Tékozló Homár

Kurvaanyázógate reloaded: meghekkelték az EMPAMO alelnökének számítógépét!

2010.03.30. 00:01 | szily | komment

Ez sztori egyre jobb, máris egy jóízű autós-bringás balhé közepén érzem magam, de én motoros vagyok, úgyhogy önfeledten kacagok. Úgy kezdődött minden, hogy írtam egy posztot "Kurvaanyázó leveleket küldtek a Critical Mass szervezőjének az Emberibb Parkolásért mozgalom alelnökének gépéről" címmel. Kürti Gábor városi biciklis aktivista ebben azt állítja, hogy az IP-címek alapján Legin István EMPAMO-alelnök számítógépéről kapott mocskolódó maileket. Most ideért a fizető parkolás ellen néha meghökkentő stílusban küzdő empamósok hivatalos válasza. A "hivatalos" szó a legtöbb esetben az "unalmas" szinonimája. Na ezúttal a legkevésbé sem. Van itt elhatárolódás a vulgáris stílustól, közismert jelszó és ügyes hekker, jó olvasást!


Az EmPaMo válasza egy megengedhetetlen hangnemű vitához

Kedves Homár, Kedves Ízeltlábú Barátom !

A blogodon megjelent „k....ó levelet...” poszt kapcsán az Emberibb Parkolásért Mozgalom hivatalosan kinyilvánítja az alábbiakat:

A legfontosabbnak azt tartjuk leszögezni, hogy a leghatározottabban elhatárolódunk úgy „Csalános János” személyétől, mind a nevével fémjelzett stílustól, formailag és tartalmilag egyaránt. Ilyen nevű ember sohasem volt mozgalmunk tagja, és senki közülünk nem ismer ilyen nevűt. De ha az illető álnevet használ is, akkor sem lehet és nem lehetett soha ilyen tagunk, mivel mozgalmunk az ilyen stílustól, hangnemtől idegen, és nem tűr meg soraiban ilyen hangnemet, stílust használó személyt.

Mozgalmunk a leghatározottabban, de csak és kizárólag békés módszerekkel és kulturált, emberileg elfogadható hangnemben harcol az autósok érdekeiért. Sajnos törvényszerű, hogy ezen küzdelem során érdekek sérülnek, ez esetleg indulatokat is szül. Az indulat pedig gyakran késztet meggondolatlan lépésekre, akciókra. Gondolj csak azokra a parkolási társaságokra, akik féltik a jól megszokott milliárdjaikat.

Ami a konkrét esetet illeti, az egyik – általában az alelnök által használt – számítógépet egyelőre ismeretlenek személyek feltörték. Rendszeresen zavarok mutatkoztak a levelezésben, és az IP címzésben. Itt – pusztán szakmai szempontok miatt – fontos azt is leszögezni, hogy alelnökünk gépe egy egyszerű vezetékes ADSL-kapcsolatot használ, dinamikus IP-címmel, miután mozgalmunk semmiféle anyagi támogatást nem kap, így fix IP-re nekünk nem telik. Vagyis IP-cím alapján a dinamikus címzés miatt sem a gépet, sem a levelező rendszert azonosítani nem lehet. A mozgalom egy egyszerű freemail-es címet használ, melynek user-nevét és password-jét sokan ismerik, egyébként triviális, hogy egy ügyes hakker pár perc alatt feltör egy ilyen rendszert.

Az emlékezetes kiskörúti tüntetés után az interneten összehangolt támadás indult mozgalmunk ellen.

A web-lap fórumát alpári hangnemben rohanták le ismeretlenek, a legundorítóbb, vulgáris kifejezéseket használó bejegyzéseket szinte percenként kellett moderálni, az ocsmányságokat nem győztük törölni. A lap közel egy évtizedes működése alatt ilyenre sohasem került sor.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy mozgalmunk politikamentes, semmiféle politikai párthoz, szervezethez nem kötődik, közel egy évtizedes munkánk során valamennyi politikai erővel tárgyaltunk, de az autóval közlekedő állampolgárok érdekei nem hatottak meg (eddig) senkit.

Ami a megszólítottat illeti, számomra kicsit különös, hogy egyáltalán időt és fáradtságot szánt, mi több, válaszra méltatott egy ilyen hangnemű megkeresést. Személyesen ismerjük egymást, és bár céljaink gyakran homlokegyenest ellentétesek egymással, olykor jókat vitatkoztunk is, de az embert mindig tiszteltük egymásban, és soha nem használtunk ilyen hangnemet a másikkal szemben. Mindenkinek másképpen működnek a reakciói, a magam részéről én egyszerűen töröltem volna egy ilyen levelet, és nem foglalkoztam volna vele. Emlékezetes BKV-s cikkemben sem válaszoltam az alpári hangnemet használó kommentelők beszólásaira _ITT <http://bkvfigyelo.blog.hu/2007/08/22/combinoval_a_corvinig#comments>_

Kedves Homár, Kedves Ízeltlábú! Ahogyan hivatkozol is rám, eddig szimpatizáltál mozgalmunkkal, amit mi nagyra is értékeltünk. Ne ítélj meg minket egy olyan partizánakció miatt, amelynek mi nem elkövetői, hanem szenvedő alanyai voltunk. Sajnos a vulgáris stílus – amióta lehetőség van az anonim vélemény-nyilvánításra – bizony terjed, mi ettől elhatárolódunk, és természetesen megtesszük azokat a jogi és egyéb lépéseket, amelyek tisztázzák ártatlanságunkat az ügyben.

