Tékozló Homár

'A wc-t használni tilos' - Egy villamosvezető vallomása arról, amit egyetlen utas sem láthat

2010.01.07. 00:05 | szily | 304 komment

Itt a Homáron igen sokat lehet olvasni az utasok előadásában arról, hogy a BKV alkalmazottai hogyan alázzák meg/verik át/inzultálják a Naiv Ügyfeleket. Arról már sokkal kevesebbet találni, hogy ez az egész hogy néz ki a másik oldalról. Arról pedig még soha nem posztoltunk egy sort sem, hogy a cég hogyan alázza meg/veri át/inzultálja a saját dolgozóit. Mai levélírónk éveken át volt BKV-alkalmazott, most a vezetőülésben szerzett élményeiből mesél:

Villamosvezetőként kezdtem budán a fűtetlen UV villamosokban, ahol -20 fokos hidegben is kötelező volt a szabályos egyenruha viselése. Később nagylelkűen megengedték, hogy síruhát vegyünk fel az egyenruha alá, de szigorúan azzal a kikötéssel, hogy abból egy milliméter sem látszodhat ki. (Siruha a 21. században egy munkahelyen…)

A villamosok műszaki állaga a buszokéhoz hasonló. Csakhogy itt a kocsiszinben dolgozó szerelők premizálási rendszere úgy alakult, hogy minden meghibásodás csökkentette a kifizetett prémium összegét. Ezért volt olyan műszak, akiknek a legalapvetőbb hibákért sem lehetett szólni, mert a műszakvezető őrjöngve „kurvaanyázva” kergette el a reklamáló villamosvezetőt. Igy szinte mindenki inkább a hibás járművel állt forgalomba (ami később a vonalon romlott el, órákra megbénitva pl. egy Bartók Béla út közlekedését – de az már a vonalműszak problémája volt), minthogy eltűrje ezt a viselkedést. Ha mégis valaki irásban jelentette a dolgot, abban utólag nem volt köszönet. Télen garantáltan olyan villamost kapott hajnalban, ami egész éjjel nyitott ajtókkal állt az udvaron, nyáron a TATRA villamosokat teljes fűtésre kapcsolták éjszakára, igy nevelve a renitens villamosvezetőket.

A végállomásokon hűtő, mikrosütő, tv csak akkor volt, ha azt a járművezetők összedobva  a pénzt megvették maguknak. Gyakran arra is panaszkodni kellett, hogy nincs WC papír vagy egyáltalán víz a végállomáson. A legszebb az volt, amikor a 41-es vonal meghosszabbodott a Kamaraerdő és a Batthyány tér között. A kamaraerdei végállomáson akkor egyáltalán semmi nem volt, még egy zárt pihenő sem. Egy „retúr” menetidő a Batthyany tér – Kamaraerdő – Batthyany tér között több mint másfél óra, ezalalatt olyan luxusra mint az átmelegedés nem is lehetett gondolni, de az alapvető biológiai szükségletek elvégzésére sem volt lehetőség ilyen hosszú ideig, mert egyszerűen nem volt hol. A másik végállomáson sem mindig volt erre idő, mivel ott át kellett menni a téren lévő buszsofőr pihenőbe és ez mondjuk egy 2 perces tartózkodás alatt kivitelezhetetlen volt. Később odatettek egy konténert, odabent a következő feliratokat lehetett olvasni :” A világitást felkapcsolni tilos, a hűsugárzót bekapcsolni tilos, televiziot bekapcsolni tilos, kávéfőzőt használni tilos, a wc-t használni tilos”. vagyis a vezetés ünnepelt, mert fizikailag ott volt a bódé – gyakorlatilag mintha nem is lett volna.
A villamosvezetők fizetése egyébként alapvetőleg magyar viszonyok között jónak mondható lenne, ha abból nem vonnának le törvénytelenül havonta 15-20%-ot a következő módokon :

1)      sebességmérés : az UV villamosokon nem volt kilométeróra, de a tatra, vagy a ganz tipusokon sem igazán hiteles az az érték amit mutat. Az ellenőrzést végző személy a sebességet úgy méri, hogy egyszerűen stopperórával méri az időt ami alatt a villamos egy bizonyos távolságot megtesz, majd az alap v=s/t képlettel átszámitja a sebességet. Ugye túl nagy fantázia nem kell hozzá, hogy ha valakinek alá kellett tenni, akkor mit kellett hozzá tenni…

2)      Utaspanasz:  ha valakire utaspanasz érkezett akkor az 8-10.000 Forint fizetéscsökkenést jelenetett alapból vizságlat nélkül, mivel úgy gondolkodtak, hogy csak az ir panaszt, akinek komoly problémája volt. Az e-mailben érkező panaszoknak soha utána nem jártak, azzal sem törődtek, hogy a feladó freemail-es, sulinetes vagy valami iskola email szerverét használta. Utaspanasz akkor mínusz ennyi és ennyi. Utána kivizsgálták az ügyet, ami abból állt, hogy meghallgatták a járművezetőt akinek a szabadidejét kellett erre áldoznia, majd megállapitották, hogy a panasz valós, még hozzácsaptak a büntetéshez pár ezer forintot. A panaszt tevő utast SOHA nem keresték meg.

3)      Az F.2 utasitásban van egy pont : „ a járművezetőnek minden figyelmét a munkájára kell forditania”. Elég volt inteni a szembejövő kollégának, máris mínusz 2500 Ft erre a pontra hivatkozva.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 12:38:40

@Devil: Ezt semmilyen körülmények között nem tudom elfogadni, hogy én csak a kisebbik rosszra adhatom a voksomat.
Ha ez a demokrácia, akkor ezt elk@rták. Nem kicsit. Persze tudom, hogy nem ez, mert a világ "műveltebb" részén azért nem így működik.
Azzal, viszont abszolúte nem értek egyet, hogy valakinek négyszer kell esélyt adni, míg másnak egyszer sem, hívják az illetőt akár Tarlósnak is.

Garficicus 2010.01.07. 12:43:15

@kalapocska: Balkáni fizetésekhez nyugati árak vannak! Rendben van, gázolajtól kezdve mindenért nyugati árakat kell fizetni, csak éppen TIZED annyi fizuból kell kigazdálkodni a bérleteket!!!

