Tékozló Homár

Debil Mikulás a kölcsönzőből

2010.01.06. 07:31 | ge | 122 komment

Úgy néz ki, a nagy évvégi hajtásban a Bál-Na Produkció nem nagyon válogatott a Mikulásnak jelentkező alkalmazottak között és sikerült felvenniük egy szerencsétlen idiótát, aki egy kigyúrt krampuszt küldött előre, majd mindenhol az őrületbe kergette a vért izzadó szülőket. Bár az, hogy nem tudott megszólalni, még mindig jobb, mintha egész csomó más dolgot művelt volna, ami most beugrott hirtelen.

Kicsi fiam tavaly nagyon nagy izgalommal várta a Mikulást. Gondos anya lévén, nem csak együtt számoltam vele, hogy hányat kell aludni amíg ideér, hanem időben elkezdtem keresgélni az alkalmas jelölt után, aki e nagyszerű mesét hozhatja el otthonunkba. Választásom a Bál-Na produkció által képviselt mikulásszolgálatra esett, mégpedig az alant belinkelt, gondos anyai szívemet melengető, meggyőző marketingszöveg győzött meg:

„A Bál-Na Produkció munkatársai hosszú évek tapasztalata alapján tudják, hogy a Mikulásszolgálat hivatás, és nem munka, szolgálat, amelynek fontos pedagógiai és emocionális jelentősége van. Tudjuk, hogyan őrizzük meg a misztikumot, és hogyan tegyük élménnyé a találkozást a Mikulással a gyermekek számára.

Maximális körültekintéssel, pszichológus és pedagógus szakértői csapat bevonásával válogatjuk és készítjük fel kollégáinkat, akik gondosan tervezett öltözékben tökéletes illúziót teremtenek.

Fontos számunkra, hogy a gyermekek számára oly kedves ünnepet, még emlékezetesebbé varázsoljuk, ezzel tovább őrizve a Mikulás mitoszát. „

A hivatástudat, a szövegben emlegetett maximális körültekintés, valamint a pszichológus és pedagógus közreműködése azzal a megnyugtató tudattal töltött el, hogy a legjobb, legfelkészültebb, legautentikusabb Mikulás érkezik kisfiamhoz és barátjához. Elégedettségemet tovább fokozta, hogy az ügyfélszolgálaton arra kértek, röviden jellemezzem a fiamat és barátját, hogy a Mikulás személyre szólóan tudja megszólítani őket, dicsérje amit kell, korholja, hogy ha kell.

Elérkezett a Nagy Nap. A megbeszélt időpontban kopogtatnak. Egy bomberdzsekis, kigyúrt-kopasz áll az ajtóban, neki kell odaadnom a bekészített ajándékot, és arra is felhívja a figyelmem, hogy perkáljam le a pénzt előre. Leperkálom. Végül is, a távozó Mikulás után bepárásodott szemmel integetve, úgysem a lóvédugdosás jár majd az eszemben. Izgulok, mint egy kisgyerek, a kisgyerekek meg még jobban izgulnak bent a szobában.

És akkor megérkezik Ő.  A kicsik rohannak ki az előszobába lesik, nézik, hogyan érkezik meg a Mikulás, meglátják-e a rénszarvasszánt.

Mikulásunk megáll az ajtóban, s nem szól. Furcsállom, de még sosem járt Télapó a lakásunkban, hát nem tudom, mi a szokás. Köszönünk, még mindig semmi. Betessékelem a szótlan pirosruhást, akinek jelmeze tényleg nem is hagy kívánnivalót maga után. Közben próbálom oldani a szótlanságot, kérdezgetem, hol hagyta a szánt, jól utazott-e. Válasz semmi. Kezdek kicsit izgulni, de nem mutathatom, hát elkezdem a mesét magam a fáradt, hosszú utat megtett Télapóról, akit gyorsan le kell ültetni.

Télapó leül, meredten néz. Hátamon izzadtság csorog végig, gyerekek tágra nyílt szemmel figyelnek. Hang nem sok jön ki a jelmezes alakból. Izzadva játszom tovább az időközben felvett porondmesteri szerepem. Drága Mikulás bácsi nagyon fáradt, de biztosan meghallgatna néhány dalt vagy verset. A srácok produkálják magukat, Mikulás csak néz.

Kezd elegem lenni. Essünk már túl ezen. Folytatom a szövegelést, mit hozott a Mikulás? Mikulásunk megkönnyebbülten kotorászik a táskájában. Gondoltam, most rendben lesz, előre leírtam nekik a szöveget. Sajnos, Mikulástanoncunk nem volt jó tanuló, még a gyermekek nevét sem sikerült megjegyeznie: elég pocsékul és feltűnően puskázza le azt a rengeteg, össz-vissz két gyermek nevet az ajándékzacskókról, majd egy bágyadt tessék és tessék szó kilehelésével átadja az ajándékot. Ez volt az egyetlen momentum a nálunk töltött tíz perc alatt, amikor megszólalt. Röviden, tömören, csak szavakban, nem mondatokban, nem fecsérelve a szót és az időnket.

Ahogy jött, úgy távozott, én már átizzadt pólóban tájékoztattam a srácokat, hogy Mikulásunknak sok gyerekhez kell még eljutnia, ezért sietős a dolga.

Nem láttam még pszichológus és pedagógus segítségével képzett, maximális körültekintéssel kiválasztott mikulást. Ezért eltelt pár perc, míg felocsúdtam a döbbenetből. A gyerekek örömködtek az ajándék láttán, mi pedig, a jelenlévő felnőttek bután néztünk egymásra. Ez most komoly? Ennyi? Ilyen egy jól képzett Mikulás?

Napokig rágódtam ezen, majd írtam egy emailt az észrevételeimről a cégnek. Mivel választ nem kaptam, felhívtam őket, ahol a kishölgy, aki felvette a telefont, sajnálkozva közölte, hogy sajnos mégsem voltak elég körültekintőek, az új fiú ugyanis máshol sem tudta teljesíteni a tőle elvárt minimumot, azaz képtelen volt két értelmes mondatot elmondani. Pénzt azonban visszaadni nem tudnak.

Tehát kereken tíz ezer forintomba került, hogy megtudjam, az új fiúk néha befuccsolnak mikulásként, amúgy pedig ne engedjek vadidegen idiótát a lakásomba, még ha csodaszép mikulásruha is van rajta.

Köszönjük a produkciót a Bál-Na produkciónak, de idén nem kérünk belőle!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spulni 2010.01.06. 07:36:15

Lehet, hogy nem tudott magyarul a Mikulás. :o)

thinker_ 2010.01.06. 07:42:05

lehet, hogy jobban jártok, ha megkérsz egy ismerőst férfit, hogy öltözzön be.

