a vadász megpróbált valami hasonlót eladni.
Óóóóóriási baja kerekedett belőle.
A medve berántotta a bokorba....
Nem részletezem.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 00:09:39

Helyesbítek: Tourist. (Jóvammá! Amúgyis mi az???(

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.20. 00:30:53

@megélhetési sünöző - Rock the funky SÜN!:
Nagyon ráfázott.
Amikor kivánszorgott a bokorból, eléggé szaggatott ruhában, le volt görbülve a puskájának a csöve.
Pedig kétlövetű puska volt.
Olyan igazi vadászpuska.
De mégis...
A medve meg utánakiabált:
Vadász, vadász, nem értelek!

Shinjuku 2009.12.20. 03:29:53

@HUN]Repa: Idefigyejje okoska... Ha eladnak neked egy Toyotat azzal hogy Lexus ideges-e leszel? Sunt az iPon anuszaba jo melyen.

goRRun 2009.12.20. 08:51:18

@Jegkoko:

Te mar itt is osztod az okossagod? Az PH ipon forum (a mar emlitett linken) is tele van veled. Pl az elso bejegyzesek. Erdekes, ott meg ertetted, hogy masnapra van ott a cucc.. Kesobb az agyad mar ezt nem tudta feldolgozni ugy latom.

Egyebkent: Szerintem igazad is van, meg nincs is igazad, ezert tulzas ide beirni meg a vasarlok konyvet terhelni ami talan mar nem is kotelezo(?).

Van egy dakota mondas: Jot ,olcson ,gyorsan na ez a lehetetlen.
(Nem ertik meg sokszor az emberek, hogy az olcso arert valami kompromisszumot kell kossenek, pl nincs raktarkeszlet, amihez ha berelni kellene egy helyseget rogton dragabb lenne az ar mar nem jatszana a hely...)

Sztem az Ipon torekszik ra. Jo eselyel a taskat a beszallito informacioi alapjan linkeltek, es akkor lattak eloszor, hiszen max. egy par oraval azelott erkezett. Szerintem korrekt hozzaallas a penzvisszafizetes azonnali felajanlasa foleg ha a honlapon esetleg jobban felhiv(hat)nak erre a figyelmet.
Es tenyleg, nem adjak ki a termeket, amig nincs kifizetve, ennek az uzlettipusnak ez a mukodese. (neten kivalaszt,megrendel,fizet,megkapja, megnezi, ha tetszik orul, ha nem intezkedik.) Akinek ez nem tetszik, mehet pl a teszkoba mediamarkt,stb ahol olyan az uzlettipusa, hogy nem a neten keresi, hanem az uzletben valogat.Persze az arres is mas lehet arra fele. Na ennyi bocsi, h hosszu lettem.

MosoMasa 2009.12.20. 10:17:42

@Manci néni, a szomszéd: Na most mondd! Vannak emberek, akik nem tartanak maguknál kp-t, vagy csak aprót! Milyenek má!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 10:55:30

Múltkor akartam venni egy Mercit. Jó ócsó vót. Gyanúsan ócsó. Hát egy trabantot kaptam helyette, de merci logóval. Elégedett vótam. Máskoris náluk vásárolok, korrekt cég. Végül is német autó mindkettő.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 10:58:04

@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!: Amúgy is, mér nem lehet üdülési csekkel fizetni. Alanyi jogon, bár már Edénél sem lehetett.

Jegkoko 2009.12.20. 14:17:57

@goRRun: Ha szerinted az, hogy leírom a véleményem az ész osztás akkor nagyon tudlak téged sajnálni.Ne viccelj már, hogy az korrekt hogy minden esetbe várni kell a következő napig ha nem felel meg a termék, mert mondjuk teljesen másképp néz ki mint a képen vagy nem olyan mint a leírásba.Ja és biztos megdrágítaná az árait, ha lenne raktárkészletük , mert ugye hatalmas nagy dolog egy pár négyzetméteres raktárhelységet fenntartani amiben van sok minden.Megjegyzem az ipon már nem egy helyen volt megtalálható eddig, ha jól számolom, akkor ez már a 3. telephelyük alig néhány év alatt.

musi 2009.12.20. 14:35:16

heeey homár úr, írtam levelet, tessék kitenni. átk.rtak egy webshopban, nem akarják vissza adni a pénzem :(

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 19:46:58

@musi: ejmár, tényleg hiányzik neked, hogy ízekre szedjenek? :-D

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 19:48:00

tökjó amúgy,a rozmár nélkül az életben nem hallottam volna erről a cégről.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.20. 19:55:56

@megélhetési sünöző - Rock the funky SÜN!:
Nem szertek ismételni, ámbátor mindazonáltal ide kell idéznem egy kérdést: @Sün‼:

Tényleg nem tudom, mijaz?
Olyan csomagküldő izé?