A BKV mehet a levesbe részemről azonnal! A BKV alvállalkozóinak a BKV km költségeinek a feléből is megéri szolgáltatni! Hogy is van ez?

Vidéken is ugyanazon feltételek vannak (gázolaj,busz fenntartási költségek közel azonosak, csak a flotta mérete különböző), mégis alacsonyabbak a jegy és bérletárak.

kalapocska 2010.01.07. 12:43:59

@garficicus
1. Es mekkorak a benzinarak?
5.HAHAHAHAHA
LOL.
Amugy meg mibol szolgaltasson a BKV ha az emberek nem fizetnek amig nem lesz jobb? Levegobol? Adobol? Addig bliccelhesz mert nem vagy megelegedve amig mar busz se lesz. graulalok.

kalapocska 2010.01.07. 12:48:21

@garficicus
Igen a flotta merete kulonbozo, nincsennek gyakori jaratok, es meg berlettel se hasznalod olyan sokszor. Utazas/ar aranyban egy BP-i berlet sokkal tobbet er.
Es persze legfokeppen: nincs logas.

Picur87 2010.01.07. 12:48:22

@EMU: hány ilyen szupermagyarral találkoztál már?:)
komoly összeesküvés-elmélet, gondolom a pszichológusod értékeli :)
a magyar talentum vagy külföldön van, vagy oda készül, mert csak kint vannak lehetőségei.pusztán hazaszeretetből nem fog maradni

Garficicus 2010.01.07. 12:50:47

Folytatva a tényeket:

Egy átlag BKV utas reggel elmegy dolgozni, 1-2-3 járatot igénybe venni kénytelen, mert szétszabdalták a járatokat. Este hazamegy és hazaér 1-1,5 óra alatt. Aztán elgondolkozik, hogy 9800 Ft-ért utazik minden nap 2x8 km-t, kilát a busz alján, fél órákat vár a buszra, amiben télen fütés nincs, nyáron pedig megfullad a 45 foktól. Ergo elmegy a kedve az egésztől, inkább kihozza a vasat a garázsból és 320 Ft-os benzinárral számolva is olcsóbban fog kijönni, azaz a továbbiakban leszarja mit nyújt a BKV vagy bliccelni fog ezerrel...

EMU 2010.01.07. 12:52:37

@ÁkiBáki: Tarlós példáját nem értem, ő 16 évig volt Óbudán polgármester, ahogy Demszky főpolg. Senki szóba nem jöhetett mellette. Az első két ciklusban Demszkyvel kézen fogva ügyeskedtek, mint főváros és a legnagyobb kerülete. Most már Tarlós nagyobb falatokra vágyik, az Óbudai ShoStop, Eurocenter, a barkácsáruházak, Tesco, Auchan, stb. meg a felépítésükhöz szükséges önkormányzati bólintásokért járó köszönetek már kevés neki, új kihívásokra vágyik. Rossz példa, Tarlós sem jó derékmagyarember, akár csak Demszky, identitásuk érzékeltetéseképpen elég ha csak a New York-Tel Aviv tengelyt említem? Magyar ember lerabolná ennyire környezetét? Miután derékmagyarember halálra gázol egy gyereket, emelne a kerülete legfeltűnőbb helyén közpénzből szobrot a közlekedési balesetek áldozatainak? Kérdené derékmagyarember Tarlóstól, cinikus-e vagy?

EMU 2010.01.07. 12:56:25

@Picur87: És miért kényszerül a magyar talentum külföldre? Mert a karvalylobbi oda kényszeríti, hogy nekik csináljon atombombát, meg nekik ágytálazzon.

Gereg 2010.01.07. 12:58:35

@kalapocska: Jó úttörő ott spórol ahol tud. Ez még általánosban megtanulja mindenki, plána ha Apa és Anya is hajlamos az efféle "spórolásra". Aki ilyen helyen mint MO engedi az embereket lógni és leszereli a kapukat továbbá egy szar jegyrendszert üzemeltet az viselje a következményeit.
Amúgy igazad van pénz nélkül nem megy, de akkor ne egy g.hosszú lyukat ássanak hanem törődjenek azzal, hogy fizessem be lóvét, ne tudjak lógni és eszembe se jusson megkérdőjelezni azt, hogy aki a jegyet szedi az ember-e egyáltalán. Továbbá oldják meg azt,hogy a pénzt az vigye haza aki megkereste. Szerintem mindenkinek a teljesítményét/munkáját lehet mérni. Akinél a mérleg pozitív az kapjon amennyiért neki megéri jól dolgozni, akinél nem annak a pénzét adják annak aki dolgozik aztán éljen meg ahogy tud. Ez egy vállalat minden szintjén igaz. Ezeket megoldani nem az utasok dolga, sőt észre sem szabadna venniük mitől működik/nem működik.
Ha megoldódott jöhet az újy metró is.
Sajnos a dolgok sorrendje attól függ, hogy épp kinek van szüksége egy kis vakucsattogásra vagy pénzre.

énisénisénis 2010.01.07. 13:02:16

@EMU: és ez szomorú, hogy a becsületes dolgozni tudó emberek külföldre mennek,mert a hazájukba nem becsülik meg.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 13:05:25

@EMU: Nem, nem vagyok Tarlós fan, igazán távol áll tőlem, hogy ezen a szemüvegen keresztül itéljek meg bárkit is. Mindenkit a tettei minősítenek, teljesen mindegy mit mond az illető.
A tetteik alapján az elmúlt húsz év városvezetését talán nem emelném piedesztálra. De mint az egyik kommentelő írta, igenis lenne altarnatíva, mert nagyon sok olyan ember áll a cipő mellett, akiknek meglenne a talantumuk, hogy jól csináljanak dolgokat, csak sanszuk nincs, hogy odakerüljenek.
Szerinted egy esetleges tavaszi váltás után milyen alternatívák elé nézünk?
Felteszem a kérdést: te mit választanál?
Biztos van jelölted, de sajnos most borítékolom, hogy esélytelen, mert egyik mutyinak sem tagja.