Eric_Cartman 2010.01.06. 07:45:20

Na jól van homár, túllőttél a célon !
A következő mi lesz ???
Hogy húsvéti nyúl sincs ??? És fogtündér sem ???
Hazugság itt minden !

Nyúlcipó 2010.01.06. 07:45:23

nem akarok okoskodni, de a képen nem a pókember van? tudjátok, aki Z betűt vág a gonoszok gatyájába.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 07:57:03

@Eric_Cartman: ha kiderül, hogy a qrás meg a szopatás is csak urbánus legenda, én a dugámba dőlök :(

caligne 2010.01.06. 07:58:47

Gondoljatok bele a mikulásfiú helyzetébe is. Au. Jaj.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 08:01:53

Jelzem ez is ojan tipikusan jenki szarság, mikor az álmot avagy ábrándot megcsinájjuk freccsentett műanyagból, emígyen váltván a rokonszenves és fantáziadús legendát izzaccságszagú hazugsággá. A gyermeki elme meg totál zavarodva. Csuda, hogy ennyi a frusztrált ember?

imittto 2010.01.06. 08:07:27

Nálunk én voltam a Miki. Ismerősök vettek hozzá ruhát, miután végeztek szóltak hogy mehetek érte. A srác magasabb nálam fél fejjel (én vagyok 190 centiés 118kg) így ekkor még nyugodt voltam, tuti jó lesz (bár motyogtak valamit hogy ők jól szórakoztak) Otthon lépcsőházban felvettem a ruhát...a nadrág térdközépig ért, a kabát könyök alatt kicsivel véget ért, lehajolni a bakancshoz már nem mertem így a miki zokniban jött. Mindenesetre asszony meg a keresztgyerek szülei jól szórakoztak :D

gftamas 2010.01.06. 08:15:39

Én egy másik gittegylettel jártam jártam hasonlóan jópár éve. Első alkalommal egy fantasztikus, igazi és nem mű hófehér szakállas bácsika jött és tökéletesre sikerült az este. Ezen felbuzdulva a következő évben is felhívtam őket és akkor jött a katasztrófa. A másik mikulás ugyanis olyan részeg volt, hogy leverte és összetörte a nappaliban az állólámpát, izzadt mint a ló, úgyhogy 2 perc után levette a sapkáját meg a szakállát. :) Ja, és a slussz poén: kifele menet némi köhécselés, krákogás és 2-3 harákolást követően odaköpött a bejárati ajtó elé. :)

Megdobbent 2010.01.06. 08:18:48

Es az, hogy a bermikulas vegulis nem rokazott a szonyegre, es nem csipkedte a gondos anya hatsojat, az mar SZART ER?!

Maskor tessen az ALDI-bol berelni a mosolymikulast, az nagyon odavan a gyerekekert.

Egyebkent pedig a szocializalt enem egesz komolyan egyutterez szegeny anyukaval, kinos lehetett ilyet atelni, viszont azt sem ertem .... Najo ez mar mas tema :)

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 08:20:14

Na ezt mondom, rosszabb, mint ha nem is jött volna. Érdekes lenne tudni, mi jár a gyerek fejébe, mikor ezt látja: hetegik izgul, meg készül és egy tahó secpec felrúgja az álmait.

zevilaga 2010.01.06. 08:20:28

Sokan nem tudják, hogy Télapó kék ruhában jár, és egy mocskos kommunista szülemény. Nálunk a 14. (?) századi Szent Miklós püspük kései reinkarnációja jár, akit a '20-as években egy kocsmatöltelék álmodott meg a Coca Cola reklámfigurájaként a ma ismert mikulásformába. Tehát a Mikulás nem télapó, és nem úgy néz ki mint amit mi mikulásként ismerünk.
Egyébként meg milyen ember az, aki bérmikulást fogad??? Nincs egy munkatárs/szomszéd/rokon aki beöltözne, és felolvasná a pogrémákat egy 1000 forintos Rossmannos Mikiruhában? Ejnyemána!

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.01.06. 08:27:04

Hát nem tudom, a mai szülők annyi mindennek szeretnének megfelelni, főleg, hogy utána dicsekedhessenek vele. Nálunk a keresztanyám öltözött be TÉLAPÓNAK, a gyerekek végignézték, ahogy kiszáll az autójából, merthogy már modern világ van. Szájtátva végighallgatták a mondandóját, kaptak egy-egy darab csokimikulást, ugyanolyat (mit nekünk csomag)aztán csókolom. Azóta is emlegetik. Ja persze, este még megnéztük az igazi Jokkmokkot a Mikulásházban, ami nem volt annyira élmény, mert 120 kilós krampuszok csinálták az utat, kiabáltak, tömeg, stb. Jövőre oda se kell menni. Inkább azon kéne kiakadni, hogy szeptember közepe óta árulnak csokimikulást a Lidlibe.

elwood 2010.01.06. 08:31:58

ezekkel a mocsokmultikkal mindig így jár az ember

táltost kellet volna hívni

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 08:39:00

Télleg, jó meglátás. Amikor minden közértbe hetekkel a hirig előtt lehet látni a stilizált Miklósokat, annál nem lenne jobb, ha a ded csak a nagy napon találkozna vele?

Követejjük az umbucmanustól, hogy ezeket, meg a húsvéti szarokat csak spéci gyerekmentes boltokba lehesen árulkdni. De télleg, mennyivel nagyobb lenne a gyermek öröme!

elwood 2010.01.06. 08:40:05

egyszer voltam csokigyárban, a mikulásokat húsvétkor, a nyuszikat télen gyártják

Eric_Cartman 2010.01.06. 08:44:29

Én minimum egy ismert mikrobloggert (vagy a nejét) hívnék meg mikulásnak, hogy tudjon már beszélni. Azzal nem lett volna balhé. A végén megkínáltam volna keménysajttal. Vidám este lett volna.

Eric_Cartman 2010.01.06. 08:46:39

Csak most hirtelen nem ismerek ismert mikrobloggert.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 08:52:45

@Eric_Cartman: osztán ha szegény gyerek nem tuggya a rémszarvasok nevét és pontos címét még meg is pofozza mi?