Mi nem anonim módon és nem is álnév alatt dolgozunk:

Murányi József

az

Emberibb Parkolásért Mozgalom

főtitkára

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.03.30. 00:55:49

Nem is tudom mit higgyek. Emberek megtanulnak kifejezéseket, mint dinamikus, triviális, user aztán rakosgatják egymás után, hátha lesz belőle egy értelmes mondat. Ezt a feltörik a gépet szöveg is lefutott, hülyegyerek ötperces munkával megoldja, hogy ne törjék fel etc...
Na nem ide való ez a dobálózás, megyek is kupont nyomtatni egy füredi ip címről.

Winettou (törölt) 2010.03.30. 00:57:36

Ez itt a felvonulók kérték, a következő számot Murányi József úrnak küldöm, bár nem vagyok benne biztos, hogy megérti:

www.youtube.com/watch?v=Kk4rLp9mHQc

BRINGÁRA FEL!:)

Winettou (törölt) 2010.03.30. 00:58:43

Ez itt a felvonulók kérték, a következő dalt Murányi József úrnak küldöm, bár nem vagyok benne biztos, hogy érti is a szöveget:
www.youtube.com/watch?v=Kk4rLp9mHQc

Mi vagyunk a kritikus tömeg!:)

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.03.30. 01:02:51

A tavaszi szél vizet áraszt jobb lett volna...aktuálisabb.

bounty123 2010.03.30. 01:04:04

Aha. Tehát ő nem is fix ip-s netet használ, úgyhogy nem az ő gépéről jött a levél, amit amúgy feltörtek.

Improver 2010.03.30. 01:22:54

Teljesen hihető, aha.
Emberibb pampogást!

eax_ 2010.03.30. 01:50:15

Pedig szigoruan szakmai szemszogbol nem mondott az illeto baromsagot, az elotte szolo viszont annal inkabb: "az IP-címek alapján Legin István EMPAMO-alelnök számítógépéről kapott mocskolódó maileket". Adodik a kerdes: honnan szedi, hogy az ove? Egy dsl pool-os ip eleve csak a radius log alapjan rendelheto felhasznalohoz, masreszt manapsag minden bokorban nat van.

ghck 2010.03.30. 01:50:23

"nem az ő gépéről jött a levél, amit amúgy feltörtek", és különben is fegyverrel kényszerítették a levél megírására... ;)

apogany 2010.03.30. 01:53:03

"mivel mozgalmunk az ilyen stílustól, hangnemtől idegen, és nem tűr meg soraiban ilyen hangnemet, stílust használó személyt."

hát ja.
index.indavideo.hu/video/Kossuk_fel_a_bicikliseket

2010.03.30. 02:00:39

Muhahahaha...
"triviális, hogy egy ügyes hakker pár perc alatt feltör egy ilyen rendszert"
:D hja
meg ha dinamikus IP akkor a szolgáltatója nem tart logokat, ami amúgy törvény által előírt kötelessége? Aha...

eax_ 2010.03.30. 02:08:31

@gumicukor1: "meg ha dinamikus IP akkor a szolgáltatója nem tart logokat, ami amúgy törvény által előírt kötelessége?"

Irrelevans, nem adjak oda barkinek az utcarol.

pg2 2010.03.30. 02:25:36

Hihihihihi! Hhhhááhá!

Murányi úr! Dinamikus ip-t szokás naplózni. Persze nem öt perc alatt föltörhető gépeken. Amúgy miben nyilvánul meg a rendszes zavar az ip-címzésben? És miként tudja ilyen pontosan beazonosítani a dolgot, ha annyi informatikai jártassága sincs, hogy alelnökük gépét ismeretlenek feltörhették? És ön szerint, ha a gépe és levelezőrendszere (hah!) beazonosíthatatlan, hogyan kap választ a kéréseire? Ja, és vagy hacker vagy hekker...

És pár gyöngyszem:

"mozgalmunk az ilyen stílustól, hangnemtől idegen" - Azt szoktuk idegenek nevezni, amitől elhatárolódunk. Vagyis az "ilyen stílus" vagyunk mi, akik elhatárolódunk a "mozgalmunktól".

"békés módszerekkel ... harcol" - Esetleg küzd. A harc sosem békés.

"az autósok érdekeiért" - Autósokért vagy érdekében. Hacsak nem kisajátítani akarja az autósok érdekeit.

"Sajnos törvényszerű, hogy ... érdekek sérülnek" - Nem, nem törvényszerű semmilyen érdeksérelem. Aki maga is érdeket véd, tudja jól, hogy azt csak vélt vagy valós hatalomra alapozott arrogancia sértheti. Gondolom, ilyenként élte meg a parkolási társaságok nehezen konkretizálható indulatait is.