énisénisénis 2010.01.07. 13:06:46

@kalapocska: ugyan már!mennyi pénzt pumpolt már az állam a bkv-ba..nem keveset. ebből bőven tudnának szolgáltatni,ha nem nyúlnák folyamatosan.privatizáció??már így is kiárusították az országot. jó lelkiismeretes vezető kellene. csak az még nem született meg.
az ár ,utazás arányhoz annyi, hogy 10 ezer a bérlet, nézd meg mit kapok azért, és ez csak nekem, és ott a párom, és a gyerekek. kb ha összeadom, egy fél nettó minimálbér a havi bérletkiadás. ha jól belegondolok,inkább a benzin.

BlahBlah 2010.01.07. 13:10:01

a BKV ezt mikor fogja elérni?

www.mvkzrt.hu/elektronikus-jegyrendszer/

bár csak a honlapon van, határidő stb. nincs, de legalább valakinek eszébe jutott

Gereg 2010.01.07. 13:20:54

@BlahBlah: Oyster...oyster...oyster .
Meg kapuk, meg 1db szigorú de igazságos ellenőr állomásonként, akinek joggal és okkal van tekintélye. Űrodüsszeia 2001 :D:D:D. "Hé H.A.L. engedj be"... nem nem jöhetsz nincs jegyed, de gyere megmutatom hol vehetsz. Idilli kép lebeg a szemem előtt és 2143-at írunk.

EMU 2010.01.07. 13:21:37

@ÁkiBáki: Demszkyt már ciklusokkal előtt páros lábbal kellett volna elrepíteni, de Tarlós a porosz mentalitásával nem hiányzik Budapestnek. Nincs alternatíva, mert a zsidó karvalytőke a melegtársadalommal, a kommunista árokásókkal és a cigánylobbival szövetkezve nem hagyja úgysem, hogy egy tisztességes, becsületes derékmagyarember keveredjen oda, pedig ilyenben térdig gázol az ország, fürtökben lógnak a tisztességes magyarok, akármerre néz az ember, csupa tiszta arc és jellem, páratlan kulturális és morális megalapozottság, erre jönnek ezek a tarlósok meg demszkyk, akik ráadásul nem is magyarok, ez tisztán látszik, hiszen magyar embernek eszébe nem jutna lopni. Ahogy rongálni sem. Elnyomottak vagyunk saját hazánkban, az az igazság, elég csak kimenni a közutakra, hogy lássuk, mennyi idegenszívű szívja el előlünk a tiszta kárpát-medencei éltető levegőt, csupa nemzetáruló paraszt mindenhol.

Pemegény 2010.01.07. 13:23:47

Hű de sokkoló ez az írás. Ennek nem így kéne lennie. Megdöbbentő.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:25:02

A BKV téma szánalmas, ez a jelenség tökéletesen mutatja hogy az egész fővárosi vezetés ugyan azt csinálja mint a MASZOP. A szomorú az hogy csak BP éves költségvetése elég lenne mondjuk Zala megye teljes infrastrukturális felújítására és üzemeltetésére. Szánalmas hogy a vidéki Magyarország a mai napig nem vette észre hogy a vérén hizlalják a pesti komcsi választókat. Birka nép...

Zee 2010.01.07. 13:26:14

Welcome in Magyarsztán!!

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.07. 13:29:32

@EMU: Ezt így ebben a formában válasz nélkül hagyom, reménykedve abban, hogy az ebéd utáni szarkazmusod ütött át az íráson:-)

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:30:56

Érdekes: Finnyás kis kurváknak nem ízlik semmi, de a prémium az jól esik. Meg a brutális korkedvezménnyel megkapott magas nyugdíj? A BKV a mai napig a legmasszívabb komcsi erődítmény, csoda hogy létezik még ilyen cég ebben az országban.

Gereg 2010.01.07. 13:31:32

@EMU: van egy szótárad amiben ezek a szavak egy csokorba vannak szedve?
Mondjuk:
Ősmagyar szitok-, indulat- és összefüggéstelen összetettszó értelmező kéziszótár... vagy valami ilyesmi.
Szerintem ez minden közszereplőnek megvan amúgy, minél ismertebb és szélsőségesebb annál részletesebb kiadásban, mindegy melyik oldalon áll.

...Vagy esetleg a "Hogyan és kikkel menjünk anyánkba" szólásgyűjtemény.
Confuse the cat !!!

énisénisénis 2010.01.07. 13:32:39

@mingyá beszólok!: és a röhej hogy pest még csak nem is fejlődött.itt vannak az utak pl. minden évben többször feltúrják,úgy tesznek mint akik dolgoznak, hogy mutassák tényleg csinálnak is valamit.mégis egyes kerületekben olyan kátyúk vannak hogy az ember elsírja magát. és ez csak egy.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:35:26

@EMU: " EMU 2009.12.19 21:06:21
@Dódi: Egyrészt anyád a bunkó paraszt, másrészt meg lehet, hogy neked a 4 is sok, mert disznóból meg gumicsizmából még nem láttál együtt annyit, de mielőtt kinyitod a pofád, előbb kicsit szedd össze magad és tanuld meg, hogy egy ekkora város esetében nem az ide bejelentettek adják a tényleges városi létszámot. Jó kapálást!"

Gondoltam, tegyük már helyre a dolgokat. Kicsit új keletű nálad ez a nagy derék magyar imádat nem gondolod??

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:37:58

@EMU: EMU 2009.12.16 15:09:00
@extrém először tölts: nem fájlalom, ha lekommunistáznak, azt se lezsídóznak, lebuziznak, stb. a véleményemért, ebben az országban ez a bevett, biztos azért van ez, mert mi vagyunk a földkerekség legokosabbjai. jobban zavarna, ha nem gondolkodhatnék úgy, ahogy nekem tetszik, ha nem gondolhatnék bárkiről és bármiről azt, amit jónak látok. A kommunistázókon meg különben is jókat lehet derülni...