Eric_Cartman 2010.01.06. 09:01:34

@Rosszindulatú Vászka: ismert mikroblogger ilyet nem csinál. Max. fölteszi a homárra a gyereket.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 09:03:38

@Eric_Cartman: gondolod, hogy valóra válna kisdedkori rémálmunk és lenne itten egy rosszgyereklista?

faqtya 2010.01.06. 09:03:39

szerintem meg jófej volt a mikulás. az én gyerekeim örültek volna, ha csak odaadja a mikulás az ajándékot, aztán megy is. szegény mikulásoknak a szülőknek kell szerepelniük. egy gyerek csak azt jegyzi meg, hogy volt a mikulás és hozott neki ajándékot. az én kislányom a mikulás nagy botjától ijedt meg, azt hitte, az a virgács és azt kapja. nem csodálom, hogy nem mert megszólalni egész idő alatt :)

juhaszvik 2010.01.06. 09:10:35

egy újabb sikeres vállalkozás.

mikulás = őstermelő

DaM 2010.01.06. 09:40:08

@Rosszindulatú Vászka: neem. A tipikus jenki szarság ott állt volna meg, hogy Bp-en az xy téren Jónagypuki a finn mastermikulás fogadja a gyerekeket a házában. Ez a házhozszállított miki tudomásom szerint csak felénk járja, jelzem ez is valami új sz4rság, mert bezzeg régen csak az oviba látogatott el, otthonra nem. Az volt a jó. Amúgy is érdekes, hogy meddig és hogyan hazudozzunk a gyermekeinknek a misztikus személyekről, de demokrációa van, attól hogy én (vagy mi) elítéljük, attól még mindenkinek joga van úgy szívatni saját utódját, ahogy neki tetszik. Hiszen a szülőknek sem kell jogosítvány a gyerekneveléshez. :)

akikaztmondjákni 2010.01.06. 09:40:55

Hűűű!Ez nagyon hosszú...

Sün!Iszonyatosan, hihhhhetetlenül, borzalmasan ESIK a hó!:)

akikaztmondjákni 2010.01.06. 09:43:16

Ppfffff...Legautetntikusabb Mikulást csak is az ALDIból.Vagy persze őstermelőtöl.

Secnir 2010.01.06. 09:46:33

kedves poszt toló!

örülj neki, hogy nem néger mikulás jött. azt nem magyaráztad volna ki...

akikaztmondjákni 2010.01.06. 09:47:17

:D:D:D Ez qrva jó amugy:D:D Elképzelem amint kérdezgeti a "Mikulást", hogy milyen volt azút etc.?:D:D Beszarás:D

Sztem a sztorit jól megírta, nekem szórakoztató volt:)

Mellékesen, mennyibe fáj egy ilyen Mikulás kölcsönzés?Cirka 10 percért...

Leadfoot 2010.01.06. 09:47:41

Az baj, ha én kurvára röhögtem az egészen? :-)
Persze átérzem a helyzetet...

De ki az, aki ilyen helyről rendel mikulást, ráadásul bedől ennek a nyalizós szövegnek? Nekem legalábbis megfordulna a fejemben, hogy biztos nem atomfizikusok meg agysebészek mennek mikulás-imitátornak.

Legjobb ilyen esetben megkérni egy jó barátot, ismerőst, aki egyrészt elég pocakos, hogy meglegyen az illúzió, másrészt a gyerekek nem ismerik.

Secnir 2010.01.06. 09:47:59

@faqtya:
"az én kislányom a mikulás nagy botjától ijedt meg"

pfujj, milyen mikulások járják az országot. én már írtam korábban, hogy mind pedofil. különben eljön az idő, amikor a kislányod csak heherészni fog mikulás botjának láttán.

Delfinci 2010.01.06. 09:48:35

Mikulást már az Aldiból se! Idén már az Aldiban sem lehet megbízni :(
(1 milliós büntetés a jelmezek hiányzó kellékei miatt...)

Eric_Cartman 2010.01.06. 09:49:29

Az a baj, hogy ész nélkül megvesztek minden szart. 10000-ért hívni egy idegen faszt a lakásba negyed órára.... Pff....
Öntudatos fogyasztók, ja. Mennyi értelmes dologra lehetett volna költeni, de nektek mikulás kell.
Horálki megoldotta volna ötezerből. 2 évre, mert bónusz úgy ráijesztett volna a gyerekre, hogy jövőre nem kért volna semmit.

akikaztmondjákni 2010.01.06. 09:50:22

@Rosszindulatú Vászka: Ja.Aztán pár év múlva közlik a gyerekkel, h nincs is Mikulás...Persze, velem is biztos így volt:)...

Der Beste 2010.01.06. 09:52:40

Én egyszer voltam Mikulás, a két unokatesómnak vittem ajándékot, de úgy jártam, mint sok gyilkos a CSI-ban: a cipőm lebuktatott, mert másnap is abban mentem át hozzájuk.

Amúgy az én gyerekkoromban még vállalati Mikulás is volt, az meg apám volt évekig.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 09:53:03

@akikaztmondjákni: sztem előbb-utóbb magától is rájön, hogy valami nem stimmel azokkal az ajándékokkal. Gyerek nem hüje, csak másképpen érvel, mág más dolgokon törpöl sokat.

akikaztmondjákni 2010.01.06. 09:58:24

@Secnir: :D:D:D:D:D:D
Főleg, amikor az ölébe ülteti a gyerekeket...:S

akikaztmondjákni 2010.01.06. 10:00:38

Vagy kérték volna fel Győzike tesóját!:D
Meg azt a másikat krampusznak.Napszemüvegben.:D:D:D
Mekkora siker lett volna.Ha az ő debil gyereke nem jött rá ki is valójában:)

faqtya 2010.01.06. 10:14:23

@Eric_Cartman: miért? szerinted a mikulás ingyen szerzi az ajándékokat? még így is mínuszban lehet, valószínűleg hitelt kellett felvennie. te is azért kaphattál ajándékot, mert más 10ezret fizet neki.

faqtya 2010.01.06. 10:16:34

@Secnir: na, gondoltam, hogy valaki majd a botról másra asszociál. amúgy meg az én kislányomhoz egy fiút sem fogok engedni, meg lányt sem :)

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 10:30:14

@faqtya: hát ezaz, Miklós püspök még ingyér osztotta a stuffot, most belesüjjett az a szép hagyomány a konzuméria mocsarába

juhaszvik 2010.01.06. 10:30:48

ennek a néma mikulásnak van valamilyen megfoghatatlan rejtői szépsége. biztos valamit titkolt. :)

juhaszvik 2010.01.06. 10:35:17

@Rosszindulatú Vászka: hehe. szóval a hagyomány szerint az ajándék ingyen kerül beszerzésre?