Szűcslaci 2009.12.20. 20:10:07

Vám és Pénzügyőrség. Az a MEGOLDÁS ilyenkor. Azonnal.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.12.20. 21:13:43

@Szűcslaci: nekem van itthon kettő, egyet tudok nélkülözni.

Különben idén már nem lesz több poszt? Tegnap is munkanap volt (a jobb helyeken).

igazságos 2009.12.20. 21:52:44

Hát én 11.000 Ft-ért vettem Samsonite laptoptáskát, 2000 Ft-ért hozták ki tavaly karácsonykor.

A webáruházban a képen Samsonite Office Case Plus van.
Ennek az ára 11.000 Ft körül van.

Amit te néztél ki, SAMSONITE American Tourister Office Case Plus, az olyan 5000 Ft körül vannak, teljesen máshogy néz ki a márkajelzés rajta.

AZ A HIBA, HOGY A WEBÁRUHÁZBAN ROSSZ A KÉP.

De neked is jobban utána kellett volna nézned a táskáknak.

A te táskád:
plaza.velvet.hu/product/szamitastechnika/golla/samsonite-american-tourister-office-case-plus.html

igazságos 2009.12.20. 22:22:31

Szóval a végeredmény:

Az eladó a márkaboltban jogosan hozta ki azt a táskát, amit rendelt. MÉG EGYSZER: Ő JÓ TÁSKÁT HOZOTT KI. MINDKÉT SAMSONITE TÁSKA VALÓDI, TELJES MÉRTÉKBEN EREDETI. Csak máshogy néz ki az eleje a két táskának, más a típus. Mit gondolhatott magában emberünk a vevőről :D Ez teljesen jogos.

De az ipon abban hibás, hogy nem jó képet tett ki a webáruházban, ezt pedig a vevő nem tudhatta. Azt gondolta, azt kapja, ami a képen van. Ez pedig tényleg megtévesztés.

A vevő meg abban volt a hibás, hogy nem nézett alaposan utána a táskáknak. Nem rögtön az első találatra kell kattintani, több helyen utána kell nézni annak, aki vásárol a webshopokból.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 22:23:36

@Sün‼: Most már tudjuk! azt is hogy nem vesztettünk semmit, hogy nem tudtuk! Nekem már a neve sem tetszik, baromira fantáziadús!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.20. 22:25:29

@igazságos: Bakker, de ha én rögtön azonnal meglátok valamit, ami megtetszik, akkor ugyan ne basszák már át a búrámat, és ugyan ne kelljen már még 600 helyen megnéznem, csak mert -jó eséllyel- át akarják.

igazságos 2009.12.20. 22:29:46

@megélhetési sünöző - Rock the funky SÜN!: Ez így van. A WEBSHOPOK A TERMÉKRŐL VALÓDI KÉPET TÖLTSENEK FEL. Akkor nem lenne semmi probléma ez esetben. És a vevő is tudja, mit rendel.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.20. 22:40:52

@megélhetési sünöző - Rock the funky SÜN!:
Igen, ez olyan "ájlávjú" fíling.

Azért megjegyezném, h mindezt az Aldiban sokkal olcsóbban adják.
És még mosolyognak is!
EZ fontos!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.12.20. 22:45:32

@igazságos:
"A vevő meg abban volt a hibás, hogy nem nézett alaposan utána a táskáknak. Nem rögtön az első találatra kell kattintani, több helyen utána kell nézni annak, aki vásárol a webshopokból."

Nem, a vevő utánanézett hogy hol mennyiért lehet kapni Samsonite laptoptáskát, majd a legolcsóbbat választotta. Ott nem derült ki az oldalon, hogy az igazából más márkanevű, méghozzá olyan ami máshol 5 ezerbe kerül 6500 helyett, szóval erre nem is gondolhatott. Egyszerű átverési kísérletről van szó, pl. ha a vevőnek sürgős lett volna és a pénz visszakérés után nem lett volna másikat rendelni más bolttól, akkor lenyeli a békát. Ok, lehet nem tudatos volt, de akkor meg figyelmetlenség, ám a bolt egyik alkalmazottja bocsánat kérés helyett ide jött és leidiótázta a vevőt. Szóval hibáznak és még van pofájuk ilyen stílusban reagálni...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.12.20. 22:53:08