Elég aljas vagyok nem? Szar dolog lehet ha valakire a saját szarát borítják rá... :)))

szürke_tag 2010.01.07. 13:38:01

@Don Bandi: Jó ez Olaszországba így van, jártam ott is többször. De Németország, Anglia, Belgium, Franciaország stb. ben azért az ellenőr se kiabál, csak kulturáltan leszedik a potyázót. De itt azért ez most nem ilyen egyértelmű mert sokan előre megvették a bérletet és a BKV nem teljesítette a szerződésben vállaltakat. Akkor az utas is hívhatna az olasz minta alapján rendőrt, hogy szerződésszegő és feljelentene. Itt annyi sötét ember van aki elhiszi azt amit a bkv vezetés hazudik. Nincs annyi lógós mint mondják, ez csak duma , hogy eltereljék a figyelmet, a nagy bkv-s vezetők kifizetéseiről. Nem kell más hozzá hogy ezt belássuk, csak egy kis gondolkodás.

maritimer 2010.01.07. 13:39:57

@1 öreg: Öreg, a cikkben valóban egyes egyedi esetek is kiemelésre, felnagyitásra kerültek, de te ugyanúgy irsz csak forditva. A nagy általánosságról, elfedve a létező problémákat.
Először is, az iró nem a tegnapi állapotokról irt hanem az UV korszakról X évvel ezelőttről ezért kár a mai állapotokkal összehasonlitani.
2)A stopperes sebességmérést valóban törvényesnek minősitették, de ETIKUS és TISZTESSÉGES megoldásnak tartottad?
Nincs fotó, videofelvétel csak annak a két embernek a szava aki a mérést végezte. A másik félnek nincs semmi a kezében amivel bizonyithatott volna.
És igen, VOLT olyan nem is egy és nem is kettő amikor prémium növelés vagy fegyelmezés céljából szándékosan irtak nem valós értéket a sebességmérésről készült jelentésbe, gyakran felsőbb utasitásra. VOLT ilyen, mégha az esetek nagy részében tisztességesek voltak az ellenőrzést végzők.
3) A siruha ügyben megint csak részigazságot ir mindkét fél.
4) A 41-esen NEM MINDIG volt 8-10 perc a végállomáson, késő este vagy hajnalban már csak 2-2 perc mindkét végén.
5) Igaz, hogy a konténer ideiglenes megoldás volt, de NEM KÉT NAPIG TARTOTT az ideiglenessége, fűtés volt benne, csak meg volt tiltva a használata - tehát valójában nem volt, mintahogy szódagép sem volt benne.
6)Valóban kaptak a vezetők WC papirt, havonta 1 tekercset. Te ennyit használsz egy hónapban? Ettől függetlenül még a végállomáson lehetett volna ez is és szappan is. TÖBBNYIRE volt is, de csak többnyire és nem mindig és nem mindenhol.
Szóval ha csúsztatásokkal vádolsz valakit, figyelj arra, hogy te se csúsztass.

Picur87 2010.01.07. 13:41:30

@EMU: és szabadítsuk ki vilit is!!

EMU 2010.01.07. 13:42:54

@mingyá beszólok!: Ja, egyetértek. A vidék tartja el Budapestet. Még ha az adóbevételek nagy része Budapesten is terem, az sem lehet ok arra, hogy ne azt állítsuk, hogy a pesti komcsik a magyar vidék patakzó vérén zsírosodnak. Én sem hagynám náluk az a sok pénzt, amit ők maguk termelnek meg. El kell venni tőlük és virágoztatni kell belőle a vidékséget, hogy szárba szökkenhessenek a kétszáz négyszögöles háztáji parcellák, amin a bricostore-ban vásárolt olcsó külföldi paradicsommagot viruló exporttá varázsolhatná a szakértő magyar farmer.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:42:56

@maritimer: hagyd csak, lehet hogy nyugdíj előtt áll. Nem árt egy kis csoszogás a szőnyeg szélén, hátha két húszforintossal több csörög majd a borítékban. Igaz, érdekelne honnan ír ilyenkor munkaidőben... :)

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:44:51

@EMU: Komám, Te valami nagyon súlyos cuccot toltál ma... :D

Nem akarsz küldeni egy kicsit? Úgyis tele van már a faszom ezzel a sok baromsággal.

EMU 2010.01.07. 13:46:00

@mingyá beszólok!: Megváltoztam. Most már tisztán látok.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:47:16

Aztán reagálhatnál esetleg valamit a bölcs szavakra is amit Tőled idéztem pár sorral feljebb. Tényleg ilyen gyorsan világosodtál meg? Vagy csak megjött az átutalás a Vonától? :))

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:48:11

@EMU: WÁÓÓÓ!

:)

Milyen érzés? Gondolom még nyom egy kicsit ott hipotalamusz tájon...

:)

EMU 2010.01.07. 13:51:37

@mingyá beszólok!: Rám ugyan nem borítasz semmit, minden véleményemet vállalom, sőt akár le is tagadom, akár az ellenkezőjét is, ezzel is bizonyítva igazmagyarságomat. Kossuthot sem korholták soha azért, mert ellopta a bortermelők rábízott pénzét még ügyvédként, és a politikus haverjai húzták ki a szarból, attól még lehet az egyik, ha nem a legnagyobb derékmagyarember, tán pont éppen ezért. Ennek az országnak csak tolvaj lehet igazi közjogi méltósága. És akkor meg is érkeztünk. Választások lesznek, döntenünk kell, ki hivatott Kossuth Lajos méltó örökébe lépni.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:51:47

Tessék megtanulni gyors és gépírni! Uncsi ez a blog. Egy tisztességes munkanélküli nagyon hamar elunja magát ám...

Sok kis piszok, hogy lapul! Biztos most ment el mellettük a FŐNÖK...

Hogy egyeseknek még ilyen hozzáállással is van munkahelyük... :)))

mingyá beszólok! 2010.01.07. 13:53:13

@EMU: Komolyan nem vagy százas! :)
Eszméletlen dumád van, remélem azért ha csöngetnek nem nyitsz ajtót!

EZEK mindenhol ott vannak...

EMU 2010.01.07. 13:55:19

@mingyá beszólok!: :) még nem toltam semmit, engem az itteni levegő is bódít, elég csak beleszippantanom, hogy érezzem a szeretet és dicsőség mézillatát.

paranoid szobalány 2010.01.07. 13:56:53

@mingyá beszólok
@picur87

ti most ezt komolyan gondoljátok? emberek, orvoshoz kellene fordulni. vagy lehet, h ti a karvalytőke által a nyakunkra ültetett, tel avivból irányított droidok vagytok? ezért tart itt ez az ország, kulturálisan, sztem. hajrá emu, hajrá igazmagyaremberek!!!!!