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 10:41:30

@juhaszvik: nem, hanem kiosztásra, olvasni-e tucc? Akim ingyér szerzi be azt nem firtassuk Spárta alatt, értem? :DDD

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 10:52:00

Úgysem fogom megérteni soha, hogy mi a f.sznak kell 10.000 Ft-ot kidobni arra, hogy a bárgyú gyerek negyedórát táthassa a pofáját a télapóra. Vitte volna el a Kossuth térre, ahol találkozhatott volna a mikivel és még ingyen fénykép is készült volna.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 10:57:24

Úgy láccik ijen burzsoá posztdömping van, a MI-né, aki überelve az orig recipét friss keményből izzít, mosmeg a bérmikula. Nyilván a következőbe egy másik MI-né reklamájja, hogy nem egyenletes szeletekre vágták nekije a metró áruházba a halászlébe való lazacot, meg hogy depis lett a macskája a fóliás dobozos libamájtól.

Viktus 2010.01.06. 11:06:37

Nem láttam még pszichológus és pedagógus segítségével képzett, maximális körültekintéssel kiválasztott mikulást.
-

Lehet az amcsi tengerészgyalogságnál képezték ki ... ezért nem pofázik sokat.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 11:12:04

Azt meg mégjobban bírom, amikor a gyerek értelmesebb, mint a gagyarászó szülő. Oké, hogy szülés után csökken az IQ, na de ennyire?

El Argentino 2010.01.06. 11:14:50

És kemény sajt van már?

KolomparVinetu 2010.01.06. 11:19:28

@zevilaga: Én vágom, és köszi, hogy elmondtad ezt helyettem.

Disznó Úr 2010.01.06. 11:26:41

Igyekszem a legkevésbé bántó módon fogalmazni, de teljesen megdöbbentő ezeknek az értékválságos embereknek a mentalitása. Egyrészt Télapó (Gyed Maróz), aztán gondolom fenyőünnep, névadóünnepség. Persze hozzon ajándékot is a Mikulás (vagy a Télapó?)
Mindezt leöntve a félhülyéknek való amerikai szósszal, ahol egy tízesért retardáltak eljátszák a Mikulást. Poén. Az ablakba tett csizma meg gondolom a maradiaknak való. Trendi anyukának az ilyesmi szégyen? Na jó, nem is tudom miért írtam. Bocsi

É2I 2010.01.06. 11:27:34

Mikulás házról-házra bemegy vadidegen házakba, ahol ideges szülőket meg egy-két szakállhúzogató, vásott kölköt talál.
Oszt' még kérditek miért nem mer megszólalni?
;P

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 11:28:34

@KolomparVinetu: egyébként francokat, a Télapó szó már a 30-as évekbe is létezett Magyarországon. Csak a komcsik keszték forszírozni. Baszta a fülét sok polgárnak a tót Mikulás név.

spulni 2010.01.06. 11:38:22

Lehet, hogy ez nem is az eredeti küldött Miki volt. Az eredeti ősz apókát lecsapták, bokor alá dugták, ez meg egy rosszfiú volt, aki felméri a kégli állapotát és a rabolható cuccokat. Paranoia-e? Vagy tapasztalat? :o)

R.T. · http://rendszergazda.eu 2010.01.06. 11:39:30

Fel kell világosítani a gyereket, hogy átb@szás az élet.
Se Mikulás, se Húsvéti nyúl, se Jézuska nincs, így jobb ha ezt mielőbb tudatosul benne. Legalább nem mondja azt később, hogy hazudtak a szülei... :D

Rosszindulatú Vászka 2010.01.06. 11:48:09

@R.T.: a Jézuskát illetően sok-sok millió polgár nem ért veled egyet.

GRMBL 2010.01.06. 12:00:12

@zevilaga:
Egy ilyen Gandalf beállít hozzánk asszem be is szrok.
Pedig van egy ismerősöm aki nem mellesleg
informatikus, még asse látott ilyet.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.01.06. 12:02:41

nekem sose hozattak mikulást, elég volt az óvodai. ellenben a szomszéd csaj, aki 8 évvel idősebb nálam, még 12 évesen is hitt benne, mert neki még akkor is hoztak. nem tudom, melyikünk csalódott nagyobbat, amikor kiderült, hogy nincs.
olyan 5 éves lehettem, amikor nagyon faggatóztam, hogy hogy jött be az öreg a lakásba (mert a cipőm a folyosón volt). anyum feladta a "bemászott a kulcslyukon"-sztorit =D
de nem viselt meg nagyon. kb. 1 percig szomorú voltam, 5 perc múlva meg már nem is érdekelt. rájöttem, hogy csokit ugyanúgy fogok kapni ezután is =)

staropramen 2010.01.06. 12:07:48

Sztrovacsekek alant idézet az episztolából:
"Tehát kereken tíz ezer forintomba került, hogy megtudjam, az új fiúk néha befuccsolnak mikulásként, amúgy pedig ne engedjek vadidegen idiótát a lakásomba, még ha csodaszép mikulásruha is van rajta."

Kedves Nyuszifül Anyuka!
Ezt én szálma nélkül csak barátilag 7500 ért megmondtam volna előre.
A húsvéti nyuszi megrendelése előtt várom befizetését a xxxxxxx-xxxxxxx számlaszámra, melynek megérkezése után röviden elmondom aktuálisan mi a teendő.

Gal 2010.01.06. 12:38:41

Talán finn volt és nem tudott magyarul.

(Vagy román vendégmunkás és szintén nem értett magyarul.)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.06. 12:43:58

szóltál volna a barátomnak! ő tutti bevállalja...
...ha van elég jéger a jégen. :D

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.01.06. 12:57:37

Könnyesre nevettem magam a kommenteken:)köszi mindenkinek:DD

juhaszvik 2010.01.06. 12:58:59

néma gyereknek néma mikulást!!!

ajajajjjjjj 2010.01.06. 13:24:19

végigröhögtem a posztot és kommenteket is :))))
nagyon gonosz vagyok? :)

angantyr 2010.01.06. 13:42:30

Emlékszem, tavaly is volt egy ilyen sztori. Értékítélet ide vagy oda, az akkor kommentelőknek egy-két kivétellel nagyjából lejött, hogy a szülő tulajdonképpen egy szolgáltatást rendelt (hogy miért, az voltaképp az ő dolga), és a gond az, hogy nem azt kapta, amit várt, amiért fizetett.
Úgy látszik, ahogy a régi törzsközönség felhígult, úgy változtak a hozzáállások is -- vagy fordítva, már nem tudom eldönteni, melyik vonzza melyiket. Pedig a Homár nem feltétlenül lett szarabb.

juhaszvik 2010.01.06. 13:52:20

@angantyr: nem hinném, hogy a kommentelők nagy részének, nem esik le, hogy ki az áldozat, és hogy nem olyan szolgáltatást kapott, mint amilyet kellett volna.

de ettől még sokkal nagyobb poén, hogy mikulást rendelt, hogy autentikusabb legyen a gyerek átverése... :)

vargham 2010.01.06. 13:55:30

@DaM:
Régen is divat volt. Hozzánk is jött 1985-ben. Barkassal érkezett, és a nagymamám szatyrából pakolta elő az ajándékokat. Csalódás volt.
1967-ben a nagybátyámhoz is hívtak már mikulást.
Korábbi információim nincsenek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.01.06. 13:55:39

Van ekkora idióta, aki a gyerekeinek Mikulást bérel?

