Tékozló Homár

Kétértelmű fogalmazással veri át a fogyasztókat az Intersí

2009.01.30. 13:15 | szily | 256 komment

Remek, homároid posztot ajánlók a Hütte sí- és snowboardblogról: G. Franciaországba megy sítúrára, a szállást az Intersín keresztül intézi. A cég weboldalán az árakat minimum félreérthetőn jelölik, ugyanis ezt írják a lista mellé: "AZ ÁRTÁBLÁZATBAN SZEREPLO ÁRAK 6%-KAL EMELKEDTEK." G. ezt úgy értelmezi, hogy a 6 százalékkal emelt ár szerepel az oldalon, hisz miért is lenne ott a régi és miért is a vevőnek kéne 1,06-tal szorozgatnia. A cég másképp gondolja.

Update 1: A nemzetközi válsághelyzet pár hét alatt addig fokozódott, hogy az Intersí vonatkozó oldalára ugorva most már nem is hat, hanem 11,3 százalékot kell hozzáadnunk a feltüntetett összeghez.

  Vita és hőbörgés itt.

Emelt díjas sms-ben iratkozhatunk le a levélszemétről?

2009.01.30. 11:30 | ge | 62 komment

Ha feltételezzük, hogy a spamküldők teljesen hülyének nézik a címzettet, akkor mit gondoljunk arról, ha a spam végén a leiratkozáshoz azt ajánlják, hogy egy 90-es számra küldjünk sms-t? Utánajártunk, a 4 éve üzemelő netfizetes.hu viszonteladójának egy új ügyfele volt, aki bepróbálkozott. Ezzel azonnali szerződésbontás nyert a szolgáltatótól, hiszen alapdíjasnak tüntette fel az 1600 Ft + 20% ÁFA költségű számot. Az első leiratkozós sms után tiltották le az oldalt, tehát volt, aki bevette. Na ezért éri meg spam-eket küldeni.

Kaptam egy elég zavaró spamet. A szokásos, Szia xy vagyok kezdetűt. Viszont a levél végén felajánlották a leiratkozást, amiért egy "alap díjas" smst kell küldeni. Na, most ez az "alap díjas" szám 1600 Ft ért van feltüntetve az oldalon, mint 35 napos regisztráció. Tettem bejelentést hivatalosan spam ügyben, de örülnék ha ti is megrágnátok!
Köszi!
B.

Olvasson tovább!

45 naposra nyúlt az azonnali átállás

2009.01.30. 10:00 | ge | 34 komment

Kakamátyás saját blogján is megírta szolgáltatóváltásának történetét, ami az Invitel és a T-Com jóvoltából hosszabbra nyúlt, mint azt eredetileg tervezte. Az észrevétlen átállásnak ígért ügymenethez képest 45 nap internet nélküliség vár rá.

Kezdődött ott, hogy az invitel küldött egy levelet (e-maileset), hogy 5 havi tartozás jött össze az elmúlt 4 évben összevissza, és kikapcsolnak a gecibe ha nem fizetem be. Jogos teljesen, én már csak ilyen faszjancsi vagyok, elfelejtek befizetni dolgokat. Találtam is otthon két csekket, be is fizettem rögtön, aztán gondoltam, majd küldenek még ozt megoldjuk valahogy. Hát nem, a befizetés után pár nappal ki is kapcsoltak, hívom őket, hogy ez mi, mondják is, hogy 3 havi tartozásod van köcsög, jóhogy kikapcsolunk. hát, érteni nem értem, de végülis jogos.

Olvasson tovább!

Recessziós kenyér vs ingyenkolbász, ingyenkabát

2009.01.30. 09:25 | jackyll | 50 komment

A világ egyik fele csakazértsem vesz tudomást a sajnálatos események egyre növekvő soráról. Miközben sokan már átálltak vizes zsömlére, ők fittyet hánynak, és vad osztogatásba kezdenek. Olasz bőrkabát, sajtreszelő, kolbász és késkészlet mind a miénk lehet ingyen, de előbb a válság igazi arca a Corából:

Olvasson tovább!

Ismerkedni vagy lopni akar az ál-invitelszerelő?