EMU 2010.01.07. 13:57:21

@mingyá beszólok!: Tudom, nem is nyitok ajtót, csak ha kimegyek vagy bejövök.

harri 2010.01.07. 13:58:50

heló mindenkinek!

Demszky ur és a bkv-vezetés mintegy Houdini - Copperfield páros mutatja be nekünk trükkjeit :) már évek óta. mi meg állunk tátott szájjal, hogy hová is lett az a sok-sok milló/milliárd forint :(

De most komolyan:
londonban egy vonaljegy az Ł1, a honapra bérlet kb az ottani minibálbér 8-10%-a, de ez attol függ, hogy hol laksz, és hogy hová jársz dolgozni...
nézzük szép szeretett Budapestünket.
itt egy vonaljegy szintén Ł1, a bérlet pedig 14%.
ott fűtenek a buszokon (rád rohad a ruha) itt meg odafagysz a többségükön.
a buszvezetők hetente kb 150k Ft-ot visznek haza, itt talán havonta..
kint minden metrónál kapuk, meg alkalmazottak, hogy segitsenek, meg 2-3 jegypézntár, meg jegyautomaták
itthon: néhány kaller, akik kozott egyszerre csak egy utas halad át, szal elég lenne 1-2 kaller a 4-5 helyett..
itt szétszakad alattad a busz, ott... :)
de sorolni lehetne h mi a kulonbség, holott arányában ugyanannyiból lehetne gazdálkodni.
igen tudom ott kb annyian élnek mint Mo.-n és több pénz jut, de ezért mennyivel nagyobb a cég, és ezzel egyutt a költségek!!
ja, és ott a diákokat (akiknek még kötelező az egyenruha) nem láttam még bérlettel, mert ingyen utaztak.
de más EUROPAi városokat is hozhatnánk fel példának, hogy összehasonlítsuk a mi "europai" városunkkal.

A mondandom lényege az lenne, itt milyen fos,hozzá nemértő,büdöstolvalybanda a vezetőség, akik már rég megérdemelték azt a golyót, amit szegény, szerencsétlen romák kaptak meg idén , teljesen indokolatlanul, mert az ő helyzetük is egy hasonló vezetés következménye.

sziasztok

Picur87 2010.01.07. 13:59:20

@EMU: eddig csak somolyogtam rajtad, de mostmár tényleg lassan leplezetlenül rázni fog a röhögés :D
kérlek mondd, hogy csak szivatásból csinálod! :) khm, ha nem akkor ööö, milyen dicsőséget érzel?

EMU 2010.01.07. 14:00:31

@mingyá beszólok
@picur87
Ne üljetek fel paranoid szobalány provokációjának, össze kell zárnunk az ilyen nehéz időkben, amikor a karvalylobbinak semmi sem szent és minden eszközt bevet a derékmegyaremberek ellehetetlenítése és a magyar lelemény sárba tiprása érdekében. Igazodj!

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:01:11

@paranoid szobalány: Drága szép leánygyerekem!

Ha engem bárki is a Te szép nyakadba ültetne, elhiszed hogy nem tudnál már gépelni többé? Sőt, valószínűleg a Homáron sem komentelnél többet. Amúgy ha tudsz valami szépet ígérni, ülhetsz Te az én nyakamba... :)

Gereg 2010.01.07. 14:02:45

@paranoid szobalány: Végre megjött az "EZÉRTARTITTEAZORSZÁG". Már hiányoltam.
Micsoda fordulatok :D:D. Olyan mint egy összeollózott álszakdolgozat. Semmi eredeti. Mindenkinek igaza van, de nem értem amit beszéltek :D:D:D. Free BKV :D. Peace,love and how many. Off.

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:04:28

@Gereg: pontosan, ezért tart itt ez az ország.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:06:45

@EMU: Nem kell megijedni Nemzettárs!
Vigyázó szemünk szúrós pillantása áthatol az álságos szemfényvesztő-nő köpönyegén, és kemény vasmarokkal ragadja meg a mellénél fogva. Izé, a torkát.
Az Igazderékmagyarembereket a Kárpátok havas ormait lankadatlan figyelemmel pásztázó őrszemeink megóvnak minket a Kaukázusok felől beszüremleni próbáló fertő és genny ótvarától.
Mókus Örs! Előre!

Picur87 2010.01.07. 14:07:04

@paranoid szobalány: azt hiszem a paranoid találó... jelzem engem nem irányít senki és jól érzem magam :)
csak furcsa, hogy a bkv vesézgetésétől eddig jutottunk. indítsatok saját kis blogot, "megvilágosodottak, igaz magyaremberek, harcoljunk együtt" címmel :)

parttalan 2010.01.07. 14:08:45

Sebaj, Orbán Nagyvezír a BKV-t is rendbeteszi. Egy év múlva minden bkv sofőr jóérzéssel vezeti már a járművét, csupa mosolygós utast fognak szállítani. Leszállítják a menetjegyek árait- nem lesz bliccelés, a jegyellenőrök és az utasok örökös - néha verekedésig fajuló - összezördülései is a múlt ködébe vesznek. Boldog, békés kor köszönt ránk. Nem lesznek dugók, mert háztömbök kivágása nélkül is képesek lesznek úgy átszervezni a forgalmat, hogy nem hogy szinten tartani, hanem még csökkenteni is képesek lesznek Bp. utjainak mai őrületes forgalmát.

Mindenki kedves lesz mindenkivel, a közlekedési sztrájkok pedig egyszervolt század eleji történésekként maradnak meg az emlékezetünkben.

Már nagyon várom ezt a világot. :)

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:10:18

@EMU: A félelmetes veszedelem amely egy szende szobalány képében kísért, a Nemzet Igazderékmagyarembereinek nem jelent kihívást! Tekintetünk szúrós, bajszunk mindig hetykén megpederve mered az ég felé, nincs az a szobalány aki ne gyengülne el jöttünkre. Már a járásunktól elillan belőle minden ártó szándék, így védjük meg Szép Kárpáthazát...