Konzumünnep vazze...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.01.06. 14:25:23

@megélhetési sünöző - avataros avatar: Ssssünöző, az az avatar hatalmas (mármint a dumával együtt :D )

További magyar hang 2010.01.06. 14:34:50

Megrendelt egy szolgáltatást.
Kifizette a szolgáltatást előre.
Nem kapta meg a szolgáltatást.
A szolgáltató elismeri, hogy hibázott.
"Pénzt azonban visszaadni nem tudnak."

Elveszett a pénztárcájuk? Eltört mindkét kezük? Befalazták az ajtót és bennmaradtak?
Mi az, hogy nem tudnak? Milyen ócska duma ez már! Rá is gyújtanám a Bál-Na Produkcióra a házat féltéglába csomagolt baccpapuccsal.

Tzl 2010.01.06. 14:36:33

@zevilaga:
Hagyjuk már ezt a baromságot, hogy a coca-cola találta ki a piros mikulást!
www.urbanlegends.hu/2005/10/coca-cola-mikulas/
vagy az eredeti angolul:
www.snopes.com/holidays/christmas/santa/cocacola.asp

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.01.06. 14:38:53

@További magyar hang: Hehh, gyárilag úgy vannak flashelve, hogy a pénz csak befele folyik. Igazi magyar szolgáltatók.

Alikam 2010.01.06. 14:42:29

Gáz volt a mikulás ez tény, de az ablakba tett csizma szerintem si sokkal de sokkal hatásosabb. Így nincs semmi kézzelfogható a Mikulásról,d e mégis megvan az a kis rejtély amin a gyerek agyaloghat és később talán nem lesz neki akkora zakó, amikor megtudja, nincs Mikulás.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.06. 14:50:28

Úgy látom, sokan félreértik a helyzetet. Tökmindegy, hogy szemétburzsuj volt az anyuka (szerintem inkább megható, de ez nem is lényeg), hiszen kifizetett valamit, amit végül nem, vagy nem megfelelő módon kapott meg. Teljesen mindegy, hogy kemény sajt, vagy Mikulás, vagy csokiszökőkút, szerintem senki nem örülne annak, ha megrendelne egy szolgáltatást, amely aztán nem válik be.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.06. 14:56:06

igen, ne fogjunk mar mindent az"idiota jenkikre"
dec 6-hoz semmi kozunk, nincs is mikulas
a szabta meg Karacsonykor jon es nem divat lakasra hini
megy iskolaba ovodab, aruhazba, meg az uccan oszt jonapot

amugy az en idomben este odakeszitettuk a bakkancsot es csodak csodajara reggelre ott voltak a nagy piros mikicsomagok, kesobb rabeszeltuk anyamekat, hogy jojjon mar az ejjel, ugy 10-11-korul mer jo lenn kis csoki
semmi ajandek edessegen kivul
jo, komcsigyerekeknek mar akkoriban is lehet hozott matcsboxot

AlulírottFentemlített 2010.01.06. 14:58:15

@Eric_Cartman:

Igazad van, Horálkit kellett volna hívnia :-)

Vagy legalább el küldte volna a Fa szót a 1782-re!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.06. 15:00:06

szabta= Santa Claus
iden O jott Karacsonykor, meg se tudtam szolalni
lehet a posztolo ikyen jo No es szegeny Mikinek elakadt a hangja?
www.banggood.com/p_img9543_1_228_T.jpg

sztrelnyikov 2010.01.06. 15:00:26

Az a kérdés, hogy urduul el tudta-e énekelni a hullapejhest vagy sem? Ha nem, akkor nem érte meg a 10k-t.

Nincs egy haver, aki beöltözne? Akkor előbb szerezz barátokat...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.06. 15:03:42

@Rékuc:
es mi van ha megrendelek egy qrwat es nem vagyok megelegedve, vag elmegyek szinhazba es nem tetszik a darab?
a Mikulas az bizalmi allas
/szomszed, keresztapa, hazmester/
ja az mar nincs

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 15:08:19

@hagyma: De az nem MEGHATÓ, ha kurvát rendelsz.

Emberek, innentől kezdve sznob=megható.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.06. 15:08:29

@angantyr:
hidd el megerti mindenki, csak megjegyzi, baromsag mikit rendelni
ettol a mikiszolgaltato kocsog, bar a reklamjukban nincs benne, hogy a Miki meg is szolal
nema Mikinek is meg kell adni a Mikisegre az eselyt

Eric_Cartman 2010.01.06. 15:08:52

@AlulírottFentemlített: Horálki nem szarozott volna. Kicsapja az ajándékot, kirándul egyet a klozetra, ráijeszt a gyerekre zombijelmezben, számlát kiállít, aztán huss.
Mellesleg "a hull a pelyhes" helyesen "esik a pelyhes", mielőtt ki nem lesz osztva mindenkinek egy pofon a homár nyelvész szekciójától.
Most már csak azt nem tudom, mit is akartam írni....

Der Beste 2010.01.06. 15:08:54

@Rékuc: Tisztázta-e pontosan az anyuka, hogy a Mikulásnak hány szótagot kell mondania ezért a pénzért vagy sem?
Mikulást rendelt? Igen.
Volt Mikulás? Volt.
Akkor meg hol a hiba?
Pontosan mit várt volna el a Mikulástól? A Kalevala összest?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.06. 15:11:09

@Rosszindulatú Vászka:
a Telapot a komcsik Karacsonyra nyomattak, mert a Jezuska csipte a szemuket
miki az mindig Miki volt, miota en benne vagyok az elet nevu schowbusinessben

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 15:19:34

www.mikulasszolgalat.hu/hazhoz.htm

1-3 gyerekig 12.000 Ft
4-6 gy. 17.000 Ft
7-10 gy. 22.000
10 gy. felett: 30.000 Ft

vagyis eleve nem 10-et fizetett sznobanyu, hanem 12-t.

A Krampusz és a Hópihe árai megegyeznek a Mikulás áraival.