"összehangolt támadás indult mozgalmunk ellen" - A gaz nettisták, azok! (Azért valami eredetibb megfogalmazás kéne ide, ezt már annyian elsütötték.)

"bejegyzéseket szinte percenként kellett moderálni, az ocsmányságokat nem győztük törölni" vö. "számomra kicsit különös, hogy egyáltalán időt és fáradtságot szánt, mi több, válaszra méltatott egy ilyen hangnemű megkeresést" - Most akkor foglalkozzunk a vulgáris ocsmánysággal, vagy sem?

"olykor jókat vitatkoztunk is, de az embert mindig tiszteltük egymásban" - A jó vitának (amennyiben nem a gyilokrántás eufemizálásáról van szó) feltétele a másik emberként való tisztelete. Szóval nem de, hanem mivel. Persze maradhat a de is, csak akkor mást jelent.

Stb.

pg2 2010.03.30. 02:32:43

@eax_: "nem adjak oda barkinek"

Kétségtelen. De ha arra a hülyeségre valaki ezzel a hülyeséggel válaszol, az sokmindent elárul.

Gigoló (törölt) 2010.03.30. 02:58:43

Ezt úgy gyülölöm...Valamit elbaszunk, amikor kiderül tagadjuk, szépìtjük, de nem, soha nem ismernénk el hogy: igen, én voltam, ìgy volt, vállalom. A kurva anyjukat az ilyen férgeknek

Megdobbent 2010.03.30. 03:30:26

Na akkor a kurvaannyat mindenkinek!*

*: A hekker voltam, megtortem percek alatt mindent, es rogton ide volt kedvem kommentalni.

Megdobbent 2010.03.30. 03:32:20

Sziasztok Izeltabuak!

Ojjaj, soraimban nem tudok ilyen hangnemet hasznalorol, igyaztan egyszer, s mindenkorra leszogezem: meghekkeltek, ergo nem en voltam, es amugy is dinamikus az IP-m es/vagy hekkrtamadas ert a weblapon :(

De nem ertek a szamitogephez, szoval lehet, hogy megis mashogy van :(((

lorantka_a_gall 2010.03.30. 03:36:04

Az ügyes hakker zavart észlelt az IP-címzésben.
-Csalános, én vagyok az apád.
-NEEEEEEEEEE!!!!

zanzibári lány 2010.03.30. 06:27:46

Megkérdezném a géphez értőket, mi a véleményük arról, ha valaki azt látja, hogy az Indás oldaláról valaki egy új nickkel üzenetet ír, amit aztán neki tulajdonítanak.

Ez hekkelés?

Mennyire nehéz belépni valaki más Indás oldalára?

Kell az e-mailcím, amit ismerhetnek, ha a felhasználó e-mailezett, de kell a jelszó is...

adamekp · http://adamekp.blog.hu 2010.03.30. 06:37:32

Javasolnám a gépek biztonsági szempontból történő ellenőrzését, a jelszó megváltoztatását és a postafiókhoz való hozzáférési jogosultságok átgondolását.

_Egy mondat_ idézése végett: criticalmass.hu/blogbejegyzes/20100326/csalanos-janos-csipos-levelei-0#comment-334910
Illetve ugyanott, fent: Received: from empamo (catv4E5CA9BA.pool.t-online.hu [78.92.169.xxx])*

*catv

akurvaanyád 2010.03.30. 06:54:54

Nem olvasom végig, de kezdem én is azt hinni, amit a bringások közül páran már emlegettek: gerillakampány ez az egész, amit inkább agyonhallgatni kellene, nem reklámozni.

Énbagoly 2010.03.30. 07:05:23

Nem mondhatnám, hogy ért ahhoz, amiről ír. De ez nem szokatlan.

Zúgló 2010.03.30. 07:30:18

A hülyeséggel nem lehet egyet érteni. Ilyen kiélezett helyzetben EZ a barom boldog-boldogtalannak elmondja a kódot? Akkor meg mi f*szt sír, ha valaki tudja a kódom akkor belép. Nem sírni kell, hanem egy ilyen kódot kell csinálni: IhATeBiCiKlIsTa vagy valami ehhez hasonlót. (nem célzásként aki ért külföldiül). De komolyan ez vicc. Ha nem akarom, hogy ilyen történjen akkor rendes kódot találok ki, és aki tudja abban meg kell bíznom, ha nem bízok akkor nem tudja a kódot. A hekkelésről meg annyit, ha akarja úgyis feltöri, lehet nem 10 perc alatt akkor rászán 2 napot. Mindegy milyen neted ,jelszavad van.

Zúgló 2010.03.30. 07:32:51

Dolgoztam programban 100 embernek kellett naponta a kódokat változtatni. Ha valami tré volt akkor először nálam tetőzött a szar, aztán nyomozás. Ennyi.