EMU 2010.01.07. 14:10:40

@paranoid szobalány: Igen, maximálisan egyet kell, hogy értsek. Már rég nem itt tartanánk, ha mindez nem így lenne. Az ország felemelkedése azon múlik, hogy tudunk-e változtatni azon, ami miatt most itt tart ez az ország, pedig máshol kellene tartania. Ha nem itt tartanánk, akkor biztos, hogy eszünkbe sem jutna, hogy most itt tartunk. Így viszont elképzelni sem tudjuk, hogy hol tarthatna ez az ország, ha nem itt tartanánk. Az olyanok miatt, akik cinkosan szemlélik, hol tartunk most, és fogalmuk sincs, hogy hol tarthatnánk.

énisénisénis 2010.01.07. 14:12:17

@parttalan: és gondolod hogy eljön? :))
én azért nem felejtem hogy ő is volt hatalmon 4 évig, és ő se csinált semmit, vagyis csak a zsebét tömte mint mind

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:14:10

@Picur87: de most tényleg, ezt így lehet? nem irigyellek. nehéz lehet ilyen látásmóddal filmet nézned. vagy egy regényt elolvasni. vagy nézni egy festményt. adok egy tanácsot, ha megengeded: SOHA ne próbálkozz az absztrakt festészettel, soha. csak össszezavarnának. hiszen olyat te is tudsz, ugyebár. dehát minek csinálnál olyat? egy piros négyzet egy vásznon? hát mi az már?! meg picasso is? hogy két orr???? de ne hagyd magad. nézzed a fókuszt, meg hallgasd a danubiust neten, ott a tutiság. pusszantás.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:14:40

@énisénisénis: Rosszul emlékszeeeel...:D
Biztos hogy ugyanarról a Viktorról beszélgetünk? Ejnye! Felétek biztos a gonosz MSZP dezinformátora játszotta Őt a TV-ben. Csak így lehetett...

harri 2010.01.07. 14:15:00

off
EMU 2010.01.07. 14:10:40

kedves Emu!
szerintem te lehetnél IgazDerékNagyMagyarország első filozófusa :)
off

amugy amirol beszéltem már nem ennek a topicnak a témája!

Levéltetű 2010.01.07. 14:15:20

@Picur87: Hé, ez az én ötletem volt!

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:16:04

@paranoid szobalány: Komolyan, most tényleg nem akarsz ígérni semmit? Van még pár percem számodra... :)

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:18:16

@mingyá beszólok!:
ígérjen neked a lendvai ildi, kedves testvérem az úrban ;)

Picur87 2010.01.07. 14:18:24

@Levéltetű: bocsi, nem olvastam addig vissza :) elnézést a plágiumért

EMU 2010.01.07. 14:19:17

@mingyá beszólok!: Nem a kaukázus felől jön a fertő, hanem a karvalymaffia amszterdami gyémántcsiszolói irányából. Ezért is olyan kurva szemetes minden ebben az országban, mert ide küldik a pribékjeiket primitíveskedni. Derékmagyarember elsétál a tőle cca. 2.4 méterre eső szemetesig a bkv megállóban, ott eloltja cigarettáját, hogy a műanyagláda véletlenül se gyulladjon ki, és használt papírzsebkendőjével, érvénytelen menetjegyével és üres cigarettás dobozával együtt a kukába helyezi azt. Mert magyar bazmeg, azé. Erre mit látunk Te meg én? Jön valami tépett kaftánú idegenszívű, dobálja szét a szemetét amerre csak jár, a sólet hullik a zsebéből, és azt hiszi, hogy megtévesztheti a bölcs derékmagyarembert pusztán azáltal, hogy bőszen zsidózik meg cigányozik. Messziről látszik ám rajta, hogy nem derékmagyarember, de azt hiszi nem vesszük észre, pedig hát látjuk rajta, hogy nem lehet az, hiszen nincsen meg hozzá az ezeréves kulturája.

énisénisénis 2010.01.07. 14:20:14

@mingyá beszólok!:
egyébként én lehet el se megyek szavazni. minek?most kb az összes volt, és éppen hatalmon levő pártban csalódtam...egyáltalán van normális politikus???aki az ország érdekeit nézi?és nem a saját zsebét tömi egyéb alternatív módon?

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:21:14

@paranoid szobalány: Dehát ha benne van az "úrban" akkor nem hallatszik amit ígér. Ahhoz előbb ki kéne húznia a fejét a lukból...

Most már viszont értem miért csillog mindig az ő arca nekije. Vazelinnel nem is olyan fájdalmas a karrierépítés... :))

azértmertcsak 2010.01.07. 14:21:44

AKKÓ MEG MÉ NEM SZTÁJKÚNAK MÁN A KUTYAMINDENIT EJJ

azértmertcsak 2010.01.07. 14:23:15

Azé kell most elmenni, hogy amit 89-ben elkezdtünk, befejezzük (az elvtársak eltakarítása), és h 2014-ben már lehessen kire szavazni

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:24:20

@EMU: Nohát Bátyám, erre is van megoldás!
Megacélozzuk akaratunkat, és példamutatóan előljárunk. Ha megdobnak kővel, odafordítjuk az orcánk másik felét is...

Tudod, azt a felét amivel mindig hunyorgunk, mert úgy könnyebb célozni a puskával... :)

Picur87 2010.01.07. 14:26:08

@paranoid szobalány: édesen megpróbálsz ledegradálni, mint valami kis gyökszit, akinek átmossák az agyát :). értékelem, de eljutott a beszélgetés addig, h vitatkozzon veled a hóhér.

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:26:27

@EMU:
én tudom, drága emu. gazdáim is mocskos, dúsgazdag, gyerekvérivó pajeszosok! most is rettegek, h megláthatnak. szép, duzzadt csípejű, pirospozsgás, begyes magyar leánytestem csak rongyokban járhat, száraz keynyeret kapok csak, míg ők zabálják a zsíros libát!
dehát ez van, drága magyar testvéreim, mindenhol ebben az országban. ahogy nagytudású honfitársaim már megmondták előttem: be kell fogni a pofánkat, dolgozni szarér-húgyér. mer különben kirúgnak. de csak meghajlik a magyar derék, meg nem törik! és mint a büszke nyárfa, meg a (egyébként a mocskos füstösképűek által is alkalmazott, de degenerált kezeik nyomán silány kosarak fonására használt) fűzfavessző, kiegyenesedik, és visszacsap!