Muhaha...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.06. 15:25:43

@megélhetési sünöző - avataros avatar:
hogye merik a husveti nyulat?
ugy kepzelem, hogy jon a nyul, na annak nem kell beszelni, de a mocskos tudatlan felhulye idiota amerikaiktol atveve a kertben eldugja a tojasait
hozott tojassal dragabb
panelban az eldugas helye szabadonvalasztott/ gardrob, viragcserep, wc tartaly, sajthutto/

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.06. 15:26:34

@Der Beste: mondjuk azt, hogy a Mikulas szemelyesen is megszolitja a gyerekeket, ha mar jellemzest kertek tole az ugyfelszolgalaton? Vagy a rovid leirast a gyerekekrol miert kertek? Hogy ezutan szemelyre szabott reklamujsagokat tudjanak kuldeni a csaladnak?
Vagy szerinted a posztban leirt viselkedes korrekt volt a Mikulas reszerol?
(igen, tudom, hogy csak az egyik oldalt hallottuk)

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2010.01.06. 15:42:13

Én ezen az egészen csak nevetni tudok.Pénzkidobás és egy ismeretlent beengedni a lakásba..
Pár éve egy kedves hölgyismerősöm engem kért fel,hogy legyek télapó a lányai és egy ismerőse leányai számára.Igaz akkor vállaltam először ilyesmit,de mindig is szerettem a kihívásokat.. :-)
A ruha olcsó vacak volt,az öv azonnal elszakadt ahogy felvettem - összecsomóztam hát hátul.. :-) A szakállon igen keskeny volt a rés,így időnként a számba kívánkozott egy kis vatta.A gyerekek nagyon örültek mindkét helyen,énekeltek,táncoltak.Kaptam egy csomó rajzot,suliban/oviban készített kis meglepetéseket és még csokit is a lurkóktól.Semmit nem kértem cserébe,a feladat megért mindent és az az öröm ahogy a gyerkőcök fogadtak és búcsúztak tőlem,integettek hosszasan az ablakból.Mindkét család gratulált és küldtek ajándékba egy-egy üveg finom itókát köszönetképpen.A másik családnál apuka a kapuban adott egy szöveget,hogy mit kellene mondanom és míg a lépcsőn kullogtam felfelé elolvastam.Sebtiben el is döntöttem,hogy ezt ha kínoznak sem fogom elmondani,annyira undorítóan giccses volt.Ahogy az ajtó kinyílt anyu az arcomba robbant egy kamerával.Azt persze elfelejtették közölni,hogy melyik ajándék kié lesz és apu még anyunak is vett ajándékot.Szerencsére improvizáltam és megoldottam a helyzetet.A szerep kicsit foglyul is ejtett,mert mikor mentem hazafelé a vonaton immáron civilben és odalépett hozzám egy hajléktalan,hogy pénzt kérjen majdnem megkérdeztem tőle,hogy hogy mer kunyerálni a télapótól..

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 16:13:25

Szexi Télapó, na az már más lenne. Bejön, lesztriptízeli a műhasát, a szakállt, és végül ott áll egy dögös fickó. Kockahassal. Na az lenne a valami, az már megérné a 10 rugót.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 16:14:44

Amennyiben személyesen is szeretnétek találkozni velem,
várlak benneteket a Rezidenciámban

Cím:
Budapest XIV., kerület Városliget,Vajdahunyadvár
Magyar Mezőgazdasági Múzeum Román terme

Nyitvatartás:
A gyerek csoportokat (maximum 35 fő) előzetes bejelentkezés alapján,
hétköznap (december 01-04.) 09.00 és 15.00 között ,

a családokat
hétköznap (december 01-04.) 15.00 és 17.00 között, hétvégén (december 05-06.) 09.00 és 19.00 között
várom,

Belépőjegy ára: 990 Ft/gyerek
Kísérő jegy ára: 800 Ft/felnőtt

Csoportos gyerek belépőjegy ára
(15 fő felett): 800 Ft/gyerek

Legalább 15 fős gyerekcsoport esetén 1 fő kísérő, minimum 20 fős gyerekcsoport esetén 2 fő kísérő részére ingyenes belépést biztosítunk

Banyeg, a parlamentnél meg ingyen volt ugyanez.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 16:16:33

www.mikulasszolgalat.hu/levelezes.htm

hát ez is tök izgi

vajon ingyen válaszol a télapó? vagy ez is fizetős?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 16:19:21

A MÁSIK TÉLAPÓ
- Apu, te most ideülsz a ládára!
- Dehogy ülök! Eszem ágában sincs!
- De amikor játszunk!
- Játszunk? Ezt eddig nem tudtam. És miért kellene nekem a ládára ülnöm?
- Mert te leszel a szegényember.
Na persze - gondolom -, mi sem jellemzőbb a szegényemberekre, mint hogy ládán ülnek.
- És te mi leszel?
- Én a Télapó.
Ez nagyszerű! Igazán rám férne már egy kis ajándék. Leülök a ládára. Szegényember vagyok.
Télapó előrenyújtja a kezét, és vészjóslóan búg. Úgy látszik, ez egy búgócsigával ötvözött Télapó.
- Remélem, Télapó, jó nehéz a puttonyod - mondom bizakodva.
Abbahagyja a búgást, a kezét leereszti.
- Milyen puttonyom?
- Amiben az ajándékokat hozod.
- Ááá - nevet a tudatlan szegényembereknek kijáró fölénnyel -, én nem az a Télapó vagyok. A másik!
- A másik? Melyik?
Újra búgni kezd, a keze fönn. Búgás közben mondja... mit mondja?!... sziszegi:
- Ebben a zsebemben - a jobb zsebére üt - van a jég meg hó - a bal zsebére üt -, ebben a hideg, téli szelek - egyik mellényzseb -, ebben van a dér - másik mellényzseb -, ebben meg a zúzmaranéni.
Én oktondi! Még hogy búgócsiga?! Nyilván a hideg téli szelek búgnak a zsebében. Vagy a zúzmaranéni. Egy zúzmaranénitol minden kitelik.
A konyhában érezhetően csökken a hőmérséklet, a födőtartón egy piros födő fázósan megrezzen. Összébb húzom magamon az ingem.
- Még szerencse, hogy nincs több zsebed - mondom, és vacogok egy kicsit.
- Ne beszélj annyit, szegényember - süvíti Télapó -, mert kieresztem a jeget és a hót.
Nem is tétovázik: kiereszti. Szép nagy pelyhekben hullani kezd a hó, a mosogatón és a gázcsöveken hegyes jégcsapok híznak. Didergek.