Zúgló 2010.03.30. 07:37:47

Emberek 2010-ben csak budapesten fordul elő ilyen. Tiszta pancser ez a főtitkár úr... Harcba megyek de a fegyverem nem viszem, majd az ujjam bummolok az ellenségre, aztán meg majd jól fájlalni fogom a lábam mert megszúrta egy tüske. Nem számított rá, hogy előbb utóbb valaki el kezd támadni, vagy nem volt egy , csak egy értelmes ember a cégnél/alapítványnál, aki azt mondja: "józsikám ezzel a kóddal jól seggbe fogjuk magunkat rúgni, szerintem változtass kódot, vagy írjuk össze ki tudja" ez a vége már 3/3 felé hajaz, de basszus felnőtt emberek között 1 nincs aki figyelmeztetné? Nem tudom elhinni

2010.03.30. 07:55:27

Nagy hülyeség volt megnyitni a biciklisek elleni második frontot. Nem volt elég a szélmalomharc a kapzsi politikusok és pereputtyuk ellen?

KurtiGabor 2010.03.30. 07:57:13

Miért nem lehet egyszerűen elnézést kérni?
Minden levélben két IP van, amiből egyik a freemail szerveré, és a másik a gépé. A másodiknak semmi köze a postafiókhoz, hiszen nem az empamo freemail címéről érkezett, hanem egy másikról csalanosj@-ról. A fix ip is mellébeszélés. Nem nagyon létezik olyan szolgáltató aki minden nap más ip-t ad az ügyfeleinek. Akár évekig egy IP-t használ mindenki, amit könnyen ellenőrizhet akár saját leveleinek forrásában de sok más módon is.

BBG76 2010.03.30. 07:57:33

Aki freemailt használ, gyakran Pannon előfizető is egyben. Nem fura?

Zúgló 2010.03.30. 07:59:21

@BBG76: Ezt már én is felvetettem másoknak... Vagy ez már összeesküvéselmélet?

Zúgló 2010.03.30. 08:00:27

Volt kollegáim 10/9 pannonos és freemailos. Kódokat nem tudok :D :D :D

Anyád barátja 2010.03.30. 08:20:11

A "hekker" azmiaz?
Balatoni halsütödés?

Megdobbent 2010.03.30. 08:28:59

@Anyád barátja: az a hekkes. A hekker meg nala vasarol :(((

Anyád barátja 2010.03.30. 08:32:07

@Megdobbent: Oké,eddig értem.
De melyikük a bringás?
És melyikük anyázik?
Nekem kicsit zavaros.
Buta-e vagyok?

Zúgló 2010.03.30. 08:45:52

Ez a madár a kocsis :D A bringás meg a hekker :D Így már tiszta :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.03.30. 08:47:53

@Zúgló: Inkább arra figyemeztetné valaki, hogy viselkedjen.

kékféltégla 2010.03.30. 08:49:15

ezt be tetszett nézni Murányi úr, a levelező rendszert nagyon is be lehet azonosítani és a gépet is, ha valaki balfasz módon először saját néven, majd anyázva ír levelet ugyanarról az IP-ről, más mailcímről. Javaslom, hogy iratkozzon be egy OKJ-s Számítógép-használat nagyszülőknek képzésre, hogy egy kicsit okuljon.

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.03.30. 08:51:35

Támogatom a Critical Mass-t, de had legyen már az autósoknak is érdekvédelmi szervezete! Igazából az lenne a legjobb ha mindenkinek lenne. A motorosoknak is. Minél több tagot számlál egy szervezet annál inkább higul az összetétel (ld. egyház) és tagjai lesznek valahová tartozni kívánó, elveszett lelkek is. Ez mindenhol így van.

the játszótér · http://thejatszoter.blog.hu 2010.03.30. 08:53:33

Ja, és szerintem a történet morális mondanivalója nem az IT részletekben rejlik, de ezzel a véleménnyel lehet, hogy egyedül vagyok... Ami nem jó jel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.30. 09:00:17

". A mozgalom egy egyszerű freemail-es címet használ, "
Ja kérem, szarból nem lehet!
ADSL kapcsolathoz dukál ám x db. e-mail cím a szolgáltatónál!

Egyébként meg valakinek a nevében levélküldéshez nem kell feltörni a mailcímet, csak ismerni kell. Utána már annak a nevében küldöd akiében akarod.

Az emberibb parkolásról meg annyit, hogy 1. nem kéne autóval menni a wc-re is, 2. ha nem állnának autók minden cm2-n BP-n, akkor még talán szimpatizálnának is velük az emberek...

Fáradtangyalka 2010.03.30. 09:24:55

Tudtam én!
Ennek a Kürtinek a szeme sem áll jól! Szerintem ő volt, aki feltörte a gépet, és sajátmagának elküldte azt a levelet. És most ott kaparja magát a sarkban, mert csak lejáratja az egész kerékpáros ügyet. Hihi.
Ez a stílusa az egész Critical massnak.

Zúgló 2010.03.30. 09:28:29

@ColT:

"Az emberibb parkolásról meg annyit, hogy 1. nem kéne autóval menni a wc-re is, 2. ha nem állnának autók minden cm2-n BP-n, akkor még talán szimpatizálnának is velük az emberek.."