@Sátán meg a Jocó:
Az a 3%-os árrés a számtech kiskereskedelemben kamuzás, mindenki szeret panaszkodni, erről van szó. Nyáron pl. az acer miniATX-es gépe monitorostul, mindenestül bruttó 70k volt a nagykernél(konkrétan CHS), legtöbb kisker(pl. Euronics) pedig 100k-ért árulta. Amúgy ha 3% lenne az árrés, akkor nem is tudna megélni egy bolt sem, a mostani árrésekkel sem egyszerű talpon maradni, de annyival lehetetlen lenne.

igazságos 2009.12.20. 22:59:43

@Zabalint: Nem, nem a legolcsóbbat választotta. Samsonite Office Case Plus Paragon-os -t megnézném, hol vette meg 7800 Ft-ért.

Az American Tourist táska pedig 4725 Ft - ért is van. Google első találat, tehát az sem igaz, hogy az elsőre kattintott, mert az a Velvet Plaza áruház. Szóval kamuzott.

És megnézném azt a helyet, ahol 7800 Ft-ért megvette az Office Case Plus Paragon II-t. 11.000 Ft alatt nem is nagyon lehet kapni.

Tehát nem igaz, hogy utánanézett volna.

igazságos 2009.12.20. 23:00:56

Ha meg 6.500 Ft-ért vagy 7.800 Ft-ért a Samsonite Office Case Plus American Tourist-ot vette, akkor átverték.

Metál -e a bimetál? 2009.12.20. 23:56:10

hohó
ki
lakik
ott
keleten?
sz. z. panda... pty

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2009.12.21. 00:01:56

@igazságos:
De ő nem American Tourist táskát rendelt, hanem Samsonite-ot(olyat amelyikre rá is van írva ez a márkanév), abból találta meg a legolcsóbbat. Lehet hogy az American Tourist ugyanaz valójában, de aki márkás cuccot vesz annál pont, hogy a címke az elsődleges többnyire.

Ha nem a márkanév miatt vette, akkor valóban jobban utánanézhetett volna, viszont akkor már más márkák is játszottak volna.

pizsama 2009.12.21. 07:36:41

@csillekerek:
Persze, a vevő az arrogáns, ha tisztában szeretne lenni a kinézett termék pontos adataival?! Aha.

Remélem még nem ment tönkre úgy hardvered, hogy elvesztek a fontos adataid, amiből anyagi károd is származott, ráadásul kiderült, hogy a gyárilag 3 év garanciát a magyar kiskereskedő önkényesen 2-re csökkentette, amit persze a vásárláskor nem közölt veled.

pizsama 2009.12.21. 07:46:20

Azt meg még hozzátenném, hogy még mindig jobb ha egy potenciális vevő a vásárlás előtt tájékozódik, és nem a boltban balhézik, hogy "de hát én nem ezt rendeltem" vagy kiderült hogy a vásárolt X hardver nem kompatibilis vevő "Y hardverével"!
A vevő kérdésére meg illik őszintén válaszolni, még ha olyan "pitiáner" dolog is mint a garanciaidő.
Ha az Ipon csak szimplán kijavítja a garanciaidőt, egy szavam nem lett volna. De ők variáltak, aztán meg az összes Silicon-Power HDD-t eltüntették a webshopból, ami felettébb gyanús!

hatesz 2009.12.21. 10:29:25

csak egy megjegyyzés amit még talán nem írtak meg:
"itt csak kp-s fizetés lehetséges. Elég fura ez egy olyan üzletben, ahol sokan vásárolnak többszázezres értékben notebookokat, meg egyéb felszereléseket"

a legtöbb számtechboltban nincs kártyás fizetési lehetöség.

isti77 2009.12.21. 10:39:02

Én is rendeltem náluk Acer notebook-t, viszont Acer márkajelzés sehol nincs a gépen, csak annyi, hogy eMachines.
Egyébként a konfiguráció megfelel a honlapon leírtaknak, szóval igazából nincs vele gond.

Két dolgot nem értek a posztban:
"... házhozszállítása 2500 (!) Ft-ba került volna" - mire gondoltál cimbora, mennyiért fogják neked kivinni a 6500 FT-os táskát? Ingyen? Biztos megérné nekik, nem? Van vagy 500 FT árrés a cuccon, és még vigyék is ki ingyen. Általában bizonyos összeghatár FELETT szállítanak ingyen a webshopok (meg az offline üzletek is), és a négyszámjegyű rendelési összeg elég karcsú ehhez.