- Ha ezt előre mondod, melegebben felöltözöm.
Télapó kutyába se vesz, a másik zsebéből elozúgnak a hideg téli szelek, füttyögnek a konyha egyik sarkából a másikba, cibálják szegény pletyka gyerektenyérnyi, cirmoszöld leveleit, behuhognak a konyhaszekrénybe, megzörrentik az evőeszközöket, és hordják, hordják a havat. Ülök térdig hófúvásban, az ingem alá - megannyi tűszúrás - hópihék száguldanak. És mindez nem elég, kiszabadul a dér is, fehérlik a hajam, a bajszom, és ajjaj, jön már zúzmaranéni is, rám telepszik, olyan a testem, mintha ezüsttel volna bevonva - már amennyi kilátszik belőle a hóból.
- Látom, szegényember, súlyosan fázol - mondja elégedetten Télapó.
- De még milyen súlyosan - motyogom elkékült szájjal -, lassan a szívemen is jégcsapok lógnak.
Télapó ezen elgondolkozik, mereven néz, talán a jégcsapos szívemet próbálja elképzelni. Na itt az alkalom - gondolom -, és nemhiába vagyok szegényember, már mondom is, mint Tiborc:
- Akármennyire is a másik Télapó vagy, mégsem szép tőled, hogy csak havazod, jegezed, szelezed, derezed és zúzmaranénized a szegényembert. Valami jó, valami szegényembernek-való azért akadhatott volna egyik fránya zsebedben. Jaj, megfagyok!
Tényleg, kezem-lábam egy-egy érzéketlen kődarab, a fülem egyetlen szúró fájdalom. Egy jegesmedve sem bírná ezt a rémületes telet.
- Na várj - mondja Télapó -, ebben a zsebemben is hoztam valamit. Szegényembernek-valót. - Az inge zsebébe nyúl.
- Mi az?
- Téli csillagok.
Felszikráznak fölöttünk a téli csillagok, csupa sziporka, csupa ragyogás a konyha mennyezete. A hideg most is csontig ható, szegényember szívéről nagy koppanással mégis lehullik egy jégcsap. Hát emlékszik rá! Tavaly télen nézte Télapó és szegényember együtt a téli csillagokat. Mert télen a legcsodálatosabb a tiszta, csillagos ég. Csak kevesen tudják, mert kinek van érkezése nagy hidegben csillagos eget bámulni? Télapó meg a szegényember tudják. Igen ám, de akkor füles sapkában voltunk, bundás csizmában és télikabátban. Úgy könnyű!
- Ez nagyon szép tőled, Télapó - vacogom maradék erőmmel -, de csak annyit értél el vele, hogy díszkivilágítás mellett fagyok meg.
Lép felém egyet.
- Mit is mondtál, miből raktatok nagy tüzet hideg teleken amikor gyerek voltál Rácpácegresen?
- Rozséből - nyögöm, és a dobhártyámon már dörömbölnek a fagyhalál bimbamjai.
- Azt is hoztam! - kiált Télapó.
- Mit?
- Rőzsetüzet.
- Már hogy hoztál volna, kedves Télapó, amikor nincs is több zsebed?
- De-de! - mondja büszkén, és megfordul.
Tényleg! A farzseb! Kedves szülok, csak farzsebes nadrágot vegyetek a gyerekeiteknek!
Előveszi a farzsebébol a rőzsetüzet, elém rakja.

Eszi a láng a vékony ágakat, a ropogás boldog szimfónia, a téli csillagokig csap fel a rozsetuz. A szegényember mohón elorőnyújtja elgémberedett kezét, elpárállanak róla a havak, jegek, derek és zúzmaranénik, az északi-sarki konyha vöröslő fényben dereng.
- Te nem fázol, Télapó?
- De, egy kicsit én is.
- Akkor gyere közelebb.
Közelebb jön, leguggol a tűz mellé, ő is a láng felé tartja a kezét.
- Jó meleg - mondja.
- Ühüm - bólint a szegényember.
Melegszenek.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.01.06. 16:48:31

Tapló Télapó(Bad Santa), mindenkinek ajánlom megnézésre ezt a filmet, alapmű a témban.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 17:28:47

Most valahogy lecsökkent a posztok száma. Vagy ez már a hétvégi?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 17:36:05

Mikulást csak Aldiból, vagy őstermelőtől.

Der Beste 2010.01.06. 17:47:13

@Rékuc: Valahol le volt papírozva, hogy mit fog csinálni a Mikulás?
Egyáltalán, szabályozza-e valami, hogy mi a Mikulás részéről elvárható elégséges szolgáltatás?
Mert ha nem, akkor ez a posz sima rinyálás.
Mi lesz a legközelebbi posztban? Valaki majd a Fradi Rt-t panaszolja be, mert bár kifizette a jegy árát, nem látott gólt a 0-0-ás meccsen?
Egy dolog az, hogy valaki nincs megelégedve a szolgáltatás színvonalával; s egy másik dolog, ha valakit törvénysértő, jogszabályba ütköző módon "szolgál ki" egy szolgáltató. Szerintem a második esettel fontosabb foglalkozni itt, a Homáron.

anr96 2010.01.06. 18:17:05

Régen az óvodába a szemközti határőrlaktanyából jött a mikulás. Négy évesen itt jöttem rá, hogy ez nem lehet Mikulás. Mert szimatszatyra és dupla csatos bakancsa van mint az apámnak aki határőr volt. Úgyhogy ez is egy határőr a laktanyából.
Esténként pedig megérkezett a falubeli Mikulás, általában tök részegen a krampuszokkal. Másnap mindenfelé elszórt szaloncukrok és a leszaggatott kerítések jelezték az útját.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.06. 18:27:20

@Der Beste: én úgy gondolom, nem szükséges szóról szóra előre leszabályozni az élet összes mozzanatát. De valóban, sajnos egyre inkább szükség van erre, mert lassan már felkeléstől lefekvésik azt kell nézni, hogy vajon ki akar átvágni, ki akar megrövidíteni, ki akar keresztbe tenni. És hogyan lehetne mindezt előre kivédeni. Csak az már nem élet, hanem folyamatos küzdelem.
Szerintem igenis elvárható, lepapírozás, sőt pecsétnyomó nélkül is, hogy a megrendelt Mikulás ne némán ácsorogjon, hanem néhány szót szóljon a gyerekekhez, netán az előzetes jellemrajz alapján röviden elbeszélgessen velük. De úgy látszik, nem mindenkinek van erre igénye, no de ne az anyuka legyen ezért a hibás...