Ez az urbanizáció. De a legtöbb embernek a munkájához kell, és nem minden bp-i autó tulaja pesti. 60% akinek kell a kocsi, és 40 akinek "csak" van. Kocsik voltak és lesznek is, csak 30-40 éve még nem számítottak ennyire...És kaotikus a parkolás. Azért az fura, hogy ha a belvárosba megyek akkor fizetek a parkolásért, de szolgáltatást nem kapok érte, még a havat sem takarítják el. Érdekes az is , PL: bécsben ha csak a lábujjadat ledugod az úttestre már fékeznek ,elegednek, és nem anyáznak. Amellett ,hogy kocsival járok azért sétálok is eleget és elborzaszt amikor a gyerekkel a karomon (nem saját) és még az ablakot is letekeri a NŐ, hogy kiüvöltsön egy velőset... Na ha bécsben sétáltunk, nem is gondoltam az autósokra... A schönbrunni állatkert és kastély közelében a rendőr is egy szimpatikus értelmes emeber. A mókusokat nem ölik meg a gyerekek inkább csodálkoznak rajta,pedig kisebbség és mindenféle népek laknak ott. A bevásárló központban az emberek cigiznek és mégse zavar...Miért? Mert az utcán nyugodtan sétálok, tudom, hogy nem ütnek el és ettől megnyugszom. Aztán haza érek és még 1 nap mire megszokom az itteni viszonyokat. A félre értések elkerülés végett, én nem szimpatizálok a bringásokkal, megrögzött autós vagyok, de a véleményük számít, mivel a párbeszéd fontos a probléma feltárásában/megoldásában.

Üdv.

sys 2010.03.30. 09:30:53

persze, ezt most rögtön el is hiszem. mert ugye "csalán jános" stílusa meg iq-szintje egyáltalán nem hasonlít az előző posztban belinkelt videón böfögő empamós észlényekéhez.

Poll 2010.03.30. 09:33:45

@KurtiGabor: na neked se kéne olyanról hadoválnod amiről fogalmad sincs...

1. Az ip cimek maximum napokig nem változnak, dinamikus ip esetén. A szolgáltatónak nem érdeke ugyanazt adni, neki az az érdeke, hogy akinek fix ip-re van szüksége az vegye meg plusz havi 3-4 ezerért.

2. A levelekben tucatnyi ip cim van, belekerül az összes szerver amin keresztül megy és az is amiről kiment a levél, ami lehet egy proxy is, de jellemzőbb, hogy egy rakás gép osztozik rajta a NAT miatt.

3. A saját levelei forrásában az életben nem találja meg a saját ip cimét, mivel azt mail szerverek fűzik hozzá a headerekhez, igy amikor bekerül az elküldött

Hozzáértő ember maximum akkor merne ilyet állitani (bár jóval kissebb magabiztossággal), ha néhány percen belül érkezne egy "legitim" email a kérdés embertől, majd egy anyázós és mindkettőben egyezne az ip cim. De még ekkor is csak azt lehetne állitani, hogy nagy valószinűséggel ugyanarról a gépről küldék ki, de hogy az kinek a gépe, arról halovány fogalma se lehet senkinek, még a szolgáltatónak se a NAT miatt, legfeljebb egy előfizetőhöz tudja kötni, de hogy hány gép használja még azt az ip-t, azt nem tudja.

Anyád barátja 2010.03.30. 09:34:41

Már majdnem képbe jöttem hal-ügyileg a hekkerrel,erre itt van egy másik állatfajta.
Mókus.
Akkor ez most a mokker?

vigyoripofa 2010.03.30. 09:38:19

Visszaütött a bumeráng?
Beindult a szardobálás, mint a politikában. Volt már a közlekedés megbénítása, Sinya lefasisztázta az autósokat, most meg ez a szánalmas műbotrány. Kürtiéknek meg kéne fontolgatni, melyik a helyes út. Alaposan bepiszkolták a kezüket. Autózni kell, akinek nem tetszik, az cepelje a hátán a rekeszeket a közértbe.

teabore 2010.03.30. 09:43:37

"Autózni kell, akinek nem tetszik, az cepelje a hátán a rekeszeket a közértbe."

Béla, ez hihetetlen. Neked 250 a fizetésed, nekem 210, minden hónapban van 50 ezer forintunk a visszaváltott üvegekből, és mégsincs pénzünk! Ez hogy lehet?

(55 L-es kerékpárostatyóval járok bevásárolni, nem gyalog cipelem a cuccot, de ez mellékvonal)

halar 2010.03.30. 09:44:05

mi van Legin úr nagy szarban vagy, hogy apucit küldöd az óvónénihez, hogy szar hamukázással kihúzzon a csávából?

pont azt a murányit, aki a linkelt index videóban éppen felkötné a bicikliseket?
index.indavideo.hu/video/Kossuk_fel_a_bicikliseket

KurtiGabor 2010.03.30. 09:50:59

"Ami a konkrét esetet illeti, az egyik – általában az alelnök által használt – számítógépet egyelőre ismeretlenek személyek feltörték."

Általában általa használt, mert az övé. Hacsak nem van egy irodájuk, és onnan rendszeresen éjfél után levelezik az alelnök. De ez talán mindegy is.