"...itt csak kp-s fizetés lehetséges. Elég fura ez egy olyan üzletben, ahol sokan vásárolnak többszázezres értékben notebookokat, meg egyéb felszereléseket."
Ez a megközelítés is rossz, nem azon múlik, hogy lehet-e kártyával fizetni, hogy mit, milyen értékben forgalmaznak, hanem az, hogy mennyi a tranzakciós költség (ami ilyenkor az üzletet terheli) főleg a forgalmazott terméken lévő árréshez képest. Ezért lehet a Tescóban egy kiló kenyeret is kártyával fizetni, és ezért nem lehet még mindig jónéhány helyen többszázezres műszaki cikket sem.
Először a bankokat kellene p.csán rúgni, hogy a tranzakciós költségeket vigyék le mondjuk az ausztriai szintre, és utána a kereskedőket b.sztatni.
Autószalonban lehet kártyával fizetni?

Mellesleg nem vagyok kereskedő, csak sok ismerősöm van közöttük.

csillekerek 2009.12.21. 13:40:48

@pizsama: Még mindig nem érted, de mindegy, nem ez lesz életem célja így karácsony tájt. A fontos adataimat pedig raid ben tartom, mert fontosak, a laptopomat, pedig megadott időközönként letöltöm a raid-es meghajtókra.

Amit pedig már írtam, aki dolgozik az hibázik, és 10.000 terméknél, ha néhány kép nem egyezik, akkor ég föld leszakad. Ugyanígy a felírásoknál is.
Pl: vettem az MSI laptopot, az volt ráírva van benne kékfog. Nem volt, és másnap rögtön kaptam egy mini-t, hogy ne álljon ki a gépből, természetesen ingyen. Vagy a sérült alaplapot másnapra cserélték, mikor garanciáztattam. Mi ez ha nem a vásárlók felé mutatott lojalitás? S olyan rosszak sem lehetnek az áraik, mert jó sokan megtalálják őket.

pizsama 2009.12.21. 18:12:24

@csillekerek:
továbbra is tartom: "Ha az Ipon csak szimplán kijavítja a garanciaidőt, egy szavam nem lett volna."

Trójai 2009.12.21. 20:20:38

@csipa: na mivan, miert "b+"olsz?
A Lewis-re, vagy csak igy szocializalodtal?

inezke 2009.12.23. 13:28:06

szerintem a legnagyobb probléma,amiből az egész kiindult,hogy az embereknek foggalmuk sincs mit jelent az hogy webshop.egy webshop-ba nem tudok bemenni és megfodosni a termékeket,azonnal átvenni.akinek ilyen vágya van,annak ott van a Media Markt.Az hogy valaki nem tájékozódik,az nem egy internetes cég bűne.

Nem is értem miért kell írogatni,teljessen korrekt dolog volt,hogy vissza kapta az árát,és elnézést kértek.

Nemmellesleg, a raktárról annyit,ha valaki nézi az ipon oldalt látja mennyi termék van,mekkora raktár kellene ahoz,hogy minden termékből minimum 2 darab legyen a boltba.(zacskóslevestől-komplett konfigurációig)....

Webshop...

Jegkoko 2009.12.25. 11:59:21

@inezke: Senki nem mondta, hogy mindent kell nekik raktárkészleten tartani, de azért egy minimális készletet nyugodtan tarthatnának a legalapabb dolgokból, persze ez túl egyszerü lenne, ha a betévedő embert esetleg azonnal ki tudnák monitorral szolgálni és ne kelljen várnia napokat mire talán tudnak olyat szerezni.

pcmci 2009.12.25. 12:51:09

@Jegkoko: szeritnem nem vagy tisztában a legalapabbnak számito termékeik mennyiségével és helyigényével...
pont azért tudnak olcsok lenni, mert nem kell raktárkészletet tartaniuk. ez nem csak abban jelent megtakaritást, hogy nem kell plusz helyet bérelniük, hanem hogy nem kell attol se tartaniuk, hogy a nyakukon marad a menet közben olcsobbá vált termék... (drágulni mondhatni ritkán szoktak a sztech cuccok)

ahogy fentebb is irták, aki nem képes felfogni, hogy miért ilyen olcsok, az menjen olyan helyre, ahol kielégitik igényeit, drágábban. de ezért nem az ipont, vagy bármelyik hasonlo modon működö webshopot kell fakkolni.