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2010.01.06. 19:05:08

Szerintem inkább megható az, amikor 5-én este anya/ apa lefekteti a gyerekeket, csizmák már az ablakban, az izgalom is nagy, most már csak ki kell várni, míg a cseppek elalszanak, ez sem megy könnyen, mert azért megfordul a fejükben, hogy ébren kivárják, míg megjön a mikulás. Múlnak a percek, akár órák, mire úgy tűnik végre csend van.Kezdődik a nagy kaland beosonni, és az ablakig eljutni, lopakodás, mocorgás az ágy felől, dermedten megállni, persze a zacskó meg zörög, de sikerül, aztán ezt még egyszer újra.Éljen, sikerült, lehet menni aludni, mindjárt reggel, oviba, munkába rohanással. Aztán az ébredés, anyaaa itt volt a mikulás, két boldog, izgatott pizsis,kócos gyerkőc.
Ezt nem lehet pénzért megvenni, ebben nincs csalódás, max. a lebukás veszélye. Eltelt sok év, és egyikünk sem emlékszik, hogy tudták meg, hogy nincs télapó.

A mikulásrendelés rizikós, mint a posztban is olvashattuk.Tisztázni kell, hogy mi várható ezért az összegért, ha már ekkora a felhajtás, akkor videóra is lehet venni, és a felvétellel reklamálni, hogy nem az előre megbeszélt szolgáltatást nyújtották, és előre max. előleget fizetni.

Én biztos ismerőst kérnék meg, idegent azért beengedni a lakásba, ráadásul úgy, hogy meg sem ismerné az ember, mert ugye jelmezben van, elég bátor cselekedet.

Egyébként az ovikban is jár a mikulás, meg régen voltak munkahelyi mikulások, no gondolom manapság ez már ritkább.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.06. 19:12:40

azt hittem az lesz a vége, hogy a bomberdzsekis meglép az ajándékkal meg a pénzzel, a mikulás meg el sem jön....

theveryguest 2010.01.06. 21:09:59

Így jár az, aki a nílusi palócoktól rendel Mikulást.

csuf (törölt) 2010.01.06. 21:39:48

hozzánk (vidéki megyeszékhely) már 3 éve jár a mikulás. ha van hó akkor szánon, ha nincs hó akkor szekéren. ki van világítva, elég frankón néz ki. kb 10 percet tölt nálunk. átadja ajándékot, amit előtte odaadunk neki. mikor rendben lezajlik minden, lekísérjük, lovak kapnak 1-1 almát és elviszi a kislányt az utca végéig. mindezt már 3 éve 3000ft-ért.

salamong 2010.01.06. 22:14:08

Tudom mi az az ALDI de nem értem miért van minden kommentbe beleírva....????

Almaspite 2010.01.07. 00:03:03

...és akkor a bevásárlóközponti mikulás az ölébe vette a következő gyereket, Mórickát.
-Na, kisfiú, te mit szeretnél kapni ajándékba? -kérdezte, majd megfricskázta a gyerek orrát.
-PINÁT! És ne mondd, hogy nincs, mert éreztem a szagát az ujjadon!

Megdobbent 2010.01.07. 05:21:17

@hagyma: Volt azert a telapo kenyszer is egy idoben, bar azert nem vertek le a vesenket az oviban-suliban ha Mikulast mondtunk :) Gulyaskommunizmus rulez :>

Megdobbent 2010.01.07. 05:25:31

Telleg nem olvastam el amugy a sok-sok kommentet, de felmerult bennem egy lehetoseg a megoldasra: ez a bal-na az a balna, aki nem volt meg 1 kilometer, ezert lemaradt a balrol. Ettol viszont olyan kibaszott frusztralt lett, hogy most ott szivatja a nepeket, ahol csak tudja...

Matiz Papa (törölt) 2010.01.07. 08:19:04

Még mindig jobban járt a posztoló, mintha ezt a télapót küldték volna:
www.youtube.com/watch?v=FKrsAFWPnl4

(18)

plony 2010.01.07. 17:22:45

Hát én az idén nagyon elegánsan oldottam meg a feladatot. Nálunk az igazi lappföldi Mikulás járt.
Hozattam egy lovat a téeszből, az befarolt a lakásba, majd jól rávágtam a valagára, mire fingott egy óriásit. Na az volt ám a JÓ LÓPUKI!!!

holysmoke0523 2010.01.07. 18:48:01

már most elkezdeném akkor gyűjteni a "leendő?" kuncsaftjaim névsorát
3500 Ft/fő ez tartalmazza az ajándékot,ami kb1200Ft-mikuláscsomag(kérésre diabetikus,vagy csoki nélküli),15perces műsort,kiszállást,tehát mindent.
Érkezés előtt 5perccel telefonon bejelentkezem,nem iszom alkoholt,együtt énekelek a gyerekekkel,ha fogékonyak,mondókákat is tanítok nekik.
Felnőtt megajándékozottnak szeszesital szállítás nincs,még ajándékként sem!
vállalt helyszínek:Budaörs és max15Km vonzáskörzete
priv üzenetben lehet jelentkezni nálam
RENDELD MEG MÁR MOST?HISZ ERŐFORRÁSAIM VÉGESEK! egy este 15-20 helyre tudok elmenni,ha közel vannak egymáshoz

ViewSonic 2010.01.08. 12:05:32

az igazi Mikulást a MikulásCentrum szállítja :) www.mikulascentrum.hu

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.01.10. 20:17:20

Szegény anyukát azért sajnálom. :/

Bár a megoldás ott volt előtte : pszichológusok és pedagógusok készítették fel as Mikulást (komcsiknak, horthystáknak: Télapót). Na ja. A pszichológus azt nyújtotta, amit kivétel nélkül minden problémára adni szokott: nyugtató-butítót, a pedagógus pedig a személyiség megtörése, az önbizalom lemészárlása terén alkotott maradandót. Az eredményt percenként egy ezresért lehetett megtekinteni.

VAGY

A pszi-csoport vért izzadva hozta ki a legmélyebb apátiából a Mikit. Majd tudományos közlönyökben fogják fényezni magukat, mekkora erdmény, hogy páciensük nemcsak lábra állt, sétálgatott, de egyedül be mert menni az idegen lakásba. A pedagógus-team egy suttogó türelmével beidomította a fiatalembert a köszönésekre egy vers elszavalására, egy népszerű (igaz, angolszász karácsonyi ének dallamának elzümmögésére, valamint a gyermekek buksijának megsimogatására. Sajnos, a produkció csak in vitro sikerült, mert a család képtelen volt laborkörülményeket biztosítani a sérült fiatal számára.

De komolyan: mi a szarért nem képesek azt szolgáltatni agyonfényezett szakértői csopik bevonása nélkül, amit hirdetnek?! Csak ki lehet szúrni a munkanélküli / diák / nyugdíjas jelentkezők közül azt, aki képes 3 -5 összefüggő mondatot elmondani, józannak maradni arra az egy tetves délutánra és bájologni a t. megrendelő családjával.
süti beállítások módosítása