"Vagyis IP-cím alapján a dinamikus címzés miatt sem a gépet, sem a levelező rendszert azonosítani nem lehet."

A dinamikus IP általában azt jelenti hogy a szolgáltató megváltoztathatja ha épp úgy van kedve, de általában ezt ritkán teszi, és akkor sem olyannak adja aki épp az előző felhasználó nézeteit osztja. Egyébként mindenki maga is megnézheti ezt otthon. Úgy lehet, hogy a levelezőben a nézet menüben az üzenet forrása pontra klikkel. Itt látható, hogy ugyanazoktól az embertől általában hosszú ideig ugyanarról az IP-ről szoktunk levelet kapni, pedig fix IP-t magánemberek nem nagyon szoktak venni többezerért.
A levelező rendszert sem kell "azonosítani", illetve azt olvasással lehet (xyz@freemail.hu).

"A mozgalom egy egyszerű freemail-es címet használ, melynek user-nevét és password-jét sokan ismerik, egyébként triviális, hogy egy ügyes hakker pár perc alatt feltör egy ilyen rendszert."

Itt nem kellett az írónak feltörni semmilyen rendszert, hiszen a névtelen levél attól névtelen hogy nem az empamo freemail fiókjából jött, hanem egy másikból, csak a gépet azonosító X-originating IP, azaz a küldő internet előfizető volt azonos. És ez a lényeg!

"Sajnos a vulgáris stílus – amióta lehetőség van az anonim vélemény-nyilvánításra – bizony terjed, mi ettől elhatárolódunk, és természetesen megtesszük azokat a jogi és egyéb lépéseket, amelyek tisztázzák ártatlanságunkat az ügyben."

Ez viszont jó hír, remélem így lesz. Sőt érdeklődni fogok ezügyben, mert ha mégsem tennék, én szívesen megteszem. A teljes levelezésünk megvan, szeretném felajánlani a jogi lépésekhez. Felhívtam a T-home-ot és ők is azt mondták, hogy rendőrségi feljelentés kell hozzá, de akkor minden kétséget kizárólag meg tudják mondani kinek a gépéről származnak a levelek. A szervereik szerencsére mindent loggolnak.

Zúgló 2010.03.30. 09:57:34

@atpijkamo: Közbe melóztam nem olvastam el mielőtt elküldtem. Arra akartam kitérni,hogy bécsben a mókusokat sem bántják pedig ott rohangálnak mindenhol ahol fa van, haláli fazonok. A gyerekek sem bántják őket. Nálunk valszeg ha lenne mókus akkor a ligetben nyárson árulná őket egy dagi cigány asszony.

És bécsben is sok autó van , és általában felső közép kategoriától felfelé, tehát nem szegény emberek vezetik, és mégis milyen más minden. És a biciklist nem ütik el, vagy ha igen akkor segítenek neki nem elhajtanak.

Zúgló 2010.03.30. 09:58:46

szóismétlésrulez :D

Mylady 2010.03.30. 10:01:18

@zanzibári lány: Jesszum! Leírtam a múltkor, hogy miért látod azt, amit. Senki nem törte fel az oldaladat, senki nem hekkelt. Fogd már fel végre!

Zúgló 2010.03.30. 10:06:04

@atpijkamo: azoknak buksi simi jár :D lol

aww 2010.03.30. 10:15:12

Mind a 3 alkalommal feltörték a főnök gépét, hogy a nevében írjanak! A főnöknek meg nem tűnt fel a levelezés a freemailjében, amikor a hekker épp nem volt ott, és nem hekkelt. Mit nem lehet ezen elhinni? :D
Szemét biciklisek, ilyen lejáratókampányt csinálni..
Sőt! Ez a bringanácik műve!

KurtiGabor 2010.03.30. 10:15:37

@Poll:

"Az ip cimek maximum napokig nem változnak, dinamikus ip esetén. A szolgáltatónak nem érdeke ugyanazt adni, neki az az érdeke, hogy akinek fix ip-re van szüksége az vegye meg plusz havi 3-4 ezerért."

fix IP-ben nem az a lényeg hogy valószínűleg változatlan, hanem az hogy tutira az. Ez biztosítja pl. egy szerver távoli elérhetőségét, ami egy vállalatnál ciki lehet ha havonta megváltozik.

2. A levelekben tucatnyi ip cim van, belekerül az összes szerver amin keresztül megy és az is amiről kiment a levél, ami lehet egy proxy is, de jellemzőbb, hogy egy rakás gép osztozik rajta a NAT miatt.

X-originating IP egy van. Lehet több is, amiken átjött a levél, de az X direkt erre van.

3. A saját levelei forrásában az életben nem találja meg a saját ip cimét, mivel azt mail szerverek fűzik hozzá a headerekhez, igy amikor bekerül az elküldött

A aját IP-t sok weblapon is megnézheti, de pl. ha küld valakinek egy levelet akkor attól is megkérdezheti.