Jó Estét 2009.12.26. 00:37:24

@inezke: akkor most gondolkodj el miert kell ilyen korulmenyek kozt dolgoznod, hogy napi 10 ora, meg no szunet, es miert is nem talalsz jobb helyet, es utana beszelj a magas lorol :)

Jegkoko 2009.12.26. 09:57:45

@pcmci: Elég kicsi a valószínűsége annak, hogy rájukmaradna bármi is ha ésszel csinálnák.Én nem az eladhatatlan cuccokra gondoltam kmonkrétan, hanem arra amit az emberek naponta keresnek.Egyébbként meg az a hihetetlenül olcsó áraik 1 ezer ft al olcsóbb max a legtöbb bolthoz viszonyítva,tehát akkor már itt meg is bukott az elméleted.

pcmci 2009.12.26. 11:20:01

@Jegkoko: átlag magyar vásárló 100foritért is másik boltot választ. neten meg amit találsz viszonyitási árakat, azok többnyire ugyanabban a szellemben készülnek, mint az ipon listái, szoval igazábol ez az állitásod nem releváns. nézegess mondjuk media marktos raktárárakat iponos webshop árakhoz, aztán mondd el mit tapasztaltál.

raktárat egyébként láttál már közelről? tudod mik a napi igények?
az árak meg gyakorlatilag nagyker szállitásonként változnak, ugyhogy ami egyik nap eladható, másnap már lehet versenyképtelen az ára (webshopban). még mindig nem érted a rendszer működésének a lényegét.

Jegkoko 2009.12.26. 16:33:56

@pcmci: Képzeld egy számtech nagykerben dolgoztam, igy azért van némi rálátásom a dolgokra.Ja és ami árut nem tudtak eladni az üzletek az egy az egyben visszajött hozzánk.

mrcaptain 2009.12.27. 14:05:42

A postoló a hülye több szempontból is.
1. Ha nagyon olcsó nézz utána, hogy tényleg az-e amit kérsz
2. A számítástechnikai boltok 99% nem fogad el bankkártyát, ennek oka a bankok lenyuló üzletpolitikája a bankkártyás terminálok tekintetében(talán pont ezek ellen hoztak egy törvényt 2 hete, azóta lobbiznak is, hogy ez megöli a bankkártyás piacot)
3. az Ipon honlapja kifejezetten jónak mondható, mind információkban és hivatkozásokban is.
4. 2500-as házhozszállításban benne van a garanciafutár is (ha érdekel, nézd meg a honlapon)

Amúgy csak egy vásárló vagyok...

inezke 2009.12.28. 19:09:58

@Jó Estét: Nemhiszem hogy ezt pont neked kellene megmagyaráznom,ez legyen az én dolgom,miért szeretem ezt csinálni,de úgy gondolom,hogy 10 órát dolgozunk az azért van,mert nem vagyunk olyanok,hogy várjuk a sültgalambot és ezért pénzt várunk el meg hogy mások dolgozzanak helyettünk.de gratulálok neked ha kevés munkával megkeresed azt a pénzt amiből meg tudsz élni.Sok sikert!!

pcmci 2010.01.11. 19:02:41

@Jegkoko: "Ja és ami árut nem tudtak eladni az üzletek az egy az egyben visszajött hozzánk."

akkor te nem számtech nagykerben dolgoztál, hanem valami bizományi alapu disztributor nemtudommiben. nincs a világon az a nagyker, aki visszavesz árut pl árfolyamváltozás után, hogy ő bukjon rajta, ne a drága vevő. ezt nem gondolhatod komolyan. valami nem stimmel azzal amit irsz.

zeugma 2010.03.04. 00:33:22

Monitort szeretnék venni (á, szeretne a rosseb, de muszáj, mert a régi megdöglött). Nézem a neten, Iponnál az egyik legolcsóbb. Nem vásároltam még tőlük, így egyik első dolgom volt megnézni, van-e róluk homár-poszt. Elolvastam: vevő tájékozatlan volt, eladó mondjuk rosszkedvű és bunkó, ez még belefér, nekem úgyis futárral jönne a cucc. Aztán elolvastam a kommenteket is, és jól megdöbbentem az iponos kollégák / bérkommenterek stílusán. Ezek szerint náluk a posztoló által panaszolt hozzáállás nem eseti, hanem általános, akkor pedig én nem kérek belőlük, néhány száz vagy ezer forint különbséggel vannak ajánlatok normálisabbnak tűnő helyekről is.
Éljen a homár, és a szabad fogyasztói panaszkodás!
süti beállítások módosítása