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:26:30

@énisénisénis: Alternatív módon is lehet zsebet tömni, csak annak alternatív következményei lehetnek, teccik érteni?

Ugye nem. Na ezért kell elmenni szavazni, hátha egyszer a jobbikat sikerül választani. (ééérted, szóvicc! jobbik höhö!!)

Levéltetű 2010.01.07. 14:26:49

Szétderékmagyarkodjátok a topikot. Szedtevetteteremtette.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:28:46

@paranoid szobalány: ej, ez a menyecske már megint. Már a vesszőzésen jár az okos kis esze. Hát Babám fene egye a gusztusodat, legyen. De aztán ne sivalkodjál!!

Levéltetű 2010.01.07. 14:30:57

@Picur87: Egyet értek, kettő lesz belőle.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:32:11

Amúgy meg az Ég is Velünk van!

Esik a hó szakajtószámra, nem tud termelni a BKV a zsíros szájú libaevőknek. Nem dagad a zseb, potyognak a könnyek a Dohány utcában...

paranoid szobalány 2010.01.07. 14:32:43

@Picur87: olyan nincs, h ledegradálni. az csak degradálni. a szó töve a latin gradus, fok, lépcső jelentésű elem. a de- előtag fosztóképző, a képzett szó jelentése: lefokoz. nem kell már oda le- mégegyszer. nem "gyökszi"nek talállak, hanem őszintén csodálkozom, h lehet élni a sorok-mögé-látás, elvonatkoztatás, nem-szó-szerint értés (idegen szóval: absztrakció) teljes hiányával. kultúrmisszió vége.

sajnálom, h részt vettem az egyébként sztem tényleg nagyon érdekes poszt kommentjeinek szétcseszésében, de igaz magyar ember nem tűrheti, h mások nem értik a szarkazmust. most lépek, irány a takarítás.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:34:27

@paranoid szobalány: Ez ám a derék lyány!

Még latinul is ért a szentem! Igazmagyarderékembernek igazmagyarderékszobalányt!

énisénisénis 2010.01.07. 14:34:42

@mingyá beszólok!: csak ez olyan mint a lottó.hátha bejön a tippem?tényleg ez alatt a 20 év alatt volt itt már mindenféle párt,jobb, majd bal, majd megint jobb,és újra bal.szinte mind kipróbálta magát mint a ki mit tudban.és most ugyanezek próbálnak megint szerencsét csak ki-ki más bábuval.de nem hiszem hogy ha bármelyik is bekerül,jobb lesz, mert akkor már jobb lett volna régen. ez a bajom nekem..
mindenki érteni akar hozzá,de valahogy nem jön össze.ha most tényleg lenne olyan párt, én boldogan, de ezek sajna egyformák.

EMU 2010.01.07. 14:34:58

@azértmertcsak: Igaz is volna, ha el lett volna itten kezdve "általunk" bármi is 89-ben. Ugyanis nagy rössel félre lettek állítva már 90-ben a kommerok, de ami aztán jött, az abba torkollt, hogy visszahívta őket a derékmagyarnép. Mert ami utánuk jött, annak csak a szaga volt más. Ahogy 98-ban is. Nem a tolvajlás és hazudozás szűnt itt meg, hanem a hetenkénti parlamenti ülés meg a kormányülési jegyzőkönyv. Most elmegy az egyik szemét banda, jön helyette a másik. Azzal is tele lesz a töke a derékmagyarembernek hamarjában, visszahívja az előző hitványt. Másból nem választhat, illetve ott vannak még a fundamentalista vérmagyarok, ami az ízlés dolga, nem pedig a szellemé. Szóval igazi ráció abban van, ha arcpirítóan alacsony szinten tartjuk a szavazási részvételt. Mást tenni nem lehet, illetve felesleges. Esetleg mellette még érdemes védeni a magyar földet, az mindig jó szórakozás.

mingyá beszólok! 2010.01.07. 14:36:39

@énisénisénis: Alapíts egyet!
Nagyobb baj már nem lehet belőle... :)
No, megyek, mert vár a föladat!
Védeni kell a Hazát, ha esik, ha fú!

énisénisénis 2010.01.07. 14:38:38

@EMU: persze hogy visszahívta, mert igértek fűt-fát, majd nem lett belőle semmi.így megy ez.most megint jönnek ezek is igérnek, persze ebből se lesz semmi, csak minden egyre rosszabb

Sicc 2010.01.07. 14:43:10

Demszkyt, Ikvai-Szabót, Hagyót, Horváthot bíróság elé!!

DonBandi 2010.01.07. 14:44:02

@Garficicus: csak 20 évre? utána kijönnek, mint a liberalizmus mártírjai, és a szaros pestiek újra megválasztják őket.
@EMU: te vagy az ügyeletes jobbikos a homáron? remélem ti is ki fogtok ábrándulni mindenből, mint a hős mszp-sek, és otthon maradtok kussban.
@parttalan: már vártam hogy valaki orbánozzon.

EMU 2010.01.07. 14:44:28

@paranoid szobalány: Nagyon helyes, egy derékmagyarlány kiválóan értse és beszélje az anyaszentegyház nyelvét, zsoltárokkal ajkain takarítson, és adjon hálát az égnek, hogy ez a tehetséges belsőázsiai nép ilyen mély érzésű keresztény közösséggé nemesedett.

Garficicus 2010.01.07. 14:51:32

@DonBandi: 20 év börtön elég lenne nekik bizonyosan, több idő esetén megfúrnák a 6-os börtön metrót a Kozma utcától a városházáig :))

Crane (törölt) 2010.01.07. 14:56:26

Nekem már kezd gyanússá válni, hogy minden a BKV-ról szól. Valamiért nagyon elterelik a nép figyelmét. Vajon mi történhet már megint a háttérbe? Hummm. Vagy csak kifogytak a H1N1 témából? :D

Picur87 2010.01.07. 15:11:20

4 bkv-s blog egymás alatt. nem szar :)

mandarinrece 2010.01.07. 15:19:17

"Ki kötött luxusmetró-szerződést, ki kötött fénymásolók felmérésére húszmilliós szerződést?"