2009.01.29. 14:27 | jackyll | 168 komment

Ebben a rohanó világban már normális szociális életre sincs ideje az embernek, nem csoda, hogy ennyire terjedőben vannak az anonim ismerkedési szájtok. Van, azonban, aki ugyan már hallott az internetről, de használni még nem tudja, ezért inkább telefonon próbál magának valakit keresni, aki beengedi:

Szilvi vagyok és Invitel körzetben élek, Gödöllőn, a lényeg, hogy most az utóbbi három hétben heti rendszerességgel felhív minket egy férfi, hogy jönne szerelni az Internetemet. Nekünk természetesen nincsen problémánk se a nettel sem a telefonnal, viszont kérdezem honnan tudják, hogy Invitel netem van? Mikor jeleztem az uriembernek, hogy nincsen probléma a nettel és hogy jelzem a netszolgáltatóm felé ő közölte, hogy ő is fogja jelezni ezt. És letette a telefont.

Olvasson tovább!

A Centrum a megállapodás ellenére megvágja a hülyébb autósokat

2009.01.29. 10:43 | szily | 113 komment

Klasszikus helyzet, bárki találkozhatott vele, hogy a budapesti kerületi önkormányzatok irreálisan lassan adják ki az alanyi jogon járó parkolási engedélyeket. Ezért azt mondják a Naiv lakosnak, hogy amíg ki nem hozza a matricát a postás, tegye a befizetési csekkjét a kocsiablakba, hogy ne büntesse meg a Centrum. De a Centrum persze bepróbálkozik, hátha van akkora ökör, aki szó nélkül fizet. Helioport lent füstölög.

Olvasson tovább!

Re: A T-Com kifizetteti az enternetesek saját modemszerelését - Mégsem kell fizetni

2009.01.29. 10:35 | szily | 27 komment

Ma is itt járt a jótündér, elolvasta a szerdai posztot arról, hogy hiába létezik s.k. barkácsolós díjcsomag, a T kifizetteti az ügyfelekkel a modemszerelés árát, aztán suhintott a pálcájával. Ezt írta ugyanis a Naiv Ügyfél:
 

Respect az Enternetnek! Ők is olvassák a Homárt!

Műszaki igazgatójuk utánanézett a történéseknek, hamut szórt a fejükre, és elengedik a szerelési díjat. Köszönjük! De még mindig nem értem, hogy a T-Home (korábban T-Com) miért is nem szereti a pont "Csatlakoztasd Magad" csomagot? Ők az ukránok az ADSL "szállításban"? Ide persze nem is kellene kérdőjel, hanem inkább felkiáltójel.

 

Szerelés helyett szarakodik a szerviz

2009.01.29. 10:35 | ge | 91 komment

Krisztián december elején vásárolt egy új monitort, amit azóta csak 5 napig tudott használni, a többi időt márkaszervizben töltötte. De nem azért, hogy kijavítsák a hibáit, hanem hogy még össze is karcolják. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, a Fogyasztóvédők Egyesülete, és az ügyvédje sem kecsegteti sok jóval, mivel nem magánszemélyként vásárolt, így a fogyasztóvédő törvények nem vonatkoznak az esetre.

November végén sikerült belecsapni a lecsóba, vásároltam egy 24"-os full HD felbontású monitort, egész pontosan a Benq E2400HD-t. Kiválasztottam interneten, megrendeltem (www.bpnotebook.hu), mivel a monitor értéke elég magas volt, büszkén írták, hogy ingyenes a házhoz szállítás. Persze, hogy azt ikszeltem be. Eltelt pár nap, nem jött a termék. Telefonáltam. "Mi úgy ÉRTETTÜK, hogy Ön jön be a termékért." Mit lehet érteni vagy nem érteni egy internetes megrendelésnél?
Olvasson tovább!

Perverz horgászfilm készült a Homár könyvéből (Offtopik)

2009.01.28. 14:23 | szily | 224 komment


Itt az ideje egy kis önmarketingolásnak: a hétvégén, január 31-én a Filmszemlén, illetve azzal egyidőben az Indavideón lesz a premierje Xantus János Etetés című kisjátékfilmjének, ami az első könyvem alapján készült, bár közel sem az Etetés sima adaptálásáról van szó. A filmben tombol a leplezetlen testiség, további részletek és trailer itt, a Szily blogon, a Homár olvasóinak stílszerű módon a bakiparádét raktam fel, bármilyen ocsmányul hangozzék is ez a szó.
 

 

süti beállítások módosítása