A magabiztosságról annyit, hogy ha ugyanaz az x-originating IP, és ugyanabban az ügyben kapsz levelet, ráadásul nyilvánvalóan álnévről (bár jelentkezhet bármikor a Csalános János nevű kiskörúti bolttulajdonos), akkor azért szerintem nyugodtan lehetek magabiztos, mert a T nem civil érdeklődési kör szerint osztaná újra a dinamikus IP-ket ha egyáltalán újraosztaná. De nem osztja csak nagyon ritkán. Megnéztem, és nekem is egy éve ugyanaz az IP-m, és előtte is másfél évig volt rám osztva egy másik.

resecon 2010.03.30. 10:21:27

@Poll:
Kedves Poll, hallgatni arany.

Adott egy kábeltévés cím (catv). A dinamikus IP miatt ez jogilag változhat. Nekem az elmúlt tíz évben akkor változott, amikor költöztem. Nem véletlen, hogy a szolgáltatók nem váltogatják, az esetleges visszaéléseket ők is szeretik egyértelműen nyomon követni.

A levelekben tucatnyi IP cím van, de eredetet jelölő csak egy. Ez webes felület használata esetén a freemail szerver címe mögött található zárójeles IP, SMTP esetén az X Originating server. Ennek okán nem bonyolult kimazsolázni, hogy honnan érkezett az üzenet.

Khmmmm, melyik mail protokoll is használ proxy-t?

NAT akkor lehet, ha két (vagy több), nem egységes IP kiosztású hálózat csatlakozik egymáshoz. Mivel a levél az Interneten érkezett, itt akkor lehetne NAT, ha ahhoz egy intranet (például C osztályú címzéstartománnyal) csatlakozna ahhoz. Egy kábeltévés címről mindez nem elképzelhetetlen (például otthoni WIFI vagy egyéb routerrel megosztott internet hozzáférés), tarifacsomag függvényében még szabályos is lehet, de akkor is leginkább az a kérdés, hogy a PC-ről, a notebook-ról vagy esetleg az asszony gépéről küldték.

Saját levelei forrásában bárki megtalálhatja saját IP címét, ha más rendszerre, címre küld magának üzenetet. (Az SMTP szerver beállításai függvényében akkor is lehetséges, ha magának küld.)

A kiskörúti boltok forgalma pedig remélem fellendül, mint ahogy az megfigyelhető bárhol a világban a belvárosi utcák forgalomcsillapításakor.

baum · http://reflektor.blog.hu 2010.03.30. 10:33:29

Ezt a CM hasonló fórumán találtam, meg kell osztani:

"Csalános úúúúúúúr, ha végig megyek rajtad ééééén..."

:))

terror 2010.03.30. 10:38:36

Aki korabban esetleg beleolvasott a forumukba, vagy latogatta az oldalukat (en tettem, mert jokat lehetett nevetni), az egybol raismer a stilusra. Ugyanis ott is pont ilyen viccesen-tegezodos fennhejazos, magas lovas stilusban mutatkoztak be. Aztan valamelyiknek volt annyi esze, hogy rajott, hogy talan ezt megse kene, legalabb a sajat forumukon, ugyhogy elkezdtek torolni az osszes ertelmes, tanulmanyokkal teli kommenteket, nemelyikbe belejavitottak, es utana toroltek, aztan osszehazudtak, hogy kulturalatlanul teleokadtak a kocsogok a forumukat, azert kellett a moderacio.

Aztan hogy erre senki se tudjon mit irni, le is zartak egy idore a forumot, majd elkezdtek egymassal beszelgetni :)

2010, empamo.

A weboldalukon amugy semmifele tamadasrol nem irnak, pedig ha valaki fingik egyet kerekparon, es ezt lehozza a kurucinfo, hogy kornyezetszenyezo kerekparosok, arrol egybol irnak. Furcsa.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.30. 10:52:16

akinek elektronikus vaj van a fején, az rögtön védekezhet a "feltörték a gépemet" dumával. kár, hogy ezt én nem veszem be. semmi baj murcsi, vezesd az ótós mozgalmadat nyugodtan.

pg2 2010.03.30. 11:19:25

@Zúgló: spec a népliget teli van mókusokkal, nem sütögeti senki...

Zúgló 2010.03.30. 11:26:18

@pg2: :) tudom. Tavaly láttam 1et a párommal. :)

b. á. 2010.03.30. 11:34:45

Egyszerűen P-R-I-C-E-L-E-S-S! Nekem rögtön az jutott eszembe, amikor a www.genetics.dote.hu/bardoczi/blog index.html-jébe egy iframe-eltem egy blog.hu-s blogot [kb. olyan, mint amikor youtube-os videót illesztetesz be egy másik oldalba], mire egy korábban kirúgott fideszes államtitkár rajtam és egy tanszékvezetőn keresztül perrel fenyegette a Debreceni Egyetemet a tartalom miatt. A doksiból kiszedtem az iframe-et és linket tettem a helyére, hogy a leghülyébbnek is egyértelmű legyen, hogy nem a Debreceni Egyetemen van az a tartalom, amiről egyébként ordít, hogy egy blog.hu-s blog. Ezt megírtam az IT-fenomén ex-államtitkárnak is, és...