Horváth Csabát kérdezik a BKV-nál zajló korrupciós ügyekről, de válaszok helyett a szocik látványosan megsértődnek...
www.youtube.com/watch?v=rm3afGsEvnc

Bloodscalp 2010.01.07. 15:35:02

az ilyenekért miért nem volt sztrájk?
most az ilyen politikai szarokkal lejáratjátok magatokat

Nem vagyok fideszes 2010.01.07. 15:41:54

@Picur87:

Mostmár nem négy, hanem öt. Na ja, nekünk a BKV olyan, mint az angoloknak az időjárás: erről TÉNYLEG mindig lehet beszélni.

Picur87 2010.01.07. 16:00:44

@Lófasz Hadnagy: igen, ez a tipikus sírjak vagy nevessek :)viszont ez sosem lesz olyan unalmas, mint az időjárás :)

DonBandi 2010.01.07. 16:05:46

@Picur87: az angolok örülnének, ha lenne valami a közéletben amit fikázhatnak, de nincs. ezért marad nekik az időjárás. habár az éghajlat nálunk is rendszeresen változtatja a témát: ha télen hó esik, akkor nem jár a hokotró, nem jön a busz, mindenki fázik, stb.

Nem vagyok fideszes 2010.01.07. 16:07:07

@Picur87: Na, azért az utóbbi pár évben az időjárás sem mondható unalmasnak. :-)

Garficicus 2010.01.07. 16:26:13

Őszintén remélem, hogy 20 év Demszky éra után mindegyik el lesz számoltatva->Börtönbe mindegyiket! Sem a BKV sem a többi bp-i önkormányzati cég nem 1 év alatt jutott ilyen mélységekbe!!!

énisénisénis 2010.01.07. 16:26:19

@DonBandi: annak én is örülnék ha nem lenne mit fikázni csak az időjárás maradna,mert akkor tudom hogy minden jól működik.

Garficicus 2010.01.07. 16:32:11

Mellékesen ha a BKV akarna vmit tenni, hogy javuljanak az állapotok-> A debreceni Hajdú Volán Zrt-nek 140 db értékesítendő felújított gázos és dízeles busza van, több típus és márka, nagyon jutányos áron!!!! A BKV buszainak állapotához képest ezek szinte újnak számítanak!!!!!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.01.07. 22:28:23

most - a felvezető sorok elolvasása után még csak - arra tippelek, hogy a "szerdán már ne jöjjön be" egyik bkv-s posztolt. igaznak persze igaza lehet, sőt. de a friss élmény miatt felerősödött nem alaptalan mószerolás is mószerolás. elvégre csak lehúzott ott pár évet. homár sem csak most lett..

mennyivel könnyebb lenne elviselni a világ szarságait, ha néha őszintén elismernék, hogy hát a cég egy szemét, és tennék mindezt: nem önsajnáltatásból, cégsajnáltatásból, mert az még visszatetszőbb is lehet:

"drága a bérlet, drága a jegy, mert kell a vezetőknek a céges autó, meg a budai villa. én meg itt rohadok a vezetőfülkében, az utasok némelyike bunkóbb, mint a saját főnököm, pedig az már teljesítmény. na ezek vannak, és most fizessed a jegyet, nem érünk rá; ezres lesz! hogy nincs nálad csak ötezres? visszaadni nem tudok. szálljál le.. várjál, figyejjé - ne dühöngj - elviszlek; adok vissza sajátból - nem szabadna. hogyhogy jegy? ha ellenőr? majd szólok. (vagy ha sokat okoskodsz, nem. úgyse tudod bizonyítani egyedül. hehe..) mi, hogy ez most ellenőrzés volt panasz alapján, zárjam a buszt, majd más elviszi?! rohadjanak meg. - rohadjanak meg! én a zéletemet adtam a zemberekért!"

Picur87 2010.01.08. 09:46:59

@Lófasz Hadnagy: valóban nem, viszont 3 mondatnál többet nem tudunk róla beszélni :) (rendkívül változékony.rengeteg rosszullétet okoz.eszméletlenül kezd bosszantó lenni:))

seventyfour 2010.01.09. 12:25:16

Ha nem tudod mit akar az élet tőled, gyere el te is jegyellenőrnek
Állati nagy buli hidd el
Beszélhetsz akár a legjobb nővel
Például szevasz bébi a jegyedet adjad
Mondod neki és érzed, hogy nagy vagy
Elegáns kék ruha piros karszalag
A jármű ura, tutira az vagy
Úgy szállsz föl, mint az áramütés, a kék villám és indul a pörgés
Jegyeket, bérleteket mondod
És a kabátod lazán kibontod
És figyeled a neked szóló tiszteletet
Az arcokon a rémületet
Hogy otthonhagyták, nem vettek, vagy elfelejtettek lyukasztani.
Neked mindegy csak ki tudd őket akasztani
Hisz nekünk a hivatás a szívatás
És egyáltalán nem érdekel engem a mentegetőzés, hazudozás
Mint más a Blahára vagy a Nyugatihoz én az utasokra utazom
Mig okostojások az antitestet én a potyautast kutatom
Ezt a parazitát a BKV testén
Aki azt hiszi, hogy ezen a szép kis estén jól jár
Ha jegy nélkül jár
Hát nem mer én kifigyelem
Hogy kinél hibádzik a dokument
És a bliccmen már lépre is ment
Teszek felé néhány sportos lépést
Megigazítom a válltömést
És megvárom, míg a pirosba beállunk
Kezdődhet a játszma
A mi kis barátunkkal
Aki már kezdi is a vakert nyomni:
Bérletem van de a bátyám Sanyi
A kisöcsinek annyi, mert szétgyalázom egy sárga csekkel
Az én kabátomban ment el reggel
A bérlet meg ott van a zsebében a jeggyel
Vagy a zsebébe bepattintott pótjeggyel
A picsába elszámoltam magam
De figyi itt már jó lesz nekem
Na szevasz faszkalap nyald ki a seggem!
Megáll a járgány a bliccmen lepattan
És nem marad más csak üvölteni?!
Dögölj meg bliccman te rohadt geci!!!!
Dögölj meg bliccman te rohadt geci!!!!

seventyfour 2010.01.09. 12:26:56

jah, Belga aki nem tudná...
süti beállítások módosítása