...nem értette meg baszki! Azt hitte, hogy elköltöztettem a blogot.

Miért van az, hogy az informatikai téren retardáltak tudnak a legszórakoztatóbbak lenni?

Dr Smit Plagius 2010.03.30. 13:57:25

az átlag magyar autós azt hiszi, csak lúzerek járnak keróval, oszt jól megdöbben, ha kiderül, hogy több ész és tapasztalat kerózik! ne baszakodj az oroszlánnal!
éljenek a kerékpáros-hekker-ökoterroristák!

Zúgló 2010.03.30. 14:46:05

@gattamorte: Lúzerek minden oldalon vannak, csak ehhez még társulnak a barmok is és az már gáz. :)

KolomparVinetu 2010.03.30. 15:50:12

@eax_: Na ez az igazi bullshit :D
DSL pool bazmeg, az mi? IP pool lesz az ;) Mért kéne ehhez a radius? Sima smtp, ott van benne minden. Az meg, hogy akkor mit osztott a dhcp megint nem (feltétlen) kell a radius, legalább 5 helyen logolva van. Minden bokorban nat? :) Én pont úgy látom, hogy már a kis helyi isp-k is külső IP-t osztanak. De amúgy is kurva nagy kamu ez az egész, de te vagy a legnagyobb kamuista. (hmm, kicsit hasonlít a kommunistához is :)) Meg ügyes hekker aki 3 jelszót beüt oszt kiírja hogy Access Granted. Mint a TV-ben. :D
Szánalmas ez az egész, megyek is haza és megfürdök a dsl pool-omban :D Láma.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.03.30. 17:05:20

Ezt a kodosito szoveget maximum a Monika Show-n nevelkedett emberek veszik be.

Kis ember 2010.03.30. 17:34:17

Muhaha, az itt "vigyoripofa" néven kommentelő arc nem más, mint Legin István személyesen. :)

Pisti!
Ennyire nem tudod megszerelni az autód (állandóan alkatrészekért sír a levelezőlistákon), hogy ilyen frusztrált lettél?

Ne félj, nem bántanak a bácsik. :)))

Pistolero 2010.03.30. 17:54:07

Ezt a levelet kár volt megírni, mert a szavahihetőséget végképp elásta...

Sir Butcher · http://survivedev.blog.hu/ 2010.03.30. 21:18:47

Csak annyit szólnék hozzá, a változó IP vitához (én is jót derültem, köszi :) ), hogy az IP bizony bizony azonnal újraosztva van, ha megszakítod a szolgálató felé a kapcsolatot, majd újra be. A gép kikapcs nem megszakítás, ha router vagy modem, vagy bármi más mögött vagy... Én azzal szórakoztam régen, ha IPbant kaptam valahol, modem ki, modem be, és négy egész perc múlva vidáman visszamentem (rapidsharenél is remekül megy :) ) És ha megnézed a kapcsolat tulajdonságoknál, kiírja, mennyi ideig él a kioszott IP cím. Invitelnél pl egy évre osztották ki...

Sárika és Dávidka 2010.03.30. 23:48:37

@Kis ember: Az aktivitás lapján igazi gyöngyszemek vannak.

blog.hu/user/347995

Megdobbent 2010.03.31. 02:01:13

Najovan, elmndom a tutit, de maradjon koztunk, belso info (posrtastol van):

Szoval az elmult idoszakban haromszor is jott egy balatoni halsutodes, es adott a fonok ur titkaranak (Murányi József) egy papirtalcanyi hekkhalat(!!! - imadom ezt a szokapcsolatot), hozza jo kovaszolt kenyeret meg egy kis csalamadet odacsapva a papirtalca szelere, az egesz leboritva egy kis zsirpapirral.

A fotitkar ur ilyenkor zsirtol csopogo kezzel, boldog mosollyal kiszaladt a konyhaba (ami egyben a dohanyzo, es a mellekhelyiseg is, nem mellesleg irattar) majd az asztalhoz telepedve muanyagvillaval nekilatott.

A halsutodes ember haverja (Jani), aki bringaval jott, ilyenkor leult a fonok ur adsl-es szamitogepehez, aminek dinamikus az IP-je, es egy azonosithatatlan levelezoprogrammal feljelentkezett a trivialis freemail hivatalos postafiokra... nah, innentol a fantaziatokra bizom.

FlyInMyEye 2010.03.31. 10:29:18

Józsibácsi vazz!Igyál még egyet és fogd a hekkerre!

FlyInMyEye 2010.03.31. 10:34:07

@Megdobbent: Valóban ez történhetett.

kispista5 2010.03.31. 12:12:44

Kedves autósok!
Vigyázzatok a biciklisekre, mert sérülékenyebbek, és őket is várják otthon!
köszönjük

összehangolt támadás 2010.03.31. 20:00:16

a jó büdös kurva anyád indult a szaros mozgalmad ellen, kikérem magamnak!!!

Fáradtangyalka 2010.04.01. 09:32:52

Á, már tudom, ez a critical mass volt a tiszai ciánszennyező!
De ki az a Kürti Dzsábor?
És mitől annyira Kürti?
süti beállítások módosítása